IPhone 13 Mini Test: Η πλήρης γνώμη μας για το μικρό smartphone της Apple, iPhone 13 vs iPhone 13 Mini: Πώς να τα αποφασίσετε? Γαλλία CNET

IPhone 13 vs iPhone 13 Mini: Πώς να αποφασίσετε μεταξύ τους

Contents

Χάρη στις βελτιώσεις που έγιναν στην αυτονομία του iPhone 13 Mini, δεν αποτελεί πλέον εντύπωση να κάνουμε ένα μεγάλο συμβιβασμό επιλέγοντας το μικρό τηλέφωνο της Apple. Ωστόσο, εάν η αυτονομία είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που ψάχνετε σε ένα νέο τηλέφωνο, είναι καλύτερο να εξετάσετε ένα μεγαλύτερο iPhone.

IPhone 13 μίνι δοκιμή: μικρό μέγεθος αλλά μεγάλες δυνατότητες

iPhone13 Mini

Ένα χρόνο μετά το iPhone 12, εδώ είναι … το iPhone 13. Πιο ισχυρό, πιο αυτόνομο, πάντα περισσότερο. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο: το iPhone 13 Mini. Το “Mini” δεν σημαίνει ότι διαθέτει λιγότερα στοιχεία καλής ποιότητας ή προσφέρει δεύτερη υπηρεσία. Είναι ένα πραγματικό iPhone 13, αλλά 24% πιο συμπαγές. Ανυπομονούσαμε να δούμε τι έχει στο στομάχι του. Η αυτονομία της είναι πραγματικά αυξανόμενη, έχει βελτιωθεί η κάμερά της .. ? Τόσες πολλές ερωτήσεις απαντούμε σε αυτό το πλήρες τεστ.

iPhone 13 Mini 128 GB στην καλύτερη τιμή

iPhone 13 Mini

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε το iPhone 13 Mini

Αυτός βγήκε έξω. Το πολυπόθητο iPhone 13 αποκαλύφθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του διάσημου Keynote Apple Back -to -School. Μιλάμε για αυτόΈνας νέος βιονικός επεξεργαστής πιο ισχυρός από τον ανταγωνισμό, Από μια υπέροχη συσκευή φωτογραφιών/βίντεο, μια νέα έκδοση του iOS … που μας αρέσει ή μισούμε την Apple, τα προϊόντα της ή την εμπορική της στρατηγική, είναι να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να είναι η επιχείρηση στο Apple που δίνει συχνά εκεί στο κινητό τηλεφωνικές αγορές. Σχεδιάζοντας έμπνευση από ή μπροστά από την Apple, τους Κινέζους και τους Κορεάτες που φαντάζονται για την βροντερή επιτυχία του αμερικανικού κατασκευαστή και ελπίζουν να αναπαράγουν τη τρέλα που έχει προκαλέσει από το 2007.

Κάθε χρόνο, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, οικονομικοί εμπειρογνώμονες, fanboys και γενικοί δημόσιοι αναμένουν το Keynote du Gurou D’Apple. Από την άλλη πλευρά, για κάποιο χρονικό διάστημα, Οι καινοτομίες και το φαινόμενο Wahoo φαίνεται να εξαντλούνται, Ενώ η Samsung, η Xiaomi και η Oppo σαρώνουν τις προδιαγραφές τους για να αποπλανήσουν τους geeks σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, με περιορισμούς που σχετίζονται με την κρίση στον τομέα της υγείας, το έτος ήταν δύσκολο για την Apple, ακόμη και αν εξακολουθεί να καταφέρνει να διατηρήσει την ηγεσία της.

iPhone13

Λίγο πριν από το τελευταίο Keynote, αναρωτήθηκα αν Η μίνι έκδοση του iPhone επρόκειτο να εξαφανιστεί. Με το δικό του μικροσκοπική οθόνη, Η νόμιμη λειτουργία του smartphone έχει πεθάνει. Τα τηλέφωνα με μεγάλες οθόνες πωλούνται καλύτερα, επειδή το κοινό αναζητά ένα ευέλικτο smartphone : Και τα δύο τηλέφωνα, αλλά πάνω απ ‘όλα Walker, οθόνη για να παρακολουθήσετε βίντεο, κάμερα, επέκταση γραφείου .. Το iPhone Mini είναι επομένως ενάντια στην παλίρροια.

Για μερικούς μήνες, οι ειδικοί ανακοίνωσαν το τέλος της μίνι έκδοσης. Είναι πολύ ακριβό να γίνει ενώ οι πωλήσεις του είναι στο μισό ιστό. Το έτος 2021 ήταν τραγικό: η Apple απλώς διέκοψε την παραγωγή του iPhone 12 Mini στο δεύτερο εξάμηνο . Η μίνι έκδοση του iPhone 12 αντιπροσώπευε μόνο το 6 % των πωλήσεων, όταν η κλασική έκδοση είναι 27 %. Η διαγραφή μιας γραμμής παραγωγής θα διανείμει πόρους σε μοντέλα υψηλότερων και επομένως πιο προσοδοφόρα. Αλλά Επομένως, η εξαφάνιση του iPhone Mini δεν θα είναι για το τρέχον έτος. Εκτός από τις τεχνικές προδιαγραφές του iPhone 13, η πραγματική έκπληξη είναι επομένως η εμπορία ενός νέου mini. Από την άλλη πλευρά, πιθανότατα θα είναι η τελευταία γραμμή του, όπως λέει ο αναλυτής Ming-Chi Kuo .

iPhone13

Τεχνικό φύλλο του iPhone 13 Mini

iPhone 13 Mini
Διαστάσεις 13.15 x 6.42 x 0.765 cm
Βάρος 140 γραμμάρια
Οθόνη 5.4 ”
Super Retina XDR OLED
2340 x 1080 εικονοστοιχεία
476 εικονοστοιχεία ανά ίντσα
Επεξεργαστής A15 Bionic (5nm)
Λειτουργικό σύστημα iOS 15
Εμβολο 4 γιγαμπάιτ
Αποθήκευση 128 GB
256 GB
microSD Οχι
Κύριοι αισθητήρες (πίσω) Ευρεία γωνία 12 MP, f/1.6
Ultra Grand Angle (120 °) 12 MP, F/2.4
Ψηφιακό ζουμ έως 5x
OIS (ευρεία γωνία)
Αισθητήρας selfie (πριν) 12 MP, f/2.2
Μπαταρία 9.34 WH
Γρήγορη επαναφόρτιση 20W
Γρήγορη φόρτιση ασύρματη έως 12w με magsafe
5G Ναί
Βιομετρία Προσώπου
Αδιάβροχο IP68

Τιμή και διαθεσιμότητα

Παρά την κρίση στον τομέα της υγείας, την έναρξη τουiPhone 13 Mini δεν επηρεάστηκε. Η επίσημη εμπορική του έξοδος είναι η 24 Σεπτεμβρίου 2021, 10 ημέρες μετά το Apple Keynote. Θα το βρείτε, όπως συνήθως στο κατάστημα της Apple, αλλά και στα καταστήματα χειριστή. Εάν το iPhone 13 Pro Max μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες προσφοράς, σύμφωνα με τα χρώματα του, δεν είναι το ίδιο για το iPhone 13 Mini.

iPhone13 Mini

Το iPhone 13 μίνι τιμές ξεκινούν στη Γαλλία 809 ευρώ για την έκδοση 128 GB. Η έκδοση 64GB (στο iPhone 12 Mini και στο προηγούμενο) δεν υπάρχει πλέον σε αυτή τη νέα γενιά. Για τα μέσα -range (256 GB), θα χρειαστούν 929 ευρώ. Τέλος, η πιο ακριβή έκδοση του iPhone 13 Mini είναι το μοντέλο 512 GB κουρασμένος στα 1159 ευρώ. Παρατηρούμε αμέσως ότι για την τιμή ενός iPhone 12 Mini 64 GB παίρνουμε ένα iPhone 13 Mini 128 GB σήμερα. Το GigActet μειώθηκε κατά 41 σεντ/πηγαίνετε στην έκδοση 128GB και μόνο 20 σεντς για την έκδοση 256 GB.

Εάν θέλετε ακόμα περισσότερα στοιχεία, γνωρίζετε ότι το iPhone 13 Mini 128 GB είναι 80 σεντ/πηγαίνετε φθηνότερα από ένα iPhone 13 της ίδιας χωρητικότητας. Το κενό μειώνεται (0,39 €/GB) συγκρίνοντας το iPhone 13 Mini 256 GB και το iPhone 13, ενώ κάμπτεται (0,19 €/GO) μεταξύ “κανονικού” iPhone 13 και Mini. Φέτος, η Apple δεν έχει διογκωθεί την τιμή του iPhone Mini. Μπορείτε να πάρετε μια έκδοση Mini 128 GB (για ένα επαγγελματικό τηλέφωνο για παράδειγμα) με έναν άνετο χώρο αποθήκευσης για την πλειονότητα των χρήσεων.

iPhone 13 Mini 128 GB στην καλύτερη τιμή

iPhone13 Mini

Τέλος, οι λάτρεις του περιβάλλοντος μήλων, που έχουν μικρό προϋπολογισμό ή δεν έχουν μεγάλες ανάγκες “πολυμέσων”, θα μπορούν πάντα να στραφούν σε ένα iPhone SE (2η γενιά) με ορισμό 2,5 φορές πιο αδύναμο και μικρότερη οθόνη (- 0.7 ”). Μπορούν ακόμα να βρουν ένα iPhone με χωρητικότητα 64GB (7.6 €/GO). Το iPhone 13 Mini 128 GB είναι πιο ακριβό (+2.€ 1/GO) ότι η SE, αλλά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι χωρίς σύγκριση. Με το AI που απαιτεί όλο και περισσότερες εξουσίες υπολογισμού και ιδιαίτερα πιο κατάλληλα κυκλώματα, είναι πολύ πιθανό να wade με iOS 15. Η απαξίωση που διέρχεται από την άφιξη ενός νέου iOS πάντα πιο άπληστος και πιο ελιτίστικος.

Σχέδιο

Η Apple μας έδωσε μια μικρή φάρσα. Μας τιμούσε με μια σειράμπλε του iPhone (iPhone 13), άσπρο (iPhone Pro Mac) και το κόκκινο (το μίνι αυτής της δοκιμής). Όχι μόνο αυτή η χαρούμενη συλλογή απολαμβάνει το Cocardier (ή τα ολλανδικά) μυαλά μας, αλλά σημαίνει κάτι άλλο: το μίνι είναι (προϊόν) κόκκινο.

iPhone13 Mini

Δεν θα επιβάλλουμε την ημι -ομολογία του κόκκινου χρώματος, αλλά θα αναφέρουμε γρήγορα ότι η φθορά του κόκκινου δίνει εμπιστοσύνη και μια λεπτή ψυχολογική κυριαρχία. Εκτός από αυτές τις εκτιμήσεις, αυτό το κόκκινο δεν είναι το ίδιο με αυτό του iPhone 12. Το κόκκινο του ήταν ένα λαμπερό κόκκινο με έναν υπαινιγμό πορτοκαλί. Ένα χυδαίο και βλέποντας το Vermilion κόκκινο, θα πει μερικά. Στο iPhone 13 Mini σε δοκιμές, αυτό το κόκκινο φόρεμα είναι μάλλον ένας καρδινάλιος κόκκινο. Ένα κόκκινο με ένα μαύρο, κοντά στο κόκκινο κεράσι. ΕΝΑ βελούδινο κόκκινο, λεπτό, Συντονίζεται με ένα βερνίκι νυχιών μιας εκλεπτυσμένης κυρίας ή η ταπετσαρία ενός παλιού αγγλικού μετατρέψιμου.

Παρά την πίσω πρόσοψη που καλύπτεται με ένα ορυκτό γυαλί, Το iPhone 13 Mini δεν είναι πολύ αντανακλαστικό και τέρας διακριτικό σε ένα τραπέζι. Αυτό το κινητό έχει ρυθμιστεί από ένα περίγραμμα αλουμινίου με κόκκινο μεταλλικό χρώμα. Το αντικείμενο είναι ένα πραγματικό μικρό κόσμημα που αναπόφευκτα υπενθυμίζει το iPhone 4 (Η τελευταία από την εποχή του Steve Jobs) με την ευθεία άκρη και τις στρογγυλεμένες γωνίες του. Αυτή η λεπτή λωρίδα μετάλλου έφερε τις δύο γυάλινες πλάκες εγγυάται τη μακροζωία του iPhone παρά τις ιδιοτροπίες της καθημερινής ζωής. Αλλά Το μεταλλικό στρώμα (όπως στο “πρότυπο” 13 iPhone) μπορεί να διασκορπιστεί με φθορά σε τσέπες ή συνηθισμένες μικρο κλονισμούς.

iPhone13 Mini

Ωστόσο, τα προϊόντα της Apple γενικά δεν τιμωρούνται από την εγχώρια φθορά, λιγότερο από άλλες μάρκες σε κάθε περίπτωση. Εάν το iPhone 13 Mini θυμάται το iPhone 4 (2010 ήδη !) για το σχεδιασμό του με πιο ορθογώνια κουμπιά, Η μορφή του θυμίζει μάλλον ένα iPhone 6. Ο Tim Cook δεν ήταν πολύ πρωτότυπο σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ύψος (131,5 mm), το ίδιο πλάτος (64,2 mm) και σχεδόν το ίδιο πάχος (7,65 mm, +0,25 mm) όπως το iPhone 12 Mini.

iPhone 13 Mini

Είναι αλήθεια ότι αυτό το μέγεθος επαίνεσε από τον μέντορα Steve Jobs όταν μίλησε για το iPhone 4 “του οποίου ο παράγοντας μορφής ήταν ιδανικός για τη διαχείριση όλων με τον αντίχειρα”. 11 χρόνια αργότερα, τα smartphones έχουν τεράστιες οθόνες. Το Apple iPhone Mini Range είναι ένας από τους λίγους που προσφέρουν αυτό το σχέδιο. Αισθάνεται πραγματικά σαν να έχετε ένα smartphone μωρών στα χέρια σας όταν είμαστε συνηθισμένοι σε μεγάλες οθόνες. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό το μέγεθος είναι Ιδανικό για καλή πρόσφυση σε λειτουργία πορτρέτου, Για να τηλεφωνήσετε ή να αναζητήσετε γρήγορα πληροφορίες σε μια εφαρμογή ή στον ιστό.

iPhone13 Mini

Για να επιστρέψετε στο (Product) Red, δεν υπάρχει σύνδεση με τον γαλλικό φορέα κινητής τηλεφωνίας που ανήκει στην ομάδα Altice. Ούτε είναι μια αποκλειστική σειρά Apple. Η μάρκα της Apple την έχει διατεθεί στο εμπόριο από το 2006 (iPod 3ης γενιάς). Το Product Red είναι στην πραγματικότητα “ένα εμπορικό σήμα που παραδέχθηκε με άδεια εταιρειών εταίρων” σύμφωνα με τον ορισμό της Wikipedia. Με τη δημιουργία και την εμπορία ενός κόκκινου προϊόντος, οι εταιρείες εταίρων έχουν δεσμευτεί Βάλτε ένα ποσοστό του κέρδους τους για ένα φιλανθρωπικό έργο : Κυρίως για την καταπολέμηση του AIDS. Η πρόθεση είναι ήδη αξιοσημείωτη σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές, αλλά η Apple έχει λάβει υπόψη την πανδημία του Covvi-19. Τα κέρδη των κόκκινων προϊόντων της επέστρεψαν από το τέλος του 2020 άμεσα και ιδιαίτερα εξ ολοκλήρου στο Παγκόσμιο Ταμείο για τους πληθυσμούς των υπο -σκαράνων που βρίσκονται ήδη σε ακραία επισφαλής πριν από το Covid. Σαφώς, αγοράζετε ένα iPhone 13 Mini Red, κάνετε “δωρεά”, μια χειρονομία αλληλεγγύης για τους ανθρώπους σε σοβαρή δυσκολία. Η λειτουργία αλληλεγγύης με συνολική αντιστροφή των κερδών από το προϊόν (κόκκινο) επεκτείνεται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021. Έτσι, αν έπρεπε μόνο να επιλέξετε μια σκιά για το iPhone 13 Mini, αυτό είναι το προϊόν (κόκκινο).

Εάν είστε πραγματικά αλλεργικοί στο κόκκινο, Το iPhone 13 Mini είναι διαθέσιμο σε ροζ, μπλε, μεσάνυχτα (μαύρο) και αστρικό φως (λευκό). Όπως το iPhone 12 (ναι ξανά), αυτό το smartphone έχει αποκτήσει Ο δείκτης προστασίας IP68. Με άλλα λόγια, αντιστέκεται στο νερό μέχρι ένα βάθος 6 μέτρων για μισή ώρα.

Οθόνη

Παρά τη συμπαγής του, το iPhone 13 Mini έχει ένα Dalle of 5.4 ” ‘ (περίπου 12.7cm) Super Retina XDR, δηλαδή OLED Για μήλο. Για την Apple Agnostics και τους Fanboys, ας θυμηθούμε ότι το iPhone SE (2ο gen) είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο με μικρότερη οθόνη (μόνο 4.7 ”). Το πλεονέκτημα για το iPhone 13 Mini είναι επομένως πραγματικό. Τέλος, δεν συγκρίνεται με τον πρόγονο του, το iPhone 12 Mini, η νέα έκδοση έχει την ίδια διαγώνια οθόνη, την ίδια ανάλυση (2.340 x 1.080 εικονοστοιχεία), την ίδια πυκνότητα εικονοστοιχείων (476 εικονοστοιχεία ανά ίντσα), από το ίδιο εύρος χρωμάτων ( P3)…

iPhone 13 Mini

Υπάρχει επίσης η ίδια τεχνολογία HDR10 (βάθος χρώματος σε 10 bits) και Dolby Vision (κωδικοποίηση 12 bit), η ίδια μέγιστη φωτεινότητα σε HDR (1200 NITs) και πάντα αναζωογονητικό στα 60 Hz (όταν το Android προσφέρει 120 Hz σε ισοδύναμες τιμές , ή ακόμα και χαμηλότερα από αυτό του iPhone 13 Mini).

Έτσι, κράτησε πραγματικά την ίδια πλάκα με το ήδη παλιό iPhone 12 Mini ? Οχι ακριβώς. Η πλειονότητα των προδιαγραφών είναι πανομοιότυπη, αλλά Το iPhone 13 Mini έχει μια πιο φωτεινή οθόνη (800 nits έναντι 625 nits), που εξακολουθεί να προστατεύεται από ένα κεραμικό ορυκτό γυαλί. Αυτό το ορυκτό γυαλί είναι “πιο ανθεκτικό από το ποτήρι οποιουδήποτε smartphone”.

iPhone 13 Mini

Στην πράξη, κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, δεν μας παραλείπει στην πράξη στην πράξη. Αλλά αυτή η φωτεινότητα μπορεί να είναι αξιοσημείωτη μόνο για να διαβάσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της στην παραλία. Μια οθόνη με έναν τέτοιο ορισμό εξουσιοδοτεί τη σειρά ή τα βίντεο, αλλά ας το παραδεχτούμε, Η εμπειρία είναι απλά σωστή. Για βιντεοπαιχνίδια, είναι πραγματικά πολύπλοκο ειδικά σε FPS όπως το Call of Duty. Από αυτή την άποψη, η εγκοπή της κάμερας είναι πολύ μικρότερη (περίπου 30%) στο iPhone 13 Mini, αλλά είναι πάντα εξίσου πρακτικό να παίζετε με σύντομη οθόνη ..

περιβάλλον

iPhone 13 Mini iOS 15

Όπως συμβαίνει συστηματικά στην Apple, η οποία λέει ότι οι νέες γενιές του iPhone λέει ότι νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Το iPhone 13 Mini ξεκινάει iOS 15. Για να μην αλλάξετε, το iOS είναι “πάντα καλύτερο”, ακόμα κι αν εξακολουθεί να μην κάνει καφέ. Προφανώς, Αυτή η έκδοση του λειτουργικού συστήματος δεν είναι αποκλειστική για το iPhone 13, Δεδομένου ότι ένα iPhone 6S (που κυκλοφόρησε το 2015) μπορεί θεωρητικά να το χρησιμοποιήσει.

iPhone 13 Mini iOS 15

Τι να σκεφτείτε το iOS 15 στο iPhone 13 Mini ? Πρώτον, η εμπειρία είναι υγρή. Χωρίς “Micro Lag” για να ξεκινήσετε μια εφαρμογή. Είναι καλό, αλλά φυσικό. Θυμηθείτε ότι αυτό το μοντέλο δεν είναι ο κακοποιός Little Duckling της Generation 13 με χαμηλά εξαρτήματα. Είναι ένα μόνο συμπαγές iPhone 13. Όπως θα περιμένατε, Η πλοήγηση σε μενού και ρυθμίσεις είναι τόσο ευχάριστη όσο με ένα μεγάλο, Και ίσως περισσότερο, δεδομένου ότι οι κινήσεις των αντίχειρων είναι μικρότερες. Προφανώς με μικρότερη οθόνη, το κείμενο είναι μικρότερο, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την παλαιότερη ή με προβλήματα όρασης μεταξύ μας. Η διεύρυνση του χαρακτήρα της αστυνομίας και της λειτουργίας προσβασιμότητας μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στη μέση προβολή.

iPhone 13 μίνι συγκέντρωση

Το “Stay Focus” είναι η υπόσχεση του iOS 15 ! Να είστε βέβαιοι, δεν υπάρχει διαλογισμός (αν και …) στο Apple Bone ακόμα. Αυτή η νέα έκδοση iOS προσφέρει απλά διαφορετικά προφίλ χρηστών: “Μην ενοχλείτε”, “Χρόνος για τον εαυτό σας”, “Εργασία”, “REST” και “WORK”. Εκτός από τη γραμμή “συγκέντρωσης” στις ρυθμίσεις αυτής της νέας έκδοσης, βρίσκουμε αυτήν την ενότητα στα widgets. Αυτή η μονάδα συγκέντρωσης είναι στην πραγματικότητα η βελτίωση της “μη ενοχλητικής” λειτουργίας (με το εικονίδιο της Crescent Moon “. Εμπόδισε να διαταραχθεί από το τηλέφωνο ή να λαμβάνει ειδοποιήσεις με αυτοκίνητο. Το επίπεδο προσαρμογής ήταν “βασικό, απλό”. Με συγκέντρωση, φτιάχνουμε δαντέλα, εξατομικευμένα.

iPhone 13 μίνι συγκέντρωση

Έτσι, για κάθε προφίλ, Έχετε τον ελεύθερο χρόνο να εγκρίνετε τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις ορισμένων ατόμων (ελέγχοντας τα ονόματά τους από επαφές), αλλά και ορισμένες εφαρμογές. Αυτό το προφίλ μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα, όπως ένας συναγερμός, κατά τις ημέρες της εβδομάδας και των ωρών που επιθυμούν. Οι ειδοποιήσεις μπορούν να κρυφτούν στην αρχική οθόνη ή στην κλειδωμένη οθόνη, αν ο χρήστης επιθυμεί. Είναι ακόμη δυνατό να ενεργοποιηθεί αυτό ή αυτό το προφίλ ανάλογα με τον τόπο (ex: αφήνοντας το μετρό να πάει στη δουλειά), ο χρόνος (π.χ. κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διάλειμμα) ή με την εκκίνηση μιας εφαρμογής (π.χ. όταν j ‘open faceTime).

Σχέδια μίνι εφαρμογών iPhone13

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ήδη πολύ πλούσια, αλλά απαιτούν μια μικρή διαμόρφωση. Επομένως, πρόσθεσε η Apple Μια μικρή πρέζα του AI. Υπάρχει πράγματι μια λειτουργία “έξυπνης ενεργοποίησης”. Αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα ένα προφίλ σύμφωνα με τις συνήθειες σας (τόπος, χρόνος, χρήση εφαρμογών κ.λπ.). Το iOS 15 ανιχνεύει για παράδειγμα όταν βρίσκεστε στο σπίτι σας (αυτός είναι ο τόπος όπου κοιμάστε) και απενεργοποιεί για παράδειγμα τις κλήσεις του αφεντικού σας. Μπορεί επίσης να απενεργοποιήσει αυτόματα το Facetime ή το τηλέφωνο κάθε Τετάρτη από τις 7:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. όταν βρίσκεστε στη μέση μιας συνεδρίας Zumba. Με αυτά τα νέα προφίλ, είναι επομένως πιο εύκολο να μειώσετε μια έντονη εβδομάδα σε διαφορετικές ακολουθίες εργασίας, ανάπαυση, χρόνο για τον εαυτό σας, οικογένεια … αν υπάρχει ακόμα έλλειψη άλλων δραστηριοτήτων με τον δικό σας ρυθμό ζωής, η Apple έχει προγραμματίσει ένα προφίλ “Οδήγηση” (CAR), “Βιντεοπαιχνίδια” (το παιχνίδι είναι σοβαρό), “Lectu Re” (για μέγιστη προσοχή), “αθλητισμός” και ακόμη και “νοοτροπία”.

Σχέδια μίνι εφαρμογών iPhone13

Εξάλλου, Σχέδια έχει βελτιωθεί. Μέχρι στιγμής η τριών διαστάσεων προορίζεται για τουριστικούς ιστότοπους. Τώρα στο iOS 15, το 3D μοντελοποίηση κτιρίων είναι διαθέσιμο σε ολόκληρη τη χαρτογράφηση (ακόμα υπογεγραμμένο tomtom). Η Apple συσκευάστηκε ένα άλλο μεγάλο χάσμα σχεδίου εναντίον των Χάρτες Google, το δημόσια συγκοινωνία. Όχι μόνο οι σταθμοί (λεωφορείο, μετρό, τραμ, πορθμείο κ.λπ.) υποδεικνύονται, αλλά και ώρες περάματος. Το iPhone σας σας προειδοποιεί όταν φτάσετε στον προορισμό σας και ήρθε η ώρα να βγείτε από τα δημόσια συγκοινωνία σας. Σε αυτό το πνεύμα βοήθειας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, τα σχέδια της Apple προσθέτουν ειδοποιήσεις για την εμφάνιση καιρικών ιδιοτροπιών (χιόνι, άνεμος, πάγος κ.λπ.) κατά τη διάρκεια υψηλών διαδρομών και προσφέρει μια εναλλακτική διαδρομή για να τα πετύχετε.

Εκτέλεση

iPhone 13 μίνι άγρια ​​ζώα

Αυτό το iPhone 13 Mini μοιάζει με ένα νέο Bionic A15 SOC το οποίο ενσωματώνει ένα νέο CPU 6 -core (2 παραστάσεις και 4 “υψηλή ενεργειακή αξία) αφιερωμένη στη γενική λειτουργία, μια νέα GPU 4 -core (αφιερωμένη στην οθόνη) και ένα νέο νευρικό Κινητήρας 16 (αφιερωμένος στο AI). Όλα φαίνονται νέα, εκτός από αυτό Το τσιπ A14 είχε τις ίδιες προδιαγραφές.

iPhone 13 Mini Antutu

Αλλά η Apple εξακολουθούσε να επεξεργάζεται την αρχιτεκτονική της SOC της από τότε Η απόδοση δεν έχει καμία σχέση με αυτό ενός iPhone 12 Mini. Όποια και αν είναι η χρήση του σημείου αναφοράς, το iPhone 13 Mini είναι πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του. Ευτυχώς, δεδομένης της ταχείας απαξίωσης των smartphones μας. Σύμφωνα με τον Antutu, Το iPhone 13 Mini είναι 13% πιο γρήγορο Περίπου ένα iPhone Mini προηγούμενης γενιάς. Ωστόσο, η Apple δεν έχει εισαγάγει περισσότερη μνήμη RAM. Πρέπει πάντα να είμαστε ικανοποιημένοι με 4 GB μνήμης RAM (έναντι 6 GB στο Pro και Pro Max).

Αυτονομία

Η εταιρεία Cupertino μπορεί να υπερηφανεύεται για την παραγωγή ενός πιο ισχυρού και ακόμη πιο αποδοτικής SOC. Σας αποκαλύψαμε ότι η μπαταρία iPhone 13 ήταν μεγαλύτερη από αυτή ενός iPhone 12, επειδή η Apple είχε επανασχεδιάσει τη διάταξη των εξαρτημάτων. Χωρίς να χρειάζεται να αναλύουμε το δοκιμαστικό μας μοντέλο, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι πιο ηλεκτρικά οικονομικές.

iPhone 13 Mini iOS 15

Σύμφωνα με τις δοκιμές μας (δραστηριότητα Bluetooth, ήχο και μεσαίο οπίσθιο φωτισμό), αυτό το smartphone μπορεί να λειτουργήσει Λίγο πάνω από 11πμ σε ροή βίντεο. Η Apple διαβεβαίωσε στην επικοινωνία της 13 ώρες ροής βίντεο. Δεν είναι τόσο μακριά. Απενεργοποιώντας το Bluetooth, ρυθμίζοντας τον οπίσθιο φωτισμό και τον ήχο των ηχείων τουλάχιστον, μπορούμε να κερδίσουμε περίπου 1 ώρα. Και συνδέοντας τα ενσύρματα ακουστικά, πρέπει να προσεγγίσουμε τα 13 ώρες της αυτονομίας. Η παρατήρηση είναι παρόμοια για την εσωτερική αναπαραγωγή βίντεο (με Wi-Fi και Bluetooth απενεργοποιημένη) από τότε που φτάνουμε στις 2:20 μ.μ. έναντι των 5 μ.μ. μετά την Apple.

Στην ανάγνωση ροής ήχου (η εκπομπή του από εσωτερικά ηχεία), Το iPhone 13 Mini μπορεί να κρατήσει περίπου 37:20. Στην αναπαραγωγή ήχου (εσωτερικά με απενεργοποιημένη WiFi/BT), φτάνουμε ακόμη και 53 ώρες. Όχι τόσο μακριά από τα 55 ώρες που ανακοινώθηκε από την Apple.

Πέρα από τις εξειδικευμένες δοκιμές μας (μουσική, βίντεο κ.λπ.), Το iPhone 13 Mini μπορεί να κάνει χωρίς φορτίο για μια μέρα. Είναι ιδιαίτερα οικονομικό όταν δεν κάνει τίποτα εξαιρετικό, όπως η ανάγνωση αρχείων πολυμέσων ή τυχερών παιχνιδιών. Είναι αυτή η χρήση που φαίνεται το πιο άπληστο στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε 45 λεπτά Call of Duty Mobile, η μπαταρία χάνει 10% μπαταρία. Με παρεμβολή, στις 7:30 π.μ. μια μπαταρία που φορτώνεται με μπλοκ είναι εντελώς αδειάστε από το βιντεοπαιχνίδι.

Χρόνος φόρτισης και επιλογές φορτιστή

Η Apple προσφέρει γενναιόδωρα ένα μικρό καλώδιο τροφοδοσίας καλωδίου USB-C/Lightening. Κάτω από το πρόσχημα της οικολογικής συνείδησης, Ο φορτιστής φυσικά δεν παρέχεται πλέον με iPhone σε περισσότερα από € 800. Επομένως, θα είναι απαραίτητο να έχετε φορτιστή USB-C ή να το συνδέσετε με το πρόσφατο Mac φυσικά, επειδή τα παλιά μοντέλα (πριν από το 2015) δεν έχουν θύρα USB-C. Μην παραπονιέστε, το USB-C βρίσκεται επίσης σε υπολογιστές Windows. Αλλά αν ο φορτιστής σας είναι USB-C, μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό.

iPhone 13 Mini

Το γρήγορο φορτίο εξουσιοδοτείται στο iPhone 13 Mini (όπως ήδη το 8 και αργότερα): έως και 50% φορτίο σε 30 λεπτά, είναι όμως απαραίτητο να έχετε ένα Φορτιστής 20W ή υψηλότερος. Θα σας κοστίσει το “μέτριο” ποσό των 25 ευρώ για να έχετε έναν προσαρμογέα τομέα USB-C 20W με εξειδικευμένες λεπτομέρειες της Apple. Θα πρέπει να βρείτε ένα συμβατό καλώδιο USB-C ή ένα καλώδιο φωτισμού σε USB (25 € στο Apple).

Εάν είστε ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός ασύρματου φορτιστή Magsafe (€ 45), υποστηρίζει το iPhone 13 Mini (όπως το iPhone 12). Διαφορετικά, ο φορτιστής QI λειτουργεί επίσης. Σε 15 λεπτά, αποκτήσαμε μπαταρία 15% με φορτιστή QuickChare 3.0 No-Name (δεν συνιστάται από την Apple) συνδεδεμένη με μια πλατφόρμα επαγωγής Anker. Με επιπλέον 15 λεπτά, αλλά αυτή τη φορά απευθείας με καλώδιο Lightening-USB, η μπαταρία κέρδισε 32%. Όπως και στο iPhone 12, το Magsafe Magsafe PowerBank (€ 109) είναι λειτουργικό σε αυτό το iPhone 13 Mini.

Τηλέφωνο και συνδεσιμότητα

iPhone 13 Mini

Θα μπορούσαμε σχεδόν να το ξεχάσουμε, αλλά ένα iPhone είναι πάνω απ ‘όλα ένα τηλέφωνο, περισσότερο ή λιγότερο έξυπνο. Όχι μόνο η μεγαλύτερη μπαταρία και τόσο λιγότερο γκουρμέ το SOC εγγυάται καλύτερη αυτονομία για να καλέσετε, αλλά οι μηχανικοί της Apple προχώρησαν περαιτέρω. Δεν υπάρχει πράγματι ένα esim, αλλά δύο esim Στο iPhone 13 Mini (και τα άλλα αδέλφια του). Να είστε βέβαιοι ότι η κάρτα Nanosim Chérie εξακολουθεί να έχει τη διαμονή της. Ωστόσο, η εταιρεία Cupertino αποφάσισε να φιλοξενήσει μια δεύτερη εικονική κάρτα SIM στα πολύτιμα τετράγωνα εκατοστά αυτής της γενιάς iPhone. Το Double Esim Chip είναι ένα απίστευτο συγκριτικό πλεονέκτημα: στο ίδιο τηλέφωνο, είναι δυνατές δύο τηλεφωνικές γραμμές εκτός από τη γραμμή με ένα παραδοσιακό SIM. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τηλέφωνα, δεν υπάρχουν πλέον σκισμένες τσέπες σακάκι για να φιλοξενήσουν διάφορα τηλέφωνα, δεν χρειάζεται να πάρετε αρκετούς φορτιστές. Το ESIM εξουσιοδοτεί επίσης μια ταχύτερη εκκίνηση ή απενεργοποίηση για εκατοντάδες τερματικά κινητής τηλεφωνίας.

Από την άποψη της συνδεσιμότητας, όπως και στο iPhone 12, βρίσκουμε τον σύνδεσμο 5G (που ήδη υπάρχει στο iPhone 12) εκτός από 2G (GSM/Edge), 3G (UMTS) και 4G (HSDPA). Για το Wi-Fi, τίποτα νέο: Πάντα απολαμβάνουμε ένα τσιπ Wi-Fi 6 (802.11ax με MIMO). Για ανταλλαγές δεδομένων μικρής απόστασης, Bluetooth 5.Το 0 είναι διαθέσιμο (όπως στο iPhone 12). Για να πληρώσετε με το iPhone σας ή να φορτώσετε την κάρτα Navigo (με την εφαρμογή Vianavigo), είναι απαραίτητη η ενότητα NFC (πολύ μικρά κύματα απόστασης).

Ήχος

iPhone 13 Mini

Με μικρόφωνα και ομιλητές των ίδιων μεγεθών και των ίδιων ρυθμίσεων με τα 12 μίνι, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι η Apple δεν έχει κάνει μεγάλες αλλαγές. Εάν συνέβαινε αυτό, ο Tim Cook δεν θα στερηθεί να μιλήσει γι ‘αυτό κατά τη διάρκεια του βασικού σημείου της 14ης Σεπτεμβρίου. Για ένα τέτοιο συμπαγές μοντέλο, Ο ήχος των ηχείων είναι σωστός. Στο Rock, Electro ή ακόμα και Jazz (μπάσο), η ακουστική αποκατάσταση είναι μάλλον ικανοποιητική σε μεγάλο όγκο.

iPhone13 Mini Box

Σημειώστε ότι, σε όλο τον κόσμο, οι αγοραστές iPhone έχουν ένα σούπερ συμπαγές, χωρίς λευκό κουτί overbooking. Πράγματι, η Γαλλία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που επέβαλε την παροχή “κιτ Main-Libre” για την πώληση του smartphone. Έτσι, ο ευτυχισμένος Γάλλος αγοραστής έχει ακουστικά Ακουστικά Με το Lightening Tap (19 ευρώ) από τότε που η Apple έχει αφαιρέσει το 3,5 Jack από το iPhone 7.

Δεδομένου ότι η άνεση είναι ασύρματη, μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτά τα ενσύρματα ακουστικά (SO 2010’s) για AirPods (€ 179 το μοντέλο entry-level, δεν δίνεται) ή το AirPods Max κράνος (€ 629, C είναι ακόμη φθηνότερα). Άλλα αληθινά ακουστικά ασύρματα και Casques είναι επίσης συμβατά φυσικά.

Φωτογραφία και βίντεο

Όταν τα συγκρίνουμε Προδιαγραφές Μεταξύ του iPhone 13 Mini και του iPhone 12 Mini, μοιάζουν με δύο σταγόνες νερού. Οι μόνες διαφορές δεν είναι υλικές, αλλά καλά λογισμικό. Θα επαναλάβουμε ένα σημείο σε αυτές τις ομοιότητες και τις διαφορές. Το iPhone 13 Mini ενσωματώνει Δύο backbicings : Μια ευρεία γωνία (24mm) και μια εξαιρετικά μεγάλη γωνία (16mm) όταν ο χρήστης πηγαίνει στο x0.5. Καθώς δεν υπάρχει οπτικό ζουμ πέρα ​​από το x2, μόλις ο χρήστης μεγεθύνθηκε (x2.1 έως x5), κάνει μόνο το κλισέ του λογισμικού σε 24mm με τρόπο λογισμικού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λεπτομέρεια του παρακάτω στιγμιότυπου είναι παρόμοια, ανεξάρτητα από το επίπεδο ζουμ. Σύμφωνα με την εφαρμογή Photo, στο X5 Zoom, η λήψη ισοδυναμεί με προοπτική 131mm. Σε ζουμ X4 σε 106 mm, σε ζουμ X3 σε 79 mm και σε ζουμ X2 σε 53 mm. Οι αλγόριθμοι είναι υπεύθυνοι για την εξομάλυνση των εικονοστοιχείων έτσι ώστε να μην παίρνουν ψευδώνυμα (φαινόμενο σκάλας) στις φωτογραφίες.

iPhone 13 Mini Photo Zoom

iPhone 13 μίνι φωτογραφία

Το αποτέλεσμα είναι σωστό στα μνημεία και τη βλάστηση, αλλά ελάχιστα ελκυστικά σε ζώα ή ανθρώπους. Σε αντίθεση με ένα πραγματικό APN που ανεβαίνει ως έκθεση (ISO) και παύση χρόνου (1/xxx) με βαθμιαία, οι κάμερες smartphones (και tablet) προσαρμόζονται χωρίς περιορισμούς. Για το iPhone 13 Mini, ο χρόνος διακοπής μπορεί να πέσει σε 1/1786s (και πιθανώς περισσότερο) και να φτάσει τα 1/4s (και πιθανώς λίγο περισσότερο), σύμφωνα με τις δοκιμές μας. Η ευαισθησία εξελίσσεται αυτόματα μεταξύ ISO και 3200 ISO. Αυτές οι πληροφορίες είναι γενικές, επειδή τώρα υπάρχει (από το iPhone 12) μια νυχτερινή λειτουργία. Το τελευταίο είναι ένα είδος διάλειμμα Β: Το smartphone αφήνει την ίριδα του ανοιχτή για 3 έως 10s.

iPhone13 Mini

Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό (δείτε τις νυχτερινές μας φωτογραφίες), αλλά είμαστε μακριά από το iPhone Pro Max ή τα καλύτερα smartphones Android (Samsung S21 Ultra, Oppo Find X3 ή Google Pixel 5 …). Με την υποβαθμισμένη νυχτερινή λειτουργία, το άνοιγμα f/1.6 στην ευρεία γωνία ή F/2.2 στις Η εξαιρετικά ευρεία γωνία δίνει ήδη πολύ καλά αποτελέσματα, με λιγότερη ψηφιακή εξομάλυνση. Αυτό το κέρδος εξηγείται από την άφιξη μηχανικής σταθεροποίησης στο iPhone 13 Mini (και το Big Brother 13): Ο αισθητήρας εκτελεί μικροεπικοινωνίες για να αντισταθμίσει τις αναπόφευκτες τρόμο κατά τη διάρκεια της φωτογραφίας. Το όφελος είναι μεγαλύτερο από τη συμβατική οπτική σταθεροποίηση.

iPhone13 Mini

Πάντα περισσότερο AI ή τουλάχιστον επεξεργασία λογισμικού με το iPhone 13 Mini. Από τη μία πλευρά, η λειτουργία HDR (πιο αντίθετη, πιο φωτεινά χρώματα κ.λπ.) πηγαίνει από το Smart HDR 3 (στη γενιά 12) στο Smart HDR 4 (στη γενιά 13). Επιπλέον, αυτή η νέα έκδοση iPhone εγκαινιάζει το Φωτογραφικές μορφές. Αυτά δεν είναι φίλτρα, αλλά οι διαμορφώσεις θερμοκρασίας και οι προκαθορισμένες, αλλά αυτό μπορεί να ρυθμιστεί (-100 έως +100). Έτσι βρίσκουμε έντονη αντίθεση (τόνος -50, θερμοκρασία 0), ζωντανή (50, θερμοκρασία 0, ζεστό (0, θερμοκρασία 50), κρύο (0, θερμοκρασία -50). Όχι, αυτό δεν είναι μια “επανάσταση”, αλλά αποφεύγει τη μετα -παραγωγή.

Λειτουργία iPhone 13 Night

Σε λειτουργία βίντεο, το iPhone 13 Mini καταγράφει πάντα σε 4K στις 24, 25, 30 ή 60 εικόνες/δευτερόλεπτο με σταθεροποίηση από 720p σε 4K ή επιβράδυνση σε 1080p@120 εικόνα/δευτερόλεπτο … όπως το 12 Mini Mini. Βρίσκουμε το Deep Fusion, το Video QuickTake και το Animoji/Memoji… όπως στο 12 Mini. Αλλά η Apple εξακολουθεί να εισάγει μια μικρή καινοτομία. Πρώτα Η εγγραφή HDR (με Dolby Vision) πηγαίνει από 30 έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, Αλλά όλα τα iPhone 13 επωφελούνται από κινηματική λειτουργία.

iPhone13 Mini

Μέχρι τώρα, το AI του iPhone αναγνώρισε τα πρόσωπα σε μια σκηνή και έθεσε το σημείο. Με την κινηματική λειτουργία, το iPhone γίνεται σκηνοθέτης, επειδή ανιχνεύει κινήσεις, προσδιορίζει πιθανά πρόσωπα ή σημαντικά στοιχεία και κάνει το επίκεντρο σύμφωνα με ένα κριτήριο Kyrielle των κριτηρίων. Για παράδειγμα, εάν κινηματογραφήσετε μια συνέλευση πολλών ανθρώπων, η εστίαση θα είναι στο άτομο που σας κοιτάζει ή που μιλάει ή που κινείται. Το AI αναγνωρίζει σημαντικά στοιχεία, επιβλέποντας τα, μόλις έχουν μια συμπεριφορά που θεωρείται σχετική, η ανάπτυξη γίνεται σε αυτό.

iPhone13 Mini Photo Zoom

Μπορεί να πιστεύετε ότι λειτουργεί μόνο σε ανθρώπινα όντα, αλλά λειτουργεί και σε άλλα στοιχεία όπως τα αυτοκίνητα εν κινήσει. Κάνοντας κλικ σε αυτό ή αυτό το όχημα, η ανάπτυξη θα γίνει (παρακολούθηση) σε αυτόν μέχρι να βγει από το πλαίσιο. Είναι αρκετά εκπληκτικό. Δυστυχώς, Η κινηματική λειτουργία πάσχει από διπλό περιορισμό. Από τη μία πλευρά, η εγγραφή θα περιορίζεται σε 30 εικόνες/δευτερόλεπτο σε 1080p. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να μεγεθύνει το πλαίσιο. Μόνο το βάθος πεδίου είναι ρυθμιζόμενο. Αυτοί οι περιορισμοί εξηγούνται από το γεγονός ότι η δύναμη των υπολογισμών είναι σημαντική για την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας που ακολουθεί. Σε 4K ή 60I/s, η υπολογιστική ισχύς θα ήταν 2 έως 4 φορές μεγαλύτερη.

Έτσι, αν αγοράσετε πραγματικά ένα iPhone 13 Mini ?

Εάν είστε ήδη ιδιοκτήτης ενός iPhone 12 Mini, Οι βελτιώσεις είναι ελάχιστες. Αν δεν έχετε αλλάξει την κατάσταση της μπαταρίας σας, η μετάβαση σε 13 μίνι δεν αξίζει τον κόπο. Εάν είστε ήδη κάτοχος ενός παλιού iPhone (7 και πρόσθια), η μπαταρία σας δίνει σίγουρα σημάδια αδυναμίας. Επιπλέον, έχετε διατηρήσει ένα παλιό iOS (12 ή 13) που σας τιμωρεί για την εγκατάσταση νέων εφαρμογών και πρόσθετων λειτουργιών. Το iPhone 13 Mini είναι μια καλή λύση Δεδομένου ότι είναι πολύ πιο ισχυρό και βιώσιμο από ένα iPhone SE, διατηρώντας παράλληλα ένα ισοδύναμο πρότυπο.

Εάν χρειάζεστε ένα επαγγελματικό τηλέφωνο και απολαύστε το περιβάλλον iOS, το iPhone 13 Mini θα είναι επίσης μια καλύτερη επιλογή από ό, τι το iPhone είναι από την άποψη της αυτονομίας, της λειτουργίας και της επεκτασιμότητας (με τις νέες εκδόσεις του iOS). Το διπλό ESIM θα ενδιαφέρει σίγουρα πολλούς επαγγελματίες, από τον έμπορο έως την πολυεθνική επιχείρηση. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά τηλέφωνα (και φορτιστές) στην τσέπη.

iPhone 13 vs iPhone 13 Mini: Πώς να αποφασίσετε μεταξύ τους ?

Εδώ είναι τρία πράγματα που αγαπήσαμε και τρία πράγματα που μας δυσαρεστούν με το μικρότερο από το iPhone 13.

Η ομάδα CNET France με CNET.com

Δημοσιεύτηκε στις 11/14/2021 στις 12:30 μ.μ

iPhone 13 vs iPhone 13 Mini: Πώς να αποφασίσετε μεταξύ τους;

Η αδερφή μας του CNET.Το Com μας δίνει το συναίσθημά του μετά από να δοκιμάσουμε το iPhone 13 και το iPhone 13 Mini.

Οι οθόνες των smartphones μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν, αλλά η Apple για άλλη μια φορά παίρνει όλους σε λάθος πόδι ξεκινώντας ένα άλλο μικρότερο iPhone. Το iPhone 13 Mini στα € 809 είναι το φθηνότερο μοντέλο της νέας σειράς του iPhone 13. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη 5.4 -ιντσών, όπως το iPhone 12 Mini από πέρυσι.

Μπορούμε να το δούμε ως μειωμένη έκδοση του iPhone 13 με την οποία μοιράζεται τον ίδιο επεξεργαστή A15 Bionic, 5G συμβατότητα, Magsafe και μια κάμερα διπλής χρήσης με νέα χαρακτηριστικά όπως κινηματική λειτουργία και φωτογραφικά στυλ. Εκτός από το μέγεθος, η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο τηλεφώνων είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σύμφωνα με την Apple, το iPhone 13 υποτίθεται ότι λειτουργεί 2 ώρες περισσότερο από το iPhone 13 Mini Video Reading.

Είναι πολύ αξιόλογο για τους χρήστες που προτιμούν τα μικρά κινητά τηλέφωνα να μην πρέπει να θυσιάσουν τη δύναμη ή τις ικανότητες της κάμερας επιλέγοντας το μικρό iPhone. Αλλά μετά από χρόνια μετανάστευσης σε μεγαλύτερες οθόνες, είναι σαφές ότι το iPhone 13 Mini δεν έκανε πολλά για να με κάνει να αλλάξω γνώμη στη σημασία ενός μικρότερου τηλεφώνου το 2021. Εδώ είναι το πώς το iPhone 13 Mini είναι καλύτερο από το iPhone 13 και τι είναι λιγότερο καλό.

Μας αρέσει: Το iPhone 13 μίνι γλιστρά σε μικρές τσέπες και μικρές τσάντες

Το κύριο πλεονέκτημα του iPhone 13 Mini είναι, δεν αποτελεί έκπληξη, το εξαιρετικά συμπαγές σχέδιο του. Συνήθιζα να συσσωρεύομαι πάρα πολλά αντικείμενα στη μικρότερη τσάντα φαντασίας, μπορώ μόνο να εκτιμήσω την λεπτότητα του. Το μικροσκοπικό του μέγεθος αποδείχθηκε ιδιαίτερα πρακτικό όταν βγήκα να τρέξω με τη λήψη μου το ζωτικό ελάχιστο: τα κλειδιά μου, το τηλέφωνό μου και την περίπτωση των airpods μου. Φέρνοντας 6,1 ιντσών iPhone 13 στο μικρό σακίδιο που φορώ κατά τη διάρκεια του τζόκινγκ μου δεν ήταν τόσο εύκολο.

Δεν μας αρέσει: το λιγότερο άνετο πληκτρολόγιο (για μένα, ούτως ή άλλως)

Το μικρότερο πληκτρολόγιο του iPhone 13 Mini είναι διπλό. Πατήστε με τα δύο χέρια (όπως συνήθως) είναι πιο περίπλοκο επειδή τα κλειδιά είναι μικρότερα και το ίδιο το τηλέφωνο δεν είναι τόσο ευρύ. Από την άλλη πλευρά, εάν πληκτρολογείτε συχνά με το ένα χέρι, θα είναι ευκολότερο να τεντώσετε τον αντίχειρά σας στην οθόνη για να φτάσετε και στις δύο πλευρές του πληκτρολογίου χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα δεύτερο δάχτυλο. Η καταχώρηση στο iPhone 13 Mini είναι τέλεια, αλλά είναι πάντα μια ανακούφιση για μένα να επιστρέψω στην 6,1 ίντσα του iPhone 13.

Μας αρέσει: Το iPhone 13 Mini είναι πιο εύκολο να κρατηθεί και να χρησιμοποιηθεί

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το τηλέφωνό σας με το ένα χέρι, τότε θα λατρέψετε το πρότυπο iPhone 13 Mini. Εκτός από την είσοδο κειμένου, διευκολύνει επίσης την περιήγηση στις εφαρμογές και την κύλιση των σελίδων ιστού και ειδήσεων στο Instagram και άλλους.

Με μόλις 140 g, το iPhone 13 Mini είναι τόσο ελαφρύτερο από το iPhone 13 (173 g). Είναι επομένως ευκολότερο να διατηρείτε παρατεταμένο, το οποίο είναι αξιοσημείωτο εάν κάνετε συχνά μακρά τηλεφωνικά ή βίντεο κλήσεις.

Δεν μας αρέσει: περιορισμένο για ανάγνωση, φωτογραφίες και facetime

Εάν έχετε ήδη ένα μικρό iPhone (όπως το iPhone 8 ή ένα προηγούμενο μοντέλο), το iPhone 13 Mini δεν θα φαίνεται μικροσκοπικό. Στην πραγματικότητα, θα φανεί μεγαλύτερο, επειδή η οθόνη 5,4 ιντσών είναι πιο ευρύχωρη από την οθόνη 4,7 -ιντσών του iPhone 8, του iPhone SE (2020) και του iPhone 7. Το συναίσθημα είναι αρκετά διαφορετικό όταν πηγαίνετε από ένα iPhone 6,1 ιντσών στο iPhone 13 Mini. Η ανάγνωση είναι πιο ευχάριστη στο iPhone 13 επειδή οι χαρακτήρες εμφανίζονται μεγαλύτεροι και η οθόνη 6,1 ιντσών μπορεί να περιέχει μερικές ακόμη γραμμές κειμένου από εκείνη του Mini. Μια μεγαλύτερη οθόνη σημαίνει επίσης ένα πιο ευρύχωρο σκόπευτρο για την κάμερα, γεγονός που καθιστά το καθήκον μου ευκολότερο να προετοιμάσω τα πλάνα μου και στη συνέχεια να τα καλλιεργήσω.

Η μεγαλύτερη οθόνη είναι επίσης πιο κατάλληλη για κλήσεις Facetime. Όταν πρόκειται για συνομιλία μέσω βίντεο, μια μεγαλύτερη οθόνη είναι σχεδόν πάντα συνώνυμη με μια καλύτερη εμπειρία και αποδείχθηκε αληθινή στο iPhone 13. Χωρίς να ξεχνάμε ότι οι ομιλητές του τελευταίου είναι πιο ισχυροί από αυτούς του iPhone 13 Mini, το οποίο είναι επίσης πολύ πρακτικό για το Facetime.

Μας αρέσει: Το ξεκλείδωμα του iPhone 13 Mini με κωδικό πρόσβασης είναι ταχύτερο

Κατά τη διάρκεια του παρελθόντος, χρησιμοποίησα τον κωδικό πρόσβασης περισσότερο από ποτέ για να ξεκλειδώσω το τηλέφωνό μου, γιατί συνήθως φορώ μάσκα προσώπου όταν φύγω από το σπίτι. Εάν δεν έχετε ρολόι της Apple, πιθανότατα έχετε καταλήξει στην ίδια κατάσταση. Αυτή είναι μια περιοχή στην οποία το μειωμένο μέγεθος του iPhone 13 Mini φέρνει μια σημαντική ευκολία επειδή σας επιτρέπει να εισάγετε γρήγορα τον κωδικό πρόσβασης στο ένα χέρι.

Δεν μας αρέσει: η διάρκεια ζωής της μπαταρίας όχι όσο αυτή του iPhone 13

Εάν η αυτονομία του iPhone 13 Mini βελτιώνεται σαφώς σε σύγκριση με εκείνη του iPhone 12 Mini, δεν είναι ακόμα στο επίπεδο του iPhone 13. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το iPhone 13 είχε μόνο το 50 % της μπαταρίας του μετά τη χρήση του από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ. Την ίδια στιγμή παραλία, το iPhone 13 Mini είχε μόνο 40 % μπαταρία.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ποικίλλει πάντοτε ανάλογα με τη χρήση που κάνετε από τη συσκευή σας και τα αποτελέσματά σας ενδέχεται να μην αντιστοιχούν ακριβώς στο δικό μου. Για το λόγο αυτό, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τα δύο τηλέφωνα με τον πιο παρόμοιο τρόπο. Στα δύο iPhone, άκουσα 30 λεπτά μουσικής σε streaming μέσω Spotify, 20 λεπτά του βίντεο YouTube και συμμετείχα σε μια κλήση FaceTime 10 λεπτών, εκτός από τις άλλες καθημερινές μου δραστηριότητες, όπως η διαβούλευση με ειδοποιήσεις, αποστολή SMS και Ανάγνωση των email μου. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι πήρα επίσης ένα τηλεφώνημα που διήρκεσε περίπου 35 έως 40 λεπτά στο iPhone 13.

Χάρη στις βελτιώσεις που έγιναν στην αυτονομία του iPhone 13 Mini, δεν αποτελεί πλέον εντύπωση να κάνουμε ένα μεγάλο συμβιβασμό επιλέγοντας το μικρό τηλέφωνο της Apple. Ωστόσο, εάν η αυτονομία είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που ψάχνετε σε ένα νέο τηλέφωνο, είναι καλύτερο να εξετάσετε ένα μεγαλύτερο iPhone.

Φύλλο ισολογισμού

Το iPhone 13 Mini είναι και πάλι ένας κλώνος του μεγάλου αδελφού του, αυτή τη φορά με καλύτερη αυτονομία. Αυτό το καθιστά μια ενδιαφέρουσα επιλογή αν θέλετε ένα μικρότερο (και λίγο φθηνότερο) τηλέφωνο από τη ναυαρχίδα της Apple. Όσον αφορά μου, τα πλεονεκτήματα ενός πιο συμπαγούς τηλεφώνου δεν είναι αρκετά πειστικά για να θυσιάσω μια πιο ευρύχωρη οθόνη και καλύτερη αυτονομία.

Εάν ο κύριος στόχος της Apple με το iPhone 13 Mini ήταν να δημιουργήσει ένα τηλέφωνο πιο εύκολο στη χρήση με το ένα χέρι, τότε θα ήθελα ένα πιο βελτιστοποιημένο σχέδιο για αυτή την εμπειρία και όχι ένα iPhone 13 συρρικνωμένο. Το Sony Xperia 5 II είναι ένα καλό παράδειγμα. Αυτό το smartphone, αν και πολύ πιο ακριβό από το iPhone 13 Mini, έχει οθόνη 6,1 ιντσών σε ένα σασί σε μορφή 21: 9, ελαφρώς μεγαλύτερη αλλά λιγότερο μεγάλη από τις περισσότερες άλλες. Αυτή η προσέγγιση φαίνεται να είναι ο σωστός συμβιβασμός, αφού ο στενότερος σχεδιασμός του Xperia 5 II καθιστά ευκολότερη τη χρήση με το ένα χέρι προσφέροντας τα πλεονεκτήματα μιας οθόνης 6,1 ιντσών. Με άλλα λόγια, νομίζω ότι αυτό που πραγματικά περιμένω από την Apple είναι ένα iPhone 13 λεπτό και όχι ένα iPhone 13 Mini.

Αυτές οι επιλογές θα μπορούσαν επίσης να σας ενδιαφέρουν:

Εικόνες: Sarah Tew/CNET