Δήλωση ταυτότητας RIB ή Τράπεζας | N26 Εξυπηρέτηση πελατών, Οδηγός για να μάθετε τα πάντα για τις τραπεζικές λεπτομέρειες – N26

Οδηγός για να μάθετε τα πάντα για τα τραπεζικά στοιχεία

Contents

Κινητές τράπεζες έχουν το πλεονέκτημα της προσφοράς Απλοποιημένες, γρήγορες και ασφαλείς διαδικασίες Για το άνοιγμα του λογαριασμού σας στο διαδίκτυο. Έντυπο ανοίγματος λογαριασμού, Αποστολή και επαλήθευση των εγγράφων υποστήριξης, υπογραφή συμβολαίου: Το αίτημα 100 % κινητής τραπεζικής σας πραγματοποιείται με λίγα κλικ και χωρίς γραφειοκρατία από το τηλέφωνό σας, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Μόλις ανοίξετε, ο ηλεκτρονικός σας λογαριασμός σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας όπου και πότε επιθυμείτε και να κάνετε πληρωμές κινητής τηλεφωνίας σε πραγματικό χρόνο από το τηλέφωνό σας.

Τραπεζικά στοιχεία

Ποια είναι η δήλωση ταυτότητας της τράπεζας ή η πλευρά ?

Η δήλωση ταυτότητας της τράπεζας, που ονομάζεται επίσης RIB, είναι ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι ο λογαριασμός σας είναι εγγεγραμμένος στο όνομά σας. Περιέχει το όνομα και το επώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας, το IBAN και το BIC του λογαριασμού σας και την ημερομηνία έναρξης του λογαριασμού σας.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να ζητήσετε πιστοποιητικό τραπεζικής κατοικίας που ενδέχεται να περιέχει, κατόπιν αιτήματος, το υπόλοιπο του λογαριασμού σας N26 και τα στοιχεία επικοινωνίας των ενεργών σας καρτών, τα οποία θα είναι μισά κρυμμένα από αστερίσκους για λόγους ασφαλείας.

Πώς να πάρετε μια πλευρά ?

 • Από την περιοχή πελατών N26 Online (σε μορφή PDF): Κάντε κλικ στο εικονίδιο λήψης

  Για να αποκτήσετε ένα Δήλωση ταυτότητας τράπεζας που περιέχει το υπόλοιπο του λογαριασμού σας και τον αριθμό της κάρτας σας: Κάντε κλικ στο εικονίδιο λήψης

(νέα καρτέλα) και μεταβείτε στην ενότητα Τραπεζών. Εάν θέλετε το έγγραφο να συμπεριλάβει το ισοζύγιο του τρέχοντος λογαριασμού σας ή/και τον αριθμό των ενεργών καρτών σας, ελέγξτε κάθε μία από τις επιλογές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αίτημα . Θα λάβετε το PDF στην ενότητα μηνυμάτων N26

  Για να αποκτήσετε την επίσημη πλευρά σας σύμφωνα με τους κανονισμούς του Banque de France, κάντε κλικ στο εικονίδιο λήψης

Οδηγός για να μάθετε τα πάντα για τα τραπεζικά στοιχεία

Πώς να βρεθείτε μεταξύ των διαφορετικών τύπων τραπεζικών λεπτομερειών ? Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να μάθετε τα πάντα για τα τραπεζικά στοιχεία.

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Στοιχεία επικοινωνίας τραπεζών: Τι είναι αυτό ?

Ο Στοιχεία επικοινωνίας τραπεζών Ορίστε όλες τις πληροφορίες που επιτρέπουνΠροσδιορίστε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Περιλαμβάνουν ειδικότερα:

 • το όνομα του κατόχου του λογαριασμού ·
 • την κατοικία του τραπεζικού ιδρύματος που φιλοξενεί το λογαριασμό (δηλαδή το όνομα του οργανισμού και της πόλης)
 • αριθμός λογαριασμού;
 • IBAN (“Διεθνής Αριθμός Λογαριασμού” ή Διεθνής Αριθμός Λογαριασμού Τραπεζών)
 • Ο κώδικας BIC (“κωδικός αναγνωριστικού τραπεζών” ή ένα διεθνές αναγνωριστικό μιας εγκατάστασης)

Αυτά τα στοιχεία εμφανίζονται στη δήλωση ταυτότητας της Τράπεζας (RIB) που διατίθενται στο βιβλίο επιταγών, στις περισσότερες δηλώσεις λογαριασμού και στην περιοχή πελάτη σας στο διαδίκτυο.

Τα διάφορα τραπεζικά στοιχεία

Στη Γαλλία, το Το RIB συχνά ενεργεί ως έγγραφο αναφοράς Όσον αφορά τις τραπεζικές λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, από την ίδρυση του χώρου ενιαίας πληρωμής σε ευρώ (“Area Payments Area” ή SEPA) το 2014, μόνο οι κώδικες IBAN και BIC σας είναι απαραίτητοι για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών (μεταφορές ή δείγματα) στον ευρωπαϊκό χώρο στον ευρωπαϊκό χώρο.

Καλό να ξέρω : Η ζώνη SEPA περιλαμβάνει τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ελεύθερων Εμπορίου (AELE), καθώς και το Πριγκιπάτο της Ανδόρας, το Πριγκιπάτο του Μονακό, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Αγίου-Μάρριν και της Πόλης του Βατικάνο.

σι.A-BA από την τράπεζα

Ανακαλύψτε απλές απαντήσεις στις πιο περίπλοκες ερωτήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση.

Η πλευρά

Ο Τραπεζικά στοιχεία (Σχηματίζω πλευρέςΟυσία είναι ένα έγγραφο ειδικά για τη Γαλλία που απαριθμεί τα περισσότερα από τα τραπεζικά σας στοιχεία. Σας διατίθεται αυτόματα κατά το άνοιγμα ενός λογαριασμού και χρησιμοποιείται για την επικοινωνία αυτών των τραπεζικών λεπτομερειών σε τρίτους για να λάβει μεταφορές ή/και να πληρώσει τιμολόγια. Είναι το δικό σας Δελτίο ταυτότητας τραπεζικής.

Το RIB περιγράφει λεπτομερώς τα εθνικά αναγνωριστικά του λογαριασμού σας:

 • Ταυτότητα του κατόχου λογαριασμού: επώνυμο και ονόματα ή κοινωνικός λόγος
 • Λεπτομέρειες επικοινωνίας λογαριασμού: Κωδικός τραπεζών, κωδικός παραθύρου, αριθμός λογαριασμού, κλειδί νευρώσεως
 • Τίτλος της εγκατάστασης και του μετρητή που κρατά το λογαριασμό: Ακρωνύμιο της εγκατάστασης, της τοποθεσίας, της υπηρεσίας.

Αλλά και τα διεθνή του αναγνωριστικά:

 • Ο κώδικας IBAN (“αριθμός διεθνούς τραπεζικού λογαριασμού”) που αποτελείται από μια σειρά από στοιχεία και επιστολές που καταλαμβάνουν τον τραπεζικό κώδικα, τον κωδικό παραθύρου και τον αριθμό του λογαριασμού
 • Ο κώδικας BIC (“Κωδικός αναγνωριστικού τραπεζών”) που χαρακτηρίζεται από μια σειρά 11 ή 8 γραμμάτων.

Ανάλογα με τα τραπεζικά ιδρύματα, μπορούν να εμφανιστούν άλλες προαιρετικές πληροφορίες στην πλευρά σας (όπως ο κάτοχος λογαριασμού ή τα στοιχεία επικοινωνίας του παραθύρου της τράπεζας).

Καλό να ξέρω : Από τον Ιανουάριο του 2008, η χρήση του IBAN και του BIC αντικαθιστά σταδιακά αυτή της πλευράς για αυτοματοποιημένες εργασίες μεταφοράς ή εισφοράς, στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

ΛΙΒΑΝΟΣ

ΛΙΒΑΝΟΣ(“ Διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού “) είναι ένα αλφαριθμητικό αναγνωριστικό, ειδικό για κάθε τραπεζικό λογαριασμό. Σας επιτρέπει ταχείες εθνικές και διεθνείς τραπεζικές συναλλαγές.

Το IBAN έχει έως και 34 γράμματα και αριθμούς. Κάθε μπλοκ χαρακτήρων αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες πληροφορίες. Οι δύο πρώτες επιστολές αναφέρονται στον κώδικα της χώρας όπου ο λογαριασμός είναι έδρα (για παράδειγμα, “FR” για τη Γαλλία). Τα ακόλουθα δύο στοιχεία αντιστοιχούν σε ένα στοιχείο ασφαλείας ειδικά στην τράπεζά σας: το κλειδί ελέγχου. Τα τελευταία στοιχεία καταλαμβάνουν τα εθνικά αναγνωριστικά του λογαριασμού σας: κωδικός τραπεζών, κωδικός παραθύρου, αριθμός λογαριασμού, κλειδί νευρώσεων.

Καλό να ξέρω : Το μήκος του IBAN ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα. Στη Γαλλία, ένα IBAN αποτελείται από 27 χαρακτήρες.

Ο κωδικός BIC

Ο Κώδικας BIC “Τράπεζα Προσδιορίστε τον κωδικό” αντιστοιχεί στον διεθνή κωδικό αναγνώρισης της τράπεζάς σας. Μερικές φορές ονομάζεται επίσης Swift Code για την “Κοινωνία για την Παγκόσμια Διατραπεζική Χρηματοοικονομική Τηλεπικοινωνία” (Οργανισμός Υπεύθυνος για την Κατανομή αριθμών BIC), επιτρέπει Ελέγξτε την ταυτότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων Συμμετέχετε όταν εκτελείτε μια διεθνή τραπεζική συναλλαγή.

Ένας κωδικός BIC περιλαμβάνει χαρακτήρες μεταξύ 8 (BIC 8) και 11 (BIC 11) που παρέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως η τράπεζα, η χώρα προέλευσης ή ο οργανισμός.Τα πρώτα τέσσερα γράμματα αντιστοιχούν στα αρχικά του ονόματος της τράπεζάς σας. Τα ακόλουθα δύο αντιπροσωπεύουν τον διεθνή κώδικα της χώρας (“FR” για τη Γαλλία) στον οποίο βρίσκεται το τραπεζικό ίδρυμα. Οι τελευταίοι χαρακτήρες αναφέρονται στη θέση της τράπεζας. Τρία προαιρετικά στοιχεία συμπληρώνουν μερικές φορές τον κωδικό “BIC8”. Αναφέρονται, εάν είναι απαραίτητο, στον οργανισμό ή στη θυγατρική με την οποία συνδέεται ο τραπεζικός λογαριασμός σας.

Μόλις επικυρωθεί η τράπεζα χάρη στον κώδικα BIC, είναι δυνατόν Κάντε μια ασφαλή διεθνή μεταφορά σε πλήρη.

Καλό να ξέρω : Ο κωδικός BIC σας εμφανίζεται γενικά σε όλα τα έγγραφά σας ή τις τραπεζικές δηλώσεις σας (RIB, δηλώσεις του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού κ.λπ.Ουσία. Τα εργαλεία αναζήτησης κώδικα online bic σας επιτρέπουν, επιπλέον, για να βρείτε τον κωδικό σας BIC σε μερικά κλικ, εισάγοντας στη χώρα κατοικίας και το όνομα της τράπεζάς σας.

Πώς να λάβετε τραπεζικά στοιχεία ?

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε λογαριασμό σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να λάβετε τραπεζικά στοιχεία.

Έχω ήδη έναν τραπεζικό λογαριασμό

Εάν έχετε λογαριασμό κατάθεσης ή άλλο τύπο λογαριασμού σε μια τράπεζα, εσείς Θα βρείτε εύκολα τα τραπεζικά σας στοιχεία διαβουλεύοντας το πλευρά σας. Μπορείτε να πάρετε το πλευρά σας:

 • Κατά το άνοιγμα του τραπεζικού σας λογαριασμού
 • στο βιβλίο επιταγών σας
 • στις δηλώσεις λογαριασμού σας
 • σε αυτόματο μετρητή της εγκατάστασης που φιλοξενεί τον λογαριασμό σας
 • Με την πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο στον ιστότοπο της τράπεζάς σας (εάν έχετε εγγραφεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία).

Δεν έχω ακόμη τραπεζικό λογαριασμό

Εάν δεν είστε ακόμη καθαρός τραπεζικός λογαριασμός, Πρέπει πρώτα να ανοίξετε έναν λογαριασμό από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την απόκτηση τραπεζικών λεπτομερειών.

Η τράπεζα από Α έως Ζ

Αναπτύξτε το λεξιλόγιό σας από τον κόσμο των χρημάτων με το γλωσσάριο μας.

Ανοίξτε έναν τραπεζικό λογαριασμό με μια ηλεκτρονική τράπεζα

Κινητές τράπεζες έχουν το πλεονέκτημα της προσφοράς Απλοποιημένες, γρήγορες και ασφαλείς διαδικασίες Για το άνοιγμα του λογαριασμού σας στο διαδίκτυο. Έντυπο ανοίγματος λογαριασμού, Αποστολή και επαλήθευση των εγγράφων υποστήριξης, υπογραφή συμβολαίου: Το αίτημα 100 % κινητής τραπεζικής σας πραγματοποιείται με λίγα κλικ και χωρίς γραφειοκρατία από το τηλέφωνό σας, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Μόλις ανοίξετε, ο ηλεκτρονικός σας λογαριασμός σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας όπου και πότε επιθυμείτε και να κάνετε πληρωμές κινητής τηλεφωνίας σε πραγματικό χρόνο από το τηλέφωνό σας.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό κατάθεσης σε μια παραδοσιακή τράπεζα

Είναι επίσης δυνατό να ανοίξετε έναν λογαριασμό τρεχούμενου λογαριασμού ή αποταμίευσης σε συμβατικό τραπεζικό ίδρυμα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με έναν σύμβουλο, να μεταβείτε στον ενδιαφερόμενο οργανισμό και να δώσετε τα απαιτούμενα έγγραφα υποστήριξης (έγκυρο επίσημο έγγραφο ταυτότητας, απόδειξη κατοικίας, απόδειξη (ες) δραστηριότητας (ες) καθώς και άλλων εγγράφων , ανάλογα με την επιλεγμένη εγκατάσταση, την προσωπική σας κατάσταση και το επάγγελμά σας).

Πότε να χρησιμοποιήσετε τραπεζικά στοιχεία ?

Η χρήση των τραπεζικών στοιχείων επικοινωνίας (RIB, IBAN, BIC) είναι απαραίτητη είναι απαραίτητη Σε πολλές καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Θα ζητηθούν κυρίως από τρίτους (εργοδότες, παρόχους υπηρεσιών κ.λπ.) Για :

 • αντιλαμβάνεστε το δικό σαςΜισθός στον τρέχοντα λογαριασμό σας
 • Κάντε τιμολόγιαμε άμεση χρέωση (Ex. : Ενοικίαση, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, συνδρομές, τηλεφωνικοί φορείς, παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο, φόρους, ασφάλιση κ.λπ.Ουσία.

Πώς να δώσετε τα τραπεζικά σας στοιχεία ?

Η επικοινωνία του νευρώδους σας, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ή ο κώδικας IBAN σε τρίτο πρόσωπο παρουσιάζει, από μόνο του, χωρίς κίνδυνο. Πράγματι, αυτές οι πληροφορίες δεν επιτρέπουν τον ενδιαφερόμενο λογαριασμό, αλλά μόνο για να το πιστέψει.

Συνιστάται όμως Περιορίστε τη διάδοση των τραπεζικών λεπτομερειών σε άτομα, εταιρείες και αξιόπιστους οργανισμούς.

Πώς να κάνετε σε περίπτωση αλλαγής λογαριασμού και τραπεζικών λεπτομερειών ?

Έχετε αλλάξει πρόσφατα λογαριασμό ή/και τραπεζικό ίδρυμα ? Ενημερώστε χωρίς να περιμένετε τους διάφορους συνομιλητές (εργοδότης και εταιρείες ή οργανισμούς με τους οποίους έχετε μεταφορές ή αυτόματα δείγματα σε εξέλιξη) για να αποφύγετε οποιοδήποτε κίνδυνο απόρριψης συναλλαγών ή δίωξης.

Τα νέα σας στοιχεία τραπεζών (RIB, IBAN και/ή BIC) μπορούν να μεταδοθούν σε αυτά με ταχυδρομική αλληλογραφία ή με ασφαλή ηλεκτρονικά μέσα. Πολλές εταιρείες ή οργανισμοί (Ιδρύματα, Δημόσιες Υπηρεσίες) προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα εγγραφής των νέων τραπεζικών σας λεπτομερειών απευθείας στον ιστότοπό τους μέσω του προσωπικού σας χώρου.

Καλό να ξέρω : Ορισμένες τράπεζες προσφέρουν ένα Υπηρεσία αυτόματης τραπεζικής. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να κάνουν τις διαδικασίες για εσάς. Ωστόσο, αυτή η υπηρεσία αφορά μόνο τους λογαριασμούς καταθέσεων που διατηρούνται στη Γαλλία από άτομα.

Τραπεζικός λογαριασμός N26

Μην περιμένετε πλέον να ανακτήσετε τον έλεγχο των χρημάτων σας σε πραγματικό χρόνο

Ένα ανυψωμένο χέρι που κρατάει μια διαφανή τυπική κάρτα N26

Μην περιμένετε πια για να ανακαλύψετε την Τράπεζα του αύριο

Το N26 είναι η ηλεκτρονική τράπεζα που διευκολύνει τη διαχείριση των καθημερινών χρημάτων σας. Το άνοιγμα του λογαριασμού γίνεται σε λίγα λεπτά και ο λογαριασμός σας είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμος για να εκτελέσετε όλες τις συναλλαγές σας. Μπορείτε να αρχίσετε αμέσως να κάνετε αγορές με την εικονική σας κάρτα, αφού τροφοδοτείτε τον λογαριασμό σας. Από την αίτησή σας, μπορείτε επίσης να κυριαρχήσετε όλες τις παραμέτρους του λογαριασμού σας (κωδικός PIN, οροφές, μπλοκάρισμα/ξεκλειδώνετε την κάρτα σας), ακολουθείτε την ισορροπία σας σε πραγματικό χρόνο και μπορείτε να συμβουλευτείτε και να μοιραστείτε το IBAN σας με το μάτι.

Επιπλέον, το N26 είναι επίσης διαφανείς τιμές, χωρίς έξοδα για τις πληρωμές σας σε παγκόσμιο.