Ecological Bonus: Τι αλλαγές στο 2024, οικολογικό μπόνους για την αγορά ενός οχήματος που δεν περιγράφει

Οικολογικό μπόνους: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Contents

Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποκτά (αγορά σε μετρητά ή ενοικίαση με επιλογή αγοράς) ενός ηλεκτρικού, υδρογόνου ή υβριδικού οχήματος μπορεί να επωφεληθεί από αυτό. Το όχημα μπορεί να αγοραστεί καινούργιο ή να χρησιμοποιηθεί, αλλά σεβασμό σε ορισμένες προϋποθέσεις

Οικολογικό μπόνους: Τι αλλαγές στο 2024

Ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η μεταρρύθμιση του οικολογικού μπόνους θα εφαρμοστεί το 2024. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, το διάταγμα και το υπουργικό διάταγμα που καθορίζουν τα νέα περιγράμματα δημοσιεύθηκαν στο επίσημο περιοδικό.

 1. Προωθήστε τη Γαλλία και την Ευρώπη
 2. Τα πρώτα επιλέξιμα μοντέλα θα είναι γνωστά στα τέλη του 2023
 3. Που δεν αλλάζει

Ενημερωμένο άρθρο στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

“Θα είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα για τη μεταρρύθμιση των κριτηρίων για την κατανομή του οικολογικού μπόνους για να λάβουμε καλύτερα υπόψη το αποτύπωμα άνθρακα”, είχε ανακοινώσει τον Emmanuel Macron κατά την παρουσίαση του σχεδίου της “πράσινης βιομηχανίας” στις 11 Μαΐου. Ενώ αυτό το μπόνους σήμερα έχει μόνο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το όχημα για χρήση ως περιβαλλοντικό κριτήριο, ο στόχος είναι να ληφθεί υπόψη “Το αποτύπωμα άνθρακα για ηλεκτρικά οχήματα”, Καθορίζει την κυβέρνηση. Οι νέες μέθοδοι κατανομής έχουν μόλις δημοσιευθεί στο επίσημο περιοδικό: ένα διάταγμα καθορίζει τους όρους επιλεξιμότητας για το οικολογικό μπόνους, ενώ ένα υπουργικό διάταγμα περιγράφει λεπτομερώς τις μεθόδους υπολογισμού των περιβαλλοντικών βαθμολογιών στις οποίες θα υποβληθούν νέα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές οι νέες συνθήκες αποσκοπούν στην προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγονται στη Γαλλία και την Ευρώπη, Λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με πολύ πιο παγκόσμιο τρόπο από ό, τι σήμερα.

Προωθήστε τη Γαλλία και την Ευρώπη

Αυτές οι δύο δημοσιεύσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν σε δημόσια διαβούλευση πριν από τη δημοσίευση, επαναπροσδιορίστε τα κριτήρια του οικολογικού μπόνους που ανατίθενται στην αγορά ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος. Από τώρα και στο εξής, θα είναι απαραίτητη μια ελάχιστη περιβαλλοντική βαθμολογία για την επιλεξιμότητα ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος στο οικολογικό μπόνους. Μια βαθμολογία που συνδέεται με τα στάδια του κύκλου ζωής του οχήματος πριν από τη χρήση του στο δρόμο: δηλαδή όλα τα στάδια παραγωγής, συναρμολόγησης, μεταφοράς. Το διάταγμα περιγράφει λεπτομερώς τη μεθοδολογία για τον υπολογισμό αυτής της περιβαλλοντικής βαθμολογίας, που ορίζεται από τον Οργανισμό για την Οικολογική μετάβαση (ADEME). Τι να θυμάστε είναι αυτό Αυτή η βαθμολογία θα λάβει υπόψη το αποτύπωμα άνθρακα πολλών σταδίων παραγωγής οχημάτων : Η παραγωγή χάλυβα, αλουμινίου και άλλων υλικών που καταναλώνονται για την κατασκευή του οχήματος ή για τη συναρμολόγησή του, την παραγωγή της μπαταρίας, τους ενδιάμεσους μετασχηματισμούς και τη συναρμολόγηση, καθώς και τη δρομολόγηση από τη συναρμολόγηση του χώρου D ‘στη θέση διανομής Στη Γαλλία λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα μέσα μεταφοράς (σκάφος, τρένο, φορτηγό κ.λπ.Ουσία.

Οικολογικό μπόνους: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Προκειμένου να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, έχουν τεθεί σε εφαρμογή διάφορα μέτρα για να ενθαρρυνθούν οι αυτοκινητιστές να στραφούν σε λιγότερο ρυπογόνα οχήματα. Ο Οικολογικό μπόνους, Ποιος είναι ένας από αυτούς, απευθύνεται Οι αυτοκινητιστές που αποκτούν καθαρό όχημα. Αυτό το σύστημα αφορά την αγορά ενός ηλεκτρικό όχημα ή υδρογόνο, Τόσο καινούργιο όσο και το χρησιμοποιημένο. Καταβάλλουμε απολογισμό όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το θέμα.

Ecological Bonus 2023, ποσότητα μπόνους βοήθειας σε καθαρά οχήματα

Ποιο είναι το οικολογικό μπόνους ?

Ο Το οικολογικό μπόνους είναι ένα μπόνους για αγορά με στόχο την ενθάρρυνση των αυτοκινητιστών να αποκτήσουν καθαρά οχήματα, δηλαδή ηλεκτρικά ή υδρογόνια οχήματα με ρυθμό εκπομπής CO2 ανύπαρκτο. Το κουτί V.7 της γκρίζας κάρτας θα είναι άδειο. Το Premium αφορά και τα δύο καθαρά οχήματα που αγόρασαν νέα και μεταχειρισμένα (λιγότερο από 2 χρόνια). Για να επωφεληθούν από αυτό, το Το όχημα πρέπει να κοστίζει λιγότερο από 47.000 € Και έχετε βάρος μικρότερο από 2,4 τόνους. Το ποσό της οικολογικής πριμοδότησης εξαρτάται από το φορολογικό εισόδημα αναφοράς και μπορεί να φτάσει τα € 7.000 για μέτρια νοικοκυριά. Επί πλέον, Το οικολογικό μπόνους δεν ισχύει πλέον για τους λεγόμενους προωθητές όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά μόνο για τα οχήματα ηλεκτρικού και υδρογόνου. Μάθετε πώς το σύστημα μπόνους / ποινής επηρεάζει το κόστος της γκρίζας κάρτας.

Ποια οχήματα επηρεάζονται από το οικολογικό μπόνους ?

Το οικολογικό μπόνους αφορά την αγορά ενός αυτοκίνητο ή ένα νέο ή μεταχειρισμένο όχημα, πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Ηλεκτρικό ή υδρογόνο
 • Η τιμή δημόσιας αγοράς δεν πρέπει να υπερβαίνει τα € 47.000
 • Το βάρος του οχήματος πρέπει να είναι μικρότερο από 2.400 kg.

Ένα νέο όχημα δεν πρέπει να υπόκειται σε πώληση ή μεταφορά πριν από μια περίοδο 1 έτους μετά την ημερομηνία απόκτησης ή πριν ταξιδέψει 6.000 χλμ. Διαφορετικά, το μπόνους πρέπει να επιστραφεί.

Ο οικολογικό όχημα Πρέπει να έχει εγγραφεί στη Γαλλία και μπορεί να αγοραστεί σε μετρητά ή για LLD μακροπρόθεσμη ενοικίαση ή με επιλογή αγοράς LOA. Έτσι, το οικολογικό μπόνους θα μειώσει σημαντικά το κόστος της γκρίζας κάρτας ενός ηλεκτρικού οχήματος ή εξοπλισμένη με συσκευή υδρογόνου.

Που μπορεί να επωφεληθεί από το οικολογικό μπόνους ?

Ορισμένες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για να επωφεληθούν από το οικολογικό μπόνους:

 • Ο αγοραστής πρέπει να είναι φυσικό πρόσωπο που κατοικεί στη Γαλλία και να έχει νόμιμη ηλικία για να αποκτήσει ένα όχημα ή ένα νομικό πρόσωπο (εταιρεία) που ιδρύθηκε στη Γαλλία
 • Ο αγοραστής πρέπει να αγοράσει ή να νοικιάσει ένα όχημα που αντιστοιχεί όροι εφαρμογή του Οικολογικό μπόνους και λεπτομερή κριτήρια επιλεξιμότητας στο διάταγμα 2022-1761 της 30ης Δεκεμβρίου 2022.

Ποιο είναι το ποσό που χορηγείται για το οικολογικό μπόνους ?

 • Για τα χρησιμοποιούμενα ηλεκτρικά οχήματα (πάνω από 2 χρόνια) το ποσό μπόνους είναι επάνω 1.000 € ;
 • Για ένα νέο ηλεκτρικό ή υδρογόνο όχημα, το μπόνους είναι 5.000 € Εάν το όχημα κοστίζει λιγότερο?
 • Το ποσό του μπόνους αυξάνεται 7.000 € Εάν τα έσοδα από το φόρο αναφοράς /μετοχών του ιδιοκτήτη είναι μικρότερο ή ίσο με € 14.089 και δεν υπερβαίνει το 27 % της τιμής αγοράς οχήματος
 • Το μπόνους που χορηγείται στα νομικά πρόσωπα είναι € 3.000 για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος ή υδρογόνου.

Το ποσό καθώς και οι όροι για την απονομή του οικολογικού μπόνους μπορούν να αναθεωρηθούν κάθε χρόνο.

Οι όροι που επωφελούνται από το οικολογικό μπόνους για την αγορά ενός χρησιμοποιημένου οχήματος

Εδώ είναι οι προϋποθέσεις που επωφελούνται από το Οικολογικό μπόνους για την αγορά ενός ηλεκτρικό αυτοκίνητο VP Τύπος ή χρησιμοποιημένο όχημα ηλεκτρικής ενέργειας:

 • Το όχημα πρέπει να έχει αγοραστεί χρησιμοποιείται, περισσότερο από 2 χρόνια πριν από την ημερομηνία της πρώτης εγγραφής του οχήματος
 • Το όχημα πρέπει να είναι εγγεγραμμένο στη Γαλλία σε μια τελική σειρά
 • Το όχημα δεν πρέπει να ανήκει στο ίδιο φορολογικό νοικοκυριό

Οι συνθήκες που επωφελούνται από το οικολογικό μπόνους για ένα νέο όχημα

 • έχοντας αγοράσει ή ενοικιάσει νέα, για περίοδο τουλάχιστον 2 ετών
 • να είναι το θέμα της πρώτης εγγραφής του
 • Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική ενέργεια ή υδρογόνο, ακόμη και συνδυασμό των δύο, ως πηγή ενέργειας
 • να εμφανίζεται σε δημόσια τιμή μικρότερη ή ίση με € 47.000 (κόστος απόκτησης και ενοικίαση μπαταριών εάν είναι απαραίτητο).

Από την άλλη πλευρά, το όχημα δεν πρέπει να πωλείται κατά το πρώτο έτος μετά την απόκτηση του και πρέπει να έχει ταξιδέψει τουλάχιστον 6.000 χλμ. Πριν από οποιαδήποτε πώληση.

Πίνακες τιμών για τη χορήγηση του ασφαλίστρου για την αγορά ενός καθαρού οχήματος

Τα ποσά του οικολογικού μπόνους ενημερώνονται κάθε χρόνο. Εδώ είναι τα μπόνους βοήθειας που χορηγούνται από την 1η Ιανουαρίου 2023.

 • Μέγιστη δημόσια τιμή: 47.000 €
 • Βάρος οχήματος μικρότερο από 2,4 τόνους (εκτός και αν η παρεκτροπή)
 • Να μην πωληθεί το 1ο έτος μετά την απόκτηση του και έχοντας ταξιδέψει τουλάχιστον 6.000 χλμ
 • Χορηγείται μία φορά κάθε 3 χρόνια σε άτομα
 • καλύπτεται στο 27 % της τιμής αγοράς
 • 5.000 € Για ένα φυσικό άτομο (€ 7.000 για φυσικά πρόσωπα των οποίων τα φορολογικά έσοδα αναφοράς ανά μετοχή είναι μικρότερο ή ίσο με € 14.089)
 • € 3.000 Για νομικό άτομο
 • Να μην πωληθεί το 1ο έτος μετά την απόκτηση του και να ταξιδέψει τουλάχιστον 6.000 χλμ
 • Χορηγείται μία φορά κάθε 3 χρόνια σε άτομα
 • καλύπτεται στο 40 % της τιμής αγοράς
 • 6.000 € Για ένα φυσικό άτομο (€ 8.000 για φυσικά πρόσωπα των οποίων τα φορολογικά έσοδα αναφοράς ανά μετοχή είναι μικρότερο ή ίσο με € 14.089)
 • 4.000 € Για νομικό άτομο
 • Πρέπει να είναι άνω των 2 ετών
 • Δεν ανήκει στο ίδιο φορολογικό νοικοκυριό
 • Δεν πωλείται εντός 2 ετών από την εγγραφή του οχήματος
 • 1 φορά κάθε 3 χρόνια για άτομα
 • Πρώτη εγγραφή σε μια τελική σειρά
 • Να μην πωληθεί το 1ο έτος μετά την απόκτηση του και έχουν ταξιδέψει τουλάχιστον 2.000 χλμ
 • Χορηγείται μία φορά κάθε 3 χρόνια σε άτομα
 • Πρώτη εγγραφή σε μια τελική σειρά
 • Να μην πωληθεί το 1ο έτος μετά την απόκτηση του και έχουν ταξιδέψει τουλάχιστον 2.000 χλμ
 • Χορηγείται μία φορά κάθε 3 χρόνια σε άτομα

Από την 1η Νοεμβρίου 2013, το μπόνους για απλά υβριδικά οχήματα λαμβάνει τη μορφή μέγιστης βοήθειας 8,25 % του αυξημένου κόστους αγοράς του κόστους της μπαταρίας εάν είναι για ενοικίαση ή 8,25 % του ποσού των ενοικίων που προβλέπονται με το συμβόλαιο ενοικίασης με ελάχιστο στο 1650 € και ένα μέγιστο στα 3500 €.
Για ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο, το μπόνους καλύπτεται στο 20 % του κόστους αγοράς αυξήθηκε με το κόστος της μπαταρίας εάν είναι για ενοίκιο ή το 20 % του ποσού των ενοικίων που παρέχει η σύμβαση ενοικίασης με μέγιστο 4000 € €.

Οικολογικά μπόνους χορηγείται σε μικρά ρυπογόνα οχήματα

Ποια είναι τα βήματα για να επωφεληθείτε από το οικολογικό μπόνους ?

Το οικολογικό μπόνους μπορεί να είναι:

 • Που συνάγεται άμεσα από την τιμή απόκτησης οχημάτων από τον παραχωρησιούχο ·
 • Επιστράφηκε στον αγοραστή που το ζητά μετά την αγορά του οχήματός του.

Για επωφεληθείτε από το οικολογικό ασφάλιστρο, Ο αγοραστής πρέπει να το κάνει το αίτημα εντός μέγιστης περιόδου 6 μήνες μετά την αγορά του οχήματός του. Εάν το όχημα αγοράζεται με τον τύπο ενοικίασης με επιλογή αγοράς, το αίτημα πρέπει να γίνει εντός 6 μηνών από την πληρωμή του πρώτου ενοικίου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο παραχωρησιούχος μπορεί να χορηγήσει πρόοδο στο μπόνους. Γι ‘αυτό, το ποσό της προκαταβολής μπόνους αφαιρείται από την τιμή αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του φόρου του οχήματος και πρέπει να εμφανίζεται σαφώς σε μια συγκεκριμένη γραμμή στο τιμολόγιο αγοράς. Στη συνέχεια, ο Οργανισμός Υπηρεσιών και Πληρωμών (ASP) θα επιστρέψει στον έμπορο.

Εάν ο έμπορος δεν χορηγήσει προκαταβολή μπόνους, ο αγοραστής οχημάτων μπορεί να υποβάλει αίτημα απευθείας από το ASP, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας υπηρεσίας.

Καλό να ξέρω : Αποκτάτε ένα ηλεκτρικό όχημα, υβριδικό, υδρογόνο ? Είτε νέα είτε χρησιμοποιείται, να γνωρίζετε ότι η κάρτα Grise.Ο Org φροντίζει να καταγράψει στις καλύτερες συνθήκες. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να μας εντοπίσετε, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διαδικασία για λογαριασμό σας. Είμαστε εξειδικευμένοι στην καταχώριση νέων και μεταχειρισμένων οχημάτων και επωφελούνται από την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και της εξουσιοδότησης του Υπουργείου Οικονομικών

Διαβάστε επίσης

φά.Έχω.Q.

Δικαιούται οικολογικό μπόνους ?

Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποκτά (αγορά σε μετρητά ή ενοικίαση με επιλογή αγοράς) ενός ηλεκτρικού, υδρογόνου ή υβριδικού οχήματος μπορεί να επωφεληθεί από αυτό. Το όχημα μπορεί να αγοραστεί καινούργιο ή να χρησιμοποιηθεί, αλλά σεβασμό σε ορισμένες προϋποθέσεις

Ποια είναι τα μέγιστα ποσοστά εκπομπών που δημιουργούν το οικολογικό μπόνους ?

Το οικολογικό ασφάλιστρο χορηγείται σε ηλεκτρικά οχήματα και υδρογόνο ανάλογα με την αξία του οχήματος και την κατάσταση του αγοραστή (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), αλλά ανάλογα με το ποσοστό εκπομπής CO2.

Πού να κάνω το αίτημά μου να επωφεληθώ από το οικολογικό μπόνους ?

Το αίτημα πρέπει να αποσταλεί απευθείας στον Οργανισμό ASP και Πληρωμών.

Ποιο είναι το ποσό του οικολογικού μπόνους ?

Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η τιμή αγοράς του οχήματος, η ποιότητα του αγοραστή (ατομική ή εταιρεία) ή η ηλικία και ο τύπος του οχήματος. Δείτε το τραπέζι

Οικολογικό μπόνους: νόμοι

Διάταγμα N ° 2021-977 της 23ης Ιουλίου 2021: Οικολογικό μπόνους για οχήματα φωτός (VUL)

Διάταγμα 2020-1526 της 7ης Δεκεμβρίου 2020 σχετικά με την ενίσχυση της απόκτησης ή της ενοικίασης μικρών ρυπογόνων οχημάτων

Διάταγμα 2020-955 της 31ης Ιουλίου 2020 σχετικά με την ενίσχυση της απόκτησης ή της ενοικίασης μικρών ρυπογόνων οχημάτων

Διάταγμα 2020-656 της 30ης Μαΐου 2020 σχετικά με την ενίσχυση για την απόκτηση ή μίσθωση μικρών ρυπογόνων οχημάτων

Διάταγμα 2019-1526 της 30ης Δεκεμβρίου 2019 Διάταγμα 2019-1526 της 30ης Δεκεμβρίου 2019 σχετικά με την ενίσχυση για την απόκτηση ή μίσθωση μικρών ρυπογόνων οχημάτων

Διάταγμα N ° 2015-361 της 30ης Μαρτίου 2015 Τροποποίηση του διατάγματος N ° 2014-1672, δημιουργώντας ένα μπόνους μετατροπής για την αντικατάσταση ενός οχήματος ντίζελ που κυκλοφόρησε πριν από το 2001 με καθαρό όχημα.

Διάταγμα 2014-1672 της 30ης Δεκεμβρίου 2014 Δημιουργία βοήθειας στην απόκτηση και μίσθωση μικρών ρυπογόνων οχημάτων.

Διάταγμα N ° 2013-971 της 30ης Οκτωβρίου 2013 τροποποίηση του διατάγματος N ° 2007-1873 της 26ης Δεκεμβρίου 2007 Εγκαθιστώντας βοήθεια για την απόκτηση καθαρών οχημάτων

Διάταγμα N ° 2012-925 της 30ης Ιουλίου 2012 Τροποποίηση του διατάγματος N ° 2007-1873 της 26ης Δεκεμβρίου 2007 εξελίσσοντας τις ποσότητες του οικολογικού μπόνους.

Διάταγμα N ° 2011-2055 της 29ης Δεκεμβρίου 2011 αναπτύσσοντας τις κλίμακες του οικολογικού μπόνους καθώς και ορισμένες από τις προϋποθέσεις του.

Διάταγμα της 25ης Μαρτίου 2011 τροποποιώντας το διάταγμα της 9ης Φεβρουαρίου 2009 σχετικά με τους όρους εγγραφής οχημάτων

Διάταγμα N ° 2010-1618 της 26ης Δεκεμβρίου 2010 εξελισσόμενη τις κλίμακες του οικολογικού μπόνους καθώς και ορισμένες από τις προϋποθέσεις του.

Διάταγμα N ° 2010-447 της 3ης Μαΐου 2010 Τροποποιώντας το διάταγμα Αρ. 2007-1873 της 26ης Δεκεμβρίου 2007 Δημιουργία βοήθειας στην απόκτηση καθαρών οχημάτων και διάταγμα 2009-66 της 19ης Ιανουαρίου 2009.

Διάταγμα N ° 2009-1581 της 18ης Δεκεμβρίου 2009 Τροποποίηση του Διάταγμα Αρ. 2007-1873 της 26ης Δεκεμβρίου 2007 Δημιουργία βοήθειας για την απόκτηση καθαρών οχημάτων και διάταγμα αριθ. 2009-66 της 19ης Ιανουαρίου 2009.

Διάταγμα N ° 2009-66 της 19ης Ιανουαρίου 2009 Τροποποίηση του διατάγματος N ° 2007-1873 της 26ης Δεκεμβρίου 2007 Εγκαθιστώντας βοήθεια για την απόκτηση καθαρών οχημάτων.

Διάταγμα N ° 2007-1873 της 26ης Δεκεμβρίου 2007 Δημιουργία βοήθειας στην απόκτηση καθαρών οχημάτων