Samsung Galaxy S20 Ultra: Τεχνικό φύλλο, χαρακτηριστικά, Samsung Galaxy S20: Οι μετρήσεις της οθόνης και των επιδόσεων μας

Samsung Galaxy S20: Οι μετρήσεις της οθόνης και των επιδόσεων μας

Από την πλευρά της κάμερας, το Ultra S20 έχει ένα Η κάμερα Penta αποτελείται από εξαιρετικά ευρεία γωνία 12MPX, ευρεία γωνία 108MPX, τηλεφακό 48MPX και δύο αισθητήρες TOF. Μπροστά από τον αισθητήρα selfie προσφέρει ανάλυση 40MPX. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, το διαστημικό ζουμ του Ultra Galaxy S20 θα σας επιτρέψει να μεγεθύνετε το X100.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Το Samsung Galaxy S20 Ultra είναι μια πραγματική επανάσταση στην αγορά. Είτε για την απόδοση της φωτογραφίας είτε για την τεχνική απόδοση, αυτό το smartphone είναι επιτυχής !

  • Πολύ μεγάλη διάρκεια μπαταρία
  • 108mpx αισθητήρα φωτογραφίας
  • 5G smartphone
  • Το βάρος του
  • Η τιμή του

Περιγραφή Galaxy S20 Ultra

Το Galaxy S20 Ultra, μια επανάσταση στη Samsung

Η Samsung ξεκινά ταυτόχρονα με το Galaxy S20 και το Galaxy S20+, το Ultra S20. Το τελευταίο είναι η πιο αποτελεσματική έκδοση του εύρους, που εξηγεί υψηλότερη τιμή. Το Ultra S20 έχει τόσο αποτελεσματικά χαρακτηριστικά που είναι ένα από τα καλύτερα smartphones που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή. Με Οθόνη 6,9 ιντσών με τεχνολογία Quad HD+, Το Ultra S20 προσφέρει μια άψογη οπτική εμπειρία. Η πολύ μακρά μπαταρία του 5000mAh είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην αγορά πίσω από το Mi Note 10.

Από την πλευρά της κάμερας, το Ultra S20 έχει ένα Η κάμερα Penta αποτελείται από εξαιρετικά ευρεία γωνία 12MPX, ευρεία γωνία 108MPX, τηλεφακό 48MPX και δύο αισθητήρες TOF. Μπροστά από τον αισθητήρα selfie προσφέρει ανάλυση 40MPX. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, το διαστημικό ζουμ του Ultra Galaxy S20 θα σας επιτρέψει να μεγεθύνετε το X100.

Samsung Galaxy S20: Οι μετρήσεις της οθόνης και των επιδόσεων μας

Δοκιμάσαμε το Samsung Galaxy S20 και το Samsung Galaxy S20 Ultra εν μέρει εστιάζοντας στην ποιότητα της οθόνης τους και στην απόδοση του Exynos 990 που ξεκινούν. Η ιδέα αυτού του άρθρου είναι να σας δείξουμε τη δυνατότητα αυτών των smartphones ενώ περιμένουμε τις πλήρεις δοκιμές που θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε αφού έλαβε την τελική ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Παρ ‘όλα αυτά, εάν αυτή η χρονική περίοδος είναι συνήθως αρκετή για να δημοσιεύσει τις πλήρεις δοκιμές μας, αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη φορά. Σε αμφισβήτηση, μια απεριόριστη έκδοση του λογισμικού που επομένως δεν πρέπει να αντιπροσωπεύει την τελική εμπειρία των χρηστών κατά την κυκλοφορία των smartphones στις 13 Μαρτίου.

Η Samsung έχει προγραμματίσει πράγματι να αναπτύξει μια διόρθωση λογισμικού στις αρχές Μαρτίου. Μια τελική ενημέρωση των συσκευών που θα πρέπει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, να βελτιώσει σημαντικά δύο σημεία: αυτονομία και ποιότητα φωτογραφιών. Αυτά είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια για τους καταναλωτές και, από αυτή την άποψη, προτιμούμε να περιμένουμε λίγο περισσότερο πριν από τη δημοσίευση των πλήρων δοκιμών μας.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Για να σε κάνει να περιμένεις, Ωστόσο, επιτεθήκαμε σε δύο άλλες μεγάλες πτυχές του Galaxy S20: η οθόνη και η απόδοση. Ως εκ τούτου, παρουσιάζουμε τα πρώτα μας τεχνικά αποτελέσματα για να σας δώσουμε μια ιδέα για την ποιότητα της οθόνης και τη δύναμη στην οποία μπορείτε να μετρήσετε με αυτά τα smartphones.

Σημειώστε ότι έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στο Samsung Galaxy S20 και στο Samsung Galaxy S20 Ultra, το πρώτο είναι αυτό που θα είναι αναμφισβήτητα το πιο πωλημένο, το δεύτερο είναι το πιο εντυπωσιακό τεχνολογικά (και το πιο ακριβό).

Φύλλα δεδομένων

Μοντέλο Samsung Galaxy S20 Samsung Galaxy S20 Ultra
Διαστάσεις 6,91 cm x 15,17 cm x 7,9 mm 7,6 cm x 16,69 cm x 8,8 mm
Διεπαφή κτιρίου Samsung One UI Samsung One UI
Μέγεθος οθόνης 6,2 ίντσες 6,9 ίντσες
Ορισμός 3200 x 1440 εικονοστοιχεία 3200 x 1440 εικονοστοιχεία
Πυκνότητα pixel 563 PP 511 PPP
Τεχνολογία Σούπερ amoled Σούπερ amoled
Κάλτσα Samsung Exynos 990 Samsung Exynos 990
Γραφικό τσιπ Mali-G77 MP11 Mali-G77 MP11
Εσωτερική αποθήκευση 128 GB, 256 GB 128 GB, 0 GO
Κάμερα (ραχιαία) Αισθητήρας 1: 12 MP
2: 12 MP αισθητήρα
Αισθητήρας 3: 64 MP
Αισθητήρας 1: 108 MP
2: 12 MP αισθητήρα
Αισθητήρας 3: 48 MP
Μπροστινός αισθητήρας φωτογραφιών 10 MP 40 MP
Ορισμός εγγραφής βίντεο 8 χιλ 8 χιλ
Ασύρματος Wi-Fi 6 (AX) Wi-Fi 6 (AX)
Bluetooth 5.0 5.0
5G Ναί Ναί
NFC Ναί Ναί
Δακτυλικό αποτύπωμα Κάτω από την οθόνη Κάτω από την οθόνη
Τύπος σύνδεσης USB Type-C USB Type-C
Χωρητικότητα μπαταρίας 4000 mah 5000 mah
Βάρος 163 g 220 g
Χρωματιστά Μπλε, ροζ, γκρι Μαύρος γκρι
Τιμή 235 € 294 €
Φύλλο προϊόντος Δείτε τη δοκιμή Φύλλο προϊόντος Δείτε τη δοκιμή

Μια πολύ τακτοποιημένη οπτική εμπειρία

Για οθόνες, ας ξεκινήσουμε υπενθυμίζοντας μερικά σημαντικά σημεία πριν μπείτε σε λεπτομέρειες. Ήδη, πρέπει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει προφανώς ενσωματώσει τα πλακάκια AMOLED στο Galaxy S20 της. Σε κάθε μοντέλο, επομένως επωφεληθείτε από μια άπειρη και επομένως τέλεια αντίθεση και μπορείτε να εμπιστευτείτε την τεχνογνωσία του κορεατικού γίγαντα στο θέμα.

Τώρα ας προχωρήσουμε στις διαγώνια των δύο παραλλαγών που δοκιμάστηκαν εδώ:

  • 6,2 ίντσες Για το κλασικό Galaxy S20
  • 6,9 ίντσες Για το Galaxy S20 Ultra

Ανάλυση της οθόνης

Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια αρκετά κλασική μορφή στο Galaxy S20 έναντι μιας διαγώνιας που προσεγγίζει (με ένα μικρό δωμάτιο) ένα δισκίο για το Galaxy S20 Ultra. Αυτή η διαφορά έχει προφανώς συνέπειες στην ανάλυση οθόνης ή, με άλλα λόγια, την πυκνότητα των εμφανιζόμενων εικονοστοιχείων.

Πράγματι, τα δύο smartphones προσφέρουν τους ίδιους ορισμούς οθόνης και επομένως εμφανίζουν τόσο 2400 x 1080 εικονοστοιχεία σε πλήρες HD+ και 3200 x 1440 εικονοστοιχεία όταν πηγαίνετε στο QHD+. Όσον αφορά την ανάλυση, το κλασικό Galaxy S20 έχει επομένως το πλεονέκτημα, καθώς προσφέρει τόσα πολλά εικονοστοιχεία σε μικρότερη επιφάνεια. Έχουμε ετοιμάσει τον πίνακα παρακάτω, ώστε να το συνειδητοποιήσετε.

Samsung Galaxy S20 Samsung Galaxy S20 Ultra
Στο Full HD+ (2400 x 1080 εικονοστοιχεία) 424 εικονοστοιχεία ανά ίντσα 350 εικονοστοιχεία ανά ίντσα
Στο QHD+ (3200 x 1400 εικονοστοιχεία) 566 εικονοστοιχεία ανά ίντσα 506 εικονοστοιχεία ανά ίντσα

Από αυτή την άποψη, ας θυμηθούμε ότι ακόμη και στο Full HD+, το Galaxy S20 και το Galaxy S20 Ultra προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό επαρκή ανάλυση για την άνεση του. Η λειτουργία QHD+ – περισσότερη ενέργεια – είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας.

Ποιότητα εμφάνισης

Τώρα κατευθύνετε το εργαστήριο να υποβάλει αυτές τις όμορφες οθόνες στον ερευνητή μας και στο λογισμικό μέτρησης Calman. Από προεπιλογή, η Samsung έχει ρυθμίσει τις πλάκες της σε μια πολύ αποτελεσματική ζωντανή λειτουργία για να προσφέρει μια πολύ ευρεία παλέτα χρωμάτων.

Αυτή η ζωντανή λειτουργία ρυθμίστε μια εγκοπή σε μια ζεστή θερμοκρασία προσφέρει την καλύτερη ισορροπία

Σε αντάλλαγμα, πρέπει να ασχοληθείτε με αποχρώσεις λίγο πιστοί στην πραγματικότητα. Μπορείτε να το διορθώσετε επιλέγοντας φυσικό τρόπο, αλλά είναι πολύ λιγότερο καλό να εμφανίσετε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, επειδή είναι λιγότερο αποτελεσματικό όσον αφορά την κάλυψη των χρωματομετρικών χώρων SRGB και DCI-P3-ειδικά στο τελευταίο που είναι σημαντικά ευρύτερο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στο Frandroid, σας συνιστούμε να επιλέξετε μια ζωντανή λειτουργία και να το εξατομικεύσετε, σύροντας το ρυθμιστικό της ισορροπίας λευκού μιας εγκοπής προς τις καυτές θερμοκρασίες. Θα καταλήξετε με την καλύτερη ισορροπία μεταξύ μιας ευρείας κάλυψης χρωματομετρικών χώρων και τόνων κοντά στην πραγματικότητα.

Θα επωφεληθείτε πράγματι από μια θερμοκρασία αρκετά κοντά στο μπαρ των 6.500 K που θεωρείται το ιδανικό για να φτάσετε. Ταυτόχρονα, η ποικιλία των χρωμάτων που εμφανίζονται παραμένει πολύ μεγάλη, ενώ η μεσαία δέλτα που αντιπροσωπεύει το χάσμα μεταξύ του λευκού που εμφανίζεται και του πραγματικού λευκού – είναι, σίγουρα, μακριά από τον δείκτη 3 στον οποίο πρέπει να εκτείνεται. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μέτρα μας πραγματοποιήθηκαν με το DCI-P3 για αναφορά. Τα χρώματα είναι επομένως αρκετά εξαγνισμένα.

Συνοψίσαμε τα πάντα στον παρακάτω πίνακα. Σημειώστε επίσης ότι η μέγιστη φωτεινότητα που επιτεύχθηκε στις οθόνες των Galaxy S20 και S20 Ultra είναι πολύ επαρκείς για να εξασφαλιστεί η ορατότητα στη δοκιμή των ηλιόλουστων ημερών της ζωής σας.

Samsung Galaxy S20 (Hot Live Mode) Samsung Galaxy S20 Ultra (Warm Mode) Samsung Galaxy Σημείωση 10+ (Θερμή ζεστή λειτουργία)
Θερμοκρασία 6350 k 6330 K 6390 k
Αντίθεση Απειρο Απειρο Απειρο
Μέγιστη φωτεινότητα 708 CD/m² 724 CD/m² 700 CD/m²
Delta E Middle στο DCI-P3 5.92 6.3 6.1
Κάλυμμα SRGB 204 % 209 % 208 %
Κάλυμμα DCI-P3 137 % 141 % 138 %
Εξώφυλλο BT 2020 93 % 95 % 93 %

Σημειώστε ότι το Galaxy Note 10+ κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι ωφελεί μια οθόνη με πολύ παρόμοιες ιδιότητες όπως υποδεικνύεται από το τραπέζι μας. Τέλος, το κύριο αδύναμο σημείο αυτού του μοντέλου σε σύγκριση με τα νέα δεν είναι να είναι σε θέση να ανεβαίνει πέρα ​​από τα 60 Hz στην πλάκα του.

Λειτουργία 120 Hz

Σημειώστε ότι σε όλα τα Galaxy S20, μπορείτε να απολαύσετε αναψυκτικό οθόνης 120 Hz. Δηλαδή ότι η πλάκα εμφανίζει 120 εικόνες ανά δευτερόλεπτο για να προσφέρει περισσότερη ρευστότητα. Αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετικά ευχάριστη στη χρήση και απολύτως δεν θέλει να επιστρέψει στο 60 Classic Hz που εμφανίζονται σχεδόν ήπια σε σύγκριση. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, αυτή η λειτουργία 120 Hz καταναλώνει αναγκαστικά περισσότερη μπαταρία.

Αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετικά ευχάριστη

Είναι σίγουρα για αυτόν τον λόγο που παραμένει αδύνατο να ενεργοποιηθεί ο ορισμός QHD+ ταυτόχρονα με τη λειτουργία 120 Hz. Θα ήταν υπερβολικά ενεργειακή -θα μπορούσε να φαινόταν ότι η Samsung σκέφτεται μια επιλογή να συμβιβάσει τις δύο παραμέτρους.

Screenshot_20200227-144405_settings

Screenshot_20200227-144332_settings

Σημειώστε ότι στην έξοδο του κουτιού, Τα smartphones έχουν ρυθμιστεί σε αναψυκτικό στα 60 Hz από προεπιλογή. Εξαρτάται από εσάς να πάρετε τα 120 Hz.

Η σχετική δύναμη του Exynos 990

Τώρα ας προχωρήσουμε στο ζήτημα της απόδοσης. Σχετικά με τα ευρωπαϊκά μοντέλα των Galaxy S20 και Galaxy S20 Ultra, είναι ένα Exynos 990 που βρίσκουμε. Αυτό το τσιπ υποτίθεται ότι είναι το ισοδύναμο Κατασκευάστηκε από τη Samsung Snapdragon 865. Αρκεί να πούμε ότι αναπτύσσει πολύ μεγάλη δύναμη και βρίσκεται σαφώς στην κορυφή του καλαθιού. Οι βαθμολογίες που καταγράφηκαν εδώ στα διαφορετικά σημεία αναφοράς ότι παραδοσιακά ξεκινάμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών smartphones μας είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Samsung Galaxy S20 (Full HD+) Samsung Galaxy S20 Ultra (Full HD+)
Κάλτσα Exynos 990 Exynos 990
Antutu 8.Χ 510 024 530 920
PCMARK 2.0 10 114 11 149
3Dmark Slingshot Extreme 6 616 6.792
3Dmark Slingshot Extreme Graphics 8.378 8.460
3DMark Slingshot Extreme Physics 3.811 4.018
Gfxbench Aztec Vulkan High (Onscreen / Offscreen) 16/20 fps 26/20 fps
Gfxbench Car Chase (στην οθόνη / offscreen) 45/41 FPS 45/52 FPS
Gfxbench Manhattan 3.0 (στην οθόνη / offscreen) 60/111 FPS 103/125 FPS
Διαδοχική ανάγνωση / γραφή 1.512 / 679 MB / s 1 408/665 MB / S
Ανάγνωση / έτοιμο 51K / 57K IOPS 45.7K / 49.3K IOPS

Αυτή η ισχύς είναι τέλεια αισθητή σε μέρη του Call of Duty Mobile ή PUBG με τα γραφικά που ωθείται στο κάτω μέρος.

Οι ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να αισθάνονται ένα άγγιγμα απογοήτευσης

Ωστόσο, είναι ακόμα αδύνατο για εμάς να ξεκινήσουμε το Fortnite στο Galaxy S20 και το Galaxy S20 Ultra. Φαίνεται ότι η συμβατότητα δεν είναι ακόμη έτοιμη από την πλευρά των επών παιχνιδιών. Φαντάζουμε – και ελπίζουμε – ότι αυτή η ανησυχία θα διευθετηθεί κατά τη στιγμή της εξόδου των συσκευών.

Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να αισθάνονται ένα άγγιγμα απογοήτευσης για να μην επωφεληθούν από το Snapdragon 865 ενσωματωμένο από το Galaxy S20 σε άλλες αγορές. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής που πραγματοποιήθηκε σε ένα πρωτότυπο, το τελευταίο τσιπ Qualcomm έφθασε σε βαθμολογία 570.000 στο Antutu, το οποίο χτυπά σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν με τα μοντέλα μας.

Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι δοκιμές για το GFXBENCH είναι ισοδύναμα ή λιγότερο καλά αποτελέσματα για το Galaxy S20 Ultra στο GFXBENC. Τέλος, αυτό που πρέπει να θυμηθεί ιδιαίτερα σε αυτή την αντιπολίτευση Exynos 990 και Snapdragon 865 είναι ότι το τελευταίο είναι πολύ καλύτερα βελτιστοποιημένο από την άποψη της κατανάλωσης ενέργειας. Αποτέλεσμα και οι πρώτες παρατηρήσεις φαίνεται να προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να περιμένουμε μια πολύ λιγότερο καλή αυτονομία στα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Σημειώστε ότι τα μοντέλα που δοκιμάζουμε είναι εξοπλισμένα με 12 GB μνήμης RAM.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η Samsung εμπορεύεται το Galaxy S20, το Galaxy S20+ και το Galaxy S20 Ultra στις 13 Μαρτίου. Count 909 Euros για το Galaxy S20 4G, 1009 ευρώ για το Galaxy S20 5G (εδώ δοκιμάστηκε). Μένουμε στα 1009 ευρώ για το Galaxy S20+ 4G και πρέπει να φτάσετε μέχρι και 1109 ευρώ για το Galaxy S20+ 5G.

Τέλος, το Galaxy S20 Ultra (μόνο σε 5g) είναι 1359 ευρώ. Ενώ περιμένετε τις πλήρεις δοκιμές smartphones, μην διστάσετε να βρείτε τις λαβές μας.