Πώς να εντοπίσετε ένα χαμένο ή κλεμμένο smartphone? Ψηφιακή, Απώλεια, Πτήση: Εντοπίστε το τηλέφωνό μου χάρη στα δεδομένα IMEI και DELETE

Απώλεια, πτήση: Εντοπίστε το τηλέφωνό μου χάρη στα δεδομένα IMEI και DELETE

Contents

Το πρώτο αντανακλαστικό που έχετε είναι προφανώς να ανασταλεί η γραμμή σας. Για να το κάνετε αυτό, έχετε πολλές δυνατότητες:

Πώς να εντοπίσετε ένα χαμένο ή κλεμμένο smartphone ?

Τι θα μπορούσε να είναι πιο ενοχλητικό από το να χάσετε το smartphone σας ή χειρότερα, να ληστέψετε ? Εάν δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να είστε λιγότερο ζαλισμένοι ή να αποτρέψετε τη δράση των πορτοφολιών, μπορούμε να σας εξηγήσουμε πώς να εντοπίσετε ένα smartphone Android ή iOS. Αλλά πάνω απ ‘όλα, υπάρχουν μερικές παραμέτρους για εγκατάσταση.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Τι να κάνετε σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του smartphone σας ?

Δεν μπορείτε πλέον να βάλετε τα χέρια σας στο τηλέφωνό σας ? Μην πανικοβληθείτε, προτού σας πείτε ότι έπρεπε να το κλέψετε, ίσως το έχετε χάσει μόνο. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να είναι εύκολο να βρεθεί, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πάντα συνδεδεμένο με ένα δίκτυο (κινητό δίκτυο ή WiFi). Πράγματι, χωρίς σύνδεση, χωρίς πιθανή τοποθεσία.

Τώρα που γνωρίζετε τη βασική προϋπόθεση για να εντοπίσετε το χαμένο smartphone σας, ας δούμε λεπτομερώς τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να το βρείτε. Και ειδικότερα, ορισμένες άλλες προϋποθέσεις ανάλογα με τη συσκευή σας.

Πράγματι, θα πρέπει να το σκεφτείτε αμέσως: βρείτε ένα χαμένο smartphone, είναι προετοιμασμένο ανάντη (δυστυχώς). Έτσι, φροντίστε να ακολουθήσετε τις ενδείξεις μας πριν χάσετε τη δική σας !

Εάν η συσκευή σας έχει κλαπεί, θα βρείτε επίσης παρακάτω πώς να την αποκλείσετε από απόσταση. Επιπλέον, θυμηθείτε να το δηλώσετε ότι κλέβεται από τον χειριστή σας, έτσι ώστε να εμποδίζει την κάρτα SIM σας. Σε περίπτωση που βρείτε το πολύτιμο σας, ο χειριστής μπορεί στη συνέχεια να ξεκλειδώσει το sim σας – το οποίο θα σας εξοικονομήσει το μαγειρείο που πρέπει να αλλάξετε τον αριθμό. Στο αστυνομικό τμήμα, υποβάλετε καταγγελία με το αναγνωριστικό IMEI (μπορείτε να το ανακτήσετε στο κουτί της συσκευής σας), το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση στον χειριστή σας. Στη συνέχεια, ο κωδικός σας IMEI θα τεθεί σε μαύρη λίστα. Το smartphone θα μπλοκαριστεί στο δίκτυο, ανεξάρτητα από τον χειριστή που χρησιμοποιείται στη συνέχεια. Επομένως, το τηλέφωνο γίνεται άχρηστο χάρη στον αριθμό του IMEI.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό κάτω από το Android ?

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη θέση ενός smartphone Android, πρέπει να ανοίξετε τον διαχειριστή ρύθμισης της συσκευής σας. Σε γενικές γραμμές, απλά μεταβείτε στη γραμμή ειδοποιήσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στον τροχό. Θα φτάσετε στο μενού κύριων ρυθμίσεων του smartphone σας. Οι καταχωρήσεις αυτού του μενού μπορεί να ποικίλουν ελαφρώς ανάλογα με το εμπορικό σήμα της συσκευής σας (οι κατασκευαστές πιθανώς προσθέτουν μια επικάλυψη που είναι ειδική για το Android).

Σε αυτό το μενού, πρέπει να βρείτε τη γραμμή που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Google (η παρακάτω λήψη έγινε σε ένα pixel Google, αλλά οι ρυθμίσεις είναι παρόμοιες με άλλους κατασκευαστές). Στο νέο μενού, κατεβείτε για να εντοπίσετε τη συσκευή μου. Προκειμένου να βρεθεί η συσκευή σας, αυτή η επιλογή πρέπει να ενεργοποιηθεί.

Πώς να εντοπίσω το χαμένο μου τηλέφωνο Android ?

Για να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας, σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, συνδεθείτε στον ιστότοπο Google εντοπίστε τη συσκευή μου. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα αναγνωριστικά σας Google, αν δεν έχετε ήδη γίνει. Ένα αναδυόμενο μήνυμα θα σας ζητήσει την εξουσιοδότηση για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία τοποθεσίας. Φυσικά, εάν έχετε χάσει τη συσκευή σας, θα πρέπει να δεχτείτε να προχωρήσετε περαιτέρω.

Η διεπαφή υπηρεσίας είναι πραγματικά πολύ απλό στη χρήση. Στα δεξιά της οθόνης υπάρχει μια κάρτα Google Maps που εντοπίζει τη συσκευή σας και κάνει το σχέδιο Zoomé να εμφανίζεται στον τόπο όπου είναι. Μπορείτε να δείτε την ακριβή διεύθυνση, εάν το smartphone σας βρίσκεται στο δίκτυο (όπως έχουμε ήδη υποδείξει).

Αριστερά, ένα μενού σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε ορισμένες ενέργειες. Για παράδειγμα, εάν το τηλέφωνό σας κρύβεται στο σπίτι (ή, τουλάχιστον, όπου βρίσκεστε), μπορείτε να το χτυπήσετε για να το εντοπίσετε πιο γρήγορα. Αυτό σας επιτρέπει να χτυπήσετε τη συσκευή σας για πέντε λεπτά, ακόμα κι αν το είχατε αφήσει σε σιωπηλή λειτουργία.

Προσφέρονται επίσης δύο άλλες επιλογές ασφαλείας. Σε περίπτωση που έχετε ανακαλύψει χάρη στην κάρτα ότι το smartphone σας δεν έχει χαθεί όπου βρίσκεστε, αλλά αλλού, έχετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε τη συσκευή σας αποσυνδέοντας τον λογαριασμό σας στο Google. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει επίσης να εμφανίσετε ένα μήνυμα στην οθόνη, το οποίο είναι χρήσιμο εάν έχετε ξεχάσει το smartphone σας σε δημόσιο χώρο και θέλετε να σας προειδοποιήσετε εάν βρέθηκε. Μπορείτε για παράδειγμα να υποδείξετε έναν αριθμό όπου συμμετέχετε. Σημειώστε ότι η τοποθεσία θα λειτουργεί πάντα.

Η τελευταία επιλογή πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση. Εάν αποδειχθεί ότι η συσκευή σας έχει κλαπεί, μπορείτε να διαγράψετε εντελώς όλα όσα περιέχει. Σημειώστε ότι η λειτουργία είναι μη αναστρέψιμη: Επομένως, δεν θα είστε πλέον σε θέση να εντοπίσετε τη συσκευή, αφού δεν θα συνδέεται πλέον με οποιονδήποτε λογαριασμό Google.

Τέλος, σημειώστε ότι αν έχετε αρκετές συσκευές συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας στο Google, μπορείτε να μεταβείτε από το ένα στο άλλο μέσω των εικονιδίων στην κορυφή της αριστερής στήλης. Στη σύλληψη που προσφέρεται, μπορείτε να δείτε ένα smartphone και ένα tablet: για να εντοπίσετε το τελευταίο, απλά κάντε κλικ σε αυτό. Σημειώστε ότι έχετε επίσης πρόσβαση στο ποσοστό της μπαταρίας που παραμένει στη συσκευή και στο όνομα του WiFi ή του κυψελοειδούς δικτύου στο οποίο είναι συνδεδεμένο, εάν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο (κατάσταση sine qua non για να το εντοπίσετε).

Εάν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν. Ωστόσο, έχετε τη δυνατότητα να δείτε την ιστορία των τόπων που καταγράφονται από το Google. Δυστυχώς, εάν η επιλογή δεν είχε ήδη ενεργοποιηθεί, δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτήν. Εάν είναι πρακτικό να εντοπίσετε ένα κλεμμένο smartphone, δεν θέλετε απαραιτήτως να κοινοποιείτε τη θέση σας μόνιμα στο Google.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη θέση του iPhone μου κάτω από το iOS

Και πάλι, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία έτσι ώστε να είναι διαθέσιμη σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, την εμπιστευτικότητα, στη συνέχεια στην υπηρεσία τοποθεσίας. Από εκεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία τοποθεσίας και να μοιραστείτε τη θέση μου. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις σύμφωνα με την τοποθεσία.

Πώς να βρω το iPhone μου ή το iPad μου ?

Μόλις ενεργοποιηθεί η επιλογή στο iPhone ή το iPad σας, μεταβείτε στον ιστότοπο iCloud. Μάθετε τα αναγνωριστικά σας και μετά πηγαίνετε να εντοπίσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο Mac σας εάν έχετε.

Στην κορυφή, μπορείτε να επιλέξετε το τερματικό που θέλετε να βρείτε κάνοντας κλικ σε όλες τις συσκευές μου. Μπορείτε να χτυπήσετε το τερματικό σας, να το κλειδώσετε ή να διαγράψετε τα περιεχόμενα. Λειτουργεί για όλες τις συσκευές της Apple, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο για iPhone όσο και για iPad, MacBook ή Apple Watch.

Όταν βρίσκεται η συσκευή, εμφανίζεται στην κάρτα στην οθόνη με πράσινο σημείο. Κάντε κλικ στο σημείο για να αποκτήσετε τις επιλογές. Στη συνέχεια, μπορείτε να χτυπήσετε, να τοποθετήσετε σε Lost Mode (κλειδαριά ασφαλείας) ή να διαγράψετε τη συσκευή σύμφωνα με την επιλογή σας. Μπορείτε επίσης να δείτε το επίπεδο της μπαταρίας του.

Ας θυμηθούμε ότι αυτή η λειτουργικότητα εντοπίζει, την οποία συχνά γνωρίζουμε καλύτερα με το όνομα Find My English, βασίζεται σε ένα ανώνυμο δίκτυο που δημιουργήθηκε μεταξύ των συσκευών της Apple χρησιμοποιώντας λειτουργικότητα-που ας θυμηθούμε, είναι διαθέσιμο από το iOS 13. Λειτουργεί επίσης σε airtags και, πρόσφατα, σε συσκευές τρίτης μερίδες που αναφέρουν τη συμβατότητά τους.

Πώς να εντοπίσετε το smartphone του Samsung Galaxy ?

Η Apple δεν είναι η μόνη που παρέχει μια υπηρεσία τοποθεσίας αφιερωμένη στα τερματικά της. Από το 2020, η Samsung προσφέρει την εναλλακτική λύση, που ονομάζεται Find My Mobile. Η λειτουργία του είναι πολύ συγκρίσιμη με αυτή του μήλου. Πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του γαλαξία σας, στην ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα, στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε την επιλογή τοποθεσίας. Μην ξεχνάτε παράλληλα για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας Samsung: είναι μέσω των διακομιστών της Νότιας Κορέας ότι μπορείτε να βρείτε τη θέση της συσκευής σας.

Αφού εγκαταλείψετε το smartphone σας, θα πρέπει να πάτε στον ιστότοπό μου για να βρείτε τον ιστότοπό μου που θα σας επιτρέψει να βρείτε την τελευταία τοποθεσία. Θα συνεχίσει να βρίσκεται εφόσον είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη με ένα δίκτυο (κινητό ή WiFi). Μπορείτε να το χτυπήσετε, να κλειδώσετε την οθόνη σας από απόσταση, να εμφανίσετε ένα μήνυμα, να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας και, ως εκ τούτου, να διαγράψετε τα περιεχόμενα της συσκευής.

Απώλεια, πτήση: Εντοπίστε το τηλέφωνό μου χάρη στα δεδομένα IMEI και DELETE

Το smartphone σας έχει εξαφανιστεί ? Έχετε πέσει θύμα πτήσης ? Να γνωρίζετε ότι είναι δυνατόν να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας, αλλά και να το αποκλείσετε και να διαγράψετε τα δεδομένα σας από απόσταση. Εξηγούμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Smartphone κλεμμένο Πώς να εντοπίσετε IMEI Διαγραφή δεδομένων Android iPhone

Φωτογραφίες, τραπεζικές πληροφορίες, γραμματοκιβώτιο, επαφές, μηνύματα, επαγγελματικά έγγραφα … Τα smartphones μας περιέχουν ένα πλήθος ευαίσθητων δεδομένων που δεν θέλουμε να δούμε κακά χέρια κάτω όταν η απώλεια ή η κλοπή της συσκευής σας. Εάν είναι απαραίτητο, υπάρχουν ευτυχώς παρελάσεις που θα σας επιτρέψουν Εντοπίστε το τηλέφωνό σας από απόσταση, για να το αποκλείσετε και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να διαγράψετε τα δεδομένα σας.

Πριν φτάσετε στην καρδιά του θέματος, θυμηθείτε ότι πρέπει να ενεργήσετε πολύ γρήγορα σε αυτό το είδος της κατάστασης, ο στόχος είναι να αποτρέψετε γρήγορα τον κακοποιό να αποκτήσετε πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και τα πολύτιμα δεδομένα σας. Θα περιγράψουμε λεπτομερώς τις μεθόδους που σας επιτρέπουν να εντοπίσετε και να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας από απόσταση. Σημείωση: Αυτά εξαρτώνται από τις προκαταρκτικές προφυλάξεις που έχετε λάβει.

�� Πώς να αποκλείσετε τη γραμμή μου από απόσταση ?

Το πρώτο αντανακλαστικό που έχετε είναι προφανώς να ανασταλεί η γραμμή σας. Για να το κάνετε αυτό, έχετε πολλές δυνατότητες:

 • Πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο Στον ιστότοπο του χειριστή σας. Στη συνέχεια, θα έχετε οποιοδήποτε χόμπι για να αναστείλετε τη γραμμή σας για να αποτρέψετε οποιαδήποτε κακόβουλη χρήση.
 • Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών του χειριστή σας μέσω τηλεφώνου.

Η κάρτα SIM θα μπλοκαριστεί αμέσως και κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πακέτο και τον αριθμό σας χωρίς τη γνώση σας. Έχουμε εντοπίσει κάτω από τους αριθμούς των διαφόρων χειριστών για να διευκολύνει την εργασία σας:

��Πώς να εντοπίσω το χαμένο τηλέφωνό μου με τον αριθμό IMEI ?

Ακόμα κι αν η γραμμή σας έχει ανασταλεί, ο κλέφτης μπορεί πάντα να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας με άλλο SIM. Υπάρχει μια ριζοσπαστική μέθοδος που θα της επιτρέψει να βάλει ραβδιά στους τροχούς. Αποτελείται απο Επικοινωνήστε με τον αριθμό IMEI στον χειριστή σας (Διεθνής ταυτότητα κινητού εξοπλισμού) Το smartphone σας.

15 αριθμητικά στοιχεία, μπορεί Εντοπίστε την κατά προσέγγιση θέση του τηλεφώνου σας, ανάλογα με την τελευταία κεραία που χρησιμοποιείται, για να προχωρήσετε το απομακρυσμένο μπλοκάρισμα.

Πού να βρείτε τον αριθμό IMEI

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι Ανακτήστε τον αριθμό IMEI σας ::

 • Πληκτρολογήστε τον κωδικό *#06# Στο πληκτρολόγιο του smartphone σας για να εμφανίσετε τον αριθμό IMEI σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης που θα πρέπει να αποθηκεύσει αλλού παρά στο τηλέφωνό σας (για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής).
 • Κρατήστε με ακρίβεια το κουτί του smartphone σας. Γενικά, οι κατασκευαστές εκτυπώνουν αυτό το μοναδικό αναγνωριστικό σε αυτό.
 • Πρόσβαση στην περιοχή του πελάτη σας. Σε ορισμένους φορείς εκμετάλλευσης, είναι δυνατόν να έχετε πρόσβαση στον αριθμό του IMEI, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
 • Πρόσβαση στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και βρείτε την ενότητα “Σχετικά”.

Μόλις έχετε τον αριθμό του IMEI, μεταβείτε σε καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα ή στη χωροφυλακή. Στη συνέχεια, θα έχετε τα πρακτικά που θα πρέπει να σταλούν στον χειριστή σας. Το τελευταίο θα είναι υπεύθυνο για την προσθήκη του αριθμού IMEI σε μια βασική αναφορά κλεμμένων τηλεφώνων, κοινά σε όλους τους γαλλικούς χειριστές. Μόλις ο αριθμός του IMEI έχει εγγραφεί σε αυτό, οι επικοινωνίες που θα προσπαθήσουν να περάσουν το κλεμμένο smartphone θα μπλοκαριστεί (μόνο στη Γαλλία).

�� Πώς να εντοπίσετε το smartphone μου με μια απομακρυσμένη υπηρεσία διαχείρισης ?

Η απομακρυσμένη μπλοκάρισμα από τον χειριστή αποφεύγει ορισμένες χρήσεις του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, δεν εμποδίζει όλες τις λειτουργίες και δεν διαγράφει τα δεδομένα από τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε Μια υπηρεσία απομακρυσμένης διαχείρισης, Όπως η λειτουργία “εντοπισμού” στο Apple ή “εντοπίστε τη συσκευή μου” στο πλάι της Google. Κατά προτίμηση και για προφανείς λόγους ασφαλείας, αποφύγετε τη χρήση του τρίτου λογισμικού.

Σημειώστε ότι και πάλι, θα είναι λειτουργίες που πρέπει να ρυθμίσετε στο smartphone σας Πριν από την απώλεια του έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικά. Ειδικότερα, ενεργοποιώντας τις λειτουργίες απομακρυσμένης θέσης.

�� Πώς Βρείτε το iPhone μου χάρη στην εφαρμογή τοποθεσίας ?

Φροντίστε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “εντοπίστε το iPhone μου” για να προβλέψετε πτήση ή απώλεια.

 • Πρόσβαση Ρυθμίσεις του iPhone σας.
 • Επιλέξτε τον αριθμό σας και στη συνέχεια πατήστε Εγκατάσταση.
 • Ενεργοποιήστε τους διακόπτες του Εντοπίστε το δικό μουiPher και του Εντοπίστε το δίκτυο.

Μόλις τελειώσετε, θα πρέπει να είστε σε θέση να ακολουθήσετε το smartphone σας σε καλό δρόμο, ακόμα και αν το τελευταίο είναι απενεργοποιημένο. Δύο επιλογές είναι διαθέσιμες σε εσάς:

 • Χρησιμοποιώη εφαρμογήντόπιοςΕγκατάσταση Από μια άλλη συσκευή Apple, όπως Mac ή iPad
 • Εισαγάγετε αυτήν τη διεύθυνση url icloud.Com/ind Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για σύνδεση στον λογαριασμό σας.

Εάν κατά τύχη καταφέρετε να εντοπίσετε τους εγκληματίες που έχουν κλέψει το iPhone σας, μην ενεργείτε μόνοι σας και επικοινωνήστε με την αστυνομία που θα λάβει τα σωστά μέτρα.

Εγκατάσταση

Εκτός από την τοποθεσία, η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να διαγράψετε δεδομένα από τη συσκευή σας εξ αποστάσεως:

 • Στην αίτηση Εγκατάσταση, Πρόσβαση στην ενότητα συσκευές.
 • Επιλέξτε τη συσκευή για καθαρισμό.
 • Κάντε κλικ στο Διαγράψτε αυτήν τη συσκευή.

�� Πώς Βρείτε το smartphone μου Android χάρη στην εφαρμογή εντοπισμού της συσκευής μου ?

Η αρχή είναι γενικά ταυτόσημη στο Android. Και πάλι, θα πρέπει να έχετε ρυθμίσει τα πάντα προς τα πάνω ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Ενεργοποιήστε την επιλογή Τοποθεσία στο Ρυθμίσεις ή στο μενού γρήγορων ρυθμίσεων.
 • Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια.
 • Βρείτε την ενότητα αφιερωμένη στη θέση της συσκευής σας (στη Samsung, καλείται Κινητής ανίχνευσηςΟυσία.
 • Ελέγξτε τα πλαίσια Εντοπίστε αυτή τη συσκευή από απόσταση, Αποστολή της τελευταίας θέσης Και Ανίχνευση εκτός σύνδεσης.
 • Μπορείτε να ακολουθήσετε τη θέση του smartphone σας απευθείας από την εφαρμογή εντοπισμού της συσκευής μου ή στον ιστότοπο Google.com/android/find/
 • Στη συνέχεια, θα έχετε τη δυνατότητα να κλειδώσετε τη συσκευή εξ αποστάσεως, να την κουδουνίζετε, να αποσυνδέσετε τον λογαριασμό σας και ακόμη και να διαγράψετε τα δεδομένα σας από απόσταση.

�� Χρησιμοποιείτε το Google News ? Προσθέστε τον οδηγό Tom στο Google News να μην χάσετε σημαντικά νέα από τον ιστότοπό μας.