Επαναφορτίστε το ηλεκτρικό όχημά σας σε συνολικό θέρετρο, μεταβείτε στο ηλεκτρικό με τους σταθμούς φόρτισης

Το Totalnergies σας υποστηρίζει στην ηλεκτρική σας κινητικότητα

Contents

Το ήξερες ? Η Totalnergies στοχεύει να εξοπλίσει στους σταθμούς υπηρεσίας 300 με σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος μέχρι το 2023: 200 σε άξονες δρόμου και αυτοκινητοδρόμων και 100 με στρατηγικές τοποθεσίες γύρω και σε μεγάλες πόλεις, δηλαδή ένα θέρετρο επαναφόρτισης κάθε 150 χλμ.

Όλα σχετικά με την ηλεκτρική επαναφόρτιση στο σταθμό – ποιες είναι οι κύριες ηλεκτρικές πτήσεις ?

εικονίδιο

3. Τι όρια βρίσκουμε στο συνολικό θέρετρο ?

Προσφέρουμε διάφορους τύπους τερματικών σε συνολικούς σταθμούς:

Μάθετε ποιο τερματικό είναι το πιο κατάλληλο για το όχημά σας:

Ποιο τερματικό είναι το πιο κατάλληλο για το όχημά μου ?

4. Ποιο τερματικό που θα χρησιμοποιηθεί για να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό όχημά σας σε συνολικό σταθμό ?

Πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο παράμετροι ::

Δεν αποδέχονται όλα τα οχήματα την ίδια δύναμη φόρτισης. Η μέγιστη ισχύς που κάθε όχημα είναι σε θέση να δεχτεί κατά τη διάρκεια ενός φορτίου ποικίλλει από ένα μοντέλο στο άλλο. Αυτό το μέγιστο δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

 • Η ισχύς που παρέχεται από το τερματικό

Η ισχύς των ακροδεκτών ποικίλλει ανάλογα με την επιλεγμένη τεχνολογία: οι τερματικοί σταθμοί με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) μπορούν να παραδώσουν έως και 43 kW ισχύος, ενώ τα συνεχόμενα τερματικά ρεύματος (DC) θα επιτρέψουν να φτάσουν σε πολύ υψηλότερες δυνάμεις μέχρι να ‘ 175 kW.

Τα πιο ισχυρά τερματικά που έχουν υψηλότερο ποσοστό, συνιστούμε να ελέγξετε τη μέγιστη ισχύ που γίνεται αποδεκτή από το όχημα κατά την επιλογή ενός σταθμού στο σταθμό.

Το Totalnergies σας υποστηρίζει στην ηλεκτρική σας κινητικότητα !

Η ηλεκτρική κινητικότητα κερδίζει έδαφος και με αυτό, η ανάπτυξη σταθμών φόρτισης. Μια εξέλιξη που υποστηρίζουμε ως προμηθευτή παραγωγού και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και ως φορέας φόρτισης, εξασφαλίζοντας ήδη την εγκατάσταση και τη λειτουργία χιλιάδων δρόμων σε δρόμους ή στο σπίτι ή στο σπίτι. Σε μια εποχή που ορισμένες πόλεις ανακοινώνουν περιορισμούς στην πρόσβαση σε οχήματα με θερμικό κινητήρα, ίσως να αναρωτιέστε αν το ηλεκτρικό είναι τόσο απλό και πρακτικό: τύποι τερματικών, χρόνος φόρτισης, κόστος … κάνουμε, για εσάς, ερωτήσεις.

Δημόσια όρια και ιδιωτικά τερματικά: ποιες διαφορές ?

Δημόσιοι σταθμοί φόρτισης: Η διαφορά μεταξύ εναλλασσόμενου και άμεσου ρεύματος

Εναλλακτικοί σταθμοί φόρτισης (AC):

 • Διαθεσιμότητα: Τα πιο συνηθισμένα τερματικά, βρίσκονται σε σταθμούς, σε δρόμους, σε δημόσιους χώρους στάθμευσης και εγκαταστάσεις που ανοίγουν στο κοινό.
 • Αρχή: Το εναλλασσόμενο ρεύμα από το τερματικό μετατρέπεται μέσα στο όχημα σε άμεσο ρεύμα πριν εισέλθει στην μπαταρία.
 • Ισχύς: από 3,5 έως 22 kW
 • Χρήση: Κατάλληλο για καθημερινές ευκαιρίες ή επαναφορτίσεις κατοικιών

Τερματικά επαναφόρτισης υψηλής ισχύος (DC):

 • Διαθεσιμότητα: Λιγότερο συχνές, βρίσκονται συχνότερα σε πρατήριο καυσίμων ή σε αυτοκινητόδρομο ή σε αστικούς κόμβους.
 • Αρχή: Το τρέχον μετατρέπεται απευθείας από το τερματικό πριν από τη διατροφή της μπαταρίας, γεγονός που καθιστά τον εξοπλισμό πιο ακριβό.
 • Ισχύς: από 24 έως 350 kW
 • Χρήση: Κατάλληλο για οχήματα που επαναφορτίζονται για μεγάλες αποστάσεις ή για επαγγελματίες όπως μεταφορείς, ταξί, VTC κ.λπ

Το ήξερες ? Η Totalnergies στοχεύει να εξοπλίσει στους σταθμούς υπηρεσίας 300 με σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος μέχρι το 2023: 200 σε άξονες δρόμου και αυτοκινητοδρόμων και 100 με στρατηγικές τοποθεσίες γύρω και σε μεγάλες πόλεις, δηλαδή ένα θέρετρο επαναφόρτισης κάθε 150 χλμ.

Home Recharge: Εσωτερική υποδοχή ή σταθμός φόρτισης ?

 • Εσωτερική πρίζα: Η εγχώρια υποδοχή παρέχει ένα εναλλασσόμενο ρεύμα το οποίο θα καλυφθεί στα 8 ή 10Α (A για το “Ampère”) ή 1,7 έως 2,1 kW. Ο χρόνος φόρτισης είναι επομένως αρκετά μεγάλος. Σημειώστε ότι με μια εγχώρια υποδοχή υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης ή φωτιάς.
 • Επαναφόρτιση τερματικού: Το τερματικό παραδίδει ένα ρεύμα γενικά μεταξύ 16Α και 32A. Η ισχύς του μπορεί να είναι 3,7, 7, 11 ή 22 kW. Το φορτίο είναι επομένως ταχύτερο από ό, τι σε μια εγχώρια υποδοχή και πιο ασφαλές διαφορετικά με ένα σταθμό φόρτισης, είναι δυνατό να επαναφορτίσετε έξυπνα με τις κοίλες ώρες ωρών/ πλήρους ωρών.

Καλό να γνωρίζετε: Η συνολική ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο έχει σχεδιάσει συσκευασμένες προσφορές για το άτομο, συμπεριλαμβανομένου και των δύο συμβολαίων εφοδιασμού προσαρμοσμένο στο σπίτι επαναφόρτισης και σταθμών φόρτισης στο σπίτι.

Ποιοι είναι οι μέσοι χρόνοι φόρτισης ανάλογα με τους ακροδέκτες ?

Ο χρόνος επαναφόρτισης ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο της μπαταρίας κατά τη στιγμή της σύνδεσης, την χωρητικότητα του οχήματος καθώς και τη δύναμη του σταθμού φόρτισης.

Θεωρητικά, ανάλογα με τη δύναμη του σημείου επαναφόρτισης, ένα όχημα μπορεί να ανακάμψει:

 • 7 kW = 40 km ανά ώρα επαναφόρτισης*
 • 22 kW = 60 km ανά ½ ώρα επαναφόρτισης*
 • 50 kW = 120 km ανά ½ ώρα επαναφόρτισης*
 • 150 kW = 240 χλμ. Σε 20 λεπτά φόρτισης*

* Σύμφωνα με τα στοιχεία της AFIREV (Γαλλική Ένωση για το Itemnation of Electric Recharge)

Επιπλέον, ιδιαίτερα υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επιβραδυνθούν ή ακόμα και να σταματήσουν το φορτίο … αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο.

Ποιο θα είναι το κόστος φόρτισης του ηλεκτρικού σας οχήματος ?

Το κόστος επαναφόρτισης στα δημόσια όρια

Κάθε δίκτυο χρέωσης έχει την πολιτική τιμολόγησης. Εκτός από την τιμή ενέργειας, η τιμή της επαναφόρτισης περιλαμβάνει το κόστος που σχετίζεται με τη λειτουργία της υπηρεσίας φόρτισης. Διαφορετικοί παράγοντες επηρεάζουν επίσης την τιμή:

 • Ο τύπος του τερματικού: όσοι προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης (24 έως 350 kW) έχουν γενικά υψηλότερο κόστος τιμής εκείνων που προσφέρουν κανονική ισχύ φόρτισης (7 έως 22 kW).
 • Μια υπηρεσία φόρτισης μπορεί να είναι προσβάσιμη με διαφορετικές τιμές με τύπους συνδρομής σύμφωνα με χρήσεις (κατοικίες ή περιστασιακές ανάγκες). Επιπλέον, η τιμολόγηση μπορεί να δημιουργηθεί σε €/λεπτό ή €/kWh ή σε €/συνεδρία ή ένα μείγμα αυτών των εξαρτημάτων.
 • Ο προμηθευτής κινητικότητας: Εάν χρησιμοποιείτε μια κάρτα κινητικότητας που εκδίδεται από έναν πάροχο ηλεκτρικής κινητικότητας, που ονομάζεται EMSP (πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρικής κινητικότητας), ο τελευταίος θα εφαρμόσει τη δική του τιμολόγηση, συμπεριλαμβανομένου του πρόσθετου κόστους στην τιμή του υποδεικνυόμενου Recharge.

Το ήξερες ? Για τους επαγγελματίες, η κάρτα Fleet de Totalenergies επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο ευρωπαϊκών τερματικών χάρη σε συνεργασίες με άλλους φορείς φόρτισης: Περισσότεροι από 150.000 τερματικοί σταθμοί προσβάσιμοι στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20.000 στη Γαλλία.

Ποιες είναι οι διαφορετικές μέθοδοι πρόσβασης και πληρωμής ?

 • Η ενεργοποίηση της επαναφόρτισης και της πληρωμής μπορεί να γίνει με κάρτα κινητικότητας που επιτρέπει πρόσβαση σε διαφορετικά δίκτυα χειριστών
 • Ορισμένα τερματικά είναι απευθείας εξοπλισμένα με TPE για πληρωμή με τραπεζική κάρτα. Η πληρωμή τραπεζών μπορεί επίσης να γίνει χάρη σε έναν κωδικό QR για ηλεκτρονική πληρωμή.
 • Τέλος, άλλα τερματικά, αλλά είναι σπανιότερα, μπορούν να ενεργοποιηθούν από SMS ή μέσω διακομιστή φωνής ή μια εφαρμογή.

Το ήξερες ? Σε ένα συνολικό πρατήριο καυσίμων, η υπηρεσία φόρτισης είναι προσβάσιμη από την τραπεζική κάρτα μέσω ενός κώδικα QR για ηλεκτρονική πληρωμή.

Πώς να μειώσετε το συνολικό κόστος επαναφόρτισης ?

Ακόμα κι αν όλα εξαρτώνται από την κατανάλωση του οχήματός σας, την αυτονομία του και επομένως κατά τη χρήση σας, κάντε τις κύριες επαναφορτίσεις σας στο σπίτι σας θα είναι η πιο οικονομική επιλογή. Και ακόμη περισσότερο αν το κάνετε κατά τη διάρκεια των ωρών εκτός λειτουργίας κατά τις οποίες η τιμή ανά kWh διαιρείται μερικές φορές με δύο. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι συνδεδεμένοι οχήματα ή σταθμοί φόρτισης σας επιτρέπουν να προγραμματίσετε το χρόνο της επαναφόρτισης.

Το ήξερες ? Με την αγορά ενός τερματικού επαναφόρτισης στο TotalEnergies, έχετε πρόσβαση σε μια προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας κατάλληλη για την επαναφόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος στο σπίτι. Χάρη στις “ώρες Super Hollow Hours”* που περιλαμβάνονται σε αυτή την πράσινη προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας, επωφεληθείτε από μια ενέργεια μέχρι -50% μεταξύ 2 π.μ. και 6 μ.μ.

*Η έκπτωση ισχύει από 2 ώρες έως 6 ώρες στην τιμή HT των kWh πλήρους ωρών του ρυθμιζόμενου επιτοκίου που προτάθηκε από την EDF (ηλεκτρική ενέργεια). Η τιμή της συνδρομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ίδια με αυτή του ρυθμιζόμενου επιτοκίου. Η Totalnergies Electricity and Gaz France αγοράζει μια αρχική εγγύηση για κάθε MWH (1000 kWh) ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται, εγγυώντας την ένεση στο δίκτυο μιας ισοδύναμης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανανεώσιμων πηγών προέλευσης

Η τιμολόγηση των δημόσιων σταθμών φόρτισης, σε δρόμους, σε χώρους στάθμευσης, σε εμπορικά κέντρα ή σε σταθμούς υπηρεσίας είναι υψηλότερη από ό, τι στο σπίτι σας, ιδίως επειδή ενσωματώνει επίσης την τιμή του χώρου στάθμευσης. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και στο σταθμό, η ισχύς που προσφέρει οι τερματικοί σταθμοί θα μεταβάλλει την τιμή. Για περιστασιακές και τακτικές επαναφορτίσεις, είναι επομένως ιδιαίτερα ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τις τιμές και ιδιαίτερα εκείνες των συνδρομών. Όποια και αν είναι η χρήση που κάνετε από αυτό και τη συχνότητα που θέλετε να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό όχημά σας, θα βρείτε μια λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

Το Totalnergies επιταχύνεται στην ηλεκτρική κινητικότητα

Clealer, πιο ήσυχο και τώρα πιο προσιτό χάρη στην ανάπτυξη σταθμών φόρτισης, η ηλεκτρική κινητικότητα είναι μια ολοένα και πιο αναγνωρισμένη εναλλακτική λύση. Η Totalnergies, ηθοποιός αυτής της εξέλιξης, σας υποστηρίζει στη μετάβασή σας σε ηλεκτρικό πολλαπλασιασμό των επενδύσεων στον τομέα: