Παρίσι: Τι θα γίνει με ηλεκτρικά σκούτερ?, Ηλεκτρικά σκούτερ στο Παρίσι: αυτοψία ενός φιάσκο | Οι ηχώ

Ηλεκτρικά σκούτερ στο Παρίσι: Η αυτοψία ενός περιεχομένου φιάσκο που προορίζεται για συνδρομητές

Contents

Αναφορά ακοής – Wyssem m. και maxime g. αντιμετώπισε τη διαχρονικότητα για “εθελοντική βία που οδήγησε σε θάνατο χωρίς πρόθεση να το δώσει” εναντίον του Philippe Mongillot.

Παρίσι: Τι θα γίνει με ηλεκτρικά σκούτερ ?

αντίο Μετά την απαγόρευση της ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ στο Παρίσι, 15.000 μηχανήματα βρίσκονται στην τεχνική ανεργία. Lime, Dott και Tier, οι τρεις φορείς εκμετάλλευσης που υπάρχουν στην πρωτεύουσα, ωστόσο διαβεβαίωσαν ότι δεν θα πεταχτούν δύο δίτροχοι

Δημοσιεύτηκε στις 03/09/23 στις 3:02 μ.μ

  • Μοιραστείτε το Messenger
  • Μοιραστείτε στο Facebook
  • Μοιραστείτε στο Twitter
  • Μοιραστείτε στο flipboard
  • Μοιραστείτε στο Pinterest
  • Μοιραστείτε στο LinkedIn
  • Για εκτύπωση
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
  • Αποθηκεύστε το άρθρο

Τέλος αυτοεξυπηρέτησης σκούτερ στο Παρίσι: Τι θα γίνουν ..

08/02/23 | Αντίο Ευρώπη, Λιλ ή Ισραήλ … γίνονται ανεπιθύμητα, σκούτερ ..

08/07/23 | Κίνδυνοι Μεταφορές: Τα ατυχήματα στα σκούτερ μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς ..

08:32 | Αγώνας για τους οποίους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα είναι ένα εφαλτήριο για την απασχόληση ?

07:02 | Μαρτυρίες μπροστά από τα bedbugs, “δεν παίρνουν πλέον τον κίνδυνο” να πηγαίνουν στις ταινίες

09/24/23 | Περιστατικό γιατί ένας αστυνομικός επεσήμανε το όπλο του στους διαδηλωτές στο Παρίσι ?

Ηλεκτρικά σκούτερ στο Παρίσι: αυτοψία ενός φιάσκο

Τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης αντλούν το σεβασμό τους την 1η Σεπτεμβρίου μετά από πέντε χρόνια που χαρακτηρίζονται από διαμάχες και ένα δημοψήφισμα που χάθηκε την άνοιξη. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στο ποδήλατο τώρα στο ποδήλατο για να αναπηδήσουν πίσω.

Τα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης θα εξαφανιστούν από τους δρόμους του Παρισιού την 1η Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2023 στις 7:20 ενημερώθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου. 2023 στις 13:20

“Ουάου, είναι γρήγορο ! »Πήδησε σε ένα ηλεκτρικό σκούτερ ασβέστη, η Cristina Gongora εξημέρωσε το μηχάνημά της στο ποδήλατο στη λεωφόρο Voltaire στο Παρίσι, κάτω από το διασκεδαστικό βλέμμα του συζύγου της. Αυτό το καλοκαίρι, αυτό το ζευγάρι τριάντα -κάτι από το Χιούστον (Τέξας) προσέφερε μια εβδομάδα χαλάρωσης στο Tricolor Capital.

Στο πρόγραμμα: επισκέψεις στα μεγάλα μουσεία, πικνίκ με κυνηγόσκυλα Chaumont, Lèche-Vitrine à la samaritaine και σκούτερ ταξίδια για να θαυμάσουν τις προσόψεις στυλ Haussmann. Αυτή η τελευταία εμπειρία δεν θα συμβεί σύντομα. Από την 1η Σεπτεμβρίου, στις 15.000 αυτοεξυπηρέτηση σκούτερ των νεοσύστατων ασβεστολιών, το Dott και το Tier πρέπει να έχουν αφήσει το πεζοδρόμιο.

Αυτό το άρθρο είναι Προορίζεται για συνδρομητές

Εγγραφείτε τώρα

Ιδιωτικές εταιρείες προσφοράς προσφοράς

Τα βίντεό μας

Γιατί τα τρένα γεμάτα με ουκρανικά δημητριακά περιμένουν στα πολωνικά σύνορα

Η Πολωνία έχει επεκτείνει ένα εμπάργκο για την εισαγωγή των ουκρανικών δημητριακών, ωστόσο, ανυψωμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ηνωμένες Πολιτείες: Επίδειξη μπροστά από την έδρα του Stellantis, ο Joe Biden εμφανίζει την υποστήριξή του

Γιατί το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια στρατιωτική επίθεση στο Haut-Karabakh

Γιατί ο ορίζοντας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σκουραίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το πιο ανάγνωση

Περίπτωση Iziwork: αυτοψία εκκίνησης σε κρίση

Η ψηφιακή Γαλλία, η ευρωπαϊκή ατμομηχανή άσκησης πίεσης

Εκκίνηση: Ένας νέος δείκτης για την προώθηση των ευρωπαίων πρωταθλητών

Στην πρώτη σελίδα

Αντιμέτωποι με εντάσεις, ο Emmanuel Macron μειώνει μια στοχοθετημένη χειρονομία στα καύσιμα

Το δικαίωμα και το κέντρο παρηγορούν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία

Αλλαγή κλίματος: Η αργή πρόοδο στην επισκευή ζημιών

Οικοσύστημα

Αυτά τα κεφάλαια που χρηματοδοτούν φοιτητές και νέους πτυχιούχους

Hypercroissance, πάντα το άλφα και το ωμέγα των νεοσύστατων επιχειρήσεων του λογισμικού

Η ψηφιακή Γαλλία, η ευρωπαϊκή ατμομηχανή άσκησης πίεσης

All Rights Reserved – Les Echos 2023

Τέλος των αυτοεξυπηρέτησης σκούτερ στο Παρίσι: Η ιστορία ενός φιάσκο

Παρά τον περιορισμό των 2020 έως τριών χειριστών για 5000 σκούτερ το καθένα, οι Παρισιάνοι πάντα εξαπάτησαν τις οχλήσεις που έφεραν αυτές οι συσκευές

ΑΦΗΓΗΜΑ – Στο Παρίσι, αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα αυτοεξυπηρέτησης είναι τώρα εξορισμένα. Η Anne Hidalgo και οι Πράσινοι δεν ήθελαν πλέον.

Λίγα χρόνια και μετά πάει μακριά. Από την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, οι αυτοεξυπηρέτηση σκούτερ έχουν απαγορευτεί στο Παρίσι. Τα 15.000 οχήματα σε κυκλοφορία πρέπει να εξαφανιστούν. Για την απόλαυση των κατοίκων της πρωτεύουσας ? Εν πάση περιπτώσει, συμβουλεύτηκε το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας που διοργάνωσε από το Δημαρχείο στις αρχές Απριλίου, η μικροσκοπική μειονότητα που συμμετείχε στην ψηφοφορία (7 %) δεν είχε δισταθεί: σε μια συντριπτική πλειοψηφία (89 %), οι Παρισιάνοι είχαν ζητήσει Η απαγόρευση αυτού του μέσου μεταφοράς σε ” Ελεύθερος πλωτός »».

Το ψωμί ευλογημένο για τον δήμαρχο του Παρισιού, Anne Hidalgo, η οποία είχε ανακοινώσει το τέλος αυτών των σκούτερ για τα τέλη Αυγούστου. Μια ευκαιρία να ευχαριστήσει τους περιβαλλοντικούς συμμάχους της που σήμερα έχουν μια ιερή φρίκη αυτού του τρόπου ταξιδιού που εκμεταλλεύονται οι ιδιωτικές νεοσύστατες επιχειρήσεις. Χρειάστηκε να ενισχύσει την δημοτική του πλειοψηφία μετά την κατακλυσμική προεδρική του εκστρατεία (1,75 % των ψήφων).

Εκθαμβωτική ανακάλυψη

Αλλά αυτές οι συσκευές δεν έχουν πάντα βιώσει μια τέτοια απόρριψη, το αντίθετο. Όταν ο Lime διατέθηκε, στο τέλος της άνοιξης του 2018, τα πρώτα σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης στο Παρίσι, αυτή η νέα ιδέα προκάλεσε μια τρέλα μεταξύ των ηλικίας 18-34 ετών. Θυμηθείτε: Ήταν αρκετό για να σαρώσετε τον κώδικα QR του patinte για να το ξεκλειδώσετε. Και φύγατε για να ταξιδέψετε με μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους του Straight Paris ως ” Εγώ Και τα μαλλιά στον άνεμο. Όλα αυτά αγνοώντας τις κυκλοφοριακές συμφόρηση και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα του μηχανήματος. Τόσο περισσότερη διαφημιστική εκστρατεία, για τους νέους, από το καλό παλιό ποδήλατο. “Είναι διασκεδαστικό, πρακτικό και γρήγορο”, συνοψίζει τον édouard, έναν οπαδό της πρώτης ώρας.

Το σκούτερ επωφελήθηκε επίσης από ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την εκτόξευσή του: Μετά από μια αλλαγή του παρόχου υπηρεσιών, ο Vélib ‘στράφηκε σε αργή κίνηση. Και, τότε, η Anne Hidalgo και οι οικολογικοί σύμμαχοί της είδαν ένα καλό μάτι την εκκόλαψη αυτής της νέας υπηρεσίας που ταξινομείται μεταξύ της μαλακής κινητικότητας. Αν δεν υποσχέθηκαν να αποκατασταθούν οι μεταφορές στην πρωτεύουσα ? Στις αρχές του 2019, ο βοηθός μεταφορών του, Christophe Najdovski (EELV) δήλωσε: “Είμαστε υπέρ της αναβολής του αυτοκινήτου στους άλλους τρόπους μεταφοράς, όπως το σκούτερ και το ποδήλατο. »»

Με αυτές τις ενισχύσεις, το ” Ελεύθερος πλωτός Γρήγορα έκανε μια εκθαμβωτική ανακάλυψη στην πρωτεύουσα: εκατομμύρια ταξίδια σε λίγους μήνες και το 10 % των Παρισίων, οι οποίοι, τον Απρίλιο του 2019, δήλωσαν ότι οι πελάτες αυτής της υπηρεσίας, σύμφωνα με έρευνα Odoxa. Ξαφνικά, δώδεκα χειριστές (Lime, Bird, Hive, Tier …) προσέφεραν τις συσκευές τους. Ακόμα και ο Usain Bolt είχε αναπτύξει σκούτερ στη μάρκα του. Στη συνέχεια υπολογίσαμε 30 .00 και αναμενόταν να μετρήσουμε 40.000 τέλος του 2019. Εν ολίγοις, αυτή η αγορά είχε τον αέρα μιας πολύ Δύσης όπου τα πάντα φαινόταν να επιτρέπονται.

Όμως, με την αναρχική εισβολή αυτών των συσκευών, οι Παρισιάνοι ανακάλυψαν γρήγορα τις οχλήσεις που πηγαίνουν μαζί του: τα πεζοδρόμια που εισέβαλαν από σκούτερ που βιάζονται σε αντίθεση με την ασφάλεια των πεζών, τους χρήστες που οδηγούν με πλήρη ταχύτητα χωρίς κράνος και προβάλλουν ή υποβάλλονται σε σοβαρά ατυχήματα, Μηχανές με διάρκεια ζωής μερικών εβδομάδων που αποτελούν μια οικολογική εκτροπή, λυπηρές κοινωνικές πρακτικές όπου οι αυτοαπασχολούμενοι που ονομάζονται ” αποχυμωτή »Επαναφόρτιση σκούτερ σε πολλαπλούς και κανόνες ασφαλείας ..

Σύμφωνα με την οδική ασφάλεια, υπήρξαν 35 θάνατοι στη Γαλλία στη Γαλλία στη Γαλλία έναντι 10 το 2019 μεταξύ των χρηστών EDP (προσωπικός ταξιδιωτικός εξοπλισμός), ουσιαστικά γρατζουνιές

Το Δημαρχείο του Παρισιού δεν μπόρεσε να αγνοήσει αυτές τις παραλλαγές επειδή οι πολίτες διαμαρτύρονται συνεχώς γι ‘αυτό. Όμως, ο κωδικός αυτοκινητόδρομου που δεν μιλάει για σκούτερ, δύσκολο να επιβλέπει την πρακτική τους. “Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε ή να ρυθμίσουμε τη δραστηριότητά τους”, Αναγνωρισμένος Jean-Louis Missika, στη συνέχεια βοηθός του Δήμαρχου του Παρισιού, υπεύθυνος για τον πόλεμο σχεδιασμό. Ίσως, αλλά η πρωτεύουσα έχει επίσης καταβάλει την αρχική του επιείκεια προς τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα. Στην Τουλούζη ή στο Μπορντό, όπου από την αρχή οι δημαρχείων, από την αρχή, τους έδωσαν ψυχρότερο καλωσόρισμα, η ανάπτυξή τους ήταν λιγότερο εκθαμβωτική.

Για να θέσει μια μικρή παραγγελία, η Μαρία του Παρισιού έχει πολλαπλασιάσει τις πρωτοβουλίες (δικαιώματα 45 ευρώ ελάχιστο για κάθε συσκευή σε βάρος του χειριστή, πρόστιμο 135 ευρώ όταν οδηγείτε στα πεζοδρόμια …). “Οι φορείς εκμετάλλευσης έπαιξαν το παιχνίδι, ειδικά αφού η πρωτεύουσα ήταν η κύρια αγορά τους”, Esime Aymeric Weyland, ειδικός στην βιώσιμη κινητικότητα στους κατασκευαστές κινητικότητας. Έτσι, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις σταμάτησαν να χρησιμοποιούν ” αποχυμωτή »Αυτοεπιστημών.

Το Παρίσι προχώρησε περαιτέρω, πραγματοποιώντας τον Ιούνιο του 2020, μετά από πρόσκληση για προσφορές, τρεις φορείς εκμετάλλευσης (Lime, Dott και Tier) που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν για δύο χρόνια κάθε 5.000 συσκευές υπό την προϋπόθεση ότι αυτό. Το αποτέλεσμα ? Οι Παρισιάνοι δεν έχουν δει πολλές βελτιώσεις. Οπτικά, ακόμα πολλοί χρήστες που κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού που καίγονται κόκκινα φώτα. Τα Trottinettes ανατράπηκαν στα πεζοδρόμια ή σταθμεύθηκαν έξω από τους χώρους στάθμευσης, οι οποίοι τώρα προορίζονται για τα ποδήλατα. Πάνω απ ‘όλα, πάντα τόσο πολύ, ή ακόμα περισσότερο, ατυχημάτων: σύμφωνα με την οδική ασφάλεια, υπήρχαν στη Γαλλία 35 θάνατοι το 2022 έναντι 10 το 2019 μεταξύ των χρηστών EDP (προσωπικά ταξιδιωτικά οχήματα), κυρίως σκούτερ.

Θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ καιρό εάν το τοπικό πολιτικό πλαίσιο δεν είχε εξελιχθεί. Με την ευκαιρία της εκλογής της Anne Hidalgo, το 2020, ο βοηθός που υπεύθυνος για τη μεταφορά άλλαξε. Ο David Belliard αντικατέστησε τον Christophe Najdovski. Πάντα πράσινο. Όμως, για το θέμα, ο Eelv άλλαξε γνώμη: το κόμμα που υπερασπίστηκε τα πατίνια αυτοεξυπηρέτησης άρχισε να βρίσκει όλα τα ελαττώματα. “Ο David Belliard έχει πολλαπλασιάσει τις εκδρομές κατά των σκούτερ”, λέει ο Denis Saada, συν -ιδρυτής της Betterway, υποστηρικτής της βιώσιμης κινητικότητας. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Belliard απείλησε τους φορείς εκμετάλλευσης να μην ανακαλύψουν μια έκκληση για προσφορές στο τέλος της σύμβασης την άνοιξη του 2023 εάν δεν μειώσουν τις οχλήσεις που προκύπτουν από την υπηρεσία τους.

Μαζί, οι τρεις νεοσύστατες επιχειρήσεις πρότειναν λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής μηχανών για τη διευκόλυνση της συνέχισης των ελαττωματικών χρηστών. “Κανείς δεν μας απάντησε. Θεωρήσαμε ότι μύριζε άσχημα “, Εξηγούμε σε έναν από τους τρεις ενεργούς χειριστές στο Παρίσι. Στην πραγματικότητα, στα μέσα Ιανουαρίου, η Anne Hidalgo ανακοίνωσε στην έκπληξη όλων μια ψηφοφορία για σκούτερ στις αρχές Απριλίου. Και διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσει την πλειοψηφία από την ψηφοφορία. Τα υπόλοιπα, την γνωρίζουμε. Παραμένει να δούμε τώρα αν η εξαφάνιση των σκούτερ ” Ελεύθερος πλωτός »Θα είναι αρκετό για να αποκατασταθεί πιο ειρηνική κίνηση στο Παρίσι.

Για πέντε ημέρες, οι δύο δημοσιογράφοι είχαν διερευνήσει κυρίως τον βασιλιά Mohamed VI και συναντήθηκαν με “επίβλεψη μαροκινών προσωπικοτήτων”.

Ο οδηγός λεωφορείου πέθανε στο Bayonne: Οι επιτιθέμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 και 13 ετών

Αναφορά ακοής – Wyssem m. και maxime g. αντιμετώπισε τη διαχρονικότητα για “εθελοντική βία που οδήγησε σε θάνατο χωρίς πρόθεση να το δώσει” εναντίον του Philippe Mongillot.

Ένας αστυνομικός βγάζει το όπλο του στο Παρίσι: ο Rousseau καταγγέλλει μια «απαράδεκτη» χειρονομία, την κυβέρνηση και το δικαίωμα να το υπερασπιστούν

Τα άτομα με κουκούλα επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο, μπλοκαρισμένο στην κυκλοφορία, με το Iron Bar, κατά τη διάρκεια της επίδειξης κατά της “αστυνομικής βίας” στο Παρίσι. Ένας από τους πράκτορες κυκλοφόρησε το πυροβόλο όπλο του για μερικά δευτερόλεπτα για να κρατήσει τους επιτιθέμενους σε σεβασμό.