Δοκιμή χρέωσης στο Διαδίκτυο | Ελέγξτε την ταχύτητα σύνδεσής σας, δοκιμάστε και βελτιστοποιήστε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας Εγγύτητα

Δοκιμάστε και βελτιστοποιήστε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας

Η μέση σύνδεση ανέρχεται σε μέσο όρο 8,64 MB/s για λήψη, 1,2 MB/s στην αποστολή με χρόνο απόκρισης 73 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ο μέσος βαθμός ταχύτητας οπτικών ινών στη Γαλλία είναι σχετικά παρόμοιος ανάλογα με τους χειριστές:

Ελέγξτε την όψη της σύνδεσης στο Διαδίκτυο με τη δοκιμή χρεωστικής

Μια δοκιμή χρέωσης είναι ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που υποδεικνύει την ποιότητα της γραμμής σας και με την ταχύτητα με την οποία μπορείτε να φορτώσετε σελίδες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, να κατεβάσετε αρχεία κ.λπ. Για να μάθετε πιο συγκεκριμένα την πραγματική προσφορά του πάροχος διαδικτύου (σε ADSL, Fiber ή 4G), μπορείτε να εκτελέσετε μια ηλεκτρονική δοκιμή. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της δοκιμής της ταχύτητας σύνδεσης ? Πώς λειτουργεί ? Τι είναι μια καλή σύνδεση ? Πώς να το βελτιώσετε ? Πηγαίνουμε γύρω από την ερώτηση σε αυτό το άρθρο.

Είναι το κατάλυμα σας επιλέξιμο για ίνες ?

Το speedtest σας επιτρέπει να γνωρίζετε εάν το κατάλυμα σας είναι επιλέξιμο για οπτικές ίνες και ειδικά με τον χειριστή με τι ακριβώς προσφορά. Η οπτική ίνα σας προσφέρει πάντα καλύτερη ταχύτητα από το ADSL. Ανάλογα με τη ροή που παίρνετε στο speedtest μας παραπάνω, συγκρίνετε εδώ τις προσφορές ινών στις οποίες είστε επιλέξιμοι με την οποία διαθέσιμη ταχύτητα:

Γιατί να δοκιμάσετε τη ροή σύνδεσης στο Διαδίκτυο ?

Εκεί Πραγματική ταχύτητα δικτύου είναι συχνά διαφορετικό από αυτό που ανακοινώθηκε από τον χειριστή σας. Μια δοκιμή χρέωσης σάς επιτρέπει να μάθετε για τον χρόνο φόρτωσης της γραμμής σας στο Διαδίκτυο.

Πράγματι, η αξία που κοινοποιείται από τον προμηθευτή σας βασίζεται σε μια γενική εκτίμηση. Το τελευταίο βασίζεται ουσιαστικά σε τεχνικά κριτήρια σχετικά με την κατάσταση του δικτύου. Κατά συνέπεια, εξακολουθεί να είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασής σας.

Στην πράξη, είναι απίθανο η σύνδεσή σας σε πραγματικές καταστάσεις να φτάσει πραγματικά στις ροές που ανακοινώθηκαν από τον προμηθευτή σας.

Μπορείτε τότε εντοπίστε γρήγορα τις αιτίες επιβραδύνσεων Είναι πιθανό να ενοχλήσετε τη γραμμή σας. Τα αποτελέσματα κοινοποιούνται σχεδόν αμέσως και συνοδεύονται από διαφορετικές προσφορές στο Διαδίκτυο προσαρμοσμένες στην κατάσταση της σύνδεσής σας.

Πώς να μεταφράσετε τα αποτελέσματα των δοκιμών ροής ?

Η δοκιμή ροής (ή το speedtest) Ανάλυση της ροής στο δίκτυό σας μετρώντας τις ροές στην αποστολή και τη λήψη. Η ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο εξαρτάται από πολλές παραμέτρους:

 • Φθίνουσα ταχύτητα (λήψη): Αντιπροσωπεύει τη διάρκεια στην οποία φθάνουν τα δεδομένα από τον διακομιστή Internet στον υπολογιστή σας. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ταινίες streaming, τηλεόραση, να κατεβάσετε ένα αρχείο ή ένα βίντεο
 • Ανερχόμενη ταχύτητα (μεταφόρτωση): Αντιπροσωπεύει την αποστολή δεδομένων. Αυτή είναι η διάρκεια στην οποία αποστέλλονται από τον υπολογιστή σας στον διακομιστή Internet. Χάρη σε αυτήν, στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες, αρχεία κ.λπ. ;
 • Χρόνος απόκρισης (ping): Αυτός είναι ο χρόνος απόκρισης (λανθάνουσα κατάσταση) για ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή. Φιλοξενούν αρχεία που μετρούν το χρόνο (μικροδευτερόλεπτα) για την απόδειξη δεδομένων
 • Τεχνολογία ή πρωτόκολλο που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεσή σας: WIFI, VDSL, ADSL, Ethernet, USB κ.λπ.)
 • Ο εξοπλισμός πληροφορικής σας: Ο υπολογιστής σας, το λογισμικό απαιτεί πολλούς πόρους, πιθανό κακόβουλο λογισμικό ή ιούς
 • Ο πάροχος πρόσβασης στο Διαδίκτυο Και η προσφορά που ωφελείτε.

Ο δείκτης του Η φθίνουσα ταχύτητα είναι η πιο σημαντική Για να λάβετε υπόψη, επειδή είναι αυτό που χρειάζεστε περισσότερο στην καθημερινή σας χρήση του Διαδικτύου. Παρ ‘όλα αυτά, ο ανερχόμενος παράγοντας (upoad) παραμένει πολύ χρήσιμος. Σε κάθε περίπτωση, Όσο υψηλότεροι είναι οι δείκτες, τόσο πιο καλή είναι η σύνδεση.

Ένα ping (λανθάνουσα κατάσταση) θεωρείται εξαιρετική όταν ο χρόνος επιστροφής του είναι μικρότερος από 30 ms, πολύ καλό μεταξύ 30 και 60 ms. Εάν παίζετε ηλεκτρονικά βιντεοπαιχνίδια, συνιστάται ένα ping μεταξύ 0 και 60 ms για μια βέλτιστη εμπειρία.

Μέσες ροές με τεχνολογία: Οπτικές ίνες, 4G και ADSL

Η μέση σύνδεση ανέρχεται σε μέσο όρο 8,64 MB/s για λήψη, 1,2 MB/s στην αποστολή με χρόνο απόκρισης 73 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ο μέσος βαθμός ταχύτητας οπτικών ινών στη Γαλλία είναι σχετικά παρόμοιος ανάλογα με τους χειριστές:

Μιλάμε για ένα Καλή γραμμή ADSL Μεταξύ 40 ή 50 mb/s. Οι καλύτερες συνδέσεις προσφέρουν 95 MB/s, και οι χαμηλότερες είναι κάτω από 20MB/S. Ωστόσο, ακόμη και αν βρίσκεστε στο κατώτερο πιρούνι, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο κανονικά. Από την άλλη πλευρά, η λήψη δεδομένων θα είναι πιο αργή.

Ο 4G θεωρητική μέγιστη ροή είναι 150MB και 300MB/s για 4g +.

Τα στοιχεία που αφορούν όλες τις τεχνολογίες εξελίσσονται συνεχώς. Μην εμπιστεύεστε τη μέση ταχύτητα, σπάνια θα το φτάσετε. Το σημαντικό είναι ότι η σύνδεσή σας είναι επαρκής για τη χρήση που θέλετε να το κάνετε

Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο ?

Η σύνδεσή σας είναι πολύ αργή ? Τίποτα δεν χάνεται, μπορείτε να παίξετε ορισμένες ρυθμίσεις για να το βελτιώσετε ! Ήδη, κάντε ένα δωρεάν speedtest. Τότε μπορείς:

 • Προτιμήστε ένα καλώδιο Ethernet: Μια ενσύρματη σύνδεση δίνει καλύτερα αποτελέσματα από μια σύνδεση WiFi, η σύνδεσή σας θα είναι ταχύτερη
 • Προσθέστε έναν ενισχυτή WiFi: Το Διαδίκτυο μπορεί να επιβραδυνθεί εάν το κουτί ή ο δρομολογητής σας είναι σε απόσταση πολύ μακριά από τον υπολογιστή σας. Ωστόσο, συμβαίνει επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξετε αυτήν τη διαμόρφωση. Αυτή η συσκευή φέρει περαιτέρω το σήμα του δικτύου WiFi και μπορείτε να το κρεμάσετε πιο εύκολα σε όλη τη διάρκεια της διαμονής σας
 • Λάβετε δοκιμή επιλεξιμότητας: Η χαμηλή ταχύτητα της σύνδεσής σας μπορεί να εξαρτάται από την τρέχουσα προσφορά σας (ADSL, VDSL, οπτικές ίνες κ.λπ.). Κάνοντας μια δοκιμή επιλεξιμότητας, θα γνωρίζετε εάν δικαιούστε νέα τεχνολογία που προσφέρει ταχύτερη γραμμή
 • Αλλαγή χειριστή: Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον χειριστή. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τύπου speedtest πριν από την εγγραφή σας, για να έχετε μια ιδέα για την ποιότητα της σύνδεσης στην οποία θα έχετε πρόσβαση.

Η δοκιμή χρέωσης είναι διαφορετική από τη δοκιμή επιλεξιμότητας: το τελευταίο σας ενημερώνει απλώς εάν το κατάλυμα σας είναι επιλέξιμο για οπτικές ίνες.

Ποιες είναι οι αξιόπιστες δοκιμές ροής ?

Η δοκιμή χρέωσης που προσφέρεται από το Lemon είναι μέχρι σήμερα ένα από τα πιο αξιόπιστα στην αγορά. Φθίνουσα ταχύτητα, ανερχόμενη ταχύτητα, χρόνος απόκρισης, χειριστής διαδικτύου, τοποθεσία. Όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για να κρίνετε την κατάλληλη λειτουργία της σύνδεσής σας είναι διαθέσιμες σε ένα μόνο κλικ.

Πόσο καλή ροή ADSL είναι σταθερή ?

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια καλή χρέωση ADSL είναι περίπου 8 MB/S. Αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να εξελιχθούν με τεχνολογική βελτίωση για να συνδεθούν στο Διαδίκτυο.

Πόσο είναι μια καλή σύνδεση ινών ?

Όσον αφορά την ταχύτητα σύνδεσης, η ίνα δεν έχει ίση. Με ταχύτητα 200 MB/S μπορείτε να θεωρήσετε ότι έχετε ήδη καλή σύνδεση ινών. Παρ ‘όλα αυτά, να γνωρίζετε ότι η ταχύτητα σύνδεσής σας μπορεί να φτάσει τα 2 GB/S.

Πώς να αποκτήσετε ίνες ?

Για να έχετε την ίνα, πρέπει να γνωρίζετε ήδη εάν είστε επιλέξιμοι ή όχι. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να πάτε στον ιστότοπο του χειριστή που προσφέρει μια ενδιαφέρουσα προσφορά ινών και κάντε μια δοκιμή επιλεξιμότητας. Εάν μπορείτε να έχετε την ίνα, ο χειριστής σας θα σας παράσχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα μετακινήσετε έναν τεχνικό εάν το κτίριο σας δεν έχει ακόμη συνδεθεί.

Οι ίνες είναι πιο ακριβές από το ADSL ?

Ναι, η ίνα κοστίζει κατά μέσο όρο περισσότερο από τη συνδρομή ADSL. Το πρώτο έτος θα σας κοστίσει την ίδια τιμή όπως με το ADSL με κάποιο χειριστή, αλλά το νομοσχέδιο θα διογκωθεί κατά περίπου 5 ευρώ το δεύτερο έτος.

Ποιος χειριστής έχει την καλύτερη ίνα ?

Μέχρι σήμερα, το Free προσφέρει την καλύτερη ίνα σε χαρτί με ταχύτητα που μπορεί να είναι περίπου 8 GB/S εάν πληρούνται όλες οι γεωγραφικές και υλικές συνθήκες.

Ζω στην ύπαιθρο και δεν έχω ακόμα τις ίνες. Όταν γνωρίζω ότι οι ίνες φτάνουν στο μέρος μου ?

Για να μάθετε πότε φτάνει η ίνα, σας συμβουλεύουμε να πλησιάσετε την εξυπηρέτηση πελατών του χειριστή σας: 39 00 για πορτοκαλί, 1023 για SFR, 3244 δωρεάν και 1064 για Bouygues Telecom.

Για περαιτέρω !

Πώς να εκτελέσετε ένα speedtest ? Μάθετε τι είναι τα speedtes, τι είναι για και πώς να ερμηνεύσετε τα αποτελέσματα του speedtest σας με το λεμόνι !

Πορτοκαλί ίνες

Είστε πελάτης πορτοκαλιού και θέλετε να δοκιμάσετε την ταχύτητα σύνδεσής σας ? Ανακαλύψτε αμέσως πώς να φτιάξετε ένα Δοκιμή ροής πορτοκαλιού Και πώς να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο !

Δοκιμή χρεωστικής χρεωστικής SFR

Πώς να γνωρίζετε την ταχύτητα της ροής του Διαδικτύου στο σπίτι και να καταλάβετε τι μέσος όρος των αριθμών που λαμβάνονται ? Σας βοηθάμε Δοκιμάζοντας τη ροή ενός κουτιού SFR και να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα.

Δοκιμή χρέωσης Bouygues

Προκειμένου να μετρηθεί με ακρίβεια τη δύναμη της σύνδεσής της, συνιστάται να εκτελέσετε Δοκιμή δοκιμής ροής δωρεάν πλαισίου. Για να το κάνετε αυτό, απλά χρησιμοποιήστε το ηλεκτρονικό μας εργαλείο και προσφέρονται πολλές επιλογές. Το Free έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα freebox που επιτρέπει διάφορες χρήσεις ανάλογα με την επιλεξιμότητα της γραμμής και των αναγκών των πελατών.

Δοκιμάστε και βελτιστοποιήστε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας

Ακολουθήστε τα βήματα για να πραγματοποιήσετε σωστά τη δοκιμή σύνδεσης στο διαδίκτυο με καλώδιο ή Wi-Fi. Μόλις γίνει το speedtest, μην χάσετε τις συμβουλές και τα κόλπα μας για να σερφάρετε ή να παίξετε γρηγορότερα!

Να έχει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα:

 • Κάντε τη δοκιμή σας όταν δεν υπάρχουν άλλοι χρήστες σερφ.
 • Μην κατεβάσετε κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
 • Κλείστε τις άλλες εφαρμογές, παράθυρα και καρτέλες του προγράμματος περιήγησής σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας δεν είναι ο στόχος ενός ιού ή κακόβουλου λογισμικού, χρησιμοποιώντας τον αντι-ιό σας.

Ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι συνδεδεμένος στο μόντεμ μέσω καλωδίου δικτύου και πρέπει να έχετε απενεργοποιημένο WiFi για δοκιμές.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στο σωστό δίκτυο Wi-Fi. Πρέπει να συνδεθείτε στο δίκτυό σας.
 • Δοκιμάστε το Wi-Fi σε διάφορα μέρη: Ξεκινήστε δοκιμάζοντας τη σύνδεσή σας ακριβώς δίπλα στο μόντεμ σας για να έχετε μια μέτρηση αναφοράς.

Τραβήξτε το μέγιστο του Wi-Fi σας

Η ποιότητα του Wi-Fi επηρεάζεται από την απόσταση που σας χωρίζει από το μόντεμ σας, τον αριθμό και τον τύπο των συνδεδεμένων συσκευών, την παρέμβαση που είναι δυνατή με άλλα σήματα, τη διάταξη του σπιτιού σας κ.λπ. Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες.