Google Pixel 7 Vs Google Pixel 6: Η σύγκριση | SFR Actus, Google Pixel 7 Vs Pixel 6: Τι αλλάζει?

Google Pixel 7 Vs Pixel 6: Τι αλλάζει

Μιλώντας για την οθόνη, το Pixel 7 και το Pixel 7 Pro έχουν τις ίδιες τεχνολογίες με τους αντίστοιχους προκατόχους τους. Δηλαδή και για τα δύο μοντέλα: ένα πάνελ OLED για εντυπωσιακές αντιθέσεις, συμβατότητα HDR για φωτεινότερες εικόνες και διάσημη μόδα Πάντα ανοιχτό που προσφέρει μόνιμη οθόνη. Όσον αφορά το Pixel 7 πιο συγκεκριμένα, προσφέρει επίσης την ίδια ανάλυση Full HD+, καθώς και ρυθμό ανανέωσης μέχρι 90 Hz, όπως το Pixel 6. Όσο για το Pixel 7 Pro, έχει βέβαια μια καλύτερη ανάλυση, QHD+, και ένα μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης, μέχρι 120 Hz, όπως και το Pixel 6 Pro μπροστά του.

Pixel 6 vs pixel 7

Η εταιρεία Mountain View παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα στις 6 Οκτωβρίου: Google Pixel 7. Ενώ έχει μόλις εισέλθει στο κατάστημα, ας δούμε τι έχει να προσφέρει σε σχέση με τον προκάτοχό του, το ήδη πολύ επιτυχημένο Google Pixel 6.

Υπάρχουν κατασκευαστές, όπως η Samsung ή η Xiaomi, οι οποίοι πλημμυρίζουν την αγορά κινητής τηλεφωνίας αρκετών μοντέλων smartphones κάθε χρόνο, κερδίζοντας έτσι σε όλα τα ράφια, από την είσοδο στο High -End. Στη συνέχεια, υπάρχουν άλλοι που προτιμούν να υιοθετήσουν τη στρατηγική της “ποιότητας είναι καλύτερη από την ποσότητα”. Αυτό είναι ιδιαίτερα η περίπτωση της Apple, φυσικά, που θέτει τα πάντα στο πολύτιμο iPhone της, αλλά και του συμπατριώτη Google του. Η εταιρεία Mountain View μας συνάντησε κατά τη διάρκεια της πτώσης για να σηκώσει το πέπλο στη νέα της ναυαρχίδα κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διάσκεψης Κατασκευάστηκε από το Google. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούσαμε να ανακαλύψουμε (Τέλος) το μακροπρόθεσμο Pixel 7, συνοδευόμενο για άλλη μια φορά με μια έκδοση Pro, στις 6 Οκτωβρίου. Και εντάξει μια εβδομάδα αργότερα, μετά από μια παραδοσιακή περίοδο προ -τάξης, αυτά τα δύο νέα high -end smartphones είναι τελικά διαθέσιμα στο κατάστημα.

Πριν από τη ρωγμή, αναρωτιέστε τι κάνει τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο μη δημοσιευμένων μοντέλων σφραγισμένα το Google και τους προκατόχους τους ? Ενώ το Pixel 6 και το Pixel 6 Pro μας είχαν ήδη εκπλήξει κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας πέρυσι, η εταιρεία Mountain View εξακολουθεί να έχει ένα ωραίο χτύπημα με αυτό το νέο vintage. Ας πάμε για τη μεγάλη σύγκριση !

Το Pixel 7 καταλαμβάνει το ίδιο εικονικό σχέδιο του Pixel 6, με ένα ακόμα άγγιγμα

Είναι υποτιμητικό να πούμε ότι το Pixel 6 δεν είχε περάσει απαρατήρητο όταν απελευθερώθηκε, αγωνιζόμενος σε μια καινοτόμο και κομψό βλέμμα σε σύγκριση με τους πολύ νηφάλους προκατόχους του, τώρα αναγνωρίσιμο μεταξύ των χίλια. Η Google βρήκε πράγματι το εμπορικό της σήμα τοποθετώντας τη φωτογραφία φωτογραφίας που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής σε μια μεγάλη μαύρη ζώνη ανακούφισης. Ένα σχέδιο που έχει κάνει έκκληση στο κοινό και ότι κάνουμε μια χαρά να βρούμε στο νέο Pixel 7 … με το οποίο είναι περισσότερο μια πολύ μικρή προσωπική πινελιά: αυτή η μπάντα που περιέχει την κάμερα δεν είναι μόνο λεπτότερη, είναι πάνω όλα πιο μαύρα, αλλά με μεταλλική εμφάνιση του πιο όμορφου αποτελέσματος. Πραγματικά αριστοκρατικό.

Google Pixel 6 (αριστερά) και Google Pixel 7 (δεξιά)

Τώρα, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, υπάρχει μικρή διαφορά στο μέγεθος μεταξύ της παλιάς και της νέας γενιάς. Παραδόξως, το Pixel 7 είναι μια μικρότερη Chouïa από το Pixel 6, με μια οθόνη 6,3 ιντσών έναντι 6,4 ιντσών για τον προκάτοχό του. Είναι πράγματι λίγο λιγότερο μακρύ (ύψος 155 mm έναντι 158,6 mm) και λίγο λιγότερο ευρύ (πλάτος 74 mm έναντι 74,8 mm). Όσον αφορά τα περισσότερα μοντέλα premium, το Pixel 7 Pro διατηρεί την ίδια μεγάλη οθόνη 6,7 ιντσών με το Pixel 6 Pro, παρά το μέγεθος επίσης ελαφρώς μικρότερο (ύψος 162,9 mm έναντι 163,9 mm και πλάτος 76,6 mm έναντι 75,9 mm).

Το νέο τσιπ Tensor G2 κάνει όλη τη διαφορά

Μιλώντας για την οθόνη, το Pixel 7 και το Pixel 7 Pro έχουν τις ίδιες τεχνολογίες με τους αντίστοιχους προκατόχους τους. Δηλαδή και για τα δύο μοντέλα: ένα πάνελ OLED για εντυπωσιακές αντιθέσεις, συμβατότητα HDR για φωτεινότερες εικόνες και διάσημη μόδα Πάντα ανοιχτό που προσφέρει μόνιμη οθόνη. Όσον αφορά το Pixel 7 πιο συγκεκριμένα, προσφέρει επίσης την ίδια ανάλυση Full HD+, καθώς και ρυθμό ανανέωσης μέχρι 90 Hz, όπως το Pixel 6. Όσο για το Pixel 7 Pro, έχει βέβαια μια καλύτερη ανάλυση, QHD+, και ένα μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης, μέχρι 120 Hz, όπως και το Pixel 6 Pro μπροστά του.

Είναι ιδιαίτερα από την άποψη της απόδοσης ότι η νέα γενιά των smartphones της Google Stamped ξεχωρίζει από το προηγούμενο. Για καλό λόγο: Μετά την εισαγωγή του τσιπ Google Tensor House στο Pixel 6, η εταιρεία Mountain View φυσικά εξοπλίζει το Pixel 7 με μια νέα έκδοση, που ονομάζεται Tensor G2. Και αυτό κάνει όλη τη διαφορά: υποσχέθηκε όχι μόνο το 60% ταχύτερο, αλλά και το 20% πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την ενέργεια ! Ενώ το Pixel 7 είναι ωστόσο εξοπλισμένο με μια λιγότερο επιβλητική μπαταρία (4.355 mAh έναντι 4.614 mAh στο pixel 6), επομένως επωφελείται από την καλύτερη αυτονομία: έως και 72 ώρες σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, έναντι “μόνο” 48 ώρες για τον προκάτοχό του ! Ditto για το μοντέλο pro, το οποίο εκμεταλλεύεται μια μπαταρία 5.000 mAh. Πέρα από αυτό, το νέο vintage είναι και πάλι συμβατό με το γρήγορο φορτίο και θα σημειώσουμε ότι έχει τις ίδιες επιλογές αναμνήσεων με τις προηγούμενες: 8 GB μνήμης RAM με 128 GB ή 256 GB αποθήκευσης για το “πρότυπο” μοντέλο, και 12 GB μνήμης RAM με 128 GB, 256 GB ή 512 GB αποθήκευσης για το μοντέλο Pro.

Αρκετές πολύ μικρές βελτιώσεις φωτογραφιών στο Google Pixel 7

Τέλος, ας μιλήσουμε για φωτογραφία. Με την πρώτη ματιά, η Google δεν φαίνεται να έχει αλλάξει πολύ σε αυτό το επίπεδο. Που δεν θα ήταν καν τόσο ενοχλητικό, γνωρίζοντας ότι το Pixel 6 είναι ήδη πραγματικοί επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα ! Αλλά κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, εξακολουθούμε να βλέπουμε μερικές μικρές αλλαγές εδώ και εκεί, οι οποίες θα πρέπει να κάνουν και πάλι τη διαφορά … ξεκινώντας από την κάμερα selfie, βελτιώθηκε στο Pixel 7, με ανάλυση τώρα 10,8 mpxl όπως ο μεγάλος αδερφός του , έναντι 8 mpxl στο pixel 6.

Στη συνέχεια, στο πίσω μέρος, βρίσκουμε πρώτα το ίδιο grand -langle – εντυπωσιακό – 50 mpxl αισθητήρα (με άνοιγμα f/1.85) σε ολόκληρο το εύρος. Με τη διαφορά ότι τα νέα μοντέλα προσφέρουν σταθεροποίηση όχι πλέον μόνο οπτική αλλά και ηλεκτρονική εικόνα. Από την πλευρά του, ο αισθητήρας Ultra Grand Angle του 12 MP (άνοιγμα F/2.2) παραμένει επίσης ο ίδιος, εκτός από το Pixel 7 Pro όπου διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης (εστίαση) ως μπόνους. Αυτό το νέο μοντέλο Pro επωφελείται επίσης από μια ωραία μικρή βελτίωση στο τηλεφακό των 48 mpxl (άνοιγμα F/3.5) που βρήκαμε ήδη στο Pixel 6 Pro: Σε αυτή τη νέα έκδοση έχει οπτικό ζουμ X5, με ψηφιακό ζουμ υψηλής ανάλυσης σε x30. Και το γλάσο στο κέικ, η Google έχει δημιουργήσει μια εντελώς νέα λειτουργικότητα λογισμικού που υπόσχεται να κάνει θαύματα: το Anti-Scum, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομά του. Ένα χαρακτηριστικό που είναι διαθέσιμο στο Pixel 7 και στο Pixel 7 Pro, παρακαλώ.

Ποιες είναι οι τιμές των Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro ?

Τόσο πεπεισμένος ? Εάν είστε αποφασισμένοι να πέσετε για τις νέες ναυαρχίδες της Google, γνωρίζετε ότι μόλις έφτασαν στο SFR, όπου θα τα βρείτε περισσότερο με προτιμησιακό επιτόκιο:

  • Το Google Pixel 7 προσφέρεται μόνο από 39 ευρώ (+24 μηνιαίες πληρωμές 8 ευρώ) με τη συνδρομή σε ένα πακέτο 5G 150 GB. Εμφανίζεται διαφορετικά στα 649 ευρώ χωρίς συσκευασία.
  • Το Google Pixel 7 Pro προσφέρεται από 249 ευρώ (+24 μηνιαίες πληρωμές 8 ευρώ) με τη συνδρομή σε ένα πακέτο 5G 150 GB. Εμφανίζεται διαφορετικά στα 899 ευρώ χωρίς συσκευασία.

Αυτή τη στιγμή, οι νέες ναυαρχίδες Google είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες, δεδομένου ότι αποτελούν αντικείμενο μιας ωραίας ειδικής προσφοράς. Μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, έρχονται με ένα όμορφο αξεσουάρ ως δώρο ! Πιο συγκεκριμένα, για κάθε αγορά ενός pixel 7, είναι ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών pixel buds pro (αξίας 219 ευρώ) που προσφέρεται. Και για την αγορά ενός Pixel 7 Pro, θα δικαιούστε το νέο συνδεδεμένο ρολόι της μάρκας, το διάσημο ρολόι Pixel (αξίας 379 ευρώ). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα SFR.

  • Pixel 6A: Το νέο προσιτό smartphone της Google έχει φτάσει στο SFR
  • Ανίχνευση Ridling: αποκαλύπτεται η μελλοντική λειτουργικότητα της Google
  • Pixel Fold: Η περίληψη των φήμες στο πρώτο smartphone της Google αναδιπλώνεται

Google Pixel 7 Vs Pixel 6: Τι αλλάζει ?

Τα Pixel 7 και Pixel 6 είναι πολύ ξεπερασμένα, αλλά πρέπει να εμπιστευόμαστε ? Ποιες είναι οι αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων ? Μπαταρία, σχεδιασμός, διεπαφή. Καταβάλλουμε απολογισμό των νέων χαρακτηριστικών.

Το Google Pixel 7 έχει υψηλής ποιότητας, το υπογραμμίσαμε στη δοκιμή μας: κοστίζει λιγότερο από τους περισσότερους από τους ανταγωνιστές της (το ίδιο ισχύει και για το Pixel 7 Pro, αλλά όχι για το Pixel Watch). Αλλά θα ξεχαστεί ότι έχει έναν τρομερό άμεσο ανταγωνιστή: το μοντέλο που προηγήθηκε, το Pixel 6. Findable σήμερα από 550 ευρώ, ή ακόμα λιγότερο σε ορισμένες προσφορές, μπορεί να είναι μια σοφή επιλογή αντί για το τελευταίο μοντέλο. Καταβάλλουμε απολογισμό των διαφορών για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Λίγο πιο εκλεπτυσμένο σχέδιο

Σχετικά με το σχεδιασμό, πρέπει να σημειωθούν τρεις διαφορές:

  • Το Pixel 7 είναι ελαφρύτερο με 10 γραμμάρια και έτσι περνάει το μπαρ 200 γραμμάρια για 197 γραμμάρια. Είναι επίσης μικρότερο χάρη σε μια διαγώνια οθόνης 6,3 ιντσών έναντι 6,4 πριν. Όλα αυτά το καθιστούν ένα πιο συμπαγές smartphone από το Pixel 7, αλλά και λίγο λιγότερο άνετο να παρακολουθήσετε βίντεο, λίγο λίγο.
  • Το μπλοκ φωτογραφιών έχει αλλάξει κάπως. Πιο στρογγυλεμένο, με λιγότερο σημαντικές άκρες, θα πρέπει να γερνάει λίγο καλύτερα από τον προκάτοχό του λόγω του ελαφρού του χρώματος.
  • Το χρώμα του μπλοκ φωτογραφιών βρίσκεται στις φέτες, καθιστώντας τα επίσης ελαφρύτερα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τηλέφωνο του οποίου οι φέτες φαίνονται λιγότερο παχύ. Πράγματι, στο Pixel 6, οι μαύρες φέτες έφεραν μεγεθυντικό φαινόμενο.

Δεν χρειάζεται να παραμείνετε στην οθόνη, εκτός από τη φωτεινότητα που φαίνεται να έχει προχωρήσει λίγο (922 CD/m² έναντι 757 CD/m²), είμαστε αποφασιστικά στην ίδια πλάκα εκτός από το μέγεθος (ως υπενθύμιση, εδώ 6,3 ίντσες έναντι 6.4 πριν). Είναι ακριβής, καλά βαθμονομημένη, ανανεωμένη στα 90 Hz, αλλά στερείται λίγα χρώματα και αγώνες για να φτάσει στο DCI-P3.

Android και Power, η διαφορά δεν είναι προφανής

Στο μέρος του λογισμικού, θα έχετε σχεδόν την ίδια εμπειρία. Εκ των προτέρων, Το Pixel 7 θα πρέπει να επωφεληθεί από ένα ακόμη έτος παρακολούθησης λογισμικού, φέρνοντας το στο Android 16, ακολουθούμενο από δύο χρόνια μπαλώματα ασφαλείας μέχρι το 2027, όπου το Pixel 6 θα σταματήσει στο Android 15 και δεν θα υποστηρίζεται πλέον 2026.

Από την άποψη της ισχύος, το Google Tensor G2 είναι περισσότερο ή λιγότερο μια ελαφρώς overclocked έκδοση του πρώτου τανυστή του ονόματος, που υπάρχει στο Pixel 6.

Μοντέλο Google Pixel 7 Google Pixel 6
Antutu 9 713948 727865
Antutu CPU 188925 189171
Antutu GPU 281639 295509
Antutu mem 99164 101918
Antutu ux 144220 141267
Μάρκο 3 PC.0 10292 10354
3dmark Wild Life 6457 6545
3Dmark Wild Life Middle Framerate 39 FPS 39.20 FPS
3Dmark Wild Life Extreme 1841 N/c
3dmark Wild Life Extreme Middle Framerate 11 FPS N/c
Gfxbench Aztec Vulkan / Metal High (Onscreen / Offscreen) 48/33 FPS 45/32 FPS
Gfxbench Car Chase (στην οθόνη / offscreen) 61/63 FPS 59/66 FPS
Gfxbench Manhattan 3.0 (στην οθόνη / offscreen) 90/143 FPS 90/159 FPS
Geekbench 5 μονό πυρήνα 962 N/c
Geekbench 5 Multi-Core 2859 N/c
Υπολογίστε το Geekbench 5 4502 N/c
Διαδοχική ανάγνωση / γραφή 1299/910 MB / s 1387/247 MB/ S
Ανάγνωση / έτοιμο 50855 /63915 IOPS 36943 /43893 IOPS

Εάν τα σημεία αναφοράς μας τείνουν να αποδείξουν ότι το κέρδος δεν είναι εύκολο από τη μια γενιά σε άλλη, οι δοκιμές μας πηγαίνουν λίγο προς την ίδια κατεύθυνση. Ο τανυστήρας, ακόμη και της δεύτερης γενιάς, δεν είναι το πιο ισχυρό τσιπ στην αγορά, μακριά από αυτό. Δεν προκαλεί καμία ανησυχία για καθημερινές χρήσεις, αλλά όταν πρόκειται να παίξετε, δεν θα είστε σε θέση να βάλετε τα γραφικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Tensor G2 φαίνεται λίγο πιο άνετος από τον προκάτοχό του. Επί Τετραγωνικός, Σε επική ποιότητα, το παιχνίδι κατηγορεί κάποιες μειώσεις του Framerate, ακόμη και στο Pixel 7. Μην περιμένετε λοιπόν την απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού.

Αποκλειστικά για το pixel 7, αλλά τίποτα επαναστατικό

Στη φωτογραφία, ορισμένα νέα χαρακτηριστικά από τον κατασκευαστή Mountain View είναι αποκλειστικά του Pixel 7. Με ένα pixel 6, θα πρέπει να αγνοήσετε το σούπερ ανάλυση ζουμ σε έναν παράγοντα x8. Ας προσθέσουμε το φαινόμενο “αντι-διαταραχής”, το οποίο σας επιτρέπει να διορθώσετε αμέσως μετά τη λήψη των ασαφών λήψεων ή της κινηματογραφικής λειτουργίας στο βίντεο. Δεν αποκλείεται επίσης ότι ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν από την Google φτάνουν πρώτα στο Pixel 7 πριν βρουν τη θέση τους στις 6.

Τέλος, ο μπροστινός αισθητήρας έχει εξελιχθεί. Εκτός από την πρόταση ενός πολύ μικρού ορισμού, 11,1 mpx έναντι 10,8 mpx στο pixel 6, ενσωματώνει αυτόματη εστίαση.

Τελευταίο σημείο που πρέπει να γνωρίζετε: για την αυτονομία, το Pixel 6 είναι σαφώς πιο ικανό από το Pixel 7 χάρη στην μπαταρία 4614 mAh, έναντι 4355 mAh. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, του επέτρεψε να δοκιμάσει δύο ημέρες αυτονομίας έναντι μιας ημέρας και μισού για το Pixel 7 όταν όλα είναι καλά.

Ποιο να επιλέξει ?

Πιθανότατα δεν θα εκπλαγείτε να ανακαλύψετε ότι ως συνήθως, όλα θα εξαρτηθούν από τη χρήση σας και τις προσδοκίες σας προς ένα τηλέφωνο. Εδώ είναι τα κριτήρια που μπορούν να σας κάνουν να προτιμάτε το ένα από το άλλο.

Επιλέξτε Pixel 6: Η λογική επιλογή

Εάν τοποθετήσετε την προτεραιότητά σας στο η τιμή, Προβολή περιεχομένου Σβέδο, Ή αυτονομία, Το Pixel 6 μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Τόσο συμπαγή επιχειρήματα, ειδικά όπως στη φωτογραφία ή στο λογισμικό, η υπηρεσία είναι κοντά.