Μια αμερικανική μελέτη υπονομεύει το χιλιομετρικό κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πόσο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοστίζει πραγματικά? Φουσκωμένος

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ακόμη πιο εκπληκτικό, ο Anderson Economic Group διακρίνει τις δύο χρήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος: επαναφόρτιση στο δημόσιο τερματικό (με αναγκαστικά ακριβότερη ενέργεια) και επαναφόρτιση στο σπίτι, υποτίθεται ότι είναι η περίπτωση όπου το χιλιομετρικό κόστος είναι το χαμηλότερο. Αλλά ακόμα και εκεί, το ηλεκτρικό είναι ακριβότερο από ένα ισοδύναμο θερμικό !

Μια αμερικανική μελέτη υπονομεύει το κόστος χιλιομέτρου ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι πιο ακριβά για να οδηγούν από τα θερμικά; Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό θα συνέβαινε

Μια αμερικανική μελέτη προσπάθησε να αποδείξει ότι το χιλιομετρικό κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ήταν σχεδόν πάντα υψηλότερο από αυτό ενός θερμικού, εκτός των πολυτελών οχημάτων.

Με ένα λίτρο βενζίνης σε σχεδόν δύο ευρώ και kWh (σε ιδιωτική συνδρομή) στα € 0,22, είναι σαφές ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φαίνεται ασυναγώνιστο όταν το πρόσθετο κόστος χωνεύεται. Λαμβάνοντας υπόψη περισσότερες από γενναιόδωρες απώλειες (30 %) πληρωτέες με εγχώρια υποδοχή, μια Renault Zoe που καταναλώνει 20 kwh/100 km θα κοστίσει περίπου 5,70 ευρώ ανά 100 χλμ. Ή μια τιμή ανά χιλιόμετρο της τάξης των 5 σεντς. Ένα renault clio με βενζινοκινητήρα που καταναλώνει 6 λίτρα κάθε 100 χλμ. Θα έδινε τιμή ανά χιλιόμετρο περίπου 11 σεντς. Δύο φορές υψηλότερα από τη Ζωή, με πολύ υπερβολική θήκη για το αυτοκίνητο της μπαταρίας.

Ωστόσο, μια αμερικανική μελέτη ενός ελέγχου που ειδικεύεται στον έλεγχο, την έρευνα και τις συμβουλές προσπαθεί να υπονομεύσει την κύρια ποιότητα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου: ένα κόστος στο μειωμένο χιλιόμετρο. Στην έκθεσή του, ο Anderson Economic Group εξηγεί ότι στην τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων και στις Ηνωμένες Πολιτείες (είναι σημαντικό να προσδιοριστούν, καθώς η τιμή της ενέργειας διαφέρει εντελώς από τη Γαλλία), τα περισσότερα οχήματα θερμικά είναι λιγότερο δαπανηρά για χρήση από την ηλεκτρική ενέργεια. Μόνο μία εξαίρεση: μοντέλα πολυτελείας, καθώς κοστίζει πολύ περισσότερο για να γεμίσει ένα μεγάλο SUV ή ένα γκουρμέ sedan από το ηλεκτρικό ισοδύναμο του. Επομένως, μια Porsche Panamera θα είναι μειονεκτική μπροστά από ένα taycan. Η αμερικανική εταιρεία λέει ότι βασίζεται στις τρέχουσες μέσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμου για να καταλήξουν στα συμπεράσματά της.

Ένας αστείο υπολογισμός

Ένα θερμικό έτσι ώστε το Civic να κοστίζει λιγότερο σε καύσιμα από ό, τι

Στη μελέτη του, ο Anderson Economic Group λαμβάνει υπόψη ορισμένες παραμέτρους όπως “Deadhead Miles”, αυτά τα χαμένα χιλιόμετρα που απλώς χρησιμοποιούνται για να αναζητήσουν και να συγκεντρώσουν ένα σημείο ανεφοδιασμού. Για τα θερμικά οχήματα, τα μίλια Deadhead είναι ανύπαρκτα (λογικά, αφού υπάρχουν σταθμοί υπηρεσιών παντού), αλλά στην ηλεκτρική ενέργεια, το μερίδιό τους φαίνεται δυσανάλογο. Ειδικά επειδή τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα πωλούνται με σχεδιαστές διαδρομής και η πλειοψηφία των επαναφορτίσεων γίνονται. στο σπίτι.

μεγάλο

Επομένως, αυτό θα εξηγούσε εν μέρει ότι μια ουσία Honda Civic είναι φθηνότερη για να οδηγήσει από ένα φύλλο Nissan, ή ότι ένα subaru outback, ωστόσο δεν είναι γνωστό για την λιτότητα του είναι πιο συμφέρουσα από το Tesla Model 3 ή ένα id Volkswagen.4.

Άλλα περίεργα δεδομένα: λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση ενός τερματικού στο σπίτι. Η μελέτη ορίζει ότι η επένδυση διανέμεται πάνω από 100.000 χλμ., Αλλά το γράφημα εξακολουθεί να δείχνει ένα τεράστιο μέρος της τιμής αυτού του εξοπλισμού στον υπολογισμό του ηλεκτρικού κόστους ενός ηλεκτρικού.

Ακόμη πιο εκπληκτικό, ο Anderson Economic Group διακρίνει τις δύο χρήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος: επαναφόρτιση στο δημόσιο τερματικό (με αναγκαστικά ακριβότερη ενέργεια) και επαναφόρτιση στο σπίτι, υποτίθεται ότι είναι η περίπτωση όπου το χιλιομετρικό κόστος είναι το χαμηλότερο. Αλλά ακόμα και εκεί, το ηλεκτρικό είναι ακριβότερο από ένα ισοδύναμο θερμικό !

Προφανώς, αυτή η μελέτη μιλά μόνο για χιλιομετρικό κόστος: η αγορά, η συντήρηση, η ασφάλιση και η απόσβεση δεν λαμβάνονται υπόψη. Αλλά σε κάθε περίπτωση έχει την αξία της ανάκλησης του σημαντικού χάσματος μεταξύ της επαναφόρτισης στο δημόσιο τερματικό (και ιδιαίτερα των γρήγορων, πολύ ακριβών τερματικών) και της επαναφόρτισης στο σπίτι. Ο προϋπολογισμός “καυσίμου” ενός ηλεκτρικού μπορεί στη συνέχεια να ποικίλει πολύ έντονα.

Συγκρίνετε πραγματικές αυτόνομες αυτόνομες ηλεκτρικές αυτοκινήτων σύμφωνα με το πρότυπο των τυποποιημένων μετρήσεων. Χωρητικότητα μπαταρίας, κατανάλωση, αυτονομία, σας λέμε τα πάντα !

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Μπορείτε γρήγορα να αναρωτηθείτε τι είδους όχημα θα είναι το φθηνότερο: θερμικό ή ηλεκτρικό ? Εάν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πιο ακριβό για την αγορά από το θερμικό αυτοκίνητο, απαιτεί λιγότερο σημαντικό κόστος συντήρησης. Ποιο είναι το πραγματικό κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και επομένως πιο οικονομικό από το θερμικό του αντίστοιχο ?

Από ένα.Cheve στις 31.05.2021, τροποποιημένο στις 06.09.2023 6 λεπτά

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κυλούσε στη μέση της νύχτας

Πριν αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο, λαμβάνουμε υπόψη ορισμένα δεδομένα, όπως το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου, της αυτονομίας, των επισκευών που αναμένονται, της τιμής των καυσίμων, της ασφάλισης, της ενοικίασης μιας μπαταρίας ή ακόμα και της τιμής εγκατάστασης ενός σταθμού φόρτισης. Σύμφωνα με μια μελέτη Self -Study σε συνεργασία με το Interactive Institute Harris, είναι μια αντανάκλαση που θα ανησυχούσε Το 80% των γαλλικών που θα πρέπει να αλλάξουν αυτοκίνητο τα επόμενα 5 χρόνια.

Η επαναφόρτιση κοστίζει λιγότερο από γεμάτα καύσιμα

Δεν είναι μυστικό για κανέναν, το κόστος των καυσίμων είναι υψηλότερο από αυτό της ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά μέσο όρο, Το σπίτι επαναφόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κοστίζει 3 έως 4 φορές φθηνότερη από τα πλήρη καύσιμα για θερμικό όχημα. Σε ετήσιο μέσο όρο των 15.000 χιλιομέτρων ταξίδεψε, μπορούμε ήδη να εξοικονομήσουμε σημαντικές αποταμιεύσεις στις τιμές χρέωσης.

Μέση κατανάλωση Τιμή μονάδας Ετήσια απόσταση Κόστος ανά χλμ Ετήσιο κόστος
Ουσία 6 λίτρα/100 χλμ 1,77 €/λίτρο 15.000 0,106 €/km 1.590 €
Ντίζελ 6 λίτρα/100 χλμ 1,75 €/λίτρο 15.000 0,105 €/km 1.575 €
Ηλεκτρικός 15-18 kWh/100 km € 0.15/kWh 15.000 0,02-0,03 €/χλμ 338-405 €

Αφ ‘ετέρου, Η επαναφόρτιση σε δημόσιους δρόμους μπορεί να κοστίσει έως και 4 φορές πιο ακριβό από την επαναφόρτιση στο σπίτι. Που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο στο κόστος που προκύπτει από τη χρήση ντίζελ ή βενζινοκινητήρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να εγκαταστήσετε ένα σημείο επαναπλήλησης στο σπίτι. Εάν έχετε τη δυνατότητα, αυτό θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε πλήρως από το οικονομικό πλεονέκτημα που προσφέρει η επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Κρατήστε την επαναφόρτιση στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο για επιπλέον επαναφόρτιση.

Πόσο είναι η διατήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Το κόστος διατήρησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι χαμηλότερο από εκείνο ενός θερμικού αυτοκινήτου. Με ένα ηλεκτρικό όχημα, μπορείτε να ξεχάσετε πολλά από αυτά τα έξοδα, απαραίτητα με ένα θερμικό αυτοκίνητο. Πράγματι, μια μελέτη από τον αμερικανικό οργανισμό Consumer Reports εκτιμά ότι κατά μέσο όρο, ένας οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να ελπίζει να εξοικονομήσει περίπου 4.000 ευρώ σε έξοδα συντήρησης και επισκευής στη συνολική διάρκεια ζωής του οχήματός του. Ένας κινητήρας θερμικού οχήματος διαθέτει πολλά μέρη κινητής τηλεφωνίας που υπόκεινται σε φθορά και αντικατάσταση. Αυτό δεν συμβαίνει με το ηλεκτρικό όχημα. Δεν χρειάζεται να στραγγίξετε με ηλεκτρικό κινητήρα. Μπορούμε επίσης να ξεχάσουμε τα προβλήματα που συνδέονται με το κιβώτιο ταχυτήτων, τον συμπλέκτη, το φίλτρο αέρα ή τον ιμάντα διανομής για να αναφέρουμε μερικά. Πολλά έξοδα που προκύπτουν στη διατήρηση ενός θερμικού αυτοκινήτου εξαφανίζονται με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτά τα χαμηλότερα έξοδα συντήρησης τείνουν να μειώνουν την τελική τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο ειδικός στη διαχείριση του στόλου FATEC συνέκρινε το κόστος συντήρησης και χρήσης μεταξύ ηλεκτρικού αυτοκινήτου και θερμικού αυτοκινήτου για περίοδο 3 ετών. Ήταν σε θέση να αποδείξει ότι το κόστος διατήρησης των ηλεκτρικών οχημάτων είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο. Σύμφωνα με τη μελέτη αναφορών καταναλωτών, το κόστος συντήρησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, επειδή τα πιο ακριβά στοιχεία πρέπει να αντικατασταθούν. Αυτή η αύξηση φτάνει γενικά στο τέλος του 5ου έτους χρήσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται επίσης σε ένα θερμικό αυτοκίνητο και, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, μετά από 5 χρόνια οι ετήσιες αποταμιεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη διατήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ύψους 250 € κατά μέσο όρο. Επιπλέον, με τη γενίκευση του ηλεκτρικού οχήματος, το κόστος χρήσης και κατοχής τείνει να μειωθεί χάρη στην εξοικονόμηση σκαλοπατιών.

Όσον αφορά την ασφάλιση, τα ηλεκτρικά οχήματα υπόκεινται σε λιγότερα περιστατικά, είναι επίσης δυνατό να εξοικονομήσετε χρήματα.

Το κόστος αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τείνει να μειωθεί !

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι επί του παρόντος πιο ακριβά για να αγοράσουν από τα θερμικά οχήματα. Ωστόσο, η τιμή αγοράς τους μειώνεται ολοένα και περισσότερο και πολλά μέτρα τίθενται σε εφαρμογή για να καταστούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη από την BNEF (Bloomerg New Energy Finance) που διέταξε η Transport & Environment, The Τα αυτοκίνητα και άλλα ηλεκτρικά βοηθητικά προγράμματα θα κοστίζουν λιγότερο από τα θερμικά αυτοκίνητα από το 2027 το αργότερο.

Με την ανάπτυξη διαφορετικών ηλεκτρολογικών τεχνολογιών, οι κατασκευαστές θα έχουν τελικά μονάδες παραγωγής αφιερωμένες σε καθαρά αυτοκίνητα, τα οποία θα επιτρέψουν τη μείωση του κόστους κατασκευής. Επίσης, η τιμή των μπαταριών, το πιο ακριβό στοιχείο σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα είναι πολύ πιο προσιτή από ό, τι μέχρι σήμερα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις διαφορετικές παραμέτρους, η BNEF έχει καταρτίσει καμπύλες ανάπτυξης τιμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τα αποτελέσματα των αναλύσεων τους, Όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Όποια και αν είναι το τμήμα, θα είναι πιο προσιτό από τα θερμικά ισοδύναμα τους το αργότερο το 2027.

Επιπλέον, υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις από την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος. Αυτό συμβαίνει με εκ των υστέρων, Λειτουργία που συνίσταται στη μετατροπή ενός υπάρχοντος οχήματος σε ηλεκτρικό 2 έως 3 φορές φθηνότερα από το νέο Στην περίπτωση διατεταγμένων ή ειδικών οχημάτων. Πολλοί παίκτες βοηθούν τα άτομα και τους επαγγελματίες που επιθυμούν να μετατρέψουν την κινητοποίηση του θερμικού τους οχήματος σε ηλεκτρικό ή υδρογόνο. Αυτή είναι η περίπτωση της κινητικότητας Phoenix που επιτρέπει στους επαγγελματίες να μετατρέψουν τη χρησιμότητα και τα ειδικά οχήματα τους σε 100% ηλεκτρικό.

Επωφεληθείτε από τις επιχορηγήσεις αγοράς για ηλεκτρικό όχημα

Έχουν δημιουργηθεί επιχορηγήσεις αγοράς για τη μείωση της διαφοράς τιμής μεταξύ θερμικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι, για την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος, είναι δυνατόν να επωφεληθείτε από ένα Οικολογικό μπόνους μέγιστου ποσού 6000 €. Εάν είστε εταιρεία, το ποσό αυτού του οικολογικού μπόνους καλύπτεται στα € 3000. Ένα επιπλέον € 2.500 μπόνους είναι επίσης διαθέσιμο για την αντικατάσταση ενός οχήματος ντίζελ που έχει καταχωρηθεί πριν από το 2001 ή ένα βενζινοκίνητο όχημα που έχει καταχωρηθεί πριν από το 1997.

Αυτές οι επιδοτήσεις έχουν δημιουργηθεί για να καταστήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα πιο προσιτά, αλλά όταν επιτρέπουν η εξοικονόμηση σκαλοπατιών, πολλές μελέτες τείνουν να δείχνουν ότι αυτό το κόστος θα μειωθεί για να περάσει μακροπρόθεσμα, κάτω από το κόστος θερμικού οχήματος. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Bloomberg Nef εκτιμά ότι αυτό το “Cross Point” πλησιάζει: οι τιμές αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος και ενός θερμικού οχήματος θα είναι παρόμοιες από το 2022. Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το ID3 θα κυκλοφορήσει στην ίδια τιμή με τα θερμικά ισοδύναμα του. Η τιμή του ID3 θα πρέπει να είναι περίπου 24.000 ευρώ μετά την αφαίρεση του οικολογικού μπόνους. Από την πλευρά της, η Renault ανακοίνωσε την έναρξη ενός ηλεκτρικού Dacia Spring από βοήθεια € 10.000 που αφαιρέθηκε το 2021.

Ζητήστε πίστωση

Πολύ συχνά, όταν δεν έχετε τα απαραίτητα κεφάλαια παρά τα διάφορα βοηθήματα του κράτους για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να υποβάλετε αίτηση για πίστωση αυτοκινήτων για να κάνετε μια τέτοια αγορά, το όχημα είναι νέο ή χρησιμοποιημένο και αυτό και αυτό Το δάνειο αφορά ολόκληρο το ποσό της αγοράς ή μόνο ένα μέρος. Πρόκειται για μια πληγείσα πίστωση, δηλαδή ότι το ποσό που έχει δανειστεί πρέπει να είναι πλήρως αφιερωμένο στην αγορά του αυτοκινήτου. Το ποσό του δανείου αυτοκινήτου καθορίζεται από τον Οργανισμό Πιστωτικής. Το ποσό και το προτεινόμενο επιτόκιο θα εξαρτηθεί κυρίως από τη δανειακή ικανότητα και το ποσοστό χρέους του δανειολήπτη. Αλλά είναι σκόπιμο να συγκρίνετε τις πιστώσεις που προσφέρονται από τους διάφορους οργανισμούς για να αποκτήσετε το χαμηλότερο επιτόκιο για την αγορά του ηλεκτρικού σας οχήματος.

Στη συνέχεια, η διάρκεια της αποζημίωσης κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 μηνών για ένα μεταχειρισμένο όχημα και 6 και 96 μήνες μέγιστο για ένα νέο όχημα. Σημειώστε ότι εάν η πώληση δεν επιτύχει, το δάνειο ακυρώνεται.

Το κόστος μιας μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος

Η τιμή αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος συνδέεται στενά με αυτή της μπαταρίας. Ωστόσο, ο τελευταίος τείνει να μειώνεται δραστικά με την τεχνολογική πρόοδο : έχει μειωθεί κατά 80% από το 2010, από $ 1.000 σε $ 200/kWh σήμερα, και θα μπορούσε ακόμη και να πάει κάτω από το συμβολικό μπαρ των $ 100/kWh μέχρι το 2025 Σύμφωνα με τον Alixpartners. Εάν το 2015 η κύρια θέση κόστους ήταν η μπαταρία, με περισσότερο από το 50% του κόστους κατασκευής οχημάτων, σήμερα αντιπροσωπεύει μόνο το ένα τρίτο της τιμής αγοράς. Αυτές οι αποταμιεύσεις θα μεταβιβαστούν απευθείας στο τελικό κόστος του ηλεκτρικού σας οχήματος.

Επενδύστε σε σταθμό φόρτισης

Εκτός από την αγορά του οχήματος, πρέπει να προσθέσετε το κόστος που συνδέεται με την εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης στο σπίτι. Αλλά και εδώ, οι κρατικές επιχορηγήσεις για να επιτρέψουν στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να εκδημοκρατίσει: βοήθεια για να δυσμενείς 50% στο συνολικό κόστος εγκατάστασης ενός σταθμού φόρτισης, μετάβαση φορολογικής πιστωτικής ενέργειας (CITE) 300 € και ΦΠΑ με μειωμένο ποσοστό 5,5%. Επιπλέον, ορισμένοι κατασκευαστές ενσωματώνουν επιδότηση για αγορά στον τερματικό σταθμό.

Εάν το ηλεκτρικό όχημα παραμένει ακόμα πιο ακριβό για αγορά, το κόστος χρήσης του χαμηλότερο από αυτό ενός ντίζελ ή βενζίνης σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε μακροπρόθεσμα. Το πραγματικό κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν είναι επομένως τόσο υψηλό όσο αυτό φαίνεται. Αυτή είναι μια οικονομικά ενδιαφέρουσα επιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις, γνωρίζοντας ότι όσο περισσότερο οδηγούμε, τόσο περισσότερο οι αποταμιεύσεις θα είναι σημαντικές !