Τι πληρωμή χωρίς επαφή? |, Χρησιμοποιήστε το NFC: Πώς να πληρώσετε χωρίς επαφή με το smartphone σας | Bouygues Telecom

Χρησιμοποιήστε το NFC: Πώς να πληρώσετε χωρίς επαφή με το smartphone σας

Επομένως, η εντολή πληρωμής δίνεται χωρίς υπογραφή και χωρίς παρουσίαση εγγράφου ταυτότητας.

Τι είναι η πληρωμή χωρίς επαφή ?

Η πληρωμή χωρίς επαφή είναι μια γρήγορη μέθοδος πληρωμής, με τραπεζική κάρτα ή κινητό τηλέφωνο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αγορές μικρού ποσού από έναν έμπορο εξοπλισμένο με ειδική περίπτωση. Για μια δεδομένη περίοδο (ανά ημέρα, ανά εβδομάδα ή ανά μήνα), το σωρευτικό ποσό των πληρωμών χωρίς επαφή είναι περιορισμένη.

  • κάρτα τράπεζας
  • Τηλέφωνο

κάρτα τράπεζας

Η πληρωμή χωρίς επαφή σάς επιτρέπει να κάνετε μια αγορά πλησιάζοντας την τραπεζική σας κάρτα λιγότερο από 4 εκατοστά από μια ειδική περίπτωση που ονομάζεται Τερματικό ηλεκτρονικού πληρωμής (TPE) .

Η εντολή πληρωμής: Επομένως, ο TitleContent παρέχεται χωρίς σύνθεση μυστικού κώδικα, χωρίς υπογραφή και χωρίς παρουσίαση εγγράφου ταυτότητας.

Για λόγους ασφαλείας, το μέγιστο ποσό χωρίς επαφή πληρωμής περιορίζεται σε € 50 ανά λειτουργία.

Η τράπεζά σας θέτει ένα ανώτατο όριο στο σωρευτικό ποσό των εξουσιοδοτημένων αγορών “χωρίς επαφή” (ανά ημέρα, ανά εβδομάδα ή ανά μήνα).

Ο μέγιστος αριθμός εξουσιοδοτημένων διαδοχικών συναλλαγών είναι επίσης περιορισμένος.

Όταν ξεπεραστεί ένα ανώτατο όριο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο μέσο πληρωμής ή πληρωμή εισάγοντας την τραπεζική σας κάρτα στο TPE.

Τηλέφωνο

Για να χρησιμοποιήσετε ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσο πληρωμής, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες 2 όροι:

  • Το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι εξοπλισμένο με το σύστημα NFC (” Κοντινό πεδίο επικοινωνίας “),
  • Η τράπεζά σας πρέπει να προσφέρει υπηρεσία πληρωμής κινητού τηλεφώνου

Η πληρωμή χωρίς επαφή σάς επιτρέπει να κάνετε μια αγορά πλησιάζοντας το τηλέφωνό σας λιγότερο από 4 εκατοστά από μια ειδική περίπτωση (συχνά καλείται τερματικό Ουσία.

Επομένως, η εντολή πληρωμής δίνεται χωρίς υπογραφή και χωρίς παρουσίαση εγγράφου ταυτότητας.

Για αγορά ενός μικρή ποσότητα (20 € ή 30 € περίπου), η πληρωμή γίνεται χωρίς να εισέλθει στον κωδικό.

Για ένα ανώτερος, Μπορεί να σας ζητηθεί να εκτελέσετε μία από τις ακόλουθες 2 λειτουργίες:

  • Εισαγάγετε τον εμπιστευτικό κωδικό σας στο πληκτρολόγιο του τερματικού πληρωμής του εμπόρου
  • Εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό σας (διαφορετικό από τον εμπιστευτικό κωδικό της κάρτας σας).

Η τράπεζά σας θέτει ένα ανώτατο όριο στο σωρευτικό ποσό των εξουσιοδοτημένων αγορών “χωρίς επαφή” (ανά ημέρα, ανά εβδομάδα ή ανά μήνα). Ο μέγιστος αριθμός εξουσιοδοτημένων διαδοχικών συναλλαγών είναι επίσης περιορισμένος.

Όταν ξεπεραστεί ένα ανώτατο όριο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο μέσο πληρωμής.

Ποιός μπορεί να με βοηθήσει ?

Έχετε μια ερώτηση ? Θέλετε να υποστηριχθείτε στις προσπάθειές σας ?

Χρησιμοποιήστε το NFC: Πώς να πληρώσετε χωρίς επαφή με το smartphone σας

Χρησιμοποιήστε το NFC πώς να πληρώσετε χωρίς επαφή με το smartphone σας

Η τεχνολογία NFC σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να πραγματοποιήσετε πληρωμές χωρίς επαφή. Εδώ είναι αυτό που πρέπει να ξέρετε για να το χρησιμοποιήσετε καλά.

Το NFC, τι είναι ?

Πιθανότατα γνωρίζετε την πληρωμή με τραπεζική κάρτα χωρίς επαφή. Γνωρίζετε ήδη το NFC ! Το NFC είναι το γεγονός ότι είναι σε θέση να ανταλλάξουμε πληροφορίες με ραδιόφωνα μεταξύ δύο αεροσκαφών, χάρη σε μια πολύ απλή αρχή: αρκεί να το φέρει πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Ένα μεγάλο μέρος των τραπεζικών καρτών, αλλά και των κινητών τηλεφώνων, είναι ήδη εξοπλισμένο με αυτήν την τεχνολογία. Τα τελευταία χρόνια, είναι πράγματι δυνατό να πραγματοποιήσετε πληρωμή χωρίς επαφή με το smartphone σας. Στο smartphone σας, οι δυνατότητες που έφεραν το NFC δεν σταματούν στην πληρωμή και οι νέες αιτήσεις προετοιμάζονται. Ορισμένα ψηφιακά δισκία και ακουστικά είναι επίσης εξοπλισμένα με αυτήν την τεχνολογία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το NFC ?

Για να χρησιμοποιήσετε το NFC για να πληρώσετε μια αγορά, το smartphone σας πρέπει πρώτα να είναι εξοπλισμένο με αυτήν την επιλογή. Στη συνέχεια, πρέπει να ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και να διαμορφώσετε μια μέθοδο πληρωμής. Μόλις ενεργοποιηθεί και διαμορφωθεί το NFC, μπορείτε να πληρώσετε με το smartphone σας σε όλους τους εμπόρους που έχουν τερματικό χωρίς επαφή. Απλά φέρτε το smartphone σας πιο κοντά σε λίγα εκατοστά από τη συσκευή. Μεταξύ δύο smartphones Android, μπορείτε επίσης να κάνετε μια μεταφορά δεδομένων χάρη στο NFC, όπως θα κάνατε στο Bluetooth. Απλά τους φέρετε πιο κοντά σε μερικά εκατοστά, στη συνέχεια επικυρώστε την επιλογή “Πατήστε για κοινή χρήση”. Μάλλον αργή, αυτή η μέθοδος συνιστάται ωστόσο για όχι μεγάλα αρχεία.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το NFC στις δημόσιες συγκοινωνίες ?

Σύμφωνα με την ίδια διαδικασία, σε πολλές μεγάλες πόλεις, ένα διαμορφωμένο smartphone δίνει πρόσβαση σε δημόσιες συγκοινωνίες εξοπλισμένες με NFC. Μετά την πόλη της Νίκαιας, η οποία υιοθέτησε την αποζημιωμένη πληρωμή το 2010, οι Clermont-Ferrand, Toulouse και Strasbourg έχουν, για παράδειγμα. Στην περιοχή του Παρισιού, η εφαρμογή Vianavigo επιτρέπει, υπό ορισμένες συνθήκες, να επαναφορτίσει και να επικυρώσει τους τίτλους μεταφοράς της απευθείας από ορισμένα smartphones.

Πώς να διαβάσετε μια ετικέτα NFC ?

Οι ετικέτες NFC είναι μικρές ετικέτες που περιέχουν ένα τσιπ NFC. Αυτές οι ετικέτες μπορούν να βρεθούν σε μια αφίσα, ένα μικρό αντικείμενο ή στη συσκευασία ενός προϊόντος, για παράδειγμα, το οποίο επιτρέπει στο smartphone σας να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες (χρόνοι, προωθήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά. Ουσία. Αυτές οι πληροφορίες λαμβάνονται γενικά αφού το smartphone σας συνδέεται με μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα πληροφοριών. Αυτή η μέθοδος είναι επομένως πιο απλού.

Το άνοιγμα μιας πόρτας με το NFC είναι δυνατόν ?

Πολλές εφαρμογές προετοιμάζονται για να αυξήσουν τις δυνατότητες των smartphones NFC. Μεταξύ των σημερινών έργων ή επιτευγμάτων, ορισμένοι αφορούν έξυπνες κλειδαριές. Για παράδειγμα, σύντομα θα είναι δυνατό να ανοίξει η πόρτα ενός αυτοκινήτου και ακόμη και να μεταδώσει αυτή τη δυνατότητα στο smartphone ενός φίλου ή ενός μέλους της οικογένειας, χάρη στην υπηρεσία Carkey της Apple. Άλλοι βιομηχανικοί παίκτες θα πρέπει να προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες για στέγαση και εταιρικές κλειδαριές.

NFC στο Android, πώς να το εκμεταλλευτείτε ?

Η πλειοψηφία των πρόσφατων smartphones Android είναι εξοπλισμένα με το NFC. Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στην καρτέλα “Ρυθμίσεις”, επιλέξτε “Plus” από το μενού “Ασύρματο και δίκτυο” και, στη συνέχεια, επιλέξτε NFC (και ενδεχομένως την επιλογή Beam Android για κοινή χρήση δεδομένων). Εάν επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πληρωμής κινητής τηλεφωνίας. Αυτή η λειτουργία ενεργοποίησης διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, αλλά υποθέτει ότι βρίσκεστε κάτω από το κάλυμμα του κινητού δικτύου (2G, 3G ή 4G) για να λειτουργήσετε. Στο Google Play, θα βρείτε πρόσθετες τεχνικές δυνατότητες, μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών NFC.

NFC στο iPhone, πώς να το εκμεταλλευτείτε ?

Τα πρόσφατα iPhones είναι εξοπλισμένα με NFC. Για να διαμορφώσετε την πληρωμή για κινητά, μέσω της Apple Pay, θα πρέπει να το προσθέσετε στο πορτοφόλι της Apple. Σημειώστε επίσης ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για να πληρώσετε για τις αγορές της Apple στον λογαριασμό σας για κινητά. Επιπλέον, για να ανοίξετε ευρύτερες τεχνικές δυνατότητες, κοιτάξτε τις εξειδικευμένες εφαρμογές NFC στο AppStore.

Πληρωμή NFC: Τι να κάνετε σε περίπτωση απάτης ή κλοπής ?

Η πλειοψηφία των υπηρεσιών πληρωμών κινητής τηλεφωνίας περιορίζει το ποσό της πληρωμής χωρίς επαφή σε 20 ευρώ. Για μεγαλύτερα ποσά, δημιουργείται ασφάλεια. Ανάλογα με τους κανόνες της Υπηρεσίας στις οποίες έχετε εγγραφεί, μπορείτε να σας ζητήσετε κωδικό, αναγνώριση προσώπου ή αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων για να πιστοποιήσετε την πληρωμή σας. Στη συνέχεια, μερικές φορές θα είναι απαραίτητο να παρουσιάσετε το smartphone σας για δεύτερη φορά, για να επιβεβαιώσετε τη λειτουργία. Σε περίπτωση απάτης ή κλοπής του smartphone σας, οι πληρωμές καλύπτονται με τη βοήθεια πληρωμής. Μην ξεχάσετε να αντιταχθείτε να αποκλείσετε οποιαδήποτε μεταγενέστερη συναλλαγή.

  • Το NFC είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο συμβατών συσκευών, απλώς φέρνοντας την πιο κοντά σε μερικά εκατοστά μεταξύ τους.
  • Εάν έχετε ένα smartphone NFC, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πληρωμές χωρίς επαφή από εμπόρους που έχουν συμβατά τερματικά πληρωμών.
  • Εκτός από την πληρωμή χωρίς επαφή, το NFC επιτρέπει πολλές εφαρμογές: να ανταλλάσσουν δεδομένα μεταξύ δύο smartphones, συμβουλευτείτε τα στοιχεία χάρη σε μια ετικέτα NFC ON .