Βάρος του πάνελ Sun: Βασικοί παράγοντες για μια επιτυχημένη εγκατάσταση, ποιο βάρος των ηλιακών συλλεκτών μπορεί να υποστηρίξει τη στέγη μου?

Τι βάρος ηλιακών συλλεκτών μπορεί να υποστηρίξει τη στέγη μου

Contents

Ο αριθμός των ηλιακών συλλεκτών ποικίλλει κυρίως ανάλογα με την κατανάλωση του σπιτιού σας.

Βελτιστοποίηση βάρους του ηλιακού πίνακα για επιτυχημένη εγκατάσταση

Το βάρος των φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών επηρεάζει τόσο τη στέγη όσο και τη λειτουργία του ηλιακού συστήματος. Μάθετε πώς να υπολογίσετε αποτελεσματικά και να διαχειριστείτε το φορτίο ενός πίνακα για μια επιτυχημένη και ασφαλή εγκατάσταση.

 • ΕΝΑ ηλιακά πάνελ με εξοπλισμό που σχετίζεται με υπερβολική σχέση ζυγίζει κατά μέσο όρο 15 kg/m².
 • Ο Αριθμός και ισχύς των ηλιακών συλλεκτών που απαιτούνται γιατί το σπίτι σας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως Ηλεκτρική κατανάλωση του σπιτιού σας, Ο λιακάδα (Κάτοχος), το επιφάνεια κατοικίας, Όπως και αν σκέφτεστε την ολική αυτο -κατανάλωση ή την πώληση ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας (EDF OA). Όλα αυτά τα στοιχεία καθορίζονται κατά τη διάρκεια μιας μελέτης σκοπιμότητας ειδικά για την περίπτωσή σας.
 • Πριν συνειδητοποιήσετε το ηλιακό σας έργο, είναι απαραίτητο πραγματοποιήστε μια μελέτη -depth του δικού σας δομή και το δικό σου στέγη Για εγγυάται την ευρωστία τους Καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής των ηλιακών σας συλλεκτών.
 • Ο Επικαλύψεις πλακιδίων και σχιστόλιθου είναι πιο Εκτιμήθηκε για εξοπλισμό ηλιακού πίνακα Λόγω του τους Δυνατότητα υποστήριξης υψηλών φορτίων.

Υπολογισμός του βάρους μιας ηλιακής εγκατάστασης

Ο υπολογισμός βάρους περιλαμβάνει μια ηλιακή εγκατάσταση«Εκτιμήστε το συνολικό φορτίο των εξαρτημάτων του συστήματος. Γι ‘αυτό, πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα στοιχεία για τον υπολογισμό του συνολικού βάρους:

 • Ο τύπος πίνακα ·
 • Ο σύστημα εγκατάστασης (πλαίσια και δομές υποστήριξης)
 • Ο καλώδια και συνδετήρες
 • ΜΕΓΑΛΟ’ αντιστροφέας.

Το βάρος του ηλιακού πίνακα

 1. ηλιακά πάνελ μονοπολικό ή διχαλικό (πολυκρυσταλλικό ή μονοκρυσταλλικό)
 2. θερμικός πίνακας;
 3. σημάδιυβρίδιο (Aerovoltaics).

Βρείτε τα καλύτερα ηλιακά πάνελ !

Φωτοβολταϊκά και είστε δύο ? Οι ηλιακοί εμπειρογνώμονες μας σας συνοδεύουν να βρείτε την καλύτερη δυνατή εγκατάσταση, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.

Ο Βάρος μιας φωτοβολταϊκής μονάδας διαφέρει σύμφωνα με τα μοντέλα, αλλά κατά κανόνα, είναι μεταξύ 12 κιλά και 18 κιλά. Εάν φέρουμε αυτό το βάρος στο m² της οροφής, έχουμε μεταξύ τους 11 kg/m² και 12 kg/m².

Κατά προσέγγιση 95 % των εξαρτημάτων ενός ηλιακού πίνακα, όπως γυαλί, αλουμίνιο, πυρίτιο, χαλκός και ασήμι, είναι ανακυκλώσιμος . Που τους επιτρέπει να επωφεληθούν από μια δεύτερη ζωή. Μόνο περίπου το 5 % των εξαρτημάτων ηλιακού πίνακα δεν είναι ανακυκλώσιμα και καταλήγουν να εξαλείφονται ως απόβλητα.

Το σύστημα εγκατάστασης

Η στάση θα επηρεάσει το τελικό βάρος του εξοπλισμού. Υπάρχουν δύο λύσεις εγκατάστασης για πίνακες:

 1. Ενσωμάτωση (ISB):
  • Διόρθωση με άγκιστρα ή puller καταστρώματος: 2 έως 3 kg/m² πρόσθετος;
  • ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Μέχρι 40 kg/m² πρόσθετος;
 2. Οικοδόμηση (IAB): Περισσότερα 10 kg/m² κατά προσέγγιση.

Η ιδιαιτερότητα μιας επίπεδης οροφής

Η εγκατάσταση με το Lesstage (σκυρόδεμα σταθμισμένο δίσκο, χαλίκι κ.λπ.) χρησιμοποιείται κυρίως για τη βεράντα οροφής (επίπεδη οροφή) για λόγους στεγανοποίησης. Ωστόσο, όπως είδαμε, αυτή η εγκατάσταση προσθέτει μια πολύ σημαντική χρέωση.

Το βάρος του πλήρους ηλιακού εξοπλισμού

Για Υπολογίστε το συνολικό φορτίο της ηλιακής εγκατάστασης, πρέπει να Πολλαπλασιάστε το βάρος ενός μεμονωμένου πίνακα κάθε ενότητας (με άλλα εξαρτήματα) από τον αντίστοιχο αριθμό.

Συνοψίζοντας, εδώ είναι το μέσο βάρος μιας ηλιακής συσκευής:

 • σε επικάλυψη (Διόρθωση με άγκιστρα ή εξαπάτηση): 15 έως 18 kg/m²
 • σε Surimposition με σταθμισμένη υποστήριξη:50 έως 60 kg/m²
 • σε Κτίριο ενσωμάτωση: 20 έως 25 kg/m².

Πώς να υπολογίσετε τον αριθμό των ηλιακών συλλεκτών ?

Ο αριθμός των ηλιακών συλλεκτών ποικίλλει κυρίως ανάλογα με την κατανάλωση του σπιτιού σας.

Αριθμός πάνελ

Είναι συνηθισμένο να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό μιας ισχύος κορυφής 3 kwc Για ένα σπίτι με ένα Επιφάνεια των 100 m². Έτσι, για μεγαλύτερα σπίτια, όπως 150 m² ή 200 m², είναι πιο συνηθισμένο να φτάσετε σε εξουσίες μεταξύ 6 και 9 kWC.

Διαχείριση του βάρους μιας ηλιακής εγκατάστασης: καλές πρακτικές

Πραγματοποιήστε μια μελέτη της οροφής και του πλαισίου

Βεβαιωθείτε ότι το δικό σας στέγη Μπορεί να υποστηρίξει το φορτίο μιας ηλιακής εγκατάστασης, Και αυτό, ιδανικά στη διάρκεια ζωής ενός σημείου (30 χρόνια κατά μέσο όρο). Αυτή η προληπτική ενέργεια μπορεί να αποφύγει να πληρώσετε την υψηλή τιμή για απροσδόκητες επισκευές.

Για να το κάνετε αυτό, σας συνιστούμε να καλέσετε έναν επαγγελματία εγκαταστάτη που μπορεί Πραγματοποιήστε μια πλήρη μελέτη της στέγης σας.

Ο εμπειρογνώμονας που είναι υπεύθυνος για το ηλιακό σας έργο θα έχει το ευθύνη για την επαλήθευση της σταθερότητας των δομών του σπιτιού σας ώστε να Προσδιορίστε εάν είναι σε θέση να υποστηρίξουν ΕΝΑ ηλιακός εξοπλισμός Κατάλληλο για τις ενεργειακές σας ανάγκες.

Αυτή η αξιολόγηση θα επιτρέψει εγγυάται μια ασφαλή και αξιόπιστη ηλιακή εγκατάσταση Λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές πληροφορίες σχετικά με το ακριβές βάρος του ηλιακού έργου.

Πραγματοποιήστε μελέτη σκοπιμότητας !

Πριν επενδύσετε σε ένα ηλιακό έργο, Κάνει μια Αποστολή . Αυτό Η μελέτη θα σας επιτρέψει να διαβάσετε τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου έργου. Στο τέλος αυτού, μπορείτε να αναλάβετε το έργο εάν είναι απαραίτητο.

Υπολογίστε τις αποδόσεις σας

Εκτιμήστε την παραγωγή της φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασης σύμφωνα με την οροφή σας και την έκθεσή της.

Ανάλογα με τον τύπο της οροφής

Το συνολικό φορτίο μιας φωτοβολταϊκής συσκευής μπορεί να είναι πολύ σημαντικό. Επιπλέον, όλα Οι στέγες δεν μπορούν να φέρουν την ίδια χρέωση. Πράγματι, το αντίσταση από το καθένα ποικίλλει ανάλογα με τις αντίστοιχες ιδιότητές τους.

Θα βρείτε κάτω από έναν πίνακα που περιγράφει λεπτομερώς το φορτίο που κάθε τύπος οροφής μπορεί να αντέξει ανά m²:

Τύπος κάλυμμα

Όπως μπορείτε να δείτε, α Η επίστρωση με πλακάκια, πλάκες ή ινικό μπορεί γενικά να φέρει το πρόσθετο βάρος που προκαλείται από πάνελ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στην περίπτωση ενός μεταλλικού πλαισίου καλυμμένο με λαμαρίνα, είναι συχνά απίθανο να είναι σε θέση να υποστηρίξει αποτελεσματικά τον ηλιακό εξοπλισμό.

Τις συνέπειες ενός υπερβολικού ή ανεπαρκούς βάρους

Υπερβολικό βάρος

ΕΝΑ υπερβολικό ή ανεπαρκές φορτίο ηλιακούς συλλέκτες μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες στη στέγη και τη δομή ενός κτιρίου. Το υπερβολικό φορτίο στη στέγη σας μπορεί:

 1. Δημιουργήστε ζημιά στη δομή: Εάν η μάζα των ηλιακών συλλεκτών υπερβαίνει τη μέγιστη χωρητικότητα φορτίου στέγης, αυτό μπορεί να προκαλέσει δομικές βλάβες όπως SAGS, ρωγμές ή ακόμα και μερική ή συνολική κατάρρευση της οροφής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό κόστος επισκευής και κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών
 2. έχουν αντίκτυπο στην στεγανότητα: Το υπερβολικό βάρος μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις και αγγεία της οροφής, που μπορούν συμβιβασμόςσφικτότητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διείσδυση νερού, διαρροές και βλάβες μέσα στο κτίριο, συμπεριλαμβανομένης της επιδείνωσης των δομικών υλικών, της μούχλα και της υποβάθμισης της μόνωσης
 3. επιδεινώστε τη δομή του κτιρίου: Μια υπερβολική φόρτιση στην οροφή μπορεί να ασκήσει Πρόσθετοι περιορισμοί στη δομή του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένης της μεταφορείς και δοκούς. Μπορεί αποδυναμώστε την παγκόσμια δομή την οικοδόμηση και τα κορυφαία προβλήματα σταθερότητας.

Η δέκα χρόνια εγγύηση

Αφού έλαβε το έργο που πραγματοποιήθηκε από έναν επαγγελματία RGE, εσείς Επωφεληθείτε από μια εγγύηση 10 ετών που καλύπτει τυχόν ζημιά επηρεάζοντας τη σταθερότητα της στέγης σας. Αλλά και ελαττώματα κατασκευών, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα των βασικών στοιχείων όπως η υποδομή, τα θεμέλια, η δομή, ο φάκελος και η οροφή.

Ανεπαρκές βάρος

Σχετικά με ένα Εγκατάσταση με ανεπαρκές φορτίο, Εδώ είναι οι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν:

 1. αστάθεια και ζημιά που προκαλείται από τον άνεμο: Η ανεπαρκής μάζα ηλιακών συλλεκτών μπορεί να κάνει το πιο ευάλωτα πάνελ σε ισχυρούς ανέμους. Ο Τα πάνελ μπορούν να αποσπαστούν, Πετάξτε μακριά ή κατεβαίνετε, που μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη ζημιά στην οροφή και σε άλλα μέρη του κτιρίου
 2. Ανεπιθύμιση του ηλιακού συστήματος: Το ανεπαρκές βάρος μπορεί προκαλούν κινήσεις ή παραμορφώσεις των πάνελ, τι μπορεί επηρεάζω ταπροσανατολισμόςκαι τα δικά τουςγέρνω. Έτσι, αυτό μπορεί να μειώσει τη συνολική αποτελεσματικότητα του ηλιακού εξοπλισμού και να έχει χαμηλότερη απόδοση.

Επομένως, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η μάζα των ηλιακών συλλεκτών είναι προσαρμοσμένη στην χωρητικότητα φορτίου της οροφής και του πλαισίου.

Για να εξασφαλίσετε μια βιώσιμη και αξιόπιστη ηλιακή εγκατάσταση, σας συνιστούμε να καλέσετε ειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα αυτό.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή σας τακτική συντήρηση των φωτοβολταϊκών σας πάνελ, ειδικά Εκτέλεση καθάρισμα περιοδικός, καθώς και ένα Συντήρηση περίπου κάθε 2 χρόνια. Αυτά τα μέτρα θα προωθήσουν την προστασία και την πρόληψη πιθανών περιστατικών και αξιώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συντήρησης, είναι σημαντικό να ελέγξετε την κατάσταση των καλωδίων, του μετατροπέα και άλλων εξαρτημάτων για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία των φωτοβολταϊκών ηλιακών σας συλλέκτων.

Προσέξτε να ελέγξετε τα κτίρια των κτιρίων !

Δεν αποκλείεται για πιο σημαντικές δομές όπως γεωργικά κτίρια ή υπόστεγα για τη διεξαγωγή μελέτης της οροφής και του πλαισίου.

Ποιες εναλλακτικές λύσεις αν η οροφή μου δεν υποστηρίζει την εγκατάσταση ?

Εάν η οροφή σας δεν έχει ευρωστία για να υποστηρίξετε μια ηλιακή εγκατάσταση, γνωρίζετε ότι άλλες λύσεις είναι διαθέσιμες σε εσάς για να επωφεληθείτε από την ηλιακή ενέργεια.

Εγκατάσταση ενός ηλιακού συστήματος στο έδαφος

Εάν έχετε αρκετό χώρο στην ιδιοκτησία σας, μπορείτε να επιλέξετε Η ανάπτυξη ενός Ηλιακός εξοπλισμός στο έδαφος . Τα ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν σε υποστηρίγματα δαπέδου. Οτι προσφέρει μέγιστη ευελιξία Όσον αφορά το μέγεθος της συσκευής, το Προσανατολισμός και κλίση των πάνελ για καλύτερη απόδοση και επομένως η βέλτιστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο, με μια εγκατάσταση στο έδαφος, δεν θα μπορείτε να αντιληφθείτε την κρατική βοήθεια.

Ποια είναι η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα ?

Ο απόδοση παραγωγής ενός πίνακα αντιπροσωπεύει το Το ποσοστό της φωτεινής ενέργειας μετατράπηκε σε ηλεκτρική ενέργεια Σε σύγκριση με τη συνολική ενέργεια που λαμβάνεται από το σύστημα (μετρούμενη ως ποσοστό). Επομένως, όσο υψηλότερη είναι η απόδοση, τόσο πιο κερδοφόρα ο ηλιακός σας εξοπλισμός θα παράγει μεγάλη ποσότητα ηλιακής ενέργειας.

Ηλιακά κεραμίδια

Το ηλιακό κεραμίδι είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση για τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Αυτή εγγυάται τόσο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και το κάλυμμα σπιτιού. Επιπλέον, είναι πιο ανθεκτικό και μονωτικό από ένα κλασικό κεραμίδι και έχει ένα Η διάρκεια ζωής ισοδύναμη με αυτή μιας φωτοβολταϊκής μονάδας.

Σημειώστε το ίδιο ότι η τιμή παραμένει υψηλότερη από αυτή των ηλιακών συλλεκτών.

Αυτοκίνητο, κήπο ή ηλιακή πέργκολα

Εάν η οροφή σας δεν μπορεί να αντέξει τους ηλιακούς συλλέκτες, μπορείτε να εξετάσετεΕγκατάσταση ηλιακών υποστηρίξεων Σε άλλες δομές στην ιδιοκτησία σας, όπως:

Ενοικίαση οροφής

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να εξετάσετε Ενοικιάστε τη στέγη σας σε ένα επιχείρηση εξειδικευμένη στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών. Αυτή θα υποστηρίξει το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης των ηλιακών συλλεκτών, Και θα επωφεληθείτε από ένα Μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος σε αντάλλαγμα για την ενοικίαση της οροφής σας.

Ερωτήσεις Συχνά ρώτησε για το βάρος μιας ηλιακής εγκατάστασης

Ποια επικάλυψη στέγης είναι καλύτερο με βάρος ?

Ο καλύμματα οροφής που γενικά προσφέρουν το Καλύτερη αντίσταση στο βάρος είναι τα καλύμματα μέσα πλακάκια ή πλάκες. Αυτά τα υλικά είναι φημισμένος για την ικανότητά τους να υπομείνουν σημαντικές χρεώσεις χωρίς παραμόρφωση ή χαλάρωση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Αντίσταση βάρους μιας επικάλυψης στέγαση Εξαρτάται επίσης από την υποκείμενη δομή.

Συνεπώς, είναι σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να αξιολογήσετε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της στέγης σας και να καθορίσετε την επίστρωση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Τι βάρος για να κατεβείτε έναν ηλιακό πίνακα ?

Για Lester ένα ηλιακό πάνελ, Θα πρέπει να μετρήσουμε ένα φορτίο 40 kg/m² Εκτός από αυτό του ηλιακού πίνακα. Που θα φτιάξει ένα Σύνολο 50 έως 60 kg/m².

Πώς να επαναλάβετε τη στέγη σας δωρεάν για να τοποθετήσετε ηλιακά πάνελ ?

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε Επικοινωνήστε με εξειδικευμένες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Μερικά από αυτά προσφέρουν ανακαινίστε τη στέγη σας δωρεάν, έχω Κατάσταση που συμφωνείτε να τοποθετήσετε ηλιακούς συλλέκτες.

Τι βάρος ηλιακών συλλεκτών μπορεί να υποστηρίξει τη στέγη μου ?

Το συνολικό βάρος μιας ηλιακής εγκατάστασης δεν είναι αμελητέο. Πριν μπείτε σε οποιοδήποτε έργο, είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να ελέγξετε εάν η οροφή σας είναι ικανή να αντισταθεί σε ένα τέτοιο φορτίο. Εδώ αποκαλύπτουμε το μέσο βάρος μιας εγκατάστασης και τον τρόπο που μπορείτε να ελέγξετε την αντίσταση του. Θα σας δώσουμε επίσης τις λύσεις που θα εφαρμοστούν εάν το πλαίσιο σας δεν μπορεί να φέρει ένα τέτοιο βάρος.

Εγκαταστήστε ηλιακούς συλλέκτες με τη δύναμή μου
Εξοικονομήστε χρήματα στον λογαριασμό σας ηλεκτρικού ρεύματος

Το μέσο βάρος μιας ηλιακής εγκατάστασης

Μια ηλιακή εγκατάσταση περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά πάνελ, αλλά και υποστηρίζει για να τα διορθώσετε.

Μέσο βάρος ενός ηλιακού πίνακα

Το βάρος μιας φωτοβολταϊκής μονάδας διαφέρει ανάλογα με τα μοντέλα, αλλά κατά κανόνα, είναι μεταξύ 12 kg και 18 kg . Εάν φέρουμε αυτό το βάρος στο M2 της οροφής, παίρνουμε μεταξύ 11 kg/m2 και 12 kg/m2.

Το βάρος των υποστηρίξεων

 • Σε υπεροχή: 15 έως 18 kg/m2
 • Στην ενσωμάτωση στο κτίριο: 20 έως 25 kg/m2,
 • Στην εγκατάσταση σε σταθμισμένη υποστήριξη: 50 έως 60 kg/m2.

Βεβαιωθείτε ότι η στέγη σας αντιστέκεται σε αυτό το βάρος

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή σας, πρέπει επομένως να βεβαιωθείτε ότι θα αντισταθεί στο φορτίο.

Ο μόνος τρόπος για να έχετε μια αξιόπιστη σύσταση για το θέμα είναι να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία . Αυτό μπορεί να σας ενημερώσει για τη σκοπιμότητα του έργου σας, αλλά και για τη γενική κατάσταση του πλαισίου σας.

Τα ηλιακά πάνελ έχουν διάρκεια ζωής μεταξύ 30 και 40 ετών. Ακόμα κι αν η οροφή σας είναι σε θέση να υπομείνει το βάρος τους, θα ήταν κρίμα να κάνετε τη στάση ενώ το πλαίσιο σας θα πρέπει να επανατοποθετηθεί σε δέκα χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να εκτελέσετε τις εργασίες ανακαίνισης πριν εγκαταστήσετε τους ηλιακούς σας συλλέκτες.

Τι γίνεται αν η οροφή δεν υποστηρίζει την εγκατάσταση ?

Εάν η οροφή σας είναι πολύ εύθραυστη για να υποστηρίξετε το βάρος των ηλιακών συλλεκτών, γνωρίζετε ότι υπάρχουν άλλες λύσεις για να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας:

 • Εγκαταστήστε τα πάνελ στο έδαφος. Εάν έχετε αρκετό χώρο στη γη σας, μπορείτε να εξετάσετε αυτήν τη λύση. Το πλεονέκτημα είναι ότι είναι σχετικά απλό στην εγκατάσταση. Ωστόσο, δεν σας επιτρέπουν να επωφεληθείτε από μια σειρά οικονομικής βοήθειας από το κράτος.
 • Εγκαταστήστε ένα ηλιακό carport ή επιλέξτε μια ηλιακή πέργκολα. Μπορείτε να εξετάσετε το ένα ή το άλλο από αυτές τις δομές, ανεξάρτητα από την οροφή του σπιτιού σας. Εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες που μπορούν να είναι χρήσιμες για εσάς: καταφύγιο για το αυτοκίνητό σας ή τη στέγη σας για τη βεράντα σας για παράδειγμα.
 • Ηλιακά κεραμίδια . Ανάλογα με το βάρος που μπορεί να αντέξει η οροφή σας, μπορείτε να εξετάσετε την εγκατάσταση ηλιακών πλακιδίων. Αυτά είναι πιο ακριβά από τα πάνελ, αλλά είναι πολύ διακριτικά και εκτιμώνται από ανθρώπους που δεν επιθυμούν να αλλάξουν την αισθητική της οροφής τους.

Γνωρίζετε τώρα το μέσο βάρος των ηλιακών συλλεκτών και της δομής τους . Θυμηθείτε να ελέγξετε ότι η οροφή σας μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος πριν κάνετε μια εγκατάσταση σε αυτό. Καλά νέα: Εάν το πλαίσιο σας δεν είναι αρκετά σταθερό, υπάρχουν άλλες λύσεις για να απολαύσετε την ηλιακή ενέργεια.

Τι είδους οροφή είναι το μεγαλύτερο με το βάρος των ηλιακών συλλεκτών ?

Κατά κανόνα, οι στέγες που καλύπτονται με πλακάκια από τερακότα είναι οι πιο ανθεκτικές, ακολουθούμενες από συνθετικά πλακάκια, σχιστόλιθο και λαμαρίνα.

Υπάρχουν ελαφρύτερα ηλιακά πάνελ από τον μέσο όρο ?

Θα μπορούσαν σύντομα να δημιουργηθούν νέα ηλιακά πάνελ, που εξακολουθούν να είναι υπό μελέτη,. Αποτελείται από ένα πολύ λεπτότερο γυαλί και ένα λεπτό μονοκρυσταλλικό στρώμα, θα ζυγίζει σχεδόν δύο φορές ελαφρύτερο από τα περισσότερα παραδοσιακά ηλιακά πάνελ ή περίπου 6 kg/m2 . Ήταν το Εθνικό Ινστιτούτο Ηλιακής Ενέργειας που έκανε αυτή την ανακοίνωση. Επιχειρήσεις για να ακολουθήσετε ..

Μπορούμε να βάλουμε τον εαυτό σας ηλιακά πάνελ ?

Υπάρχουν πράγματι ηλιακά κιτ, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιήσετε μια εγκατάσταση μόνοι σας. Σημείωση: Είναι απαραίτητο να έχετε σημαντική γνώση της ηλεκτρικής ενέργειας και του DIY προκειμένου να εκτελεστεί αυτός ο τύπος εγκατάστασης. Σας συμβουλεύουμε έντονα να περάσετε από ένα ειδικευμένο επαγγελματικό RGE Qualipv για να εκτελέσετε με ασφάλεια αυτό το είδος του έργου.

Βάρος ενός ηλιακού πίνακα

Όλοι γνωρίζουν για το ηλιακό θερμικό με σχέδιο αισθητήρων ή σωλήνες κάτω από το ζωντανό.

Η αρχή της λειτουργικής ηλιακής θερμικής

Αποτελείται από ένα ΜΕΤΑΦΟΡΑ Ηλιακή ενέργεια απορροφάται από Αισθητήρες σε ένα σύστημα αποθήκευσης (μπαλόνι).
Αυτή η μεταφορά εκτελείται μέσω ενός υγρό μεταφοράς θερμότητας πολύ λίγη διαβρωτική αντιψυκτική υγεία σε σχέση με την εγκατάσταση και χωρίς κίνδυνο για τον άνθρωπο.

Μόλις το Διαφορική ρύθμιση Χάρη στους ανιχνευτές θερμοκρασίας του, ανιχνεύει περισσότερη θερμότητα στους ηλιακούς συλλέκτες από ό, τι στην μπάλα, δίνει αμέσως εντολή στην αντλία κυκλοφορίας, κεντρικό στοιχείο της ομάδας μεταφοράς, για να ξεπεράσει και έτσι να κυκλοφορήσει το αντιψυκτικό που θερμαίνεται από τους αισθητήρες στον εναλλάκτη μπάλας.

Επομένως, οι θερμίδες ανταλλάσσονται μεταξύ του αντιψυκτικού και του υγειονομικού νερού που θερμαίνεται έτσι.
Το δροσερό αντιψυκτικό επιστρέφει έτσι στον αισθητήρα όπου και πάλι θα θερμαίνεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

Για το Συνδυασμένα συστήματα θέρμανσης (SSC), Αυτές οι θερμίδες αποθηκεύονται στη μπάλα buffer πριν κατευθύνονται προς τον λέβητα κατά τη διάρκεια των αιτήσεων θέρμανσης, μέσω ενός Μηχανή τριών βαλβίδων Ελεγχόμενη από τη ρύθμιση.

Εάν το νερό buffer μπάλα είναι σε επαρκή θερμοκρασία, ο λέβητας δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει. Διαφορετικά, ο λέβητας θα κάνει το επιπλέον για να αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Η παραγωγή εγχώριου ζεστού νερού εξασφαλίζεται χάρη σε μια συγκεκριμένη μπάλα βυθισμένη στον όγκο της μπάλας buffer, που λειτουργεί στο “Μπεν Μαρί”.

Οι ερωτήσεις σας σχετικά με την ηλιακή θερμική

• Θα είχαμε ζεστό νερό ακόμα κι αν δεν υπάρχει ήλιος για αρκετές ημέρες και αν η θερμοκρασία είναι 0 ° C ?

Ναι, θα έχετε ζεστό νερό χάρη στο ηλεκτρικό σας επιπλέον ή τη διαδοχή σας από έναν λέβητα.

• Ποιος όγκος εγχώριου ζεστού νερού πρέπει να παρέχεται για 4 άτομα ?

Με μια μέση χρήση ζεστού νερού ανά άτομο, μια μπάλα 200 λίτρων είναι αρκετή για 4 άτομα.

• Σημαντικές εργασίες υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση ?

Οχι. Η σύνδεση με το δίκτυο ζεστού νερού είναι επαρκής.

• είναι μια ειδική ή ενισχυμένη έξοδος ενέργειας που απαιτείται ?

Οχι. Αλλά πρέπει να έχετε μια συγκεκριμένη γραμμή, καθώς ήταν ένας λέβητας αερίου τύπου θέρμανσης.

• Πρέπει να εγκατασταθούν τα πάνελ στην οροφή ?

Οχι απαραίτητα. Μπορούν να εγκατασταθούν στο μπροστινό ή σε οποιοδήποτε εξωτερικό τοίχο.

• Πρέπει να τοποθετηθούν τα πάνελ σε συγκεκριμένο προσανατολισμό ?

Ναι, ένας προσανατολισμός μεταξύ 70 ° ανατολικά και 70 ° δυτικά και με κλίση 30 ° έως 60 ° ανάλογα με την εφαρμογή.

• Η οροφή πρέπει να ενισχυθεί ?

Δεν είναι απαραίτητη η ενίσχυση. Το βάρος ενός πίνακα είναι περίπου 40 κιλά και οι μέσες διαστάσεις του 2 m2.

• Μπορούμε να θερμαίνουμε τόσο το νερό θέρμανσης, μια πισίνα και τους μεγάλους όγκους υγειονομικού νερού ?

Ναί. Έχουμε εξοπλισμό που μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ 1 και 10 πάνελ δείτε περισσότερα, ειδικά για να θερμαίνετε και τα δύο ακτινοβολούμενα δάπεδα, τους ανεμιστήρες, τα καλοριφέρ από αλουμίνιο κλπ., Τις πισίνες (καλυμμένα ή υπαίθρια) και το υγειονομικό νερό (200 εκεί 6000 L). Ένα από τα έργα μας το 2014 ήταν 9 ηλιακά θερμικά πάνελ.

• Ο ηλιακός θερμικός πίνακας παράγει ηλεκτρική ενέργεια ?

Όχι, χρησιμοποιείται μόνο για τη θέρμανση του νερού και η ηλεκτρική κατανάλωση του κυκλοφορητή είναι πολύ χαμηλή.

• Είναι υψηλή η ηλεκτρική κατανάλωση ?

Οχι. Υπάρχει μόνο η κατανάλωση του κυκλοφορητή της ομάδας μεταφοράς που καταναλώνει περίπου 50W (εξαιρουμένης ηλεκτρικής ώθησης).


• Το σύστημα περιέχει μια συσκευή για τη θεραπεία ορισμένων βακτηρίων όπως το Legionelle ?

Ναί. Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, περιλαμβάνει ένα κύκλωμα που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία σε περισσότερο από 60 °. Η λειτουργία λειτουργίας του είναι χειροκίνητη ή αυτόματη.

• Η οροφή πρέπει να ενισχυθεί ?

Μια ενίσχυση δεν είναι απαραίτητη στην οροφή, το βάρος ενός πίνακα είναι κατά μέσο όρο 40kg και το μέγεθός του μειώνεται. Δεν απαιτείται έργο τοιχοποιίας.

• Σε ποια απόσταση πρέπει να εγκαταστήσουμε τα πλαίσια θερμικής συσσωρευτής ?

Συνιστάται μέγιστη απόσταση 20 m, στο? Θα πρέπει να επιλέξετε έναν πιο ισχυρό κυκλοφορητή.

• Μπορούμε να ζωγραφίσουμε το πάνελ ενός άλλου χρώματος ?

Δεν συνιστάται επειδή η απόδοση είναι βέλτιστη με το αρχικό χρώμα που είναι μαύρο ματ. Είναι ωστόσο δυνατό να το βάψετε σε ένα χρώμα “κεραμιδιών” σε γεωγραφικές περιοχές ή? Το κλίμα είναι ζεστό.

• Εγκριση ?

Ναι, το Solar Kemark και το CSTB.

• είναι μια συνέντευξη που απαιτείται υποχρεωτική ?

Οχι. Εκτός από την αντικατάσταση της γλυκόλης μετά από 10 χρόνια. Αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν τη συντήρηση για να διατηρήσει την εγγύηση.

• Ποιες είναι οι εγγυήσεις εξοπλισμού ?

Πιστοποιημένο από ανεξάρτητα τεχνικά εργαστήρια και επιλέγονται για την αξιοπιστία τους και την απόδοσή τους:
– Το σχέδιο ηλιακών θερμικών αισθητήρων επωφελείται από την εγγύηση ενός κατασκευαστή έως 12 ετών.

• Υπάρχουν βοήθεια στη Γαλλία ?

Ναι, το 2022: – ο ηλιακός θερμοσίφωνας επωφελείται από ένα μέγιστο ασφάλιστρο ανακαίνισης 4000 €
– Η ηλιακή θερμική θέρμανση επωφελείται από ένα μέγιστο μπόνους ασφάλιστης ανακαίνισης των 10.000 €.

• Μπορούμε να έχουμε την πριμοδότηση μου για μια ηλιακή θερμική εγκατάσταση ?

Ναι, για τα πάνελ που έχουν πιστοποίηση Solar Keymark ή CSTB εάν η απόδοσή τους είναι επιλέξιμη και η εταιρεία που εκτελεί την εγκατάσταση είναι RGE.