Ηλεκτρική κατανάλωση αυτοκινήτων σε KWH: Κατανάλωση και τιμές, το 2040, το δίκτυο θα είναι σε θέση να κρατήσει την κατανάλωση ηλεκτρικών οχημάτων?

Το 2040, το δίκτυο θα είναι σε θέση να κρατήσει την κατανάλωση ηλεκτρικών οχημάτων

Contents

Η κατανάλωση των σημερινών ηλεκτρικών οχημάτων ενισχύει εκείνη των αυτοκινήτων του αύριο ? Δύσκολο να ισχυριστεί κανείς. Οι τεχνολογίες ηλεκτρικής πρόωσης αλλάζουν. Ως απόδειξη, εκείνες των μπαταριών. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι συσσωρευτές μολύβδου αντικαταστάθηκαν από εκείνους στο Nickel-Cadmium (NICD). Οι ίδιοι εξαφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 2000, απαγορευμένα λόγω τοξικότητας του κάδμιο. Τα διαλύματα νάτρελ-χλωριούχου νικελίου, τα οποία εξοπλίστηκαν αυτοκίνητα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αντικαταστάθηκαν επίσης από μπαταρίες με βάση το λίθιο (πολυμερές λιθίου-μετάλλου, πολυμερές ιόντων λιθίου και ιόντος λιθίου). Η τεχνολογική πρόοδος που χρησιμοποιεί νέα υλικά, όπως το graphene ή οι νέες δομές, όπως οι νανοσωλήνες άνθρακα, ανακοινώθηκαν. Για τους υπολογισμούς μας, εκτιμήσαμε ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα ομαδοποιούσαν κυρίως τα αυτοκίνητά μας.

Ποια είναι η κατανάλωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2023 ?

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν δημοτικότητα και για καλό λόγο: προσφέρουν σημαντικά οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα. Αλλά πώς να υπολογίσουν την κατανάλωση ενέργειας και με ποιο κόστος επανέρχεται ?

Κατανοήστε την κατανάλωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Υπολογισμός της κατανάλωσης

Για να εκτιμήσετε την κατανάλωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πρέπει να ανατρέξετε στη χρησιμοποιούμενη ενέργεια, εκφρασμένη Σε κιλοβατρες ώρες ανά χιλιόμετρο (kWh/km). Αυτό το μέτρο επιτρέπει τη σύγκριση της απόδοσης των διαφόρων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων. Γενικά, η μέση κατανάλωση είναι μεταξύ 15 και 20 kWh/100 km, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με διάφορα στοιχεία, όπως το βάρος του οχήματος, η ταχύτητα και οι συνθήκες οδήγησης.

Σύγκριση με θερμικά και υβριδικά οχήματα

Εκεί πραγματική κατανάλωση ενέργειας Ένα υβριδικό αυτοκίνητο είναι γενικά χαμηλότερα από τα θερμικά οχήματα (βενζίνη ή ντίζελ). Πράγματι, οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι πιο αποτελεσματικοί και μετατρέπουν καλύτερα την ενέργεια σε κίνηση. Για να σας δώσει μια ιδέα, η μέση κατανάλωση θερμικού οχήματος είναι περίπου 6 λίτρα/100 χλμ., Ενώ ένα υβριδικό όχημα καταναλώνει κατά μέσο όρο 4 λίτρα/100 χλμ. Έτσι, η επιλογή ενός υβριδικού αυτοκινήτου σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια και να μειώσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα.

Παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση

Αρκετά στοιχεία μπορούν να επηρεάσουν την κατανάλωση ενέργειας ενός υβριδικού αυτοκινήτου

  • Ο βάρος οχήματος : Όσο πιο βαρύ το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει
  • η κατανάλωση Αύξηση με ταχύτητα, Ειδικά όταν τα ταξίδια είναι σε υψηλή ταχύτητα
  • καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσει την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτάται κυρίως Τιμή κιλοβάτ (kWh). Αυτή η τιμή ποικίλλει ανάλογα με τον επιλεγμένο προμηθευτή ενέργειας, τη συνδρομή και τους φόρους. Κατά μέσο όρο, το Η τιμή KWH είναι μεταξύ 0,12 και € 0,18 στη Γαλλία το 2023. Μην διστάσετε να συγκρίνετε τις προσφορές των διαφόρων προμηθευτών ενέργειας για να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και στον προϋπολογισμό σας.

Πόσο είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το έτος ?

Για να εκτιμήσετε το ετήσια κατανάλωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο Λάβετε υπόψη την απόσταση που διανύθηκε και η μέση κατανάλωση σε kwh/100 km. Για παράδειγμα, εάν ταξιδεύετε 15.000 χλμ. Ετησίως και το αυτοκίνητό σας καταναλώνει 15 kWh/100 km, η ετήσια κατανάλωσή σας θα είναι 2.250 kWh (15.000 x 15/100). Με τον πολλαπλασιασμό αυτού του αριθμού με την τιμή ανά kWh, θα αποκτήσετε το ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για το όχημά σας. Γενικά, η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό ενός θερμικού οχήματος.

Συμβουλές για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που συνδέεται με την επαναφόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου

  • επαναφορτώ το όχημά σας κατά τη διάρκεια της OFF -PEAK Ώρες
  • επιλέξτε ένα Ειδική συνδρομή σε ηλεκτρικά οχήματα
  • Να μάθετε για επιδοτήσεις, ασφάλιστρα και ειδικές προσφορές στην περιοχή σας
  • Εκμεταλλεύομαι Δημόσιοι σταθμοί φόρτισης

Τα οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι αποταμιεύσεις που έγιναν

Ένα από τα κύρια οικονομικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το εξοικονόμηση που έγινε καύσιμα. Πράγματι, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι γενικά χαμηλότερο από αυτό της βενζίνης ή του ντίζελ. Για παράδειγμα, για να καλύψετε 100 χλμ. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καταναλώνει 15 kWh/100 km θα κοστίσει περίπου € 1,80 έως € 2,70 σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ ένα θερμικό όχημα που καταναλώνει 6 λίτρα/100 χλμ. Η εξοικονόμηση που έγινε μπορεί να είναι σημαντική μακροπρόθεσμα, όλα εξαρτώνται από τη χρήση σας.

Σημειώστε ότι η ασφάλιση αυτοκινήτων μπορεί επίσης να είναι μια οικονομία κατά την επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου – ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν συγκεκριμένες προσφορές ή προτιμησιακές προσφορές τιμών για να ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να κάνουν αυτή την επιλογή και να υποστηρίξουν περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για να έχετε περισσότερες πληροφορίες.

Περιβαλλοντικά οφέλη

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν επίσης Οικολογικά πλεονεκτήματα. Πράγματι, δεν εκπέμπουν CO2 όταν χρησιμοποιούνται, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που είναι υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Επιπλέον, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται όλο και περισσότερο από πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες ενισχύουν την οικολογική πτυχή αυτών των οχημάτων .

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν ένα Σημαντικό σημείο καμπής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η σταδιακή υιοθέτησή τους από το ευρύ κοινό υποστηρίζεται από τα οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν, όπως η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, το ενδεχομένως χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, το ελαχιστοποιημένο αποτύπωμα άνθρακα και η εξοικονόμηση καυσίμων. Ωστόσο, για να βελτιστοποιήσετε αυτά τα οφέλη, είναι απαραίτητο να συγκρίνετε τα ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας, να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη συνδρομή και να υιοθετήσετε τις υπεύθυνες πρακτικές χρέωσης.

Το 2040, το δίκτυο θα είναι σε θέση να κρατήσει την κατανάλωση ηλεκτρικών οχημάτων ?

Aline dupont

ηλεκτρικό δίκτυο

“Ανακοινώνουμε το τέλος της πώλησης βενζίνης και πετρελαιοκινητήρων έως το 2040”, Δήλωσε ο Nicolas Hulot, Υπουργός Οικολογικής και Αλληλεγγύης, κατά τη διάρκεια της έναρξης του κλιματικού σχεδίου της Γαλλίας στις 6 Ιουλίου 2017. Μια ανακοίνωση σύμφωνα με εκείνες της Νορβηγίας, των Κάτω Χωρών, της Αυστρίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτά τα κράτη επιθυμούν να απαγορεύσουν την πώληση αυτών των ίδιων οχημάτων ή να επιτρέπουν μόνο σε αυτές με μηδενικές εκπομπές, από το 2025 για μερικούς, το 2040 το αργότερο για τους άλλους. Στη Γαλλία, αυτή η δήλωση έθεσε πολλές ερωτήσεις. Ξεκινώντας με τεχνολογίες κινητοποίησης που θα αντικαταστήσουν αυτές που οδήγησαν σε εξαφάνιση.

Κατανάλωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γαλλία το 2040

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η κατανάλωση ηλεκτρικών οχημάτων το 2040 θα βρίσκεται μεταξύ της ηλεκτρικής κατανάλωσης μιας περιοχής όπως η Νορμανδία και η PACA

Τέλος της μάρκετινγκ βενζίνης και ντίζελ: μια λεωφόρο για ηλεκτρική ενέργεια

“Σήμερα, το ερώτημα φαίνεται να αφορά περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από το αέριο ή το υδρογόνο”, Υποδεικνύει ότι ο Robin Osmont της Γαλλικής Ένωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας (UFE), Επαγγελματική Ένωση Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας. Για τον εμπειρογνώμονα, η παραγωγή υδρογόνου εξακολουθεί να είναι υπερβολικά δαπανηρή για την παραγωγή ή ακόμα και τη ρύπανση όταν είναι κατασκευασμένη από υδρογονάνθρακες. Επιπλέον, η τρέχουσα τεχνολογία δημιουργεί υψηλό κόστος που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τιμή των αυτοκινήτων. Όσο για άλλα αέρια, ειδικά το Biogas, θα προτιμούσαν να προορίζονταν για οχήματα βαρέων εμπορευμάτων. Το μέλλον του αυτοκινήτου φαίνεται να υποσχεθεί στο ηλεκτρικό, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον ενόψει της τρέχουσας ανάπτυξης της αγοράς. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις των μεγάλων παγκόσμιων κατασκευαστών αφθονούν προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με το Reuters, σχεδιάζουν να προσλάβουν 90 δισεκατομμύρια δολάρια (74 δισεκατομμύρια ευρώ) στο Ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων Τα επόμενα πέντε χρόνια. Δεκάδες νέα μοντέλα θα διατεθούν στο εμπόριο. Μια προσφορά που θα αναπτυχθεί και οι πωλήσεις που θα ενισχυθούν τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα καταναλώνει 1.800 kWh ετησίως κατά μέσο όρο το 2040

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Renault Zoé

Η κατανάλωση ηλεκτρικών οχημάτων ποικίλλει ανάλογα με τη χρήση και την ταχύτητα, όπως για τα θερμικά οχήματα. Ένα zoé, για παράδειγμα, έχει 41 kWh ενέργειας. Εμφανίζει 400 χλμ. Αυτονομίας σε κύκλους έγκρισης (NEDC, νέος ευρωπαϊκός κύκλος οδήγησης, δηλαδή νέος ευρωπαϊκός κύκλος οδήγησης). “Σε πραγματική χρήση, είναι μάλλον 300 χλμ. Στην πόλη και στο δρόμο με ταχύτητα μικρότερη από 100 χλμ./. Στα 130 km/h, πρέπει να αφαιρέσετε 70 χλμ. Αυτονομία “, Διαφωτίσουμε τον Joseph Bereta, Πρόεδρο της Avere-France, Εθνική Ένωση για την Ανάπτυξη Ηλεκτρικής Κινητικότητας. “Και το χειμώνα, ένα ηλεκτρικό όχημα βλέπει τη μειωμένη αυτονομία του. Πράγματι, η θέρμανση παρέχεται από την μπαταρία, σε αντίθεση με τα θερμικά μοντέλα που ανακτώνται τη θερμότητα που εκπέμπεται από τον κινητήρα ». Ότι διαβεβαιώνουμε τον εαυτό μας ως προς την αυτονομία των αυτοκινήτων το 2040. Όπως επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο της Avere-France, θα πρέπει να έχει αυτονομία 500 έως 600 χλμ. NEDC. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο ισορροπίας τόσο οικονομικής (τιμής μπαταριών/αυτονομίας) όσο και τεχνικής (μάζα του οχήματος/αυτονομίας). Είναι σήμερα το επίπεδο της υψηλής αυτονομίας αυτοκινήτων, όπως το Tesla.

Συνολικά, Επομένως, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα καταναλώνει μέγιστο μεταξύ 13 και 20 kWh ανά 100 χλμ, ή 0,17 kWh/km κατά μέσο όρο περίπου. Ωστόσο, σύμφωνα με το Insee, τα επιβατικά αυτοκίνητα ταξίδεψαν κατά μέσο όρο 13.274 χλμ. Υποθέτοντας ότι θα παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο χιλιομέτρων, Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα καταναλώνει 2.257 kWh ετησίως κατά μέσο όρο. Ο Joseph Bereta κάνει μια ελαφρώς προς τα κάτω εκτίμηση: “Στο μέλλον, η κατανάλωση θα μειωθεί. Οι αντλίες θέρμανσης θα βελτιστοποιήσουν τη θέρμανση. Ο φωτισμός LED θα γενικευτεί. Το βάρος των οχημάτων και η τριβή θα μειωθούν. Αναμφισβήτητα θα υπάρχουν φωτοβολταϊκές στέγες. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης κατά 20% “. Αυτό θα φέρει κατανάλωση σε περίπου 1800 kWh/έτος. Παραμένει να δούμε πόσα ηλεκτρικά οχήματα θα τρέξουν το 2040 για να αξιολογήσουν τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 2040, το ηλεκτρικό πάρκο θα μπορούσε να φτάσει τα 15,6 εκατομμύρια οχήματα

“Έχουμε δημιουργήσει τέσσερα σενάρια μέχρι το 2035. Αυτά υπολογίζονται σε ένα στόλο ηλεκτρικών οχημάτων μεταξύ 5,5 και 15,6 εκατομμυρίων ” – RTE

Ο στόλος ηλεκτρικού αυτοκινήτου 2040 είναι το μεγάλο άγνωστο της εξίσωσής μας. Εάν την ημερομηνία αυτή, οι πωλήσεις θα είναι αποκλειστικά μπαταρίες ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα, αυτό δεν σημαίνει ότι το πάρκο θα έχει μετατραπεί πλήρως. Σήμερα, υπάρχουν 32,2 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα στη Γαλλία (2016 Insee Figure). Το 2017, 41.724 ηλεκτρικά αυτοκίνητα πούλησαν το ηλεκτρικό πάρκο στα 15.354 σύμφωνα με το Avere-France, 0,5% του συνολικού πάρκου. Ωστόσο, τις επόμενες δεκαετίες, Πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιταχύνει κάθε χρόνο. “Το 2030, μια μελέτη που έγινε με το Ίδρυμα για τη Φύση και τον άνθρωπο εκτιμά τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων στα 4 εκατομμύρια”, Σημείωση Joseph Bereta, “Εάν διαθέτουμε 4 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα το 2030, μπορούν να εκτιμηθούν 10 έως 12 εκατομμύρια το 2040 »».

Σε ένα δελτίο τύπου που συντονίζει την προσφορά του αφιερωμένη στα ηλεκτρικά οχήματα, Η EDF τα εκτιμά στα 14 εκατομμύρια την ίδια προθεσμία. Η RTE, διευθυντής του δημόσιου δικτύου μεταφορών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης στην ηπειρωτική Γαλλία, έχει εκδώσει υποθέσεις στην «ισορροπία πρόβλεψης της ισορροπίας προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, 2017 EDITION». “Έχουμε δημιουργήσει τέσσερα σενάρια μέχρι το 2035. Αυτά βασίζονται σε ένα στόλο ηλεκτρικών οχημάτων που περιλαμβάνονται Μεταξύ 5,5 και 15,6 εκατομμυρίων »», Λεπτομέρειες RTE. Το Snacarii θεωρείται εύλογο από τον Negawatt, μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική ένωση που συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες ενέργειας και εκστρατείες για ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον ενεργειακό μέλλον. Για να εκτιμήσουμε την κατανάλωση ηλεκτρικών οχημάτων και τους τρόπους απόκρισης, μπορούμε να βασιζόμαστε στα δύο σενάρια της RTE, με τίτλο Ampère και Hertz, παρουσιάζοντας τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων. Τα 15,6 εκατομμύρια που λαμβάνονται υπόψη είναι ο αριθμός που είναι πλησιέστερα σε αυτά που ανακοινώθηκαν από τους άλλους συνομιλητές μας.

Με 15,6 εκατομμύρια οχήματα που καταναλώνουν κατά μέσο όρο 1800 kWh ετησίως, λαμβάνουμε 28 TWH ετήσιας ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπορεί το δίκτυο να αντέξει αύξηση της κατανάλωσης από 28 σε 34 TWH ?

“15,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, αυτό θα αντιπροσωπεύει το 34 TWH ή το 7% της τελικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας” – RTE

Τα μέσα παραγωγής μας το 2040 είναι σε θέση να παρέχουν μια τέτοια ενέργεια ? Σύμφωνα με τα σενάρια της RTE, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά δεδομένου ότι η εκτίμησή της για την απαιτούμενη ποσότητα ενέργειας είναι υψηλότερη. “15,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, αυτό θα αντιπροσωπεύει 34 TWH, ή το 7% της τελικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας”, Δηλώνει RTE, “Ακόμη και με μεγαλύτερο μερίδιο ηλεκτρικών οχημάτων, η συνολική κατανάλωση θα παραμείνει σταθερή ή χαμηλότερη από σήμερα”.

Η ανακοίνωση μπορεί να εκπλήξει. Πράγματι, αν ήταν απλώς ζήτημα προσθήκης της μελλοντικής κατανάλωσης αυτών των οχημάτων σε αυτό του σήμερα, θα ήταν απαραίτητο να παράγουμε 34 επιπλέον TWH. Εκτός από το 2035, και ως εκ τούτου Το 2040, η κατανάλωση δεν θα είναι καθόλου η ίδια. Η Γαλλία ασχολείται με μια διαδικασία μετάβασης ενέργειας, ένας από τους πυλώνες της οποίας είναι η νηφαλιότητα και η ενεργειακή απόδοση. Ωστόσο, θα γίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στη μόνωση της στέγασης, τη γενίκευση των λιγότερων ενεργειακών οικιακών συσκευών ή την εξάλειψη των ηλεκτρικών θερμαντικών θερμαντικών προνόμων υπέρ των πιο αποτελεσματικών συστημάτων (αντλία θερμότητας) ή μη ηλεκτρικής ενέργειας. “Σε όλες τις περιπτώσεις, η κατανάλωση οχημάτων θα είναι χαμηλότερη από εκείνη των σημερινών ηλεκτρικών θερμαντικών λαρυμάτων που αντιπροσωπεύει το 28% του 158,5 TWH της κατανάλωσης κατοικιών”, Δηλώνει RTE. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον Marc Jedliczka, εκπρόσωπο για το Negawatt: “Στην ποσότητα, η [κατανάλωση ηλεκτρικών οχημάτων] δεν αντιπροσωπεύει τόσο πολύ ηλεκτρικό ρεύμα όπως”.

Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας το 2040: ίσο πυρηνικό παιχνίδι με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το 2035, η συνολική κατανάλωση εκτιμήθηκε σε 480 TWH ανά RTE. Στο σενάριο Ampère, η παραγωγή θα εξασφαλιστεί σχεδόν ίση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (314 TWH) και την πυρηνική (294 TWH), παρά την πτώση της εγκατεστημένης ισχύος των 14,5 GW. Αυτή η μείωση είναι το κλείσιμο 16 900 MW αντιδραστήρων, εκτός από τα 2 του Fessenheim. Με το σενάριο HERTZ, το Nuclear παρέχει 252 TWH έναντι 243 TWH για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι πυρηνικές μειώσεις σε 39 GW κλείνοντας 25 αντιδραστήρες 900 και 1300 MW. Σήμερα, με 63,1 GW εγκατεστημένης ισχύος, η πυρηνική αντιπροσωπεύει σχεδόν το 75% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αύριο, η ηλεκτρική ενέργεια θα είναι το ήμισυ της ανανεώσιμης προέλευσης σύμφωνα με αυτά τα σενάρια.

Το ενεργειακό μίγμα το 2035: λιγότερες πυρηνικές και θερμικές και πιο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Εγκατεστημένη ισχύ (στο GW)

Είδος 2016 Ampère σενάριο Σενάριο Hertz
Γη 11,7 52 40
Walth στη θάλασσα 15 10
Φωτοβολταϊκός 6.8 48 36
Υδραυλικός 25.5 26 26
Πυρηνικός 63.1 48.5 39
Άλλες θερμικές (αέριο, καύσιμο, άνθρακας κ.λπ.) 23.7
Παραγωγή σε TWH και (έναρξη της παραγωγής)

Είδος 2016 Ampère σενάριο Σενάριο Hertz
Γη 20,7 (4%) 115 (20%) 88 (18%)
Walth στη θάλασσα 47 (8%) 29 (6%)
Φωτοβολταϊκός 8.3 (2%) 58 (10%) 43 (9%)
Υδραυλικός 63.9 (12%) 68 (12%) 65 (14%)
Πυρηνικός 384 (72%) 294 (51%) 252 (53%)
Άλλες θερμικές (αέριο, καύσιμο, άνθρακας κ.λπ.) 54.4 (10%)

Πηγή: RTE – Τα ποσοστά που στρογγυλοποιούνται, το άθροισμα μπορεί να μην είναι 100%.

Το ακανθώδες σημείο: επαναφόρτιση

Επαναφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οπως ειδαμε, Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι αρκετή. Αλλά απέχει πολύ από το γεγονός ότι θα είναι διαθέσιμο πότε και πού θέλετε. Οι κορυφές της χειμερινής κατανάλωσης έβαλαν σήμερα το ηλεκτρικό δίκτυο στη δοκιμή. Το γεγονός ότι όλοι ενεργοποιούν την ηλεκτρική θέρμανση, τις πινακίδες μαγειρικής και τους λαμπτήρες ταυτόχρονα, θέτουν ανησυχίες προσφοράς.

Τα ίδια προβλήματα πρέπει να φοβούνται εάν τα 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα χρεώνονται ταυτόχρονα (το βράδυ ή κατά τη διάρκεια τεράστιων αναχωρήσεων στις διακοπές). Η ισχύς που ονομάζεται κίνδυνος να είναι πολύ μεγάλος. Ο Marc Jedliczka επισημαίνει επίσης: “Ένας Tesla που επαναφορτίζεται σε 1/2h κλήσεις 120 kW. Πρέπει να τεθεί σε προοπτική με τις εγχώριες δυνάμεις που διατίθενται από 6 έως 9 kW. Εάν ολόκληρο το πάρκο αποτελείται από οχήματα γρήγορης φόρτισης, το τρέχον δίκτυο χαμηλής τάσης δεν θα είναι σε θέση να το υποστηρίξει. Αυτό θα απαιτήσει βαριά εργασία που η RTE δεν πλησιάζει στα σενάρια της “. Ωστόσο, ο διαχειριστής δεν αρνείται το πρόβλημα:

“Είναι βέβαιο ότι εάν οι επαναφορτίσεις γίνονται όλες στις 7 μ.μ., η κορυφή της κατανάλωσης θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί. Τα 15,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν μια ισχύ που ονομάζεται 17,100 MW. Για σύγκριση, το Intramural Paris αντιπροσωπεύει μια ισχύ που ονομάζεται 2.200 MW το χειμώνα και εξαιρουμένων της αιχμής της κατανάλωσης. » – Marc Jedliczka, Negawatt

Μετακινήστε την επαναφόρτιση με την πάροδο του χρόνου σε αντάλλαγμα για πιο ελκυστικές τιμές

“Η επαναφόρτιση του αυτοκινήτου σας κάθε βράδυ δεν είναι απαραίτητη. Μπορεί να αντισταθμιστεί. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρουν πλεονεκτικές τιμές για κατανάλωση από τις 10 μ.μ., ή ακόμα και αργότερα, για να αποφευχθούν κορυφές από τις 6.30 μ.μ. – Loïc Jarrossay, Enedis

Πιθανότατα θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με ” γεμίσουν “ πιο αργά και ότι οι επαναφορτίσεις διανέμονται με την πάροδο του χρόνου. Και αυτό, ειδικά επειδή τα μέσα παραγωγής μπορεί να μην προσφέρουν την απαραίτητη δύναμη ανά πάσα στιγμή. Οι πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που είναι ο άνεμος και ο ήλιος εξ ορισμού. Πώς να λάβετε αυτές τις καλές συνήθειες χρήσης ? “Η επαναφόρτιση μπορεί να αναβληθεί από μια πιο ελκυστική προσφορά τιμών ή από έξυπνα τερματικά που θα μετατοπίζουν αυτόματα τη λειτουργία”, Υποδεικνύει RTE που διεξάγει έρευνα σε αυτούς τους ευφυείς μετρητές.

Το ίδιο κουδούνι στο Enedis, η δημόσια υπηρεσία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. “Η επαναφόρτιση του αυτοκινήτου σας κάθε βράδυ δεν είναι απαραίτητη. Μπορεί να αντισταθμιστεί. Μπορούμε να φανταστούμε ότι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρουν πλεονεκτικές τιμές για κατανάλωση από τις 10 μ.μ., ή ακόμα και αργότερα, για να αποφευχθούν κορυφές από τις 6.30 μ.μ.-9: 00 π.μ. “, Λεπτομέρειες Loïc Jarrossay, Enedis Electric Mobility Expert. Τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα θα μπορούσαν έτσι να λειτουργούν όπως οι εγχώριες μπάλες ζεστού νερού μας, μέσα “Κρρεές ωρών”. Και προσθέστε: “Αυτές οι” κοίλες “ώρες μπορεί να μην είναι σε σταθερούς χρόνους, αλλά ανάλογα με τις παραγωγικές ικανότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”. Μεγάλες ή ηλιόλουστες ημέρες θα μπορούσαν να σας επιτρέψουν να επωφεληθείτε από τις χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, δεν θα είναι ζήτημα παρακολούθησης του πτερυγίου σας για να μάθετε πότε να επαναφορτίσετε το αυτοκίνητό σας. Ο Loïc Jarrossay τον διαβεβαιώνει: “Ο Linky θα είναι σε θέση να κοινοποιήσει αυτό το είδος πληροφοριών στο σταθμό φόρτισης. Εάν το συμβόλαιο του προμηθευτή επιτρέπει, τότε θα ενεργοποιήσει την επαναφόρτιση “.

Μερικές εργασίες προσαρμογής στο δίκτυο που πρέπει να παρέχεται

Η Enedis θα είχε ήδη επιτύχει μια προ-μελέτη σχετικά με την εκμετάλλευση του δικτύου της στην εξουσία που ονομάζεται. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, Αυτό θα υποστήριζε σήμερα έως και 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, με κάποια προσαρμογή σε ιστότοπους όπως συλλογικές χώρες στάθμευσης. Σε 15 εκατομμύρια οχήματα, πρέπει σίγουρα να ενισχυθούν ορισμένοι “κόμβοι”, Συγκεκριμένα, οι αυτοκινητόδρομοι, όπου η εξουσία που ονομάζεται θα ήταν σημαντική. Οι μετασχηματιστές HTABT, οι οποίοι σήμερα κάνουν το ρεύμα από 20 kV σε 230 V, πρέπει να αντικατασταθούν. “Το έργο δεν θα είναι αμελητέο, αλλά θα είναι σε θέση να εξαπλωθούν με την πάροδο του χρόνου. Δεν θα φτάσουμε εκεί την ημέρα πριν από το 2040 », τελειώνει το loïc jarrossay. Τόσες πολλές λύσεις που πρέπει να εμφανίζονται και να εφαρμοστούν μέχρι το 2040 εάν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει ως όχημα του μέλλοντος.

Μεθοδολογία: Τι έχουμε συμπεριλάβει στα ηλεκτρικά οχήματα ?

“Ηλεκτρικά οχήματα”: Ποια οχήματα είναι μια ερώτηση ?

Στη γλώσσα των ειδικών, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αφορά τα οχήματα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. “Όταν μιλάμε για ηλεκτρικά οχήματα, ορίζουμε επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα και αυτά μόνο με μπαταρίες”, Καθορίζει τον Joseph Bereta. Επομένως, σε αυτό το ηλεκτρικό όνομα μη επαναλαμβανόμενων υβριδικών αυτοκινήτων. Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα με κυψέλη καυσίμου (υδρογόνο). Αυτά θα μπορούσαν ωστόσο να καταγραφούν μεταξύ αυτών των οχημάτων, αφού η μπαταρία παρέχει ηλεκτρική κινητήρια. Αυτή δεν είναι η περίπτωση. Στην προβολή μας, υποθέτουμε ότι το 2040, θα είναι πάντα τα μοντέλα με επαναφορτιζόμενους συσσωρευτές που θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εξαρτήματος ηλεκτρικών οχημάτων.

Τι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα ?

Η κατανάλωση των σημερινών ηλεκτρικών οχημάτων ενισχύει εκείνη των αυτοκινήτων του αύριο ? Δύσκολο να ισχυριστεί κανείς. Οι τεχνολογίες ηλεκτρικής πρόωσης αλλάζουν. Ως απόδειξη, εκείνες των μπαταριών. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι συσσωρευτές μολύβδου αντικαταστάθηκαν από εκείνους στο Nickel-Cadmium (NICD). Οι ίδιοι εξαφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 2000, απαγορευμένα λόγω τοξικότητας του κάδμιο. Τα διαλύματα νάτρελ-χλωριούχου νικελίου, τα οποία εξοπλίστηκαν αυτοκίνητα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αντικαταστάθηκαν επίσης από μπαταρίες με βάση το λίθιο (πολυμερές λιθίου-μετάλλου, πολυμερές ιόντων λιθίου και ιόντος λιθίου). Η τεχνολογική πρόοδος που χρησιμοποιεί νέα υλικά, όπως το graphene ή οι νέες δομές, όπως οι νανοσωλήνες άνθρακα, ανακοινώθηκαν. Για τους υπολογισμούς μας, εκτιμήσαμε ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα ομαδοποιούσαν κυρίως τα αυτοκίνητά μας.

Αποθηκεύστε την ενέργεια στα αυτοκίνητα, όχι τόσο καλή ιδέα, οι υποψήφιοι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου συχνά προκαλούν το “όχημα προς το πλέγμα” (V2G), μια τεχνολογία που θα επέτρεπε την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργεια αν είναι απαραίτητο. “Αυτό θα ανακουφίσει το δίκτυο κατά τη διάρκεια μιας αιχμής στην κατανάλωση και κατά προτίμηση θα απορροφήσει το πλεόνασμα της ενέργειας που παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”, υποστηρίζει ο Joseph Bereta, πρόεδρος της Avere-France. Ελκυστικό, πράγματι. Τα οχήματα όλων θα εξυπηρετούσαν έτσι την κοινότητα. Για ορισμένους ειδικούς, αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Ο Marc Jedliczka, εκπρόσωπος του Negawatt, το διακηρύσσει: “Το V2G είναι μια άποψη του νου ! Μπορεί να λειτουργήσει για να τροποποιήσει το σύστημα επαναφόρτισης αλλά όχι να κάνει ενέργεια στο δίκτυο. Οι άνθρωποι έχουν αυτοκίνητα για να οδηγήσουν όταν το επιθυμούν. Το δίκτυο δεν μπορεί επομένως να υπολογίζει σε αυτό όταν το χρειάζεται. Δεν είναι αξιόπιστο “. Το μέλλον θα μας πει ποιος θα έχει δίκιο.