Βρείτε κινητές φορείς και παρόχους παγκόσμιων υπηρεσιών που προσφέρουν την υπηρεσία ESIM – Apple Assistance (FR), Smartphones – ESIM σε 5 ερωτήσεις – Συμβουλές – UFC -Que Choisir

Τηλέφωνο ESIM

Contents

Παλαιστίνη

Βρείτε κινητές φορείς και παγκόσμιους παρόχους υπηρεσιών που προσφέρουν την υπηρεσία ESIM

Ένα ESIM είναι μια ψηφιακή κάρτα SIM που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ένα πακέτο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας με τον χειριστή σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό Nano-SIM. Ανακαλύψτε τους χειριστές κινητής τηλεφωνίας της χώρας ή της περιοχής σας που προσφέρουν τα σχέδια κινητής τηλεφωνίας ESIM που ενεργοποιούνται μέσω του χειριστή, η ταχεία μεταφορά του ESIM ή άλλων μεθόδων. Πολλοί χειριστές ενεργοποιούν επίσης ένα ESIM με προπληρωμένο πακέτο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια τοπική γραμμή όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Οι παγκόσμιοι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν επίσης πακέτα ESIM σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη χώρα διαμονής σας ή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Εάν το iPhone σας είναι ξεκλειδωμένο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πακέτα ESIM από άλλους χειριστές.

Οι χειριστές κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν την ενεργοποίηση του ESIM από τον χειριστή

Με την ενεργοποίηση του ESIM από τον χειριστή, ο χειριστής σας μπορεί να εκχωρήσει ένα ESIM στο iPhone σας σε ψηφιακή φόρμα κατά τη στιγμή της αγοράς ή μετά τη διαμόρφωση, εάν καλέσετε τον χειριστή σας για να αποκτήσετε ένα ESIM.

Αυστραλία

Αυστρία

Τσεχική Δημοκρατία

Γερμανία

Ουγγαρία

Ινδία

Ιαπωνία

Πολωνία

Πόρτο Ρίκο

Ρουμανία

Σενεγάλη

Νότια Κορέα

Ισπανία

Ελβετός

Ηνωμένο Βασίλειο

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Οι χειριστές κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν την ταχεία μεταφορά του ESIM

Η λειτουργία γρήγορης μεταφοράς του ESIM σάς επιτρέπει να μεταφέρετε τον παλιό αριθμό κλήσης iPhone στο νέο σας iPhone, χωρίς να επικοινωνήσετε με τον χειριστή σας. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε την τρέχουσα φυσική σας κάρτα SIM στο ESIM.

Αυστραλία

Μπαχρέιν

Καναδάς

Φινλανδία

Γερμανία

Ιαπωνία

Κουβέιτ

Μαλαισία

Νορβηγία

Πόρτο Ρίκο

Νότια Κορέα

Σουηδία

Ελβετός

Ταϊλάνδη

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ηνωμένο Βασίλειο

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Οι χειριστές κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζουν άλλες μεθόδους ενεργοποίησης ESIM

Εκτός από την ενεργοποίηση του ESIM από τον χειριστή και τη γρήγορη μεταφορά ESIM, οι ακόλουθοι χειριστές υποστηρίζουν άλλες μεθόδους ενεργοποίησης ESIM στο iPhone, για παράδειγμα με τη σάρωση ενός QR ή κώδικα μέσω της εφαρμογής του χειριστή.

Αλβανία

Αργεντίνη

Αρμενία

Αυστραλία

Αυστρία

Μπαχάμες

Μπαχρέιν

Μπαγκλαντές

Λευκορωσία

Βέλγιο

Βραζιλία

Βουλγαρία

Μπουρκίνα Φάσο

Καμπότζη

Καμερούν

Καναδάς

χιλή

Κολομβία

Κροατία

Τσεχική Δημοκρατία

Δομινικανή Δημοκρατία

Δανία

Ισημερινός

Εσθονία

Φινλανδία

Γαλλία

Γαλλικές Δυτικές Ινδίες

Γεωργία

Γερμανία

Ελλάδα

Γκουάμ

Γουατεμάλα

Χονγκ Κονγκ

Ουγγαρία

Ισλανδία

Ινδία

Ιαπωνία

Ιορδανία

Κουβέιτ

Λετονία

Λίβανος

Λιθουανία

Λουξεμβούργο

Μακάο

Μαλαισία

Μαλδίβες

Μάλτα

Μεξικό

Μολδαβία

Μογγολία

Μαυροβούνιο

Μαρόκο

Νεπάλ

Ολλανδία

Νέα Ζηλανδία

Βόρεια Μακεδονία

Νορβηγία

Οθμάν

Πακιστάν

Παλαιστίνη

Παραγουάη

Περού

Φιλιππίνες

Πολωνία

Πορτογαλία

Πόρτο Ρίκο

Κατάρ

Ρουμανία

Σαουδική Αραβία

Σενεγάλη

Σερβία

Σεϋχέλλες

Σιγκαπούρη

Σλοβακία

Σλοβενία

Νότια Αφρική

Νότια Κορέα

Ισπανία

Σρι Λάνκα

Σουηδία

Ελβετός

Ταϊβάν

Ταδτζανδιστάν

Ταϊλάνδη

Τυνησία

Türkiye

Ουκρανία

Ουρουγουάη

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ηνωμένο Βασίλειο

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Βιετνάμ Βιετνάμ

Ζιμπάμπουε

Οι χειριστές κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν την ενεργοποίηση του ESIM με προπληρωμένο πακέτο για διεθνείς ταξιδιώτες

Η συνδρομή ενός διεθνούς πακέτου από τον χειριστή του κινητού σας επιτρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια τοπική γραμμή όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, οι ακόλουθοι φορείς προσφέρουν επίσης προπληρωμένα πακέτα.

Αυστραλία

Βραζιλία

Καναδάς

Δομινικανή Δημοκρατία

Γαλλία

Γερμανία

Ελλάδα

Χονγκ Κονγκ

Ινδία

Ιρλανδία

Ιταλία

Σαουδική Αραβία

Σιγκαπούρη

Νότια Κορέα

Ισπανία

Ελβετός

Ταϊβάν

Ταϊλάνδη

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ηνωμένο Βασίλειο

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Παγκόσμιοι χειριστές κινητής τηλεφωνίας

Οι παγκόσμιοι πάροχοι υπηρεσιών σας επιτρέπουν να παραμείνετε συνδεδεμένοι με προπληρωμένα πακέτα δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι ή όταν ταξιδεύετε σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα πακέτο πριν από το ταξίδι σας, οπότε θα είναι ακόμα πιο εύκολο να παραμείνετε συνδεδεμένοι.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που δεν κατασκευάζονται από την Apple ή με ανεξάρτητες ιστοσελίδες που δεν ελέγχονται ούτε δοκιμάζονται από την Apple, παρέχονται μόνο ως ένδειξη και δεν αποτελούν καμία σύσταση. Η Apple δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τη χρήση τέτοιων τόπων ή προϊόντων τρίτου μέρους ή απόδοσης. Η Apple δεν εγγυάται με κανέναν τρόπο την αξιοπιστία ενός τρίτου ιστότοπου ή την ακρίβεια των πληροφοριών που προσφέρει η τελευταία. Επικοινωνήστε με τον προμηθευτή για περισσότερες πληροφορίες.

Smartphones

Η κάρτα SIM έχει ζήσει. Από τώρα και στο εξής, κάθε νέο αίτημα (συνδρομή, ανανέωση), οι φορείς εκμετάλλευσης προσφέρουν συστηματικά ένα SIM για τους πελάτες τους.

1. Τι είναι ένα esim ?

Ενσωματωμένο sim, ή esim, σημαίνει “on -board sim” στα γαλλικά. Όχι πια, η έξυπνη κάρτα για εισαγωγή στο τηλέφωνο για πρόσβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ! Το ESIM ενσωματώνεται στη μητρική πλακέτα της συσκευής, όπως η μνήμη και ο επεξεργαστής. Όλο και περισσότερα μοντέλα είναι συμβατά, ειδικά σε Apple, Samsung, Google ή Huawei. Σημάδι των χρόνων, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το iPhone 14 δεν παρουσιάζει πλέον το συρτάρι της κάρτας SIM. Δέχεται μόνο esim. Ο παραδοσιακός χάρτης θα εξαφανιστεί, αλλά οι φορείς εκμετάλλευσης το προσφέρουν όσο το Mobiles Park, νέο και ανακατασκευασμένο, θα το απαιτήσει.

2. Είναι περίπλοκο να ενεργοποιήσετε τη γραμμή ?

Όχι, απλά ανοίξτε την κάμερα του smartphone και στοχεύστε τον κώδικα QR που παρέχεται από τον χειριστή. Μία προϋπόθεση ούτως ή άλλως: το τηλέφωνο πρέπει να συνδεθεί στο Διαδίκτυο (σε WiFi ή μέσω άλλης κάρτας SIM) για να φορτώσει το πακέτο σχετικά με το πακέτο. Στη συνέχεια, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό PIN ESIM (0000 ή 1234 από προεπιλογή · θυμηθείτε να το αλλάξετε στις ρυθμίσεις).

esim

3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ?

Ένα κινητό που συμβαδίζει με το ESIM μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες γραμμές σε διάφορους χειριστές. Είναι επομένως δυνατό να έχουμε δύο, ένα προσωπικό και έναν επαγγελματία. Ή επωφεληθείτε από μια επωφελής συνδρομή για κλήσεις από μια πρώτη, μια γενναιόδωρη προσφορά δεδομένων σε ένα δευτερόλεπτο, και διεθνείς κλήσεις σε ένα τρίτο. Κάθε πακέτο διαχειρίζεται ένα προφίλ και πηγαίνετε εύκολα από το ένα στο άλλο. Ο αριθμός του ESIM που μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα smartphone διαφέρει από έναν κατασκευαστή σε άλλο. Και αν αλλάξετε τον χειριστή, παίρνετε αμέσως έναν κωδικό CT.

4. Εάν αλλάξω το τηλέφωνο, τι συμβαίνει ?

Το ESIM ενός πακέτου μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε ένα τηλέφωνο κάθε φορά. Εάν αλλάξετε τη συσκευή, είναι απαραίτητο να διαγράψετε το προφίλ ESIM του παλιού. Μπορεί να επανενεργοποιηθεί σε ένα άλλο smartphone με τον ίδιο κωδικό QR. Εξαίρεση: Ορισμένες προπληρωμένες προσφορές αφιερωμένες στο ταξίδι (δείτε επίσης το παρακάτω πλαίσιο). Εάν το κινητό σας καταρρεύσει χωρίς να μπορείτε να απενεργοποιήσετε το e-sim, θα πρέπει να ζητήσετε από τον χειριστή σας ένα νέο. Σημειώστε ότι το ESIM είναι συμβατό με τη φορητότητα κινητής τηλεφωνίας: Έχετε το δικαίωμα να το υιοθετήσετε για την κύρια γραμμή σας χωρίς να αλλάξετε τον αριθμό.

5. Πηγαίνοντας στο Esim, είναι δωρεάν ?

Όχι, το Orange, το SFR και άλλοι έχουν διατηρήσει τις συνήθειες τους και χρεώνουν τα τέλη ενεργοποίησης € 10 για μια νέα γραμμή ή ανανέωση.

Η τέλεια λύση σε ένα ταξίδι

Η προσπάθεια Esim το υιοθετεί, ειδικά αν ταξιδεύετε. Χρησιμοποιείται εκτός από τη συνήθη γραμμή σας, σας επιτρέπει να παραμείνετε προσβάσιμοι στον αριθμό σας και να απολαύσετε μια άλλη γραμμή με ένα πακέτο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας στη χώρα σας προορισμού. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ESIM στο site, σε έναν τοπικό χειριστή ή έναν ειδικό στο ταξίδι (Gigsky, Upesim, Trunion, Ubigi, κλπ.). Οι τιμές είναι συχνά καλύτερες από τις επιλογές του συνηθισμένου χειριστή σας.

Ανάγνωση

Esim: Τι είναι και ποια είναι τα συμβατά smartphones ?

Διατίθεται τόσο σε iPhone όσο και σε τηλέφωνα Android, το ESIM προσφέρεται τώρα σε όλους τους χειριστές (Free, Bouygues, Orange και SFR). Εδώ είναι μια περίληψη για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το esim.

Με το iPhone 14 που έχει μετατραπεί σε πλήρη ESIM στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές smartphones προσφέρουν συμβατότητα με τον Esim, διατηρώντας παράλληλα την ευκαιρία να εισαγάγετε ένα SIM SIM.

Εάν χάνετε μπροστά σε αυτή τη νέα τεχνολογία, είτε θέλετε να μάθετε πώς να το εκμεταλλευτείτε είτε αν το τηλέφωνό σας είναι συμβατό ή όχι, εδώ είναι ένας φάκελος για να καταλάβετε τα πάντα στο Virtual SIM. Το θέμα είναι απλούστερο από ό, τι φαίνεται και μπορεί να απλοποιήσει τη ζωή σας. ακολούθα τον αρχηγό.

Τι είναι ένα esim ?

Το Esim σημαίνει στο SIM -Board SIM. Πρόκειται για μια τεχνολογία που υπάρχει σε σχετικά πρόσφατα τηλέφωνα που επιτρέπει σε ένα smartphone να κάνει χωρίς φυσική SIM να εισαγάγει για να συνδεθεί στο δίκτυο και να κάνει κλήσεις. Εν ολίγοις, είναι μια κάρτα SIM, αλλά αυτό δεν χρειάζεται κάρτα SIM.

Ξεκίνησε στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2019 από την Orange και την SFR και στη συνέχεια αναπτύχθηκε ευρύτερα το 2020, το ESIM εγκαθίσταται σταδιακά στο τοπίο. Εάν μπείτε στον πειρασμό από αυτή τη λύση, ελέγξτε πρώτα εάν έχετε ένα συμβατό smartphone και εάν ο χειριστής σας προσφέρει ένα πακέτο ESIM. Επειδή ναι, αυτό είναι ένα ξεχωριστό πακέτο ή μια επιλογή που προσφέρονται από τους φορείς εκμετάλλευσης.

Ποια είναι τα smartphones συμβατά με το esim ?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού να εξετάσετε ακόμη και τις τιμές με τον χειριστή της επιλογής σας είναι αν το τηλέφωνο που έχετε (ή αυτό που σχεδιάζετε να αγοράσετε) είναι συμβατό με το ESIM. Για να σας βοηθήσουμε, εδώ είναι τα κύρια συμβατά smartphones ικανά να ολοκληρώσουν αυτό το κατόρθωμα το 2023 (spoiler: Αυτά είναι συχνά υψηλής ποιότητας μοντέλα). Σημειώστε επίσης ότι λίγοι κατασκευαστές ενσωματώνουν αυτήν την επιλογή σε ένα ευρύ φάσμα τηλεφώνων.

Στο Android

 • Fairphone 4;
 • Honor Magic 5 Pro, Honor Magic 4 Pro;
 • Google Pixel 7 Pro, Pixel 7, Pixel 7A, Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 6A, Pixel 5, Pixel 4, Pixel 4A, Pixel 4 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3A, Pixel 3A XL
 • Oppo βρείτε x3 pro, βρείτε x5 pro, βρείτε n2 flip; OnePlus 11;
 • Samsung Galaxy Z flip 4, z flip 3, z flip 5g, z flip, z fold, z fold 2, z fold 3 και z fold 4;
 • Samsung Galaxy A54, Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S21, S21 Plus, S21 Ultra, S22, S22 Plus, S22 Ultra, S23, S23 Plus, S23 Ultra,
 • Sony Xperia 10 III, Sony Xperia 10 IV, Sony Xperia 1 IV;
 • Vivo X90 Pro;
 • Xiaomi 12T Pro.

Στο iOS (iPhone)

 • Το iPhone XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max;
 • Το iPhone SE 2020 και το iPhone SE 2022.

Ορισμένα δισκία είναι επίσης συμβατά. Θυμηθείτε ότι αυτό είναι γενικά το iPad, ή τα Windows Convertibles με Chip Arm.

IPads που προσφέρουν ένα μοντέλο ESIM

 • IPad Pro 11 ιντσών (από την 1η γενιά)
 • IPad Pro 12,9 ίντσες (από την 3η γενιά)
 • iPad Air (από την 3η γενιά)
 • iPad (από την 7η γενιά)
 • iPad Mini (από την 5η γενιά)

Και συνδεδεμένα ρολόγια ?

Ορισμένα συνδεδεμένα ρολόγια προσφέρουν επίσης συμβατότητα με ESIM. Αυτές είναι γενικά 4G εκδόσεις που πωλούνται πιο ακριβές από αυτή που προσφέρει μόνο συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μέσω WiFi.

Γενικά, το τηλέφωνό σας θα χρησιμεύσει ως κεραία 4G για το συνδεδεμένο ρολόι σας. Επομένως, η χρήση ενός ESIM σε ένα toceeante προορίζεται για όσους θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το ρολόι τους στην αυτονομία χωρίς συζευγμένα smartphone.

Επομένως, η ζήτηση είναι πολύ χαμηλή για όλους τους φορείς εκμετάλλευσης να ανταποκριθούν σε αυτό, ακόμη και αν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν αυτήν την επιλογή. Αποτέλεσμα, μόνο το πορτοκαλί και το SFR προσφέρουν πακέτα κινητής τηλεφωνίας για συνδεδεμένα ρολόγια, ενώ τα bouygues και τα δωρεάν έχουν τη σειρά τους. Η ανάπτυξη του ESIM σε smartphones θα πρέπει να διευκολύνει την ανάπτυξή του σε άλλους τύπους συσκευών τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθούν τα τελευταία μοντέλα συμβατών με 4G συνδεδεμένα ρολόγια:

 • Apple Watch Series 8, Apple Watch Series 7 Cellular και Apple Watch SE (2022) Cellular, Apple Watch Ultra;
 • Samsung Galaxy Watch 5, Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 4 και Watch 4 Classic στην έκδοση 4G
 • Huawei Watch 3;
 • Ορυκτό Gen 5 LTE;
 • Oppo Watch 4G;
 • Mobvoi Ticwatch Pro 3 Ultra.

Esim SFR, Orange, Bouygues και δωρεάν: Ποιοι χειριστές προσφέρουν ένα ESIM ?

Σήμερα, όλοι οι ιστορικοί χειριστές (SFR, Orange, Bouygues και Free) και τα κλαδιά τους χαμηλό κόστος (Κόκκινο από SFR, SOSH, B & You) Προσφέρετε πακέτα κινητής τηλεφωνίας ESIM. Η διαδικασία είναι απλή: όταν εγγραφείτε σε ένα νέο πακέτο, απλά πρέπει να ζητήσετε από την επιλογή ESIM να ξεκινήσει τη μεταφορά.

Τα καλύτερα πακέτα χωρίς υποχρέωση

Πακέτο Prixtel 4G
Οξυγόνο 30 έως 70 GB

30 GB – 70 GB στη Γαλλία

15 GB στην Ευρώπη

Bouygues Telecom

B & You Mobile Package
40 GB

40 GB στη Γαλλία

14 GB στην Ευρώπη

Κόκκινο με SFR

Κόκκινο πακέτο 4G
80 GB

80 GB στη Γαλλία

16 GB στην Ευρώπη

Σημειώστε ότι εάν θέλετε να διατηρήσετε το τρέχον πακέτο σας, είναι επίσης δυνατό να ζητήσετε ανανέωση της κάρτας SIM σε ένα ESIM. Οι περισσότεροι χειριστές προσφέρουν μια τέτοια μεταφορά.

Πώς να ενεργοποιήσετε την κάρτα ESIM σε ένα Android ή ένα iPhone ?

Αυτό είναι, μόλις έχετε πάρει μια συνδρομή σε έναν χειριστή για ένα πακέτο με το ESIM ή ζητήστε τη μεταφορά από μια κάρτα SIM. Για να το ενεργοποιήσετε, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο. Ο χειριστής σας θα σας παρέχει έναν κωδικό QR σάρωσης με την κάμερά σας μέσω του μενού “SIM Card Manager”, στη συνέχεια “προσθήκη ενός πακέτου κινητής τηλεφωνίας” (στη Samsung).

Ας προσθέσουμε ότι αν είστε χρήστης ενός iPhone, ο ελιγμός είναι σημαντικά ο ίδιος, αλλά θα πρέπει να περάσετε από τις ρυθμίσεις – κυτταρικά δεδομένα – προσθέστε ένα πακέτο κυττάρων.

Screenshot_20220428-125144_settings

Screenshot_20220428-125138_settings

Screenshot_20220428-125118_Call Ρυθμίσεις

Screenshot_20220428-125123_Call Ρυθμίσεις

Εάν ο κωδικός QR δεν λειτουργεί, ο χειριστής σας θα σας παράσχει επίσης δύο κωδικούς για να εισαγάγετε το τηλέφωνό σας με μη αυτόματο τρόπο.

Μόλις ρυθμιστεί το ESM, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό PIN, από προεπιλογή 0000. Και εκεί είστε, απλά πρέπει να επανεκκινήσετε το τηλέφωνο και ο Esim θα λειτουργήσει.

Σημειώστε ότι τις περισσότερες φορές, οι χειριστές θα σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε την ενεργοποίηση στην περιοχή του πελάτη σας.

Πώς να διαγράψετε ή να μεταφέρετε ένα esim ?

Εάν θέλετε να αλλάξετε το τηλέφωνό σας ή απλά να πάρετε μια νέα συνδρομή, θα μπορούσατε φυσικά να βρείτε πώς να απενεργοποιήσετε το προφίλ σας ESIM. Πράγματι, δεν είναι πλέον αρκετό για να φέρει ένα εργαλείο extractor και να αφαιρέσει την φυσική κάρτα SIM.

Ορισμένοι χειριστές όπως η Orange σας ζητούν να ξεκινήσετε πρώτα ένα ESIM στο ESIM ανανέωση από την περιοχή του πελάτη τους και ειδικά να μην διαγράψετε το προφίλ στο παλιό τηλέφωνο. Πράγματι, πρέπει να είναι σε θέση να λάβει το SMS επιβεβαίωσης για να εξασφαλίσει τη συναλλαγή.

Μεταξύ άλλων χειριστών (δωρεάν, SFR ή Bouygues), η διαδικασία είναι απλούστερη. Θα χρειαστεί να διαγράψετε το ESIM από το παλιό κινητό και στη συνέχεια να σαρώσετε ξανά τον κωδικό QR με το νέο κινητό από την περιοχή του πελάτη.

Για να διαγράψετε το ESIM από το παλιό κινητό, πρέπει να πάτε ξανά στα μενού όπου έχετε ρυθμίσει το ESIM: “SIM Card Manager” στη Samsung και “Cellular Data” στο Apple. Εκεί, όταν επιλέγετε το πακέτο για διαγραφή, η επιλογή σας προσφέρεται.

Esim, πώς λειτουργεί ? Τι διαφορά μεταξύ Sim και Esim ?

Η ιδέα πίσω από το ESIM (για να μην συγχέεται με το ISIM) είναι αρκετά απλή: αντί να ενσωματώσει μια φυσική κάρτα SIM, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ένα sim που υπάρχει ήδη στη συσκευή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αδύνατο να προσθέσετε αυτήν την επιλογή σε μια συσκευή που δεν το έχει ήδη, αφού είναι μια λειτουργικότητα υλικού.

Ας προσθέσουμε ότι ο Esim καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο από ένα κλασικό Nano. Πηγαίνουμε από μια μορφή 12,3 x 8,8 mm στο Nano σε κάτι περίπου 6 x 5 mm.

Η κύρια διαφορά μεταξύ ESIM και Classic SIM είναι επομένως πάνω απ ‘όλα ένα ζήτημα κατεχόμενου χώρου στο τηλέφωνο, αλλά και διαδικασίας εγκατάστασης. Στην πράξη, μια φυσική κάρτα SIM αλλάζει με ένα εργαλείο Extractor ενώ μπορείτε να αλλάξετε το πακέτο ESIM χωρίς φυσική παρέμβαση στο τηλέφωνο, απλά εγκαθιστώντας το προφίλ ESIM. Αυτή είναι η κύρια διαφορά.

Χρησιμοποιείτε το Google News (Νέα στη Γαλλία) ? Μπορείτε να ακολουθήσετε τα αγαπημένα σας μέσα. Ακολουθηστε Frandroid στο Google News (και Numerama).