Kona Hybrid New Generation 2023 | Hyundai Motor France, Essay-Hyundai Kona (2023): Μεγαλώνοντας μέχρι να κουδουνίζει, είναι ο σωστός υπολογισμός?

Δοκίμιο-hyundai kona (2023): μεγαλώνοντας μέχρι να κουδουνίζει, είναι ο σωστός υπολογισμός

Μιλώντας για το διάστημα, αυτό είναι ακριβώς το μεγάλο πλεονέκτημα του νεοφερμένου: το επιμήκη μεταξόνιο 6 εκ. Ο πάγκος δεν έχει κάποια υποστήριξη, αλλά το κάθισμα έχει κατάλληλο μήκος και τα αρχεία μπορούν να υποκύψουν. Από την άλλη πλευρά, κανένας συρόμενος πάγκος και modularity πηγαίνει στους απλούστερους: αναδιπλασιάζοντας τους φακέλους σε 3 μέρη και το διαμέρισμα κάτω από το πάτωμα, αναδιπλώνεται (και δεν είναι αρκετά επίπεδη στην υψηλή θέση, τα διπλωμένα αρχεία σχηματίζουν ένα μικρό βήμα περίπου 5 cm). Από την άλλη πλευρά, ο όγκος σηματοδοτεί σοβαρή πρόοδο και εμφανίζει 466 L, δηλαδή 100 L περισσότερο από το προηγούμενο Kona. Ο πάγκος διπλωμένος, η χωρητικότητα αυξάνεται σε 1.300 L (+ 144 L).

Kona Hybrid New Generation

Με τη νέα του φουτουριστική εμφάνιση, μια πιο ριζοσπαστική παρουσία στο δρόμο και έναν μεγαλύτερο χώρο διαβίωσης για όλες τις περιπέτειές σας, αυτό το τολμηρό SUV σας προσφέρει μια έξυπνη τεχνολογία αιχμής που σχετίζεται με ηλεκτροκίνητες μηχανές. Βρείτε το Kona Hybrid σας ιδανικό για να συνοδεύσετε τη ζωή σας.

Υβριδικός

Εξατομικεύστε τη δική σας

Kona n γραμμή

Διαμορφώστε το δικό σας

Αφήστε τον εαυτό σας να πάει στο πεδίο των δυνατοτήτων.

Σχεδιασμένο με έναν καινοτόμο και φουτουριστικό τρόπο, ο Kona Hybrid Breaks με τον μοναδικό του σχεδιασμό. Το DNA του βρίσκεται επίσης σε κάθε μία από τις παραλλαγές. Επομένως, είναι χωρίς έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκουμε στην Kona Hybrid New Generation αυτή την ίδια σαφή και ξεχωριστή μπροστινή πλευρά, αυτές τις ίδιες κομψά σκαλισμένες, υγρές γραμμές, οι οποίες υπογραμμίζουν το φουτουριστικό στυλ του μοντέλου. Σήμερα μεγαλύτερη και τολμηρή, οι διαστάσεις του έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω, διατηρώντας ταυτόχρονα το πολύ σημαντικό του αρχικού σχεδιασμού.

Video Play Last Slide

Ένα μοναδικό σχέδιο.

Η γλυπτική και χαρακτηριστική μπροστινή πλευρά του υβριδικού SUV Kona επισημαίνεται από τα απρόσκοπτα φώτα του ορίζοντα με λυχνία LED LED. Εκτείνονται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου για μια πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο.

Ένας κομψός και ευρύχωρος χώρος.

Για να βελτιστοποιήσει το χώρο διαβίωσης, η Kona Hybrid New Generation έχει εξελιχθεί. Έχει γίνει ευρύτερο και μεγαλύτερο, με γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια και τους ώμους για τους επιβάτες που καθόταν στο πίσω μέρος.

Προχωρημένη τεχνολογία.

Με το εντυπωσιακό φάσμα των έξυπνων τεχνολογιών στην αιχμή της προόδου, η Kona Hybrid New Generation καθιερώνει νέα πρότυπα στο αστικό SUV τμήμα. Επωφεληθείτε από την τελευταία άνεση, τη συνδεσιμότητα και την ενεργή ασφάλεια για ασφαλέστερη και ευχάριστη οδήγηση σε καθημερινή βάση.

Το Kona Hybrid είναι επίσης το πρώτο όχημα Hyundai που είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο σύστημα πλοήγησης της μάρκας για το εμπορικό σήμα, προσφέροντας την απομακρυσμένη ενημέρωση του λογισμικού και της χαρτογράφησης.

Δοκίμιο-hyundai kona (2023): μεγαλώνοντας μέχρι να κουδουνίζει, είναι ο σωστός υπολογισμός ?

Για τη δεύτερη γενιά του, το Hyundai Kona έχει αυξήσει τις διαστάσεις της μιας (μεγάλης) εγκοπής, σχεδόν φλερτάρει με τα SUV του ανώτερου μεγέθους, θεραπεύει το περιεχόμενό του techno και κοσμείται με μια ματιά που. Αυτή είναι τώρα μία από τις συνήθειες Hyundai, και γενικά λειτουργεί: παίζοντας την κάρτα του μη αναγνωρισμένου κυλιόμενου αντικειμένου στο. Η δοκιμή μας.

Το νέο Kona, SUV που ονομάζεται “Urbain” ευθυγραμμίστηκε με τα αστέρια του γένους Renault Captur, Peugeot 2008 και Volkswagen T-Roc, τώρα αυτόν τον μικρό κόσμο με τις νέες μετρήσεις του: μήκος 4,35 m (14,5 cm περισσότερο από το προηγούμενο), αυτό, αυτό είναι το πιο επιβλητικό στο τμήμα (κατά μέσο όρο, 10 cm μεγαλύτερη από τους αντιπάλους του) και γίνεται σχεδόν οικογένεια. Ένας από τους τρόπους για να ξεχωρίσετε μια εξειδικευμένη (ή κορεσμένη) θέση είναι να αποστασιοποιηθεί από τους συντρόφους. Για την Hyundai, η επιχείρηση αποσκοπούσε κυρίως στη διευκρίνιση της εμβέλειας και στην αποφυγή της επικάλυψης που δημιουργήθηκε με το Bayon που ξεκίνησε το 2021. Ακόμη και αν το παλιό Kona έβαλε έναν τόνο παραπάνω, σε οφέλη και τεχνολογία, και οι δύο ήταν συγκρίσιμες σε διαστάσεις και σαλόνι (4,18 μ. Για τον μικρό αδελφό). Το Kona 2023 είναι επομένως στον ώμο στον ώμο με τον κορεατικό ξάδερφό του Kia Niro (4.42 μ.), Ή για παράδειγμα Skoda Karoq (4.39 μ.) Για παράδειγμα.

Σχεδόν λίγο Tucson

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία για την κλοπή του έργου του Tucson, το οποίο παραμένει μεγαλύτερο (4,51 μ.), Αλλά το ερώτημα μπορεί να προκύψει εξετάζοντας τις τιμές (θα επιστρέψουμε). Όσον αφορά το στυλ, ο οικογενειακός αέρας είναι καθαρός: προφίλ με σημαντικές άκρες, τεράστιες καμάρες τροχών, τραβηγμένες σε γωνίες. Η μπροστινή πλευρά, ωστόσο, παρουσιάζει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο πολύ συγκεκριμένο για το Kona, ένα λείο κύλινδρο, που εμποδίζει μια μεγάλη λωρίδα LED “Pixels” (όπως στο Ioniq) και τα φώτα επιστρέφονται στα άκρα του ασπίδα. Ditto για την πρύμνη, στο πνεύμα του τρέχοντος σχεδιασμού Hyundai. Πάντα τόσο μοναδικό !

Στο πλοίο, είναι πιο κλασικό και εκλεπτυσμένο. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο σύγχρονη από την προηγούμενη Kona, με μια μεγάλη διπλή πλάκα που εκτείνεται στον οδηγό, που αποτελείται από δύο οθόνες 12,3 ιντσών, όπως το Ioniq 5 και το Ioniq 6. Όλες οι λειτουργίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι παραμέτρους οδήγησης (συχνά ενοχλητικές και επίπονες για κοπή) συγκεντρώνονται, η εμφάνιση των μενού είναι μάλλον σαφής και η Hyundai έχει την καλή γεύση για να διατηρήσει τις φυσικές εντολές για κλιματισμό ». Το ίδιο πράγμα για τα θερμαινόμενα καθίσματα (ως πρότυπο από το δεύτερο φινίρισμα, δημιουργικό), στους πρόποδες της κεντρικής κονσόλας, κάτω από τον ειδικό χώρο με επαγωγή με επαγωγή. Το Auto Gear Box Control, τώρα στα δεξιά της στήλης διεύθυνσης (όπως στο Ioniq, πάλι) σας επιτρέπει να απελευθερώσετε έναν ενδιαφέρον χώρο.

Essay-Hyundai Kona (2023): Μεγαλώνοντας σε κουδουνίστρα, είναι αυτός ο σωστός υπολογισμός;

Η μεγάλη πλάκα που αποτελείται από δύο οθόνες εμπνέεται από το Ioniq. Η παρουσίαση είναι σαφής και φωτεινά, τα υλικά και τα συγκροτήματα είναι σοβαρά. Εκτός από μερικά βασικά πλαστικά στο κάτω μέρος, το εσωτερικό Kona είναι καλής ποιότητας.

Χαίρομαι που γνωρίζετε: Προβλέψτε την αγορά και τη μεταπώληση.

Είναι δυνατόν να γνωρίζετε τη μεταπώληση ή την αξία ανάκτησης του οχήματός σας χάρη στην βαθμολογία Turbo Car της Hyundai Kona, την εναλλακτική λύση στην ακτή Argus.

Μιλώντας για το διάστημα, αυτό είναι ακριβώς το μεγάλο πλεονέκτημα του νεοφερμένου: το επιμήκη μεταξόνιο 6 εκ. Ο πάγκος δεν έχει κάποια υποστήριξη, αλλά το κάθισμα έχει κατάλληλο μήκος και τα αρχεία μπορούν να υποκύψουν. Από την άλλη πλευρά, κανένας συρόμενος πάγκος και modularity πηγαίνει στους απλούστερους: αναδιπλασιάζοντας τους φακέλους σε 3 μέρη και το διαμέρισμα κάτω από το πάτωμα, αναδιπλώνεται (και δεν είναι αρκετά επίπεδη στην υψηλή θέση, τα διπλωμένα αρχεία σχηματίζουν ένα μικρό βήμα περίπου 5 cm). Από την άλλη πλευρά, ο όγκος σηματοδοτεί σοβαρή πρόοδο και εμφανίζει 466 L, δηλαδή 100 L περισσότερο από το προηγούμενο Kona. Ο πάγκος διπλωμένος, η χωρητικότητα αυξάνεται σε 1.300 L (+ 144 L).

Ένα ήρεμο και άνετο υβριδικό, ενώ περιμένει το ηλεκτρικό kona

Το παλιό Kona διακρίθηκε από τη σειρά των ποικίλων κινητήρων της, προσφέροντας απλή θερμική (βενζίνη και ντίζελ), κλασικό υβριδικό ή PHEV και ηλεκτρικό. Αυτή τη φορά, είναι το αντίθετο: είναι διαθέσιμη μόνο μια υβριδική έκδοση, ενώ περιμένετε ένα 100 % ηλεκτρικό kona που αναμένεται για την πτώση. Τα πλήρη χαρακτηριστικά του δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι θα προσφερθούν δύο διαμορφώσεις. Η είσοδος -θα διαθέτει μπαταρία 48,4 kWh και θα οδηγηθεί από έναν κινητήρα 155 hp, ενώ ο πιο ισχυρός θα λάβει μια μπαταρία 65 kWh και θα προσφέρει 218 hp. Η αυτονομία του τελευταίου θα πρέπει να φτάσει τα 490 χλμ., Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε κατανάλωση μικρότερη από 14 kWh/100 km. Αισιόδοξος, εκτός αν περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα αυστηρά αστικό ή περιαστικό μάθημα. Για να ελέγξετε και κατά προτίμηση όχι το χειμώνα εάν σκοπεύετε να το προσεγγίσετε. Χωρίς ρεκόρ ταχύτητας, μακριά από αυτό: Το ηλεκτρικό kona θα καλύψει τα 103 kW σε γρήγορο φορτίο (40 λεπτά για να πάει από 10-80 %), μακριά από το Ioniq και την πολύ αποτελεσματική πλατφόρμα 800V τους.

Essay-Hyundai Kona (2023): Μεγαλώνοντας σε κουδουνίστρα, είναι αυτός ο σωστός υπολογισμός;

Κύριο πλεονέκτημα αυτού του υβριδικού: ευχαρίστηση και απαλότητα του περπατήματος, συγκρίσιμη με μια κλασική ουσία. Το υβριδικό kona είναι σοφό ενάντια στο χρόνο, αλλά προσφέρει μια ομοιογενής και διακριτική λειτουργία.

Προς το παρόν, το Kona ξεκίνησε την καριέρα του με ένα καλά γνωστό συμβατικό υβριδικό, αφού ήταν σχεδόν τέτοια από το προηγούμενο Kona. Πάντα στη σελίδα, αυτή η μάλλον επιτυχημένη μηχανική χρησιμοποιεί μια συμβατική αρχιτεκτονική: έναν ατμοσφαιρικό 4 κύλινδρο 1,6 L με κύκλο 105 hp atkinson, που σχετίζεται με ηλεκτρικό κινητήρα 43 hp και κουτί διπλής ταχύτητας 6 -ταχύτητας. Αυτό το σετ αναπτύσσει 141 hp και λάμπει πάνω απ ‘όλα από την απαλότητα του περπατήματος και τη μόνωση του, εφ’ όσον αποφεύγουμε να το κουνήσουμε. Αυτό που δεν εκτιμά και οδηγεί σε δισταγμούς της μετάδοσης.

Η σοφή απόδοση (10,9 δευτερόλεπτα από 0 έως 100 km/h) ωστόσο επαρκεί σε καθημερινή χρήση. Ακόμη και αν το σχετικά μέτριο ζευγάρι (265 nm) θα τιμωρεί το αυτοκίνητο φορτωμένο, στον αυτοκινητόδρομο ή όταν ο δρόμος αρχίσει να ανεβαίνει. Εκεί, πολύ κακό: ο 4 -κάλινδρος γίνεται πιο υγιής σε υψηλά ερέθισμα. Λιγότερο brazier, ωστόσο, από τη θερμική ενός υβριδίου Toyota ή άλλου συστήματος με CVT ή αφομοιωμένο κιβώτιο τύπου, που είπε (ακόμη και αν ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει αυξηθεί τεράστια σε αυτό το σημείο).

Η σχετική μη ταξινόμηση αυτού του μηχανισμού προσκαλεί σε μια συμπεριφορά ευελιξίας. Το σετ στη συνέχεια λειτουργεί ομαλά και σας επιτρέπει να επωφεληθείτε πλήρως από τον υβριδισμό. Στον μικτό κύκλο, η κατανάλωσή μας είναι εύκολα εγκατεστημένη στα 5,6 l / 100 km κατά μέσο όρο και μπορεί εύκολα να κατέβει κάτω από 5 λίτρα στην πόλη, με ελάχιστη πρόβλεψη και συγκράτηση.

Essay-Hyundai Kona (2023): Μεγαλώνοντας σε κουδουνίστρα, είναι αυτός ο σωστός υπολογισμός;

Συνήθως η εμφάνιση Hyundai: Γωνίες, άκρα και φώτα “pixel”. Το Kona παρατηρείται και η σιλουέτα θυμάται ένα Tucson σε μείωση. Εκτός από το μπροστινό, ομαλό και εκλεπτυσμένο στυλ. Οτιδήποτε άλλο παρά κλασικό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει δυσάρεστη.

Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι του ίδιου μητρώου. Καλά νέα: Το Kona έχει τελικά γίνει άνετο. Η απόσβεση είναι μερικές φορές σκληρή σε χαμηλή ταχύτητα, αλλά τίποτα κακό. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την αναστολή, η οποία κερδίζει ευελιξία διατηρώντας παράλληλα μια πολύ κατάλληλη συντήρηση σώματος. Ο συμβιβασμός είναι ουδέτερος, ανεπιτήδευτος δυναμικός και συνεπής με την επαφή του ως οικογενειακό φασκόμηλο. Άλλοι είναι πιο παιχνιδιάρικοι, που είπαν. Δύσκολο να ταιριάζει με το φρεάτιο -.

Τιμές, Εξοπλισμός: Τεχνικό αλλά φιλόδοξο

Υπήρχε χώρος μεταξύ του Bayon (πιο μετριοπαθής, τεχνικά λιγότερο ανεπτυγμένο) και το Tucson. Αρκετά για να αυξήσει τις τιμές του Kona, του οποίου η έκδοση εισόδου -επιπέδου έχει ρυθμιστεί τώρα στις 33.400 €. Σχεδόν 9.000 € περισσότερο από το προηγούμενο, στη βασική κινητοποίηση σίγουρα. Ως εκ τούτου, η Kona έχει γίνει ακριβό, αλλά όπως πάντα με την Hyundai (και τους κορεάτικους κατασκευαστές), η δωρεά είναι γενναιόδωρη.

Essay-Hyundai Kona (2023): Μεγαλώνοντας σε κουδουνίστρα, είναι αυτός ο σωστός υπολογισμός;

Οι αιχμηρές διαστάσεις άνοδας προσφέρουν τους όγκους Kona που αξίζει ένα SUV του ανώτερου τμήματος: 100 λίτρα του στήθους, δηλ. 466 L. Και οι πίσω επιβάτες λαμβάνουν τέλεια.

Από το πρώτο επίπεδο φινιρίσματος (διαισθητικό), παρέχεται ο κατάλογος: Αναστροφή της κάμερας και της βοήθειας στάθμευσης AV/AR, συντήρηση (πολύ επεμβατική), πρόσβαση και εκκίνηση χωρίς χέρια είναι στάνταρ. Ο εξοπλισμός γίνεται πραγματικά πλήρης με το ακόλουθο επίπεδο (δημιουργικό), στις 35.750 €. Στη συνέχεια, έχουμε εκτός από 18 -ιντσών ζάντες, ψηφιακούς μετρητές (αναλογικά στο επίπεδο εισόδου), θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, φόρτωση smartphone επαγωγής ή ακόμα και νεκρές γωνίες προειδοποίηση.

Το απόθεμα εντυπωσιάζει κυρίως την τεχνολογία -σκάφους με την εκτελεστική περιοχή της σειράς (38.900 €): Εμφάνιση στους μετρητές των νεκρών γωνιών από την κάμερα 360 °, το ψηφιακό πλήκτρο NFC μέσω του smartphone. Το Kona λαμβάνει ακόμη και το θεαματικό απομακρυσμένο χώρο στάθμευσης με τηλεχειριστήριο, που εισήχθη στο Tucson ! Και παρουσιάζεται σε πολύ πιο ακριβό ασφάλιστρο. Κανένας άμεσος αντίπαλος δεν μπορεί να προσφέρει τόσο πολύ, αλλά πληρώνεται. Δεν είναι πολύ πιο ακριβό, αυτό είπε, ότι ένα υψηλής τεχνολογίας Peugeot 2008 GT (ακόμα αυτός, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό: Το SUV του λιονταριού είναι ένας μετρητής επιβήτορα στο τμήμα).

Τεχνικός τίτλος
Τεχνικό φύλλο Hyundai Kona (2023)

Μοντέλο προσπαθεί: Hyundai Kona Hybrid Executive

Διαστάσεις l x w x h 4.35 x 1.83 x 1.57 m
Μίνι / μέγιστο όγκο του κορμού 466/1.300 L
Μεταξόνιο 2,66 μ
Εκφορτωμένο βάρος 1.485 kg
Μετατόπιση κινητήρα θερμότητας 4 ατμοσφαιρικός κύλινδρος 1,6 L (105 hp) + ηλεκτρικός κινητήρας (43,5 hp)
Συνδυασμένη ισχύς / μέγιστη συνδυασμένη ροπή 141 hp / 265 nm
Ανακοινώθηκε η κατανάλωση – εκπομπές CO2 4,5 l / 100 km – 114 g / km
0 έως 100 km/h – μέγιστη ταχύτητα 10.9 s – 165 km/h
Η τιμή του μοντέλου δοκιμάστηκε 38.900 € (από 33.400 €)