Τεχνικός έλεγχος: Ποιος κανονισμός για ηλεκτρική ενέργεια?, Τεχνικός έλεγχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τεχνικός έλεγχος ηλεκτρικών οχημάτων

Σε αντίθεση με ένα βενζινοκίνητο ή ντίζελ και όσον αφορά το όχημα LPG, το Ο τεχνικός έλεγχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα απαιτήσει απομάκρυνση ορισμένων αφαιρούμενων στοιχείων.

Τεχνικός έλεγχος: Ποιος κανονισμός για ηλεκτρική ενέργεια ?

Ποιοι είναι οι κανόνες που αφορούν τον τεχνικό έλεγχο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ? Καταστρέφουμε !

Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οδηγεί σε νέες μεθόδους κατανάλωσης. Σήμερα, πολλοί οδηγοί στρέφονται σε ηλεκτρικά οχήματα. Γνωρίζουν ποιοι είναι οι κανόνες που αφορούν τον τεχνικό έλεγχο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους ? Τα ηλεκτρικά οχήματα υπόκεινται στις ίδιες απαιτήσεις με αυτοκίνητα θερμικής, βενζίνης ή ντίζελ ? Και αν κάναμε το σημείο ?

Ποια είναι η ρύθμιση του τεχνικού ελέγχου για τα ηλεκτρικά οχήματα ?

Οι κανονισμοί που ισχύουν για ηλεκτρικά οχήματα είναι ελαφρώς διαφορετικοί από εκείνους που αφορούν θερμικά οχήματα. Πράγματι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θεωρείται με τον ίδιο τρόπο όπως το υβριδικό αυτοκίνητο ως συγκεκριμένο όχημα. Ο τρόπος ελέγχου του είναι διαφορετικός, επειδή δεν συνεπάγεται τα ίδια στοιχεία ελέγχου. Εκτός από τα συνήθη σημεία ελέγχου, όπως φρένα, τιμόνι, ελαστικά, πυρκαγιές, ζώνες κ.λπ., Ένα ηλεκτρικό όχημα περιλαμβάνει πρόσθετα στοιχεία ελέγχου που συνδέονται με τις ηλεκτρικές του εξειδικεύσεις. Φυσικά, τα οχήματα δεν υπόκεινται σε δοκιμές ρύπανσης, αφού δεν εκπέμπουν αποτύπωμα άνθρακα. Δεν υποβάλλονται ούτε σε δοκιμές σχετικά με τη λειτουργία θερμικών κινητήρων.

Ωστόσο, ένας ιδιοκτήτης υποχρεούται να εκτελεί τεχνικό έλεγχο σε συχνότητα ταυτόσημη με αυτή ενός θερμικού οχήματος. Ο πρώτος τεχνικός έλεγχος πρέπει να διεξάγεται 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία του οχήματος και στη συνέχεια πρέπει να πραγματοποιείται ένας τεχνικός έλεγχος κάθε δύο χρόνια.

Πού να πραγματοποιήσετε τεχνικό έλεγχο όταν έχετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Για να πραγματοποιήσετε έναν τεχνικό έλεγχο όταν έχετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι απαραίτητο να μεταβείτε σε ένα εγκεκριμένο κέντρο με εξοπλισμό προσαρμοσμένο σε αυτό το είδος ελέγχου. Ο ελεγκτής πρέπει να έχει υποβληθεί σε εκπαίδευση για να ειδικεύεται στον τομέα. Όλα αυτά έχουν δυστυχώς ένα κόστος και τα ποσοστά που παρατηρούνται είναι κατά μέσο όρο 30 % υψηλότερα από τους τεχνικούς ελέγχους για θερμικά αυτοκίνητα.

Τέλος πάντων, στο τέλος του τεχνικού σας ελέγχου και εάν το όχημά σας συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που ισχύουν, ένα αυτοκόλλητο τεχνικού ελέγχου θα τοποθετηθεί στο παρμπρίζ σας και στην γκρίζα κάρτα σας που θα σας επιτρέψει να κυκλοφορήσετε στους δρόμους. Αυτή η πολύτιμη μικρογραφία θα είναι επίσης χρήσιμη για εσάς για τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων πωλήσεων, επειδή θα σέβεστε τα πρότυπα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για έναν οδηγό να κυκλοφορήσει στους δρόμους χωρίς τεχνικό έλεγχο ?

Εάν ένας οδηγός κυκλοφορεί στους δρόμους σε ένα όχημα το οποίο δεν εγκρίνεται από τεχνικό έλεγχο, παίρνει κινδύνους των οποίων οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Μπορεί να υποβληθεί σε ατύχημα και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των τρίτων. Σε αυτό το επίπεδο, ισοδυναμεί με την εμφάνιση ακραίων αισθήσεων.

Επιπλέον, εάν ο οδηγός συνελήφθη στους δρόμους και δεν είναι σε καλή κατάσταση, εκτίθεται σε κυρώσεις που μπορεί να είναι οι εξής:

  1. Ο οδηγός μπορεί να επιτευχθεί πρόστιμο.
  2. Ο οδηγός μπορεί να δει το όχημά του ακινητοποιημένο.
  3. Το πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να κατασχεθεί στην κάρτα εγγραφής οχήματος.
  • Μοιραστείτε στο Facebook
  • Μοιραστείτε στο Twitter
  • Μοιραστείτε στο LinkedIn
  • Ερυθρός
  • Μοιραστείτε το WhatsApp
  • Απόστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τεχνικός έλεγχος ηλεκτρικών οχημάτων

Αναγνωρισμένος για την νηφαλιότητα και το χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ωστόσο ένα συγκεκριμένο όχημα. Υπόκειται στον ίδιο κανονισμό με το υβριδικό αυτοκίνητο, δηλαδή έναν ρυθμιστικό τεχνικό έλεγχο Κάθε δύο χρόνια με 11 επιπλέον σημεία ελέγχου. Ο πρώτος τεχνικός έλεγχος του πρέπει να πραγματοποιηθεί 4 χρόνια μετά την πρώτη εγγραφή του, όπως όλα τα ιδιωτικά οχήματα μικρότερα από 3.5 Τ.

Σε αντίθεση με έναν κινητήρα θερμότητας, ένας ηλεκτρικός κινητήρας θα τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Χωρίς καύση και επομένως χωρίς απόρριψη αερίων του θερμοκηπίου, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θεωρείται ότι είναι Ένα καθαρό αυτοκίνητο.

Σημεία ελέγχου ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια ενός τεχνικού ελέγχου:

Σημεία ελέγχου ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια ενός τεχνικού ελέγχου

Τεχνικός έλεγχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Ο τεχνικός έλεγχος των ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνει τα συνηθισμένα σημεία ελέγχου (κατάσταση και λειτουργία από σκούπες υαλοκαθαριστήρων, σύστημα πέδησης, λειτουργία κέρατος κ.λπ.), στο οποίο προστίθεται 11 πρόσθετα σημεία ελέγχου συνδέεται με τον κινητήρα του χωρίς καύσιμο.

Σημεία ελέγχου ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια ενός τεχνικού ελέγχου.

Σε αντίθεση με ένα βενζινοκίνητο ή ντίζελ και όσον αφορά το όχημα LPG, το Ο τεχνικός έλεγχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα απαιτήσει απομάκρυνση ορισμένων αφαιρούμενων στοιχείων.

Μεταξύ αυτών των 11 σημείων ελέγχου, 8 από αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε αντίθετη επίσκεψη (εάν σημειωθεί αποτυχία), για παράδειγμα για σημαντική επιδείνωση του θώρακα της μπαταρίας ή της κακής στερέωσης, της έλλειψης στεγανοποίησης της μπαταρίας, της μάζας συνέχεια της συνέχειας, και τα λοιπά.