Οπτική ίνα: Πώς να ξέρετε αν είμαι επιλέξιμος? Ποιος χειριστής θα επιλέξει? Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που ρωτάς τον εαυτό σου., Πώς ξέρω αν έχω ίνες στο σπίτι?

Πώς να ξέρω αν έχω ίνες στο σπίτι

Έχετε πραγματοποιήσει τη δοκιμή επιλεξιμότητας και έχετε συνδεθεί με την ίνα ενός χειριστή: αυτό σημαίνει ότι μπορείτε Εγγραφείτε με μια προσφορά ινών με αυτήν. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από μια προσφορά ινών αυτή τη στιγμή σε έναν από τους άλλους τρεις χειριστές. Πράγματι, μόνο ο χειριστής που δικαιούστε για ίνες έχει έρθει να περάσει την ίνα στο δρόμο σας. Για να επωφεληθείτε από την πολύ μεγάλη ταχύτητα άλλων χειριστών, θα πρέπει να περιμένετε την ανάπτυξή σας στο δρόμο σας.

Οπτική ίνα: Πώς να ξέρετε αν είμαι επιλέξιμος ? Ποιος χειριστής θα επιλέξει ? Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που ρωτάς τον εαυτό σου

 • Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ίνα για όλους τους Γάλλους το 2025

Το ουσιαστικό πώς να σας συνδέσετε ? Ποιος πάροχος πρόσβασης στο διαδίκτυο ? Σκέφτεστε να εγκαταστήσετε την ίνα, αλλά εξακολουθείτε να ρωτάτε πολλές ερωτήσεις ? Μην πανικοβληθείτε, η αποστολή MIDI ανταποκρίνεται σε αυτό !

Η ανάπτυξη οπτικών ινών εξελίσσεται παντού στη Γαλλία. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ARCEP, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, 15,5 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν ήδη ανταλλάξει τη συνδρομή τους για Fiber ADSL. Και δεδομένου ότι το κράτος στοχεύει την ανάπτυξή του σε όλο το έδαφος μέχρι το 2025, εδώ είναι όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτετε για αυτήν την τεχνολογία.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα των ινών σε σύγκριση με το ADSL ?

Η οπτική ίνα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Σας επιτρέπει πρώτα να έχετε ροή υψηλότερη από αυτή του ADSL. Σύμφωνα με τον Διαμεσολαβητή Τηλεπικοινωνιών, τον Ανεξάρτητο Οργανισμό που έρχεται σε αντίθεση με τις διαφορές μεταξύ των χειριστών και των πελατών τους, η μεταφορά δεδομένων μπορεί να είναι έως και 100 φορές υψηλότερη. Η Fiber κάνει επίσης την κατανάλωση πολλαπλών δεδομένων πιο ευέλικτη (όταν, για παράδειγμα, ένα άτομο παρακολουθεί την τηλεόραση ενώ ένας άλλος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του). Τέλος, σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από μια πιο σταθερή σύνδεση.

Πώς να ξέρω αν είμαι επιλέξιμος για ίνες ?

Για να μάθετε εάν το κατάλυμα σας είναι “συνδετικό”, συνιστάται να συμβουλευτείτε την κάρτα που δημοσιεύτηκε από την Arcep σε αυτήν τη διεύθυνση. Εισάγοντας το όνομα του δήμου σας, θα μπορείτε να γνωρίζετε την κατάσταση της ανάπτυξης του δικτύου στην περιοχή σας. Για να μάθετε εάν είστε επιλέξιμοι, μια άλλη επιχείρηση είναι να δοκιμάσετε με τους διάφορους παρόχους πρόσβασης (SFR, Orange, Bouygues, Free. ) Εισαγωγή του σταθερού αριθμού ή της διεύθυνσής σας.

Πώς να αποκτήσετε ίνες ?

Η εγκατάσταση της οπτικής ινών δεν μπορεί να γίνει μόνοι σας: Απαιτεί την παρέμβαση ενός εντολή χειριστή. Μόλις γίνει η συνδρομή σε μια προσφορά, ο χειριστής σας πρέπει να επικοινωνήσει μαζί σας για να συμφωνήσει σε ημερομηνία ραντεβού. Κατά μέσο όρο, η εγκατάσταση της ίνας διαρκεί μεταξύ 2 και 4 ωρών. Το κόστος του ποικίλλει ανάλογα με τη συνδρομή σας, την έκταση της απαραίτητης εργασίας και τις τιμές του χειριστή σας.

Ποια ίνα προσφέρει να επιλέξει ?

Για να βρείτε τη σωστή συνδρομή ινών, πρέπει πρώτα να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας. Εάν η SFR, η Bouygues Telecom, το Orange ή ακόμα και το Free είναι οι μεγάλοι “ηγέτες” στον τομέα και προσφέρουν ελκυστικές τιμές, υπάρχει πληθώρα “μικρών” χειριστών που μπορούν να σας παρέχουν λογική τιμή και ποιότητα. Χρήσιμες πληροφορίες: Σύμφωνα με το βαρόμετρο Ariase, η μέση τιμή ενός πακέτου κιβωτίων ινών είναι από 2023 έως 29,17 ευρώ το μήνα.

Προσπαθήστε επίσης να λάβετε υπόψη την περιοχή στην οποία ζείτε, αφού κάποιοι εξακολουθούν να έχουν καθυστερήσεις όσον αφορά την ανάπτυξη. Τέλος, αφιερώστε χρόνο για να καθορίσετε σωστά τη χρήση σας: Εάν η χρήση σας απαιτεί για παράδειγμα να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο μόνιμα, ευνοείτε μια συνδρομή υψηλής ταχύτητας.

Πώς να ξέρω αν έχω ίνες στο σπίτι ?

Δεν ξέρετε πού αναπτύσσεται η ανάπτυξη οπτικών ινών στο δρόμο σας και θέλετε να μάθετε αν έχετε ίνες στο σπίτι ? Σας δίνουμε όλα τα κλειδιά για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση.

Από την έναρξη της ανάπτυξής της στο γαλλικό έδαφος, η οπτική Fiber συνέχισε να αποπλανούν τους χρήστες. Ταχύτερη, πιο σταθερή και πάνω απ ‘όλα πιο αποτελεσματική, αντικαθιστά σταδιακά το ADSL. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, πολλά εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ακόμη πρόσβαση σε πολύ υψηλή ταχύτητα. Εάν έχετε ήδη αναρωτηθεί την ακόλουθη ερώτηση: “Πώς να ξέρω αν είμαι επιλέξιμος για ίνες ? »» Βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Η μετάβαση από ADSL σε ίνες είναι η επιθυμία πολλών γαλλικών ανθρώπων. Αλλά πρέπει ακόμα να είστε επιλέξιμοι για ίνες … Σε αυτό το αρχείο, σας δίνουμε όλα τα κλειδιά για να μάθετε εάν έχετε πρόσβαση στις ίνες και αν όχι, όταν είναι διαθέσιμο στη διεύθυνσή σας.

Τι είναι η οπτική των ινών ?

Η οπτική ίνα είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλου αριθμού δεδομένων σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Όλη αυτή η διέλευση δεδομένων μέσω λεπτότερου γυαλιού ή πλαστικού καλωδίου από τα μαλλιά. Εάν συγκρίνουμε τα οπτικά ινών με το ADSL, μπορείτε εύκολα να δείτε την ταχύτητά του: 300 MB/s σε 8 Gbit/s για ίνες έναντι 15 έως 50 Mbit/s για ADSL. Πρώτα αναπτύχθηκαν σε μεγάλες πόλεις και μητροπόλεις, αυξάνεται όλο και περισσότερο στις αγροτικές περιοχές.

Αλλά ποια είναι τα πραγματικά πλεονεκτήματα της οπτικής ινών ? Ταχύτητα, σταθερότητα, πολλαπλές χρήστες … πηγαίνουμε γύρω από (πολλές) ιδιότητες:

 • Μια πολύ ταχύτερη ταχύτητα: Η ταχύτητα σύνδεσης οπτικών ινών είναι μεγαλύτερη από 300 Mbit/s. Έξι φορές γρηγορότερα από το ADSL. Επειδή σε αντίθεση με το ADSL, η οπτική ίνα μεταφέρεται από το φως, το οποίο είναι πολύ λιγότερο ευαίσθητο στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
 • Μια πιο σταθερή σύνδεση: Οι πολλαπλές χρήστες δεν αποτελούν πρόβλημα για τις οπτικές ίνες. Υποστηρίζει εύκολα πολλαπλές συνδέσεις και ταυτόχρονες χρήσεις.
 • Μειωμένοι χρόνοι λήψης: Η οπτική ροή ινών σας επιτρέπει να κατεβάσετε γρήγορα πολύ μεγάλα αρχεία. Ιδανικό για τηλεργασία.

Πώς να γνωρίζετε εάν δικαιούστε τις ίνες ?

Κάντε ένα τεστ επιλεξιμότητας ινών

Μπορεί να συμβεί ότι οι χειριστές επικοινωνούν σε περιοχές όπου γίνεται η ανάπτυξη ινών. Διαφημιστικά πάνελ, φυλλάδια σε γραμματοκιβώτια … παρά τα πάντα, πολλοί Γάλλοι είναι επιλέξιμοι για ίνες χωρίς να το γνωρίζουν. Λοιπόν, πώς ξέρετε αν έχετε ίνες στο νέο σας κατάλυμα ? Πρώτα κάνοντας μια δοκιμή επιλεξιμότητας. Είναι πράγματι Μια γρήγορη, δωρεάν και αποτελεσματική λύση Για να μάθετε εάν το σπίτι σας είναι συνδεδεμένο με οπτικά οπτικών ινών. Η δοκιμή επιλεξιμότητας θα σας επιτρέψει επίσης να γνωρίζετε εάν δικαιούστε την ίνα όλων των χειριστών (πορτοκαλί, SFR, Bouygues Telecom, δωρεάν) ή μόνο σε ένα από αυτά. Για να πραγματοποιήσετε τη δοκιμή επιλεξιμότητας, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο: εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση σας στη φόρμα.

Είστε επιλέξιμοι για την ίνα ενός μόνο φορέα εκμετάλλευσης

Έχετε πραγματοποιήσει τη δοκιμή επιλεξιμότητας και έχετε συνδεθεί με την ίνα ενός χειριστή: αυτό σημαίνει ότι μπορείτε Εγγραφείτε με μια προσφορά ινών με αυτήν. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από μια προσφορά ινών αυτή τη στιγμή σε έναν από τους άλλους τρεις χειριστές. Πράγματι, μόνο ο χειριστής που δικαιούστε για ίνες έχει έρθει να περάσει την ίνα στο δρόμο σας. Για να επωφεληθείτε από την πολύ μεγάλη ταχύτητα άλλων χειριστών, θα πρέπει να περιμένετε την ανάπτυξή σας στο δρόμο σας.

Είστε επιλέξιμοι για την ίνα όλων των χειριστών

Καμάρα ! Το σπίτι σας είναι επιλέξιμο για την ίνα όλων των χειριστών. Επομένως, έχετε την επιλογή του βασιλιά σχετικά με το επόμενο πλαίσιο Διαδικτύου σας. Σας συμβουλεύουμε Συγκρίνετε τις διάφορες ροές, τιμές και υπηρεσίες που προσφέρονται από τους διάφορους φορείς εκμετάλλευσης για να βρείτε την προσφορά που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, όλες οι προσφορές ινών δεν προσφέρουν την ίδια ταχύτητα. Ορισμένος εξοπλισμός είναι πράγματι πιο αποτελεσματικός από άλλους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα πλαίσια μεσαίας όψης, τα οποία γενικά παρέχουν πολύ υψηλότερη ροή από τα κουτιά εισόδου -επιπέδου. Και πάλι, η ροή εξαρτάται από τις χρήσεις και τις ανάγκες σας. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να τους προσδιορίσετε για να γνωρίζετε ποια ταχύτητα χρειάζεστε.

Δεν δικαιούστε οπτικές ίνες

Εάν η δοκιμή επιλεξιμότητας σας λέει ότι δεν έχετε πρόσβαση σε οπτικές ίνες στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν, κανένας χειριστής δεν έχει έρθει να αναπτύξει πολύ υψηλή ταχύτητα στο δρόμο σας. Τίποτα δεν αναστρέψιμο, ωστόσο, θα πρέπει απλώς να είστε υπομονετικοί ενώ περιμένετε την άφιξη της ίνας στο σπίτι. Η ανάπτυξη ινών μπορεί να είναι πολύ γρήγορη και να κάνει επιλέξιμη, εν μία νυκτί, αρκετές δωδεκάδες κατοικίες στην ίδια κατοικημένη περιοχή. Αλλά πότε θα είναι διαθέσιμη πολύ μεγάλη ταχύτητα στο σπίτι ?

Εν συντομία :

 • Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε ίνες στη διεύθυνσή σας είναι η δοκιμή επιλεξιμότητας. Είναι απλό, γρήγορο και πάνω απ ‘όλα, ένας σίγουρος τρόπος να γνωρίζετε ποια τεχνολογία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνσή σας.
 • Έχετε κάνει μια δοκιμή επιλεξιμότητας και σας λέει ότι οι ίνες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στο σπίτι. Η σειρά σας δεν έχει έρθει ακόμα. Αλλά να γνωρίζετε ότι κάθε μέρα, περίπου 15.000 νέες εγκαταστάσεις είναι ίνες. Λίγο περισσότερη υπομονή.
 • Δεν έχετε (ακόμα) επιλέξιμο για ίνες και θέλετε να μάθετε πότε θα φτάσει στο σπίτι ? Σας δίνουμε μερικά κλειδιά στο αρχείο μας αφιερωμένο στο θέμα “Πότε θα έχω την ίνα ?””

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ίδιο θέμα:

 • Γιατί η επιλεξιμότητα είναι διαφορετική από τη μια διεύθυνση στην άλλη ?
 • Πώς πηγαίνει η οπτική σύνδεση ινών ?
 • Ποια είναι τα δημόσια δίκτυα πρωτοβουλίας που αναπτύσσουν ίνες σε αγροτικές περιοχές ?
 • Πώς να έχετε το Διαδίκτυο σε ένα νέο κατάλυμα ?

Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ

Ακολουθήστε όλες τις ειδήσεις από το DeGrouptest στο Google News.

Ο Degrouptest γράφει το περιεχόμενό του ανεξάρτητα. Ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να αναφέρονται με δεσμούς συνεργασίας που συμβάλλουν στο οικονομικό μας μοντέλο (εύρεση+).