Ενοικίαση ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης: Εφαρμογές που πρέπει να γνωρίζουν, ποδήλατα αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι και τις ειδικές εφαρμογές τους-Pariscycycloguide

Υπηρεσίες ενοικίασης και χρήσιμες εφαρμογές Ile de France

Cycle Now: Vélib, Vélo’v, NextBike

Ενοικίαση ποδηλάτων ζωντανής υπηρεσίας: Εφαρμογές που πρέπει να γνωρίζετε

Από το 2020, η ενοικίαση μηχανικών ή ηλεκτρικών ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης έχει εξαντληθεί κυριολεκτικά. Μια πληθώρα συσσωματωμάτων προσφέρει τη δική τους υπηρεσία στη Γαλλία και στον κόσμο: ποιες εφαρμογές πρέπει να είναι γνωστό ότι έχουν πρόσβαση σε δύο δύο εύκολα και γρήγορα ? Εδώ είναι η επιλογή μας.

Βιβλίο ενοικίασης ζωής

Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός πόλεων έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης, για να δώσει στους κατοίκους της την ευκαιρία να κινηθούν διαφορετικά και πιο οικολογικά. Εάν αυτές οι πλατφόρμες αναπτύσσονται γενικά από το Δημαρχείο, άλλοι προωθούνται από ιδιωτικές εταιρείες.

Το γεγονός είναι ότι το ποδήλατο επιβάλλεται σταδιακά ως μια διαρκή εναλλακτική λύση που τείνει να διαιωνίζει. Ποιες είναι οι κύριες εφαρμογές που πρέπει να γνωρίζετε για να νοικιάσετε μηχανικό ή ηλεκτρικό δίτροχο αυτοεξυπηρέτησης ? Αυτό είναι το όλο αντικείμενο αυτού του οδηγού. Ας καθορίσουμε όλα τα ίδια ότι όλες οι πόλεις της Γαλλίας με μια τέτοια υπηρεσία δεν έχουν απαραιτήτως μια ειδική εφαρμογή.

Vélib ‘: Το κλασικό μεταξύ των κλασικών

Ναι, το Métropole Vélib αφορά μόνο τη γαλλική πρωτεύουσα και το μικρό της στέμμα, το οποίο εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε συνολικά 6,6 εκατομμύρια κατοίκους. Αλλά αυτή η υπηρεσία είναι απλώς η αναφορά στο Light City, παρά τα τακτικά τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες.

Με το Vélib ‘Métropole, θα έχετε πρόσβαση σε πράσινα μηχανικά ποδήλατα και ηλεκτρικά ποδήλατα με μπλε χρώμα για να μετακινηθείτε από το σημείο Α σε χαμηλότερο κόστος. Οι συνδρομές είναι πράγματι πολύ φθηνές: το πακέτο V-Libre είναι για παράδειγμα δωρεάν, αλλά το τιμολόγιο μέχρι 1 ευρώ μια χρήση που υπερβαίνει τα 30 λεπτά με μηχανικό κύκλο.

Vélib '(επίσημη εφαρμογή)

Vélib ‘(επίσημη εφαρμογή)

Η πιο ακριβή συνδρομή κοστίζει 8,30 ευρώ το μήνα και σας δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε ένα μηχανικό velib για 1 ώρα. Για ένα ηλεκτρικό μηχάνημα, τα δύο πρώτα ταξίδια είναι δωρεάν για 45 λεπτά, αλλά το τρίτο τιμολογείται 1 ευρώ. Αυτή είναι μια μικρή αλλαγή που έγινε από τον Velib από την 1η Αυγούστου 2021.

Για λιγότερο επιμελείς χρήστες, διατίθενται 1 ή 7 ημέρες. Το Vélib ‘σήμερα είναι 1.300 σταθμοί και περισσότερα από 12.000 ποδήλατα κυκλοφορίας.

Jump (Uber/Lime): Η πρακτική αλλά πιο ακριβή εναλλακτική λύση

Εάν το άλμα είναι αρχικά ο καρπός του έργου του Uber, η δραστηριότητά του έχει απορροφηθεί από τον ειδικό στο Electric Scooters Lime, συνεργάτης της επιλογής της Καλιφόρνιας Ομίλου. Το δίδυμο αποφάσισε να ενισχύσει την επισήμανση της υπηρεσίας προσφέροντας μια ενοικίαση ποδηλάτων άλματος τόσο στην εφαρμογή Lime όσο και Uber. Τα ποδήλατα είναι αναγνωρίσιμα από το κόκκινο χάρτη γραφικών τους.

Οι πηδώντας δύο τροχούς είναι πραγματικά ποδήλατα ελευθερία :: Αντίστροφως του Vélib ‘, δεν διατίθεται κανένας σταθμός σε αυτούς. Ως εκ τούτου, θα τα βρείτε πάρκο στο πεζοδρόμιο σε εντελώς τυχαία μέρη, που υποδεικνύονται μέσω ενός συστήματος γεωγραφικής γραμμής που διατίθεται απευθείας στις προαναφερθείσες εφαρμογές. Υπολογίζεται στο λεπτό χρήσης και ξεκλειδώματος κόστους, οι τιμές είναι ακριβότερες από την υπηρεσία Métropole Vélib ‘.

LIME - #RideGreen

Bery

Bicloo, Bicycle’v … Η πόλη σας μπορεί να έχει μια εφαρμογή

Επειδή δεν είναι μόνο το Παρίσι στη Γαλλία, άλλες μεγάλες πόλεις στη Γαλλία έχουν επίσης την υπηρεσία τους. Αυτή είναι η περίπτωση της Νάντης και της κοινότητάς του Rezé με Bicloo, αποτελούμενο από 120 σταθμούς και 1230 ποδήλατα. Αρκετοί τύποι σας προσφέρονται: ένα δωρεάν πακέτο δεν σας χρεώνει μετά από 30 λεπτά χρήσης και άλλα πακέτα πληρωμένων κοστίζουν μόνο το κόστος μεταξύ 2 και 36 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Σε μια πόλη σε ανθρώπινη κλίμακα, η είσοδος σε ποδήλατο και η έξοδος από το αυτοκίνητό σας κάνει ακόμα πιο νόημα. Είναι απλά απαραίτητο οι αφοσιωμένες υποδομές (διαδρομές κύκλου, ειδικότερα) είναι πράγματι διαθέσιμες.

Επίσημο bicloo

Μπορείτε επίσης να πάρετε την κατεύθυνση της Λυών, όπου η υπηρεσία Vélo’v δίνει πρόσβαση σε 4000 ποδήλατα που αποστέλλονται σε 348 σταθμούς. Όπως το Métropole και το Bicloo του Vélib, ένα σύστημα πακέτων που θα προσαρμοστεί στη χρήση σας έχει αναπτυχθεί από την πόλη. Μια μακροπρόθεσμη προσφορά προσφέρεται ακόμη και να απολαύσετε ένα προσωπικό ποδήλατο για ένα, δύο ή τρεις μήνες – ή ακόμα και ένα χρόνο με ειδική φόρμουλα – από 60 ευρώ το μήνα.

Επίσημο ποδήλατο

Θυμηθείτε λοιπόν να ελέγξετε αν η υπηρεσία ενοικίασης αυτοεξυπηρέτησης της πόλης σας προσφέρει μια εφαρμογή για κινητά, είτε πρόκειται απλώς για να βρείτε τερματικά γύρω σας είτε να ξεκλειδώσετε ένα ποδήλατο.

Κύκλος τώρα: Για να βρείτε την ευτυχία σας σε όλο τον κόσμο

Ο κύκλος τώρα είναι μια μικρή εγκυκλοπαίδεια από μόνη της. Αυτή η εφαρμογή παραθέτει αρκετές εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπου βρίσκεται μια υπηρεσία ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης. Από τη Γαλλία στη Βραζιλία μέσω της Πολωνίας, της Κύπρου, της Νέας Ζηλανδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας ή του Μεξικού, για να αναφέρουμε μερικές, εκπροσωπούνται οι τέσσερις γωνίες του πλανήτη.

Cycle Now: Vélib, Vélo'v, NextBike

Cycle Now: Vélib, Vélo’v, NextBike

Εδώ, δεν υπάρχει αμφιβολία για ενοικίαση μιας μηχανής, αλλά για έλεγχο εάν υπάρχει συγκεκριμένη υπηρεσία σε μια συσσωμάτωση. Εάν συμβαίνει αυτό, η κάρτα εμφανίζει στη συνέχεια τη γεωγραφική θέση των τερματικών και τον αριθμό των διαθέσιμων ποδηλάτων. Πρακτική, σε περίπτωση ταξιδιού σε μερικές φορές ανυποψίαστες πόλεις, για να βρείτε την ευτυχία σας σε δύο τροχούς.

Θέλετε να συμμετάσχετε σε μια κοινότητα ενθουσιωδών ? Η διαφωνία μας σας καλωσορίζει, είναι ένας τόπος αμοιβαίας βοήθειας και πάθους γύρω από την τεχνολογία.

Υπηρεσίες ενοικίασης και χρήσιμες εφαρμογές Ile de France

Οι υπηρεσίες ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι, ιδιαίτερα χάρη στη δημιουργία πολλών διαδρομών κύκλου στην πρωτεύουσα. Μεταξύ των πιο γνωστών υπηρεσιών και των νεοσύστατων επιχειρήσεων που έρχονται να εγκατασταθούν σε αυτή την πολλά υποσχόμενη αγορά μαλακής κινητικότητας, οι προσφορές είναι πλούσιες και ευέλικτες.

Πολλές νέες εταιρείες προσφέρουν επίσης εφαρμογές smartphone για απλή και γρήγορη διαχείριση των αστικών ταξιδιών σας.

Σας βοηθάμε να κάνετε απολογισμό των υπηρεσιών ενοικίασης ποδηλάτων που συνδέονται με το Ile de France.

Πράσινη χύτευση - Veloscenia - Παρίσι

Velib ‘, το ουσιαστικό

Το Vélib ‘Métropole, πρώην Vélib’, είναι ένα σύστημα ποδηλάτων αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι. Η υπηρεσία προσφέρει συμβατικά (πράσινα) και ηλεκτρικά ποδήλατα (μπλε), επαναφορτιζόμενα στο σταθμό. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Πόσο κοστίζει ?

4 πακέτα που κυμαίνονται από € 3 έως 20 € ανάλογα με τη διάρκεια (από 45 λεπτά έως 3 ημέρες)