Ποια είναι η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου? Maif, Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Πόσα χιλιόμετρα? TCS Ελβετία

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Contents

BMW IX XDRIVE40

Ποια είναι η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Αυτονομία Δ

Το επίπεδο αυτονομίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ένα από τα κύρια κριτήρια που προβάλλουν οι κατασκευαστές για να πείσουν τους αυτοκινητιστές. Για τι πράγμα μιλάμε ? Ποια είναι η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ? Γιατί είναι σημαντικό ? Και ποιοι είναι οι παράγοντες που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή σε αυτήν την αυτονομία ? Εξήγηση.

Ποια είναι η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων και πώς μετράμε ?

Η αυτονομία, που θεωρείται πολύ καιρό ως η Αχιλλέα τακούνια ηλεκτρικών οχημάτων, αντιστοιχεί στη συνολική απόσταση που το αυτοκίνητο είναι σε θέση να ταξιδέψει μεταξύ δύο χρεώσεων, στο σπίτι ή σε έναν ειδικό σταθμό φόρτισης. Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία ιόντων λιθίου (αυτός ο τύπος ηλεκτροχημικού συσσωρευτή, ο πιο συνηθισμένος σήμερα, χρησιμοποιεί το λίθιο σε ιοντική μορφή).

Από το 2018, η αυτονομία πρέπει να μετρηθεί πριν από την τοποθέτηση ενός οχήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της διαδικασίας WLTP (για “Παγκοσμίως εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής φωτός οχημάτων” Στα Αγγλικά). Με αυτή τη “παγκόσμια διαδικασία δοκιμής που εναρμονίζεται για ελαφρά οχήματα”, πραγματοποιείται συστηματικά μια μπαταρία δοκιμών (για κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές), υπό συνθήκες κοντά στις πραγματικές συνθήκες χρήσης οχημάτων (τύπος οδήγησης, κλιματολογικές συνθήκες, πρόσκληση των οχημάτων Ηλεκτρικός εξοπλισμός κ.λπ.) και σε έναν αστικό ή μικτό εναρμονισμένο κύκλο WLTP (57 % αστικές διαδρομές, 25 % περι-αστική διαδρομή και 18 % των ταξιδιών στον αυτοκινητόδρομο). Τα αποτελέσματα που ελήφθησαν για κάθε μοντέλο (επίπεδο κατανάλωσης, αυτονομία με πλήρη επαναφόρτιση. ) πρέπει να μεταδίδονται από τους κατασκευαστές και να διατίθενται σε πιθανούς αγοραστές.

Επί του παρόντος, και σύμφωνα με τα κριτήρια WLTP, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμφανίζουν κατά μέσο όρο μεταξύ 150 και 600 χιλιομέτρων αυτονομίας. Εκτός από το να πρέπει να διασχίσετε όλη τη Γαλλία, χωρίς να επαναφορτίσετε τις δυνατότητες στην πορεία (σε δημόσιο σταθμό φόρτισης ή επιχείρηση. ), υπάρχει επομένως πολύ μικρός κίνδυνος να στεγνώσει με τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα.

Ποιοι παράγοντες έχουν αντίκτυπο στην αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος ?

Η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος, συγκρίσιμη με το μέγεθος της δεξαμενής βενζίνης ενός θερμικού αυτοκινήτου βενζίνης ή ντίζελ, εξαρτάται από την ικανότητα των μπαταριών, που μετριέται σε κιλοβατοποίηση (kWh). Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η χωρητικότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αυτονομία του οχήματος. Η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου επηρεάζεται επίσης από διάφορες μεταβλητές, μέρος των οποίων συνδέονται με τη συμπεριφορά του οδηγού:

 • Η ταχύτητα (όσο πιο γρήγορα οδηγείτε και τόσο περισσότερο η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη συντήρηση ταχύτητας είναι υψηλή),
 • στυλ οδήγησης (οικολογική οδήγηση, αθλητική ή υγρή οδήγηση. Ουσία,
 • Το φορτίο που μεταφέρεται (σημαντικά φορτία, που μεταφέρονται στον κορμό ή στην οροφή, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αυτονομία),
 • Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου (γκαλερί των οροφών και ανοιχτά παράθυρα αυξάνουν κυρίως την κατανάλωση),
 • Ο τύπος του δρόμου που έχει ληφθεί (Rue de Dété-Ville, Fast Lane, Highway. Ουσία,
 • Η ανύψωση των κομματιών (η κατανάλωση αυξάνεται στις νευρώσεις και μειώνεται στις αποβάθρες, χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Ουσία,
 • Και η εξωτερική θερμοκρασία (υπονοεί ή όχι τη χρήση θέρμανσης ή κλιματισμού, ενώ μια ηλεκτρική μπαταρία κρατά το φορτίο λιγότερο σε πολύ κρύο από τη θερμοκρασία δωματίου).

Σημειώστε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν ξοδεύει ενέργεια όταν σταματά ή γυρίζει σε αργή κίνηση (εκτός από τον κλιματισμό ή τη θέρμανση), σε αντίθεση με το τι συμβαίνει με ένα θερμικό αυτοκίνητο. Ο ηλεκτρικός κινητήρας καταναλώνει μόνο ενέργεια όταν τονίζεται, στη φάση επιτάχυνσης. Μόνο οι φάσεις χρήσης έχουν αντίκτυπο στην αυτονομία.

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν την καλύτερη αυτονομία το 2021 ?

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης που έχουν την πιο αυτονομία

Αλλά ποια είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν την πιο αυτονομία σήμερα ? Στην κατηγορία των αυτοκινήτων της πόλης, η φινέτσα της καμπίνας δεν είναι πάντα συνώνυμη με μια “μικρή” μπαταρία. Στον κατάλογο των αυτοκινήτων της πόλης που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αυτονομία, το 2021 βρίσκουμε το μικρό Cors-e του Opel (362 χλμ. Αυτονομίας), το Peugeot E-208 (362 χλμ.), Το Dacia Spring (230 χλμ.) Και τα μοντέλα Zoe (370 χλμ.) Από την Renault, η οποία ήταν μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία 1 .
Η απόδοση μικρών 100 % κάτοικων ηλεκτρικών πόλεων έχει αυξηθεί, για αρκετά χρόνια, όσον αφορά την αυτονομία των χιλιομέτρων.

Τα ηλεκτρικά sedans που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αυτονομία

Το 2021, και εκτός από τα SUV και τα επαναφορτιζόμενα υβρίδια, οι εξουσίες του Mercedes-Benz Caracole στο κεφάλι των sedans που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αυτόνομες αυτόνομες Το Sedan (637 χλμ. Αυτονομίας εκτιμάται), το μοντέλο Tesla 3 (614 χλμ.), Το ID-3 της Volkswagen (μέχρι 548 χλμ.), Το Taycan de Porsche (504 χλμ. Leaf (385 χλμ.) Και το συμπαγές sedan Citroën E-C4 (350 χλμ.) 2 . Οι μεγάλες ακτίνες δράσης τους, με ένα μόνο φορτίο, είναι ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία τους, παράλληλα με τη σιωπή των κινητήρων και τη ρευστότητα της μετακίνησης.

Ποιο επίπεδο αυτονομίας αντιστοιχεί στη χρήση μου ?

Τι αυτονομία χρειάζεστε ? Είναι απαραίτητο να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις για να κάνετε μια καλή σύγκριση και να βρείτε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Για αποκλειστικά αστική χρήση, πάνω από μερικά χιλιόμετρα, θα ήταν μάταιο και άσκοπα ακριβό, να επιλέξετε ένα από τα οικογενειακά sedans ή ένα από τα SUV που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αυτόνομες. Ένας ηλεκτρικός αθλητής ή ένα σειριακό αυτοκίνητο της πόλης, που διατίθεται στο εμπόριο σε χαμηλότερη τιμή και με αυτονομία 200 έως 400 χλμ., Θα είναι αρκετή για εσάς. Αν είναι για εσάς ένα επιπλέον όχημα ή προορίζεται για δευτεροβάθμια χρήση, την οποία θα χρησιμοποιείτε μόνο περιστασιακά και σε μικρές αποστάσεις: ο αριθμός των KM που ταξιδεύονται την ημέρα δεν δικαιολογεί την επένδυση σε ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας.

Αλλά για τακτική χρήση σε μεγάλες διαδρομές, ελάχιστα εφοδιασμένα με υποδομή φορτίου, ο αυτοκινητιστής έχει ενδιαφέρον να ευνοήσει ένα μεγαλύτερο μοντέλο, ακόμη και ένα πολυτελές sedan, με ενισχυμένη αυτονομία (έως 600 χλμ.). Συνιστάται επίσης να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ισχυρή αυτονομία εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για διακοπές.

Όποια και αν είναι η ανάγκη, είναι πάντα σκόπιμο να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο που εμφανίζει χωρητικότητα για διπλά χιλιόμετρα που ταξίδεψαν κατά κανόνα, μεταξύ δύο επαναφορτιών. Από τη μία πλευρά, οι κατασκευαστές τείνουν να είναι αισιόδοξοι για την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων που παράγουν, σε σύγκριση με την πραγματική ικανότητα αυτών των μοντέλων στην πραγματική ζωή και σε διαφοροποιημένα εδάφη. Και από την άλλη πλευρά, ο μελλοντικός οδηγός έχει κάθε ενδιαφέρον για την εξοικονόμηση περιθωρίου ασφαλείας, σε περίπτωση περιστασιακής αύξησης της κατανάλωσής του (και δεν είναι σε θέση να επαναφορτίσει το αυτοκίνητό του σε κατάλληλο σταθμό φόρτισης). Για να μην αναφέρουμε ότι η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χάνει την χωρητικότητά του ως επαναφορτίζεται.

Πώς να αυξήσετε την αυτονομία του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου ?

Είτε χρησιμοποιείτε ένα sedan Tesla είτε ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το στυλ οδήγησης είναι τεράστιο για να αποκτήσετε την καλύτερη αυτονομία: είναι σκόπιμο να περάσετε, αν δεν συμβαίνει ήδη, κατά την οικολογική οδήγηση (χαμηλές επιταχύνσεις, χρήση του φρένου κινητήρα. ) Για να αποφευχθεί η ενέργεια overconsum. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν μια λειτουργία “ECO” που περιορίζει αυτόματα την ισχύ επιτάχυνσης του κινητήρα και για τη βελτιστοποίηση της ισχύος της θέρμανσης ή του κλιματισμού. Προστέθηκε σε αυτό είναι η δυνατότητα ανάκτησης μιας μικρής ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης και των φάσεων πέδησης, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πέδησης ανάκτησης (ή αναγεννητικής).

Για να αποφευχθεί η πρόωρη φθορά της μπαταρίας και επομένως η απώλεια αυτονομίας, είναι τελικά καλύτερο να την επαναφορτίσετε τακτικά και να προσπαθήσετε να μην πάτε κάτω από το φορτίο 20 %. Μια μπαταρία που φορτώνει ή εκφορτώνει τακτικά στο τέλος, φθείρεται πιο γρήγορα.

Για να σας βοηθήσουμε να φτάσετε στην ηλεκτρική ενέργεια με ασφάλεια, προσφέρουμε μια πορεία οδήγησης και χειρισμού ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένο με τη γαλλική σχολή οδήγησης 3 .

1 τοποθεσίες κατασκευαστών (Opel, Peugeot, Dacia, Renault).

2 Ιστοσελίδα κατασκευαστών (Mercedes-Benz, Tesla, Volkswagen, Porsche, Nissan, Citroën).

3 Η κατάρτιση του χειρισμού του ηλεκτρικού σας οχήματος πραγματοποιείται από έναν από τους συνεργάτες του Γαλλικού Δικτύου Σχολής Οδηγίας (ECF), Law Association 1901, Siren 305 275 711 – 4 Place Sadi Carnot – CS 60649 – 13235 Marseille Cedex 02.
Η Ένωση ECF ή η Εμπορική Εταιρεία της ECF Services με αντιπροσωπεία, οργάνωση και ευαισθητοποίηση της αγοράς, πληροφορίες, συνεχιζόμενη εκπαίδευση, που δεν διέπεται συγκεκριμένα από τον κωδικό αυτοκινητόδρομου.

Στο ίδιο θέμα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ηλεκτρικού οχήματος

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Όλο και περισσότεροι από εσάς κάνετε την επιλογή να αποκτήσετε καθαρό αυτοκίνητο ή πολύ χαμηλές ρυπαίες εκπομπές. Αλλά γιατί να μεταβείτε στο ηλεκτρικό ? Ποια είναι τα συγκεκριμένα οφέλη των νέων ηλεκτρικών οχημάτων ? Και ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον ? Εξήγηση.

Τερματικά και επαναφορτίστε χρόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι πρέπει να ξέρετε

Υπάρχουν όλο και περισσότερα σημεία επαναφόρτισης για οχήματα στο σπίτι, σε σταθμούς εξυπηρέτησης ή σε αυτοκινητόδρομους. Αλλά οι παραστάσεις τους είναι μεταβλητές, με τους χρόνους φόρτισης που κυμαίνονται από 15 λεπτά έως αρκετές ώρες. Εξαρτώνται από διάφορες παραμέτρους, όπως η χωρητικότητα και το φορτίο της μπαταρίας ή η ισχύς του καλωδίου και του σταθμού φόρτισης που χρησιμοποιείται. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να δείτε πιο καθαρά.

Ποιο είναι το κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε καθημερινή βάση ?

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έφεραν, ειδικά για τα περιβαλλοντικά τους πλεονεκτήματα. Αλλά είναι καθημερινά σε όλους τους προϋπολογισμούς ? Ποιο είναι το κόστος επαναφόρτισης, στο σπίτι ή έξω ? Και τι γίνεται με τη συντήρηση του οχήματος και την πιθανή αντικατάσταση της μπαταρίας του ? Ακολουθούν τα σημεία αναφοράς και οι χρήσιμες συμβουλές για να διαφωτίσετε τις επιλογές σας.

ζευγάρι μπροστά από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πώς να επιλέξετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητό ?

Σκεφτείτε να αλλάξετε τα οχήματα να μεταβείτε στο ηλεκτρικό ? Είτε να περιορίσετε το αποτύπωμα άνθρακα είτε για να εξοικονομήσετε καύσιμα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μια επιλογή που κερδίζει δημοτικότητα. Αλλά πώς να επιλέξετε το μοντέλο σας, ενώ οι επιλογές είναι τόσο πολυάριθμες ? Αυτονομία, σταθμός φόρτισης, οικολογικό μπόνους, αρχική τιμή, κόστος συντήρησης … τόσα πολλά στοιχεία που πρέπει να κρατήσουν την προσοχή σας στην επιλογή του οχήματος. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού οχήματος ? Ποιες επιλογές πρέπει να αξιολογήσετε πριν από την αγορά ? Το κράτος προσφέρει βοήθεια ?

Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Που χρησιμοποίησε ηλεκτρικό όχημα για να επιλέξει ?

Με τα χρόνια, το φάσμα των νέων ηλεκτρικών οχημάτων που προσφέρονται από τους κατασκευαστές έχει αυξηθεί σημαντικά. Αυτά τα οχήματα αρχίζουν να τροφοδοτούν τη δεύτερη αγορά και ο αριθμός των δευτεροβάθμιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Που χρησιμοποίησε ηλεκτρικό όχημα για να επιλέξει ? Ποια είναι τα κύρια κριτήρια επιλογής ? Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ? Τα σημεία επαγρύπνησης, ιδίως όσον αφορά τις μπαταρίες και την αυτονομία αυτών ? Όλες οι απαντήσεις στις κύριες ερωτήσεις που ρωτάτε πριν αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Υβριδικό αυτοκίνητο

Ποιο υβριδικό αυτοκίνητο θα επιλέξει ?

Ένα εύρος μεγαλύτερη από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 100 %. Η κατανάλωση και οι μειωμένες εκπομπές σας έδωσαν την επαναφόρτησή σας καλά και οδηγείτε αρκετά σε ηλεκτρική λειτουργία. Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και των υβριδικών κινητήρων είναι πολλά. Ο συνδυασμός ηλεκτρικής ενέργειας, μερικές φορές επαναφορτιζόμενου, και ο κινητήρας θερμότητας μπορεί πράγματι να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Ελάχιστο έως πιο πλήρη υβριδοποίηση, υπάρχουν διάφορα μοντέλα υβριδικών αυτοκινήτων.

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύγκριση 31 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την άποψη της αυτονομίας, της κατανάλωσης και του χρόνου φόρτισης

Το TCS, σε συνεργασία με το Norwegian NAF Car Club, συνέκρινε 31 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από διαφορετικούς κατασκευαστές κατά τη διάρκεια της δοκιμής αυτονομίας του καλοκαιριού. Αυτή η δοκιμή αυτονομίας αναπαράγει ρεαλιστικά ένα διαδρομικό ταξίδι και ολοκληρώνει ιδανικά τις δοκιμές WLTP και RDE-TCS καθώς και το πρόγραμμα GreenNCAP.

Μια άμεση σύγκριση μπορεί να γίνει χάρη στον μεγάλο αριθμό οχημάτων που δοκιμάστηκαν. Οι αξιολογημένες κατηγορίες ήταν “Αυτονομία”, “Η κατανάλωση” Και “Ο χρόνος φόρτισης”, Βασικές ιδιότητες για ένα αυτοκίνητο για να προσαρμοστούν στην καθημερινή ζωή καθώς και να ταξιδέψετε. Αυτές οι παράμετροι προσδιορίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής που ελέγχεται κατά τη διάρκεια των οποίων 31 αυτοκίνητα ταξίδεψαν την ίδια διαδρομή κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Τα αποτελέσματα σημειώνουν την τεράστια έκταση της προσφοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κορέα και πόσο αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης έχουν γίνει αποτελεσματικά και προσαρμοσμένα στην καθημερινή ζωή. Τα πιο ισχυρά οχήματα, καθώς και τα πιο αδύναμα, δείχνουν μια ριζοσπαστική εξέλιξη της τεχνολογίας και της απόδοσης. Αυτά τα οχήματα προσφέρουν από την άποψη της αυτονομίας και της εξουσίας φόρτισης περισσότερο από τα καλύτερα και πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να προσφέρουν μόνο πριν από λίγα χρόνια. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν αποκτήσει περισσότερο από το 55% των σημείων, τρία έλαβε ακόμη περισσότερο από το 80% των σημείων και, μόνο έξι έλαβαν λιγότερο από 60% των σημείων.

Αυτά τα τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποκτούν τα καλύτερα αποτελέσματα στη δοκιμή αυτονομίας

Η κορεατική διασταύρωση Kia ev6rwd κέρδισε τη γενική ταξινόμηση μπροστά από το 4×4 Tesla Model Y LR Dual Motor Crossover και το Sedan του Μονάχου με καθαρές γραμμές BMW I4 Edrive40. Τα τρία αυτοκίνητα έπεισαν τα αξιοσημείωτη ενεργειακή απόδοση και τα δικά τους ελκυστική αυτονομία, καθώς και από τους ισχύς φορτίου εκλεπτυσμένο.

Κία

 • Αυτονομία: 500 χλμ
 • Κατανάλωση: 15.2 kWh/100 km
 • Τιμή: CHF 55’000
 • Γρήγορη επαναφόρτιση: από 10 έως 80% σε 23 λεπτά.

Είσαι εδώ

 • Αυτονομία: 507 χλμ
 • Κατανάλωση: 13.8 kWh/100 km
 • Τιμή: CHF 65’000
 • Γρήγορη επαναφόρτιση: από 10 έως 80% σε 30 λεπτά.

BMW I4 Edrive40

 • Αυτονομία: 583 χλμ
 • Κατανάλωση: 14.8 kWh/100 km
 • Τιμή: CHF 69’000
 • Γρήγορη επαναφόρτιση: από 10 έως 80% σε 30 λεπτά.

Ο πρωταθλητής της αυτονομίας, το Mercedes-Benz Eqs 450+, Ακολουθεί τους τρεις ηγέτες, αν και ανήκει σε άλλη κατηγορία τιμών και παρά τα μικρά μειονεκτήματα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ώρα επαναφόρτισης. Τότε έλα το Kia ev6 (4WD), εκεί BMW I4 M50, εκεί Hyundai ioniq 5 rwd καθώς και το δεύτερο Mercedes-Benz Eqs 580 4Matic, εκεί Polestar 2 LR Ενιαίος κινητήρας και το μικρόκOda enyaq cup rs.

Ποια οχήματα κατατάσσονται μεταξύ των πρώτων δέκα ? Τα πιο αυτόνομα και αποτελεσματικά μοντέλα είναι προφανώς κατά νου, αλλά βρίσκουμε επίσης τα μοντέλα εξοπλισμένα με τεχνολογία 800V. Όσον αφορά την τιμή, το πιρούνι εκτείνεται από λίγο λιγότερο από 50.000 CHF έως περισσότερο από 150.000 CHF.

Για τα εμπορικά σήματα και τις πλατφόρμες, τρία αυτοκίνητα με την πλατφόρμα Hyundai E-GMP τοποθετούνται στο Top 10: το KIA EV6 RWD, το KIA EV6 4WD και το Hyundai Ioniq 5 RWD. Βρίσκουμε επίσης το Skoda με την πλατφόρμα MEB καθώς και δύο EQs Mercedes, δύο BMWI4, ένα Tesla και ένα Polestar.

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Επισκόπηση των αποτελεσμάτων των 31 μοντέλων που δοκιμάστηκαν (2022)

Ηλεκτρικό τραπέζι δοκιμών αυτοκινήτων ανίπταμαι διαγωνίως

Τα πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη αυτονομία προέρχονται από Mercedes-Benz, BMW και Tesla

Εκεί Mercedes-Benz Eqs 450+ με 620 χλμ είναι το πρωταθλητές αυτονομίας. Ωστόσο, η απόσταση που επιτεύχθηκε είναι σημαντικά χαμηλότερη από την τιμή WLTP αντίστοιχα 13% και 8%. Η πιο αδύναμη αυτονομία της δοκιμής είναι η κινεζική Hongqua, η οποία φτάνει μόνο 371 χλμ. Παρά την μπαταρία των 90 kWh. Αυτή η τιμή είναι επίσης 20% χαμηλότερη από την αυτονομία WLTP. Ο μέσος όρος των αυτόνομων είναι 463 χλμ., 4% λιγότερο από τις μέσες τιμές WLTP. Δέκα από τα αυτοκίνητα υπερβαίνουν την τιμή WLTP κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Mercedes-Benz Eqs 450+

Mercedes-Benz Eqs 580 4Matic

BMW I4 Edrive40

BMW IX XDRIVE50

Tesla Model y LR Dual Motor

Mercedes-Benz Eqs 450+

Mercedes-Benz Eqs 580 4Matic

BMW I4 Edrive40

BMW IX XDRIVE50

Tesla Model y LR Dual Motor

Τα πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη χαμηλότερη αυτονομία της δοκιμής

BMW IX XDRIVE40

Porsche Taycan 4 Cross Turismo

BMW IX XDRIVE40

Porsche Taycan 4 Cross Turismo

Elektromobilität

Επαναλάβετε τους σταθμούς φόρτισης παντού και πληρώστε με την εφαρμογή TCS

 • Περισσότεροι από 203.000 σταθμοί φόρτισης στην Ελβετία και την Ευρώπη
 • Χωρίς συνδρομή ή σταθερούς φόρους
 • Έκπτωση 5% κατά την επαναφόρτιση με το MasterCard μέλους TCS

Κατανάλωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το πιο αποτελεσματικό από την άποψη της ενέργειας ?

Η σχέση μεταξύ αυτονομίας και χωρητικότητας της μπαταρίας υποδεικνύει την ενεργειακή απόδοση. Όσο πιο αποτελεσματικό είναι το όχημα, τόσο λιγότερη είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας για να φτάσει σε μια συγκεκριμένη αυτονομία. Το γράφημα εμφανίζεται στον κατακόρυφο άξονα την ικανότητα της μπαταρίας και στον οριζόντιο άξονα η αυτονομία που ταξιδεύει από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Energieeffizienz elektroautos im übersicht ανίπταμαι διαγωνίως

Χωρητικότητα μπαταρίας και αυτονομία

 • Ο μέσος όρος των αυτοκινήτων έχει μεταξύ 70 και 80 kWh. Μέση χωρητικότητα μπαταρίας: 80 kWh.
 • Κατά προσέγγιση Το 70% των αυτοκινήτων φτάνει στην αυτονομία μεταξύ 370 και 470 χλμ.
 • Τα δύο αυτοκίνητα του Η Mercedes με τις μεγαλύτερες μπαταρίες έχει επίσης τη μεγαλύτερη αυτονομία.
 • Εκεί Γεννημένος Cupra, Με τη μικρότερη μπαταρία όλων των συμμετεχόντων, είναι προτελευταία για τη δοκιμή και κατατάσσεται μεταξύ των χαμηλότερων αυτόνομων. Εκεί Hongqi EHS-9, η οποία κατατάσσεται στην έβδομη από πλευράς μεγέθους μπαταρίας με 90 kWh, αποκτά το λιγότερο καλό αποτέλεσμα.
 • Το μοντέλο Tesla Y και το BMW I4 Edrive40 διακρίνονται από την μεγάλη τους αυτονομία, την ενεργειακή τους απόδοση και τη χαμηλή κατανάλωσή τους.

Τα πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταναλώνουν λιγότερο στη δοκιμή

Tesla Model y LR Dual Motor

Hyundai ioniq 5 rwd

BMW I4 Edrive40

Mg zs μεγάλη απόσταση

Tesla Model y LR Dual Motor

Hyundai ioniq 5 rwd

BMW I4 Edrive40

Mg zs μεγάλη απόσταση

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο επαναφορτίζει το ταχύτερο ?

Η ισχύς και η ταχύτητα επαναφόρτισης είναι σημαντικές Να οδηγείτε γρήγορα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού. Έχουμε αναλύσει τις παραμέτρους ενός γρήγορου συνεχούς ρεύματος φορτίου από 10 % έως 80 % της χωρητικότητας της μπαταρίας, όπως συμβαίνει στον αυτοκινητόδρομο. Η μέγιστη ισχύς φορτίου επιτυγχάνεται μόνο από τα περισσότερα αυτοκίνητα για σύντομο χρονικό διάστημα στην αρχή του κύκλου φορτίου. Για το λόγο αυτό, είναι η μέση ταχύτητα φορτίου σε ολόκληρο το φορτίο έως και 80%, το οποίο είναι ενδιαφέρον, καθώς και ο χρόνος που απαιτείται για να συνεχίσετε να κυλούν με χωρητικότητα 80%.

Mercedes-Benz EQB 350 4Matic

Porsche Taycan 4 Cross Turismo

Hyundai ioniq 5 rwd

Mercedes-Benz EQB 350 4Matic

Porsche Taycan 4 Cross Turismo

Hyundai ioniq 5 rwd

 • Προϊόντα
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων και ατυχήματος
  • Ταξιδιωτική βοήθεια
  • Ασφάλιση οχημάτων
  • Προστασία της Juridic
  • Σειρά μαθημάτων
  • Χειριστήρια οχημάτων
  • Επαγγελματική κάρτα
  • Μια κατανομή – τι να κάνετε ?
  • Αριθμοί έκτακτης ανάγκης
  • Δήλωση καταστροφής
  • Άλλες επαφές
  • Οδική πρόληψη
  • Φυλλάδια
  • Οδηγός κατασκήνωσης
  • Βιντεοκασέτα
  • Περιοδικό περιοδικό
  • Για το TCS
  • Θέσεις εργασίας και σταδιοδρομία
  • Οδική ασφάλεια
  • Μεταφορά διάσωσης και υγείας έκτακτης ανάγκης
  • Πολιτική
  • Εμπορικές συνεργασίες
  • Τύπος