Τρεις μήνες με το iPhone 14 και 14 Pro: Ο ισολογισμός – CNET France, iPhone 14 Pro: Η μπαταρία σας δεν κρατά πλέον? Δεν είσαι μόνος!

IPhone 14 Pro: Η μπαταρία σας δεν κρατά πλέον ? Δεν είσαι μόνος 

Σύμφωνα με πολλά σχόλια που συνέταξαν οι συναδέλφους μας από 9to5mac, Μια πληθώρα των ιδιοκτητών iPhone 14 Pro αντιμετωπίζουν την αυτονομία στο λιμάνι σήμερα. Ωστόσο, το αεροσκάφος κυκλοφόρησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Προς το παρόν, η Apple δεν έχει σχολιάσει το αρχείο, αλλά συνεχίζει να προσφέρει ορισμένες διαδικασίες που θα εφαρμοστούν σε τέτοιου είδους καταστάσεις: επισκευή, διαχείριση επαναφόρτισης ή ενημέρωση.

Τρεις μήνες με το iPhone 14 και 14 Pro: Τα αποτελέσματα

Διεξήγαμε σε δοκιμές -depth στις μπαταρίες, κάμερες και τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS με δορυφόρο του τελευταίου iPhone 14.

Η ομάδα CNET France με CNET.com

Δημοσιεύτηκε στις 10/27/2022 στις 10:00 π.μ

Τρεις μήνες με το iPhone 14 και 14 Pro: Τα αποτελέσματα

Οι συνάδελφοί μας από το CNET.Το COM ολοκλήρωσε μια παρατεταμένη δοκιμή τριών μηνών του iPhone 14 και 14 Pro. Εδώ είναι τα συμπεράσματα που πυροβόλησαν από αυτό.

Τους τελευταίους τρεις μήνες χρησιμοποιήσαμε το iPhone 14 ως καθημερινό smartphone και το 14 Pro ως επαγγελματικό τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματοποιήσαμε δοκιμές αυτονομίας, τραβήξαμε πολλές φωτογραφίες και βίντεο και δοκιμάσαμε τη νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS με δορυφόρο.

Η μπαταρία του iPhone 14 δεν διαρκεί όσο αυτή του iPhone 13

Η Apple δεν αποκαλύπτει το μέγεθος των μπαταριών των τηλεφώνων της. Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο επειδή είναι σχετικά μικρές σε σύγκριση με εκείνες των smartphones Android. Δεν είναι ζήτημα να κατηγορεί το εμπορικό σήμα με το μήλο, αλλά αντίθετα για να υπογραμμίσει τη μακροζωία αυτών των μπαταριών χάρη στις βελτιστοποιήσεις λογισμικού και την αποτελεσματικότητα των επεξεργαστών της Apple. Το iPhone 13 Pro Max κρατούσε ένα μόνο φορτίο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο που δοκιμάσαμε.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το iPhone 14. Η αυτονομία της είναι καλή, αλλά είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή της σειράς iPhone 13. Η πρώτη δοκιμή που οδηγήσαμε με κάθε τηλέφωνο ήταν μια δοκιμή αντοχής. Για 45 λεπτά, παίξαμε βιντεοπαιχνίδια (μερικά online), παρακολουθήσαμε βίντεο, συμβουλεύσαμε το Tiktok και το Instagram και κάναμε μια βιντεοκλήση μέσω Facetime. Εν τω μεταξύ, η μπαταρία του iPhone 14 μειώθηκε κατά 10 %, εκείνη των 14 περισσότερων από 5 %, εκείνης του 14 Pro 8 %και του 14 pro max του 7 %.

Επίσης, φορτώσαμε πλήρως κάθε τηλέφωνο και στη συνέχεια διαβάστε ένα βίντεο σε βρόχο σε λειτουργία αεροπλάνου με την οθόνη φωτεινότητας 50 %. Τα αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα.

Δοκιμή αυτονομίας ανάγνωσης βίντεο

Μοντέλα μήλο Τα αποτελέσματά μας
iPhone 14 20 ώρες 6 μ.μ
iPhone 14 Pro 23 ώρες 20 ώρες
iPhone 14 Plus 26 ώρες 25 ώρες
iPhone 14 Pro Max 29 ώρες 26 ώρες 15 λεπτά

Αυτές οι διάρκειες είναι χαμηλότερες από αυτές του iPhone 13. Το Basic 13 διήρκεσε 9 μ.μ. και 51 λεπτά, τα 13 Pro 22 ώρες και 4 λεπτά και το 13 Pro Max 31 ώρες και 19 λεπτά. Το 13 μίνι διήρκεσε 18 ώρες και 19 λεπτά, που είναι σχεδόν όσο το βασικό iPhone 14.

Μιλήσαμε πολύ για την οθόνη πάντα ανάβει στα 14 pro και 14 pro max και ο τρόπος που αδειάζει την μπαταρία. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, η μόνιμη οθόνη δεν ξεκίνησε σημαντικά σε σύγκριση με την οθόνη που έσβησε.

Για να το ελέγξουμε, φορτώσαμε τα δύο 100 % τηλέφωνα και τα αφήσαμε στο γραφείο μας με την πάντα στην ενεργοποιημένη οθόνη. Μετά από 6 ώρες, το 14 Pro έχασε το 4 % και το 14 pro max 2 %. Στη συνέχεια, αναπαράγαμε το ίδιο σενάριο, αλλά αυτή τη φορά απενεργοποιώντας τη μόνιμη οθόνη. Τα αποτελέσματα ήταν ουσιαστικά τα ίδια: το 14 Pro έχασε το 4 % και το 14 pro max 3 %. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταπετσαρία που χρησιμοποιείται για την οθόνη κλειδώματος. Ευτυχώς, iOS 16.2 προσφέρει νέες μόνιμες ρυθμίσεις εμφάνισης που σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την ταπετσαρία και να έχετε μόνο μια μαύρη οθόνη.

Οι SOS ανά δορυφόρο επέτρεψαν στη διάσωση τριών ατόμων

Οι δορυφορικές κλήσεις έκτακτης ανάγκης και η ανίχνευση ατυχημάτων αυτοκινήτων μπορεί να είναι δύο από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iPhone 14 και 14 Plus. Αλλά αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό αόρατα εργαλεία που οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν, ελπίζουμε, ποτέ να μην χρησιμοποιήσουν.

Ήμασταν σε θέση να δοκιμάσουμε δορυφορικό SOS κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης στην έδρα της Apple στην Καλιφόρνια. Η ευκολία χρήσης και η σύνδεση με έναν δορυφόρο, ακόμη και στη βροχή, μας εντυπωσίασε. Αυτή η λειτουργία κατέστησε δυνατή την εξοικονόμηση ενός οδηγού Snowmobile που διασπώθηκε στην Αλάσκα και δύο άτομα των οποίων το αυτοκίνητο έχει γλιστρήσει στο πλάι ενός βουνού.

Δυναμικό νησί: Πρόοδος που πρέπει να γίνει

Το Dynamic Island λειτουργεί καλά, αλλά δεν είναι τέλειο. Για παράδειγμα, παραβιάζει περισσότερο την οθόνη από ό, τι έκανε η εγκοπή, η οποία είναι αξιοσημείωτη όταν παρακολουθεί ορισμένα βίντεο. Θα θέλαμε επίσης περισσότερες εφαρμογές μη-Apple να επωφεληθούν από αυτό το σύστημα.

Γρατζουνιές σε κεραμική ασπίδα

Τα τέσσερα μοντέλα της σειράς iPhone 14 έχουν κεραμική προστασία από την Apple που καλύπτει την οθόνη. Τα τέσσερα μοντέλα που δοκιμάσαμε έχουν γρατζουνιές ή μικρές γρατζουνιές στο μπροστινό παράθυρο. Μετά από μόλις τρεις μήνες τρέχουσας χρήσης, είναι αρκετά περίεργο.

Οι κάμερες του iPhone 14 Pro είναι εξαιρετικές

Οι κάμερες των iPhone 14 και 14 Plus είναι καλές. Εκείνοι του iPhone 14 Pro και του 14 Pro Max είναι εξαιρετικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν τραβάμε ποιοτικές φωτογραφίες με τα iPhone 14 και 14 Plus ? Με τίποτα. Αλλά εκείνοι που έχουμε πάρει με το 14 Pro και το 14 Pro Max και ο κύριος αισθητήρας 48 megapixel είναι πάντα υπέροχα. Δυστυχώς, τραβήξτε φωτογραφίες στο PRORACE για να επωφεληθείτε πλήρως από την ανάλυση στο 14 Pro, και αυτές οι εικόνες έχουν πολύ μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου.

Η κινηματική λειτουργία ήταν μια έκπληξη για εμάς. Μπορεί να καταγράψει 4K σε 24 εικόνες ανά δευτερόλεπτο ή 30 εικόνες ανά δευτερόλεπτο. Η ποιότητα είναι καλή και η παγκόσμια εμπειρία είναι πολύ καλύτερη από ό, τι στο iPhone 13. (Περιοριζόταν σε ανάλυση 1080p έως 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε αυτόν τον τρόπο). Εδώ είναι η συμβουλή μας για περισσότερα φυσικά βίντεο: Μειώστε το άνοιγμα της κινηματικής λειτουργίας στο F/8. Αυτό δίνει στο φόντο μια πιο ρεαλιστική θολότητα όψη διατηρώντας παράλληλα την ανάπτυξη του θέματος.

συμπέρασμα

Μετά από τρεις μήνες χρήσης, είμαστε πάντα εντυπωσιασμένοι από το iPhone 14 και 14 Pro. Οι κάμερες είναι εξαιρετικές και η δορυφορική λειτουργία SOS φέρνει την ειρήνη του μυαλού. Αλλά η κεραμική προστασία δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο αναμένεται και η αυτονομία δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η σειρά iPhone 13. Αλλά, αν πηγαίνετε από ένα παλιό iPhone σε ένα iPhone 14 ή θέλετε απλώς το καλύτερο, το iPhone 14 Pro, θα βρείτε αναγκαστικά το μοντέλο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, τον προϋπολογισμό σας και τα γούστα σας.

Εικόνα: Celso Bulgatti/CNET

iPhone 14 Pro: Η μπαταρία σας δεν κρατά πλέον ? Δεν είσαι μόνος !

μπαταρία

Σύμφωνα με πολλά σχόλια που συνέταξαν οι συναδέλφους μας από 9to5mac, Μια πληθώρα των ιδιοκτητών iPhone 14 Pro αντιμετωπίζουν την αυτονομία στο λιμάνι σήμερα. Ωστόσο, το αεροσκάφος κυκλοφόρησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Προς το παρόν, η Apple δεν έχει σχολιάσει το αρχείο, αλλά συνεχίζει να προσφέρει ορισμένες διαδικασίες που θα εφαρμοστούν σε τέτοιου είδους καταστάσεις: επισκευή, διαχείριση επαναφόρτισης ή ενημέρωση.

Για να είναι πιο ξεκάθαρα, τα στοιχεία που συλλέγονται από τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης φτάνουν μέχρι το 86% μόνο της χωρητικότητας της μπαταρίας, μετά από λιγότερο από ένα χρόνο έτσι. Αυτός ο δείκτης, που δημιουργήθηκε από την Apple, σας επιτρέπει να γνωρίζετε την κατάσταση “υγείας” της μπαταρίας σας. 14% λιγότερο, για μια μπαταρία που μπορεί μερικές φορές να διαρκέσει έως και δύο ημέρες ? Είναι λίγο, μερικοί θα πουν. Αλλά περιμένετε να δείτε πώς συγκρίνονται αυτοί οι αριθμοί με εκείνους των προηγούμενων μοντέλων iPhone.

Σε χαρτί, ένα iPhone 14 Pro μπορεί να διαρκέσει είκοσι τρεις ώρες στην αναπαραγωγή βίντεο με τον κατασκευαστή του. Αφαιρέστε το 14%και καταλήγετε … λιγότερο από είκοσι ώρες. Ωστόσο, για σύγκριση, ένα iPhone 13 Pro μπορεί να αντέξει έως και είκοσι δύο ώρες προβολής-αν είναι καινούργιο. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι οι αγοραστές του διαδόχου του βρίσκονται σήμερα με χαμηλότερη αυτονομία, έχοντας πληρώσει πολύ πιο ακριβή τη συσκευή τους. Count 1,329 ευρώ για ένα iPhone 14 Pro κάτω.

Ποιες είναι οι πιθανές λύσεις σήμερα ?

Τι συνιστά η Apple

Εάν η μπαταρία του iPhone 14 Pro κάνει τη δική του, το πιο λογικό βήμα είναι σήμερα για να μπείτε στο Apple Store. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε την επιλογή μεταξύ δύο διαφορετικών καταστάσεων:

  • Έχετε εγγραφεί σε ένα AppleCare+ → δεν θα έχετε τίποτα να πληρώσετε και η μπαταρία θα αντικατασταθεί δωρεάν
  • Δεν έχετε εγγραφεί σε AppleCare+ → θα μπορούσατε να πληρώσετε περίπου 119 ευρώ

Αυτές οι πληροφορίες και το κόστος είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να διαφέρουν στο κατάστημα. Μόνο η τεχνογνωσία του τεχνικού της Apple που θα φροντίσει τον εξοπλισμό σας θα αποδείξει. Το iPhone σας θα πρέπει επίσης να υποστεί βλάβη μετά την αγορά, είτε σκόπιμα είτε όχι.

Εναλλακτική λύση

Εάν παρά τα πάντα, οι τιμές που προσφέρονται στο Apple Store δεν σας ταιριάζουν και θεωρείτε ότι έχετε τραυματιστεί, γνωρίζετε ότι μια ομαδική δράση έχει ήδη ασκηθεί εναντίον της εταιρείας Apple για παρόμοια γεγονότα. Κατά τη διάρκεια της μπαταρία, Επομένως, ένα δικαστήριο είχε κυρώσει την εταιρεία, η οποία έπρεπε να αποζημιώσει τους πελάτες.

Προς το παρόν, ωστόσο, η ευθύνη του κατασκευαστή δεν μπορεί να ασχοληθεί με βεβαιότητα. Πράγματι, προηγουμένως ήταν πράγματι μια ενημέρωση που είχε προκαλέσει την πρόωρη “γήρανση” των μπαταριών. Ωστόσο, όσον αφορά το iPhone 14 Pro, θα μπορούσε εξίσου να είναι πολλές απομονωμένες και εντελώς διακριτές περιπτώσεις. Ας θυμηθούμε ότι όπως κάθε ηλεκτρονικό στοιχείο, η μπαταρία υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου (μάλλον γρήγορα σε σύγκριση με άλλους, σίγουρα). Επομένως, αρκεί να το ζητήσετε τακτικά μέσω ιδιαίτερα εντατικών καθηκόντων, όπως τα πολύ ενεργειακά γεννητικά βιντεοπαιχνίδια ή η κοινή χρήση σύνδεσης μέσω Wi-Fi, για να μειώσετε την “υγεία” του δωματίου.

Εάν νομίζετε ότι η μπαταρία μπορεί να έχει υποστεί βλάβη από το λάθος σας, τότε μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν επισκευαστή τρίτου μέρους (συχνά πιο προσιτή), επειδή η Apple μπορεί να μην αποδεχθεί το αρχείο σας ή να σας ζητήσει να πληρώσετε ένα θαύμα. Η AppleCare+ Insurance είναι στην πραγματικότητα με τη μορφή σύμβασης που προσφέρει πολύ συγκεκριμένους κανόνες, που αποτελείται ιδιαίτερα στη φροντίδα του smartphone σας στο βαθμό που είναι λογικό. Ακόμη και η εγγύηση του κατασκευαστή δύο ετών, υποχρεωτική στη Γαλλία, προστατεύει μόνο από ελαττώματα σχεδιασμού – αλλά όχι ενάντια σε ατυχήματα ή φθορά.

Οι συμβουλές μας για μια κορυφαία μπαταρία

Κάντε το καλύτερό σας για να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την μπαταρία σας υγιή ? Πανεύκολο. Εδώ είναι οι λίγες συστάσεις μας σε αυτόν τον τομέα.

Για να ενημερώσω

Μπορεί να συμβεί ότι, κατά λάθος, η Apple μειώνει την αυτονομία του iPhone με μια ενημέρωση – ειδικά στην έκδοση Beta. Αλλά συχνά το σφάλμα αναγνωρίζεται γρήγορα. Στη συνέχεια αναπτύσσεται μια επιδιόρθωση για να το διορθώσει. Ως εκ τούτου, η σημασία της εγκατάστασης των προτεινόμενων ενημερώσεων το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, αυτό επιτρέπει επίσης τη λήψη μπαλώματα που πλήττουν πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας.

Περιορίστε την κατανάλωση ενέργειας

Είπαμε, όσο περισσότερο το ονομάζετε, τόσο περισσότερο η μπαταρία φθείρεται. Έτσι, σκεφτείτε αυτές τις λίγες εναλλακτικές λύσεις εάν χρησιμοποιείτε συχνά το iPhone σας χωρίς να επαναφορτίσετε:

  • Χρησιμοποιείτε συχνά το σημείο πρόσβασης Wi-Fi → Δημιουργήστε μια συντόμευση σε (μην ξεχάσετε) να το κόψετε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι και το iPhone σας είναι συνδεδεμένο ξανά στο κουτί σας
  • Παίζετε τίτλους Apple Arcade → Περάστε σε MAC συνδεδεμένο στον τομέα το συντομότερο δυνατό (εάν βρίσκεται σε μπαταρία, θα ανταποκριθείτε στην ίδια ανησυχία)
  • Μείνετε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα → Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας
  • Ενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα: Η οθόνη είναι το στοιχείο που καταναλώνει περισσότερο !
  • Μεταβείτε στο Wi-Fi το συντομότερο δυνατό, επειδή αυτή η σύνδεση είναι λιγότερο άπληστη στον ηλεκτρικό ρεύμα από το 4G
  • Συμβουλευτείτε τα στατιστικά στοιχεία της μπαταρίας, αυτά μπορεί να σας επιτρέψουν να προσδιορίσετε λίγο πολύ απαιτητική εφαρμογή σε αυτήν την περιοχή

Αποφύγετε ορισμένες θερμοκρασίες

Τέλος, γνωρίζετε ότι η Apple συμβουλεύει να αποφύγετε πολύ ζεστά περιβάλλοντα (πέραν των 35 ° C) ή πολύ κρύο (αρνητικές θερμοκρασίες).