Το νέο Renault Scenic 2024 γίνεται 100% ηλεκτρικό SUV, άκρη του Renault Scénic Electric Electric (2024): Το Minivan Redefined

Renault Scénic e-Tech Electric (2024): Το Minivan Redefined

Σε ένα συμπαγές πρότυπο, έχουμε λοιπόν ένα ωραίο αίσθημα χώρου και θα πρέπει απλώς να διασφαλίσουμε ότι οι μπροστινοί επιβάτες θα έρθουν λίγο κάθονται για να μπορέσουν να γλιστρήσουν τα πόδια τους κάτω. Το τέλεια επίπεδη πάτωμα σας επιτρέπει να είστε άνετοι στο κεντρικό μέρος. Εδώ είναι η κύρια διαφορά με το άλλο γραφικό και τον κόσμο του minivan. Είναι πράγματι ένας πάγκος και δεν είναι πλέον τρεις μεμονωμένες θέσεις. Ωστόσο, εάν αυτό αποτρέψει την πλήρη απόσυρσή του από το αυτοκίνητο, ωστόσο είναι πτυσσόμενο σε τρία μέρη (40/20/40) στο επίπεδο του αρχείου για να φορτώσει μακρά αντικείμενα διατηρώντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. Σε αντάλλαγμα, τα δύο πλευρικά μέρη είναι πολύ πιο άνετα και εδώ, επωφελούνται από πιο έντονη πλευρά συντήρησης.

Η Renault Scénic κάνει την ηλεκτρική της επανάσταση (2024)

Ανακοινώθηκε για πολλές εβδομάδες, η αντικατάσταση του 100% Electric Scenic παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της επίδειξης του Μονάχου του Μονάχου στη Γερμανία, η οποία μόλις άνοιξε τις πόρτες της.

Από τον Loic Ferriere στις 04/09/2023
Τελευταία ενημέρωση στις 05/09/2023

Έχει ήδη δει με το πρόσχημα της έννοιας της γραφικής όρασης που αποκαλύφθηκε το 2022 στη διάσκεψη κορυφής Changenow και σε κάποιο βαθμό από την έννοια του H1st Vision πριν από μερικούς μήνες, το μελλοντικό γραφικό παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα το πρωί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα νέο γραφικό πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε και το οποίο πραγματικά τραβάει μια γραμμή στο παρελθόν, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει μια συγκεκριμένη κληρονομιά. Θα είναι ο αντίπαλος του Peugeot E-3008.

Το γραφικό πηγαίνει στο SUV

Όταν σκεφτόμαστε γραφικά, όλοι έχουμε κατά νου τη μορφή του minivan αλλά και την τέταρτη γενιά που δεν λειτούργησε. Λογική Δεδομένου ότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, το Scenic ήταν ένα minivan, μια πολύ δημοφιλής μορφή την εποχή εκείνη. Αλλά σε 20 χρόνια, οι μέθοδοι κατανάλωσης έχουν μεταμορφώσει.

Ενώ το Scenic έχει πουλήσει πάνω από 5,3 εκατομμύρια μονάδες από τη δεκαετία του ’90, το 2023, μόνο 2.821 μονάδες του διάσημου minivan καταχωρήθηκαν στη Γαλλία. Μια πολύ χαμηλή φιγούρα, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο το 0,2% της γαλλικής αγοράς αυτοκινήτων, αυξάνοντας σαφώς τον Αύγουστο αλλού. Είναι επίσης αλήθεια ότι το γραφικό εύρος έχει μειωθεί στη θλίψη και ότι το μοντέλο είναι σπάνια παρόν σε παραχωρήσεις, οι οποίες δεν βοηθούν να το πουλήσουν. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, το minivan δεν είναι πλέον συνταγή. Η Renault έχει ήδη σταματήσει την παραγωγή της σύντομης έκδοσης, για να προσφέρει μόνο τη μακρά έκδοση, τον χρόνο για την εμπορία του νέου χώρου και των 7 θέσεων της.

Αλλά αν και οι πωλήσεις του γραφικού, και εκείνες του τμήματος minivan έχουν γίνει σχεδόν ανέκδοτα, η Renault αποφάσισε με τρόπο που ανανεώνει την εμπειρία, όχι χωρίς ριζική αλλαγή. Λόγω της γραφικής, αυτή η νέα έκδοση είναι στην πραγματικότητα μόνο το όνομα.

Αυτό το νέο Scenic 2024, ως εκ τούτου, εγκαταλείπει πλήρως το πνεύμα MEPO υπέρ του πνεύματος SUV, έτσι ώστε στη μόδα και έτσι παίρνει όλους τους κώδικες: ψηλά στα πόδια, επιβάλλοντας κάθετη μάσκα, μακρά οριζόντια κουκούλα, τροχούς γενναιόδωρου μεγέθους (19 και 20 ‘ ), καμπύλες ώμοι.

Νέο Renault Scenic

Χωρίς πραγματική έκπληξη, αναλαμβάνει επίσης τους κώδικες σχεδιασμού που εγκαινιάστηκαν από το νέο Clio 5, καθώς και από το Rafale, ένα άλλο SUV παρουσιάστηκε πρόσφατα. Έτσι βρίσκουμε ειδικότερα τις πυρκαγιές της ημέρας με τη μορφή μισού διαμαντιού που έρχεται να φιλοξενήσει και στις δύο πλευρές της ασπίδας, μια κάθετη μάσκα που αποκαλύπτει ένα σύνολο μοτίβων που αποτελούνται από μικρά διαμάντια και φυσικά το νέο λογότυπο από το μάρκα στο κέντρο του.

Σε σύγκριση με το νότιο, αυτό το γραφικό παίζει πολύ περισσότερο την κάρτα ζωντανών άκρων και μια απότομη γραμμή. Ο ιμάντας επεκτείνεται στο προσαρμοσμένο επίπεδο, λίγο όπως στο Captur για να το δώσει, παρά την πτυχή του “mastoc” με έναν συγκεκριμένο δυναμισμό.

Εξωτερικά, αυτό το γραφικό καινοτομεί και από την άποψη του σχεδιασμού των τροχών με ένα αρκετά πρωτοφανές, πολύ εννοιολογικό και εκπληκτικό σχέδιο, αλλά που βελτιστοποιεί τις ροές αέρα, όπως και οι λαβές Rush. Από την άλλη πλευρά, στο φινίρισμα των αλπικών πνεύματος, αυτά αποδεικνύονται πιο κλασικά με ένα σχέδιο που αξίζει έναν αλπικό A110.

Νέα θέα Renault Scénic

Μόνο έξι αποχρώσεις σώματος θα προσφέρονται στο μάρκετινγκ: Φλόγα κόκκινο, νυχτερινό μπλε, μαύρο αστέρι, λαμπρό σχιστόλιθο ή σατέν και μαργαριτάρι λευκό.

Ένα 100% ηλεκτρικό minivan με ενισχυμένη αυτονομία

Με βάση την ίδια πλατφόρμα με το Megane E-Tech, δηλαδή το CMF-EV, μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι φυσικά η κινητήριας κινητικότητάς της που πηγαίνει σε όλη την ηλεκτρική λειτουργία, όπως και το τελευταίο megane. Αυτό το νέο γραφικό επαναλαμβάνει επίσης τη σύγχρονη ηλεκτρική κινητοποίηση του με τον Rotor Bobiné από 220hp. (160 kW) και 300 nm ζευγάρι που πηγαίνει από σπάνια εδάφη και που κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο Cléon.

Εκτός από την έκδοση 220 hp, αυτός ο κινητήρας προσφέρεται επίσης σε 170 hp. (125 kW) και ροπή 280 nm.

Από την άλλη πλευρά, από την πλευρά της μπαταρίας, αυτό το γραφικό πηγαίνει πολύ περισσότερο από το megane, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει μια μπαταρία 87 kWh, επιτρέποντάς της μια θεωρητική αυτονομία των 620 χλμ. Σε κύκλο WLTP WLTP. Μια άλλη μικρότερη μπαταρία, 60 kWh, η οποία προσφέρει επίσης μια σειρά από 420 χλμ.

Νέο Renault Scenic 2024

Η έκδοση 87 kWh αποτελείται από 12 μονάδες 16 κυττάρων, κάθε μονάδα που μπορεί να αλλάξει, επιτρέποντας τη μείωση του κόστους συντήρησης. Όποια και αν είναι η μπαταρία, καλεί μια νέα χημεία, που ονομάζεται NMC (κοβάλτιο νικελίου μαγγανίου).

Τέσσερις τρόποι ανάκτησης ενέργειας είναι δυνατές χάρη σε δύο παλέτες που βρίσκονται στο τιμόνι, επιτρέποντας να το κάνετε χωρίς το πεντάλ φρένου. Και για να βελτιστοποιήσει την αυτονομία, οι θερμίδες που χάνονται από την μπαταρία όταν θερμαίνονται, ανακτώνται για να θερμαίνονται η καμπίνα.

Σημειώστε ότι δεν θα είναι δυνατό να επιλέξετε την μπαταρία και τον κινητήρα ανεξάρτητα. Μόνο δύο συνδυασμοί θα είναι δυνατοί. Η τυπική έκδοση αυτονομίας θα είναι εξοπλισμένη με το μπλοκ 125 kW σε συνδυασμό με την μπαταρία 60 kWh, ενώ η μεγάλη έκδοση αυτονομίας είναι εξοπλισμένη με την μπαταρία 87 kWh θα είναι διαθέσιμη μόνο με τον κινητήρα 160 kW (220 hp.Ουσία. Το τελευταίο θα έχει επίσης φορτιστή 150 kW DC έναντι 130 kW για την λιγότερο ισχυρή έκδοση.

Παρά το σημαντικό βάρος των 1.840 kg, το σφάλμα των 87 kWh της μπαταρίας της, η έκδοση 160 kW (μεγάλη αυτονομία) συνειδητοποιεί 0 έως 100 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα έναντι 9,3 δευτερολέπτων για την έκδοση των 125 kW.

Μέσα, ο χώρος παρά το μειωμένο μέγεθος του

Αυτό το νέο γραφικό αναλαμβάνει τον πίνακα ελέγχου του Megane E-Tech και του Southern, με τις δύο ψηφιακές πλάκες, τοποθετημένες με τη μορφή του L, οι οποίες ενσωματώνονται καλά στο Google Automotive, των οποίων οι ιδιότητες δεν είναι πλέον βρασμένες.

Renault Scenic Εσωτερικό

Σε αντίθεση με το megane, αυτό το γραφικό μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μια ηλιακή πανοραμική γυάλινη οροφή, που αναπτύχθηκε από το Saint-Gobain. Εξοπλισμένο με τεχνολογία Amplisky, το γυαλί μπορεί να σκουραίνει κατόπιν ζήτησης χάρη σε διασκορπισμένους κρυστάλλους πολυμερούς. Ένα σύστημα που βρίσκεται ειδικότερα σε ορισμένα αεροπλάνα και το οποίο έρχεται σαφώς να φέρει μεγάλη φωτεινότητα σε αυτό το εσωτερικό.

Solarbay Renault Scenic 2024 Roof

4,47 μέτρα μήκος, αυτό το νέο γραφικό κερδίζει μόλις πάνω από 6 εκατοστά από το τρέχον γραφικό, στη σύντομη έκδοση του. Αλλά πιέζοντας τους τροχούς στις 4 γωνίες του οχήματος και προσφέροντας ένα μεταξόνιο 2,78 μέτρων ή 10 cm περισσότερο από ό, τι στο Megane, η Renault ήταν σε θέση να μεγιστοποιήσει το χώρο επί του σκάφους προσφέροντας 278 χιλιοστά στο χώρο των επιβατών επιπέδου γόνατος και φρουρός οροφής 884 mm.

Φυσικά, δεν είμαστε πλέον σε ένα πραγματικό minivan. Το εσωτερικό δεν μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με την επιθυμία. Δεν υπάρχουν άλλα μεμονωμένα καθίσματα, το Scenic χρησιμοποιεί τώρα ένα κλασικό πίσω κάθισμα. Ωστόσο, έχει ένα έξυπνο κεντρικό υποβραχιόνιο με δύο αφαιρούμενα όπλα για να είναι σε θέση να εγκαταστήσει ένα τηλέφωνο ή tablet και στις δύο πλευρές. Σημειώστε ότι για όσους θέλουν να απολαύσουν μια όμορφη modularity, η Renault θα παρουσιάσει το νέο 7 -θέατρο Kangoo διαθέσιμο αύριο σε θερμική και ηλεκτρική που θα έχει 5 ανεξάρτητες θέσεις όσον αφορά τις τάξεις 2 και 3.

Renault Scénic 2024 πίσω καθίσματα

Από την πλευρά του θώρακα, ο όγκος είναι 545 λίτρα και 1.670 λίτρα με τον διπλωμένο πάγκο.

Μια τιμή που ανακοινώθηκε μέχρι το 2024

Με το νέο του γραφικό, η Renault προσθέτει ένα ακόμη SUV στον κατάλογό του. Ο κατασκευαστής ολοκληρώνει έτσι την προσφορά του στο τμήμα Electric C που μέχρι στιγμής αποτελείται μόνο από το Megane. Μια προσφορά που μπορεί επίσης να απευθύνεται σε επαγγελματίες, δεδομένου των πλεονεκτημάτων που τους χορηγούνται για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου (τηλεοράσεις, ΦΠΑ. Ουσία.Μόλις παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, η Renault φυσικά δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει τις τιμές του νέου γραφικού SUV. Η μάρκα Diamond θα διπλώσει εκεί όταν το μάρκετινγκ, που έχει προγραμματιστεί για το 2024, θα είναι κοντά. Αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο, αυτό το γραφικό θα δικαιούται το μέγιστο οικολογικό μπόνους, τότε ότι θα παραχθεί στη Γαλλία στο Douai.

Scenic 2024 Τεχνικό φύλλο

Τμήμα: VS

Διαστάσεις
-Μήκος: 4,47 μ
-Πλάτος: 1,86 μ
-Ύψος: 1,57μ
– Αγορές: 2.785 mm
– Εμπρός / πίσω ψεύτικη πόρτα: 842 mm / 842 mm

Βάρος: 1.842 kg (έκδοση 87 kWh)
Στήθος: 545 λίτρα

Κινητήρας:
Σύγχρονη ηλεκτρική με επικαλυμμένο με ρότορα.
Δύο εκδόσεις: 220 hp./ 160 kW (300 nm ροπής) και 170 hp./ 125 kW (280 nm)

Παραστάσεις:
Έκδοση 125 kW: 0 έως 100 km/h σε 9,3 δευτερόλεπτα, μέγιστη ταχύτητα: 150 km/h.
160 kW Έκδοση: 0 έως 100 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα, μέγιστη ταχύτητα σπασμένη στα 170 χλμ./.

Μπαταρία:
Τεχνολογία: NMC λιθίου ιόντος
Χωρητικότητα: 87 kWh και 60 kWh

Αυτονομία στον κύκλο WLTP::
Τυπική έκδοση (60 kWh): 420 χλμ
Μεγάλη έκδοση αυτονομίας (87 kWh): 620 χλμ

Παρουσίαση: 4 Σεπτεμβρίου 2023 στο Μόναχο
Εμπορία: 2024
Τόπος παραγωγής: Douai (Γαλλία)

Στο πλοίο Renault Scenic Electric Electric (2024): Το minivan επαναπροσδιορίζεται

Είναι ίσως μόνο μια ιστορία μορφών που τώρα τον φέρνει πιο κοντά στο βασικό σύμπαν των SUV, αλλά το πιο διάσημο συμπαγές minivan φαίνεται να μην ξεχνάει το απαραίτητο για την πέμπτη γενιά του. Το Renault Scenic e-Tech Electric αλλάζει ενέργεια όπως το Megane πριν από αυτό και προσφέρει ένα πολύ λιγότερο μαλακό προφίλ από τον προκάτοχό του, αλλά προωθεί μια αίσθηση υποδοχής που θα μπορούσε να χτυπήσει το μάτι του ταύρου.

Zapping Autoesews Green Hyundai Kona Hybrid (2023): Η δεύτερη γενιά του συμπαγούς SUV στο βίντεο

Το minivan είναι νεκρό, Long Live The Minivan ! Σχεδόν. Είχε ξεκινήσει τη μόδα το 1996 στο τμήμα Compact Cars και όλες οι οικογένειες είχαν ήδη σκεφτεί για αυτό τουλάχιστον μία φορά για την αρχή του να αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου που προσέφερε το σώμα του στο εσωτερικό του εσωτερικού χώρου. Ένα σχήμα μονοσταθμισμένου όπου ο κινητήρας έπρεπε να κρατήσει στο λιγότερο δυνατό χώρο κάτω από μια σύντομη κουκούλα και στο οποίο το εσωτερικό έπρεπε να απαλλαγεί από το περιθώριο στο κεφάλι, στον κορμό και για τη modularity. Το Renault Scenic μπόρεσε να γίνει απαραίτητο έως ότου η εμφάνιση της μονοπάτις είναι συγκλονισμένη από εκείνη των SUV, θεωρείται πιο ανταμείβοντας και δυναμική. Όλοι οι κατασκευαστές που μπήκαν στο minivan σταδιακά εγκατέλειψαν. Είναι σήμερα σχεδόν ανύπαρκτη, αλλά η Renault προκάλεσε το δικό της στο 2022, μέσω τεσσάρων γενεών των οποίων η τελευταία παρουσίασε τις ζάντες 20 ιντσών για να προκαλέσει το SUV χωρίς να το μετατρέψει.

Το Renault Scenic 5, γνωστό ως “Electric Electrice”, φτάνει παρά τα πάντα για να αναλάβει και παρόλο που η μάρκα δυσκολεύεται να μιλήσει για ένα SUV σχετικά με το, προτιμώντας να προκαλέσει μια “ενδιάμεση” πρόταση ή να συγκριθεί με τους ανταγωνιστές που περιγράφει ως ως “Συμβατικά SUV”, πρέπει να γίνει δεκτό ότι το νέο γραφικό εμφανίζει σαφώς δύο τόμους μεταξύ της κουκούλας και της καμπίνας, καθώς και πολύ σαφείς γραμμές στο μπροστινό. Είναι λίγο χαμηλότερο με κάθαρση εδάφους sedan. Εν ολίγοις, τον τοποθετούμε στο κουτί που θέλουμε ενώ προσαρμόζεται στο ύφος της εποχής του, αλλά είναι ό, τι αναμένεται στη στροφή των εσωτερικών του παραστάσεων.

Ένα νέο πρόσωπο

Renault Scénic Electric Electric (2024)

Σύρετε τη διαφάνεια
Renault Scénic e-Tech Electric (2024) Οι φωτογραφίες μας του αναθεωρημένου και διορθωμένου minivan +65

Renault Scénic E -Tech Electric (2024) Πιστωτική φωτογραφία – Autoews

Πριν εγκατασταθεί στο σκάφος, ένας εξωτερικός γύρος του οχήματος υπογραμμίζει έναν χαρακτήρα κοντά σε αυτόν της έννοιας της γραφικής όρασης που το ανακοίνωσε, ένα στυλ που θα παρατηρηθεί στο δρόμο. Συγκεκριμένα από τις ζάντες των 20 ιντσών σε σφυρήλατο αλουμίνιο, των οποίων τα μαύρα κλαδιά από σχήματα σχήματος λάσπης είναι ντυμένα με γκρίζα αεροδυναμικά ένθετα που παίζουν προβληματισμούς για μια πολύ εννοιολογική όψη. Ανάλογα με το φινίρισμα, μπορούν να είναι πιο συμπαγείς (τουλάχιστον 19 ίντσες) ή πιο ευάερο όπως στην έκδοση “Alpine Spirit”. Η ημέρα σε αντίστροφα μισο-losantic φώτα θυμάται το πρόσφατο resized clio και η μάσκα δεν είναι ικανοποιημένη με μια ομαλή εμφάνιση όπως το 100 % ηλεκτρικό πέρασμα αυτού του γραφικού θα μπορούσε να το επιτρέψει. Ένα μαύρο banner καθώς και μια ακολουθία με τυλιγμένα διαμάντια μέσα και κάτω από αυτό, περισσότερο ή λιγότερο αντίθετο από τα περιγράμματα τους, σχηματίζουν ένα πλέγμα κηρήθρας που μπορεί σχεδόν να κάνει ένα θερμικό μοντέλο σκέφτεται.

Αναπόφευκτα, με μια πιο έντονη κουκούλα από ό, τι πριν, αυτή η νέα γενιά έχει μήκος 4,47 μ., Είναι περίπου έξι εκατοστά περισσότερο από το Scenic 4, μια λογική αύξηση. Με πλάτος 1,86 μέτρων, διατηρείται σε ισοδύναμη τιμή, αλλά είναι χαμηλότερη με 1,57 μ. Κάτω από το ύψος έναντι 1,65 m. Αυτό είναι σχετικά χαμηλό και προστίθεται σε ένα οπτικά μικρότερο σε αναλογικό εσωτερικό. Λοιπόν, πώς βγαίνει … μέσα ?

Νέοι κανόνες minivan

Renault Scénic Electric Electric (2024)

Σύρετε τη διαφάνεια
Renault Scénic e-Tech Electric (2024) Οι φωτογραφίες μας του αναθεωρημένου και διορθωμένου minivan +65

Renault Scénic E -Tech Electric (2024) Πιστωτική φωτογραφία – Autoews

Εάν ο πίνακας ελέγχου δεν εκπλήσσεται από το ηλεκτρικό e-tech megane και τα καθίσματα μόλις ανυψώνονται από μια παχύτερη μπαταρία κάτω από το πάτωμα, το ηλεκτρικό e-tech scénic προφανώς δεν έχει ξεχάσει τα θεμελιώδη στοιχεία. Βεβαίως, η κουκούλα είναι μεγαλύτερη, αλλά όλοι οι μηχανικοί και το σύστημα κλιματισμού με αντλία θερμότητας αναβλήθηκαν στο μέγιστο προς τα εμπρός, ενώ οι τροχοί τοποθετήθηκαν στις τέσσερις γωνίες του σώματος, για ένα χώρο μεταξύ των μπροστινών τροχών και του πίσω μέρους των 2,79 μ. άμεσα κερδοφόρα για κατοίκηση.

Συγκριτικά, είναι 10 εκατοστά περισσότερο από το μεταξόνιο του μεγα -μέτρου που μετρά 4,20 μ. Εξωτερικά. Αλλά και σχεδόν 12 cm περισσότερο από αυτό του SUV Compact Renault Austral, ωστόσο, 4 cm (4,51 m) και σχεδόν 5 cm περισσότερο από αυτό του τελευταίου χώρου μήκους 4,72 m σε μήκος. Και είναι από την ανερχόμενη στο πίσω μέρος, συνειδητοποιούμε ολόκληρο το σημείο αυτής της σύλληψης. Παίρνουμε περισσότερο χώρο από ό, τι στο Mega, για τα γόνατα, αλλά και για τους ώμους και το κεφάλι, ειδικά με τη μεγάλη σταθερή γυάλινη πανοραμική οροφή με μεταβλητή αδιαφάνεια, σταθερό φως, αλλά επιτρέποντας να μην εκθαμβωθεί χάρη στην τεχνολογία των πολυμερών υγρών κρυστάλλων , για πρώτη φορά εξαπλώθηκε σε διάφορα τμήματα προκειμένου να αδιαπαθεί μόνο το μπροστινό ή το πίσω μέρος της οροφής στην ευκολία μας.

Μια επαναπροσδιορισμένη modularity στην άνεση

Σε ένα συμπαγές πρότυπο, έχουμε λοιπόν ένα ωραίο αίσθημα χώρου και θα πρέπει απλώς να διασφαλίσουμε ότι οι μπροστινοί επιβάτες θα έρθουν λίγο κάθονται για να μπορέσουν να γλιστρήσουν τα πόδια τους κάτω. Το τέλεια επίπεδη πάτωμα σας επιτρέπει να είστε άνετοι στο κεντρικό μέρος. Εδώ είναι η κύρια διαφορά με το άλλο γραφικό και τον κόσμο του minivan. Είναι πράγματι ένας πάγκος και δεν είναι πλέον τρεις μεμονωμένες θέσεις. Ωστόσο, εάν αυτό αποτρέψει την πλήρη απόσυρσή του από το αυτοκίνητο, ωστόσο είναι πτυσσόμενο σε τρία μέρη (40/20/40) στο επίπεδο του αρχείου για να φορτώσει μακρά αντικείμενα διατηρώντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. Σε αντάλλαγμα, τα δύο πλευρικά μέρη είναι πολύ πιο άνετα και εδώ, επωφελούνται από πιο έντονη πλευρά συντήρησης.

Ο επιβάτης του περιβάλλοντος βασίζεται σε ένα μαλακό και επίπεδο κάθισμα για να βελτιστοποιήσει το αξιοπρεπές του πλάτος. Η πλάτη δεν είναι πολύ σταθερή και ενσωματώνει το προσκέφαλο, μη αξιόπιστο, αλλά σχηματίζοντας ένα μόνο μπλοκ για να πέσει πίσω και να δημιουργήσει ένα μακρύτερο κεντρικό υποβραχιόνιο, ενσωματώνοντας αποθήκευση, δύο θύρες USB-C και δύο κατόχους περιστροφής με σχισμές υποστήριξης, αρθρωτά στη θέση τους, Για να λαμβάνετε τηλέφωνα και δισκία ψυχαγωγίας. Εργονομική και καλά μελετημένη, αυτά τα πίσω καθίσματα δεν έχουν τίποτα να ζηλεύουν την υποδοχή του προηγούμενου γραφικού, είναι ακόμα πιο ευχάριστες και καλύτερες στην άνεση όπως στην εγκατάσταση.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει εις βάρος του κορμού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Με 545 λίτρα όγκου, αυξάνεται 39 λίτρα. Είναι επίσης 45 λίτρα περισσότερο από το Austral με καθίσματα απομακρυσμένα στο μέγιστο και μόνο 30 λίτρα λιγότερο από αυτό όταν τους προωθεί. Με την αναδίπλωση των αρχείων του γραφικού ηλεκτρικού πάγκου E-Tech, λαμβάνουμε 1.670 λίτρα, καθώς και στο προηγούμενο minivan.

Ένα τεχνολογικό πακέτο στο Mega

Renault Scénic Electric Electric (2024)

Σύρετε τη διαφάνεια
Renault Scénic e-Tech Electric (2024) Οι φωτογραφίες μας του αναθεωρημένου και διορθωμένου minivan +65

Renault Scénic E -Tech Electric (2024) Πιστωτική φωτογραφία – Autoews

Για τα υπόλοιπα, η παρουσίαση ακολουθεί την πρόσφατη τάση της Renault με καλή ποιότητα συναρμολόγησης και παρουσίασης. Παρόλο που πολλά σκληρά πλαστικά είναι πολυάριθμα, είναι σωστά ενσωματωμένα στο σύνολό τους και έχουν την αξία της χρήσης μεγάλου μεριδίου από βιο-σθεναρά ή ανακυκλωμένα και κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά, ταπετσαρία υφάσματος (έως και 100 % από ανακυκλωμένα μπουκάλια για το αλπικό πνεύμα “Φινίρισμα, 79 % στα ανοιχτά χρώματα) στον ουρανό οροφής μέσω του τιμονιού, του πίνακα ελέγχου ή των χαλιών δαπέδου. Συνολικά, το 24 % των στοιχείων του γραφικού ανακυκλώνονται και το 26 % σχετικά με το εσωτερικό.

Το κατακόρυφο tablet των 12 ιντσών που σχετίζεται με το ψηφιακό όργανο οριζόντιας οριζόντιας κατάστασης 12,3 ιντσών χρησιμοποιεί πάντα το εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα αυτοκινήτων Android από το Google, παρέχοντας στο γραφικό ένα υγρό περιβάλλον, διαισθητικό και άξιο ενός υψηλού επιπέδου smartphone, στο καλύτερο τρέχον επίπεδο αγοράς.

Ο Γάλλος κατασκευαστής μας υπόσχεται μια οδική συμπεριφορά παρόμοια με εκείνη του Μεγανικού και για πρώτη φορά πραγματικά δυναμική για ένα γραφικό, το οποίο θα ήταν προσανατολισμένο προς την ευχαρίστηση της οδήγησης χωρίς να παραλείψει άνεση. Μεγάλες υποσχέσεις για να θέσουν μέγιστη πιθανότητα από την πλευρά του σε μια εποχή που η ηλεκτρική θα μπορούσε να είναι ένα δύσκολο βήμα για πολλούς δυνητικούς αγοραστές.

Δύο μπαταρίες και ένα τακτοποιημένο ηλεκτρικό οικοσύστημα

Σε αυτή την πτυχή, το νέο Electric Electric Electric Electrice προσφέρει δύο μπαταρίες, των οποίων η ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με το μεγαϊνό έχει βελτιωθεί για κέρδη βάρους και αυτονομίας σε ίση χωρητικότητα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια χρήσιμη έκδοση 60 kWh, ανακοινώνοντας 420 χιλιόμετρα αυτονομίας στον κύκλο WLTP, που σχετίζεται με κινητήρα 170 ίππων και ροπή 280 nm για μέγιστη ταχύτητα που περιορίζεται στα 150 km/h και 0 έως 100 km/h εκτελείται σε 9,3 δευτερόλεπτα.

Μια άλλη πιο διαρκής εναλλακτική λύση φαίνεται να καλύπτει ευρύτερες ανάγκες και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αναχωρήσεων διακοπών για παράδειγμα. Μια μπαταρία 87 kWh που θα μπορούσε να καλύψει 620 χλμ. Η Renault διευκρινίζει ότι 370 χλμ. Στον αυτοκινητόδρομο θα ήταν εφικτό σε ένα GO σε αυτήν την έκδοση. Ο σχετικός κινητήρας αναπτύσσει 220 ίππους και 300 nm για ταχύτητα που έχει επιταχυνθεί στα 170 km/h και 0 έως 100 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα.

Στις επαναφορτίσεις, η μικρότερη μπαταρία δέχεται συνεχή ισχύ 130 kW μέγιστο έναντι 150 kW για το μεγαλύτερο. Με εναλλασσόμενο, ένας φορτιστής 22 kW μπορεί να εξοπλίσει τη γραφική, σε σειρά ή να μην εξαρτάται από την αγορά, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν.

Παράλληλα, ο ενσωματωμένος προγραμματιστής βελτιώνει την απόδοσή του λαμβάνοντας υπόψη την προ-διαμεσολάβηση της μπαταρίας και τον καιρό που μπορεί να επηρεάσει την αυτονομία, υπολογίζει εκ νέου ένα σχέδιο επαναφόρτισης στη διαδρομή ταχύτερα και μπορεί να εξετάσει το σημείο άφιξης στο σπίτι του ή στο χώρο εργασίας του ως σημείο επαναφόρτισης και έτσι περιορίστε τις στάσεις στο μάθημα.

Οι πελάτες που επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν την κάρτα φόρτισης “κινητοποίησης Pass” και το δίκτυό της, συμπεριλαμβανομένων 500.000 σημείων επαναφόρτισης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών ιονότητας με τη δυνατότητα να επωφεληθούν από συγκεκριμένες συνδρομές προκειμένου να αποκτήσουν προτιμησιακές τιμές. Τι επίσης πρόσβαση σε 200 αντιπροσωπείες Renault εξοπλισμένες με κινητοποιημένα ακροδέκτες γρήγορου φορτίου (έως 320 kW) που βρίσκονται σε μέγιστο 5 λεπτά από τον αυτοκινητόδρομο με αφοσιωμένη αίθουσα αναμονής.

Επομένως, το νέο γραφικό δεν έχει χάσει τα πάντα από την αρχή της μονοστάης, αλλά απαιτεί κάποιες αλλαγές στις συνήθειες. Παραμένει να γνωρίζουμε τις τιμές του πριν από την εμπορική του εκτόξευση στις αρχές του 2024, η οποία θα μπορούσε να την τοποθετήσει μεταξύ των ηλεκτρικών αναφορών για τις μεσαίες οικογένειες, ανάλογα με τον βαθμό ανταγωνιστικότητάς της που θα προκύψει από αυτό.

Renault Scénic e-Tech Electric (Iaa Munich 2023): Το minivan έχει τελειώσει !

Renault Scénic E-Tech Electric (IAA Munich 2023) : le monospace c’est fini !</p>
<p>“Width =” 750 “Ύψος =” 410 ” /></p>
<p>Το γραφικό ανανεώνεται εντελώς. Μετά από 27 χρόνια με τη μορφή ενός minivan, η Renault εκμεταλλεύεται μια ριζική μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο 100% με πρωτοφανές πρότυπο. Ανακάλυψη στο στούντιο !</p>
<p>Γεννήθηκε το 1996, το <strong>Renault Scénic</strong> έχει πωληθεί σε περισσότερα από <strong>5,3 εκατομμύρια αντίτυπα</strong> Μέσα από περίπου είκοσι χώρες στον κόσμο. Παρουσιάζεται με τη μορφή οικογενειακού minivan, το μοντέλο ήταν αμέσως επιτυχημένο και έκτοτε, τέσσερις γενιές ακολούθησαν το ένα το άλλο. Αλλά από τότε, η αγορά αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί καλά. Σήμερα, οι οικογένειες αφήνουν τους εαυτούς τους να μπουν στον πειρασμό από τον πολύ ελκυστικό κόσμο των SUV, εγκαταλείποντας τα minivans που δεν έχουν πλέον την ακτή.</p>
<p>Εάν η στάση του γραφικού είχε προβλεφθεί το 2020, ήταν τελικά σε μια νέα άνευ προηγουμένου μορφή ότι το εικονίδιο ανακτάται. Νέος <strong>Renaut scénic e-tech ηλεκτρική</strong> είναι τώρα, όπως η μικρή αδερφή της <strong>Μεγάλος</strong>, Διατίθεται μόνο σε ηλεκτρική έκδοση 100% !</p>
<h2><span id=Renault Scénic e-Tech Electric: Μια μεγάλη μπαταρία !

Είναι η σειρά του γραφικού να δει το όνομά του ακολουθούμενο από το “Electrice E-Tech”, ένα οικόσημο που δίνεται στον 100% ηλεκτροφόρο κλάδο του διαμαντιού. Από την πλευρά της πλατφόρμας, ο νεοφερμένος βασίζεται στην ίδια τεχνική βάση με το Megane E-Tech, δηλαδή το CMF-EV. Χάρη στη modularity της, εξουσιοδοτεί επίσης πολλά τεχνικά νέα για το Scenic. Ξεκινώντας με την μπαταρία XXL που ενσωματώνει. Το μοντέλο έχει μια νέα μπαταρία 87 kWh, παραβάτης περισσότερες επιδόσεις Για Την ίδια συμπαγής ότι η μπαταρία του 60 kWh ήδη γνωστό στο megane. Σύμφωνα με τη Renault, αυτός ο νέος συσσωρευτής επιτυγχάνει περισσότερα από 620 χλμ Στον κύκλο WLTP, μια καλή τιμή για ένα όχημα αυτού του μεγέθους. Σε εναλλακτική επιλογή, η μπαταρία 60 kWh που επιτρέπει 420 χλμ. Θα είναι επίσης διαθέσιμη. Γρήγορη επαναφόρτιση για να ανακάμψει από 15 έως 80% θα πραγματοποιηθεί μέσα 38 λεπτά Σύμφωνα με τα στοιχεία της Renault.

Από την πλευρά του κινητήρα, ο γραφικός παίρνει το σύστημα μετάδοσης της Megane E-Tech, δηλαδή του μπλοκ 160 kW Ανάπτυξη δύναμης 220 hp Για 300 nm ροπής. Μια ελαφρώς λιγότερο ισχυρή δεύτερη έκδοση θα είναι επίσης διαθέσιμη, με κινητήρα 125 kW Για 170 hp Και 280 nm. Κατασκευάστηκε στο Mégofactory de Cléon στη Νορμανδία, η Renault ισχυρίζεται ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας δεν έχει σπάνια γη, περιορίζοντας έτσι τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις.

Το minivan τελείωσε

Πέρυσι, αυτή είναι η ιδέα Renault Scénic Vision που είχε παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό. Αυτό το όραμα αποτίει φόρο τιμής στο πολύ πρώτη ιδέα του γραφικού 1991, αυτό σήμαινε “Η έννοια της ασφάλειας ενσωματώνεται σε ένα νέο καινοτόμο αυτοκίνητο”. Με το γραφικό όραμα, ο κατασκευαστής είχε ερμηνεύσει αυτή την έννοια σε μια πιο σύγχρονη, βιώσιμη και πολύ φουτουριστική μορφή. Το κοινό ήταν έκπληκτος μπροστά σε αυτό το όχημα σκαλισμένο σαν μονόλιθος σε ένα μόνο πολύ σκοτεινό μπλοκ, αθλητικές freelines, που ενεργούσε οριστικά με την τέταρτη γενιά γραφική. Ιδέα που έλαβε την έμπνευσή της από το μοντέλο Morphoz, Παρουσιάστηκε το 2020 στο The Motor Show της Γενεύης.

Ο Gilles Vidal, διευθυντής σχεδιασμού στη Renault, δήλωσε κατά την παρουσίαση του γραφικού οράματος το 2022 ότι σχεδόν το 90% των εξωτερικών στοιχείων θα ήταν παρόντες στη σειριακή έκδοση. Αντιμετωπίζοντας το νέο γραφικό, δύσκολο να μην τον αποδείξει σωστά ! Από το μέτωπο, το μοντέλο καταλαμβάνει όλα τα στοιχεία που παρατηρούνται στην ιδέα. Τα οπτικά μπλοκ αποτελούνται από τέσσερις ελαφρούς κύβους και τα ημι-ακτινοβολία LED ολοκληρώνουν το βλέμμα. Ο πιο προσεκτικός μεταξύ σας θα έχει παρατηρήσει ότι δεν είναι ακριβώς ταυτόσημες με εκείνες που παρατηρούνται στην πρόσφατη έκρηξη ή το τελευταίο Restyled Clio V. Έλλειψη συνέπειας ? Οχι. Μ. Ο Vidal επιμένει και μας ενημερώνει ότι αυτή είναι μια σκόπιμη επιλογή, έτσι ώστε κάθε μοντέλο της σειράς να έχει τη δική του προσωπικότητα, διατηρώντας παράλληλα μια κοινή οπτική ταυτότητα. Και στις δύο πλευρές του λογότυπου νεο-ρετρό που βρίσκεται στο τόξο, μια τεχνητή μάσκα έρχεται να τελειώσει αυτή την εμπρόσθια πλευρά, η οποία στερείται της “λεπίδας F1”, ωστόσο παρόντες στα τελευταία μοντέλα του διαμαντιού.

SUV ή όχι SUV ?

Με αυτό πέμπτη γενιά, Τέλος Renault 27 χρόνια του γραφικού με τη μορφή ενός minivan. Εάν ο χώρος έχει κάνει ένα υποτιθέμενο άλμα στον κόσμο των SUVs, η Renault έχει κάνει μια αρκετά άνευ προηγουμένου επιλογή για ένα όχημα του τμήματος Γ. Από την αρχή, μας χτυπάνε από πολύ σύντομα κύπελλα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Αυτό το χαρακτηριστικό γίνεται δυνατή χάρη στο Modular πλατφόρμα CMF-EV, Εξουσιοδότηση μέγιστου μεταξόνιο για τη μετρούμενη κατηγορία 2,78 μ. Είναι επίσης 10 cm περισσότερο από το Μεγάλος Χτίστηκε όμως στην ίδια βάση.

Παρά την εμφάνισή του SUV, το γραφικό είναι αμηχανία. Οι πόρτες ανεβαίνουν αρκετά ψηλά, μειώνοντας την γυάλινη επιφάνεια. Αλλά αν είστε προσεκτικοί, η κάθαρση του εδάφους δεν αυξάνεται και μόλις η θέση οδήγησης είναι χαμηλή ! Όσον αφορά τις διαστάσεις, την ίδια παρατήρηση. Το όχημα είναι 4,47 μέτρα λαχταρώ 1,86 μέτρα ευρύ και μόνο 1,57 μέτρα ύψος. Τι σπέρνει αμφιβολία ..

Εκτός από αυτές τις συζητήσεις στο μέγεθός του, απαιτεί ένα ηλεκτρικό όχημα, η Renault εργάστηκε ιδιαίτερα στην αεροδυναμική του γραφικού του. Αυτό περιλαμβάνει χνουδωτές λαβές τύπου “flush”, μεγάλες ζάντες αλουμινίου 19 ή 20 ιντσών ελαφρύτερο αλουμίνιο που ευνοεί τις ροές των μελωδιών και ένα προς τα πίσω, εργάστηκε για να βελτιώσει το μονοπάτι του οχήματος όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ένα λογικό στήθος

Η πλάτη ακριβώς διαφέρει ελαφρώς από την έννοια. Οι πυρκαγιές, για παράδειγμα, είναι πιο κοντά σε αυτό που έχουμε δει στην έκρηξη. Αποτελείται από τρία ξεχωριστά μέρη, εμφανίζουν ένα πολύ μοντέρνο σχέδιο. Τέλος, η πίσω πόρτα, η οποία ανοίγει ηλεκτρικά, προσφέρει όγκο κορμού 545. Είναι καλύτερο από το θερμικό γραφικό IV που εμφανίζει 504 L και τοποθετεί το Electric Electrice Megane με 440 L. Όλοι οι διπλωμένοι πάγκοι, ο όγκος φτάνει τα 1.670 λίτρα.

Το εσωτερικό της megane e-tech

Αν θυμόμαστε το ίδιο το τεχνολογικό εσωτερικό της έννοιας του γραφικού οράματος (Εσωτερικό που προβάλλει το Habitacles μέχρι το 2028), το σειριακό μοντέλο ικανοποιείται με μια πολύ πιο κλασική εργονομία, ήδη γνωστή στο Diamond. Δεν βρίσκουμε περισσότερο ή λιγότερο από – το υπερβολικό – εσωτερικό του Mega, με όλα τα θετικά σημεία του. Το ανοιχτό σύστημα σύνδεσης R είναι πάντα εκεί, με τη μεγάλη πλάκα του 12,3 ίντσες Πρόσωπο του οδηγού και η οθόνη 12 ίντσες στο κέντρο. Πολύ αντιδραστικό και διαισθητικό, το σύστημα λειτουργεί πάντα στο Pargoogle Bone. Η Renault λέει ότι έχει ακόμη βελτιωθεί και τώρα προσφέρει 50 εφαρμογές συμπεριλαμβανομένου διαδρομές, Πολύ πρακτικό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη λήψη σημείων φόρτισης καθώς και για τον τρόπο προθέρμανσης της μπαταρίας ως προσέγγιση σταθμών.

Από την πλευρά του Saddlery, κάθουμε σε καθίσματα σε μικτό ύφασμα και κατοικίδιο ζώο, από το ελάχιστο 80% του ανακυκλωμένου πλαστικού. Η Renault επιμένει επίσης τεράστια σε αυτή την πτυχή, και δείχνει ακόμη ότι το 24% της μάζας του συνολικού αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των δομικών τμημάτων, ανακυκλώνονται. Ένα πρώτο σε ένα τέτοιο μοντέλο σειράς. Ακόμα και η συγκεκριμένη στέγη

Εξαιρετικά άνετα πίσω μέρη

Που έχει ήδη δει στο Rafale, οι επιβάτες του γραφικού θα είναι επίσης σε θέση να επωφεληθούν από το τεράστιο Solarbay. Αυτή η γυάλινη οροφή αυτοπεποίθηση, Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Saint Gobain, αποτελείται από 8 διαφορετικά στρώματα και ελάχιστα για να επιλέξετε κατόπιν αιτήματος. Πολύ ελαφρύ, έχει το πλεονέκτημα της εξοικονόμησης δέκα κιλών σε σύγκριση με μια κλασική γυάλινη οροφή με δομή για να το κλείσει. Σχεδιασμένο με μοναδική τεχνολογία στο υγροί κρυστάλλοι (PDLC για Πολυμερές διασκορπισμένο υγρό κρύσταλλο) Μπορεί να επιλέξει είτε μπροστά είτε πίσω και τελικά εξ ολοκλήρου. Τέλος, φιλτράρει επίσης UV και αντανακλά 80% υπέρυθρες ακτίνες προς τα έξω. Αποτρέπει την υπερθέρμανση της καμπίνας το καλοκαίρι και διατηρεί τη θερμότητα στο εσωτερικό το χειμώνα.

Στα πίσω μέρη, οι δύο επιβάτες θα απολαύσουν ένα πραγματικό σαλόνι, που κάθεται άνετα στα καθίσματα τόσο καλά όσο μπροστά. Καλά νέα, ο πλευρικός χώρος και ο προστατευτικός οροφής είναι εξαιρετικοί, προσφέροντας το μέγιστο χώρο του χώρου. ΕΝΑ Ειδική κεντρική κεντρική υποβραχιόνια υψηλής τεχνολογίας θα είναι επίσης εκεί. Εξοπλισμένοι με 2 θύρες USB, χώρους αποθήκευσης προσαρμοσμένους σε δισκία και smartphones, καθώς και δύο υποστηρίξεις για την εμφάνιση αυτών των οθονών, προσφέρει ένα πραγματικό πλεονέκτημα. Η Renault έχει κάνει σαφώς την επιλογή να προσφέρει πολύ καλή κατοικία στους δύο επιβάτες, προσφέροντας μέγιστη άνεση σε 4 επιβάτες στο Scenic. Ο πέμπτος επιβάτης θα παραμείνει λίγο !

Το γραφικό 100% στη Γαλλία

Το Scenic υπογραμμίζει το εργοστάσιο Douai για τη συναρμολόγησή του, όπως και η μικρή του αδελφή η Megane E-Tech που συγκεντρώθηκε στις ίδιες γραμμές παραγωγής. Ο κινητήρας του κατασκευάζεται επίσης στη Γαλλία, που κατασκευάζεται στο Mégofactory de Cléon στη Νορμανδία.

Το Renault Scenic θα διατεθεί στο εμπόριο πριν από την άνοιξη του 2024 στη Γαλλία και, σχετικά με τις τιμές, θα χρειαστεί να περιμένετε το τέλος του έτους να έχει μεγαλύτερη ορατότητα. Εν τω μεταξύ, το νέο όχημα διαμαντιών είναι ορατό όλη την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κινητικότητας IAA 2023 στο Μόναχο !