Εγκατάσταση οπτικών ινών: Πώς να συνδεθείτε με τις ίνες?, Ποια είναι τα βήματα στη σύνδεση ινών?

Πώς πηγαίνει η οπτική σύνδεση ινών

Contents

Για ένα οικοδόμηση διαμερίσματος, Το κόστος σύνδεσης και εγκατάστασης είναι συστηματικά προσβάλλω. Εάν έχετε συνδεθεί με την ίνα αλλά θέλετε να αλλάξετε την τοποθέτηση, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε τέλη περίπου 60 €.

Εγκατάσταση οπτικών ινών: Πώς είναι μια σύνδεση ινών ?

Έχετε μόλις εγγραφεί ή σχεδιάσετε να εγγραφείτε σε μια προσφορά ίνας Internet και θέλετε να μάθετε πώς πηγαίνει μια εγκατάσταση οπτικών ινών ? Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να μάθετε τα πάντα σχετικά με τα στάδια της σύνδεσης της διαμονής σας. Ποιοι είναι οι κύριοι παίκτες, τι πρέπει να αναμένεται ως άτομο και ποια είναι η τιμή της σύνδεσης ? Στοιχεία απόκρισης.

Επωφεληθείτε από τις κόκκινες ίνες σε προωθήσεις από € 18.99 !

Επωφεληθείτε από τις κόκκινες ίνες σε προωθήσεις από € 18.99 ! 01 88 24 67 58 Δείτε την προσφορά

 • Το ουσιώδες
 • Πριν εγκαταστήσετε την ίνα, πρέπει Δοκιμάστε την επιλεξιμότητα του καταλύματός σας οπτικές ίνες.
 • Απαιτεί η εγκατάσταση της ίνας Η παρέμβαση ενός τεχνικού για τη σύνδεση και την εγκατάσταση του εξοπλισμού.
 • Το κόστος που αναμένεται εξαρτάται από τον τύπο διαμονής, σύνδεση απαραίτητο και ο χειριστής σας. Εάν τα έξοδα δεν περιλαμβάνονται στην προσφορά σας, σχεδιάστε μεταξύ € 149 και € 299.

Εγκατάσταση ινών: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη σύνδεση ινών ?

Δοκιμάστε την επιλεξιμότητα των ινών σας !

Πριν σκεφτείτε την εγκατάσταση οπτικών ινών, σκεφτείτε πρώτα Δοκιμάστε την επιλεξιμότητά σας. Πράγματι, η κύρια προϋπόθεση για την εγκατάσταση ινών στο σπίτι είναι πρώτα απ ‘όλα κατοικούν σε μια πολύ υψηλή περιοχή ταχύτητας. Με τη δοκιμή της επιλεξιμότητάς σας σε κάθε χειριστή, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν έχει κάποιος από αυτούς Συνδεδεμένο ήδη τη γειτονιά σας, ή εάν η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκρίνετε τις προσφορές Internet Fiber

Για να εγκαταστήσετε την ίνα στο σπίτι, πρέπει Εγγραφείτε σε μια προσφορά με έναν χειριστή. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή σας μεταξύ όλων των προσφορών στην αγορά, έχουμε συγκεντρώσει σε ένα τραπέζι Οι καλύτερες προσφορές της στιγμής. Συγκρίνετε και βρείτε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Ίνες ή THD: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ινών (FTTH) και THD (FTTLA) ?

Εκεί Τεχνολογία FTTH Fiber που σημαίνει “Ίνες στο σπίτι”, είτε “Ίνες στο σπίτι”. Αυτή η τεχνολογία συνίσταται στη σύνδεση του Οπτικός κόμβος σύνδεσης απευθείας στο κατάλυμα από ένα οπτικό καλώδιο. Από μια οπτική θήκη που βρίσκεται στο δρόμο (οριζόντια ανάπτυξη), η οπτική ίνα μεταφέρεται στο κτίριο (κάθετη ανάπτυξη), τότε το διαμέρισμα. Τότε απλά εγκαταστήστε Οπτική πρίζα Στο σπίτι για να συνδέσετε το καλώδιο.

Σύνδεση και χειριστές: Ποιο θα επιλέξει ? Η εγκατάσταση της ίνας στο κτίριό σας είναι ανεξάρτητο από τη σύνδεση του καταλύματός σας. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε να βγάλετε ένα Κουτί ινών στον χειριστή που θέλετε, Ακόμη και αν δεν έχει εγκαταστήσει την ίνα στο κτίριο (υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε).

Εκεί Τεχνολογία FTTLA που σημαίνει “Fiber στον τελευταίο ενισχυτή” , Αλλά το SFR το εμπορεύεται με το απλούστερο όνομα του THD για πολύ υψηλή ταχύτητα. Σε αντίθεση με το FFTH, THD σταματά σε έναν οπτικό κόμπο, Βρίσκεται στο δρόμο ή στο υπόγειο του κτιρίου. Η σύνδεση με το σπίτι σας είναι τότε από ένα ομοαξονικό καλώδιο και μη -οπτικό.

Αλλά αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ελάχιστα στη Γαλλία, αφού είναι που αναπτύχθηκε μόνο από SFR, οι οποίοι επαναχρησιμοποιούσαν τα ομοαξονικά καλωδιακά δίκτυα που αναπτύχθηκαν από το SFR-Numericable. Ο χειριστής έχει επίσης δεσμευτεί σταδιακή στάση της χρήσης του : Το 2022, ο αριθμός των συνδρομητών FTTLA ήταν μόνο 970.000 Έναντι 1,19 εκατομμυρίων το 2019.

Γι ‘αυτό θα αντιμετωπίσουμε μόνο σε αυτό το άρθρο Εγκατάσταση οπτικών ινών FTTH.

Ο συγκριτικός οδηγός FFTH vs FTTLA εξηγεί λεπτομερώς τις διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ινών.

Εγκατάσταση οπτικών ινών: Σε αυτή την περίπτωση είστε εσείς ?

Σύνδεση ινών σύμφωνα με το κατάλυμα

Σύμφωνα με τύπος κατοικίας ότι ζείτε, το Οι συνθήκες πρόσβασης ινών είναι διαφορετικές. Αναλύουμε λεπτομερώς τις πιθανές περιπτώσεις, ώστε να μπορείτε να λάβετε τις αντίστοιχες διαδικασίες:

 • Διαμέρισμα σε κτίριο συγκυριαρχία : Ο χειριστής που υποστηρίζει την εγκατάσταση της ίνας στο κτίριο είναι Επιλεχθεί από τον διαχειριστή συγκυριαρχία και ψήφισαν από τους ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια τουΓενική συνέλευση. Οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν τον χειριστή της επιλογής τους για να συνδέσουν τη διαμονή τους, μετά από μια περίοδο “εμπορικού πηκτώματος” 3 μηνών μετά τη σύνδεση με τις ίνες.
 • Διαμέρισμα σε ένα κτίριο ενοικίασης : είναι το εκμισθωτής Στείλτε ένα αίτημα σύνδεσης για την εγκατάσταση της ίνας στο κτίριο.
 • Ατομικό σπίτι : ο ιδιοκτήτης Πάρτε τα βήματα ο ίδιος στον χειριστή.
 • Σπίτι σε υποδιαίρεση : Όσο για ένα κτίριο, είναι συγκυριαρχία. Επομένως, η εγκατάσταση της ίνας είναι επομένως Ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση.

Εγκατάσταση ινών από τον ενοικιαστή: Χρειαζόμαστε τη συμφωνία του ιδιοκτήτη ?

Είσαι μισθωτής ενός διαμερίσματος Και θέλετε να εγκαταστήσετε οπτικές ίνες ? Ως ενοικιαστής, πρέπει εκ των προτέρων ενημερώστε τον ιδιοκτήτη και λάβετε τη συμφωνία του. Για αυτό, μπορείτε να του στείλετε ένα συστημένη επιστολή Καθορισμός της εργασίας εγκατάστασης που θέλετε να αναλάβετε.

Μπορεί ο ιδιοκτήτης μου να αρνηθεί ? Νομικά, ο ιδιοκτήτης δεν μπορώ να σας αρνηθώ την εγκατάσταση Εκ μέρους του “Δεξιά στις ίνες” που στοχεύει στην εγγύηση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε υψηλή ταχύτητα σε όλους τους πολίτες.

Για το έξοδα εγκατάστασης, αυτά είναι Υποστηρίζεται από τον χειριστή Και όχι από ενοικιαστές και ιδιοκτήτες.

Εγκατάσταση ινών στο διαμέρισμα: Τα βήματα της σύνδεσης στο κτίριο

Το ουσιαστικό βήμα για τη σύνδεση του διαμερίσματός σας είναι Κάντε ραντεβού με τεχνικό με τον χειριστή με τον οποίο έχετε εγγραφεί στην προσφορά ινών σας.

Εάν βρίσκεστε διαμέρισμα, Εδώ είναι τα βήματα που ακολουθούνται από τον τεχνικό Εγκαταστήστε την ίνα στη διαμονή σας. Σημειώστε ότι εάν το διαμέρισμά σας είναι ήδη συνδεδεμένο με την ίνα του κτιρίου, Το βήμα 1 δεν σας ενδιαφέρει. Από την άλλη πλευρά, η παρέμβαση του τεχνικού εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για Ελέγξτε τη συμμόρφωση της οπτικής σας θήκης (ή PTO: σημείο οπτικής τερματισμού) και προχωρήστε εγκατάσταση του εξοπλισμού σας.

 1. Σύνδεση της διαμονής : Ο τεχνικός χρησιμοποιεί ένα οπτικό καλώδιο για Συνδέστε το κατάλυμα σας στο πλαίσιο ινών στο κτίριο. Για να γίνει αυτό, έφερε το καλώδιο από το διαμέρισμά σας γενικά από ένα διακριτικό τρυπάνι πάνω από την μπροστινή πόρτα για να το κυκλοφορήσει στους κοινόχρηστους χώρους εξοπλισμένους με τεχνικούς αγωγούς.
  Μέσα στο διαμέρισμά σας, ο τεχνικός θα φροντίσει να κυκλοφορήσει το καλώδιο στις πλίνθους όσο το δυνατόν περισσότερο ή κατά μήκος της οροφής στην οπτική περίπτωση. Μην διστάσετε να του πείτε Η τοποθεσία που θέλετε Για να το συνδέσετε έτσι ώστε να παραμένει διακριτικό. Ωστόσο, σας συνιστούμε να το τοποθετήσετε στο δικό σας Σαλόνι, κοντά στον εξοπλισμό κουτιού σας Για να απολαύσετε ένα βέλτιστη σύνδεση.
 2. Εγκατάσταση εξοπλισμού : Τώρα που έχετε συνδεθεί με την ίνα, ο τεχνικός μπορεί να προχωρήσει σύνδεση του εξοπλισμού σας (Κουτί ινών, αποκωδικοποιητής, σταθερό τηλέφωνο εάν είναι απαραίτητο).
 3. Σύνδεση εξοπλισμού : Μόλις εγκατασταθούν όλα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι Συνδέστε το πλαίσιο και τον αποκωδικοποιητή σας. Ο τεχνικός θα παραδώσει τους κωδικούς πρόσβασης σε WiFi, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε τις διάφορες συσκευές σας (υπολογιστή, τηλέφωνο. Ουσία

Ζείτε ένα διαμέρισμα ? Ανακαλύψτε τις προσφορές ινών

Εγκατάσταση Home Fiber: Το σχήμα εγκατάστασης οπτικών ινών ινών σε ένα σπίτι

Σχήμα l

Στην περίπτωση ενός ατομικό σπίτι, Τα βήματα είναι πανομοιότυπα με εξαίρεση το βήμα 1 για το συνθήκες σύνδεσης ινών στο κατάλυμα.

Για να συνδεθείτε με την οπτική των ινών, ο τεχνικός πρέπει Συνδέστε ένα καλώδιο μεταξύ του σπιτιού σας και του οπτικού πλαισίου που βρίσκεται στο δρόμο. Σύμφωνα με την τεχνική εγκατάσταση που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, έχει την επιλογή μεταξύ Δύο τύποι σύνδεσης ::

 • Ο υπόγεια σύνδεση : Σε περίπτωση που η υπόθεση είναι θαμμένη σε ένα υπόγεια αίθουσα. Ο τεχνικός θα φέρει το οπτικό καλώδιο στο σπίτι σας από το έδαφος στο έδαφος.
 • Ο αέρας σύνδεσης : Σε περίπτωση που βρίσκεται η υπόθεση ύψος, Σε ηλεκτρικό πόλο πιο συχνά. Ο τεχνικός θα φέρει έπειτα το οπτικό καλώδιο στο σπίτι με ένα μικρό τρυπάνι πάνω από την μπροστινή πόρτα σας.

Μόλις γίνει η σύνδεση, ο τεχνικός προχωρά στα ίδια βήματα όπως για ένα διαμέρισμα: εγκατάσταση και σύνδεση εξοπλισμού.

Ζείτε σε μεμονωμένο σπίτι ? Ανακαλύψτε τις προσφορές ινών

Τιμή σύνδεσης ινών: Είναι η εγκατάσταση χωρίς οπτικές ίνες ?

Η τιμολόγηση της εγκατάστασης ινών διαφέρει Σύμφωνα με τους χειριστές Και Ο τύπος σύνδεσης που απαιτείται.

Για ένα οικοδόμηση διαμερίσματος, Το κόστος σύνδεσης και εγκατάστασης είναι συστηματικά προσβάλλω. Εάν έχετε συνδεθεί με την ίνα αλλά θέλετε να αλλάξετε την τοποθέτηση, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε τέλη περίπου 60 €.

Σε σπίτι, Εάν είναι συνδεδεμένος, Η εγκατάσταση είναι γενικά προσβάλλω από τον χειριστή. Από την άλλη πλευρά, η χρήση του Η υπόγεια και η εναέρια σύνδεση πληρώνονται συχνά. Είναι απαραίτητο να υπολογίζετε κατά μέσο όρο μεταξύ € 149 και € 299 Σύμφωνα με τους χειριστές. Επίσης, εάν ζείτε σε ένα παλιό σπίτι και οι εξωτερικές τεχνικές εγκαταστάσεις σας βρίσκονται σε κακή κατάσταση (οπτική θήκη καλωδίων, υπόγεια θήκη. ), η εργασία συμμόρφωσης είναι δική σας ευθύνη.

Εδώ, παρακάτω, λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές που εφαρμόζονται από Bouygues, Free, Orange και SFR ::

Από ποια στιγμή μπορούμε να εγγραφούμε σε μια προσφορά ινών ?

Ανάλογα με την κατάσταση ανάπτυξης στην πόλη σας, ο χρόνος κατά την οποία η εμπορική προσφορά είναι διαθέσιμη μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Σχετικά με Σύνδεση ινών στο επίπεδο μιας πόλης, Είναι γενικά απαραίτητο να μετρήσετε 3 χρόνια έτσι ώστε όλα τα καταλύματα στην πόλη να συνδέονται μετά την έναρξη της εργασίας. Μεταβείτε στην κάρτα οπτικών ινών για να πάρετε μια ιδέα για την πρόοδο του έργου στην περιοχή σας. Αλλά μπορείτε πολύ καλά να είστε μέρος των πρώτων συνδεδεμένων κατοικιών.

Τότε στο επίπεδο του Το κτίριο, Μόλις επιλεγεί ο φορέας εκμετάλλευσης του κτιρίου, έχει 6 μήνες για την ανάπτυξη του δικτύου του. Από την άλλη πλευρά, ίσως χρειαστεί να έχετε έναν επιπλέον χρόνο εκ των προτέρων, μέχρι να συναντηθεί ο διαχειριστής και να επιλέξει τον προμηθευτή Διαδικτύου.

Τέλος, ο νόμος επιβάλλει α 3 -περίοδος ανεπάρκειας σε χειριστές μόλις συνδεθεί το κτίριο Πριν διαμορφώσουν τις εμπορικές τους προσφορές. Μετά από αυτήν την περίοδο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι Επικοινωνήστε με έναν τεχνικό του χειριστή σας, ποιος θα πρέπει να είναι σε θέση να θέσει σε λειτουργία τη γραμμή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, όσο ένα δίκτυο υψηλής ταχύτητας είναι διαθέσιμο στη γειτονιά σας, ότι το κτίριό σας έχει συνδεθεί και μόλις περάσει η περίοδος αναμονής, μπορείτε Εγγραφείτε σε όλες τις προσφορές ινών στις οποίες δικαιούστε. Ο χειριστής του κτιρίου έχει επιπλέον η νομική υποχρέωση να επιτρέπεται η πρόσβαση στο δίκτυο ότι εγκατέστησε στο κτίριο σε άλλους παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις προσφορές τους όταν ο εξοπλισμός τους έχει μεταφερθεί στην περιοχή. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να πραγματοποιήσετε μια ελεύθερη εγκατάσταση οπτικών ινών στο σπίτι όταν η Orange είναι ένας χειριστής κτιρίων, εφ ‘όσον καλύπτει την περιοχή του σπιτιού σας.

Επωφεληθείτε από την ίνα προώθησης κατά το πρώτο έτος !

Πώς πηγαίνει η οπτική σύνδεση ινών ?

Δεν καταλαβαίνετε γιατί η ανάπτυξη της ίνας διαρκεί τόσο πολύ καιρό ? Εξηγούμε τα διαφορετικά στάδια της σύνδεσης οπτικών ινών με εσάς.

Η σύνδεση ινών αποτελείται από διάφορα βασικά βήματα. Οπτική σύνδεση κόμπος, χωρίς συγκέντρωση, σημείο σύνδεσης … είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου όλες τις φάσεις ανάπτυξης των οπτικών ινών για να καταλάβουμε γιατί αυτή η νέα τεχνολογία μερικές φορές βάζει λίγο περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο να είναι προσβάσιμο στη στέγαση. Επιστρέφουμε μαζί στις διάφορες φάσεις της σύνδεσης οπτικών ινών.

Η σύνδεση οπτικών ινών στα γαλλικά σπίτια δεν γίνεται σε ένα snap … αν μόνο, θα μας πείτε ? Γι ‘αυτό φαίνεται σημαντικό για εμάς να ανακαλέσουμε τα διαφορετικά βασικά στάδια της σύνδεσης ινών. Αυτό θα σας βοηθήσει, αρχικά, να κατανοήσετε τις προθεσμίες μεταξύ της έναρξης της ανάπτυξής της στην πόλη σας και της στιγμής που φτάνει η ίνα στη διαμονή σας.

Αυτές οι εξηγήσεις θα σας επιτρέψουν, σε ένα δεύτερο βήμα, για να κατανοήσετε την επιλεξιμότητά σας για ίνες, ενώ ο γείτονάς σας απέναντι μπορεί να επωφεληθεί ήδη από αυτό.

Fiber: Ένα νέο δίκτυο για την αντικατάσταση του ADSL

Πριν εξηγήσουμε τα διάφορα στάδια της σύνδεσης ινών, ας θυμηθούμε σύντομα τι είναι η οπτική των ινών. Είναι ένα γυαλί ή ένα πλαστικό σύρμα, τόσο ωραία όσο τα μαλλιά, τα οποία καθοδηγούν το φως για να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό δεδομένων με πολύ υψηλή ταχύτητα. Είναι επίσης χάρη στις πολλές ιδιότητές του, η οπτική ίνα αντικαθιστά σταδιακά το ADSL στη γαλλική επικράτεια.

Αλλά η ανάπτυξη των ινών αντέχει σε κάποιες δυσκολίες. Οι οποίες ? Πρώτα απ ‘όλα logistics. Στην αρχή της εκτόξευσής του το 2013 με το σχέδιο της Γαλλίας THD, η ανάπτυξη των ινών είχε καθυστερήσει. Αλλά από το 2018, ο ρυθμός έχει επιταχυνθεί έντονα.

Λόγω των πολλών βημάτων που απαιτούνται για τη σύνδεση κατοικιών με ίνες, η ανάπτυξη γίνεται με μη ομοιόμορφο τρόπο στην επικράτεια. Πράγματι, παρά την ανάπτυξη ινών σε αρκετές περιοχές της επικράτειας, οι πιο πυκνές πόλεις έχουν επωφεληθεί από την πιο εντατική ανάπτυξη, μερικές φορές εις βάρος των περισσότερων αγροτικών περιοχών. Αλλά με τα χρόνια, η τάση έχει σχεδόν αντιστραφεί και η ίνα αναπτύσσεται όλο και περισσότερο στις αγροτικές περιοχές.

Παρά τις κάποιες δυσκολίες, η οπτική Fiber βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να γίνει το πρώτο δίκτυο Διαδικτύου μπροστά από το ADSL, κάνοντας τη Γαλλία τον ευρωπαϊκό πρωταθλητή ανάπτυξης ινών.

Θέλετε να μάθετε αν η ίνα έχει φτάσει κοντά στο κατάλυμα σας ? Ξεκινήστε τη δοκιμή επιλεξιμότητας ινών.

Πώς είναι η οπτική σύνδεση ινών ?

Απαιτούνται τέσσερα πρωταρχικά βήματα για να συνδεθούν τα καταλύματα με οπτικές ίνες. NRO, PMZ, PBO και PTO: Εξηγούμε αυτά τα ακρωνύμια σε εσάς και θα το δείτε, η ανάπτυξη οπτικών ινών είναι πολύ απλή στην κατανόηση.

Βήμα N ° 1: Εγκατάσταση του κόμβου οπτικής σύνδεσης (NRO)

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή: Πριν μπορέσει να αναπτυχθεί στη διαμονή, η οπτική ίνα πρέπει πρώτα να μεταφερθεί στην πόλη σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν κόμβο οπτικής σύνδεσης (NRO). Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο οπτικό κεντρικό: ένα κτίριο που γενικά μετρά μήκους 6 έως 10 μέτρων.

Για να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει την πόλη με οπτικές ίνες, συνδέεται με την καρδιά του εθνικού δικτύου οπτικών ινών. Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το NRO μπορεί Τροφοδοτήστε αρκετά χιλιόμετρα σε οπτικές ίνες με πανομοιότυπη ροή παντού. Με άλλα λόγια: Εάν το κατάλυμα σας είναι 30 μέτρα ή 10 χλμ. Από αυτό το NRO, δεν θα υπάρξει ροή ροής.

Ο κόμβος οπτικής σύνδεσης (NRO) είναι απαραίτητος για τη διάχυση της ίνας σε κάθε περιοχή του

Βήμα N ° 2: Δημιουργία σημείων συγκέντρωσης περιοχής (PMZ)

Το NRO είναι στη θέση του και επομένως μπορεί τώρα να εξαπλωθεί η ίνα. Προκειμένου να διανείμει την ίνα στις διάφορες περιοχές, θα χρειαστεί πολύτιμη βοήθεια, αυτή της περιοχής της συγκέντρωσης περιοχής (PMZ). Αυτά τα σημεία συγκέντρωσης εγκαθίστανται στις διάφορες περιοχές της πόλης για να Συνδέστε κτίρια και καταλύματα ινών. Μόλις δημιουργηθούν αυτά τα σημεία συγκέντρωσης, ρέει μια περίοδο τριών μηνών μεταξύ της εγκατάστασης και της στιγμής που μπορεί να ρυθμιστεί το τρίτο βήμα.

Για τι ? Απλά έτσι ώστε κάθε πάροχος πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ελεύθερος, πορτοκαλί, SFR και Bouygues telecom) να μπορεί να συνδεθεί με αυτό το PMZ εάν επιθυμεί να προσφέρει τις προσφορές ινών του στους κατοίκους της γειτονιάς. Είναι πάνω απ ‘όλα ένα ζήτημα αποφυγής του μονοπωλίου ενός χειριστή και προσφοράς ποικίλων προσφορών ινών στους χρήστες.

Συνδεδεμένο με το NRO, το PMZ είναι εγκατεστημένο σε κάθε περιοχή για να διανείμει την οπτική των ινών

Βήμα N ° 3: Εγκατάσταση σημείων οπτικής σύνδεσης (PBO)

Η πόλη και η γειτονιά σας συνδέονται τώρα με τις οπτικές ίνες. Εξακολουθεί να παραμένει ο δρόμος σας ! Για την παροχή της οδού οπτικών ινών, είναι απαραίτητο να συνδέσετε το σημείο συγκέντρωσης σε σημεία οπτικής σύνδεσης (PBO). Αυτά επιτρέπουν πράγματι Παρασυρόμενες ίνες στις συνδετικές εγκαταστάσεις σε έναν ή περισσότερους ορόφους. Αυτά τα PBOs μπορούν να εντοπιστούν μέσα σε ένα κτίριο, σε αυτή την περίπτωση γίνονται BPIs (Building Foot Box).

Ως μέρος ενός μεμονωμένου σπιτιού, αυτά τα PBO βρίσκονται γενικά έξω από τα σπίτια. Αναρωτιέστε πού πηγαίνουν τα καλώδια ινών μεταξύ του σημείου συγκέντρωσης και του σημείου οπτικής σύνδεσης ? Απλά από ήδη υπάρχοντα υπόγεια ή αεροπορικό εξοπλισμό (κάτω από τους δρόμους ή σε μια θέση).

Αυτό το βήμα μπορεί μερικές φορές να πάρει χρόνο από τότε, για να εγκαταστήσει τους BPIs, οι φορείς εκμετάλλευσης χρειάζονται την εξουσιοδότηση του διαχειριστή του κτιρίου, γεγονός που επομένως οδηγεί σε ψήφο των συν -ιδιοκτητών γενικής συνέλευσης. Μια άλλη προϋπόθεση που μπορεί να επιβραδύνει αυτό το βήμα: ο χειριστής που αναπτύσσει την ίνα πρέπει να δώσει στους άλλους χειριστές χρόνο για να τοποθετηθούν στον PBO (ή στο BPI) έτσι ώστε και αυτοί να μπορούν να εμπορευτούν τις ίνες τους προσφορές. Γενικά, είναι απαραίτητη μια ελάχιστη περίοδος ενός μήνα για να αποφασίσει ο ISP να το συνδέσει.

Το PBO σας επιτρέπει να μεταδώσετε την οπτική των ινών σε ένα δρόμο

Βήμα 4: Είστε επιλέξιμοι για ίνες !

Εδώ είναι το στάδιο που προτιμά ο καθένας: επιλεξιμότητα ινών ! Όλα τα φώτα είναι πράσινα, οπότε μπορείτε τώρα να πάρετε μια προσφορά ινών. Είτε παίρνετε Bouygues Telecom, SFR, δωρεάν ή πορτοκαλί, θα πρέπει να περάσετε μόνο το τελευταίο βήμα: την εγκατάσταση του PTO (οπτικό τελικό σημείο) στο σπίτι σας. Μην ανησυχείτε, η εγκατάστασή του θα γίνει απευθείας από έναν τεχνικό από τον χειριστή με τον οποίο εγγραφείτε στην προσφορά ινών. Αυτή η εγκατάσταση θα σας επιτρέψει να καθορίσετε τη θέση της υποδοχής έτσι ώστε να αντιστοιχεί στις χρήσεις σας.

Το τελευταίο βήμα στη σύνδεση ινών είναι να φέρετε την ίνα στο PTO που θα εγκατασταθεί στη διαμονή σας

Ζείτε σε ένα κτίριο

Εάν είστε ενοικιαστής ενός διαμερίσματος και θέλετε να επωφεληθείτε από την οπτική των ινών, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στον ιδιοκτήτη σας με εγγεγραμμένη επιστολή. Μόλις γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα από τον διαχειριστή και η ίνα έφτασε στο κτίριο σας, ένας τεχνικός θα πρέπει να μετακινηθεί στη διαμονή σας. Ο τεχνικός πρέπει πράγματι να τραβήξει την ίνα από το οπτικό σημείο σύνδεσης, που βρίσκεται στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, στο διαμέρισμά σας. Μόλις φτάσει η ίνα στο διαμέρισμά σας, θα πρέπει να προσδιορίσετε, με τον τεχνικό, τη θέση της υποδοχής.

Ζείτε σε ένα σπίτι

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι, η σύνδεση ινών γίνεται σε δύο βήματα. Ο τεχνικός θα πρέπει πρώτα να τραβήξει την ίνα από το οπτικό σημείο σύνδεσης στο σπίτι σας. Θα οδηγηθεί να ξεδιπλώσει μια μικρή τρύπα σε έναν από τους τοίχους σας για να φέρει την ίνα στο σημείο της οπτικής τερματισμού (PTO), που είναι μέσα στο σπίτι σας. Θα έχετε, εκ των προτέρων, αποφασισμένοι με αυτό τη θέση αυτού του PTO, ώστε να είστε κατάλληλοι για τις καθημερινές σας χρήσεις.

Πόσο κοστίζει το κόστος σύνδεσης ινών ?

Γενικά, η σύνδεση ινών είναι απαλλαγμένη από όλους τους χειριστές, εκτός από την περίπτωση συγκεκριμένων εργασιών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο, οι ISP μπορούν να σας χρεώσουν την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τη δοκιμή λειτουργίας του κουτιού σας. Εάν το ζητήσετε, θα σας κοστίσει για παράδειγμα € 89 στο Orange, αλλά θα είναι δωρεάν στο Bouygues Telecom, SFR και Free.

Καταγραφή σπίτι ή διευθυνόμενο τζάκι: Kezako ?

Η διευθύνουσα διαμονή είναι μια διεύθυνση όπου υπάρχει το δίκτυο οπτικών ινών στο δρόμο, κοντά στο κατάλυμα. Ωστόσο, το βήμα εγκατάστασης BPO δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Επομένως, η διαμονή δεν είναι ακόμη επιλέξιμη για ίνες. Για να γίνουν συνδεδεμένα τα κατάλυμα, τα πλαίσια που ονομάζονται σημεία σύνδεσης πρέπει να εγκατασταθούν στο δρόμο.

Απλά πρέπει να επιλέξετε την προσφορά ινών σας

Όλα τα απαραίτητα βήματα για την επιλεξιμότητά σας έχουν ολοκληρωθεί τώρα ! Απλά πρέπει να επιλέξετε την προσφορά ινών σας για να επωφεληθείτε από την ταχύτητα αυτής της τεχνολογίας. Σήμερα, έξι φορείς εκμετάλλευσης προσφέρουν προσφορές ινών. Πρώτα υπάρχουν οι τέσσερις μεγάλοι χειριστές: Bouygues Telecom, SFR, Free and Orange. Αλλά και δύο άλλοι πάροχοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο (FAI): SOSH και RED από SFR. Αυτοί οι δύο χειριστές είναι αντίστοιχα οι θυγατρικές χαμηλού κόστους της Orange και SFR.

Για να επιλέξετε την προσφορά ινών σας, σας συμβουλεύουμε να συγκρίνετε τα διαφορετικά κουτιά ινών. Χρεώσεις, τιμή, υπηρεσίες … για ένα κουτί Internet προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, είναι πράγματι σοφό να καθορίσετε τις χρήσεις και τις συνήθειες σας εκ των προτέρων για να επωφεληθείτε από την καλύτερη ταχύτητα και τις καλύτερες υπηρεσίες. Κουτί με ή χωρίς δέσμευση ? Προσφορά πριμοδότησης ή εγγραφή ? Θα πρέπει να αναρωτηθείτε όλες αυτές τις ερωτήσεις, απαραίτητες για την αγορά του κουτιού ινών σας.

Πού είναι η ανάπτυξη ινών στη Γαλλία ?

Η γαλλική κυβέρνηση το προβλέπει Ολόκληρη η επικράτεια είναι πλήρως ινώδεις μέχρι το 2025. Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο από την ανάπτυξή του, η ίνα έχει συνδεθεί με περίπου 4 εκατομμύρια χώρους. Όπως φαίνεται προηγουμένως, η ανάπτυξη της ίνας γίνεται με ζώνη. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχει την ίδια επιλεξιμότητα με τον γείτονά του απέναντι. Αλλά πώς ξέρετε αν έχετε ίνες στη διεύθυνσή σας ? Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το γνωρίζετε. Τέλος, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη ινών στην πόλη σας, μπορεί να είναι έξυπνο να μάθετε στο Δημαρχείο που θα σας επικοινωνήσει με το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη ή τα μελλοντικά μεγάλα έργα που έρχονται.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ίδιο θέμα:

 • Πώς να ξέρω αν έχω ίνες στη διεύθυνσή μου ?
 • Γιατί η επιλεξιμότητα είναι διαφορετική από τη μια διεύθυνση στην άλλη ?
 • Ποια είναι τα δημόσια δίκτυα πρωτοβουλίας που αναπτύσσουν ίνες σε αγροτικές περιοχές ?
 • Πώς να έχετε το Διαδίκτυο σε ένα νέο κατάλυμα ?

Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ

Ακολουθήστε όλες τις ειδήσεις από το DeGrouptest στο Google News.

Ο Degrouptest γράφει το περιεχόμενό του ανεξάρτητα. Ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να αναφέρονται με δεσμούς συνεργασίας που συμβάλλουν στο οικονομικό μας μοντέλο (εύρεση+).

Στην ίδια ενότητα

Με το Premium SFR Box, έχετε την κορυφή της κορυφής όσον αφορά τον εξοπλισμό

Με το Premium SFR Box, έχετε την κορυφή της κορυφής όσον αφορά τον εξοπλισμό

Πώς να έχετε Wi-Fi 6 με την προσφορά LiveBox Up Orange;

Πώς να λάβετε Wi-Fi 6 με το LiveBox Up Orange προσφορά ?

Πώς λειτουργεί ο βοηθός Google στο Box Bouygues Telecom;

Πώς λειτουργεί ο Βοηθός Google στο Box Bouygues Telecom ?

Κακά νέα για τους συνδρομητές FreeBox; Αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε σύντομα να εξαφανιστεί

Κακά νέα για τους συνδρομητές FreeBox ? Αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε σύντομα να εξαφανιστεί.

Το ήξερες ? Το Bouygues Telecom είναι ο μόνος χειριστής που προσφέρει ένα κουτί 5G

Το ήξερες ? Το Bouygues Telecom είναι ο μόνος χειριστής που προσφέρει ένα κουτί 5G

Αυτός ο χειριστής είναι ο μόνος που δεν προσφέρει Wi-Fi 6 στο κιβώτιο Internet του. Λοιπόν, πότε είναι;

Αυτός ο χειριστής είναι ο μόνος που δεν προσφέρει Wi-Fi 6 στο κουτί του Διαδικτύου του. Λοιπόν, πότε είναι ?

Τα πιο πρόσφατα άρθρα

Με το νέο πακέτο των 40 GB, ο Sosh έρχεται να αναμειγνύεται με τη μάχη μεταξύ κόκκινου και B & You

Με το νέο πακέτο των 40 GB, ο Sosh έρχεται να αναμειγνύεται με τη μάχη μεταξύ κόκκινου και B & You

Με το Premium SFR Box, έχετε την κορυφή της κορυφής όσον αφορά τον εξοπλισμό

Με το Premium SFR Box, έχετε την κορυφή της κορυφής όσον αφορά τον εξοπλισμό

Εάν είστε πελάτης κουτιού σε αυτόν τον χειριστή, έχετε κάθε λόγο να βγάλετε αυτό το πακέτο

Εάν είστε πελάτης κουτιού σε αυτόν τον χειριστή, έχετε κάθε λόγο να βγάλετε αυτό το πακέτο

Πώς να έχετε Wi-Fi 6 με την προσφορά LiveBox Up Orange;

Πώς να λάβετε Wi-Fi 6 με το LiveBox Up Orange προσφορά ?

VPN: Ανακαλύψτε τις καλύτερες προσφορές στην αρχή της σχολικής χρονιάς

VPN: Ανακαλύψτε τις καλύτερες προσφορές στην αρχή της σχολικής χρονιάς

Τα καλύτερα φτηνά πακέτα

Τα καλύτερα φτηνά πακέτα