Hive Social, Mastodon, Ello: Αυτές οι εφαρμογές που προσπαθούν να ανταγωνιστούν με το Twitter του Elon Musk, Mastodon: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα εναλλακτική λύση στο Twitter | Μέσου Ανατολής

Mastodon: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα εναλλακτική λύση στο Twitter

Contents

Ημερομηνία κυκλοφορίας : Οκτώβριος 2019

Hive Social, Mastodon, Ello: Αυτές οι εφαρμογές που προσπαθούν να ανταγωνιστούν με το Twitter του Elon Musk

Η εφαρμογή Threads, που αναπτύχθηκε από το Meta Group, ήταν διαθέσιμη από την Πέμπτη και προσφέρει μια νέα εναλλακτική λύση στο Twitter. Πριν από αυτήν, άλλες εφαρμογές προσπάθησαν να ανταγωνιστούν το κοινωνικό δίκτυο που ανέλαβε ο Elon Musk τον Οκτώβριο του 2022. Με περισσότερες αποτυχίες από την επιτυχία.

Ονομάζονται Bluesky, Ello, Mastodon ή Hivesocial. Μέσα στον γαλαξία των εναλλακτικών εφαρμογών στο Twitter μόλις εμφανίστηκε ένα νέο μικρό: νήματα. Το δίκτυο, που αναπτύχθηκε από τη Meta, τη μητρική εταιρεία Facebook και φιλοξένησε το Instagram, κυκλοφόρησε επίσημα αυτή την Πέμπτη στο App Store, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες προς το παρόν. Για να ανταγωνιστεί το Twitter, η εφαρμογή στη ασπρόμαυρη διεπαφή προσφέρει ένα νήμα συζήτησης μεταξύ χρηστών του Διαδικτύου, που παρουσιάζονται ως “Ο τόπος όπου οι κοινότητες συναντιούνται για να συζητήσουν τα πάντα”, με μηνύματα έως 500 χαρακτήρες (έναντι των 280 που προσφέρει το Blue Bird).

Πέμπτη, το δίκτυο κατέγραψε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια χρήστες σε λίγες ώρες . Μια εκκίνηση καλύτερα επιτυχημένη από άλλες εφαρμογές που προσπάθησαν επίσης να ανταγωνιστούν με το Twitter, ειδικά από τότε που ο Elon Musk το πήρε τον Οκτώβριο του 2022 και ενοχλεί τους χρήστες με τις μονομερείς αποφάσεις του. Τελευταία: Περιορισμός στον αριθμό των tweets Reading σε 10.000 ημερησίως για τους λογαριασμούς που επαληθεύτηκαν, ως εκ τούτου καταβλήθηκαν και 1.000 για τους άλλους.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις που προσπαθούν να ανταγωνιστούν με το Twitter ? Για ποια επιτυχία ? Καταβάλλουμε απολογισμό των κύριων καταφυγίων για όσους θέλουν να κάνουν χωρίς το Twitter.

Ακούστε τα μυστικά πληροφοριών αργότερα

Bluesky: από τον δημιουργό του Twitter

Ημερομηνία κυκλοφορίας : Μάρτιος 2023

Ο δημιουργός του: Ο Jack Dorsey, Αμερικανός συνιδρυτής του Twitter.

Ο στόχος του: Σε αντίθεση με το Twitte, το R Bluesky λειτουργεί με αποκεντρωμένο τρόπο, δηλαδή ότι είναι δυνατόν να δημιουργήσετε τον δικό σας αλγόριθμο επιλέγοντας κέντρα ενδιαφέροντος που προτείνονται από διαφορετικούς διακομιστές.

Τη λειτουργία του: Το Bluesky μοιάζει πολύ με το Twitter. Και για καλό λόγο. Ο Jack Dorsey, συνιδρυτής του Twitter που αντικαταστάθηκε από τον Elon Musk τον Οκτώβριο του 2022, είναι ο Δημιουργός. Ο Αμερικανός ανέλαβε την ίδια διεπαφή και χαρακτηριστικά όπως για το Blue Bird Network, παραδέχοντας ότι είχε καλέσει τη νέα του εφαρμογή Bluesky σε άμεση αναφορά στο Twitter.

Ακούστε το υγειονομικό ρολόι Ακούστε αργότερα

Τα όριά του: Σε αντίθεση με το Twitter, η πλατφόρμα είναι κλειστή, προσβάσιμη μόνο με πρόσκληση. Πρέπει να εγγραφείτε σε μια λίστα αναμονής που είχε πάνω από ένα εκατομμύριο υποψηφίους στα τέλη Απριλίου σύμφωνα με το περιοδικό Forbes Magazine . Και θα είναι απαραίτητο να περιμένετε πολύ χρόνο για να ελπίζουμε να σερφάρετε Bluesky. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το δίκτυο αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενες αναλύσεις τις τελευταίες ημέρες και έχει ανασταλεί προσωρινά τις εγγραφές.

Mastodon: για ένα πιο ηθικό δίκτυο

Ημερομηνία κυκλοφορίας : 2016

Ο δημιουργός του: Γερμανός Eugen Rochko, γερμανικός προγραμματιστής λογισμικού.

Ο στόχος του: Το Mastodon είναι επίσης ενάρετο στην ηθική και ηθική του πολιτική. Καμία διαφήμιση δεν είναι ορατή στον ιστότοπο και, όπως το Bluesky, λειτουργεί χωρίς κεντρικό διακομιστή. “Αυτή η αποκεντρωμένη δομή είναι αυτό που κάνει το Mastodon θεμελιωδώς διαφορετικό από το Twitter και άλλες εναλλακτικές λύσεις που υποτίθεται. Δεν έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε τους κανόνες σας, να σας δείξουμε διαφημίσεις, να ακολουθήσετε τα δεδομένα σας.”” λέει το κοινωνικό δίκτυο στο Twitter. Συνολικά, το Mastodon διαθέτει 3.330 διακομιστές παγκοσμίως.

Για να εμφανίσετε αυτό το περιεχόμενο Twitter, πρέπει να δεχτείτε cookies Κοινωνικά δίκτυα.

Αυτά τα cookies σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε ή να αντιδράσετε απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα στα οποία είστε συνδεδεμένοι ή να ενσωματώσετε το περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε αρχικά σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα. Επιτρέπουν επίσης στα κοινωνικά δίκτυα να χρησιμοποιούν τις επισκέψεις σας στους ιστότοπους και τις εφαρμογές μας για την εξατομίκευση και τη διαφημιστική στόχευση σκοπούς.

Διαχειριστείτε τις επιλογές μου που εξουσιοδοτώ

Τη λειτουργία του: Το δίκτυο είναι επίσης πολύ κοντά στο Twitter στην εμφάνιση και τη λειτουργία του. Μπορείτε να δημοσιεύσετε μηνύματα, “Pouêts”, με μέγιστο αριθμό χαρακτήρων που καθορίζονται στα 500 (έναντι 280 για το Twitter), δημοσιεύστε βίντεο, έρευνες, χρησιμοποιήστε hashtags και έχετε πρόσβαση στις τάσεις. Μια συνταγή που φαίνεται να έχει βρει το ακροατήριό της. Μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2022, ο δημιουργός του δικτύου Eugen Rochko δήλωσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι η πλατφόρμα είχε πάει από Από “300.000 ενεργούς μηνιαίους χρήστες σε 2,5 εκατομμύρια”. Την Κυριακή, καλωσόρισε ότι ο Mastodon κέρδισε “110.000 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες” .

Τα όριά του: Αλλά ο Mastodon δεν είναι για τη γεύση όλων. Το δίκτυο πάσχει από υπερβολικά σύνθετη διεπαφή για ορισμένους χρήστες που προτιμούσαν να επιστρέψουν στο Twitter. Και εξακολουθεί να έχει γη για να καλύψει την ελπίδα για το δίκτυο με το Blue Bird που έχει 206 εκατομμύρια χρήστες.

Countersocial: για αυστηρότερη μετριοπάθεια

Ημερομηνία κυκλοφορίας : 2017

Ο δημιουργός του: Έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες γι ‘αυτό. Είναι ένας ανώνυμος hacktivist που λειτουργεί με το ψευδώνυμο “The Jester”.

Ο στόχος του: “Χωρίς τρουλούς, καμία κατάχρηση, καμία ανακοίνωση, χωρίς ψεύτικα νέα και καμία λειτουργία ξένων επιρροών” . Αυτό μπορούμε να διαβάσουμε στην αρχική σελίδα του κοινωνικού δικτύου Αντιστροφικός . Για να προσφέρουμε μια ανεξάρτητη και ενάρετη πλατφόρμα, η μετριοπάθεια είναι αυστηρή. Έχει ήδη μπλοκάρει έξι χώρες, οι οποίες, σύμφωνα με αυτήν, είναι οι οικοδεσπότες των bots όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, το Πακιστάν, η Βόρεια Κορέα και το Πακιστάν.

Τη λειτουργία του: Όπως στο Twitter, οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν μηνύματα έως 500 χαρακτήρες, να ακολουθήσουν τους λογαριασμούς και το Booster (retweet) άλλο περιεχόμενο. Η διεπαφή υπενθυμίζει εκείνη του TweetDeck: ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να οργανώσει στήλες με βάση θέματα, λίστες, hashtags.

Τα όριά του : Η πλατφόρμα ισχυρίζεται 63 εκατομμύρια μηνιαίοι χρήστες. Πολύ άπληστος για τους διακομιστές του ? Αντισταθμιστικές δυσκολίες πέρυσι για να εγγυηθεί το υγρό και χωρίς καταστροφές στα μέλη του.

Κοινωνική κυψέλη: Το δίκτυο που θέλει να είναι δροσερό

Ημερομηνία κυκλοφορίας : Οκτώβριος 2019

Ο σχεδιαστής του: Η Raluca Pop, Αμερικανός απόφοιτος της ψυχολογίας που ήθελε να δημιουργήσει ένα δίκτυο λιγότερο ελεγχόμενο από αλγόριθμους.

Ο στόχος του: Η κοινωνική κυψέλη θέλει να είναι ένα “ασφαλές μέρος”. Για το λόγο αυτό, η πολιτική διαμεσολάβησης υποστηρίζει το σεβασμό μεταξύ των χρηστών καθώς και της προστασίας των ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Τη λειτουργία του: Η Hive Social βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Twitter και Whatsapp. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, αλλά και κείμενο όπως στο Twitter. Η διεπαφή υπενθυμίζει εκείνη του Instagram: πολύχρωμο και διαισθητικό. Η κοινότητά του ανθίζει. Στον ιστότοπο της πλατφόρμας, μπορεί να διαβαστεί ότι έφτασε τα 1,5 εκατομμύρια χρήστες τον Νοέμβριο του 2022 και ότι υποδέχθηκε “Χιλιάδες νέοι χρήστες κάθε μέρα”, Ενισχυμένη από την εισροή του Twittos σε αναζήτηση νέου καταφυγίου μετά την επανάληψη του δικτύου στο Blue Bird από τον Elon Musk.

Τα όριά του: Παρουσιάστηκε έτσι, η Hive Social φαίνεται να είναι η ιδανική εναλλακτική λύση στο Twitter. Εκτός από το ότι αντιμετωπίζει την επιτυχία της, η πλατφόρμα πάσχει από τεχνικά προβλήματα που υπονομεύουν την πολλά υποσχόμενη εμπειρία της.

Καθαρό περισσότερο ultra Ακούστε αργότερα

Ello: Η ανάβαση. Τότε η πτώση

Ημερομηνία κυκλοφορίας : Μάρτιος 2014

Οι δημιουργοί του: Paul Budnitz, Αμερικανός επιχειρηματίας και Todd Berger, σχεδιαστής.

Ο στόχος του: Ήθελε να είναι σαν “Υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης” στην οποία ο χρήστης δεν ήταν “Όχι το προϊόν”.

Τη λειτουργία του: Είναι το κοινωνικό δίκτυο που είναι πιο κοντά στα νήματα στην εμφάνιση. Όλα ντυμένα με μαύρο και άσπρο, η πλατφόρμα στοιχηματίζει σε ένα σύστημα συνεργασίας για να ανταγωνιστεί το Facebook και το Twitter, αλλά και σε ένα πολύ νηφάλιο και κομψό σχέδιο.

Τα όριά του: Εάν η επιτυχία ήταν η πρώτη εκεί, με περισσότερα από 31.000 αιτήματα πρόσκλησης ανά ώρα από την εκτόξευσή της, ο ιστότοπος γρήγορα κορεσμένος και ήταν προσωρινά εκτός λειτουργίας. Το 2018, αγοράστηκε από το Talenhouse, ένα κοινωνικό δίκτυο που υπογραμμίζει τους καλλιτέχνες με τη βοήθεια πλατφόρμες όπως ο Ello So So So.

Βρίσκετε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον ?

Ενημερώστε το και μοιραστείτε το.

Mastodon: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα «εναλλακτική λύση» στο Twitter

Αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 7 Νοεμβρίου 2022 δείχνει τα λογότυπα των κοινωνικών δικτύων Twitter και Mastodon που αντικατοπτρίζονται σε οθόνες smartphone, στο Παρίσι (AFP)

Το Twitter ήταν αναμφισβήτητα ένα εργαλείο που βοήθησε τις κινήσεις στον αραβικό κόσμο. Από τους αντιφρονούντες σε δημοσιογράφους και ακτιβιστές, η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων έχει διεξαχθεί ως διεξάγεται για ελευθερία λόγου σε μέρη όπου οι απόψεις και τα γεγονότα έχουν περιοριστεί από αυταρχικό κανόνα.

“Ο χώρος των πολιτών είναι σχεδόν πλήρως κλειστός και οι άνθρωποι πηγαίνουν στον ηλεκτρονικό αστικό χώρο”, λέει ο Mohamad Najem, εκτελεστικός διευθυντής της Social Media Exchange (SMEX), ενός μη κερδοσκοπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υπερασπίζεται και υποστηρίζει τα ψηφιακά δικαιώματα στην περιοχή.

Αλλά τώρα, ακολουθώντας την εξαγορά του Twitter του Elon Musk και το άξονα πολλών από τους υπαλλήλους και τα τμήματα του, το μέλλον της πλατφόρμας είναι αβέβαιο.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει καλά νέα για ακτιβιστές και αντιφρονούντες, οι οποίοι μπορούν να συντονίσουν τις κινήσεις χωρίς να είναι έκθεση σε τρουλούς ή κακούς ηθοποιούς

Ενώ η εφαρμογή παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση στο Twitter, είναι αυτή που λειτουργεί σε μια εντελώς διαφορετική προϋπόθεση, η οποία θα μπορούσε να είναι καθοριστική για τη συνέχιση των κοινωνικών κινημάτων που διευκόλυνε προηγουμένως το Twitter.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα ενημερωτικά δελτία της MEE

Εγγραφείτε για να λάβετε τις τελευταίες ειδοποιήσεις, ιδέες και ανάλυση, ξεκινώντας από την Τουρκία αποσυσκευασμένη

Το 2016, όταν ξεκίνησε ο Mastodon, προοριζόταν να δώσει χώρο σε περιθωριοποιημένους ανθρώπους που ήθελαν να ξεφύγουν από το τοξικό του Twitter. Δεν είναι μια απλή εφαρμογή και μπορεί να δώσει πονοκεφάλους στους ανθρώπους μπαταρίας στην γυαλισμένη εμπειρία του Twitter.

Η Μέσης Ανατολής έχει συντάξει έναν οδηγό για τους αντιφρονούντες και τους δημοσιογράφους στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που σκέφτονται να μεταναστεύσουν στο Mastodon.

Τα βασικά

Ενώ πολλοί έχουν επιλέξει το Mastodon ως εναλλακτική λύση στο Twitter, η εφαρμογή είναι εντελώς διαφορετική στη φύση και τη λειτουργία του.

Για αρχάριους, η Mastodon δεν είναι εταιρεία. Είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, που εκτελείται από εθελοντές. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η “εφαρμογή Bird” έχει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που επικεντρώνεται στο ad -genoud που επέστρεψε μέσω δέσμευσης – διευκολύνεται από αλγόριθμους – το Mastodon δεν έχει επιχειρηματικό μοντέλο.

Twitter: Οι φόβοι για την κατάρρευση του αφήνουν τους αραβικούς ακτιβιστές

Είναι Cented περιβαλλόμενες ζωοτροφές που ονομάζονται “περιπτώσεις”, που δημιουργούνται από χρήστες που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα, χωρίς διαφημίσεις, παρακολούθηση ή δημιουργία εσόδων από οποιοδήποτε είδος. Το “fediverse”, όπως είναι γνωστό το δίκτυο, επικεντρώνεται σε μικρές κοινότητες και ανταλλαγές ατόμων, και όχι σε καυτές παίρνει αυτό που παράγει περιεχόμενο που προκαλεί ντοπαμίνη που σας κρατάει εμπλακεί. Τουλάχιστον για τώρα.

Το Mastodon είναι χτισμένο Surround ActivityPub, ένα πρωτόκολλο κοινωνικής δικτύωσης ως Fediverse. Αυτό σημαίνει ότι το Fediverse είναι ένας κώδικας ομπρέλα κάτω από τον οποίο υπάρχουν αρκετές εφαρμογές όπως το Mastodon. Αυτό επιτρέπει σε αυτές τις εφαρμογές να είναι εναλλακτικά.

Σε μια αναλογία με πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, αυτό σημαίνει ότι εάν οι εφαρμογές όπως το YouTube, το Facebook, το Instagram ή το Twitter θα διασκεδάζουν το fediverse, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους στο Facebook για να ακολουθήσουν μια χρήση του YouTube ή tweet από το λογαριασμό τους Instagram.

Ουσιαστικά, οι εφαρμογές στο Fediverse λειτουργούν υπό την ίδια ψηφιακή υποδομή. Οι εφαρμογές που βρίσκονται στο FedIverse χρησιμοποιούνται για κοινωνική δικτύωση, μικροεπιχειρήσεις ή ιστότοπο και περιλαμβάνουν Pixelfed, Peertube, Owncast, GNU Social ή Friendican.

Συμμετοχή στο Mastodon

Το Mastodon είναι μια εφαρμογή microblogging στο Fediverse, οπότε μπορεί να είναι μια πλατφόρμα όπου οι δημοσιογράφοι και οι διαφωνούντες στην περιοχή μπορούν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες. Για να συμμετάσχετε στο Mastodon σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε μια “εμφάνιση”, η οποία είναι βασική διακομιστή όπου οι κοινότητες “toot” – όπως αντίθετα με το tweet – ο ένας στον άλλο. Οι περιπτώσεις μπορούν να είναι δημόσιες ή ιδιωτικές και εκτελούνται ανεξάρτητα από τους δημιουργούς τους, οι οποίοι τους τροποποιούν για να τρέξουν στις ανάγκες τους.

Για να συμμετάσχετε σε ιδιωτικό παράδειγμα, χρειάζεστε έγκριση από τον δημιουργό ή τη διοίκησή του. Γι ‘αυτό μπορεί να πάρει οπουδήποτε από λεπτά σε Jays για να συμμετάσχει σε μια περίπτωση, ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό. Αυτό προοριζόταν να επιτρέψει στους διαχειριστές να είναι σε θέση να κοσκινίσουν μέσω κακών ηθοποιών και ανεπιθύμητων χρηστών που ενώνουν περιπτώσεις.

Ένας διαφωνός από τη Σαουδική Αραβία, που θέλει να συζητήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα από ή να σχηματίσει ένα κίνημα που περιβάλλεται από, θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια περίπτωση μαζί με ανθρώπους που μοιράζονται τα συμφέροντα πώλησης. Αλλά κάποιος θα πρέπει να είναι προσεκτικός όταν συμμετέχει σε μια περίπτωση, καθώς οι διαχειριστές του έχουν πλήρη πρόσβαση σε κάθε rappens μέσα σε αυτό. Αυτό περιελάμβανε τυχόν άμεσα μηνύματα (DMS) που κάποιος στέλνει ή λαμβάνει μέσα στο παράδειγμα. Ο διαχειριστής έχει επίσης πλήρη έλεγχο για να αποκλείσει ή να κλωτσήσει οποιονδήποτε από την παρουσία. Η συμμετοχή σε μια περίπτωση σημαίνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μέσα σε αυτό, ειδικά στους δημιουργούς του.

Η αδερφή του θύματος κατασκοπείας Saudi Twitter προτρέπει την Google να σταματήσει το έργο Cloud

Αυτό σημαίνει ότι στην πράξη είναι ότι εάν οι άνθρωποι συμμετέχουν σε περιπτώσεις που βρίσκονται υπό επιτήρηση από τις κρατικές αρχές, θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια σφιχτή πλεκτή περίπτωση με μέλη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Χρήσιμα, η συμμετοχή σε ένα δημόσιο παράδειγμα είναι ο τρόπος να πάει. Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε περισσότερους ιδιωτικούς που πληρώνονται από ακτιβιστές, αντιφρονούντες ή δημοσιογράφους που μοιράζεστε ενδιαφέροντα και, τα πιο εντυπωσιακά, εμπιστοσύνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα εργαλεία για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τις επιλογές σας από την άποψη των περιπτώσεων που μπορείτε να συμμετάσχετε. Εάν θέλετε να αλλάξετε περιπτώσεις, μπορείτε να πάρετε τους οπαδούς σας και ακολουθείτε μαζί σας σε ένα άλλο.

Μετά την ένταξή σας στο Mastodon μέσω μιας εμφάνισης της επιλογής σας, πρέπει να ρυθμίσετε το προφίλ σας. Όπως και με το Twitter, ορισμένοι χρήστες επιλέξουν να μην χρησιμοποιούν τα ονόματά τους. Αυτό πιθανότατα θα έρθει ως καλά νέα στους πολλούς ακτιβιστές και αντιφρονούντες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που θα αντιμετώπιζαν συνέπειες για ανοιχτά επικρίνοντας τις αρχές.

Η επαλήθευση, η οποία έχει επίσης σημαντική για τους ακτιβιστές, τους αντιφρονούντες και ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους, είναι επίσης δυνατή στο Mastodon, παρόλο που λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο στο Twitter. Για να πάρετε το πολυπόθητο τσιμπούρι, πρέπει να επεξεργαστείτε το προφίλ σας, να μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα επαλήθευσης και να αντιγράψετε τον κωδικό REL = “ME”. Μετά από αυτό, επικολλήσετε τον κωδικό επαλήθευσης στον ιστότοπό σας, ο οποίος θα διασφαλίσει ότι το ίδιο άτομο στον λογαριασμό σας Mastodon ελέγχει επίσης το προφίλ σας.

Χρησιμοποιεί

Αφού είστε όλοι ρυθμισμένοι και συμμετέχετε σε μια περίπτωση, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Κανένας αλγόριθμος δεν πιέζει πράγματα που μπορεί να σας αρέσουν ή προτείνοντας περιπτώσεις ή άτομα που πρέπει να ακολουθήσουν. Όλα όσα βλέπετε υπαγορεύονται από τους ανθρώπους που επιλέγετε να ακολουθήσετε.

Μπορείτε να απαντήσετε σε δημοσιεύσεις, να τις ενισχύσετε (που είναι παρόμοια με το retweeting), ή μπορείτε να σας αρέσουν και να αποθηκεύσετε δημοσιεύσεις. Η προτίμηση δεν ενισχύει τη θέση. Απλώς χρησιμοποιεί τον χρήστη που το ξέρει ξέρει ότι το εκτιμάτε. Μπορείτε να αναζητήσετε μόνο hashtags και όχι κειμένου, οπότε αν δεν έχετε hashtag την ανάρτησή σας, είναι τόσο δύσκολο να βρεθείτε από oters, εκτός αν μοιραστείτε μια παρόμοια περίπτωση μαζί τους. Υπάρχει μια ενότητα Explore που σας επιτρέπει να βρείτε δημοφιλείς δημοσιεύσεις και ειδήσεις, αλλά πολλοί διακομιστές επιλέγουν αυτό. Η τοπική καρτέλα σας δείχνει τις αναρτήσεις μέσα στο διακομιστή σας, ενώ το Federated One σας δείχνει κάθε ανάρτηση στο Fediverse.

Η συγκατάθεσή σας για την κοινή χρήση των πληροφοριών σας στο διακομιστή σας, το White Fediverse ή μόνο μέσω ενός hashtag είναι το βασικό χαρακτηριστικό σχεδιασμού της εφαρμογής, το οποίο δίνει στους χρήστες πολύ έλεγχο για το ποιοι αλληλεπιδρούν με. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι δύσκολο να εξερευνήσετε νέους κύκλους και ιδέες. Είναι μάλλον πιο επικεντρωμένο στην ανταλλαγή ιδεών στους κύκλους και αποφασίζετε πόσο ανοιχτά είναι σε άλλους. Έτσι, μέσα στον δικό σας κλειστό διακομιστή ή κοινοτική εμφάνιση, η κοινή χρήση είναι ευκολότερη, αλλά πιο περιορισμένη εκτός του.

Παλαιστίνιος επιφυλακτικός της απόκτησης Twitter του Elon Musk

Το Mastodon διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης περιεχομένου που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν όπου σκοτώνουν φωτογραφίες ή βίντεο που μοιράζονται, αν πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε άλλους χρήστες. Οι περιπτώσεις μπορούν να κάνουν συνομιλία μεταξύ ανθρώπων πιο εστιασμένων, σε αντίθεση με τον ίδιο τον δημόσιο χαρακτήρα του Twitter. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει καλά νέα για ακτιβιστές και αντιφρονούντες, οι οποίοι μπορούν να συντονίσουν τις κινήσεις χωρίς να είναι έκθεση σε τρουλούς ή κακούς ηθοποιούς, στους οποίους μπορούν να αρνηθούν την πρόσβαση.

Τώρα, οι διακομιστές είναι πολύ απασχολημένοι με νέες εφαρμογές και το γεγονός ότι το Mastodon εκτελείται εξ ολοκλήρου από εθελοντές θα κάνει την εμπειρία διαφορετική από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που έχουν δισεκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες εργοδότες.

“Αν οι άνθρωποι πηγαίνουν στο Mastodon και το Twitter εξαφανίζονται, νομίζω ότι ο Mastodon τελικά θα γίνει πολύ πιο λειτουργικός από ό, τι είναι”, δήλωσε ο MEE, ο Marc Owen Jones, επίκουρος στο Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa στο Κατάρ,.

“Το έβαλα το ταξινόμησα λίγο, και είναι λίγο δυσκίνητο. Αλλά τα τέλη παρέχουν πολλές ίδιες λειτουργίες. Η εισροή νέων χρηστών θα δημιουργήσει την απαιτούμενη πίεση για να βελτιώσει πραγματικά την πλατφόρμα “, πρόσθεσε ο καθηγητής, συγγραφέας του Ψηφιακός αυταρχισμός στη Μέση Ανατολή.

Το Mastodon δεν είναι προϊόν και δεν είστε καταναλωτής. Είναι ένας τόπος όπου οι κοινότητες μεγαλώνουν και για πολιτικά και κοινωνικά κινήματα να σχηματίζονται σε ασφαλείς χώρους. Αυτή η εστίαση στις επικοινωνίες καθιστά την πλατφόρμα υγιέστερη και ασφαλέστερη, εφόσον οι περιπτώσεις που επιλέγει κανείς να συμμετάσχει.

Θεωρητικά όλοι όσοι συμμετέχουν ή επιτρέπεται να συμμετάσχουν, έχουν ενδιαφέρον σακάκι για να βοηθήσουν τις κοινότητες στις περιπτώσεις να αναπτυχθούν με έναν υγιή, οργανικό τρόπο. Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι από τον Μάιο αρχίζει να εμφανίζεται σύντομα, καθώς οι χρήστες μεταναστεύουν τη μάζα.

“Είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο από το Twitter”, δήλωσε ο Najem, διευθυντής στο Smex. “Χρειάζεται περισσότερη έρευνα και μεγαλύτερη ορατότητα. Δεν νομίζω ότι είναι έτοιμο για όλη αυτή τη μαζική μετανάστευση ανθρώπων που αφήνουν το Twitter.””

Η Dania Akkad συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Τα μάτια της Μέσης Ανατολής παραδίδουν ανεξάρτητη και απαράμιλλη κάλυψη και ανάλυση της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και πέρα ​​από. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναδημοσίευση αυτού του περιεχομένου και των σχετικών αμοιβών, συμπληρώστε αυτό μορφή . Περισσότερα για το MEE μπορούν να βρεθούν εδώ .

10 εναλλακτικές λύσεις στο Twitter για να επικοινωνήσετε και να κάνετε την προηγούμενη μέρα σας

Θέλετε να αλλάξετε τον αέρα και να απευθυνθείτε σε μια εναλλακτική λύση στο Twitter ? Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το κοινωνικό δίκτυο, που αγοράστηκε από τον Elon Musk, εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναταραχή και να προκαλέσει διαμάχη … οι νέοι κανόνες απέχουν πολύ από τις αξίες της εταιρείας σας. Έτσι ποιος θα γυρίσει ?

Σας συμβουλεύουμε να καλέσετε έναν διαχειριστή της κοινότητας στον κωδικοποιητή.com, για να σας υποστηρίξω στην κοινωνική στρατηγική των μέσων ενημέρωσης.

Mastodon, Bluesky, Tumblr, Countersial… Ανακαλύψτε μας Κορυφαίες 10 εναλλακτικές λύσεις στο Twitter !

1. Το κοινωνικό δίκτυο της Meta, η μελλοντική εναλλακτική λύση στο Twitter

Ο αγώνας μεταξύ Elon Musk και Mark Zuckerberg ξεκινά. Εάν μπορεί να λάβει χώρα σε ένα κλουβί (δείτε την ιστορία του Instagram παρακάτω), είναι επίσης στον τομέα των κοινωνικών δικτύων που λαμβάνει χώρα. Η Meta, η μητρική εταιρεία Facebook, σχεδιάζει να ξεκινήσει την υπηρεσία Microblogging στα μέσα Ιουλίου, άμεσα ανταγωνιστική Twitter.

Η πλατφόρμα, η οποία ονομάζεται “Project 92” εσωτερικά και θα μπορούσε να ονομαστεί “νήματα” για το κοινό, θα προωθηθεί στο Instagram. Που θα του δώσει μια τεράστια ώθηση, για να προσελκύσει “δεκάδες εκατομμύρια” χρήστες σε λίγους μήνες.

Εδώ είναι αυτό που ήδη γνωρίζουμε για αυτό το μετα -έργο:

  • Οι δημοσιεύσεις θα έχουν μέγιστο μήκος 500 χαρακτήρων.
  • Τα περιεχόμενα μπορούν να λάβουν τη μορφή συνδέσμου, φωτογραφιών και βίντεο μέγιστου 5 λεπτών.
  • Τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να αρέσει, να απαντήσουν ή να αναδημοσιεύουν τις δημοσιεύσεις.

Επιχείρηση !

+250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που διατίθενται στον κωδικοποιητή.com

Γρήγορα, δωρεάν και χωρίς υποχρέωση

2. Mastodon, κύρια εναλλακτική λύση στο Twitter

Με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα και εφαρμογή iOS και Android, το Mastodon είναι σίγουρα Μία από τις κύριες εναλλακτικές λύσεις στο Twitter ! Αυτή η αποκεντρωμένη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε τους δικούς σας ιστότοπους, που ονομάζονται “περιπτώσεις”.

Τη στιγμή της εγγραφής σας, θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ πολλών διακομιστών (οι οποίοι είναι παρόμοιοι με τις κοινότητες) ή δημιουργήστε τη δική σας. Κάθε διακομιστής έχει τους δικούς του κανόνες και την ηθική του. Εναπόκειται σε εσάς να επιλέξετε αυτό που αντιστοιχεί στις τιμές της επιχείρησής σας !

Χαρακτηριστικά επιπέδων, Mastodon μοιάζει με το Twitter: Μπορείτε να δημιουργήσετε σύντομο περιεχόμενο που ονομάζεται Toot (Pouets en VF), τις αποτυχίες τους με τη μορφή ενός αποσύρματος, ακολουθήστε άλλους χρήστες, κάντε ένα ρολόι με τα hashtags, απαντήστε στα μέλη κ.λπ.

Για να διευκολύνετε τη μετάβαση μεταξύ των δύο κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Mastodon με το προφίλ σας στο Twitter.

3. Bluesky, η αποκεντρωμένη εφαρμογή microblogging

Το Bluesky είναι ένα από τα Οι πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις στο Twitter, Αν και βρίσκεται ακόμα σε φάση βήτα ! Ξεκίνησε από τον πρώην CEO του Twitter, Jack Dorsey, η πλατφόρμα έχει περισσότερους από 100.000 χρήστες.

Χτισμένο στο μοντέλο Twitter, ο Bluesky δανείζεται μερικά χαρακτηριστικά του site που σήμερα ανήκει στον Elon Musk, όπως η τροφή του ειδήσεων, η μορφή περιεχομένου του, οι συμπαθείς, η σίγαση κ.λπ.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Bluesky, είναι απαραίτητο να λάβετε έναν κωδικό πρόσκλησης ή να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής.

4. Αντιστροφικό, για αποτελεσματικό ρολόι

Ψάχνω για ένα Εναλλακτική λύση στο Twitter χωρίς διαφήμιση, Χωρίς τρουλούς και με καλύτερη προστασία των δεδομένων σας ? Το Countersocial είναι η πλατφόρμα που χρειάζεστε. Διαχειρίζεται ο Hacktivist “The Jester”, το οποίο το περιγράφει ως παρέλαση για παραπληροφόρηση, αυτό το κοινωνικό δίκτυο σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε ένα υγιές ρολόι, προστατευμένο από ψεύτικα νέα. Πράγματι, αυτή είναι μια από τις λίγες κοινωνικές πλατφόρμες των μέσων ενημέρωσης που έχουν αναπτύξει AI για μετριοπάθεια περιεχομένου.

Από την πλευρά των δημοσιεύσεων, το Countersial αποδέχεται τα μηνύματα μέγιστων 500 χαρακτήρων, στα οποία μπορείτε να συνδέσετε φωτογραφίες και έρευνες. Προκειμένου να διασφαλίσετε την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών σας, η εφαρμογή προσφέρει ιδιωτική λειτουργία και αυτοκαταστροφή μηνυμάτων.

5. Δημοσίευση, Εργαλείο παρακολούθησης που δημιουργήθηκε από τον παλιό Διευθύνοντα Σύμβουλο του Waze

Αναπτύχθηκε από τον πρώην CEO της Waze, Noam Bardin, Post παραμένει Στην κορυφή των εναλλακτικών λύσεων στο Twitter. Η μινιμαλιστική, αλλά ελκυστική μινιμαλιστική διεπαφή χρήστη δίνει έμφαση στην ποιότητα και τον τόνο του περιεχομένου. Στην πλατφόρμα, δεν έχετε όρια λέξεων, τα οποία σας επιτρέπουν να μοιράζεστε άρθρα και δημοσιεύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Επιπλέον, η Post έχει τη δική της πολιτική μετριοπάθειας με αυστηρές ενέργειες κατά του εκφοβισμού, της παρενόχλησης, των ειδήσεων και της προώθησης της ομιλίας μίσους.

Εκτός από το να είστε ένα ισχυρό εργαλείο για τη διαχείριση της εικόνας της μάρκας σας, η δημοσίευση γίνεται μια σχετική πλατφόρμα ρολογιών για εταιρείες, δημοσιογράφους και άλλους δημιουργούς περιεχομένου.

6. Social Hive, μια υβριδική εφαρμογή μεταξύ Twitter και Instagram

Αν αγαπάτε το Twitter και το Instagram, ανακαλύψτε την Hive Social ! Αυτή η υβριδική πλατφόρμα καταλαμβάνει τα καλύτερα από αυτά τα δύο κοινωνικά δίκτυα. Η διασύνδεση είναι πολύ παρόμοια με το διάσημο δίκτυο Mark Zuckerberg, ενώ τα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με εκείνα του site microblogging του Elon Musk.

Στο Hive Social, μπορείτε να δημοσιεύσετε ενημερώσεις με τη μορφή βίντεο, εικόνας ή κειμένου. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε ενδιαφέροντες λογαριασμούς και να δημιουργήσετε τη δική σας κοινότητα.

Ένα άλλο ισχυρό σημείο: Η ειδησεογραφική ροή είναι χρονολογική, εμποδίζοντας έναν αλγόριθμο να αποφασίσει, για εσάς, αντικείμενα που εμφανίζονται ..

7. Cohost, μια εναλλακτική λύση στο Twitter χωρίς διαφήμιση

Ακόμα σε βήτα φάση, ο Cohost υπόσχεται να προσφέρει μια εμπειρία χωρίς διαφήμιση. Η διεπαφή του μοιάζει με αυτό του Twitter, το οποίο διευκολύνει τη λαβή του. Τα χαρακτηριστικά είναι επίσης παρόμοια: σύντομα περιεχόμενα, συμπαθεί, επαναπροσδιορίσματα, σχόλια, hashtags…

Η μετριοπάθεια του περιεχομένου διαχειρίζεται η μητρική εταιρεία του Cohost, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει λάβει μέτρα για την αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Όσον αφορά το ευαίσθητο περιεχόμενο, η πλατφόρμα συνιστά την προσθήκη προειδοποιήσεων σε μηνύματα, προκειμένου να διατηρηθεί μια φιλική ροή ειδήσεων.

Η κύρια διαφορά του με το Twitter είναι ότι το Cohost προσφέρει μια κατακόρυφη ροή χωρίς αλγόριθμο. Επομένως, τα μηνύματα χρήστη εμφανίζονται με χρονολογική σειρά.

8. Σημειώσεις ουσία, το εναλλακτικό twitter για τους συντάκτες

Το ουσία, η διάσημη αμερικανική πλατφόρμα αφιερωμένη στους δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να φτάσουν στο κοινό τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ξεκίνησαν μια υπηρεσία που ονομάζεται Notes Notes. Το τελευταίο μοιάζει πολύ με το Twitter !

Πράγματι, οι συντάκτες, οι δημοσιογράφοι και οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ουσία μπορούν τώρα να μοιράζονται ταχείες αντανακλάσεις, εκχυλίσματα ενημερωτικών δελτίων ή ρολόι από άλλες πηγές.

Ακόμη και αν ο ιστότοπος απευθύνεται σε μια εξειδικευμένη αγορά, παραμένει Εναλλακτική λύση σε σχετικό Twitter Για να ανακαλύψετε εξειδικευμένο περιεχόμενο και να λάβετε ένα νέο κοινό.

9. Tumblr, διάσημη πλατφόρμα microblogging

Είναι χρήσιμο να παρουσιάσετε το Tumblr ? Η πλατφόρμα μοιάζει περισσότερο με ένα site microblogging παρά σε ένα παραδοσιακό κοινωνικό δίκτυο … όπως το Twitter ! Το Tumblr προσφέρει μια ροή μηνυμάτων από τους ανθρώπους που ακολουθείτε, αποτελούμενες από εικόνες, GIF, βίντεο, κείμενα κ.λπ. Μπορείτε να αφήσετε σχόλια σε μια δημοσίευση, να το αγαπήσετε και να το αφήσετε. Υπάρχει ακόμη και μια ενότητα “Trending Treams”, όπως στην πλατφόρμα Elon Musk. Μπορεί να είναι καιρός να βάλουμε στο Tumblr ?

10. Μεσαίο, παρακολούθηση και εργαλείο δημοσίευσης για εμπνευσμένες ιστορίες

Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο Twitter για το ρολόι σας, κοιτάξτε το Medium. Ξεκίνησε από τους πρώην ιδρυτές του Twitter, η πλατφόρμα συγκεντρώνει ιστορίες, μελέτες και εμπειρίες από διαφορετικούς δημιουργούς περιεχομένου (επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφοι, επηρεαστές κ.λπ.).

Θα βρείτε εμπνευσμένα αντικείμενα για να εκπληρώσετε τους στόχους σας (προσωπικοί ή επαγγελματίες). Όπως σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, το Medium σας επιτρέπει να ακολουθήσετε τους αγαπημένους σας συγγραφείς, αλλά και να σχολιάσετε, να αγαπήσετε και να μοιραστείτε το αγαπημένο σας περιεχόμενο.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε δημοσιεύσεις, να συλλέξετε μια κοινότητα και να βελτιστοποιήσετε την ηλεκτρονική σας επιστροφή χάρη στο Medium.

Η συμβουλή μας για την επιλογή μιας εναλλακτικής λύσης στο Twitter

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στο Twitter, που ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες. Πάρτε το χρόνο για να δημιουργήσετε μια κοινωνική στρατηγική των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των προσδοκιών σας, των στόχων σας και του κοινού να στοχεύσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πλατφόρμα προσαρμοσμένη στην εταιρεία σας.

Έχετε συνοδεύεται από έναν ανεξάρτητο διευθυντή κοινοτήτος δημοσιεύοντας το έργο σας στο Coder τώρα.com.

Βρείτε τους καλύτερους ελεύθερους επαγγελματίες στον κωδικοποιητή.com

Δημοσιεύστε μια διαφήμιση σε 2 λεπτά και λάβετε τα πρώτα σας αποσπάσματα.

Δημιουργήστε το δικό σας
Δικτυακός τόπος

+ Διατίθενται 72.000 webmasters

Βελτιστοποιήστε το δικό σας
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

+ 35.000 εμπειρογνώμονες ηλεκτρονικού εμπορίου

Αναπτύξτε το δικό σας
Εφαρμογή για κινητό

+ 6.000 dev. διαθέσιμο για κινητά

Βελτιστοποιήστε το δικό σας
SEO SEO

+ Διατίθενται 9.000 εμπειρογνώμονες SEO