Electric Car: Ποια μοντέλα “φτιαγμένα στη Γαλλία” το 2021?, Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγονται στη Γαλλία?

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγονται στη Γαλλία

Στην τέταρτη θέση, μια συγκεκριμένη άνοιξη της Dacia, το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της στιγμής, συναρμολογείται στην Κίνα. Η μάρκα Renault Group πούλησε 22.145 μονάδες από τις αρχές του έτους μετά το Undercover.

Electric Car: Ποια μοντέλα “φτιαγμένα στη Γαλλία” το 2021 ?

Μόνο πέντε ηλεκτρικά οχήματα συναρμολογούνται στη Γαλλία το 2021. Είναι λίγο, αλλά η επιλογή είναι σχετικά ποικίλη: αυτοκίνητο της πόλης, sedan, χρησιμότητα και SUV. Ανακαλύψτε σε ποιες πόλεις κατασκευάζονται αυτά τα μοντέλα καθώς και ο κινητήρας και η μπαταρία τους.

Η πλειοψηφία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που βρίσκεται σήμερα στην αγορά δεν συναρμολογούνται στη Γαλλία. Μεταξύ των δέκα καλύτερων μοντέλων στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2021, μόνο ένα (The Renault Zoé) προέρχεται από γαλλικά εργοστάσια. Οι άλλοι εισάγονται από την Ανατολική Ευρώπη, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μόνο 5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευάζονται στην εθνική επικράτεια, εδώ είναι:

#1 Η Renault Zoe

Κυκλοφόρησε το 2012, ο ηλεκτρικός πρωτοπόρος έγινε σε περισσότερα από 282.000 αντίτυπα. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Flins-Sur-Seine στην περιοχή του Παρισιού, το οποίο θα παράγει το όχημα μέχρι το τέλος της καριέρας του το 2024. Εάν η μπαταρία που παρέχεται από την LG εισάγεται από την Πολωνία, ο ηλεκτρικός της κινητήρας δεν προέρχεται από όσο πιο μακριά. Συναρμολογείται στο εργοστάσιο Cléon (Seine-Maritime), το οποίο παράγει όλους τους κινητήρες Renault Electric.

#2 Το Renault Kangoo E-Tech

Η ηλεκτρική έκδοση του Kangoo έγινε στο Maubeuge (βόρεια) από την κυκλοφορία του το 2010. Σήμερα παρωχημένο, το όχημα δεν ήταν πολύ επιτυχημένο από τότε που παρήχθη μόνο σε 60.000 αντίτυπα. Μια πλήρως ανακαινισμένη νέα έκδοση θα πρέπει να ξαναρχίσει την καριέρα του το 2022. Μη αναγνωστή, το νέο ηλεκτρικό kangoo θα παραμείνει συναρμολογημένο στο Maubeuge.

Η δεύτερη γενιά Renault Kangoo Ze θα είναι εκεί το 2022

#3 Το Renault Megane E-Tech

Δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι την άνοιξη του 2022, αλλά ένα πράγμα είναι ήδη βέβαιο: το Compact Electric με ένα διαμάντι θα παραχθεί στο Douai (North). Οι μπαταρίες του NMC θα παραμείνουν εισαγόμενες από το Wroclaw στην Πολωνία, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο προμηθευτών LG.

#4 Opel Mokka-e

Ο κατασκευαστής είναι Γερμανός, αλλά η κατασκευή είναι γαλλική. Από την κυκλοφορία του τον Μάρτιο του 2021, το ηλεκτρικό SUV έχει συναρμολογηθεί στο εργοστάσιο Stellantis στο Poissy στην περιοχή του Παρισιού. Ο κινητήρας του κατασκευάζεται στην τοποθεσία Tréméry-Metz (Moselle), η οποία παρέχει επίσης τους κινητήρες σχεδόν ολόκληρης της σειράς Stellantis Electric (Peugeot E-208, E-2008, Opel Corsa-E …) περισσότερα από 500 αντίγραφα έχουν καταχωρηθεί στο Γαλλία μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής που εξάγεται σε ολόκληρο το Ρήνο.

#5 Το DS3 Crossback E-Tense

Το εργοστάσιο Stellantis στο Poissy έχει επίσης κατασκευάσει το Retrovintage Electric SUV από την απελευθέρωσή του στα τέλη του 2019. Η μπαταρία του συναρμολογείται εκεί από κύτταρα που εισάγονται από την Κίνα από τον προμηθευτή CATL. Σε λίγα χρόνια, ο Stellantis θα κάνει τα δικά του κύτταρα στη Γαλλία στο Douvrin (Pas-de-Calais) μέσω ACC, μια κοινοπραξία που σχηματίζεται με SAFT (Total Sextialial).

Μπόνους

Εξωτερική κατηγορία, το Renault Master E-Tech παράγεται στο Batilly (Lorraine). Αντιπροσωπεύει το μόνο ηλεκτρικό maxifourgon μεγάλων σειρών που έγιναν στη Γαλλία. Δύο μελλοντικά οχήματα υπόσχονται ήδη να συναρμολογηθούν στη Γαλλία: Το Renault R5 θα παραχθεί στο Douai (βόρεια) το 2024, λίγο αργότερα Peugeot E-3008 που θα αφήσει το εργοστάσιο του Sochaux (Doubs) το 2023.

Και εσύ ? Βρήκατε την ευτυχία σας στον κατάλογο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έγιναν στη Γαλλία ? Είναι ο τόπος κατασκευής ενός αυτοκινήτου ένα καθοριστικό κριτήριο αγοράς για εσάς ?

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγονται στη Γαλλία?

Ενώ ο Stellantis μόλις ανακοίνωσε ότι έξι νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παραχθούν σύντομα στη Γαλλία, θα επιστρέψουν στην τρέχουσα παραγωγή μοντέλων μηδενικών εκπομπών στη Γαλλία.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σαφώς το αστέρι αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Auto 2022, το οποίο πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Porte de Versailles, στο Παρίσι. Πολλά μοντέλα στα περίπτερα των κατασκευαστών που υπάρχουν, αλλά και πολλές εκδρομές που έρχονται. Στη Renault, για παράδειγμα, τρεις έννοιες, μελλοντικά μοντέλα R5, 4L και Scenic Vision, Prefigure Series που θα προκύψουν από το 2024 και θα συναρμολογηθούν στα βόρεια της Γαλλίας.

Από την πλευρά του Stellantis (ομάδα που προκύπτει από τη συγχώνευση μεταξύ PSA και FCA), υπάρχουν επίσης 6 νέα μοντέλα “Made in France” τα επόμενα χρόνια.

Στα 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται στη Γαλλία το χρόνο?

Τελικά, ο στόχος είναι να παραχθούν 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γαλλία, υπενθύμισε ο Bruno Le Maire σήμερα το πρωί στη σύνοδο κορυφής αυτοκινήτων, ο οποίος στέκεται στο περιθώριο του αυτοκινητιστικού show και του Equip Auto Fair.

Για να συνειδητοποιήσουμε, αυτό είναι το ισοδύναμο του αριθμού των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών φωτός) Όλοι οι κινητήρες σε συνδυασμό, που καταγράφηκαν το 2009. Ένας άλλος αριθμός που πρέπει να έχετε κατά νου, με μια παραγωγή αυτοκινήτων που έχει γίνει το Yoyo τα τελευταία χρόνια, 2,35 εκατομμύρια μονάδες: αυτός είναι ο μέσος όρος κατά την περίοδο 2004-2020.

Όπου παράγονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη?

Αλλά όπου τα 100% ηλεκτρικά οχήματα των δύο γαλλικών ομάδων, η Renault και η Stellantis έχουν παραχθεί από την αρχή του έτους? Χάρη στα δεδομένα που παρέχεται από την εταιρεία Inovev, μπορείτε εύκολα να τα ανακαλύψετε στο διαδραστικό infographic παρακάτω. Έχουμε επίσης συμπεριλάβει επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα (PHEV), τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε 100% ηλεκτρική λειτουργία, αλλά με περιορισμένη αυτονομία.

Πρωταθλητής ηλεκτρικών πωλήσεων στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο με 41.782 μονάδες, το Fiat 500 παράγεται για παράδειγμα στην Ιταλία, στο Τορίνο. Στη δεύτερη θέση, το Peugeot E-208 (28.777 μονάδες), συναρμολόγηση στη Σλοβακία, μπροστά από το Renault Zoé, που παράγεται στο Flins (Yvelines) και το πρώτο μοντέλο “Made in France” στην κατάταξη.

Στην τέταρτη θέση, μια συγκεκριμένη άνοιξη της Dacia, το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της στιγμής, συναρμολογείται στην Κίνα. Η μάρκα Renault Group πούλησε 22.145 μονάδες από τις αρχές του έτους μετά το Undercover.

Γαλλία, ηλεκτρικό προπύργιο Stellantis και Renault

Εάν αναλάβουμε την ταξινόμηση ανά χώρα, ακόμα σε ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται από τους Stellantis και Renault στην Ευρώπη, η Γαλλία βρίσκεται στο λαιμό με την Ισπανία, με περίπου 53.000 μονάδες που παράγονται τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο.

Στην τρίτη θέση, βρίσκουμε την Ιταλία του Fiat 500, λίγο μπροστά από την Κίνα της Dacia Spring.

Η έκπληξη αυτής της κατάταξης, η πρώτη οικονομία στην Ευρώπη και ο πρώτος παραγωγός αυτοκινήτων δεν παράγουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τις δύο γαλλικές ομάδες. Το Opel Astra, ξάδερφος του Peugeot 308, δεν προσφέρεται ακόμη σε 100% ηλεκτρικό, το ίδιο πράγμα για το DS4. Ως υπενθύμιση, η χώρα μπορεί ακόμα να υπολογίζει στους εθνικούς κατασκευαστές της, Volkswagen, Mercedes και BMW και Tesla, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα την παραγωγή της στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο.

Το αυτοκίνητο: Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Hyper Light είναι γαλλικό

 • 1/11Μια αστεία μηχανή Hyper Light, εύκολο στην επισκευή και επαρκή αυτονομία σε καθημερινή βάση!
 • 2/11La Bagnole: Το σασί είναι συγκολλημένο στο χώρο
 • 3/11Το αυτοκίνητο: Ο πολύ καλός ξύλινος πίνακας ελέγχου
 • 4/11La Bagnole: Δεν υπάρχει φασαρία στο σκάφος!
 • 5/11Το αυτοκίνητο: Προσφέρει ενδιαφέρουσες ικανότητες σε όλο το έδαφος
 • 6/11La Bagnole: Το μέτωπο μπορεί να θυμηθεί το παλιό τζιπ
 • 7/11La Bagnole: Στην έκδοση
 • 8/11La Bagnole: Η συγκόλληση των σωλήνων γίνεται επί τόπου, στο Haute Savoie
 • 9/11La Bagnole: Το εμπόριο ξεκίνησε και οι παραδόσεις θα φτάσουν τον Ιανουάριο του 2023
 • 10/11Εκτός από το αυτοκίνητο, το Dacia Sprint είναι σχεδόν SUV!
 • 11/11Το Citroën Ami περιορίζεται στον τομέα της Sans Létilment, αλλά όχι στο αυτοκίνητο