Key Pass – Μετάφραση στα γαλλικά – Παραδείγματα Αγγλικά | Πλαίσιο Reverso, Κλειδιά πρόσβασης στο Google: Το τέλος των κωδικών πρόσβασης για χρήση λογαριασμών!

Κλειδιά πρόσβασης στο Google: Το τέλος των κωδικών πρόσβασης για χρήση λογαριασμών 

Contents

Τα κλειδιά είναι πιο πρακτικά από τους κωδικούς πρόσβασης, αλλά η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι η πιο ευνοϊκή για την τεράστια υιοθέτησή τους και θα χρειαστεί ακόμα χρόνος και πολλές προσπάθειες από τους κατασκευαστές και τους εκδότες για να τους κάνουν ελκυστικά. Ένα από τα εμπόδια που στέκονται μπροστά από τους χρήστες σήμερα είναι η αλλαγή της συσκευής, είτε πρόκειται για ένα smartphone, ένα tablet ή έναν υπολογιστή, αφού το ιδιωτικό κλειδί καταγράφεται τοπικά.

Μετάφραση του “Pass Key” στα γαλλικά

Αυτές οι νηφάλιες και ωραίες αναφορές θα εκμεταλλευτούν από την άλλη πλευρά σαν τέλεια όργανα Βασικό δελτίο.

Αυτές οι νηφάλιες και ωραίες αναφορές θα εκτιμηθούν από την άλλη πλευρά ως τέλεια όργανα πασπαρτού.

Ο τύπος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Βασικό δελτίο.
Ο τύπος ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει το πέρασμα.

Τα διαμερίσματα επιτυγχάνονται με πρόσβαση ασφάλτου ασφαλείας ασφαλείας και Βασικό δελτίο, Καθιστώντας το πιο ασφαλές και άνετο.

Τα διαμερίσματα είναι προσβάσιμα μέσω ασφαλών ανελκυστήρων και α πασπαρτού, καθιστώντας την εγκατάσταση εντελώς ασφαλή και άνετη.

Το σιαμαίνο μου, πρέπει σε κάποιο βαθμό, να είναι Βασικό δελτίο, Επειδή κρίθηκε σύμφωνα με λίγο διαφορετικά κριτήρια.

Ο Σιαμικός μου, πρέπει κατά κάποιο τρόπο, να είναι πασπαρτού, Επειδή κρίθηκε σύμφωνα με κάπως διαφορετικά κριτήρια.

Είχε κάποιος άλλος στο κτίριο Βασικό δελτίο?
Κάποιος άλλος στο κτίριο έχει ένα πέρασμα ?
Γιατί δεν μπορώ να καταγράψω την κινητή συσκευή μου παρά το γεγονός Βασικό δελτίο?
Γιατί ο τερματικός μου κινητής τηλεφωνίας δεν συνδέει καλά ότι άρπαξα το Κωδικός πρόσβασης ?
Τσάι Βασικό δελτίο Η είσοδος στο όχημα πρέπει να είναι πανομοιότυπη με εκείνη που εισάγεται στην κινητή συσκευή.
Ο Κωδικός πρόσβασης Η είσοδος στη BMW πρέπει να είναι πανομοιότυπη με αυτή που εισάγεται στο κινητό τηλέφωνο.

Για ένα χρονομέτρου που παρουσιάστηκε όπως Βασικό δελτίο, Αυτή η αναφορά, που παραδίδεται με ένα καπάκι και ένα διαφανές βραχιόλι, δεν είναι πιθανό να πέσει σε ανωνυμία!

Για ένα ρολόι που παρουσιάζεται ως πασπαρτού, Αυτή η αναφορά, που παραδίδεται με ένα καπάκι και ένα διαφανές βραχιόλι, δεν είναι πιθανό να πέσει σε ανωνυμία !

Ένα κλειδί διαμερίσματος, για παράδειγμα, μπορεί να διατηρηθεί στη μονάδα, το οποίο το κλειδί αφαιρείται μέσω της σωληνοειδούς μονάδας μετά την κλειδαριά του κυλίνδρου με ένα α Βασικό δελτίο Αλλά ένα κύριο κλειδί

Ένα κλειδί διαμερίσματος, για παράδειγμα, μπορεί να διατηρηθεί στη μονάδα που αναφέρεται και να αφαιρεθεί μέσω της σωληνοειδούς μονάδας αφού ανοίξει η κυλινδρική κλειδαριά με ένα πέρασμα ή ένα κύριο κλειδί

Βραχιόλι Βασικό δελτίο του 1940, από το χρυσό από ζαφείρια και ρουμπίνι, εκτιμάται 30.000 φράγκα, διατέθηκε 87000 φράγκα.

Ενα βραχιόλι Πασπαρτού Από το 1940, σε χρυσό με ζαφείρια και Ruby, εκτιμάται 30.000 φράγκα, πωλήθηκε για 87.000 φράγκα.

Κλειδιά πρόσβασης στο Google: Το τέλος των κωδικών πρόσβασης για χρήση λογαριασμών !

Κλειδιά πρόσβασης στο Google: Το τέλος των κωδικών πρόσβασης για χρήση λογαριασμών!

Δεν χρειάζεται κωδικός πρόσβασης για σύνδεση σε λογαριασμό ή υπηρεσία Google ! Ο ψηφιακός γίγαντας σας επιτρέπει τώρα να χρησιμοποιείτε πλήκτρα πρόσβασης (passkeys), μια πιο αξιόπιστη και απλούστερη τεχνολογία για όλες τις υπηρεσίες της.

 • Κλειδιά πρόσβασης: Συνδεθείτε με ασφάλεια στον λογαριασμό σας στο Google
 • ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Η λύση για την αντικατάσταση κωδικών πρόσβασης
 • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Πώς αντικαθιστά τον κωδικό πρόσβασης ?

Ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης θα ήταν σύντομα ? Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η διαδρομή που φαίνεται να η Google, η οποία διασχίζει ένα νέο βήμα στην ανάπτυξη των περασμάτων – που ονομάζεται επίσης Keys Access Keys. Από τις 3 Μαΐου 2023, δισεκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών Google μπορούν να υιοθετήσουν αυτή τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, μέσω βιομετρικών αισθητήρων, στον κωδικό πείρου κλειδώματος smartphone ή στα ηλεκτρονικά πλήκτρα φυσικής ταυτότητας και να εγκαταλείψουν πλήρως τους κωδικούς πρόσβασής τους και τους κωδικούς επαλήθευσης για να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους, Η εταιρεία ανακοινώνει με υπερηφάνεια στο δελτίο τύπου της. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε σε αυτήν τη διεύθυνση, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με τα συνηθισμένα αναγνωριστικά σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα πρόσβασης”. Για να προσθέσετε ένα πρόσθετο πλήκτρο πρόσβασης, για μια άλλη συσκευή, απλά κάντε κλικ στο “+ Δημιουργία κλειδιού ασφαλείας” – έτσι ώστε να αποθηκευτεί στη χρήση της συσκευής που χρησιμοποιείται.

Κλειδιά πρόσβασης: Συνδεθείτε με ασφάλεια στον λογαριασμό σας στο Google

Τα κλειδιά των λογαριασμών Google αποθηκεύονται σε οποιοδήποτε συμβατό υλικό – δηλαδή το iPhone που λειτουργεί κάτω από τις συσκευές iOS 16 και Android που λειτουργούν κάτω από το Android 9 τουλάχιστον – και μπορούν να μοιραστούν με άλλες συσκευές από το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως iCloud ή ορισμένοι διαχειριστές κωδικού πρόσβασης. Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ενός άλλου ατόμου για προσωρινά πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Google, πρέπει να επιλέξετε την επιλογή “Χρήση κωδικού πρόσβασης από άλλη συσκευή” για να δημιουργήσετε μια ενιαία σύνδεση. Σημειώστε ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα κλειδί για μια κοινή συσκευή, επειδή ο πραγματικός ιδιοκτήτης του θα μπορούσε τότε να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό Google όταν επιθυμεί. Σε περίπτωση κλοπής, απώλειας ή διείσδυσης της συσκευής, είναι πολύ πιθανό να ανακαλέσετε τα κλειδιά ασφαλείας στις παραμέτρους του λογαριασμού σας.

Ακόμη και αν χρειαστεί λίγος χρόνος για να υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό η φροντίδα των περασμάτων, αυτή η ανακοίνωση προωθεί σημαντικά την υιοθέτησή τους λόγω του μεγέθους της Google και του μεγέθους της υλοποίησης. Προς το παρόν, οι λογαριασμοί χρηστών θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις υπάρχουσες μεθόδους σύνδεσης, όπως οι κωδικοί πρόσβασης – αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος κατά κάποιο τρόπο. Η εταιρεία Mountain View σχεδιάζει να προωθήσει αυτή τη νέα τεχνολογία τους επόμενους μήνες και να αρχίσει να ενθαρρύνει τους χρήστες τους να μετατρέψουν τα αναγνωριστικά τους σε πάσσαλα.

Κλειδιά πρόσβασης: Η λύση για την αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης

Αλλά γιατί προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης ? Απλά λόγω των ελαττωμάτων τους, τα οποία είναι πολύ γνωστά μόνο. Πράγματι, είναι συχνά πολύ αδύναμοι, επαναχρησιμοποιούνται σε διάφορους ιστότοπους και λογαριασμούς και μπορούν να διακυβευτούν μετά από ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό ψαρέματος. Έχουν τεθεί σε εφαρμογή λύσεις για να γεμίσουν αυτές τις αδυναμίες, όπως ο διπλός έλεγχος ταυτότητας – ο οποίος δεν είναι αλάνθαστος – και οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης – που μπορούν να παραβιαστούν -, αλλά οι κίνδυνοι εξακολουθούν να υπάρχουν, ειδικά όταν φαντάζονται οι χάκερ όλο και περισσότερο. Έχει περάσει μια στιγμή από τη συμμαχία FIDO – μια κοινοπραξία μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, κυβερνητικών οργανισμών, παρόχων υπηρεσιών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επεξεργαστών πληρωμών και άλλων βιομηχανιών, όπως η Apple, η Amazon, η Microsoft, η PayPal και η Google (βλ. με στόχο την εξάλειψη της χρήσης του κωδικού πρόσβασης: !

Αφού η Apple ανακοίνωσε ότι ήθελε να τα εισαγάγει με το iOS 16 και το MacOS, η Google με τη σειρά του επέτρεψε στους προγραμματιστές τον Οκτώβριο του 2022 να ξεκινήσει την εμφύτευση αυτής της τεχνικής ελέγχου ταυτότητας στο Android, μέσω της έκδοσης Beta της Google Play Services και της έκδοσης Canary από το Google Chrome. Για τον Diego Zavala, τον διαχειριστή προϊόντων Android και τον Christiaan Brand, τον διαχειριστή προϊόντων και την ασφάλεια, την ανάπτυξη των Passkeys Esots μια ωραία πρόοδο επειδή αυτοί “Δεν είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση, μην διαρρεύσετε σε ελαττώματα διακομιστή και προστατεύετε τους χρήστες από επιθέσεις ηλεκτρονικού” ψαρέματος “, Όπως εξήγησαν στο blog του Android Developers.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Πώς αντικαθιστά τον κωδικό πρόσβασης ?

Χρησιμοποιώντας το PassKeys, ο χρήστης επιλέγει μια συσκευή – λογικά το smartphone τους – ως κύριο σύστημα ελέγχου ταυτότητας σε ιστότοπους και εφαρμογές. Κατά τη στιγμή της εγγραφής ή της τροποποίησης των μέσων σύνδεσης, το smartphone δημιουργεί δύο κρυπτογραφημένα κλειδιά: ένα κοινό που αποστέλλεται στον πάροχο υπηρεσιών και ένα ιδιωτικό κλειδί που παραμένει αποθηκευμένο στο τηλέφωνο και θα επιτρέψει στον ιστότοπο ή την εφαρμογή ταυτότητας Με το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω του μηχανισμού ταυτότητας smartphone – κωδικός PIN, μοντέλο, αναγνώριση προσώπου ή ψηφιακό αποτύπωμα. Για να απλοποιήσετε, αντί να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης, απλά χρησιμοποιήστε τη συνηθισμένη μέθοδο ξεκλειδώματος της κύριας συσκευής σας. Και voila ! Το Smartphone PassKey μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί με έναν ιστότοπο μέσω άλλης συσκευής – όπως ο φορητός υπολογιστής σας. Απλά σαρώστε τον κώδικα QR που εμφανίζεται στον ιστότοπο με το smartphone του. Τελικά, ο στόχος είναι να επιτρέψει τη χρήση των περασμάτων σε διαφορετικές πλατφόρμες-windows, macOS, Chromeos, Android και iOS-έτσι ώστε, για παράδειγμα, ένας χρήστης του προγράμματος περιήγησης Chrome σε Windows μπορεί να πιστοποιήσει σε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα πείρο που είναι αποθηκευμένο σε ένα iPhone.

Συγκεκριμένα, σε καθημερινή βάση, η χρήση των passkeys δεν αλλάζει τίποτα για τον χρήστη. Πράγματι, υπάρχουν ήδη πρότυπα που επιτρέπουν τη σύνδεση σε εφαρμογές ή ιστότοπους χρησιμοποιώντας μία από τις συσκευές του – όπως επιβεβαιώνοντας μέσω του smartphone σας ότι η σύνδεση προέρχεται από εμάς ή πατώντας έναν συγκεκριμένο αριθμό που «αφίσα σε αυτό. Ωστόσο, πρέπει πάντα να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά με έναν κωδικό πρόσβασης για να μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία σύνδεσης. Και αυτό δεν εμποδίζει να είναι σε θέση να ανακτήσει την πρόσβαση στο λογαριασμό του χάρη στα αναγνωριστικά του – ποιος μπορεί επομένως να εκτραπεί. Αλλά η χρήση των passkeys αυξάνει επίσης μερικά μειονεκτήματα, ειδικά όταν θέλετε να αντικαταστήσετε το smartphone Android με ένα iPhone – ή αντίστροφα – ή ότι εμφανίζεται μια πτήση ή θραύση της συσκευής. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο είτε να αντιγράψουμε το Passkeys χειροκίνητα στο νέο τηλέφωνο – το οποίο είναι αρκετά κουραστικό – είτε να διεκδικήσει νέους κώδικες πρόσβασης μετά από όλες τις υπηρεσίες, αποδεικνύοντας κάθε φορά που η ταυτότητά του. Το γεγονός παραμένει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να δοκιμάσουν αυτήν την απλή και ασφαλή μέθοδο ελέγχου ταυτότητας στο Google Chrome και Google Play Services από το Νοέμβριο του 2022, δημιουργώντας μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) επιτρέποντας τη χρήση των Passkeys στις εφαρμογές Android. Εν τω μεταξύ, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Τι είναι αυτό, πώς λειτουργεί και γιατί θα αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης

Το Passkeys θα γίνει η νέα δημοφιλής μέθοδος ελέγχου ταυτότητας για την πρόσβαση στους λογαριασμούς της σε ιστότοπους και εφαρμογές. Πιο ασφαλή και πιο πρακτική από τους κωδικούς πρόσβασης, θα γίνουν σταδιακά ο κανόνας για να αποδείξει την ταυτότητά του στο διαδίκτυο. Εδώ είναι αυτό που πρέπει να ξέρετε γι ‘αυτούς.

Κωδικός πρόσβασης

 • Πάσιλα, τι είναι ?
 • Πάσσαλα, πώς λειτουργεί, τι είναι ?
 • Πώς είναι πιο ασφαλείς οι πρόσβασης από τους κωδικούς πρόσβασης ?
 • Google, Microsoft, Apple. Ποιος θέλει να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης με τα περαστικά ?
 • Τι συμβαίνει όταν αλλάζετε τη συσκευή ?
 • Πότε θα αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης των passkeys ?
 • Πώς να διαμορφώσετε τα passkeys στον λογαριασμό σας στο Google ?
 • Σχόλια

Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο έχει γίνει πιο δημοκρατικό με το ευρύ κοινό, οι λογαριασμοί μας για τις διάφορες πλατφόρμες που καταχωρούμε προστατεύονται από Κωδικοί πρόσβασης. Έχουμε μέχρι στιγμής γνωστό ότι αυτή η μορφή άμυνας μέχρι στιγμής για να διατηρήσουμε την πρόσβαση στις πληροφορίες και τα προφίλ μας, έτσι ώστε να είναι δύσκολο σήμερα να φανταστούμε έναν κόσμο στον οποίο δεν θα υπήρχαν πλέον ή τουλάχιστον με πολύ διαφορετικό τρόπο. Και όμως, οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι απαραιτήτως η πιο ασφαλής ή ακόμα και η πιο πρακτική λύση για να διασφαλίσουμε ότι μόνο εμείς είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε πρόσβαση στους λογαριασμούς μας. Οι μεγάλες ψηφιακές εταιρείες αναπτύσσουν εναλλακτικές λύσεις εδώ και χρόνια για να τερματίσουν τελικά την κυριαρχία των κωδικών πρόσβασης και να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο γεννήθηκαν τα passkeys, τα οποία πρέπει να ακούσετε πολλά τους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

Πάσιλα, τι είναι ?

Ένα κλειδί passke είναι ένα κλειδί πρόσβασης (ή κλειδί αναγνώρισης) που περιέχει κρυπτογραφημένα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι είστε ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού στον οποίο προσπαθείτε να συνδεθείτε. Τα πάσσαλα βασίζονται στην αρχή του ασύμμετρη κρυπτογράφηση, Αυτό συνεπάγεται την ύπαρξη δύο πλήκτρων κρυπτογράφησης, ενός δημόσιου κλειδιού (αποθηκευμένο στους διακομιστές της πλατφόρμας) και ένα ιδιωτικό κλειδί (αποθηκευμένο τοπικά στη συσκευή του χρήστη), που συγχρονίζονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια μιας σύνδεσης προσπάθειας.

Πάσσαλα, πώς λειτουργεί, τι είναι ?

Όπως όταν δημιουργείτε έναν κωδικό πρόσβασης για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε να επιλέξετε ένα κλειδί passker σε υπηρεσίες που υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία. Σε αυτή την περίπτωση, η εν λόγω πλατφόρμα θα δημιουργήσει τα δύο κλειδιά (δημόσια και ιδιωτικά), τα οποία συνεργάζονται. Μόνο το ιδιωτικό σας κλειδί θα αναγνωριστεί από το δημόσιο κλειδί ως μέρος του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης και θα επιτρέψει τη σύνδεση στο λογαριασμό μέσω του περαστικού κλειδιού.

Η φυσική συσκευή δεν είναι το μόνο προστατευτικό στρώμα για την επικύρωση της σύνδεσης. ΕΝΑ μέθοδος αναγνώρισης Η υποστήριξη από τον εν λόγω τερματικό, κατά την επιλογή του χρήστη, σας επιτρέπει να συνδεθείτε. Μπορεί να είναι ένα βιομετρικό ξεκλείδωμα (αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα), κωδικός PIN, διάγραμμα ..

Πάσσαλος

Το ενδιαφέρον των περασμάτων είναι να συνδυάσει:

 • Η πρακτική πτυχή: πρόσβαση στους λογαριασμούς σας χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία με το ξεκλείδωμα της συσκευής σας, χωρίς να χρειάζεται να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασής σας ή να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή.
 • Η πτυχή της ασφάλειας: μια ποσοτικοποιημένη σύνδεση που απαιτεί τόσο φυσική πρόσβαση στη συσκευή όσο και γνώση της μεθόδου ταυτοποίησης.

Πώς είναι πιο ασφαλείς οι πρόσβασης από τους κωδικούς πρόσβασης ?

Εάν οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης βοηθούν τους κωδικούς πρόσβασης ασφαλέστερων, παραμένουν λανθασμένοι. Παρά την εφαρμογή συστημάτων που βασίζονται σε κωδικούς πρόσβασης μεμονωμένων χρήσεων και διπλού ελέγχου ταυτότητας, η παρατήρηση είναι σαφής: η ασφάλεια των λογαριασμών αφήνει να είναι επιθυμητό και οι κίνδυνοι hacking και phishing παραμένουν πολύ ψηλά. Τα κλειδιά δεν είναι μια τέλεια λύση, αλλά όλες οι ίδιες επιχορηγήσεις περισσότερες εγγυήσεις από τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης.

Το πρώτο στρώμα ασφαλείας είναι η αποθήκευση του ιδιωτικού κλειδιού σε μια συσκευή της οποίας κατέχει ο χρήστης. Φυσικά, αυτά τα δεδομένα είναι σε χώρο που προστατεύεται από την τεχνολογία κρυπτογράφησης. Επιπλέον, δεν μεταδίδεται ποτέ απευθείας στις πλατφόρμες στις οποίες συνδέουμε: κάθε προσπάθεια σύνδεσης, ο ιστότοπος ή η εφαρμογή θα ορίσει ένα Enigma στον τερματικό χρήστη, το οποίο είναι το μόνο που θα το λύσει. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα διακριτικό για να επικυρώσει τη συναλλαγή και να εγκρίνει τη σύνδεση.

Πάσσαλος

Το δεύτερο στρώμα είναι η ανάγκη να ταυτοποιηθούν με βιομετρικές πληροφορίες (κατά προτίμηση) ή με ένα στοιχείο ελέγχου ταυτότητας που δεν είναι γνωστό στις πλατφόρμες (κωδικός PIN, σχέδιο σχεδίασης σε οθόνη αφής) για συσκευές που δεν προσφέρουν καμία δυνατότητα ταυτότητας με αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικά αποτυπώματα). Εκτρέπω Συνδυασμός μεταξύ ιδιωτικού κλειδιού και βιομετρίας ζητά πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες από το να πάρει έναν κωδικό πρόσβασης και ακόμη και εξαπατώντας τον διπλό έλεγχο ταυτότητας.

Το phishing δεν λειτουργεί πλέον, επειδή είναι απίθανο ο χρήστης να αποκαλύψει το ιδιωτικό του κλειδί σε τρίτο μέρος. Η πλειοψηφία των χρηστών δεν θα γνωρίζει καν πώς να εντοπίσει το ιδιωτικό τους κλειδί. Οι διαρροές δεδομένων είναι περιορισμένες, επειδή οι πλατφόρμες έχουν μόνο δημόσιο κλειδί, το οποίο είναι άχρηστο χωρίς το ιδιωτικό κλειδί που σχετίζεται με αυτό. Και καθώς κάθε συνδυασμός είναι μοναδικός, μόνο ένας λογαριασμός μπορεί να διακυβευτεί και τα δύο. Οι επιθέσεις βίαιης δύναμης χάνουν επίσης το ενδιαφέρον τους. Και αν ένας πειρατής καταφέρνει τελικά να ανακτήσει τα δύο κλειδιά που αποτελούν ένα πεπρωμένο, ο έλεγχος ταυτότητας παραμένει να περάσει.

Πάσσαλος

Google, Microsoft, Apple… που θέλει να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης με το Passkeys ?

Η υιοθέτηση του Passkeys ωθείται από τοΣυμμαχία Fido (Γρήγορη ταυτότητα online), που ιδρύθηκε το 2013, της οποίας η αποστολή είναι να επιλύσει την έλλειψη διαλειτουργικότητας μεταξύ των ισχυρών συσκευών ελέγχου ταυτότητας και στην ανάπτυξη καθώς και στην προώθηση των προτύπων ελέγχου ταυτότητας που συμβάλλουν στη μείωση της εξάρτησης των κωδικών πρόσβασης. Το σύνθημα του Fido είναι “Απλούστερο, ισχυρότερο, έλεγχος ταυτότητας: επίλυση του προβλήματος του κωδικού πρόσβασης στον κόσμο”, ότι μπορούμε να μεταφράσουμε από “Απλούστερος και ισχυρότερος έλεγχος ταυτότητας: επίλυση του παγκόσμιου προβλήματος των κωδικών πρόσβασης”.

Η Google, η Microsoft και η Apple είναι από τους πιο έντονους υποστηρικτές της εξαφάνισης του κωδικού πρόσβασης. Έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία της εναλλακτικής και πιθανής μελλοντικής αντικατάστασής τους και ανακοίνωσαν την κοινή τους επιθυμία να ενισχύσουν την υποστήριξη των προτύπων FIDO, επομένως, οι Passkeys προκειμένου να επιταχυνθούν η μετάβαση σε αυτή την τεχνολογία. Οι τρεις αμερικανικές επιχειρήσεις αποτελούν μέρος του διοικητικού συμβουλίου της συμμαχίας Fido, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη Samsung, την Amazon, την Intel, το Lenovo, το Meta (Facebook) ή το Qualcomme. Οι κύριοι φορείς ψηφιακής πληρωμής, όπως οι PayPal, MasterCard, Visa και American Express, είναι επίσης παρόντες στο διοικητικό συμβούλιο. Παραδόξως, βρίσκουμε επίσης εταιρείες που ειδικεύονται στη διαχείριση κωδικών πρόσβασης, όπως το LastPass, το Dashlane και το 1Password, οι οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν και να εξελιχθούν όταν το πρότυπο Passkeys θα αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης.

Πάσσαλος

Προς το παρόν, λίγες πλατφόρμες (ιστοσελίδες ή εφαρμογές) προσφέρουν τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών τους από το PassKey. Εκτός από την Google, τη Microsoft και την Apple, το Dropbox, το eBay, το Facebook, το Nvidia, το PayPal, το Twitter, το WordPress ή το Shopify είναι πρωτοπόροι.

Τι συμβαίνει όταν αλλάζετε τη συσκευή ?

Τα κλειδιά είναι πιο πρακτικά από τους κωδικούς πρόσβασης, αλλά η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι η πιο ευνοϊκή για την τεράστια υιοθέτησή τους και θα χρειαστεί ακόμα χρόνος και πολλές προσπάθειες από τους κατασκευαστές και τους εκδότες για να τους κάνουν ελκυστικά. Ένα από τα εμπόδια που στέκονται μπροστά από τους χρήστες σήμερα είναι η αλλαγή της συσκευής, είτε πρόκειται για ένα smartphone, ένα tablet ή έναν υπολογιστή, αφού το ιδιωτικό κλειδί καταγράφεται τοπικά.

Ένα σύστημα του Συγχρονισμός των κλειδιών πρόσβασης σχεδιάζεται όταν παραμένουμε εντός του ίδιου οικοσυστήματος. Επομένως, μπορείτε απλώς να μεταφέρετε τα passkeys σας που καταγράφηκαν στο smartphone Android στο νέο σας κινητό Android μέσω του λογαριασμού σας στο Google. Εάν πηγαίνετε από το ένα iPhone σε άλλο λογαριασμό Android ή αντίστροφα, ο συγχρονισμός γίνεται πολύ πιο περίπλοκος. Ομοίως, δεν υπάρχει επί του παρόντος αποτελεσματική εγγενή λύση για τα passkeys που παράγονται από τον υπολογιστή σας Windows είναι διαθέσιμο από το smartphone Android για παράδειγμα.

Προς το παρόν, κάθε μεταφορά κλειδιού από ένα περιβάλλον λογισμικού σε άλλο απαιτεί μια χειροκίνητη διαδικασία, ιδιαίτερα απαγορευμένη εάν υπάρχουν πολλά passkeys για τη διαχείριση. ΕΝΑ Σύστημα κώδικα QR Για να σαρώσετε με το smartphone του. Στη συνέχεια, η κινητή συσκευή λειτουργεί ως πύλη, επικυρώντας την αίτηση σύνδεσης για την άλλη συσκευή. Για ερωτήσεις ασφαλείας, ωστόσο, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί το Bluetooth των δύο τερματικών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο υπολογιστής που καθιστά το αίτημα είναι πολύ φυσικά παράλληλα με τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού και ότι δεν αποτελεί ζήτημα να αποστασιοποιηθεί κακόβουλο πρόσβαση. Γενικά, είναι δυνατόν μετά από αυτό το χειρισμό να δημιουργηθεί ένα κλειδί για μια συχνά χρησιμοποιούμενη δευτερεύουσα συσκευή, προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση του κύριου τερματικού κάθε φορά.

Πάσσαλος

Στο μέλλον θα τεθούν σε εφαρμογή εργαλεία για να επιτρέπεται η ταχεία και απλοποιημένη μεταφορά των πλήκτρων αναγνώρισης από ένα οικοσύστημα σε άλλο, όπως οι επιλογές εισαγωγής και εξαγωγής των διαχειριστών λέξεων. Εκτός αυτού, αυτά φαίνεται να είναι από τα πιο γρήγορα για να αναζητήσουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, πράγμα που θα τους επέτρεπε να μην χάσουν το ενδιαφέρον των χρηστών που εγκαταλείπουν τους κωδικούς πρόσβασης για το Passkeys. Αλλά εδώ και πάλι, τα οικοσυστήματα πρέπει να εξελίσσονται και γι ‘αυτό το Android 14 θα υποστηρίξει τα passkeys σε τρίτους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Στο Google, η λύση που φαίνεται να επικρατεί για να μοιραστεί τα πάσσαλα μεταξύ των διαφορετικών συσκευών της είναι το Chrome. Το πρόγραμμα περιήγησης είναι συμβατό με τα πλήκτρα πρόσβασης από την έκδοση 108, είναι διαθέσιμο σε όλα τα οικοσυστήματα και έχει ήδη εφοδιαστεί με το δικό του ολοκληρωμένο διαχειριστή κωδικού πρόσβασης, γεγονός που την καθιστά την κατάλληλη και προφανή πλατφόρμα για τη διαχείριση των περασμάτων του.

Πότε θα αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης των passkeys ?

Οι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Οι χρήστες δεν είναι έτοιμοι να μεταβούν μια μέρα στην άλλη στα passkeys και θα λάβει χώρα μια μακρά περίοδος μετάβασης, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συνυπάρχουν οι κωδικοί πρόσβασης και τα πάσσαλα. Ο ιστός και οι εφαρμογές θα πρέπει επίσης να προσαρμοστούν και να μεταβούν σε αυτήν την τεχνολογία, η οποία μπορεί να πάρει χρόνο. Τα πρότυπα FIDO απαιτούν γενικά Τελευταίες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων, Εξαλείφοντας αυτόματα τις παλαιότερες συσκευές όλων των συμβατότητας. Επομένως, η ανανέωση του εξοπλισμού είναι επομένως απαραίτητη πριν δει κανείς τα passkeys να αναλάβει οριστικά από τους κωδικούς πρόσβασης. Ένα άλλο πρόβλημα που σχετίζεται με τα κλειδιά πρόσβασης είναι η εξάρτηση από τους μεγάλους εκδότες οστών και λογισμικού, οι οποίοι θα μπορούσαν να αφήσουν έναν αριθμό διστακτικών χρηστών στο κεραμίδι. Είναι αδύνατο να προβλέψουμε πότε βλέπουμε το θάνατο των κωδικών πρόσβασης, αλλά πρέπει να επιβιώσουν βραχυπρόθεσμα.

Πώς να διαμορφώσετε τα passkeys στον λογαριασμό σας στο Google ?

Τα πάσσαλα έχουν γίνει επίσημα ένας τρόπος σύνδεσης με τις υπηρεσίες Google από τις αρχές Μαΐου 2023. Εδώ είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε μέσα στο οικοσύστημα της θυγατρικής του αλφαβήτου:

Google PassKey

 • Μεταβείτε στο https: // myaccount.Google.com/ και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Google.
 • Στο μενού στα αριστερά της οθόνης, κάντε κλικ στην ενότητα Ασφάλεια.
 • Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στο παιχνίδι Πώς να συνδεθείτε στο Google. Κάντε κλικ στη γραμμή Κλειδιά πρόσβασης, τοποθετημένο μεταξύ της επιλογής Επικύρωση δύο βημάτων Και Κωδικοί πρόσβασης.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Google εάν σας ζητηθεί.
 • Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Χρησιμοποιήστε πλήκτρα πρόσβασης Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργικότητα.

Από τώρα και στο εξής, Οι συσκευές σας Android θα δημιουργήσουν αυτόματα ένα κλειδί passky Για τον λογαριασμό σας στο Google για την επόμενη σύνδεσή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Δημιουργήστε ένα κλειδί πρόσβασης παρακάτω για να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα passkey σε μια συσκευή από ένα άλλο οικοσύστημα. Επιστρέψτε τον εαυτό σας με τη συνήθη μέθοδο ταυτοποίησης (Windows Hello στην περίπτωσή μας) και voila ! Για να επαληθεύσετε ότι όλα λειτουργούν καλά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε ιδιωτική πλοήγηση και προσπαθήστε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Google. Κανονικά, δεν χρειάζεται πλέον να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, απλώς να πιστοποιήσετε με το πεύκο σας, το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή με αναγνώριση προσώπου. Θυμηθείτε ότι είναι απαραίτητο να διαμορφώσετε τα κλειδιά πρόσβασης μόνο στις συσκευές των οποίων είστε ο ιδιοκτήτης.

 • Μοιραστείτε μετοχή ->
 • Tweeter
 • Μερίδιο
 • Αποστολή σε έναν φίλο