Renault Zoe Autonomy: Πόσα χλμ?, SuperTest – Renault Zoé R135: Κατανάλωση και αυτονομία

SuperTest – Renault Zoé R135: Μέτρηση της κατανάλωσης, της αυτονομίας και της απόδοσης

Contents

Χρησιμοποιήστε τον προσομοιωτή παρακάτω για να εκτιμήσετε την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος Renault Zoe Ανάλογα με τα διάφορα κριτήρια που προσφέρονται:

Η αυτονομία Renault Zoe

Πόσα χιλιόμετρα μπορώ να ταξιδέψω με το ηλεκτρικό όχημα Renault Zoe ?

Η αυτονομία του Renault Zoe Electric Car είναι 171 χλμ. Σε 390 χλμ., Με ένα μόνο φορτίο, ανάλογα με το πρότυπο WLTP.

Η πραγματική αυτονομία μπορεί στη συνέχεια να εξαρτάται από διάφορα στοιχεία: επίπεδο φόρτωσης μπαταρίας, ο τύπος της πορείας (αυτοκινητόδρομος, πόλη ή μικτή), κλιματισμός ή θέρμανση, ο καιρός, η ανύψωση.

Renault Zoe

Δοκιμάστε τη Renault Zoe ?

Διαμορφώστε το όχημά σας Renault Zoe ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Εκδοχή Χωρητικότητα μπαταρίας Αυτονομία
50 kWh – R110 52 kWh 390 χλμ
50 kWh – R135 + CUS CCS 52 kWh 390 χλμ
40 kWh – R110 41 kWh 325 χλμ. (1)
40 kWh – R75 41 kWh 325 χλμ. (1)
40 kWh – R90 41 kWh 325 χλμ. (1)
40 kWh – Q90 41 kWh 301 χλμ (1)
22 kWh – R240 23.3 kWh 195 χλμ. (1)
22 kWh – R210/Q210 22 kWh 171 χλμ. (1)
22 kWh – Q90 22 kWh 171 χλμ. (1)
50 kWh – R135 52 kWh 390 χλμ
50 kWh – R110 + CUCS CCS 52 kWh 390 χλμ

(1) Η αυτονομία συσχετίζεται με βάση το πρότυπο NEDC.

Renault Zoe Autonomy Simulator

Χρησιμοποιήστε τον προσομοιωτή παρακάτω για να εκτιμήσετε την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος Renault Zoe Ανάλογα με τα διάφορα κριτήρια που προσφέρονται:

Εκδοχή

50 kWh – R135 + CUS CCS
50 kWh – R110 + CUCS CCS
Επίπεδο μπαταρίας
Κλιματισμός / θέρμανση

Αυτονομία

Αυτοκινητόδρομος (Moy. 120 km/h)
Ισχυρή βροχή ή χιόνι

Οι τιμές υπολογίζονται από την αυτονομία WLTP. Με αυτή την τιμή υπολογίζεται η θεωρητική αυτονομία σύμφωνα με τα επιλεγμένα κριτήρια. Η πραγματική αυτονομία δίνεται ως ένδειξη και δεν έχει συμβατική αξία. Αυτά τα δεδομένα δεν παρέχονται από τους κατασκευαστές. Περισσότερο ή λιγότερο περιθώριο σφάλματος 10%.

* Αυτονομία σε 100% ηλεκτρική οδήγηση

Δοκιμάστε τη Renault Zoe ?

Διαμορφώστε το όχημά σας Renault Zoe ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Όλα για τη Renault Zoe

Παρόμοια ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Volkswagen e-up

E.Go Life

Renault Twingo E-Tech

Renault Twingo E-Tech

Άνοιξη Dacia

Παρόμοια αυτοκίνητα από οικογένειες

 • Ηλεκτρικό αυτοκίνητο
 • Renault Citadines
 • Renault Electric

Το Clean Automobile είναι ένας ιστότοπος πληροφοριών της κοινότητας που είναι αφιερωμένος σε όλα όσα σχετίζονται με το αυτοκίνητο και το περιβάλλον. Τα πιο δημοφιλή θέματα του auto blog μας είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τα υβρίδια, αλλά προσεγγίζουμε επίσης το αυτοκίνητο GNV / GPL, το αυτοκίνητο υδρογόνου, τις πολιτικές και περιβαλλοντικές πτυχές που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Οι χρήστες του Διαδικτύου καλούνται να αντιδράσουν σε άρθρα blog στα σχόλια, αλλά και στα διάφορα φόρουμ που γίνονται επάνω τους. Το πιο δημοφιλές από αυτούς είναι σίγουρα το φόρουμ ηλεκτρικών αυτοκινήτων που συγκεντρώνει τις συζητήσεις σχετικά με την άφιξη αυτών των νέων οχημάτων. Ένα λεξικό συγκεντρώνει τους ορισμούς των κύριων τεχνικών λέξεων που χρησιμοποιούνται στο blog, ενώ μια βάση δεδομένων των αυτοκινήτων (στο εμπόριο ή όχι) απαριθμεί ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

 • Ενεργειακή επανάσταση
 • Εκκαθαριστής
 • Κύριε EV
 • Chargemap
 • Επιχείρηση chargemap
 • Επαναφόρτιση τερματικού προσφορά
 • Χρυσά βατ
 • Ποιοι είμαστε ?
 • Ελα μαζί μας
 • Διαφημιστική ηθική
 • Γίνετε διαφημιζόμενος
 • Επικοινωνήστε μαζί μας
 • Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων
 • Φόρτιση καλώδια
 • Σταθμοί φόρτισης
 • Αξεσουάρ για επαναφόρτιση
 • Διαλύματα οχημάτων
 • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
 • Προτιμήσεις μπισκότων
 • |
 • Ειδοποιήσεις
 • |
 • Νομική ειδοποίηση
 • |
 • Αναφέρετε παράνομο περιεχόμενο
 • |
 • Κουδούνι

Copyright © 2023 Clean Automobile – All Rights Reserved – Ένας ιστότοπος που δημοσιεύθηκε από την Saabre Sas, μια εταιρεία από τον όμιλο Brakson

SuperTest – Renault Zoé R135: Μέτρηση της κατανάλωσης, της αυτονομίας και της απόδοσης

Renault Zoe R135

Εμφανίζεται με τη μορφή μιας έννοιας κοντά στην πραγματικότητα το 2010, το Renault Zoé γεννήθηκε για πρώτη φορά στο 2012 Geneva Motor Show. Παρουσιάστηκε από έναν Carlos Ghosn που χαμογελά όπως ποτέ άλλοτε, το αυτοκίνητο της πόλης ήθελε να εκδημοκρατίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Η επιτυχημένη αποστολή (τουλάχιστον για την πρώτη φιλοδοξία), με τόμο που συνορεύει με 300.000 αντίτυπα από την έναρξή του.

Οφείλει την επιτυχία της στη δεύτερη έκδοση, η οποία δεν είναι άλλη από μια πολύ βαριά αναστολή της πρώτης επανάληψης, όπως θα μπορούσε να κάνει το Nissan Leaf. Ξεκίνησε το 2019, στη συνέχεια διατίθεται με δύο αδημοσίευτες εκδόσεις που ονομάζονται R110 και R135, σε σχέση με τη δύναμη του κινητήρα. Αλλά κερδίζει επίσης μια μπαταρία 52 kWh, επιτρέποντάς της να ανακοινώσει έως και 395 χλμ. Αυτονομίας στην πιο ευνοϊκή διαμόρφωσή της.

Παρουσίαση του Renault Zoé R135

Η τεχνική

Το Zoé κατηγορεί το βάρος των ετών. Δέκα χρόνια καριέρας (πιθανώς δώδεκα από τη συνταξιοδότησή του), είναι μακρά από την άποψη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μια συνήθεια με τη συμμαχία. Ωστόσο, καταφέρνει να διατηρήσει την πρωτεύουσα της συμπάθειας με το νέο επιτυχημένο εγκεφαλικό επεισόδιο της, που έχει επισημανθεί αρκετά καλά σε αυτή την εικονική διαμόρφωση. Επίσης, εάν η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει ήδη δείξει τα τεχνικά της όρια, η ηλεκτρική κατανομή δεν εμφανίζεται χρονολογημένη. Είναι ακόμη ακόμα στο σημείο με μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh. Είναι περισσότερο από το Peugeot E-208 (46 kWh), το οποίο προτιμά να επικοινωνεί με την ακατέργαστη χωρητικότητα του.

Στον μπροστινό άξονα, υπάρχει ηλεκτρικό μπλοκ με ισχύ 135 hp για ροπή 245 nm. Είναι σχεδόν όσο το Peugeot E-208. Εδώ δεν υπάρχει λειτουργία αθλητισμού για την απελευθέρωση της ισχύος, αλλά μόνο μια οικολογική λειτουργία που γεμίζει τον ενθουσιασμό και την τελική ταχύτητα λίγο προς όφελος της απόδοσης. Ο κινητήρας είναι σύγχρονος με επικαλυμμένο με ρότορα. Για τον χρήστη, δεν υπάρχει διαφορά με άλλη ηλεκτρική μηχανή. Από την άλλη πλευρά, αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς μαγνήτες και επομένως σπάνια γη.

Στο zoé, καθιστά επίσης δυνατή την απόκτηση ισχύος φόρτισης 22 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα. Αυτό είναι το καλύτερο στην αγορά, επιτρέποντάς του να γεμίσει 3 ώρες σε επαρκή τερματικό. Πλευρική γρήγορη φόρτιση, είναι λιγότερο ευχάριστο με ισχύ 50 kW Peak (προαιρετικά στα € 1.000 !), εξουσιοδότηση 15-80 % σε 54 λεπτά σύμφωνα με τον προσομοιωτή μάρκας. Τι παράδοξο να προσφέρει ένα αργό αργό φορτίο και ένα αργό γρήγορο φορτίο !

Όλα τα μέτρα κατανάλωσης του Renault Zoé R135

Μικτή αυτονομία: 315 χλμ

Σε αυτή την εικονική διαμόρφωση δοκιμής, το Renault Zoé υπόσχεται μόνο 386 χλμ. Αυτονομίας σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Πρέπει να ειπωθεί ότι ο εξοπλισμός είναι ισχυρός και η Michelin Primacy 4 δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα. Δεν είναι τα χειρότερα, αλλά δεν είναι τα καλύτερα σε αυτήν την περιοχή. Αλλά δεν είναι τόσο η διαμόρφωση του Zoé ως η μηχανική της τεχνολογία στην απόδοση μόλις χαμηλότερη από αυτή ενός σύγχρονου κινητήρα με μόνιμους μαγνήτες που επηρεάζουν την κατανάλωση. Για τους χρήστες που δεν έχουν καμία επιθυμία να χαράξουν τα κεφάλια τους ως μηχανικός, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα επίπεδα λίγο υψηλότερα από ό, τι με ένα Peugeot E-208 στις ίδιες ασκήσεις.

Στην πόλη, όπου η αυτονομία έχει σχετικά μικρή σημασία, το Zoé παρουσίασε κατά μέσο όρο 14,8 kWh/100 km (351 χλμ. Αυτονομία). Είναι υψηλό σε απόλυτους όρους και αντιστοιχεί στην κατανάλωση που σημειώσαμε σε ένα μοντέλο Tesla εκεί απόδοση, που σίγουρα ευνοείται από μια θερμότερη θερμοκρασία 4 ° C (20 ° C κατά τη στιγμή της δοκιμής zoé). Πιο λογικό στο δρόμο (15,7 kWh/100 km), σταθεροποιημένη κατανάλωση στα 18,9 kWh/100 km στο γρήγορο κομμάτι.

Ήταν λοιπόν με μέσο όρο 16,5 kWh/100 km ότι η Renault Zoé ολοκλήρωσε το μικτό ταξίδι μας. Που αντιστοιχεί σε μια θεωρητική μέγιστη αυτονομία των 315 χλμ. Το Peugeot E-208, με το τεχνικά ρετουσικό του vintage, πρέπει να καθοριστεί, παραμένει στο προβάδισμα με 15,3 kWh/100 km περνώντας τη γραμμή τερματισμού. Αλλά η μπαταρία του 46 kWh λείπει και γεμίζει το μέσο εύρος δράσης του 301 χλμ.

Μικτή αυτονομία -20 ° C Ext.

Δρόμος Αυτοκινητόδρομος Πόλη Σύνολο
Κατανάλωση. Μέσος όρος A/R (kWh/100 km) 15.7 18.9 14.8 16.5
Συνολική θεωρητική αυτονομία (KM) 331 275 351 315

Το μεγάλο κενό: ένα αρκετά υψηλό εύρος

Η προβολή της αυτονομίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν είναι εύκολη. Και αυτό λόγω του εύρους της κατανάλωσης ανάλογα με τις καταστάσεις (τοπογραφία, καιρός, μέση ταχύτητα κ.λπ.). Και το Renault Zoé δεν αποτελεί εξαίρεση με μεγάλο κενό στον υψηλό μέσο όρο μεταξύ ενός ευνοϊκού μαθήματος και ενός κομματιού αυτοκινητόδρομου που συζητήθηκε με πλήρη ταχύτητα. Σημειώσαμε έτσι 12,3 kWh/100 km στο τέλος της πρώτης άσκησης, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια σειρά 423 χλμ. Σε επίπεδη και ευθεία δρόμο. Αυτό παραμένει συνεπές, το E-208 εξακολουθεί να είναι επικεφαλής με τα 11,1 kWh/100 km. Σε έναν αυτοκινητόδρομο στα 120 km/h κατά μέσο όρο (που αντιστοιχεί σε αυτό που παρατηρείται στα γρήγορα στάδια στη Γαλλία), ο Zoé παρουσίασε κατά μέσο όρο 23,5 kWh/100 km. Έτσι, υπάρχει αύξηση 91 % (σχεδόν διπλή) μεταξύ των δύο καταστάσεων, ενώ η αυτονομία μειώνεται κατά σχεδόν 48 %.

Άμεση κατανάλωση του Renault Zoé

Το zoé προτιμά να οδηγεί στα 110 km/h αντί για 130 km/h. Τίποτα νέο στα τροπικά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά κάνει αρκετά καλά, η κατανάλωση στα 130 km/h είναι 24,5 % υψηλότερη σε σύγκριση με εκείνη που σημειώθηκε στα 110 km/h. Το Peugeot E-208 εμφανίζει υψηλότερη παραλλαγή (29 %). Αλλά πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατανάλωση είναι αρκετά υψηλή σε απόλυτους όρους, με τιμή 19,2 kWh/100 km που καταγράφονται στα 110 km/h. Στα 130 km/h, θα πρέπει να υπολογίζετε σε 23,9 kwh/100 km. Στο τέλος, η διαφορά στη συνολική αυτονομία μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων είναι 53 χλμ. Σύμφωνα με τα μέτρα μας.

Άμεση κατανάλωση -19 ° C Ext.

110 km/h 130 km/h
Κατανάλωση. μέσος όρος (kWh/100 km) 19.2 23.9
Συνολική θεωρητική αυτονομία (KM) 271 218

Μεγάλη απόσταση στον αυτοκινητόδρομο: 226 χλμ

Παρά τις προφυλάξεις μας για να προσπαθήσουμε να εξομαλύνουμε τα αποτελέσματα με παρόμοιες καιρικές συνθήκες από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο (έπρεπε να πάμε εκεί δύο φορές σε όλες τις ασκήσεις λόγω επιπλοκών καιρικών συνθηκών), στο μακρύ ταξίδι που δεν μπορούμε να το κάνουμε. Ειδικά σε αυτό το μήνα του Σεπτεμβρίου, των οποίων οι νύχτες δεν είχαν τίποτα να ζηλεύουν σε εκείνους του χειμώνα. Επειδή αν ξεκινήσαμε κάτω από αρκετά παρόμοιες θερμοκρασίες με 17 ° C στην αρχή, το θερμόμετρο έπεσε γρήγορα, μερικές φορές φτάνοντας τουλάχιστον 5 ° C ! Ναι, όπως και με το Renault Megane E-Tech που προβάλλουμε στις αρχές Μαρτίου.

Αυτό είναι αναμφισβήτητα αυτό που εξηγεί την τελική κατανάλωση 23 kWh/100 χλμ. Για το Renault Zoé μετά από 500 χλμ. Οδός μεταξύ Λυών και Παρίσι. Ευτυχώς, η πλεονεκτική παράκαμψη της Λυών ήρθε για να σώσει τα έπιπλα. Επειδή στα ύψη του Morvan, στα 130 km/h στο κρύο, ο άμεσος μετρητής εμφανίζεται με λίγο μόνιμο τρόπο μια τιμή που βαρύνει περίπου 30 kWh/100 km. Το παράλογο μπαρ έχει περάσει από καιρό για ένα αυτοκίνητο της πόλης.

Στο τέλος, θα διατηρήσουμε επομένως μια αυτονομία 226 χλμ., Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι η Renault Zoé θα μπορούσε να κάνει λίγο καλύτερα με λιγότερο ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας. Η “χρήσιμη” αυτονομία μεταξύ 10 και 80 % είναι επομένως 158 χλμ. Αλλά με τόσο μικρή αυτονομία, και ιδιαίτερα την κατανάλωση που μπορεί να πεθάνει γρήγορα το ανώτατο όριο, σημειώστε ότι μερικές φορές θα είναι απαραίτητο να ωθήσει την επαναφόρτιση μέχρι 90 %.

Renault Zoé R135 απόδοση

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Renault Zoé έχει μηχανικούς 100 kW, στρογγυλεμένη στα 135 hp για ροπή 245 nm. Σε κατάσταση λειτουργίας, η μάζα ανακοινώνεται στα 1.502 kg ανάλογα με το τεχνικό φύλλο. Ακόμα σύμφωνα με τους τελευταίους, η τελική ταχύτητα γεφυρώνεται στα 140 km/h και το 0-100 km/h εκτελείται σε 9,5 s. Αυτό ήταν αυτό που μπορούσαμε να παρατηρήσουμε με το διαθέσιμο εργαλείο φόρτωσης 80 %, με επιτάχυνση από τη στάση 9,55 s και 80-120 km/h σε 6,65 s. Σημειώστε ότι στο Kick Down (αναχώρηση με σταθεροποιημένη ταχύτητα 80 km/h), η απόδοση είναι λιγότερο γρήγορη με χρόνο 7,03 s.

Λιγότερο γρήγορο από ένα Peugeot E-208, το οποίο έχει το πλεονέκτημα του βάρους και μια πιο επιθετική κατανομή, το zoé παραμένει πιο σταθερό στην απώλεια ισχύος του, καθώς ο ρυθμός φορτίου πέφτει. Σε μπαταρία 20 %, είναι πάντα δυνατό να πραγματοποιηθεί η άσκηση σε 8,25 s. Είναι μακρύ, αλλά όχι τόσο καταστροφικό. Στο 10 %, τα πράγματα γίνονται σκληρά αφού θα χρειαστούν 9,32 s. Αυτή είναι η πραγματική διαφορά με το E-208, όπου δεν μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε την απόδοση κάτω από 30-25 % μπαταρία.

Στο δρόμο, το αυτοκίνητο της πόλης αγωνίζεται να κρύψει το παλιό του σχέδιο με μια ιδιαίτερα υψηλή θέση οδήγησης, σε καθίσματα χωρίς συντήρηση πλευράς και με ελαφρώς κεκλιμένο τιμόνι. Προστέθηκε σε αυτό είναι ένας πολλαπλασιασμός που δεν χρησιμοποιήσαμε πλέον για να συναντηθούμε, στη συνέχεια, προκαλώντας τη συμπεριφορά ενός “παλιού” με μερικές μεταφορές μετρητών στις αλλαγές του CAP. Εάν το σασί φαίνεται ευχάριστο και η καθοδήγηση του μάλλον σωστού τιμονιού, δεν θα ακολουθήσει σαφώς τον ρυθμό του άλλου αυτοκινήτου Tricolor City σε μικρούς δρόμους. Εν ολίγοις: Όταν ανεβαίνετε στο zoé, χτυπάμε ένα χτύπημα και οδηγούμε δροσερό. Έτσι θέλει να σας κάνει να δοκιμάσετε ηλεκτρική κινητικότητα.

Καλύμματα

80 % SOC 50 % SOC 20 % SOC 10 % SOC
Παίρνει 80-120 km/h (στο S) 7.03 7.57 8.25 9.32

Άνεση και ζωή στο πλοίο

Στην πόλη, η διαμόρφωσή της δεν είναι πρόβλημα. Η κατεύθυνση είναι απαλή και το πεδίο της όρασης εκκαθαρίζεται. Αυτή η νέα γενιά έχει κάνει ένα σοβαρό άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά την παρουσίαση, το φινίρισμα και τον εξοπλισμό. Υπάρχει ένα ψηφιακό όργανο που αποσπάστηκε από έναν κεντρικό πίνακα αφής 9,3 ιντσών Easylink. Το ίδιο όπως βρίσκουμε στο clio ή το captur, το οποίο διατηρεί επίσης τις ενοχλητικές συνήθειες του. Όπως ένα δισκίο πρώτης τιμής, η μνήμη εδώ φαίνεται να κορεσεί στα χιλιόμετρα: ο χρόνος απόκρισης στην οθόνη γίνεται μεγαλύτερος και μεγαλύτερος, μέχρι να γίνει άχρηστο και ο μετρητής κατανάλωσης μπορεί ακόμη και να παραδεχτεί μέχρι 10 λεπτά αργά ! Δεν θα ήταν τόσο σοβαρό αν δεν ήταν προεπιλογής του μέσου μετρητή κατανάλωσης στον πίνακα ελέγχου: εξακολουθεί να υπολογίζει την κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο ενώ βρισκόμασταν στο κέντρο της πόλης, το σύστημα έκανε την ανάβαση στον αστικό μέσο όρο σχεδόν 35 kWh/100 km. Αυτό μας ανάγκασε να ξεκινήσουμε ξανά μετά την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου.

Μάλλον άνετα, αν και σταθερή στο πίσω μέρος, η Renault Zoé φροντίζει τους επιβάτες του. Τουλάχιστον πριν τοποθετήσετε τους τροχούς στον αυτοκινητόδρομο. Επειδή επί του σκάφους, το επίπεδο θορύβου είναι υψηλό: από 69 dB έως 50 km/h, το soundometer μας εκρήγνυται στα 78 dB στα 130 km/h ! Ακόμα, αν το επίπεδο είναι παρόν και κουραστικό μακροπρόθεσμα, οι παρασιτικοί θόρυβοι είναι αρκετά διάχυτοι γύρω από το κελί.

Επίπεδο ήχου

στα 50 km/h στα 80 km/h στα 110 km/h στα 130 km/h
Επίπεδο θορύβου επί του σκάφους (στο DB) 69 73 76 78

Η περίεργη περίπτωση του Honda Motocombo

Γνωρίζοντας τα θέματα αστικής κινητικότητας, η Honda άρχισε να σκέφτεται λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης. Εμπνευσμένο από boaters που εγκατέστησαν στη συνέχεια ένα μοτοποδήλατο στο σκάφος τους για να πετάξουν το λιμάνι πιο γρήγορα (θυμόμαστε το Mobyx), η ιαπωνική μάρκα ξεκίνησε το Motocombo το 1981. Μια μικρή μοτοσικλέτα για εγκατάσταση στον κορμό ενός εύθραυστου κάτοικου της πόλης, ότι θα ήταν αρκετό να ξεδιπλωθεί για να ταξιδέψει τα τελευταία χιλιόμετρα με ελευθερωμένη από κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μία από τις πιο λαμπρές ιδέες στη μικροβιδία, η οποία συνεχίζει να εμπνέει περισσότερα από ένα.

Το μόνο που μπορεί να κάνει σήμερα ένα σκούτερ, ευκολότερο να τοποθετηθεί σε ένα στήθος και το οποίο πάνω απ ‘όλα έχει το πλεονέκτημα ότι δεν έχει ένα carbun »που αφήνει σημειώσεις χωρίς πλατφόρμα στην καμπίνα. Εάν η Peugeot υλοποιηθεί με το 3008 πριν ξεχάσει γρήγορα, αυτή η λύση αποπλανούν μερικούς χρήστες. Με την ιδεολογία της μοτοσικλέτας (αλλά και επειδή οι όγκοι του ανακοινωμένου κορμού είναι συχνά αφηρημένοι), η γραφή αποφάσισε έτσι να χρησιμοποιηθεί ως τυπικός μετρητής A Xiaomi Pro 2 (μήκος 1,13 m για ύψος 49 cm) για να μετρήσει το Xiaomi Pro 2 διαφορετικά στήθη.

Αυτό το παρελθόν Interlude, το Renault Zoé είναι επομένως ο πρώτος που θα λάβει τα δίτροχά μας στον κορμό του ενός όγκου 338 L έως 1.225 L. Ως συνήθως, οι μειωμένες προεξοχές εμποδίζουν τα μακρά αντικείμενα σε εγκάρσια θέση. Δεν είναι δυνατή η βελτιστοποίηση του χώρου και θα πρέπει να βάλετε το σκούτερ μεροληψίας. Αλλά εκτιμούμε το βάθος του κορμού, το οποίο δεν υποχρεώνει να μειώσει τον πάγκο 2/3-1/3, ενώ το ύψος επιτρέπει την πίσω παραλία στη θέση του.

Supertest Renault Zoé R135: Τα αποτελέσματα

Δεν εφεύρουμε τίποτα με το Renault Zoé Superret, το αυτοκίνητο είναι ήδη γνωστό στο συντακτικό προσωπικό, αλλά και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκινητιστές. Από την άλλη πλευρά, το πέρασμα του είναι απαραίτητο για να το θέσουμε σε προοπτική με τους σύγχρονους ανταγωνιστές του. Και πρέπει να ειπωθεί ότι η βάσης του πηγάδι πάντα του επιτρέπει να είναι στο χτύπημα με μια αρκετά σωστή αυτονομία. Η συμπεριφορά του, ακόμη και με νοσταλγία, είναι επίκαιρη και αποδεικνύεται ευχάριστη (αν και λίγο λιγότερο σε γρήγορους τρόπους λόγω του θορύβου), ενώ η τεχνολογία του επιτρέπει να στοχεύει σε 22 kW AC Recharge Power εξακολουθεί να ζηλεύει σήμερα.

Το γεγονός παραμένει ότι ο Zoé αγωνίζεται να κρύψει τις ρυτίδες της παρά το όμορφο εγκεφαλικό επεισόδιο του μολυβιού, και η ώρα της συνταξιοδότησης έχει ήδη χτυπήσει. Ο κινητήρας παρουσιάζει μάλλον υψηλή κατανάλωση, η οποία εκθρονώνεται περισσότερο από το Peugeot E-208 τεχνικά ρετουσμένο (θα έχει πάρει χρόνο !Ουσία. Επιπλέον, η γενναιόδωρη μπαταρία χωρητικότητας για ένα αυτοκίνητο της πόλης έχει φτάσει στα τεχνικά του όρια για πολύ καιρό. Η αιτία ? Επομένως, η παθητική ψύξη (αέρας), η οποία στην πραγματικότητα περιορίζει την ταχεία ισχύ φόρτισης. Ειδικά επειδή είναι απαραίτητο να επεκταθεί € 1.000 στο τραπέζι για να επωφεληθεί από την υποδοχή Combo-CCS επιτρέποντας να στοχεύει το 50 kW DC. Είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς ένα αυτοκίνητο που εμφανίζεται από € 33.700 στο R110. Και ακόμη λιγότερο με R135 (μόνο σε εικονικό φινίρισμα) σε € 36.900. Ταιριάζει σε πολλά πράγματα, αλλά δεν το καθιστά ένα αυτοκίνητο τόσο ευπροσάρμοστο όσο θα πρότεινε η αυτονομία του WLTP. Μιλάμε για αυτό λεπτομερώς την επόμενη εβδομάδα !

Το Superestus, τι είναι ?

Η ερωτευμένη με στοιχεία και αλλεργίες με επίσημα τεχνικά φύλλα, το SuperTest, μια νέα αυτοπροωθούμενη μορφή δοκιμής αυτοκινήτων, γίνεται για εσάς, συγκεντρώνοντας δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες και σύμφωνα με ένα διαφανές και ακριβές πρωτόκολλο. Θα τα προσθέσουμε την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση του δεύτερου μέρους που αφιερώθηκε στο Renault Zoé στο συνοπτικό μας άρθρο καθιστώντας δυνατή την αντιμετώπιση των τιμών που σημειώθηκαν από τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν, τα οποία θα κάνουν την πλήρη αξία του τμήματος.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω, μην διστάσετε να συμβουλευτείτε τις δοκιμές μας και να ανταλλάξετε με την κοινότητα στο φόρουμ συζήτησης μας.

Θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε τίποτα για τα νέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ?

Η αυτονομία της Renault Zoe

Το καλύτερο ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη το 2020, η Renault Zoe επωφελήθηκε το 2019 από μια νέα έκδοση. Σε αυτό το μοντέλο, η ενσωμάτωση μιας μπαταρίας μεγαλύτερης χωρητικότητας έχει αυξήσει περαιτέρω την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος, για όλο και μεγαλύτερες διαδρομές χωρίς επαναφόρτιση.

Πώς να υπολογίσετε την αυτονομία της Renault Zoe ?

Τα πιο σημαντικά δεδομένα που πρέπει να γνωρίζετε για τον υπολογισμό της αυτονομίας μιας Renault Zoe είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου ενσωματωμένη στο ηλεκτρικό όχημα. Ο αριθμός των κιλοβατώσεων ορίζει το ενεργειακό αποθεματικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του κινητήρα Renault Zoe και τον εξοπλισμό ενός αυτοκινήτου αυτού του τύπου.

Επομένως, η αυτονομία μιας Renault Zoe υπολογίζεται ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας ON: στη νέα Renault Zoe, η χωρητικότητα της μπαταρίας z.μι. 50 είναι 52 κιλοβάατ, έναντι 41 κιλοβάτ ωρών για μια παλιά γενιά Ζωή (με κινητήρα R75/R90/R110 και Q90) ή 22 κιλοβάτες για τις πρώτες εκδόσεις (R240 και Q210).

Εκτός από αυτήν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, η αυτονομία του α Renault Zoe Εξαρτάται από την οδήγηση και το κλίμα. Ευνοώντας την προοδευτική πέδηση και την απαλή επιβράδυνση, η ανακτημένη κινητική ενέργεια θα μετατραπεί σε πρόσθετη αυτονομία.

Η αυτονομία Renault Zoe το χειμώνα

Η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος ποικίλλει επίσης ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στα μέσα του καλοκαιριού, μπορεί να μειωθεί κατά 5 %, λόγω της χρήσης του κλιματισμού. Η χειμερινή αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ίσο με 240 χιλιόμετρα στο WLTP στη Renault Zoe για παράδειγμα, περίπου 40 % λιγότερο από ό, τι σε εύκρατη περίοδο.

Αρκετές συμβουλές, ωστόσο, κρατήστε το κρύο από απόσταση από το ηλεκτρικό όχημα. Η προ-παραγγελία για τη θέρμανση του αυτοκινήτου πριν από την αναχώρηση είναι η πρώτη από αυτές. Υιοθετήστε την ευέλικτη οδήγηση, και αυτό σε οποιαδήποτε εποχή μειώνει επίσης τον αντίκτυπο των παραλλαγών των καιρικών συνθηκών !

Η αυτονομία της Ζωής: κύκλος WLTP έναντι πραγματικής αυτονομίας

Αντικατάσταση της δοκιμής NEDC, ο κύκλος WLTP είναι μια διαδικασία που μετρά την αυτονομία, την κατανάλωση και τις εκπομπές ενός οχήματος. Το ακρωνύμιο ορίζει το Παγκοσμίως εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής φωτός οχημάτων ή “εναρμονισμένη παγκόσμια διαδικασία δοκιμής για επιβατικά αυτοκίνητα και οχήματα φωτός”. Αποτελείται από την οδήγηση ενός οχήματος σε διαφορετικές δίαιτες κινητήρα και ταχύτητες. Πρότυπο WLTP τείνει να προσεγγίσει τις πραγματικές συνθήκες χρήσης του οχήματος που βασίζεται ειδικότερα στους περιορισμούς του εξοπλισμού και των βαρών για την παροχή μιας συνεκτικής μέτρησης αυτονομίας.

Εάν πριν, υπήρξε μια πραγματική διαφορά μεταξύ της αυτονομίας του NEDC και της πραγματικής αυτονομίας (μεταξύ 30 % και 50 % υποτιθέμενη αυτονομία εξαφανίστηκε στην κυκλοφορία), ο κύκλος WLTP σας επιτρέπει τώρα να έχετε μια πολύ πιο ακριβή ιδέα για τον αριθμό των χιλιομέτρων που ταξίδεψαν Μία μόνο επαναφόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σπάνια με πάνω από 20 % υποτιθέμενη διαφορά.

Η αυτονομία WLTP που ανακοινώθηκε από τους κατασκευαστές αντιστοιχεί στον κανονικοποιημένο μικτό κύκλο, ο οποίος περιλαμβάνει το 57 % των αστικών ταξιδιών, 25 % peri -urban journeys και 18 % των ταξιδιών στον αυτοκινητόδρομο. Το σχήμα αυτό αντιπροσωπεύει επομένως έναν μέσο σταθμισμένο από τις πιο επαναλαμβανόμενες χρήσεις των αυτοκινήτων.

Το τμήμα του αυτοκινήτου της πόλης του κύκλου, ή η πόλη WLTP, επιτρέπει την εκτίμηση της αυτονομίας κατά τη διάρκεια της πιο διαδεδομένης χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, δηλαδή για τα αστικά και περιαστικά ταξίδια.

Διαφορά στην αυτονομία μεταξύ των διαφόρων γενεών της Renault Zoe

Σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, η ανεξάρτητη απόδοση της Renault Zoe είναι σήμερα 395 χιλιόμετρα σε WLTP* κατά τη διάρκεια των εύκρατων περιόδων, είτε για μοντέλα εξοπλισμένα με τον κινητήρα R110 ή τον κινητήρα R135. Αυτό το σχήμα είναι υψηλότερο από αυτό που εμφανίζεται από προηγούμενες γενιές του μοντέλου: οι μπαταρίες 41 κιλοβάατ κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίηση μέγιστων διαδρομών μεταξύ 280 και 300 χιλιομέτρων με μία μόνο επαναφόρτιση.

Η αυτονομία της Renault Zoe στον αυτοκινητόδρομο

Η οδική συμπεριφορά καθορίζει τοδιάρκεια ζωής μπαταρίας ένα ηλεκτρικό όχημα, ιδιαίτερα η χρήση ισχύος υψηλής ταχύτητας κινητήρα. Η αυτονομία μιας Renault Zoe σε έναν αυτοκινητόδρομο, με ήπια θερμοκρασία, μειώνεται έτσι σε σχέση με τη μικτή χρήση. Παραμένοντας κατά μέσο όρο 130 km/h, είναι δυνατόν να ταξιδέψετε περίπου 215 χιλιόμετρα. Μείωση της μέσης ταχύτητας περίπου 110 χιλιομέτρων/ώρα, η ακτίνα δράσης αυξάνεται, φθάνοντας τα 250 χιλιόμετρα με μία μόνο επαναφόρτιση.

Πώς να αυξήσετε την αυτονομία μιας Ζωής ?

Η αυτονομία της Renault Zoe μπορεί να αυξηθεί με την άσκηση του οικοσυμπονίου, τόσο οικολογικής όσο και οικονομικής. Μειώστε την ταχύτητά του στο δρόμο και στον αυτοκινητόδρομο, προβλέψτε το φρενάρισμα για να επιτρέψετε την ανάκτηση της κινητικής ενέργειας της επιβράδυνσης, για να προετοιμάσετε την καμπίνα στη σωστή θερμοκρασία όταν το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι υπεύθυνο, προωθήστε την ενεργειακή νηφαλιότητα. Οι διαφορετικοί τρόποι οδήγησης που μπορεί επίσης να επιλέξει ο αυτοκινητιστής επηρεάζει επίσης το τμήμα δράσης.

Στη λειτουργία ECO, για παράδειγμα, ορισμένες λειτουργίες του οχήματος, όπως η θέρμανση ή οι επιταχύνσεις, είναι μέτριες. Η λειτουργία ECO επιτρέπει κέρδος 10 % κατά μέσο όρο – ανάλογα με την τοπογραφία του ταξιδιού. Ενεργή λειτουργία b, “,” έντονη επιβράδυνση “, στην οποία το φρένο του κινητήρα είναι προνομιούχο σε σύγκριση με το μηχανικό σύστημα πέδησης. Όταν ο οδηγός απελευθερώνει το πεντάλ του επιταχυντή, η Renault Zoe είναι ρευστότητα. Η παραγόμενη αδράνεια οδηγεί στην ανάκτηση της κινητικής ενέργειας μετασχηματισμένη σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η πρακτική αυξάνει τότε την αυτονομία και εξασφαλίζει εξαιρετική άνεση οδήγησης.

Η αυτονομία της Renault Zoe επωφελείται από αυτές τις καινοτομίες και ως εκ τούτου αύξησε την απόδοση όσον αφορά την ενεργειακή νηφαλιότητα. Αυτή η ακτίνα δράσης, συνώνυμη με την πρακτικότητα, γράφει μια νέα σελίδα του ηλεκτρική κινητικότητα για όλους !

* Οι τιμές διάρκειας και απόστασης που αναφέρονται εδώ υπολογίζονται από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη Νέα Ζωή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγκρισης WLTP (παγκοσμίως εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρού οχήματος, τυποποιημένος κύκλος: 57 % αστικά ταξίδια, 25 % των peri -rebans, 18 % του διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο), η οποία στοχεύει να αντιπροσωπεύει τις συνθήκες πραγματικής χρήσης οχημάτων. Ωστόσο, δεν υποθέτουν τον τύπο του ταξιδιού που επιλέχθηκε μετά την επαναφόρτιση. Ο χρόνος επαναφόρτισης και η ανακτηθείσα αυτονομία εξαρτώνται επίσης από τη θερμοκρασία, τη φθορά της μπαταρίας, την τροφοδοσία που παρέχεται από το τερματικό, το στυλ οδήγησης και το επίπεδο του επιπέδου φόρτισης.

Πνευματικά δικαιώματα: Ομάδα Renault