Πώς να επιλέξετε έναν προβολέα βίντεο? Συμβουλές για τα pico-progjectors., Ποιος προβολέας βίντεο θα επιλέξει για ένα σπίτι-cinema? | Οδηγός αγοράς

Ποιος προβολέας βίντεο να επιλέξει για έναν κινηματογράφο στο σπίτι

Σκεφτείτε επίσης Ασύρματη μετάδοση, Για να αποφύγετε τα καλώδια, χωρίς να μπείτε σε περίπλοκη και δαπανηρή εργασία ολοκλήρωσης. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι προβολείς βίντεο που προσφέρουν όλο και περισσότερο, ειδικά όλο και πιο αποτελεσματικοί. Τώρα έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν εικόνες από 1080p, Χωρίς θόρυβο. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι προβολείς βίντεο παραδίδονται με ένα Βάση εκπομπής Σε ποιες συνδέσεις (Blu-ray player, player hd, pc. ), και ένα δέκτης Για να συνδεθείτε στο HDMI με τον προβολέα βίντεο. Υπάρχουν ακόμη κιτ ασύρματης διάχυσης επιτρέποντας να είναι εξοπλισμένος οποιοδήποτε προβολέα βίντεο.

Πώς να επιλέξετε έναν προβολέα βίντεο?

Επιλέγοντας τον σωστό προβολέα βίντεο δεν είναι εύκολο έργο. Υπάρχουν πολλά μοντέλα, και οι τεχνολογίες, και μερικές φορές είναι περίπλοκο να περιηγηθείτε σε αυτή τη μάζα των ανεξήγητων τεχνικών όρων. Για αυτό, η Cobra σας προσφέρει ένα Οδηγός αγοράς έργων βίντεο Απλό, που θα σας επιτρέψει να προσανατολίσετε τον εαυτό σας προς τον προβολέα βίντεο που είναι πιο κατάλληλος για τις προσδοκίες σας και τις ανάγκες σας. Τι προβολέας βίντεο επιλέγω ? Απαντήσεις στις ακόλουθες γραμμές.

Ένας προβολέας βίντεο για ποια χρήση ?

Πρώτα απ ‘όλα, η πρώτη ερώτηση που πρέπει να ρωτήσετε έχει ως εξής: τι χρήση Θα φτιάξω τον προβολέα βίντεο μου ? Είναι δυνατές αρκετές περιπτώσεις. Πράγματι, η επιλογή του προβολέα βίντεο θα είναι διαφορετική, ανάλογα με το αν προβλέπετε τη χρήση Εγχώρια κινηματογράφος, Γραφείο, Βιντεοπαιχνίδια ή σε Μετατόπιση.

Για αυτοματοποίηση γραφείου και επαγγελματικές παρουσιάσεις, Θα ευνοήσουμε έναν προβολέα βίντεο με ένα σύντομος κεντρικός (πολύ σημαντικό) και ικανό να διαβάσει Αρχεία πληροφορικής ο πιο δημοφιλής. Επομένως, θα επιδιώξουμε τη συμβατότητα με τα αρχεία PDF και τη Microsoft Γραφείο (PowerPoint, Excel. ), ακόμη και μια φροντίδα Κωδικοποιητές βίντεο Για να μεταδώσετε μια παρουσίαση που γυρίστηκε από εσάς. Οι Videoctors που έχουν σχεδιαστεί για αυτοματοποίηση γραφείων είναι γενικά ελαφριά, φορητός, και προσιτή, που σας επιτρέπει να τα πάρετε παντού μαζί σας. Παρεμπιπτόντως, μπορούν να σας βοηθήσουν όταν περνάτε διακοπές, ή ότι πρόκειται να κάνετε ένα μικρό μέρος του βιντεοπαιχνίδια με έναν φίλο. Τα μοναδικά μειονεκτήματά τους κατοικούν στον ορισμό τους, στις λειτουργίες τους και στις θεραπείες των βίντεο, οι οποίες είναι συχνά χαμηλότερες από εκείνες των μεγάλων αδελφών τους που κόβονται για το Εγχώρια κινηματογράφος. Η ρευστότητα είναι επίσης μια από την αδυναμία τους.

Για να επιλέξετε το σωστό Προβολέας βίντεο στο σπίτι, Θα ευνοήσουμε ένα μοντέλο Πλήρες HD (1080p), Ultra HD (2160p), ακόμη και 4K στη Sony, με καλή αντίθεση (Από το 2000: 1) να εκμεταλλευτεί το πλήρες δυναμικό των πηγών υψηλής ευκρίνειας ως Blu-ray player, Ένας παίκτης 4K ή ένας υπολογιστής με κατάλληλη κάρτα βίντεο. Αυτοί οι προβολείς βίντεο έχουν συνδετήρες HDMI για να συνδέσουν αυτές τις πηγές HD, και μερικές φορές ακόμη και στην έκδοση HDMI 2.0 για συμβατότητα με ροές UHD@60p. Ο σκοπός ενός προβολέα εγχώριου κινηματογράφου είναι Επαναφέρετε τις ταινίες σας με τον πιο πιστό τρόπο που είναι, Σε διαγώνιο μεγάλης οθόνης, για να αποκτήσετε μια απόδοση κοντά σε εκείνη που λαμβάνεται σε σκοτεινά δωμάτια. Επομένως, η ρευστότητα είναι επίσης απαραίτητη. Σημειώστε ότι ορισμένοι προβολείς βίντεο Sony ή JVC μπορούν να ανταγωνιστούν με αυτούς που είναι εξοπλισμένοι με πραγματικό κινηματογράφος ! Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε αναγνωρισμένες μάρκες: οι ίδιοι έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Είσαι συχνά εν κινήσει ? Υπάρχουν Εξαιρετικά συμπαγείς προβολείς βίντεο (Αρκετά για να κρατάει στο ένα χέρι), Μεταφορά, και μερικές φορές HD, το οποίο συνήθως καλείται πικροετσεστές σε σχέση με το περιεχόμενο μέγεθος τους. Αυτοί οι προβολείς βίντεο έχουν σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο, και μερικοί είναι πλέον σε θέση να εμφανίζουν αλληλουχίες HD 720p ή ακόμα και 1080p. Σκέψεις για το κινητικότητα, Συχνά φέρουν χώρο αποθήκευσης για τα βίντεό σας ή θύρα USB Για τη σύνδεση ενός κλειδιού που περιέχει ταινίες (ορισμένοι κατασκευαστές επιλέγουν ένα Θύρα SD/SDHC, αντί για μια θύρα USB). Οι picoprojectors είναι επίσης προσαρμοσμένοι στην πρακτική των βιντεοπαιχνιδιών (μόνο “casual”) και μερικές φορές είναι εξοπλισμένοι με ένα επαναφορτιζόμενη μπαταρία Εξουσιοδότηση της συνολικής ελευθερίας χρήσης. Προσιτό, δεν είναι χωρίς ελαττώματα: Πράγματι, το μικρό τους μέγεθος συνεπάγεται χαμηλότερο φως. Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα !

Ένας καλός προβολέας βίντεο για το σπίτι-cinema θα είναι επίσης Για βιντεοπαιχνίδια ! Φυσικά, όλες οι κονσόλες θα τρέξουν τέλεια με το τελευταίο Προβολέας βίντεο Ultra HD 4K, Ακόμα κι αν τα παιχνίδια σας είναι σε 1080p (η αναβάθμιση του PROJ σας θα φροντίσει την κλιμάκωση). Για ένα Κονσόλα επόμενης γενιάς (Xbox One S, PS4 Pro), οπότε προτείνουμε έναν προβολέα βίντεο Πλήρες HD Ή Ultra HD, Στο βαθμό που τα παιχνίδια 1080p είναι λεγεώνα και όλο και περισσότερα παιχνίδια 4K. Από την άλλη πλευρά, για ένα PS3, ένας προβολέας βίντεο Xbox 360, ένας προβολέας βίντεο 720p θα κάνει το τέχνασμα τέλεια ! Στην πραγματικότητα, το μεγάλο σημείο στο οποίο θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι παίκτες είναι τοΚαθυστέρηση εισόδου. Όπως και με μια τηλεόραση, ένας προβολέας βίντεο πάσχει από καθυστέρηση στην οθόνη που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση “στο παιχνίδι” και την άνεση του παιχνιδιού σας. Επιλέξτε λοιπόν έναν προβολέα βίντεο μεΜια λειτουργία παιχνιδιού ή απόΜια γρήγορη λειτουργία, Είναι αρχέγονο . Για πληροφορίες, Οπτόμα Προσφέρει μερικά από τα καλύτερα ρεύματα καθυστέρησης εισόδου.

Ένας προβολέας βίντεο για τον οποίο μέρος ?

Δύο περιορισμοί πρέπει να λαμβάνονται κυρίως υπόψη: η φωτεινότητα της αίθουσας προβολής σας, και το μέγεθος από αυτό. Εάν δεν έχετε πολύ χώρο, θα πρέπει να επιλέξετε έναν προβολέα βίντεο με ένα Σύντομο ή εξαιρετικά σύντομο εστιακό μήκος. Αυτοί οι προβολείς βίντεο μπορούν να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οθόνη, διατηρώντας παράλληλα το κύριο πλεονέκτημα ενός προβολέα βίντεο, δηλαδή το μέγεθος της εικόνας. Τα φαινόμενα της σκιάς και των εκθαμβωτικών μειώνονται επίσης. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι προβολείς βίντεο προορίζονταν για Επαγγελματικές ή εκπαιδευτικές παρουσιάσεις Πρέπει σχεδόν να έχει αυτό το είδος εστιακού μήκους.

Σε ένα δωμάτιο σαν ένα καθιστικό, Η παρουσία των παραθύρων προκαλεί α σημαντικό φως : Σε αυτή την περίπτωση, ένας προβολέας βίντεο με ένα δυνατός είναι υποχρεωτικό. Το θεωρούμε αυτόΑπό 1.500 lumens ansi, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνετα έναν προβολέα βίντεο σε ένα φωτεινό δωμάτιο. Ωστόσο, εάν το εν λόγω δωμάτιο είναι μεγάλο και πολύ φωτισμένο (αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσα διδασκαλίας, εκθεσιακό σαλόνι. ), τότε μια τιμή του 2000 Lumens φαίνεται πιο κατάλληλο. Σημειώστε ότι η φωτεινότητα του προβολέα βίντεο μειώνεται καθώς αφαιρείται από την οθόνη.

Σε Ένα σκοτεινό δωμάτιο, Ή βυθίζεται σε πλήρες σκοτάδι, η φωτεινότητα δεν είναι τόσο καθοριστική, ακόμη και αν παραμένει σημαντική. Από 1000 lumens, Σε πλήρες σκοτάδι, η αποκατάσταση είναι ικανοποιητική. Όμως, όσο μεγαλύτερη είναι η φωτεινότητα, τόσο περισσότερο μπορούμε να αφαιρέσουμε τον προβολέα βίντεο από την οθόνη, διατηρώντας παράλληλα μια κατάλληλη απόδοση. Εάν έχετε Μεγάλο αφιερωμένο δωμάτιο Στο βίντεο, σκεφτείτε το !

Και η αντίθεση σε όλα αυτά ? Ένα καλό ποσοστό αντίθεσης είναι επίσης απαραίτητο για την εμφάνιση όμορφων μαύρων και εξασφαλίζοντας ικανοποιητικό βάθος εικόνας. Μην ψάχνετε: Όσο περισσότερο η αντίθεση είναι υψηλή, τόσο το καλύτερο. Είναι γενικά αποδεκτό ότιΑπό 800: 1, Οι μαύροι αρχίζουν να είναι αποδεκτές, αλλά αυτό για να απολαύσετε πλήρως μια απόδοση του κινηματογράφου στο σπίτι, ένα Ελάχιστη αντίθεση του 2000: 1 είναι καλό. Και πάλι, όλα εξαρτώνται από το περιβάλλον σας.

Σε κάθε περίπτωση, να έχετε κατά νου ότι όσο περισσότερο μέγεθος εικόνας είναι μεγάλο και περισσότερο φωτεινότητα περιβάλλοντος είναι υψηλό, τόσο περισσότερο ο προβολέας βίντεο πρέπει να είναι φωτεινός ! Προσέξτε για συστήματα μέτρησης φωτεινότητας, πολύ αισιόδοξοι, που χρησιμοποιούνται από ορισμένους κατασκευαστές ! Διαχωρίστε αυτήν την τιμή κατά 2 και θα είστε a priori ήσυχο. Για τη φωτεινότητα, στο σπίτι-cinema, υπάρχει ένα πρότυπο που καθιερώθηκε από το Smpte. Αυτό το πρότυπο συνιστά τη φωτεινότητα στην οθόνη που περιλαμβάνεται στο 12 και 16 πόδια-Lambert (Οι κινηματογράφοι εμφανίζονται 16 FL).

Τεχνολογίες βίντεο

Όπως οι τηλεοράσεις, οι προβολείς βίντεο λειτουργούν διαφορετικά τεχνολογίες προβολής. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα: Επομένως, είναι επιτακτική η δοκιμή ενός προβολέα βίντεο πριν το αγοράσετε. Σήμερα, 3 μεγάλες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται κυρίως από τους κατασκευαστές, δηλαδή το DLP, Η οθόνη LCD (Tri-LCD), και πρόσφατα, το Λέιζερ. Υπάρχουν επίσης κατασκευαστές που προσφέρουν τεχνολογικούς προβολείς βίντεο που βασίζονται σε τεχνολογία LCOS, Σαν τη Sony (SXRD) ή jvc (D-ILAΟυσία. Το τελευταίο καταλαμβάνει την αντανακλαστική τεχνολογία DLP, αλλά αντικαθιστά τους μικρο-mirrors με οπτικό στρώμα, ειδικά αποτελούμενο από υγρούς κρυστάλλους (LCD). Επιτρέπουν μια ικανοποιητική αντίθεση, αλλά πάνω απ ‘όλα, εξουσιοδοτούν τους προβολείς βίντεο που είναι εξοπλισμένοι με αυτό για εμφάνιση 8 εκατομμύρια εικονοστοιχεία (Ultra HD 4K).

Τεχνολογία DLP -επίσης λέγεται DLP / DMD ή DMD- εφευρέθηκε από το Texas Instruments και παραμένει πολύ δημοφιλής στους κατασκευαστές, Φουσκωτό. Ένας προβολέας βίντεο DLP αποτελείται από ένα Μικρό Minrors Matrix (DLP Chip), το οποίο σε συνδυασμό με μια πηγή φωτός και ένα φακό σας επιτρέπει να σκεφτείτε μια εικόνα. Το λευκό φως φιλτράρεται από ένα χρωματικός τροχός Πριν φτάσετε στο τσιπ DLP. Εκτιμάται, οι προβολείς βίντεο DLP έχουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους ομολόγους τους στην οθόνη LCD: Οι μαύροι φαίνονται πιο έντονα, τα χρώματα διατηρούν την έντασή τους περισσότερο και το πικρό είναι γενικά καλύτερο. Αλλά προσέξτε, αν είστε ευαίσθητοι σε αυτό που ονομάζεται “Το αποτέλεσμα του ουράνιου τόξου“, Σκεφτείτε δύο φορές πριν επενδύσετε. Η έντονη ευαισθησία στο φαινόμενο του ουράνιου τόξου υλοποιείται από την εμφάνιση χρωματισμένων φωτεινών στοιχείων στις εικόνες. Χειρότερα, το αποτέλεσμα του ουράνιου τόξου μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Πλευρά οθόνη υγρού κρυστάλλου, Δεν υπάρχει επίδραση ουράνιου τόξου λόγω της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας. Είμαστε εδώ σε ένα Μήτρα LCD τροφοδοτείται από μια φωτεινή ροή από τη λάμπα. Αυτό το φως διανέμεται και χρωματίζεται χάρη σε ένα πολύπλοκο σύστημα πρίσματα και του καθρέφτες. Επωφελούμε από πιο φυσικά χρώματα εδώ από ό, τι με έναν προβολέα βίντεο DLP, ο οποίος μας επιτρέπει να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιθυμία του σκηνοθέτη, χωρίς να υπερβάλλει αυτό ή αυτή την όψη. Οι εικόνες είναι επίσης παγκοσμίως πιο μαλακές και υπάρχει καλύτερη κλίμακα του γκρι. Όλα αυτά, χωρίς να ξεχνάμε το εξαιρετικό Φωτεινές εικόνες ομοιομορφία Εμφανίζεται στην οθόνη.

Και το Λέιζερ Σε όλα αυτά ? Πρόσφατα είδαμε τους προβολείς βίντεο να εμφανίζονται με αυτήν την τεχνολογία. Estext προς το παρόν, έχουν αποφασιστικά πλεονεκτήματα για ορισμένες εφαρμογές. Από τη μία πλευρά, ένας προβολέας βίντεο λέιζερ εξασφαλίζει ένα χρωματομετρία και τα δύο περισσότερα Σταθερός και ομοιογενής. Τότε η τεχνολογία λέιζερ αυξάνει το λάμψη σε απίστευτα επίπεδα (4000 lumens για ορισμένα μοντέλα στη Sony), διατηρώντας παρά ένα αντίθεση πολύ ψηλά. Τέλος, στοχεύει να είναι πιο οικολογικό, προσφέροντας διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει 20.000 ώρες Λειτουργικός.

Μερικές ακόμη λέξεις απαιτούν την τεχνολογία του Πάνελ SXRD 4K χρησιμοποιηθηκε απο Σόνι Στους υψηλούς προβολείς βίντεο. Σας επιτρέπει να εμφανίζετε εικόνες στο 4096 x 2160 εικονοστοιχεία. Αυτή η ανάλυση αντιστοιχεί σε αυτό που χρησιμοποιείται από το Πρωτοβουλίες ψηφιακού κινηματογράφου σε επαγγελματικούς ψηφιακούς κινηματογράφους και παρουσιάζει μια σειρά από εικονοστοιχεία μεγαλύτερη από αυτή του Ultra HD TV (3840 x 2160 εικονοστοιχεία). Είναι σήμερα το μοναδικό εμπορικό βιντεοπαιχνίδι ικανό να εκπέμπει εγγενείς εικόνες 4K.

3D, ασύρματο και Ultra HD Video προβολείς ?

Laser, LCD, DLP, ακόμη και LCOS ή SXRD. Εδώ είναι οι κύριοι τύποι προβολέων βίντεο που θα βρείτε στους διάφορους ιστότοπους πωλήσεων στο διαδίκτυο και στους διαδρόμους των αγαπημένων σας καταστημάτων. Παράλληλα, φαίνεται σημαντικό να επικεντρωθούμε σε τρεις τεχνολογίες που μας φαίνονται σημαντικές: το 3D, Ultra HD και ασύρματη μετάδοση. Εάν το 3D μπορεί να φαίνεται “αξεσουάρ” στην τηλεόραση, παίρνει το πλήρες νόημά του σε ένα Μέγεθος μεγάλης οθόνης. Οι καλύτεροι προβολείς 3D βίντεο είναι σε θέση να αποκαταστήσουν τις ακολουθίες Πλήρες HD εκπληκτικός Ενεργός 3D, σε ταπετσαρίες που υπερβαίνουν 10 πόδια. Εγγυημένη εμβάπτιση !

Σκεφτείτε επίσης Ασύρματη μετάδοση, Για να αποφύγετε τα καλώδια, χωρίς να μπείτε σε περίπλοκη και δαπανηρή εργασία ολοκλήρωσης. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι προβολείς βίντεο που προσφέρουν όλο και περισσότερο, ειδικά όλο και πιο αποτελεσματικοί. Τώρα έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν εικόνες από 1080p, Χωρίς θόρυβο. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι προβολείς βίντεο παραδίδονται με ένα Βάση εκπομπής Σε ποιες συνδέσεις (Blu-ray player, player hd, pc. ), και ένα δέκτης Για να συνδεθείτε στο HDMI με τον προβολέα βίντεο. Υπάρχουν ακόμη κιτ ασύρματης διάχυσης επιτρέποντας να είναι εξοπλισμένος οποιοδήποτε προβολέα βίντεο.

Σε μια εποχή που το 4K Επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και παρόλο που τα περιεχόμενα Ultra HD Όλο και περισσότερα γίνονται (SVOD Netflix, Satellite Fransat, Blu-ray Ultra HD, Streaming YouTube, Video στον υπολογιστή. ), προκύπτει το ζήτημα της επιλογής ενός συμβατού προβολέα βίντεο. Ακόμα αρκετά ακριβό, το Προβολείς βίντεο Ultra HD Ωστόσο, είναι εκδημοκρατισμένα και μπορούμε να βρούμε μοντέλα 4K ντόπιοι Για μια τιμή που έχει γίνει “λογική”. Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου προβολέα βίντεο 4K ? Να έχω 4 φορές περισσότερες λεπτομέρειες ότι σε πλήρες HD και να είναι σε θέση να αποκτήσει ένα Αναλογία βάσης ανάκρουσης/εικόνας 1 για 1 . Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να έχετε μια εικόνα βασικών 3 μέτρων, με παρακμή 3 μέτρων. Το 3D θα κερδίσει επίσης ακρίβεια και ευκρίνεια. Φυσικά, ένας προβολέας βίντεο 4K θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κλίμακα του περιεχομένου Full HD στο Ultra HD (Uhd upscalingΟυσία. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να θέτετε την ερώτηση του διαθέσιμου περιεχομένου.

Τι εκ των υστέρων για τον προβολέα βίντεο μου ?

Εκεί Ιδανική παρακμή μπορεί να καθοριστεί με διαφορετικούς τρόπους. Εδώ έχουμε επιλέξει τις συστάσεις των πολύ σοβαρών Smpte (Εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών μηχανικών). Συνολικά, όσο υψηλότερος είναι ο ορισμός, τόσο περισσότερο μπορούμε να πλησιάσουμε στην οθόνη. Για έναν προβολέα βίντεο 720p, Η απόσταση αντιστροφής πρέπει να είναι ισοδύναμη με Ύψος οθόνης 3-4x. Για έναν προβολέα βίντεο Πλήρες HD, Η σύσταση είναι περίπου Ύψος οθόνης 2.9x. Και για έναν προβολέα βίντεο Ultra HD, Το SMTPE δεν έχει ακόμη προφέρεται, μάλλον άπαχο προς τις τιμές που υποδεικνύεται από τη γιγαντιαία Sony: συμβουλεύει μια απόσταση προοπτικής ίσης με 1x η βάση οθόνης (Ή Ύψος 1,5xΟυσία.

Για την πλευρά του, ευχαριστώ συνιστώ Γωνία όρασης 40 °, που αντιστοιχεί σε Ύψος οθόνης 2.44x, Να είναι λίγο λιγότερο από το SMTPE. Ας προσθέσουμε επίσης ότι το thx συμβουλεύει ένα 15 ° κάθετη γωνιά όρασης : Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μετακινήσετε τα μάτια σας πάνω από 15 ° πάνω ή κάτω για να δείτε το κέντρο της οθόνης. Αυτές οι τιμές είναι καλές αν φτιάξετε ένα Κυρίως χρήση στο σπίτι Ο προβολέας βίντεο. Ελεύθερος σε εσάςΠροσαρμόστε αυτές τις συστάσεις Ανάλογα με τα γούστα σας και τη χρήση !

Επιλέξτε μια κατάλληλη οθόνη προβολής !

Το ξέρω αυτό Η οθόνη προβολής Τέλεια δεν υπάρχει. Ωστόσο, υπάρχουν Οι οθόνες προσαρμόστηκαν σε ορισμένες χρήσεις, Και ορισμένοι περιορισμοί. Η πιο συχνή ερώτηση αφορά το μέγεθος του καμβά. Τι μέγεθος οθόνης πρέπει να επιλέξετε Για έναν προβολέα βίντεο ? Υπάρχει ένας απλός υπολογισμός: θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε την ελάχιστη βάση οθόνης και τη μέγιστη βάση οθόνης, ανάλογα με την απόσταση προβολής και τον λόγο προβολής του προβολέα βίντεο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη σωστή οθόνη για τον προβολέα βίντεο σας. Να το θυμασαι: Ελάχιστη βάση οθόνης = ελάχιστο λόγο προβολής / προβολής και Μέγιστη βάση οθόνης = Μέγιστος λόγος προβολής / προβολής. Προσέξτε να μην δείτε πολύ μεγάλο: όταν η επιφάνεια προβολής διπλασιάζεται, διαιρούμε με 4 τη φωτεινότητα της εικόνας.

Υπάρχει Διαφορετικοί τύποι καμβά Προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένες χρήσεις και προσφορά κέρδη διαφορετικός. Περίπου το κέρδος ενός καμβά τείνει να καθορίσει το ικανότητα να αντικατοπτρίζει το φως. Όσο υψηλότερο είναι το κέρδος, τόσο υψηλότερη είναι η αντανάκλαση του φωτός. Αλλά δεν αρκεί να βρεθεί το υψηλότερο κέρδος για να έχει ο καλύτερος καμβάς: το κέρδος ενός καμβά πρέπει να επιλεγεί Ανάλογα με τη χρήση σας. Για ένα ειδικό δωμάτιο Εγχώρια κινηματογράφος (επομένως σκοτεινό), οι πιο σοβαρές απόψεις συνιστούν έναν καμβά με ένα 1 κέρδος (Για έναν προβολέα βίντεο από 1000 έως 2000 lumens, ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας και την απόσταση προβολών που προβλέπεται). Σε ένα σαλόνι (μέτρια φωτεινό), θα ακουμπήσουμε επίσης για κέρδος 1 έως 1,2 (Αλλά αυτή τη φορά με έναν πιο φωτεινό προβολέα βίντεο, από 2000 έως 4000 lumens ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας και την απόσταση προβολών που προβλέπεται). Τέλος, για προβολές στο γεμάτη μέρα, Μπορούμε είτε να επιλέξουμε ένα καμβά υψηλού επιπέδου (2.5), είτε για έναν καμβά κέρδους 1, αλλά με έναν πολύ φωτεινό προβολέα βίντεο (περισσότερα από 4000 lumens ??Ουσία.

Ο Mat White PVC υφάσματα είναι τα πιο συνηθισμένα και τα πιο ευπροσάρμοστα στην αγορά: έχουν Κερδίστε από 1 έως 1,2, είναι δυνάμενος να πλυθεί, Και πολύ ανθεκτικός. Mat White PVC καμβάδες είναι Ιδανικό για κινηματογράφο στο σπίτι, και μπορεί να είναι κατάλληλο για pro παρουσιάσεις στο Ελαφρύ φως περιβάλλοντος ή για ένα μηδενικό σαλόνι, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε, σε αυτή την περίπτωση, για έναν κατάλληλο προβολέα βίντεο. Ο Mat White Fiberglass Canvas Προσφέρετε τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του PVC, αλλά υιοθετήστε ένα παχύτερη υφή, με Καλύτερη επίπεδη επιπεδότητα (είναι ωστόσο πιο ακριβά. Ουσία. Ο μαργαριτάρια (σε υψηλό κέρδος) αναφέρονται για πολύ φωτεινά κομμάτια (γεμάτη μέρα). Έχουν το μειονέκτημα ότι είναι εύθραυστο, και να έχουν μια μικρή γωνία όρασης. Θα βρείτε επίσης Τεράστιες υφάσματα (κέρδος 1) μικρο -διάτρητης, σχεδιασμένο για Αφήστε τον ήχο να περάσει Οι ομιλητές κρυμμένοι πίσω τους. Υπονοούν απώλεια φωτεινότητας και ορισμού. Υπάρχουν επίσης Καμβά υψηλής αντίθεσης γκρι στο χρώμα. Το κέρδος τους είναι αδύναμο (0.85), αλλά εμφανίζουν ένα σημαντική αντίθεση και μειώστε τη φωτεινότητα ενός προβολέα βίντεο που θα ήταν λίγο πολύ.

Τέλος, για να τελειώσετε στις οθόνες, είναι σκόπιμο να κάνετε μια μικρή περιήγηση Διαφορετικοί τύποι οθονών Διατίθεται στην αγορά. Πρώτον, θα έχετε την επιλογή μεταξύ οθονών διαφορετικών μορφές (16: 9, 4: 3, 21: 9. ): Θυμηθείτε να επιλέξετε μια οθόνη κατάλληλη για την κύρια χρήση σας. Σε Εγχώρια κινηματογράφος, Θα ευνοήσουμε πολύ τη μορφή 16: 9. Αλλά οι σκληροί κινηματογράφοι θα μπορούν επίσης να επιλέξουν έναν καμβά 21: 9, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε συμβατό προβολέα βίντεο. 21: 9 είναι κατάλληλο για ορισμένες DVD/Blu-ray σε μορφή 2:35.1, και σας επιτρέπει να εμφανίσετε ολόκληρη την εικόνα, χωρίς ζώνες στο πάνω και στο κάτω μέρος. Σας επιτρέπει επίσης να μεταδίδετε εικόνες 4: 3 και 16: 9 χωρίς πρόβλημα. Σκέψου το. Και το μαύρες άκρες Σε όλα αυτά ? Με ή χωρίς ? Με, χωρίς συζήτηση ! Αυτό θα σας επιτρέψει όχι μόνο μια ευκολότερη προσαρμογή στην εικόνα σας, αλλά και ένα κέρδος αντίθεσης και πιο έντονα χρώματα (ή τουλάχιστον μια εντύπωση. Ουσία. Τότε είστε ελεύθεροι να επιλέξετε μια οθόνη Ηλεκτρική ή χειροκίνητη ανάπτυξη, για ένα Οθόνη πλαισίου, για ένα οθόνη, ή για ένα Οθόνη έλξης. Είναι μόνο ζήτημα γεύσης και πρακτικότητας (Λούνεος προσφέρει ένα πολύ πρακτικό διαμορφωτή που ονομάζεται Οθόνη διαμορφωτήΟυσία.

Να συμπεράνω.

Το κύριο πλεονέκτημα του προβολέα βίντεο σε σύγκριση με μια τηλεόραση βρίσκεται Το μέγεθος της λήψης της εικόνας. Με βάση 2 μέτρων, 3 μέτρων ή περισσότερο, Η εμβάπτιση στο πρόγραμμα προβολής ενισχύεται δραστικά και οι αισθήσεις αυξάνονται δέκα φορές. Συνδυάστε έναν αποτελεσματικό προβολέα βίντεο με ένα Σύστημα 5.1 ή 7.1, Και θα πάρετε ένα Εγκατάσταση άξια σκοτεινών δωματίων. Τέλος, μην ξεχνάτε: ανάμεσα στη θεωρία και την πρακτική, υπάρχει συχνά ένας κόσμος. Τίποτα δεν αντικαθιστά μια δοκιμή ζωής και σας προσκαλούμε να έρθετε και να ανακαλύψετε το Οι καλύτεροι προβολείς βίντεο της στιγμής Κόμπρα !

ΔΕΝ.Β: Οι όροι 4K και Ultra HD μερικές φορές συγχέονται με μια ανησυχία για την κατανόηση. Ως υπενθύμιση, ο ορισμός Ultra HD ισοδυναμεί με 3840 x 2160 εικονοστοιχεία (TV) και 4K στα 4096 x 2160 εικονοστοιχεία (Cinema).

Ποιος προβολέας βίντεο να επιλέξει για έναν κινηματογράφο στο σπίτι ?

Είναι κάπου το Άγιο Δισκοπότηρο για τους λάτρεις του κινηματογράφου στο σπίτι: ένας καλός ενισχυτής 5.1 ή 7.1, μια βελτιστοποιημένη ακουστική (ένα ειδικό δωμάτιο εν συντομία), αρκετά για να καθίσει άνετα και μια όμορφη και μεγάλη εικόνα. Σχεδόν όπως στον κινηματογράφο εν συντομία και γι ‘αυτό, είναι ο προβολέας βίντεο που είναι απαραίτητος. Αλλά ακόμη και χωρίς όλα αυτά τα στοιχεία, ο προβολέας βίντεο φέρνει ασύγκριτες αισθήσεις για όσους εξετάζουν ταινίες και σειρές.

Για τη χρήση του κινηματογράφου στο σπίτι, ορισμένα κριτήρια είναι πιο σημαντικά από τα άλλα.

Προβολέας βίντεο στο σπίτι κινηματογράφου

Ορισμός, μορφή, 3D, ποια εικόνα για έναν προβολέα βίντεο στο σπίτι ?

Εάν εξακολουθούμε να έχουμε μοντέλα 720p, Ευνοούν τουλάχιστον το πλήρες HD. Οι περισσότερες από τις πηγές μας (τηλεόραση, streaming, smartphone, Blu-ray …) είναι κατάλληλα για αυτό και είναι αναμφισβήτητα ο συμβιβασμός της καλύτερης ποιότητας/τιμής.

Φυσικά, Εάν ο προϋπολογισμός σας επιτρέπει, επιλέξτε έναν προβολέα βίντεο 4K είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε: Τα περιεχόμενα είναι όλο και πιο πολυάριθμα και πολλές συσκευές γνωρίζουν πώς να κλιμακωθούν (αναβαθμίσεις). Είναι επίσης εν μέρει σε αυτό το σημείο ότι τα μοντέλα διακρίνονται μερικές φορές, η επεξεργασία βίντεο ποικίλλει από ένα εμπορικό σήμα σε άλλο φυσικά.

Οδηγός Δ

Ακρίβεια σχετικά με τη μορφή: 16: 9 είναι η πιο κοινή μορφή. 4: 3 είναι συχνά αποκλειστικά για αυτοματοποίηση γραφείων Και οι άλλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του κινηματογράφου όπως το 2:35, προσαρμόζονται (από μαύρες ζώνες ή ένα κομμάτι κολοβωμένης εικόνας) συχνά αποτελεσματικά από τα μοντέλα 16: 9.

Τέλος, αν και πεθαίνουν σε σκοτεινά δωμάτια, Το 3D συνεχίζει την περιπέτεια του στον κόσμο του VPS, Ακόμα κι αν και εκεί γίνεται σπάνιο. Το γεγονός παραμένει ότι οι συμβατές πηγές (αναγνώστης και περιεχόμενο) είναι πάντα απαραίτητες, ενεργά ή παθητικά γυαλιά σύμφωνα με την κάμερά σας και έναν προβολέα βίντεο που συμβαδίζει με 3D SO. Τα καλά νέα είναι ότι στις οικιακές σειρές κινηματογράφου, τα περισσότερα από αυτά είναι !

Επιλέξτε προβολέα βίντεο Cinema Cinema

Προβολείς βίντεο Home-Cinema Δείτε το Home Cinema Video Projectors

Optoma HZ40HDR - Laser - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο, 1920 x 1080 (Full HD)

Xgimi Horizon Ultra

Προβολέας βίντεο 4K, Laser, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Acer H6542BDK - DLP Full HD - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο Full HD, 1920 x 1080

Acer BS -112P - DLP WXGA - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο, 1280 x 800 (WXGA)

Viewsonic PX701HDH DLP Full HD 3500 Lumens

12.000: 1, 1920 x 1080 pixels (Full HD), τεχνολογία DLP, 3500 Lumens

Acer H6543KI - DLP Full HD - 4800 Lumens

Προβολέας βίντεο Full HD, 1920 x 1080

Optoma HD30LV - DLP Full HD - 4500 Lumens

Προβολέας βίντεο, 1920 x 1080 (Full HD)

Benq x3000i - DLP UHD 4K - 3000 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, 3840 x 2160 (UHD), τηλεόραση Android

Viewsonic PX749-4K - DLP 4K UHD - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Hisense PX2 -Pro - UHD 4K Laser - 2400 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, Ultra Short Focal Length, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Optoma L1 - 4led - 2500 Lumens

4ER 4K Video Projector, Ultra Short Focal Length, 3840 x 2160 (UHD)

Samsung The Premiere LSP9T (SP -LSP9T) - Triple Laser UHD 4K - 2800 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, Ultra Short Focal Length, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Optoma HD29I - DLP Full HD - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο, 1920 x 1080 (Full HD)

Optoma UHD38X - DLP 4K UHD - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, 3840 x 2160 (UHD)

Viewsonic X1-4K - DLP 4K UHD - 2900 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Φωτεινότητα και αντίθεση για ένα σπίτι-cinema

Το αναφέραμε στην αρχή αυτού του οδηγού, η απόδοση εικόνας ενός προβολέα βίντεο συνδέεται πλήρως με το περιβάλλον προβολής. Όσο πιο ξεκάθαρο το δωμάτιό σας, τόσο μεγαλύτερη φωτεινότητα και αντίθεση θα χρειαστείτε.

Αλλά δεδομένου ότι ένας κινηματογράφος στο σπίτι δεν υποτίθεται ότι θα κολυμπήσει σε πλήρη φως (σαν το δωμάτιο να μην εξαφανίστηκε στις ταινίες ^^), Δεν θα χρειαστείτε υψηλή τιμή φωτεινότητας: ένα πολύ σκοτεινό δωμάτιο και 1500/2000 lumens θα πρέπει να είναι αρκετό, 3000 lumens αν η φωτεινότητα είναι χαμηλή Και 4000 και περισσότερο αν το δωμάτιο είναι πολύ φωτισμένο (που δεν συνιστούμε για έναν κινηματογράφο στο σπίτι).

Προσοχή ! Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να πάρετε ένα ελαφρύ μοντέλο.

Αγοράστε τον προβολέα βίντεο κινηματογράφου Home Cinema

Πλευρά αντίθεση, Ακόμη και σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, είναι καλύτερο να έχετε υψηλές τιμές. Θα μπορούσαμε να συμβουλεύουμε μια βάση 3.000: 1, 10.000: 1. LAS, αυτές οι τιμές που υποδεικνύονται από τους κατασκευαστές μετριούνται όπως θεωρούν κατάλληλο, μερικές εμφανίζουν 500.000: 1… Εάν μπορείτε, συμβουλευτείτε εξειδικευμένες δοκιμές για να πάρετε μια ακόμη πιο ακριβή ιδέα.

Η συμβατότητα HDR είναι επίσης μια καλή ένδειξη, Αυτή η τεχνολογία παρέχει με ακρίβεια τις καλές αντιθέσεις καθώς και τα παράγωγα HDR10, HDR10+, Dolby Vision.

Προβολέας βίντεο στο σπίτι κινηματογράφου

Καλύτεροι προβολείς βίντεο πωλήσεων σπίτι-cinema Δείτε προϊόντα

Optoma HZ40HDR - Laser - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο, 1920 x 1080 (Full HD)

Xgimi Horizon Ultra

Προβολέας βίντεο 4K, Laser, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Acer H6542BDK - DLP Full HD - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο Full HD, 1920 x 1080

Acer BS -112P - DLP WXGA - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο, 1280 x 800 (WXGA)

Viewsonic PX701HDH DLP Full HD 3500 Lumens

12.000: 1, 1920 x 1080 pixels (Full HD), τεχνολογία DLP, 3500 Lumens

Acer H6543KI - DLP Full HD - 4800 Lumens

Προβολέας βίντεο Full HD, 1920 x 1080

Optoma HD30LV - DLP Full HD - 4500 Lumens

Προβολέας βίντεο, 1920 x 1080 (Full HD)

Benq x3000i - DLP UHD 4K - 3000 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, 3840 x 2160 (UHD), τηλεόραση Android

Viewsonic PX749-4K - DLP 4K UHD - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Hisense PX2 -Pro - UHD 4K Laser - 2400 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, Ultra Short Focal Length, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Optoma L1 - 4led - 2500 Lumens

4ER 4K Video Projector, Ultra Short Focal Length, 3840 x 2160 (UHD)

Samsung The Premiere LSP9T (SP -LSP9T) - Triple Laser UHD 4K - 2800 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, Ultra Short Focal Length, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Optoma HD29I - DLP Full HD - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο, 1920 x 1080 (Full HD)

Optoma UHD38X - DLP 4K UHD - 4000 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, 3840 x 2160 (UHD)

Viewsonic X1-4K - DLP 4K UHD - 2900 Lumens

Προβολέας βίντεο 4K, 3840 x 2160 (UHD), WiFi

Πρόσθετα κριτήρια

Ένα σημαντικό σημείο όταν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία σε καλές συνθήκες, είναι επίσης Το περιβάλλον … ήχος. Ωστόσο, επισημάνσαμε στην αρχή αυτού του οδηγού, ένας προβολέας βίντεο είναι εξοπλισμένος με εξαερισμό και αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό (για να μην αναφέρουμε μοντέλα χρωματικών τροχών όπως το DLP). Το επίπεδο θορύβου υποδεικνύεται στα φύλλα προϊόντων μας. Εκφράζεται σε ντεσιμπέλ, είναι εύκολο να καταλάβετε ότι πρέπει να επιλέξετε τη μικρότερη αξία !

Οι συνδετήρες είναι τελικά ένα σημαντικό σημείο διασταύρωσης: Καταγράψτε όλες τις συσκευές σας (παρόν και μέλλον) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τον προβολέα βίντεο σας. Το είπαμε, και ακόμη περισσότερο για έναν κινηματογράφο στο σπίτι, ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Η πιο “απλή” διαμόρφωση για έναν κινηματογράφο στο σπίτι είναι λοιπόν συχνά να συγκεντρώνει τα πάντα στον ενισχυτή AV και να δώσει “μόνο” την εικόνα στο VP.

Οδηγός προβολέα βίντεο στο σπίτι κινηματογράφου

παρ ‘όλα αυτά, HDMI και σήμερα η πιο εύκολη λύση. Ωστόσο, φροντίστε να έχετε το σωστό πρότυπο σύμφωνα με την εικόνα, το 2.1 είναι το τελευταίο.

Το USB είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα, Ειδικά αν έχετε πολλές πηγές (κλειδί USB, HDD, κ.λπ.) Ενώ θα αποφύγουμε το WiFi για έναν κινηματογράφο στο σπίτι.