Δοκίμιο – Peugeot 2008 Restyled (2023): Πώς να μείνετε το καλύτερο?, Video Trial – Peugeot 2008 (2023): Ανακαλύψτε μια επιτυχία

Video Trial – Peugeot 2008 (2023): Ανακαλύψτε μια επιτυχία

Το Peugeot 2008 βλέπει ότι οι τιμές του ξεκινούν από € 26.400 με puretech 100 hp. Ως υπενθύμιση, το 2020, η ίδια έκδοση χρεώθηκε 4.450 € φθηνότερη ! Ιερό πληθωρισμός, αλλά δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το θέμα, επειδή όλες οι μάρκες ασκούν σημαντικές αυξήσεις.

Δοκίμιο – Peugeot 2008 Restyled (2023): Πώς να μείνετε το καλύτερο ?

Για το Peugeot του 2008, η αναδιατύπωση των ενδιάμεσων υποσχέσεων να είναι λεπτή. Όπως συχνά όταν είναι ένα μοντέλο που είναι ένα χτύπημα ! Το μικρό γαλλικό SUV πάντα ευχαριστεί, κάνει ο ανταγωνισμός χάρη σε πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες και τελικά δεν χρειαζόταν μεγάλη πινελιά για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του. Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση E-2008, η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες από τις εξελίξεις και προσπαθεί να διαγράψει τα κενά αυτονομίας της.

Με το Big Brother 3008, η δεύτερη γενιά Peugeot 2008 εμφανίστηκε το 2019 είναι ένας από τους μεγάλους πυλώνες της καλής υγείας του λιονταριού. Η επιτυχία είναι ακόμη και υπερβολική, τουλάχιστον στη Γαλλία, όπου κυριαρχεί στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό τμήμα των μικρών αστέγων SUV της στιγμής. Το SUV ονομάζεται “Urban”. Εντάξει, οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν ως το κύριο σπίτι του σπιτιού και είναι ευρέως σε θέση να κάνουν κάτι διαφορετικό από τον βάτραχο στην πόλη. Το 2008, ένας από τους μεγάλους του μακρού τμήματος των 4,30 μ., Είναι επίσης ιδιαίτερα καλά εξοπλισμένο: αιχμηρή συμπεριφορά, κατοίκηση και γενική άνεση ικανοποιεί με αξιόλογη ευελιξία. Ένας από τους λόγους για το εξαιρετικό σχήμα του, χωρίς αμφιβολία. Περισσότερα από 700.000 αντίγραφα που πωλούνται στην Ευρώπη από την εκτόξευσή της ! Η κυριαρχία του είναι λιγότερο προφανής σε ευρωπαϊκή κλίμακα, αλλά μαζί μας, εξακολουθεί να είναι μπροστά από την Renault Captur και την Volkswagen T-Roc, τους πιο σοβαρούς αντιπάλους της. Προσέξτε, ωστόσο, ορισμένους νεοεισερχόμενους: Σκεφτόμαστε ειδικότερα το νέο Hyundai Kona, το οποίο φτάνει με πλήρες φάσμα (Hybrid and Electric).

Ήταν λοιπόν απαραίτητο να διαιωνιστεί η επιτυχία χωρίς να αγγίζουμε αυτό που ευχαριστεί και να βελτιώσει αυτό που θα μπορούσε να είναι. ΟΧΙ πια ? Το ύφος του 2008 δεν ήταν ιδιαίτερα χρονολογημένο, αλλά ήταν ζήτημα χορήγησης του 2008 στο υπόλοιπο της τρέχουσας περιοχής. Το Facelift είναι επομένως αρκετά βαρύ: ολόκληρη η μπροστινή πλευρά έχει αλλάξει, λαμβάνοντας μια νέα μάσκα (με το νέο λογότυπο Peugeot) και τρεις μεγάλες ράμπες LED στο “Claw”, και στις δύο πλευρές. Φαίνεται λίγο πιο τεράστιο, πιο οπτικά παρόν, αλλά οι αξιολογήσεις του προφανώς δεν μετακόμισαν ένα iota. Το πίσω μέρος αλλάζει πιο λεπτή, ικανοποιείται και πάλι (κυρίως) και ένα γράμμα Peugeot αντί για το λιοντάρι.

Τι αλλάζει στο Restyled Peugeot 2008

Με την πρώτη ματιά, η καμπίνα δεν έχει μετακινηθεί πραγματικά. Βρίσκουμε την ίδια ρύθμιση σε “στρώματα”, οριζόντια, μοιράζονται με το 208 (Logic, το 2008 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα). Το σύνολο είναι αρκετά καλά κατασκευασμένο και έχει καλά υλικά καλής ποιότητας, ειδικά στο GT Superior Finish. Πάντα το ίδιο μικρό τιμόνι, το οποίο παραβλέπεται από το όργανο “i-cockpit”, το οποίο δεν ικανοποιεί όλες τις μορφολογίες όταν είναι απαραίτητο να προσαρμόσει τη θέση οδήγησης του ! Κάποιοι το λατρεύουν λοιπόν. Σημειώστε ότι το ενεργό βασικό φινίρισμα είναι ικανοποιημένο με συμβατικούς αναλογικούς μετρητές, η ψηφιακή οθόνη είναι στάνταρ από το ενδιάμεσο επίπεδο. Υπάρχει καινούργιο, από την άλλη πλευρά, στη διεπαφή μέσων και στην κεντρική οθόνη: όλα έχουν τώρα μια οθόνη 10 ιντσών, με αναθεωρημένα γραφικά. Καλό σημείο, το παλιό σύστημα γηράσσει. Οι χειρισμοί είναι πιο ρευστοί και ταχύτεροι και τα μενού έχουν επανασχεδιαστεί. Δεν είναι ακόμη ένα παράδειγμα εργονομίας, αλλά υπάρχει το καλύτερο. Το ίδιο πράγμα για την κάμερα πίσω προβολής, της οποίας η οθόνη είναι πολύ πιο τακτοποιημένη.

Δοκίμιο - Peugeot 2008 Restyled (2023): Πώς να παραμείνετε το καλύτερο;

Η κεντρική οθόνη 10 -ιντσών είναι πλέον στάνταρ και η οθόνη είναι πιο τακτοποιημένη. Μια άλλη καινοτομία: Ο μοχλός Auto Gear Box έχει αντικατασταθεί από ένα ανατραπεί σε αλουμίνιο. Για τα υπόλοιπα, το εσωτερικό του 2008 δεν είναι πολύ. Προσεκτικός και ευρύχωρος !

Χαίρομαι που γνωρίζετε: Προβλέψτε την αγορά και τη μεταπώληση.

Είναι δυνατόν να γνωρίζετε την αξία μεταπώλησης ή ανάκτησης του οχήματός σας χάρη στην βαθμολογία Turbo Car του Peugeot 2008, την εναλλακτική λύση στην ακτή Argus.

Σημειώνουμε επίσης τη νέα εντολή Auto Gear Box, που κληρονομείται από το 308, με ένα μικρό διακόπτη τύπου αλουμινίου. Καθαρισμένο και πιο σύγχρονο, αλλά λίγο λιγότερο πρακτικό για χρήση από τον απλό μοχλό που αντικαθιστά. Για τα υπόλοιπα, το περιβάλλον του 2008 παραμένει αμετάβλητο. Η οπίσθια κατοικία είναι κολακευτική (λιγότερο μπροστά δεξιά, λόγω της επιβλητικής κεντρικής κονσόλας), η άνεση του Saddlery είναι σωστή και δύο ενήλικες είναι αρκετά καλά δεκτές για ένα αυτοκίνητο σε αυτό το πρότυπο. Η παρατήρηση ισχύει επίσης για τις αποσκευές, με 434 L, για θερμικές εκδόσεις, όπως για το ηλεκτρικό E-2008 μας.

Οδήγηση: Γαλλική μηχανή, κινεζική μπαταρία. και πρόοδος

Εκτός από ένα απλοποιημένο και επαναπροσανατολισμένο εύρος στις καλύτερες εκδόσεις, τίποτα δεν πρέπει να αναφέρει από την πλευρά των θερμικών κινητήρων. 3 κυλίνδρους 1.2 Η ουσία puretech προσφέρεται σε 100 hp με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή 130 hp με κιβώτιο ταχυτήτων EAT8 (ενώ περιμένει την τελευταία εξέλιξη με μικρο-υβριδισμό που φτάνει στο 3008). Καλά νέα για τους μεγάλους κυλίνδρους, τα οποία μπορούν πάντα να εξετάσουν το 1.5 Bluehdi 130 hp (μόνο σε κιβώτιο ταχυτήτων), πιο νηφάλιο και ευχάριστο (ύψος για ένα ντίζελ) από τα μικρά “3 πόδια” βενζίνη.

Δοκίμιο - Peugeot 2008 Restyled (2023): Πώς να παραμείνετε το καλύτερο;

Το Restyling αφορά κυρίως το μπροστινό. Η εξέλιξη είναι ευπρόσδεκτη, αλλά το γρήγορο φορτίο παραμένει μέτριο (100 kW) και ο φορτιστής 11 kW είναι προαιρετικός.

Η πραγματική καινοτομία αφορά την ηλεκτρική έκδοση, η οποία το χρειαζόταν. Ο κινητήρας E-2008 και τα παράγωγα Ex-PSA δεν ήταν σαφώς ένα μοντέλο ενεργειακής απόδοσης ! Το Electric 2008 επωφελείται από τις τελευταίες εξελίξεις που ξεκίνησαν στο Jeep Avenger και DS3 E-Tense, στα ξαδέλφια Stellantis και πιο πρόσφατα στο Opel Astra e. Η μπαταρία (που παρέχεται από την κινεζική CATL) δεν καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, αλλά τα νέα κύτταρα έχουν φέρει την χωρητικότητα της από 50 έως 54 kWh. Προσοχή, ακατέργαστες τιμές: Στην πραγματικότητα, η νέα μπαταρία εμφανίζει 48,1 kWh Nets. Ταυτόχρονα, το βάρος του έχει μειωθεί κατά 5 kg. Δεν είναι τόσο άσχημα, ακόμα κι αν τα κέρδη είναι περιθωριακά.

Πιο αξιοσημείωτο, από την άλλη πλευρά: ο νέος κινητήρας (τώρα γαλλικός και φτιαγμένος στη Moselle από την Nidec Leroy-Somer, θυγατρική της Stellantis) είναι λιγότερο άπληστος, η ισχύς του πηγαίνει στα 156 hp (136 hp πριν) και η αντλία θερμότητας είναι τώρα σειρά. Αρχίστε να τελειώνουν, αυτές οι βελτιώσεις επιτρέπουν στο Peugeot να ανακοινώσει μια σειρά 406 χλμ. Σε μικτό κύκλο ή περίπου 60 χλμ.

Τα επιπλέον 20 CHS δεν προσφέρουν εκθαμβωτική πρόοδο. Καμία αλλαγή ακόμη, σε οικολογική ή κανονική λειτουργία, δεδομένου ότι η ισχύς περιορίζεται πάντα σε 82 και 109 hp αντίστοιχα ! Τα 156 hp παραδίδονται μόνο σε αθλητική λειτουργία, ditto για τη μέγιστη ροπή (ακόμα 260 nm). Ο χρόνος από 0 έως 100 km/h στη συνέχεια κερδίζει σχεδόν 1 s (9,1 s ή 8 δέκατα καλύτερα), αλλά η λειτουργία παραμένει αυστηρά ταυτόσημη. παρόμοιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μυϊκή από την αρχή, γραμμικά τότε. Η λειτουργία του συνόλου, ηγεμμένη όσο το δυνατόν, είναι ευχάριστη. Και πάνω απ ‘όλα, εξυπηρετείται καλά από ένα ισορροπημένο και άνετο σασί. Το E-2008 είναι λιγότερο ζωντανό από μια θερμική έκδοση, λογικά, λόγω του πάντα υψηλού βάρους του (1.550 kg, επομένως τουλάχιστον 300 κιλά περισσότερο από ένα 2008 puretech), αλλά παραμένει εκπληκτικά ευκίνητο και υγιές στις αντιδράσεις της. Στο πάτωμα συνδέσεις στο έδαφος, Pure Juice Peugeot !

Δοκίμιο - Peugeot 2008 Restyled (2023): Πώς να παραμείνετε το καλύτερο;

Στο δρόμο, το E-2008 διακρίνεται πάνω απ ‘όλα από την υποδειγματική του άνεση και τη συμπεριφορά καλής ποιότητας του. Μόνο καταγγελία: Η ανάκτηση στην επιβράδυνση είναι περιορισμένη (ακόμη και στο Β) και οι παραλλαγές στο ενοχλητικό πεντάλ φρένου.

Στο τέλος, δεν μπορούσαμε να πάρουμε το E-2008 μετά την υποσχέθηκε τα 400 χλμ. Το απαιτητικό μάθημα, με επικεφαλής το καλό τρένο, κάτω από ισπανικό ήλιο: η απόδειξη, αρκετά σκληρή, τελείωσε κατά μέσο όρο 16 kWh / 100 km. Δεν είναι κακό, δεδομένων των όρων. Σε σύγκριση, το προηγούμενο προηγούμενο 136 hp εμφάνισε παρόμοια κατανάλωση από πολύ πιο εύκρατο κλίμα, σε ανυψωμένα ταξίδια. Μπορούμε λοιπόν τώρα να μετράμε, χωρίς ανησυχία (και αποφεύγοντας την παρατεταμένη υπερβολική στον αυτοκινητόδρομο), σε περίπου 320 χλμ. Αυτονομίας σε πραγματικές συνθήκες και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Πάρα πολύ άσχημα, από την άλλη πλευρά: οι ικανότητες φόρτισης δεν έχουν μετακινηθεί και τοποθετούν το E-2008 πίσω από τον διαγωνισμό: πάντα 100 kW υπεύθυνοι CCS (ή 30 λεπτά για να περάσουν από 20 έως 80 %) και 7,4 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα ( τουλάχιστον 4:30 για 80 %). Ο φορτιστής 11 kW είναι μια επιλογή (€ 400).

Εξοπλισμός, Τιμές: Ένα σχεδόν premium 2008

Η τιμή κλήσης, στις 26.€ 400, μπορεί να φαίνεται ελκυστικό δεδομένου του εξοπλισμού που ήδη υπάρχει στο ενεργό βασικό φινίρισμα: Αναστροφή ραντάρ, Cruise Control, Ειδοποίηση διέλευσης γραμμής. Θα είμαστε ικανοποιημένοι σε αυτή την τιμή του μικρού puretech των 100 hp, και των ζάντων των φύλλων μετάλλων. Τότε ο λογαριασμός ανεβαίνει γρήγορα ! Το 130 hp puretech στο φινίρισμα του ρυθμού φτάνει τα 31.700 €. Όσο για το ηλεκτρικό, το E-2008 ξεκινά στις 40.150 € (πριν από το μπόνους των 5.000 €) με τον παλιό κινητήρα 136 hp, ο οποίος παραμένει περίεργα στον κατάλογο (απόθεμα για πώληση ?Ουσία. Για να επωφεληθείτε από τη νέα μπαταρία και τον κινητήρα 156 hp, θα χρειαστούν 41.€ 600 σε επίπεδο εισόδου. Ο εκδικητής Jeep είναι 2.600 € φθηνότερα, και το μελλοντικό Fiat 600ο θα μπορούσε να ξεκινήσει μια χαμηλότερη εγκοπή. Ο πιο επικίνδυνος ανταγωνισμός θα μπορούσε να προέλθει από την οικογένεια Stellantis.

Video Trial – Peugeot 2008 (2023): Ανακαλύψτε μια επιτυχία

Από την εμφάνισή του, το 2008 αποτελεί ένδειξη επιτυχίας για το Peugeot, είτε πρόκειται για την πρώτη είτε για τη δεύτερη γενιά. Παρά την επιτυχία αυτή, είναι καιρός για το 2008 να επωφεληθεί από μια αναστολή που σχετίζεται κυρίως με το στυλ, αλλά και έναν νέο πιο ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα και είναι ακριβώς το τελευταίο που δοκιμάζουμε σήμερα.

Video Trial - Peugeot 2008 (2023): Ανακαλύψτε μια επιτυχία

Γραφή

Πιο ισχυρή ηλεκτρική έκδοση

Από € 26.400 σε θερμικό

και € 40,150 ηλεκτρική

Ξεκίνησε το 2019, η δεύτερη γενιά του Peugeot 2008 αντιπροσωπεύει ένα βασικό όχημα στη γαλλική αγορά και επομένως λογικά για το εμπορικό σήμα Lion. Τίποτα δεν εκπλήσσει σε αυτό, δεδομένου ότι συνέβαινε ήδη με το πρώτο. Έτσι, το 2022, καθιερώθηκε ως το τέταρτο καλύτερο όχημα στη Γαλλία και επίσης το αγαπημένο SUV των Tricolor αυτοκινητιστών μπροστά από τον αντίπαλό του, το Renault Captur. Και αυτή η τρέλα είναι η ίδια σε ευρωπαϊκό επίπεδο με περίπου 700.000 μονάδες που πωλούνται από την έναρξη της καριέρας του, γεγονός που τον καθιστά το πιο μοντέλο Peugeot στις δύο αγορές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τεθεί ένα μειονέκτημα επειδή η κατάσταση είναι λιγότερο ζηλιάρη για την ηλεκτρική έκδοση, σήμερα στη δοκιμή, επειδή αντιπροσωπεύει το οποίο αντιπροσωπεύει το 12% του μίγματος, το οποίο επιβεβαιώνει την κυριαρχία του θερμικού το 2008.

Video Trial – Peugeot 2008 (2023): Ανακαλύψτε μια επιτυχία

Το 2008 Peugeot πριν από την αποδέσμευση

Έχει γίνει μεγάλη δουλειά από την άποψη της υπογραφής φωτός, είτε για προβολείς είτε για ημέρες τώρα με τη μορφή των νυχιών Η μάσκα που ξεχειλίζει κάτω από το προσκήνιο χτυπάται στο κέντρο της από το νέο λογότυπο

Ωστόσο, παρά την επιτυχία του, είναι καιρός να εξελιχθεί και αυτός είναι ο λόγος για αυτή την αποκατάσταση. Αισθητικά, είναι η μπροστινή πλευρά που αλλάζει περισσότερο με την ενσωμάτωση μιας νέας μάσκας που μοιάζει σε μερικές πλευρές των 3008 ή 408 με ένα πλέγμα, το οποίο ξεχειλίζει κάτω από τους προβολείς. Τα νύχια που ενσωματώθηκαν στους προβολείς γίνονται η νέα υπογραφή φωτός με μεγαλύτερη και κατεβαίνουν στην ασπίδα. Το τελευταίο είναι επίσης πλήρως επανασχεδιασμένο. Όλες αυτές οι τροποποιήσεις δίνουν μια νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη προσωπικότητα στο 2008, που δεν έλειπε ήδη. Στο πίσω μέρος, οι εξελίξεις είναι ελαφρύτερες με ιδιαίτερα την εξαφάνιση του λογότυπου και το νέο σχέδιο των φώτων.

Ενημερωτικό δελτίο

μεγάλο

Στο διαμέρισμα των επιβατών, τα νέα χαρακτηριστικά σχετίζονται με την ενσωμάτωση μιας οθόνης πολυμέσων 10 ιντσών, η οποία κερδίζει με ρευστότητα και προσφέρει πιο σύγχρονες οθόνες με για παράδειγμα πλοήγηση σε ολόκληρη την οθόνη, κάτι που δεν συνέβη πριν. Τα ψηφιακά όργανα των 10 ιντσών είναι στάνταρ εκτός από το επίπεδο εισόδου. Είναι ακόμη 3D στο υψηλό φινίρισμα. Μεταξύ των άλλων νέων χαρακτηριστικών, θα σημειώσουμε επίσης το νέο σχεδιασμό του μοχλού ταχύτητας. Η παρουσίαση παραμένει πολύ αντισταθμισμένη από τον ανταγωνισμό. Η ποιότητα των υλικών είναι στο σωστό μέσο όρο της κατηγορίας.

Ως γ Ο κορμός προσφέρει μια ενδιαφέρουσα χωρητικότητα και ακόμη και ένα διπλό κορμό για την αποθήκευση των καλωδίων

Καμία αλλαγή από την άλλη πλευρά, από την άποψη των πρακτικών πτυχών με ιδιαίτερα έναν όγκο φόρτωσης 430 λίτρα και μια ενδιαφέρουσα οπίσθια κατοικία για ένα όχημα ενός προτύπου 4,30 μέτρων.

Μια πολύ (πάρα πολύ δαπανηρή ηλεκτρική έκδοση.

Το Peugeot 2008 βλέπει ότι οι τιμές του ξεκινούν από € 26.400 με puretech 100 hp. Ως υπενθύμιση, το 2020, η ίδια έκδοση χρεώθηκε 4.450 € φθηνότερη ! Ιερό πληθωρισμός, αλλά δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το θέμα, επειδή όλες οι μάρκες ασκούν σημαντικές αυξήσεις.

Ωστόσο, ήταν πάνω απ ‘όλα οι τιμές της ηλεκτρικής έκδοσης που προσελκύει την προσοχή μας. Με τις τιμές των αρχάριων σε € 41.600 και φθάνοντας € 45.100 στο high-end στη δοκιμή σήμερα, το E-2008 είναι δαπανηρό, πολύ ακριβό, καθώς οι τιμές του είναι υψηλότερες από εκείνες ενός e-tech e-tech και ένα entry-level Tesla 3 Η Tesla 3 πωλήθηκε για € 41.900. Για σύγκριση, το E-2008 πωλείται, με ισοδύναμο φινίρισμα, € 11.700 περισσότερο από ένα 2008 puretech 130 hp, πολύ πιο ευπροσάρμοστο. Σας κάνει να σκεφτείτε ..

  • Μήκος: 4,30 μ
  • Πλάτος: 1,77 μ
  • Ύψος: 1,52 μ
  • Αριθμός θέσεων: 5 μέρη
  • Όγκος θώρακα: 434 L / 1 467 L
  • Κιβώτιο ταχυτήτων: NC
  • Καύσιμο: ηλεκτρικό
  • Ποσοστό εκπομπών CO2: NC
  • Malus: NC
  • Ημερομηνία μάρκετινγκ του μοντέλου: Ιούνιος 2019

* Για παράδειγμα για την έκδοση II (2) Electric 156 GT.

Το μπόνους / ποινή και το ποσοστό εκπομπών CO2 δίδονται ως ένδειξη για την πιο οικολογική έκδοση.

Το μπόνους / ποινικό που εμφανίζεται είναι ότι σε ισχύ κατά τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου.