Το δίκτυο Superchargers Tesla: τεράστιο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, φθηνότερο, γρήγορο και καθαρό | Roll Electric – Η αναφορά σας στην ηλεκτρομορφία στο Κεμπέκ, Tesla SuperChargers: όπου βρισκόμαστε στη Γαλλία το 2023?

Superchargers Tesla: Πού είμαστε στη Γαλλία το 2023

Μόλις συνδεθούν τα δύο αυτοκίνητα, ο τερματικός σταθμός θα λειτουργήσει ως επικοινωνιακό βάζο με βάση τις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Όταν το βάρος των δύο σταγόνων κάτω από 75 kW, το διαθέσιμο πλεόνασμα θα ωφελήσει το άλλο αυτοκίνητο που συνδέεται με το ίδιο ζεύγος απευθείας.

Το δίκτυο Superchargers Tesla: τεράστιο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, φθηνότερο, γρήγορο και καθαρό

Από την ανακοίνωση της συνεργασίας της Ford με την Tesla, στις 25 Μαΐου 2023, για να χρησιμοποιήσει το δίκτυο των υπερσυμπιεστών του τελευταίου και να θέσει τις υποδοχές Tesla στα οχήματά τους, τα πράγματα επιταχύνουν για την αυτοκινητοβιομηχανία σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Ο Tesla είχε δίκιο να καλέσει την επαναφόρτιση τους για το NACS για το πρότυπο φόρτισης της Βόρειας Αμερικής, επειδή βρίσκεται στη διαδικασία να γίνει de facto. Είδαμε GM να ακολουθούν τα βήματα στις 8 Ιουνίου 2023, στη συνέχεια Rivian στις 20 Ιουνίου και Volvo λίγες μέρες αργότερα. Στη συνέχεια, ήταν η στροφή των ανεξάρτητων δικτύων φόρτισης να ανακοινώσουν ότι επρόκειτο να υποστηρίξουν το κίνημα και να βάλουν τις υποδοχές NACS στους σταθμούς φόρτισης τους. Πρώτα απ ‘όλα, στη συνέχεια, ηλεκτρίστε την Αμερική και αναβοσβήνει. Άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν θα έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν, διότι διαφορετικά τα ηλεκτρικά τους οχήματα θα ήταν μειονεκτικά. Ήδη ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Tesla και η Hyundai το θεωρεί.

Αλλά, συγκεκριμένα το δίκτυο των υπερσυμπιεστών Tesla έτσι ώστε όλοι να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν? Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων Tesla το γνωρίζουν βασικά, αλλά, για άλλους, θα ανακαλύψουμε σε αυτό το άρθρο τα τεράστια πλεονεκτήματα που έχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ακόμη και οι οδηγοί Teslas θα εκπλαγούν να ανακαλύψουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα σημεία που δεν γνώριζαν. Και, το μαντέψατε, η ανησυχία για το περιβάλλον είναι ένα από τα πλεονεκτήματα.

Ένα μεγάλο δίκτυο

Από την αρχή, ο Tesla ήθελε να αφαιρέσει τα εμπόδια για την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων (Vé). Εκτός από το σχεδιασμό και την κατασκευή της ασφάλειας και των εκθαμβωτικών επιταχύνσεων, η Tesla έχει επίσης δώσει τα οχήματά της μεγαλύτερα από 400 χλμ. Για να μπορέσει να κάνει ταξίδια. Επιπλέον, έφτασαν ένα δίκτυο υπερσυμπιεστών 100 kW (έκδοση 1), αυξήθηκαν γρήγορα σε 120 kW και 145 kW (έκδοση 2), ικανή να αποκαταστήσουν 300 χλμ. Αυτονομία σε περίπου 30 λεπτά, με σταθμούς στα 150 χλμ. 200 χλμ. δρόμοι. Ένα ολόκληρο κίνητρο, ειδικά αφού η επαναφόρτιση ήταν ελεύθερη, στην αρχή. Είναι πολύ ενδιαφέρον να διαβάσετε το δελτίο τύπου της 24ης Σεπτεμβρίου 2012 για το θέμα αυτό. Γνωρίζω αρκετούς quebecers που συνέχισαν να κάνουν το ετήσιο ταξίδι τους στη Φλόριντα στο μοντέλο τους, χωρίς προβλήματα, χάρη σε αυτό το δίκτυο.

Σήμερα, το δίκτυο περιλαμβάνει περισσότερες από 45.000 υπερθέσεις παγκοσμίως (Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία/Ειρηνικός), που ομαδοποιούνται σε περίπου 2.000 σταθμούς στη Βόρεια Αμερική. Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο γρήγορης φόρτισης και μακράν. Και, με τις εκδόσεις 3 και 4 των υπερσυμπιεστών, η επαναφόρτιση είναι ακόμη ταχύτερη, όπως θα δούμε λίγο περισσότερο!

Βορειοαμερικανικά δίκτυα υπερτροφοδότων Tesla. Πηγή: Tesla.

Οι σταθμοί είναι εύκολο να εντοπιστούν με την εφαρμογή Tesla και το σύστημα πλοήγησης στο σκάφος σας οδηγεί αυτόματα. Απλά εισάγετε το σημείο προορισμού του ταξιδιού του. Το πρόγραμμα περιήγησης γνωρίζει πότε θα χρειαστεί να επαναφορτίσετε και να οργανώσετε το ταξίδι σας ανάλογα, κατευθυνόμενος προς τους καταλληλότερους σταθμούς. Ο ταξιδιωτικός σχεδιαστής φροντίζει τα πάντα, λαμβάνοντας υπόψη: το στυλ οδήγησης, το υψόμετρο, την εξωτερική θερμοκρασία, την κυκλοφορία, τη διαθεσιμότητα υπερ -συνθέσεων και πολλά άλλα. Χωρίς παζλ.

Αξιόπιστο υπερσυμπιεστές

Στην έκθεση Impact του 2022, ο Tesla αποκαλύπτει ότι οι υπερσυμπιεστές της έχουν λειτουργήσει το 99,95 % του χρόνου το 2022! Είναι μια εξαιρετική αξιοπιστία.

Αξιοπιστία στο 99,95% της εποχής του δικτύου Supercharters Tesla, σύμφωνα με το “Report Report 2022”. Πηγή: Tesla.

Τα άλλα ταχέως αξιοπιστία -τα δίκτυα προέλευσης έχουν πολύ χαμηλότερη αξιοπιστία. Σύμφωνα με μια μελέτη του J.ρε. Η δύναμη του 2022, η οποία αποτελεί το αντικείμενο του άρθρου “Οι σταθμοί φόρτισης EV στις ΗΠΑ μαστίζονται από την αξιοπιστία από: μελέτη” από το εσωτερικό EV, 1 φορά σε 5 οι γρήγοροι φορτιστές (εκτός από εκείνους του Tesla) δεν λειτουργούσαν το 2022, κατά μέσο όρο, που μπορεί να πάει 1 φορά από τα 3.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αξιοπιστία των υπερσυμπιεστών Tesla και ο μεγάλος αριθμός τους εξηγεί γιατί όλοι ζηλεύουν το δίκτυο Tesla.

Η αποτελεσματικότητα του δικτύου Tesla

Η Ημέρα των Επενδυτών (Ημέρα των Επενδυτών), την οποία πραγματοποιήθηκε η Tesla την 1η Μαρτίου 2023, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθετε περισσότερα για το δίκτυο των υπερσυμπιεστών Tesla (δείτε το βίντεο YouTube “2023 Day ‘Day” από την αρχή 1h35m40s). Η Rebecca Tinucci, ο διευθυντής της ομάδας που εργάζεται στην υποδομή χρέωσης Tesla, μας δείχνει πολλά πολύ ρητά γραφήματα σχετικά με τα επιτεύγματά τους, ιδίως για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δικτύου Superchargers. Παρακάτω, το γράφημα που δείχνει τη μείωση κατά το ήμισυ των χρόνων αναμονής στους σταθμούς φόρτισης, από το 2019 έως το 2022, με αποτέλεσμα μόνο το 1% των ανθρώπων που πρέπει να περιμένουν! Αυτό που επέτρεψε αυτό είναι η συμπερίληψη στον προγραμματιστή ταξιδιού (προγραμματιστής ταξιδιού) ενός αλγορίθμου που κατευθύνει τα οχήματα σε λιγότερο πολυάσχολους σταθμούς, χωρίς να χρειάζεται να κάνει μια μεγάλη παράκαμψη, αφού ο υπολογιστής υπολογίζει τη λύση ταχύτερα.

Ο Tesla έχει μειώσει τους χρόνους αναμονής με ακονίζοντας οχήματα στους λιγότερο πολυάσχολους σταθμούς φόρτισης. Πηγή Tesla.

Επιπλέον, το μειωμένο κόστος της ανάπτυξης υπερ -συνθέσεων και η όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα επαναφορτίσεων αποτελούν επίσης μέρος της αποτελεσματικότητάς τους και αντιμετωπίζονται παρακάτω.

Ασυναγώνιστο κόστος

Η ακόλουθη παρουσίαση της Rebecca Tinucci, στην “Ημέρα των Επενδυτών 2023”, δείχνει πόσο η Tesla ήταν σε θέση να ελαχιστοποιήσει το κόστος κατασκευής και εγκατάστασης των σταθμών φόρτισης τους.

Σύγκριση των δαπανών (παραγωγή και εγκατάσταση) των τερματικών επαναφόρτισης Tesla vs. Πηγή: Tesla.

Μπορεί να φανεί ότι για τους υπερσυμπιεστές (αριστερά γραφικά) το κόστος τους είναι 35% χαμηλότερα από 75% σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, ανάλογα με την τοποθεσία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μείωση κατά 40% στο τμήμα του κόστους της KWH που δεν συνδέεται με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, για τα έτη 2021 και 2022, όπως έγινε για να δει την άλλη διαφάνεια από την Madame Tinucci.

Μείωση του κόστους ανάπτυξης υπερσυμπιεστών για τα έτη 2021 και 2022. Πηγή Tesla.

Πάντα ταχύτερα επαναφορτίσεις

Οι υπερσυμπιεστές Tesla έχουν εξελιχθεί από την κυκλοφορία τους το 2012. Η έκδοση 1 προσέφερε ισχύ 100 kW ενώ η δεύτερη γενιά (έκδοση 2) ​​αυξήθηκε στα 120 kW στην αρχή και στη συνέχεια 145 kW το 2019, μετά από να συμπεριλάβει την προθέρμανση της μπαταρίας από το λογισμικό, που ελέγχεται από το Travel Planner.

Με την τρίτη γενιά του Supercharger που αποκαλύφθηκε το 2019, η επαναφόρτιση μπορεί να γίνει μέχρι 250 kW. Ο Tesla αναφέρει ότι με την προθέρμανση της μπαταρίας, οι χρόνοι επαναφόρτισης μείωσαν στο μισό σε σύγκριση με τους υπερσυμπιεστές πρώτης γενιάς. Στην πραγματική ζωή, οι δοκιμές διεξήχθησαν από ιδιοκτήτες μοντέλων και ένας από αυτούς, το YouTubeur Daggery, το επαναφορτίσαμε από 2% σε 90% σε 34 λεπτά, σχεδόν πλήρη επαναφόρτιση. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, η Daggery ήταν σε θέση να βάλει 160 χλμ. Αυτονομία σε 7 λεπτά. Με καλύτερη μπαταρία θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα και θα έρθει τα επόμενα χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2023, η Tesla ανέπτυξε τον πρώτο σταθμό V4 Superchargers (4η γενιά) στις Κάτω Χώρες, στην πόλη Harderwijk, χωρίς να δημοσιεύει δελτίο τύπου ή προδιαγραφές. Ο σταθμός είναι πιθανώς σε δίαιτα βήτα δοκιμής. Οι φήμες είναι Rumoring, 350 kW, 600 kW, 1.000 V … δηλαδή να ακολουθήσετε.

Όμως, τι γίνεται με τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους μέσους χρόνους επαναφόρτισης του δικτύου Supercharger και την εξέλιξή τους με την πάροδο του χρόνου? Η απάντηση μας δόθηκε από την κ. Tinucci στην Ημέρα των Επενδυτών της Tesla την 1η Μαρτίου. Εδώ είναι η διαφάνεια του που μιλά για αυτό.

Εξέλιξη του μέσου χρόνου φόρτισης με υπερθέσεις από το 2018. Πηγή: Tesla.

Πήγαμε από 36,5 λεπτά το 2018 σε 26.5 το 2023, κατά μέσο όρο (στη μέση των δύο διακεκομμένων γραμμών), επομένως μείωση 10 λεπτών σε 5 χρόνια. Εάν διατηρηθεί η τάση, Το 2028 θα πρέπει να είμαστε περίπου 16 λεπτά και ενδεχομένως 11 λεπτά το 2033. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μέσοι όροι και ότι οι πιο αποτελεσματικές εμπειρίες θα επαναφορτιστούν ακόμα πιο γρήγορα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η δοκιμή επαναφόρτισης με έναν υπερσυμπιεστή V3 και ένα μοντέλο 3 του 2017 που έγινε από το YouTubeur Daggery δείχνει ότι έχει δώσει 300 χλμ. Σε 15 λεπτά, Ξεκινώντας από μια σχεδόν κενή μπαταρία. Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να έχετε καφέ και να πάτε στο μπάνιο. Και, αυτή η δοκιμή έγινε το 2019. Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα με ένα μοντέλο 3 2023. Θα μιλήσουμε γι ‘αυτό αυτό το φθινόπωρο όταν θα κυκλοφορήσει η επόμενη γενιά του μοντέλου 3, με τη νέα μπαταρία M3P, ιδανική επαναφόρτιση με έναν υπερσυμπιεστή V4.

Οι αιτίες της μείωσης του χρόνου επαναφόρτισης που απεικονίζονται στο σχήμα αναφέρονται στα αριστερά του γραφήματος: η μετάβαση σε υπερσυμπιεστές V3, πιο αποτελεσματικός διακόπτης των οχημάτων με τον προγραμματιστή ταξιδιού, αύξηση του αριθμού της υπερ -συγκινητικής, αυξημένης απόδοσης του Vé, Προθερμάνοντας την μπαταρία και την εκπαίδευση των καταναλωτών.

Γεμάτη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στην αναφορά Tesla Impact 2022 που αναφέραμε παραπάνω, μπορούμε να διαβάσουμε:

“Το Global Supercharger Network ήταν 100% ανανεώσιμο το 2022, που επιτεύχθηκε μέσω ενός συνδυασμού επί τόπου πόρων και ετήσιας ανανεώσιμης αντιστοίχισης.»»

“Το Global Supercharger Network τροφοδοτήθηκε 100 % με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2022, πραγματοποιήθηκε χάρη στο συνδυασμό των πόρων ON -site και ετήσιας αποζημίωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.”Δωρεάν μετάφραση του συγγραφέα.

Έτσι, αν η ενέργεια δεν είναι ανανεώσιμη σε τοπικό. Μετά από όλα, επικοινωνούν τα αγγεία.

Όλα επειδή η Tesla έχει δώσει την αποστολή να επιταχύνει την άφιξη βιώσιμων μεταφορών. Είναι στο DNA τους να φροντίζουν το περιβάλλον. Αυτός είναι ο κύριος στόχος τους, να μην κερδίσουν χρήματα. Ο Elon Musk το επανέλαβε αρκετές φορές. Όμως, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία του πλανήτη και ότι τα προϊόντα Tesla είναι υψηλής ποιότητας και ελκυστικής, η οικονομική επιτυχία προέρχεται από τον εαυτό του ..

Οι υπερσυμπιεστές Tesla τροφοδοτούνται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πηγή: Tesla.

συμπέρασμα

Οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης είναι εξίσου απαραίτητοι για τα ηλεκτρικά οχήματα (VE) ως βενζινάδικα για θερμικά οχήματα, κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών. Αυτό που μόλις είδαμε σε αυτό το άρθρο είναι αυτό Ο Tesla γίνεται το κέλυφος ή το Esso των Vés και ότι σκοπεύουν να γεμίσουν στους πελάτες τους με την ενέργεια του ανέμου, τις ηλιακές ακτίνες, το νερό από τα υδροηλεκτρικά φράγματα ή το γεωθερμαλό.

Η πρόοδό τους είναι τέτοια που δεν είναι ανεξέλεγκτα. Ξεκίνησαν γρήγορα επαναφορτίστε πολύ πριν από όλους, με ρυθμό ανάπτυξης εκπληκτικής, για να φτάσουν πάνω από 45.000 υπερθέσεις σήμερα στον πλανήτη! Ωστόσο, δεν είναι απλώς ζήτημα αριθμού, αλλά και πολύ ποιότητα και αξιοπιστία. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένας πρωταρχικός εργολάβος για το σχεδιασμό, την κατασκευή, την πρόσληψη και το λογισμικό υπερσυμπιεστών, όχι είκοσι διαφορετικών υπεργολάβων με κάθε ένα διαφορετικό λογισμικό που διαθέτουν πνευματική ιδιοκτησία και δεν μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η επίλυση ενός προβλήματος είναι πρακτικά αναπόσπαστο!

Επιπλέον, το Tesla αναγνωρίζεται για τις καινοτομίες τους στις τεχνικές κατασκευής, είτε των οχημάτων τους, των μπαταριών Li-Ion 4680 είτε του διυλιστηρίου λιθίου τους. Δουλεύουν σκληρά για να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και επιτυγχάνουν τέλεια. Η Tesla είναι η μόνη εταιρεία αυτοκινήτων, με την BYD, για να κερδίσει τα κέρδη τους στις εμπειρίες τους. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτοκινήτων πιθανότατα δεν θα πετύχουν πριν από το 2030, οι δικές τους εξομολογήσεις. Ο Tesla φυσικά εφάρμοσε την ίδια συνταγή με τους υπερσυμπιεστές τους. Ετσι είναι Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά είναι πολύ φθηνότερα από αυτά των ανταγωνιστών, γεγονός που τους δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα Στην υποβολή έργων.

Έχουμε δει ότι ο χρόνος επαναφόρτισης των εμπειριών μειώνεται γρήγορα. Έχουμε περάσει από πολλή ενέργεια που αποκαθιστά 300 χλμ. Αυτονομίας σε 30 λεπτά το 2012 για ένα μοντέλο S σε ένα υπερσυμπιεστή της 1 1ης γενιάς στα 300 χλμ. Σε 15 λεπτά το 2019 για ένα μοντέλο 3 με υπερσυμπιεστή 3 ITH Generation. Και αυτό σε 7 χρόνια. Όλα είναι ευθυγραμμισμένα έτσι ώστε το 2030 να μπορούμε να προσθέσουμε 500 χλμ. Αυτονομία σε ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 10 λεπτά στους σταθμούς Tesla με έναν υπερσυμπιεστή γενιάς 4.

Και, το κερασάκι την Κυριακή ή το κέικ είναι αυτό Οι σταθμοί φόρτισης Tesla θα λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι θα αποτελούν αμείλικτα, κατά τη γνώμη μας, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς ταχείας φόρτισης.

Σχετικά με τον αρθρογράφημα

Ο φυσικός Pierre Langlois, ph.ρε., είναι σύμβουλος, συγγραφέας, ομιλητής και εκπαιδευτής στη βιώσιμη κινητικότητα. Αυτοαπασχολούμενος, είναι εντελώς ανεξάρτητο έναντι των ομάδων πίεσης. Αναγνωρισμένος ως εξαιρετικός επιστημονικός δημοφιλής, ο Pierre Langlois είναι ένας σημαντικός ομιλητής για τη βιώσιμη κινητικότητα, διακοσμημένη με το μετάλλιο της Εθνοσυνέλευσης το 2014 για τη σημαντική συμβολή του στην ηλεκτροκίνηση της μεταφοράς στο Κεμπέκ Κεμπέκ. Είναι κυρίως ο συγγραφέας του βιβλίου “Riding Without Oil” (2008) και συν-συγγραφέας του “Auto Electric. κι αλλα! “(2018) καθώς και το βιβλίο” Ο πρακτικός οδηγός του ηλεκτρικού αυτοκινήτου … και άλλα “(2021), με τον Daniel Breton. Ο Pierre Langlois έλαβε την ειδική αναφορά της κριτικής επιτροπής στον διαγωνισμό Roberval στο Παρίσι, ο οποίος στέκεται τα καλύτερα έργα της La Francophonie στην επιστημονική και τεχνική επικοινωνία το 2008 για τα δύο πρώτα βιβλία του “στη διαδρομή de l’Electricité”,. 1 και 2. Ως σύμβουλος, είχε εντολή από το Δίκτυο Μηχανικών του Κεμπέκ να διεξαγάγει τη μελέτη “Προτάσεις για την ανάληψη του Κεμπέκ στην πορεία της βιώσιμης κινητικότητας” το 2010 και ήταν ο κύριος επιστημονικός σύμβουλος για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης της ηλεκτρισμού των μεταφορών του Κυβέρνηση Marois το 2013. Ήταν επίσης εμπειρογνώμονας διαβουλεύσεις με εταιρείες, έρευνα και ηλεκτρική κινητικότητα Laboratories Canada.

Superchargers Tesla: Πού είμαστε στη Γαλλία το 2023 ?

Το 2023, η Tesla σχεδιάζει να ανοίξει πολλές επιπλέον υπερθέσεις στη Γαλλία, για να διεκδικήσει την ηγεμονία της στον κόσμο της γρήγορης κατηγορίας. Ας κάνουμε απολογισμό των ανοίξεων του 2022 και στο πρόγραμμα 2023.

Για 9 χρόνια τώρα, η Tesla είχε το δίκτυο των σταθμών φόρτισης γρήγορου ιδιοκτήτη στη Γαλλία: SuperChargers. Έχουν εμφανιστεί αρκετές εξελίξεις με τα χρόνια και το δίκτυο συνεχίζει να αυξάνεται. Θα περιγράψουμε τις προβλέψεις του 2023, θα επιστρέψουμε στο άνοιγμα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών και θα καταρτίσουμε επίσης την αξιολόγηση του προηγούμενου έτους.

Ένα τριμηνιαίο πρόγραμμα, ή σχεδόν

Το 2022, ο Tesla ενημερώθηκε αρκετές φορές τον προγραμματισμό των ανοίξεων των υπερσυμπιεστών στη Γαλλία, προσπαθώντας να σέβεται τις υποσχέσεις του, δηλαδή: κάθε τρίμηνο, να αποτρέψει τα επόμενα ανοίγματα ενημερώνοντας τις ημερομηνίες πρόβλεψης. Πριν από το 2021, ο Tesla έκανε μόνο μία ενημέρωση ετησίως, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει την απογοήτευση ορισμένων χρηστών να περιμένουν μάταια για ένα υποσχόμενο άνοιγμα πριν από το τέλος του έτους, ο οποίος δυστυχώς δεν συνέβη.

Εάν αυτή η αλλαγή της μεθόδου είναι ευπρόσδεκτη, επειδή όλοι έχουν μια ιδέα για τα ανοίγματα που σχεδιάζονται τους επόμενους μήνες, αυτό δεν είναι τέλειο. Υπάρχουν ακόμα υπερσυμπιεστές που υποσχέθηκαν για μια συγκεκριμένη ημερομηνία και μετατοπίζονται κατά τρεις μήνες, έξι μήνες ή περισσότερο. Το 2022 ήταν ακόμα μια εξαιρετική χρονιά για τον Tesla όσον αφορά το άνοιγμα της υπερσύνδεσης στη Γαλλία. Στη συνέχεια, θα επανέλθουμε λεπτομερώς στους νέους σταθμούς που άνοιξαν πρόσφατα και εκείνοι που έρχονται κατά τη διάρκεια του έτους 2023.

SuperChargers V2, V3: τετράγωνο ?

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, ας θυμηθούμε ότι υπάρχουν σήμερα δύο τύποι υπερσυμπιεστών, οι οποίοι συνήθως ορίζονται από τα V2 και V3. Οι υπερσυμπιεστές V2 έχουν δύο καλώδια σε κάθε περίπτερο : Ένα “τροποποιημένο” τύπου 2 για το παλιό μοντέλο S και το μοντέλο X, και ένα combo CCS για τα υπόλοιπα, είτε πρόκειται για το νέο μοντέλο S και το μοντέλο X, αλλά φυσικά και το μοντέλο 3 και το μοντέλο y.

Το V2 λειτουργεί με “Bounds Pair” και αριθμείται 1α/1Β, 2Α/2Β, κλπ. Κάθε ζευγάρι έχει δίαιτα 150 kW. Εάν είστε μόνοι στο ζευγάρι 1 (για παράδειγμα, είστε στο 1α και δεν υπάρχει κανένας στο 1β), θα έχετε 150 kW διαθέσιμα για εσάς.

Εάν ένα άτομο είναι συνδεδεμένο με το ίδιο ζευγάρι με εσάς, προκύπτουν δύο περιπτώσεις:

 • Εάν το ήδη μοντέρνο άτομο παίρνει 75 kW ισχύος ή περισσότερο και το αυτοκίνητό σας μπορεί να το χρησιμοποιήσει εξίσου, τότε οι δύο χρήστες θα έχουν μόνο το δικαίωμα σε 75 kW το καθένα για να μοιραστούν το τερματικό δίκαια
 • Εάν το ήδη μοντέρνο άτομο παίρνει λιγότερο από 75 kW, τίποτα δεν αλλάζει γι ‘αυτόν και απολαμβάνετε σχεδόν 150 kW. Σε αυτή τη δύναμη, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε αυτό που καταναλώνει ο άλλος χρήστης (εάν φορτώνει στα 50 kW για παράδειγμα, θα έχετε μόνο το δικαίωμα σε 100 kW διαθέσιμα).

Μόλις συνδεθούν τα δύο αυτοκίνητα, ο τερματικός σταθμός θα λειτουργήσει ως επικοινωνιακό βάζο με βάση τις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Όταν το βάρος των δύο σταγόνων κάτω από 75 kW, το διαθέσιμο πλεόνασμα θα ωφελήσει το άλλο αυτοκίνητο που συνδέεται με το ίδιο ζεύγος απευθείας.

Από το 2020, οι νέοι υπερσυμπιεστές που έχουν δημιουργηθεί είναι V3s, τα οποία έχουν δύο πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το V2: Η μέγιστη διαθέσιμη ισχύς ανά τερματικό είναι 250 kW και δεν υπάρχει κατανομή ισχύος μεταξύ τερματικών.

Έτσι, σε έναν υπερτροφοδότη V3, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πού συνδέεστε για να δοκιμάσετε την καλύτερη δυνατή ισχύ φόρου. Δεν έχει σημασία. Μπορείτε να συνδεθείτε δίπλα σε ένα αυτοκίνητο που είναι υπεύθυνο χωρίς φόβο. Αυτοί οι υπερσυμπιεστές V3 διαθέτουν μόνο ένα καλώδιο CCCS Culs, λεπτότερο από το V2 και το οποίο ψύχεται ενεργά από το νερό.

Οι υπερσυμπιεστές V4 αρχίζουν να φτάνουν στην Ευρώπη, με μεγαλύτερο καλώδιο, για να επιτρέψουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μη -Τέσλα να συνδεθούν εύκολα.

Ένα έτος 2022 πλούσιο σε νέες υπερθέσεις

Το 2022 στη Γαλλία, Έχουν ανοίξει 32 υπερσυμπιεστές. Αυτές οι τοποθεσίες ανακοινώνουν μια νέα τάση για τον κατασκευαστή, η οποία έχει περάσει σε λίγα χρόνια σε υπερσυμπιεστές που περιλαμβάνουν 6, 8, 10, 12, 16, 20 και ακόμη και 28 τερματικά για τα πιο πρόσφατα, όπως αυτά του Laxou δίπλα στη Nancy.

Εδώ είναι η περίληψη των ανοίγματα υπερσυμπιονιστή στη Γαλλία από το 2014:

 • 2022: 32 Ανοίξτε υπερφόρτιση
 • 2021: 13 Ανοίξτε υπερσυμπιεστές
 • 2020: 9 Ανοίξτε τους υπερσυμπιεστές
 • 2019: 9 ανοιχτοί υπερσυμπιονιστές
 • 2018: 4 ανοικτοί υπερσυμπιεστές
 • 2017: 17 ανοιχτοί υπερσυμπιονιστές
 • 2016: 19 ανοιχτοί υπερσυμπιονιστές
 • 2015: 14 ανοικτοί υπερσυμπιονιστές
 • 2014: 14 ανοικτοί υπερσυμπιονιστές

Σημειώστε ότι από το 2020, οι υπερσυμπιεστές που αναπτύχθηκαν ήταν εκδόσεις 3, πολύ πιο ισχυρές και οι οποίες δεν μοιράζονται τη μέγιστη ισχύ μεταξύ δύο τερματικών δίπλα -δίπλα, όπως έχουμε αναλυθεί στην προηγούμενη παράγραφο.

35 Υποσχέθηκαν υπερσυμπιεστές, 32 ανοίγματα το 2022

Στις αρχές του 2022, Ο Tesla υποσχέθηκε 35 νέες υπερθέσεις στη Γαλλία πριν από τις 31 Δεκεμβρίου. Το πρώτο τρίμηνο ήταν μάλλον πολύ απασχολημένο, με μόνο 4 ανοίγματα, αλλά το δεύτερο τρίμηνο ήταν εξαιρετικά παραγωγικό, αφού όχι μήνες 14 υπερσυμπιεστών είδαμε το φως της ημέρας. Αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερα από ένα ανοίγματα την εβδομάδα, με σταθμούς φόρτισης μεταξύ 12 και 28. Για σύγκριση, καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021, ο Tesla είχε ανοίξει 13 υπερσυμπιεστές σε ολόκληρη τη Γαλλία, γεγονός που καθιστά το δεύτερο τρίμηνο 2022 ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ως εκ τούτου, η Tesla είχε υψηλότερη ταχύτητα το 2022 όσον αφορά το άνοιγμα των σταθμών φόρτισης, οι οποίοι σήμερα είναι πολύ συχνά ανοιχτοί σε όλα τα οχήματα με θύρα CCS. Στο τρίτο τρίμηνο, ο Tesla είχε μειωθεί σημαντικά, με μόνο 3 νέους σταθμούς, πριν ανοίξει 11 υπερσυμπιεστές το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Συνολικά, 32 νέοι υπερυπολογιστές στη Γαλλία άνοιξαν έτσι το 2022, μία κάθε έντεκα ημέρες κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του έτους. Επομένως, εντοπίζουμε περισσότερα από 130 superchargus όταν γράφουμε αυτές τις γραμμές στην εθνική επικράτεια, α Αύξηση μόνο δώδεκα μηνών.

2023: Προβλέψεις

Εδώ είναι οι προβλέψεις για το έτος 2023 σύμφωνα με τον Tesla, λεπτομερώς ανά τρίμηνο.

Πρώτο τρίμηνο 2023: 4 superchargers

 • Μπεζέρ
 • Évry-Courcouronnes
 • Κτηνοτροφείο
 • Μασσαλία

Δεύτερο τρίμηνο 2023: 12 superchargers

 • Albi
 • Angers Espace Anjou
 • Biguglia
 • Γενεαλογία
 • Βόρεια
 • Σφάγιο
 • Πασχαλιά
 • Μαντελέου-ΛΑ-Ναπουλά
 • Rennes Cleunay
 • Riom
 • Ροδόζος
 • Στρώμα roissy-en

Τρίτο τρίμηνο 2023: 14 υπερσυμπιεστές

 • Μπαγιόνι
 • Boulogne-sur-mer
 • Νότιο chasse-sur-rhône
 • Ντιάνος
 • Deauville
 • Δουγκέρκη
 • Αγγάς
 • Κόλπος του Saint-Tropez
 • Ευστατικός
 • Saint-Jean-De-Maurienne
 • Βαλβίδα
 • Varennes-Vauzelles
 • Varneville-Bretteville
 • Βλεννογόνο

Τέταρτο τρίμηνο 2023: 16 υπερσυμπιονιστές

 • Ajaccio
 • Το Amiens είναι
 • Αρσενοκοίτης
 • Beauvais
 • Χωριό
 • Αρίθμημα
 • Επιφανειακός
 • Υψίπεδα
 • Λαχτάρα
 • Μοσχοκάρων
 • Μνημεία
 • Morlaix
 • Narbonne sud
 • Βόλτα
 • Άγιος Etienne
 • Αδελφός
 • Είδος πύργου

Πρώτο τρίμηνο 2024: 6 υπερσυμπιεστές

 • Aire-sur-l’adour
 • Les Pennes-Mirabeau
 • Λουκάνικα
 • Reims Sud
 • Λυχνία
 • Villedieu-les-poêles-rouffigny

Για το υπόλοιπο του έτους 2024: 14 υπερσυμπιεστές

 • Dreux
 • Χάσμα
 • Ο βράχος στο Yon
 • La Rochelle
 • Le Puy-en-Velay
 • Mont-de-Marsan
 • Chauray
 • Τσουκρουσιά
 • Γέφυρα
 • Πορτο-Vecchio
 • Γουρουνάκι
 • Saint-dié-des-vosges
 • Άγιος Λουίς
 • Θιονβίλ
 • Τουλούζη – Labège

Υπερυπολογιστές χωρίς ημερομηνία ανακοίνωσε: 2 superchargers

Συνολικά, αυτά είναι έτσι 52 υπερσυμπιεστές που έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2023 και 21 για το 2024.

Οι υπερπυρές ανοιχτές σε όλους

Η μεγάλη καινοτομία του έτους 2022 ήταν το άνοιγμα ορισμένων γαλλικών υπερθέσεων σε ηλεκτρικά οχήματα άλλων εμπορικών σημάτων. Σήμερα, ο κανόνας είναι να ανοίξει ένας υπερσυμπιεστής σε όλους μόλις γίνει λειτουργικό και η εξαίρεση είναι να έχουμε έναν υπερσυμπιεστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από τα οχήματα της εταιρείας Elon Musk.

Πράγματι, ενώ στις αρχές του 2022 υπήρχαν ακόμα μόνο λίγοι υπερσυμπιεστές ανοιχτές σε όλα τα οχήματα, Περισσότεροι από 50 προσφέρονται επί του παρόντος σε όλους. Αυτό επιτρέπει στην Tesla να επωφεληθεί από μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος, ενώ παράλληλα με το δίκτυο γρήγορης φόρτισης για τους πελάτες. Έχουμε επίσης κάποια αρχεία αφιερωμένα στη γρήγορη χρέωση και σε άλλα δίκτυα, ειδικότερα:

 • Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Ποια είναι τα διαφορετικά δίκτυα γρήγορου φορτίου στη Γαλλία ?
 • Tesla Supercharger vs Ionity: Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο για να επαναφορτίσετε το αυτοκίνητό σας ?
 • Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Tesla Supercharger, Ionity, Total, κ.λπ.) ?
 • Electric Car: Πώς ο Tesla έχασε τη μάχη φόρτισης στον αυτοκινητόδρομο

Θα κρατήσουμε το μάτι ανοιχτό το 2023 για να επαληθεύσουμε ότι η Tesla σέβεται το ανακοινωθέν πρόγραμμα της.

Για να μας ακολουθήσετε, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας Android και iOS. Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα, τα αρχεία μας και να παρακολουθήσετε τα πιο πρόσφατα βίντεο του YouTube.