Η μπαταρία, το πιο ρυπογυτικό στοιχείο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου? Αναπάντητες!, Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Για να περιορίσετε τη ρύπανση, εδώ είναι οι μπαταρίες που ανακυκλώνονται

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Για να περιορίσετε τη ρύπανση, εδώ είναι οι μπαταρίες που ανακυκλώνονται

Μελέτες σχετικά με το βάρος “άνθρακα” των μπαταριών έχουν βρέχει για μερικά χρόνια, αλλά όσοι στο χάλυβα είναι πολύ πιο σπάνια. Ωστόσο, είναι το πιο ρυπογόνο στοιχείο ενός αυτοκινήτου. Η μελέτη ACV (ανάλυση κύκλου ζωής) της Renault ήδη συνέκρινε τη Ζωή και το Clio V το 2021 το 2021, Δύο οχήματα με κοντινό πρότυπο, σε παρόμοιο τμήμα.

Η μπαταρία, το πιο ρυπογυτικό στοιχείο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ? Αναπάντητες !

  • 1/5Η μπαταρία δεν είναι το πιο ρυπογόνο στοιχείο για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου
  • 2/5Η παραγωγή μιας μπαταρίας παραμένει ρυπογόνο, αλλά λιγότερο από χάλυβα
  • 3/5Η ανακύκλωση των μπαταριών καθιστά δυνατή την περιορίζοντας τις ρυπαίνοντας απορρίψεις στον κύκλο ζωής
  • 4/5Όσο υψηλότερο είναι το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδρασή του στο περιβάλλον. Ηλεκτρικό, ή όχι
  • 5/5Πρέπει να πάμε σε ελαφρύτερα ηλεκτρικά οχήματα, όπως κάνει η Κίνα;

Η μπαταρία, το πιο ρυπογυτικό στοιχείο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ? Αναπάντητες !

Η μπαταρία αναφέρεται συχνά ως το πιο ρυπογυτικό στοιχείο για παραγωγή σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αλλά για πολλά μοντέλα, είναι. απομίμηση.

Από την έκρηξη στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι μελέτες πολλαπλασιάστηκαν γύρω από την επίδρασή τους στο περιβάλλον και ειδικότερα την παραγωγή του οχήματος. Είναι πράγματι εκεί ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το πιο ρυπογόνα. Και κατά τη διάρκεια της παραγωγής, η μπαταρία προφανώς επισημαίνεται, Το σφάλμα των μετάλλων που απαιτούνται για την κατασκευή του (νικέλιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο, λίθιο. ), για την εξαγωγή/εξευγενισμό τους. Αλλά σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η μπαταρία δεν είναι το πιο ρυπογόνο στοιχείο ενός ηλεκτρικού οχήματος στις περισσότερες περιπτώσεις !

Χάλυβα, πολύ συχνά ξεχασμένος

Μελέτες σχετικά με το βάρος “άνθρακα” των μπαταριών έχουν βρέχει για μερικά χρόνια, αλλά όσοι στο χάλυβα είναι πολύ πιο σπάνια. Ωστόσο, είναι το πιο ρυπογόνο στοιχείο ενός αυτοκινήτου. Η μελέτη ACV (ανάλυση κύκλου ζωής) της Renault ήδη συνέκρινε τη Ζωή και το Clio V το 2021 το 2021, Δύο οχήματα με κοντινό πρότυπο, σε παρόμοιο τμήμα.

Η σύγκριση μεταξύ της Ζωής και του Clio στη ρύπανση που δημιουργείται στην παραγωγή, κατά στοιχείο

Το παραπάνω γράφημα δείχνει το μερίδιο κάθε στοιχείου του οχήματος στην παραγωγή, από την άποψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δεν αποτελεί έκπληξη, και στις δύο περιπτώσεις, είναι το Sheet Metalie που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Για ηλεκτρικό, είναι ακόμη και μπροστά από την μπαταρία ! Και για καλό λόγο: η παραγωγή χάλυβα παγκοσμίως παραμένει εξαιρετικά ρυπογόνο. Μόνο σε αυτήν, Θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 10 % των εκπομπών απευθείας από τα ορυκτά καύσιμα του πλανήτη. Το σφάλμα της μαζικής χρήσης του άνθρακα (μετατρέπεται σε οπτάνθρακα) για τη μεταλλουργία: τόσο για την τήξη (που χρησιμοποιείται για τα μπλοκ κινητήρα) όσο και για τον χάλυβα που χρησιμοποιείται σε όλο το πλαίσιο και τις δομές των οχημάτων οχημάτων.

Πάντα αυτό το πρόβλημα βάρους

Ο κύριος μοχλός δράσης για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οχημάτων στην παραγωγή τους παραμένει η μείωση. Τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα θα απαιτούν λιγότερο χάλυβα και επομένως θα είναι λιγότερη ενέργεια -που θα καταναλώνουν και θα νόστιμα στις πρώτες ύλες. Αλλά οι κατασκευαστές δεν φαίνεται να θέλουν να περάσουν τα μοντέλα τους μέσω δραστικών θεραπειών απώλειας βάρους. Αντί να τα μειώσουν, έχουν συνεργαστεί με μεγάλες μεταλλουργικές εταιρείες για να αγοράσουν αυτό που ονομάζεται “Green Steel” σήμερα. Για να αντικαταστήσετε τον άνθρακα ? Πράσινο υδρογόνο, που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αλλά αυτό το υδρογόνο έχει τα φυσικά του όρια (πολύ άπληστο στην ηλεκτρική ενέργεια) και πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει μαζικά τον άνθρακα στην παραγωγή χάλυβα. Θα το κάνει προς το παρόν στα περιθώρια, και ίσως σχεδόν σχεδόν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ζωή Clio v
Μέταλλο Ζωή 59 % Clio V 74 %
Μπαταρία έλξης Ζωή 22 % Clio v /
Πολυμερή Ζωή 9 % Clio V 14 %
Μέρη (ελαστικά, μπαταρία) Ζωή 4 % Clio V 5 %
Ελαστομερές Ζωή 2 % Clio V 3 %
Μεταλλικά στοιχεία Ζωή 2 % Clio V 1 %
Άλλοι (συγκολλητικά, ζωγραφική. Ουσία Ζωή 2 % Clio V 3 %

Για να δείξει το πρόβλημα του βάρους, αυτός ο πίνακας της μελέτης της Renault μιλάει ιδιαίτερα. Συγκρίνει τις “συνθέσεις υλικών, ως ποσοστό μάζας”. Σαφώς, το μερίδιο κάθε στοιχείου στο συνολικό βάρος του οχήματος. Και είναι σαφές ότι τα μέταλλα ζυγίζουν σε μεγάλο βαθμό σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Προφανώς λιγότερο από ένα θερμικό εν μέρει, αλλά αυτό παραμένει σημαντικό με περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού βάρους του οχήματος. Λογική, δεδομένου ότι τα μέταλλα βρίσκονται στη δομή, τροχούς, κυλιόμενες αμαξοστοιχίες. Αλλά με την εργασία σε ελαφρύτερα αυτοκίνητα, το κέρδος από την άποψη του CO2 ισοδύναμο με την παραγωγή θα ήταν κολοσσιαία θα ήταν κολοσσιαία. Ακόμα, πρέπει να δεχτούμε να έχουμε λιγότερο άνετα και ευρύχωρα αυτοκίνητα, αλλά και λιγότερο ασφαλή εάν οι δομές έρχονται υποτιθέμενες και οι τοίχοι και τα ποσά βελτιώνονται.

Συγκρίνετε πραγματικές αυτόνομες αυτόνομες ηλεκτρικές αυτοκινήτων σύμφωνα με το πρότυπο των τυποποιημένων μετρήσεων. Χωρητικότητα μπαταρίας, κατανάλωση, αυτονομία, σας λέμε τα πάντα !

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Για να περιορίσετε τη ρύπανση, εδώ είναι οι μπαταρίες που ανακυκλώνονται

Nassim centouf

Ο Li-Cycle έχει δημιουργήσει μια διαδικασία που σας επιτρέπει να ανακυκλώσετε μπαταρίες ιόντων λιθίου, ειδικά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, ανακυκλώνεται το 95% της μπαταρίας. Η εταιρεία θέλει να διευκολύνει την παγκόσμια μετάβαση στην ηλεκτροδότηση μειώνοντας παράλληλα τη ρύπανση.

Η ηλεκτρική ανακύκλωση ηλεκτρικού ρεύματος λιθίου

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχωράει. Οι αυτοκινητιστές στρέφονται σε όλο και πιο αποτελεσματικές μπαταρίες που εξασφαλίζουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Αλλά σε αντίθεση με αυτό που μπορεί κανείς να σκεφτεί, αυτό το συστατικό απέχει πολύ από την οικολογική. Για να αποφευχθεί η πρόσθετη ρύπανση, ανακυκλώνονται μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο Jerryrigeverhyme αποκαλύπτει αυτή τη διαδικασία στο βίντεο.

Το 95% της μπαταρίας ανακυκλώνεται χάρη σε αυτήν την τεχνολογία

Παραγωγή μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου απέχει πολύ από το καθαρό. Ειδικά επειδή αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο στοιχείο που εκρήγνυται την τιμή της ασφάλισης λόγω του κινδύνου αγκαλιά. Για τον περιορισμό της ρύπανσης – Η δημιουργία της μπαταρίας αντιπροσωπεύει το 1/3 του αποτυπώματος άνθρακα της παραγωγής ηλεκτρικού αυτοκινήτου -Ανακυκλώνται στο εργοστάσιο. Σε αυτό που παρουσιάστηκε από τον Jerryrigeverhyth (το οποίο δεν ανακυκλώνει ότι αυτά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο βιντεογράφος επικεντρώνεται στα smartphones), ανακαλύπτουμε τα διαφορετικά στάδια.

Για να ξεκινήσετε, η μπαταρία βρίσκεται σε ένα μηχάνημα που διαχωρίζει το πλαστικό από το νικέλιο, το κοβάλτιο και το χαλκό. Στη συνέχεια, τοποθετείται σε ένα υγρό που φροντίζει να διαχωρίζει τα μέταλλα για να σχηματίσει μια σκοτεινή ύλη.

Αυτή η σκοτεινή ύλη αφήνει το εργοστάσιο να συνεχίσει τη ζωή του σε μια επιχείρηση όπου τα μέταλλα που το συνθέτουν χρησιμοποιούνται και πάλι στην κατασκευή μπαταριών. Αυτή είναι μια πολύ οικολογική προσέγγιση, καθώς το 95% της μπαταρίας ανακυκλώνεται. Είναι δυνατό να επαναληφθεί η άπειρη διαδικασία χωρίς απώλεια ποιότητας μετάλλων !

Τι είναι αυτή η εταιρεία που ανακυκλώνει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ?

Είναι στην καναδική εταιρεία Li-Cycle που οφείλουμε αυτήν την τεχνολογία. Η εταιρεία επιθυμεί Απαντήστε στο παγκόσμιο πρόβλημα της μπαταρίας ιόντων λιθίου στο τέλος της ζωής. Ο στόχος του ? “” Εξασφαλίστε ένα διαρκές μέλλον για τον πλανήτη μας “Υποδεικνύει την εταιρεία στον ιστότοπό της.

Χάρη στην ανακύκλωση των μπαταριών, ο κύκλος Li επιθυμεί να συμμετάσχει στην παγκόσμια μετάβαση στην ηλεκτροδότηση. Έτσι, η υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πολύ λιγότερο ρυπογόνο από τα θερμικά αυτοκίνητα.

�� Χρησιμοποιείτε το Google News ? Προσθέστε τον οδηγό Tom στο Google News να μην χάσετε σημαντικά νέα από τον ιστότοπό μας.