Τι έμαθαν οι πρώτοι μου μήνες με το Mini Cooper SE – Numerama, Mini Electric (2023): έως 218 hp και 400 χλμ. Αυτονομία

Mini Electric (2023): έως 218 hp και 400 χλμ. Αυτονομία

Στην πραγματικότητα, μόλις επέστρεψα από το ταξίδι Τύπου, ήρθα σε επαφή με τη μίνι αντιπροσωπεία κοντά στο σπίτι μου για να ανταλλάξω το μίνι θερμικό μου ενάντια σε αυτό το μίνι cooper. Μετά από μια μακρά αναμονή, επεκτάθηκε λόγω του κορώνα, ήμουν σε θέση να πάρει αυτό το 100 % ηλεκτρικό αυτοκίνητο – ενοικιαζόμενο για δύο χρόνια – τον Οκτώβριο του 2020. Εάν δεν λυπάμαι αυτή την επιλογή (λίγο μερικές φορές σε ορισμένες καταστάσεις), ήμουν σε θέση να μάθω από αυτούς τους πρώτους μήνες χρήσης.

Τι μου δίδαξε οι πρώτοι μου μήνες με το μίνι cooper

Πηγή: Louise Audry για Numerama

Από τον Οκτώβριο του 2020, έχω την κατοχή ενός Mini Cooper SE, το πρώτο 100 % ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγγλικής μάρκας. Ότι αυτοί οι πρώτοι μήνες χρήσης με έμαθαν ?

Όταν προσπάθησα για πρώτη φορά το Mini Cooper SE, κατά τη διάρκεια δοκιμής που οργανώθηκε στη νότια Γαλλία λίγο πριν τον πρώτο περιορισμό, αμέσως ερωτεύτηκα. Η αυτονομία δεν ονειρεύεται, αλλά, για την καθημερινή μου χρήση (η οποία συνίσταται στη μετάβαση στο γυμναστήριο), αποδεικνύεται επαρκής. Εκτός από αυτό το ελάττωμα που δεν είναι απαραιτήτως ένα, το Mini Cooper έχει τα πάντα για να ευχαριστήσει: ελκυστικό σχέδιο (είναι το ίδιο με θερμικό), εξοπλισμό premium, διασκέδαση ..

Στην πραγματικότητα, μόλις επέστρεψα από το ταξίδι Τύπου, ήρθα σε επαφή με τη μίνι αντιπροσωπεία κοντά στο σπίτι μου για να ανταλλάξω το μίνι θερμικό μου ενάντια σε αυτό το μίνι cooper. Μετά από μια μακρά αναμονή, επεκτάθηκε λόγω του κορώνα, ήμουν σε θέση να πάρει αυτό το 100 % ηλεκτρικό αυτοκίνητο – ενοικιαζόμενο για δύο χρόνια – τον Οκτώβριο του 2020. Εάν δεν λυπάμαι αυτή την επιλογή (λίγο μερικές φορές σε ορισμένες καταστάσεις), ήμουν σε θέση να μάθω από αυτούς τους πρώτους μήνες χρήσης.

Για περαιτέρω

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Μην εμπιστεύεστε την εμφάνιση της αυτονομίας

Όπως προβλέπεται στην επίσημη ιστοσελίδα, το Mini Cooper θα προσέφερε αυτονομία μεταξύ 235 και 270 χιλιομέτρων ανάλογα με τον κύκλο WLTP. Από τη στιγμή που αποκτήσαμε το μοντέλο μας, η οθόνη On -board δεν έχει εμφανίσει ποτέ περισσότερα από 190 χιλιόμετρα. Ο αλγόριθμος υπολογισμού θα ήταν λίγο απαισιόδοξος ? Ή θα ήταν πολύ αισιόδοξος στα στοιχεία που προχωράει ? Η αλήθεια πρέπει να είναι μεταξύ των δύο. Για παράδειγμα, μπορέσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι 55 χιλιομέτρων, ειδικά αποτελούμενο από γρήγορες διαδρομές, χρησιμοποιώντας μόνο το 23 % της μπαταρίας. Ένα γρήγορο σταυροειδές προϊόν δίνει μια ιδέα πραγματικής αυτονομίας υπό αυτές τις συνθήκες: περίπου 240 χιλιόμετρα. Στην αρχή αυτού του ταξιδιού, η οθόνη On -board, ωστόσο, ανακοίνωσε μόνο μια σειρά από 163 χιλιόμετρα.

Γενικά, τα χιλιόμετρα που εμφανίζονται από την οθόνη ON -board είναι πάνω απ ‘όλα μια πηγή πίεσης: καθώς βλέπουμε την πτώση του αριθμού, μπορούμε να πανικοβληθούν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ληφθεί για χρήματα σε μετρητά. Βασίζεται στα τελευταία χιλιόμετρα. Εάν είχατε λίγο βαρύ πόδι στο πεντάλ επιτάχυνσης ή αν ήταν πολύ κρύο, η αυτονομία που εμφανίζεται δεν θα αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Για καλύτερη πλοήγηση, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε το ποσοστό που παραμένει στην εφαρμογή πλούσια σε σχετικές πληροφορίες (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ.).

Μια άλλη απόδειξη ότι δεν πρέπει πάντα να βασίζεστε στην οθόνη ON -BOARD: Η αυτονομία μπορεί μερικές φορές να ανέβει ή να παραμείνει σταθερή για αρκετά χιλιόμετρα. Είναι μια πραγματική ρύθμιση, η οποία εξαρτάται από το ρυθμό, τις εξωτερικές συνθήκες, τη λειτουργία οδήγησης και τη διαχείρισή σας. Στο συνηθισμένο ταξίδι μας, το οποίο συγκεντρώνει τη Lille στο Fressain στα βόρεια της Γαλλίας, τα λίγα χιλιόμετρα ταξίδεψαν στα 130 χλμ./Ώρα δραστικά χαμηλότερα από την αυτονομία. Από την άλλη πλευρά, το τελευταίο τμήμα, που περιορίζεται σε 90 km/h, επιστρέφει συνεχώς μερικά χιλιόμετρα. Εάν νομίζετε ότι η αυτονομία πέφτει λίγο πολύ γρήγορα, μην διστάσετε να επιβραδύνετε λίγο – ειδικά αφού ένα αυτοκίνητο της πόλης όπως το Mini Cooper δεν κόβεται για τον αυτοκινητόδρομο. Κατανόηση: Μην μετράτε πάρα πολύ σε αυτήν για να αλιευθεί τα χιλιόμετρα για ένα σαββατοκύριακο.

Mini Cooper SE // Εφαρμογή πηγής: Maxime Claudel για Numerama

Η εφαρμογή Mini Cooper είναι

Πηγή: Maxime Claudel για Numerama

Μερικά στοιχεία για την κατανάλωση ::

Λειτουργία οδήγησης Αυτονομία στην αρχή Αυτονομία κατά την άφιξη Τα χιλιόμετρα ταξίδεψαν Χρησιμοποιείται η χωρητικότητα
Μάθημα 1 (11 μοίρες) Πράσινος 163 χλμ 142 χλμ 55 χλμ 23 %
Μάθημα 2 (0 βαθμός) Αθλημα 108 χιλιόμετρα 45 χλμ 55 χλμ 37 %
Μάθημα 3 (- 7 μοίρες) Πράσινος 160 χλμ 147 χλμ 15 χλμ 8 %
Μάθημα 4 (- 3 μοίρες) Πράσινος 147 χλμ 119 χλμ 15 χλμ 11 %
Μάθημα 5 (4 μοίρες) Πράσινος 162 χλμ 127 χλμ 55 χλμ 27 %
Μάθημα 6 (16 μοίρες) Πράσινος 179 χλμ 150 χλμ 55 χλμ 20 %

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν του αρέσει πραγματικά το κρύο

Μπορεί να μην το γνωρίζετε: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν τους αρέσει το κρύο. Το χειμώνα, η εκτιμώμενη αυτονομία είναι στο χαμηλότερο, λόγω της μπαταρίας που πρέπει να θερμαίνεται περισσότερο για να φτάσει σε μια βέλτιστη θερμοκρασία (μια διαδικασία που απαιτεί ενέργεια). Κατά συνέπεια, μην εκπλαγείτε να κάνετε λιγότερα χιλιόμετρα όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι κρύες. Ειδικά επειδή θα τείνουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερες επιλογές άνεσης (για παράδειγμα τα θέματα θερμαινόμενου καθίσματος) που πυροβολούν την μπαταρία.

Οι πολλαπλές διαδρομές μας που έγιναν αυτό το χειμώνα μπορούν να υποστηρίξουν αυτήν την παρατήρηση: όσο πιο κρύο είναι, τόσο περισσότερο η αυτονομία λιώνει ως χιόνι στον ήλιο σε παρόμοιες διαδρομές (μεταξύ 20 και 33 % για 55 χιλιόμετρα).

Mini Electric (2023): έως 218 hp και 400 χλμ. Αυτονομία

Το Mini λέει λίγο περισσότερο για το μελλοντικό μίνι ηλεκτρικό, δύο εκδόσεις των οποίων προγραμματίζονται, Cooper E και Cooper SE, με διαφορετικά επίπεδα ισχύος και μπαταρίας.

Αυτό το νέο μίνι φαίνεται να έχει όγκο, ειδικά στη μάσκα

Στα μέσα Απριλίου, αποκαλύψαμε τις τελικές γραμμές των επόμενων μίνι καθώς και ορισμένων τεχνικών χαρακτηριστικών. Είναι πλέον επίσημη, η ηλεκτρική έκδοση, δεδομένου ότι σχεδιάζεται επίσης θερμική, θα απολαύσει δύο κινητήρες. Το πρώτο θα παραδώσει ισχύ 135 kW (ή 184 hp) στο Cooper E, το δεύτερο θα φτάσει τα 160 kW (218 hp) στο Cooper είναι.

Δύο μπαταρίες βρίσκονται επίσης στο πρόγραμμα με χωρητικότητα 40,7 kWh για το Cooper E και 54,2 kWh για το Cooper είναι. Σήμερα, το Mini Electric πρέπει να είναι ικανοποιημένο με μία έκδοση 135 kW (ή 184 hp) και συσσωρευτή μόνο 32,6 kWh. Είναι σε θέση να ταξιδεύει μέχρι 231 χλμ. Σε ένα μόνο φορτίο, ενώ το επόμενο μίνι δίνεται μεταξύ 300 και 400 χλμ., Ανάλογα με το συσσωρευτή.

Αυτά τα στοιχεία είναι συγκρίσιμα με αυτά που βρίσκονται στην ομάδα Stellantis (μπαταρία 54 kWh και περίπου 420 χλμ.), Ειδικά στο Jeep Avenger και DS 3 E-Tense. Ωστόσο, ο τελευταίος ανήκει στο τμήμα SUV και προσφέρει πέντε πόρτες. Το Mini επιλέγει ένα άλλο μονοπάτι, αυτό της παραμονής πιστή στο τρίτο αμάξωμα.

Τα πίσω φώτα, με τη μορφή ενός τριγώνου, είναι μια καινοτομία σε ένα μίνι

Η ηλεκτρική επίθεση για το Mini

Η μάρκα μετράει πολύ στο ηλεκτρικό της μοντέλο, καθώς είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 25,5 % πέρυσι με περισσότερες από 43.000 μονάδες που πωλούνται. Συνολικά, ένα στα πέντε μίνι είναι ηλεκτρικά.