Πόσο είναι ένας σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο?, Τι είδους υποδοχές θα επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο? |

Τι είδους υποδοχές θα επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο

Ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα, η υποδοχή τύπου 2 είναι σήμερα το ευρωπαϊκό πρότυπο για το εναλλασσόμενο φορτίο ρεύματος. Θεωρείται ένας ενδιάμεσος μεταξύ εγχώριων υποδοχής και διαφορετικών ταχείας υποδοχής, ο τύπος 2 δέχεται περισσότερη ισχύ που μειώνει τον χρόνο επαναφόρτισης. Παρουσιάζονται στα Wallboxes, αυτοί οι σταθμοί φόρτισης για εγκατάσταση στο σπίτι, χρησιμοποιούνται επίσης σε μεγάλο μέρος των δημόσιων τερματικών.

Πόσο είναι ένας σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Θέλετε να εγκαταστήσετε ένα σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα στο σπίτι σας ? ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σιωπηλός και λιγότερο ρυπογόνος από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα, όλο και περισσότεροι οδηγοί επιτρέπουν στον εαυτό τους να παρασυρθούν από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλά πόσο είναι ένας σταθμός φόρτισης για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ? Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον προϋπολογισμό αυτής της λύσης φόρτισης ? Ακολουθήστε τον οδηγό για να μάθετε περισσότερα !

Ποια τιμή για την οποία η μηχανή φόρτισης ?

Θα χρειαστεί μεταξύ € 500 και € 2.000 για την εγκατάσταση ηλεκτρικής επαναφόρτισης στο σπίτι. Ας το δούμε λεπτομερέστερα.

Ενισχυμένη υποδοχή: πιο ασφαλής από την έξοδο τοίχου

Αυτός ο τύπος συσκευής εγγυάται την επαναφόρτιση του οχήματός σας με ασφάλεια Περίπου 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης. Σημειώστε ότι η επαναφόρτιση του οχήματός σας θα είναι πιο αργή με ενισχυμένη υποδοχή παρά με σταθμό φόρτισης. Μετρήστε μεταξύ 8 π.μ. και 16 ώρες φόρτισης για 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ενισχυμένη υποδοχή. Θυμηθείτε λοιπόν να επαναφορτίσετε κατά προτίμηση τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε. Αυτή η λύση συνιστάται για επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα. Για 100% ηλεκτρικό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν σταθμό φόρτισης.

Σταθμός χρέωσης: Η καλύτερη λύση

Ο σταθμός φόρτισης στο σπίτι είναι γρήγορος, ασφαλής και ισχυρός. Η τιμή του, που κυμαίνεται από 1200 έως 2000 €, μπορεί να φαίνεται δαπανηρή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Πράγματι, επωφεληθείτε από την βοήθεια με τη μορφή ενός Φορολογική πίστωση € 300 και η ΦΠΑ μειώθηκε στο 5,5%. Αυτά τα βοηθήματα μπορούν να αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσό. Και πάνω απ ‘όλα, η εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης στο σπίτι αποσβένεται γρήγορα. Πράγματι, αρκεί για περίπου ένα χρόνο. Για παράδειγμα, εάν αντικαταστήσετε το βενζινοκίνητο σας αυτοκίνητο με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να οδηγήσετε σε ένα αστικό περιβάλλον, μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου 833 ευρώ πάνω από ένα χρόνο (10.000 χλμ.). Για πιο ισχυρά αυτοκίνητα, οι αποταμιεύσεις είναι ακόμη πιο σημαντικές. Εάν οδηγείτε σε ένα ηλεκτρικό SUV σε μικτά περιβάλλοντα, η εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας θα ανέρχεται σε 1.316 € κατά τη διάρκεια του έτους. Το πλεονέκτημα ενός ακροδέκτη επαναφόρτισης στο σπίτι τοίχο σε σύγκριση με την ενισχυμένη υποδοχή είναι ο γρήγορος χρόνος φόρτισης (4 ώρες φόρτισης για μια Renault Zoé με τερματικό σταθμό 7,4 kW) και την μεγαλύτερη ηλεκτρική ασφάλεια για να αποφευχθεί η υπέρβαση και η υπερθέρμανση. Επιπλέον, επιτρέπουν οι εγχώριοι σταθμοί φόρτισης Επωφεληθείτε από τις ώρες εκτός λειτουργίας για να γεμίσετε σε χαμηλές τιμές. Για παράδειγμα, για μια μέση κατανάλωση 12 kWh/100km, η τιμή στις ώρες εκτός λειτουργίας θα είναι € 1,34/100 χλμ. Εάν το επαναφορτίσετε σε ένα εξωτερικό τερματικό, η τρέχουσα τιμή του δικτύου Ionity είναι € 0.79/λεπτό. Η επαναφόρτιση στο σπίτι, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός τερματικού, επομένως παραμένει η πιο οικονομική λύση κατά την οδήγηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τι είδους υποδοχές θα επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ?

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: τύποι υποδοχών

Για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η επαναφόρτιση είναι προφανώς μια βασική ερώτηση. Πηγαίνουμε γύρω από το κύριο πρότυπο για να αποφύγουμε τον “πονοκέφαλο”.

AC ή DC, δύο τύποι ρεύματος

Πριν ξεκινήσετε να παρουσιάζετε τους διαφορετικούς τύπους υποδοχών, ας μιλήσουμε για το τρέχον. Για την επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, υπάρχουν δύο τύποι:

  • Εναλλασσόμενο ρεύμα (AC για Τρέχουσα εναλλακτική λύση στα αγγλικά), στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων που χρησιμοποιούνται για αργή και επιταχυνόμενη επαναφόρτιση
  • Άμεσο ρεύμα (DC για Συνεχές ρεύμα), προορίζεται για υψηλή ισχύ για γρήγορο φορτίο

Οικιακή πρίζα

Παρουσιάστε στο σπίτι σας ή στο γκαράζ σας, η λέξη SO -που ονομάζεται E/F είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο.

Τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται στην αγορά περιλαμβάνουν ένα καλώδιο για να συνδέσετε σε αυτήν την καθολική υποδοχή. Να είστε προσεκτικοί όμως: Πριν από τη σύνδεση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου, θυμηθείτε να ελέγξετε την εγκατάστασή σας από έναν ηλεκτρολόγο, οι συστάσεις είναι να χρησιμοποιήσετε μια υποδοχή συνδεδεμένη με το δικό σας διακόπτη.

Εάν είναι σήμερα η απλούστερη και πιο οικονομική λύση, η επαναφόρτιση σε μια εγχώρια υποδοχή είναι επίσης η πιο αργή. Τα καλώδια περιορίζουν την εξουσιοδοτημένη ισχύ στο 10α, το ισοδύναμο μόλις πάνω από 2 kW. Θα χρειαστούν λίγο περισσότερο από 20 ώρες για να επαναφορτίσετε μια μπαταρία 50 kWh. Οι περισσότεροι σε μια βιασύνη μπορούν να επιλέξουν μια ενισχυμένη υποδοχή “Green’up”. Σχετικά με ένα συγκεκριμένο καλώδιο, αυτό επιτρέπει το φορτίο να αναρριχηθεί στα 14α, λίγο πάνω από 3 kW.

Υποδοχή τύπου 2

Ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα, η υποδοχή τύπου 2 είναι σήμερα το ευρωπαϊκό πρότυπο για το εναλλασσόμενο φορτίο ρεύματος. Θεωρείται ένας ενδιάμεσος μεταξύ εγχώριων υποδοχής και διαφορετικών ταχείας υποδοχής, ο τύπος 2 δέχεται περισσότερη ισχύ που μειώνει τον χρόνο επαναφόρτισης. Παρουσιάζονται στα Wallboxes, αυτοί οι σταθμοί φόρτισης για εγκατάσταση στο σπίτι, χρησιμοποιούνται επίσης σε μεγάλο μέρος των δημόσιων τερματικών.

Η αποδεκτή ισχύς θα εξαρτηθεί από την πλευρά διαμόρφωσης του τερματικού, αλλά και από τον φορτιστή στο όχημα. Σήμερα, τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενσωματώνουν ένα φορτιστή 7 kW ως πρότυπο. Άλλοι, όπως η Renault Zoe, αποδέχονται έως και 22 kW.

Εάν χρησιμοποιείται κυρίως σήμερα για αργό και επιταχυνόμενο φορτίο, η υποδοχή τύπου 2 χρησιμοποιείται επίσης για γρήγορη. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα στις πρώτες γενιές της Ζωής, της οποίας η δύναμη φορτίου ανέβηκε στα 43 kW. Ο Tesla χρησιμοποιεί επίσης μια διαμόρφωση του προτύπου στο δίκτυο των υπερσυμπιονιστών του. Χρησιμοποιείται για το μοντέλο S και το μοντέλο X, προσφέρει περισσότερα από 100 kW.