Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις εγγραφής βίντεο της κάμερας στο iPhone – Apple Assistance (TN), τροποποιήστε τις προηγμένες ρυθμίσεις της κάμερας στο iPhone σας – Apple Assistance (GN)

Αλλάξτε τις προηγμένες ρυθμίσεις της κάμερας στο iPhone σας

Contents

Το iPhone χρησιμοποιεί πολλά μικρόφωνα για να προσφέρει στερεοφωνικό ήχο.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις εγγραφής βίντεο της κάμερας στο iPhone

Οι εγγραφές βίντεο στην κάμερα ορίζονται σε 30 εικόνες ανά δευτερόλεπτο (IPS) από προεπιλογή. Ανάλογα με το μοντέλο iPhone που έχετε, μπορείτε να επιλέξετε άλλες ρυθμίσεις συχνότητας εικόνας και ανάλυσης βίντεο. Ταχύτερες συχνότητες εικόνας και καλύτερες αναλύσεις περιλαμβάνουν μεγαλύτερα αρχεία βίντεο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διακόπτες για να αλλάξετε γρήγορα και εύκολα την ανάλυση βίντεο και τη συχνότητα εικόνας απευθείας από την οθόνη της κάμερας.

Χρησιμοποιήστε διακόπτες για να αλλάξετε την ανάλυση βίντεο και τη συχνότητα εικόνας

Σε λειτουργία βίντεο, χρησιμοποιήστε διακόπτες στο επάνω μέρος της οθόνης για να αλλάξετε τις συχνότητες ανάλυσης βίντεο και εικόνων που διατίθενται στο iPhone.

Αγγίξτε τους διακόπτες στην επάνω δεξιά γωνία για εναλλαγή μεταξύ εγγραφών HD ή 4K και μεταξύ συχνότητας 24, 25, 30 ή 60 ips σε λειτουργία βίντεο, ανάλογα με το μοντέλο σας.

Στα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 15, οι διακόπτες διατίθενται σε κινηματική λειτουργία. Σας επιτρέπουν να αλλάζετε μεταξύ εγγραφών HD ή 4K και συχνότητας 24, 25 ή 30 ips.

Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις του IPS Auto

Το iPhone μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μειώνοντας αυτόματα τη συχνότητα εικόνας 24 IPS.

Ρυθμίσεις πρόσβασης> Κάμερα> Αποθήκευση βίντεο και, στη συνέχεια, εκτελέστε μία από τις ακόλουθες λειτουργίες, σύμφωνα με το μοντέλο σας:

 • Αγγίξτε το “IPS Auto”, στη συνέχεια, εφαρμόστε αυτήν τη ρύθμιση μόνο σε βίντεο σε 30 ips ή βίντεο σε 30 ips και 60 ips.
 • Ενεργοποιήστε “λιγότερα IPs σε χαμηλό φωτισμό”.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε στερεοφωνική εγγραφή

Το iPhone χρησιμοποιεί πολλά μικρόφωνα για να προσφέρει στερεοφωνικό ήχο.

Για να απενεργοποιήσετε τη στερεοφωνική εγγραφή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα, στη συνέχεια απενεργοποιήστε “Αποθήκευση στερεοφωνικού ήχου”.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τα βίντεο HDR

Σε συμβατά μοντέλα, το iPhone αποθηκεύει βίντεο HDR και τα μοιράζεται με τις συσκευές iOS 13.4, iPados 13.4 ή MacOS 10.15.4 ή αργότερα. Οι άλλες συσκευές λαμβάνουν μια έκδοση SDR του ίδιου βίντεο.

Για να απενεργοποιήσετε την εγγραφή HDR, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα> Αποθηκεύστε ένα βίντεο και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το “HDR Video”.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε “κλειδώστε την κάμερα”

Στο iPhone 13, τα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 15, η ρύθμιση “κλειδώματος της κάμερας” εμποδίζει την αυτόματη κλίση μεταξύ των κάμερων κατά την καταγραφή ενός βίντεο. Η ρύθμιση “κλειδώματος της κάμερας” απενεργοποιείται από προεπιλογή.

Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα> Αποθηκεύστε ένα βίντεο και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε “κλειδώστε την κάμερα”.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε “βελτιωμένη σταθεροποίηση”

Στα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 15, η ρύθμιση “βελτιωμένη σταθεροποίηση” κάνει ένα ελαφρύ ζουμ πριν για να βελτιώσει τη σταθεροποίηση κατά τη διάρκεια εγγραφών σε λειτουργία βίντεο και κινηματικής. Η ρύθμιση “βελτιωμένη σταθεροποίηση” ενεργοποιείται από προεπιλογή.

Για να απενεργοποιήσετε τη “βελτιωμένη σταθεροποίηση”, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα> Αποθηκεύστε ένα βίντεο, στη συνέχεια απενεργοποιήστε “βελτιωμένη σταθεροποίηση”.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε “κλειδώστε την ισορροπία λευκού”

Μπορείτε να κλειδώσετε την ισορροπία λευκού όταν αποθηκεύετε βίντεο στο iPhone σας για να αποκτήσετε μια ακριβέστερη απόδοση χρώματος, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού.

Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα> Αποθηκεύστε ένα βίντεο και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το “Lock the White Balance”.

Αλλάξτε τις προηγμένες ρυθμίσεις της κάμερας στο iPhone σας

Ανακαλύψτε τις προηγμένες λειτουργίες της κάμερας που σας επιτρέπουν να τραβήξετε φωτογραφίες γρηγορότερα, να εφαρμόσετε βελτιωμένα και εξατομικευμένα στυλ στις φωτογραφίες σας και να εμφανίσετε το περιεχόμενο από το πλαίσιο.

Τροποποιήστε την ανάλυση της κύριας κάμερας

Σε μοντέλα iPhone 15, η ανάλυση της κύριας κάμερας ορίζεται στις 24 MP από προεπιλογή. Μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των ακόλουθων ψηφισμάτων: 12 MP, 24 m και 48MP.

Ρυθμίσεις πρόσβασης> Κάμερα> Μορφές> Λειτουργία φωτογραφίας και, στη συνέχεια, επιλέξτε “12 MP” ή “24 MP”.

Για να λάβετε ανάλυση 48 MP, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα> Μορφές, στη συνέχεια ενεργοποιήστε το “Control Resolution” ή “Control Resolution και Apple Proraw” (ανάλογα με το μοντέλο σας).

Στο iPhone 15 Pro και στο iPhone 15 Pro Max, μπορείτε να επιλέξετε την προεπιλεγμένη μορφή μετά την ενεργοποίηση της επιλογής “Ανάλυση και Apple Proraw”. Πατήστε “Pro Format από προεπιλογή” και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια επιλογή. Ανοίξτε την κάμερα και, στη συνέχεια, αγγίξτε το κουμπί στο επάνω μέρος της οθόνης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη μορφή που έχετε επιλέξει. Κρατήστε το δάχτυλό σας στο κουμπί για να επιλέξετε μια άλλη μορφή.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εξατομίκευση της κύριας κάμερας στο iPhone 15Pro και στο iPhone 15 Pro Max, ανατρέξτε στην προσαρμογή της κύριας ενότητας κάμερας.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε “δείχνουν τα στοιχεία έξω από το πλαίσιο”

Σε συμβατά μοντέλα, η προεπισκόπηση της κάμερας εμφανίζει το περιεχόμενο από το πλαίσιο για να σας δείξει τι μπορεί να συλληφθεί χρησιμοποιώντας έναν άλλο φακό του συστήματος κάμερας με ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. Η επιλογή “Εμφάνιση στοιχείων εκτός πλαισίου” ενεργοποιείται από προεπιλογή.

Για να απενεργοποιήσετε “δείξτε τα στοιχεία από το πλαίσιο”, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα, στη συνέχεια απενεργοποιήστε “δείξτε τα στοιχεία από το πλαίσιο”.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε “Δώστε προτεραιότητα στη λήψη γρήγορης φωτογραφίας”

Η ρύθμιση “Δώστε προτεραιότητα στη λήψη γρήγορης φωτογραφίας” τροποποιεί τον τρόπο επεξεργασίας των εικόνων, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε περισσότερες φωτογραφίες όταν πατάτε γρήγορα το κουμπί κλείστρου. Η ρύθμιση “Δίνοντας προτεραιότητα στη λήψη γρήγορης φωτογραφίας” ενεργοποιείται από προεπιλογή.

Για να το απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα, στη συνέχεια απενεργοποιήστε “Δώστε προτεραιότητα στη λήψη γρήγορης φωτογραφίας”.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε “αντικειμενική διόρθωση”

Σε συμβατά μοντέλα, η ρύθμιση “Correction Lens” σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με την μπροστινή κάμερα ή την υπεριώδη κάμερα, για πιο φυσικά αποτελέσματα. Η ρύθμιση “αντικειμενικής διόρθωσης” ενεργοποιείται από προεπιλογή.

Για να το απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα, στη συνέχεια απενεργοποιήστε τη “αντικειμενική διόρθωση”.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε την “ανίχνευση σκηνής”

Στα μοντέλα iPhone 12, η ​​ρύθμιση “ανίχνευσης σκηνής” μπορεί να προσδιορίσει τι τραβάτε μια φωτογραφία και να εφαρμόσετε ένα στυλ ράφι -κατασκευασμένο για να αναδείξετε τα καλύτερα στοιχεία της σκηνής. Η ρύθμιση “ανίχνευσης σκηνής” ενεργοποιείται από προεπιλογή.

Για να το απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κάμερα, στη συνέχεια απενεργοποιήστε την “ανίχνευση σκηνής”.

Αλλάξτε την ανάλυση της οθόνης MAC

Η ανάλυση της οθόνης σας καθορίζει το μέγεθος του κειμένου και των αντικειμένων στην οθόνη σας. Από προεπιλογή, το Mac σας χρησιμοποιεί αυτόματα την καλύτερη ανάλυση για την οθόνη σας. Ακόμη και αν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη ανάλυση, μπορείτε να προσαρμόσετε το ψήφισμα με το χέρι για να διευρύνετε τα αντικείμενα και το κείμενο στην οθόνη ή αντίστροφα, να τα συρρικνώσετε για να έχετε περισσότερο χώρο στην οθόνη σας.

Ορίστε την ανάλυση του κύριου εκπαιδευτή σας

 1. Στο Mac σας, επιλέξτε το μενού Apple

> Ρυθμίσεις συστήματος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί οθόνες στην πλαϊνή μπάρα. Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις παρακολούθησης

 • Επιλέξτε μια ανάλυση.
  • Εάν βλέπετε μια παρουσίαση με τη μορφή βινιέτας των διαθέσιμων ψηφισμάτων, μετακινήστε τον δείκτη στα βινιέτες για να δείτε τα μεγέθη του ψήφου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε αυτό της επιλογής σας.
  • Για να εμφανίσετε τις διαθέσιμες αναλύσεις με τη μορφή μιας λίστας, κάντε κλικ στην παρουσίαση με τη μορφή βινιέτας διατηρώντας παράλληλα το πλήκτρο ελέγχου και επιλέξτε “Εμφάνιση της λίστας”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην ανάλυση της επιλογής σας. Για να επιστρέψετε στην παρουσίαση με τη μορφή βινιέτας, κάντε κλικ στην παρουσίαση με τη μορφή μιας λίστας διατηρώντας το κλειδί ελέγχου και επιλέξτε “Εμφάνιση των βινιέτας”.
 • Για να δείτε πάντα τα διαθέσιμα ψηφίσματα με τη μορφή μιας λίστας, κάντε κλικ στο κουμπί Advanced και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε “Εμφάνιση αναλύσεων με τη μορφή μιας λίστας”.

  Καθορίστε την ανάλυση μιας συνδεδεμένης οθόνης

  Εάν έχετε αρκετές οθόνες, είναι διαθέσιμες πρόσθετες επιλογές ανάλυσης μετά τη σύνδεση του άλλου εκπαιδευτή.

   Στο Mac σας, επιλέξτε το μενού Apple

  > Ρυθμίσεις συστήματος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί οθόνες στην πλαϊνή μπάρα. Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις παρακολούθησης

 • Επιλέξτε την οθόνη που θέλετε να ορίσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε την ανάλυση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να είστε σε θέση να ενεργοποιήσετε το “Εμφάνιση όλων των ψηφισμάτων” για να εμφανίσετε άλλα ψηφίσματα για την οθόνη.
 • Ανάλογα με την ανάλυση που επιλέγετε, ορισμένα παράθυρα εφαρμογών ενδέχεται να μην κρατούν εντελώς στην οθόνη. Η χρήση μιας ανάλυσης κλίμακας μπορεί να επηρεάσει την απόδοση.