Corsair γνώμη – 45 κριτικές πελατών Corsair, Corsair Reviews | Διαβάστε τις απόψεις του εμπόρου του

Corsair Avis

Contents

Οι πελάτες εγκαταλείπουν τις απόψεις της δικής τους πρωτοβουλίας

Corsair Avis

Κριτικές πελατών Corsair

Κορυφαία κριτική: 9/10 Χασάν, 24ος.10.2016

Πολύ σωστό για την τιμή

Η αναζήτηση πτήσης γίνεται εύκολα και οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές στον ιστότοπο (δεν χρειάζεται να περάσετε από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να έχουν λιγότερα) . Οι ίδιες οι πτήσεις είναι σωστές. Δεν έχουμε άλλο χώρο από ό, τι σε άλλους σε αυτήν την τιμή ούτε λιγότερο.
Κωδικός προώθησης Corsair

9/10 Νάτεγια, 18.07.2023

Πραγματοποιήσαμε μια αγορά στις 07/12 για 2 αεροπορικά εισιτήρια στρογγυλής διαδρομής για το Martinique, η πορεία της εντολής είναι η εξέταση μέσω οθόνης για να μην ξεχνάμε τίποτα. Οι οθόνες είναι υγρές και απλώς ακολουθούν τις οδηγίες. Δεν έχουμε επωφεληθεί από έναν κωδικό προσφοράς. Έχουμε λάβει τα ηλεκτρονικά εισιτήρια σε βηματισμό στο γραμματοκιβώτιό μας για τη στιγμή που η επιστροφή σε αυτόν τον ιστότοπο είναι πολύ σωστή . Οι τιμές ήταν ανταγωνιστικές σε σύγκριση με άλλους ιστότοπους και τα χρονοδιαγράμματα και οι ημέρες που προσφέρονται παρόμοια με άλλες εταιρείες .

10/10 Εμίλλι, Το 09.05.2023

Ήμουν ευχάριστα έκπληκτος από την καλοσύνη του προσωπικού, ήταν πολύ φροντίδα (ήμουν έγκυος εκείνη τη στιγμή) . Το γεύμα συμπεριλήφθηκε, αλλά δεν τρώω κρέας. Θα ήταν απαραίτητο να κλείσουμε ένα χορτοφαγικό γεύμα στα 15 ευρώ, αλλά δεν το έκανα δυστυχώς. . Τρώω ακόμα το γεύμα μου για να μην χαλάσω και τελικά βρήκα πολύ καλό ! Η επιλογή των ταινιών / σειράς ήταν επίσης πολύ καλή. Χωρίς παράπονα ! Ορισμένες θέσεις πληρώνονται από την άλλη πλευρά, εκτός αν δεν σας πειράζει να ταξιδεύετε οπουδήποτε στο αεροπλάνο ?

Κουπόνια

10/10 Μιλεστερικός, το 17ο.03.2023

Τι αγόρασες ? Ποια είναι η ημερομηνία της αγοράς σας ? Αγόρασα ένα αεροπορικό εισιτήριο σήμερα την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στην περιοχή Corsair μέσω EbuyClub. Η διαδικασία της παραγγελίας σας πήγε καλά ? Η διαδικασία παραγγελίας πήγε καλά. Έχει σεβαστεί ο χρόνος παράδοσης ? Πόσο καιρό έχει παραδοθεί η παραγγελία σας ? Ο ιστότοπος είναι διαισθητικός και ήμουν σε θέση να συγκρίνω εύκολα τις τιμές και να πραγματοποιήσω αγορά εισιτηρίων πολλαπλών σχεδιασμών. Έλαβα τα εισιτήρια αμέσως σε μια αποζημιωμένη έκδοση στο γραμματοκιβώτιό μου.

7/10 Ζαν Λουκά, 06.03.2023

Ανακαλύπτουμε το Corsair για ένα ταξίδι στη Γκουαντελπού. Για την πίστη τους, κάνουν μια άμεση εβδομαδιαία πτήση από το Μπορντό που άλλες εταιρείες δεν προσφέρουν αυτήν την Air France. Η τιμή είναι λογική ακόμη και αν η παραμικρή επιλογή πληρώνεται όπως σχεδόν όλοι τώρα. Η διαδικασία αγοράς και επιβεβαίωσης είναι καλά πρησμένη και εύκολη. Στα παθητικά δύο πράγματα: πολύ σφιχτά μέρη μέχρι το σημείο που επιλέγουμε μια αναβάθμιση στην επιστροφή και ένα σχεδόν αδύνατο νομοσχέδιο που θα έχει παρά τις επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές κλήσεις στον προσαυξημένο αριθμό. Μια αίτηση για κινητά θα ήταν επίσης αξιοσημείωτη.

10/10 Τζέιμς, τα 20.02.2023

Αγόρασα τον Φεβρουάριο του 2023 στο χώρο του Corsair Two Round Trips για το Paris-Fort-De-France στη Μαρτινίκα για ένα ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023. Ο ιστότοπος είναι πολύ καλός, υπάρχουν εύκολα οι πτήσεις. Κατά την κράτηση, όλα υποδεικνύονται καθώς και τιμές όπως για τις αποσκευές, την επιλογή των καθισμάτων, τα γεύματα. Η πληρωμή είναι ασφαλής και γρήγορα. Υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα να πληρώσει την ακεραιότητα των μπάλες ταυτόχρονα ή σε αρκετές φορές χωρίς κόστος. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα πάω με την Corsair, είναι μια πολύ καλή αεροπορική εταιρεία.

1/10 Παρασχίζεμ, 30.03.2020

Corsair και Covid-19

Είχαμε εισιτήρια επιστροφής για το Παρίσι, από την έναρξη της κρίσης Covvi-19, επικοινωνούμε με την Corsair για να μάθουμε ποια είναι η πτήση επιστροφής μας. Οι σύμβουλοι που είχαμε στο τηλέφωνο μας ψέματα, λέγοντας ότι η επιστροφή μας θα εξασφαλιστεί. Έφτασε στο αεροδρόμιο χωρίς πτήση Corsair, έκλεισε Corsair Counter, και δεν θέλουν να μας επιστρέψουν. Είμαστε πάντα κολλημένοι στη Γκουαντέλου και η εταιρεία Corsair μας αντιμετωπίζει με περιφρόνηση με την ανέντιμη και την εγκατάλειψή μας στη μοίρα μας. Ποτέ μην παίρνετε εισιτήρια από το Corsair

2/10 Duvivierfrancoise, 28.12.2018

Forter Fort de France- από τις 12/22/2018 αναχώρηση 10:30 μ.μ

Δεν είμαι συνηθισμένος να παραπονιέμαι, αλλά αφού ξοδεύω 1.392.24 € Νομίζω ότι δικαιούομαι να το κάνω. Επιστρέψαμε στη Μητροπολιτική Γαλλία το Σάββατο 22/12 τελευταία από την πτήση SS949 Cie Corsair, η οποία επρόκειτο να απογειωθεί στις 10:30 μ.μ. Πρώτη δυσάρεστη έκπληξη, η πτήση έβγαλε 50 λεπτά αργά. Δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη, το CIE είχε ένα πλήρωμα που δεν μιλούσε γαλλικά. Θα παραδεχτείτε ότι μεταξύ Martinique και Orly θα μπορούσατε να έχετε επιλέξει ένα γαλλικό πλήρωμα (δεν είμαι ρατσιστής, αλλά πρέπει να σκεφτείτε επιβάτες που δεν μιλούν αγγλικά). Τρίτη κακή έκπληξη, φίλε μου m. Ο Philippe Fard εγκαταστάθηκε σε ένα μέρος του οποίου η οθόνη που εισήχθη στο κάθισμα μπροστά του δεν λειτούργησε. Παρά περισσότερα αιτήματα από το πλήρωμα, δεν ήταν δυνατόν γι ‘αυτόν

10/10 Ρεβέκκα, το 14ο.07.2018

Ήμουν σε θέση να αγοράσω τα εισιτήριά μου στον ιστότοπο, το οποίο προσφέρει πολύ καλή τιμή σε σύγκριση με ορισμένες εταιρείες (για τις ίδιες ημερομηνίες) . Πολύ καλή εταιρεία που προτείνω. Ο ιστότοπος είναι πολύ καλός, εύκολος στη χρήση.

10/10 Φίλιππος, 31.05.2018

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την αγορά μου. Η χρήση του ιστότοπου είναι απλή, γρήγορη και πρακτική. Η παράδοση έγινε εγκαίρως ανακοινώθηκε. Μπορούμε να προτείνουμε μόνο αυτόν τον ιστότοπο.

10/10 Raoul, το 21.07.2017

Έχω ταξιδέψει από την Corsair στη Martinique, Fort-de-France και τόσο πολύ το προσωπικό του εδάφους, όπως στο αεροπλάνο, ήταν γοητευτικό. Τα γεύματα ήταν καλά για πολύ χαμηλές τιμές, καθώς και για την καμπίνα, ευρύχωρα ακόμη και στην τουριστική τάξη.

10/10 Μαρία Σοφία, Το 09.03.2017

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ευκολία χρήσης του ιστότοπου και την ευκολία κράτησης που τα αεροπλάνα φαίνονται πολύ άνετα οι τιμές αντιστοιχούν σε μένα και μου επιτρέπουν να αφήσω πιο συχνά ευχαριστώ συνέχισε έτσι

10/10 Πατρίκ, 04.02.2017

Για μια ποιότητα πτήσης

Ο ιστότοπός τους έχει επανατοποθετηθεί εντελώς και τώρα είναι πολύ καλά με όλες τις εύκολες επιλογές και την ευχαρίστηση να ταξιδεύετε με αυτήν την πολύ καλή εταιρεία. Ο λόγος ποιότητας / τιμής είναι καλός. Μπράβο !

10/10 Ψαροκόκαλο, 04.02.2017

Ένα ευχάριστο ταξίδι και μια πολύ καλή απόδοση που προσφέρει η εταιρεία Corsair. Οι 11 ώρες πτήσης πέρασαν γρήγορα. Το casback είναι διαθέσιμο γρήγορα δεν υπάρχει τίποτα που να διαμαρτύρεται για αυτήν την υπηρεσία.

6/10 Γραία, 30.12.2016

Γεια σας, χρησιμοποίησα τους ερευνητικούς χώρους των καλύτερων τιμών για πτήσεις προς τη Γκουαντέλου, αλλά ήμουν απογοητευμένος από το ποσό που πρέπει να πληρώσω. Πράγματι, δεν περνούσαμε απευθείας μέσω της Corsair είχαμε πρόσθετες αμοιβές πληρωμής. Ως εκ τούτου, είχαμε επιπλέον έξοδα τραπεζικής κάρτας.

10/10 Πύργος, 30.11.2016

απλό και γρήγορο

Ο ιστότοπος είναι πολύ καλά. Απλό και γρήγορο, σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση προσθέτοντας επιλογές. Πολλές προσφορές προσφέρονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και οι τιμές είναι ανταγωνιστικές. προτείνω

10/10 Ιουλιανός, 24ος.10.2016

Μια σίγουρη αεροπορική εταιρεία και επομένως η πολιτική τιμολόγησης είναι για μια φορά σαφή. Οι τιμές είναι ανταγωνιστικές και η εξυπηρέτηση καλής ποιότητας. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την Corsair για τα επόμενα ταξίδια σας.

5/10 Φούσκωμα, το 22ο.10.2016

Ιστότοπος που επιτρέπει την ηλεκτρονική αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά όχι απαραίτητα τις πιο ελκυστικές τιμές. Για την ίδια εταιρεία, θα βρείτε φθηνότερες τιμές πτήσεων σε άλλους εξειδικευμένους ιστότοπους

10/10 Φρειδερίκος, 18.10.2016

πολύ καλή εταιρεία δεν είναι πολύ ακριβή και καλή εξυπηρέτηση στο πλοίο. Για να προτείνετε χωρίς δισταγμό. Ιδανικό για τις Δυτικές Ινδίες. Τα γεύματα είναι σωστά και το προσωπικό είναι πολύ ευχάριστο. καλά λειτουργικό ιστότοπο κράτησης DR.

10/10 φλοτέρ, το 11ο.10.2016

Τώρα ενδιαφέρον για τον Ινδικό Ωκεανό, τελικά άμεσα συνδέσεις για τον Μαυρίκιο που προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην Air France και Air Mauritius. Οι επιστροφές είναι νυχτερινές πτήσεις που χρεώνονται με συμπληρώματα σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

8/10 φλοτέρ, Το 03.10.2016

Όχι απαραίτητα το φθηνότερο

Εταιρεία χαμηλού κόστους που τα αεροσκάφη ναύλωσης σε τακτικές γραμμές, είμαστε μακριά από την εταιρεία “ναύλωσης” της δεκαετίας του ’90, επιπλέον το “Χάρτη” ​​είναι πολύ ξεπερασμένη, δεν υπάρχει πλέον ότι είναι χαμηλό κόστος ή χαμηλό κόστος αξίζει το De Corsaire δεν είναι να ωθήσει το ιδέα στο άκρο όπως οι βρετανικές εταιρείες που θα ήθελαν να χρεώνουν τουαλέτες για το WC

3/10 Φούσκωμα, το 11ο.09.2016

Όχι η καλύτερη τιμή

Υπάρχουν πιο ελκυστικές τιμές και για τις ίδιες πτήσεις και την ίδια εταιρεία, μέσω άλλων ιστότοπων. Δεν χρειάζεται να περάσετε απευθείας μέσω του Corsair, ο οποίος αναλαμβάνει να σας προσφέρει την καλύτερη τιμή και να σας επιστρέψει τη διαφορά, εκτός από το ότι όταν τους ζητηθεί δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους.

10/10 Jean Marc, 06.09.2016

Σοβαρές σε λογικές τιμές

Σοβαρές σε λογικές τιμές και επίσης αξιόπιστες ! Η υπηρεσία της Σενεγάλης είναι τελικά άμεση σε προσιτή τιμή διατηρώντας παράλληλα τις 2 βαλίτσες στη λαβή. Long Live Corsair στον οποίο θέλω μια εξέλιξη σε ολόκληρο τον πλανήτη για την ικανοποίηση όλων των JMM

10/10 Sébastien, το 14ο.07.2016

Μια πολύ σωστή εταιρεία

Τίποτα δεν λέω για τις εμπειρίες μου με το Corsair: εγκαίρως, ευχάριστο προσωπικό, σωστό φαγητό. Μάλλον ποιοτικό σύστημα ψυχαγωγίας πτήσης. Μπορεί να υπάρχει λίγη άνεση και πάλι.

10/10 Μπενόιτ, 01.07.2016

Μια εταιρεία διαφορετικά

Γεια σε όλους “Ταξιδέψτε με το Corsair in Class GL” -Landing Προσωπικό: Πολύ φιλικό -Συνεχίζοντας την αίθουσα αναμονής: Πολύ καλά Champagne Small Ovens κ.λπ. Εφημερίδα – Σε τέλεια πτήση μια καλοσύνη κάθε στιγμής μόνο μειονέκτημα: μικρά παιδιά σε αυτήν την καμπίνα (GL) και σύμφωνα με την εκπαίδευση των γονέων μπορεί να χαλάσει την άνεση και την ευχαρίστηση να ταξιδεύει με μια ωραία ομάδα επισκεπτών

10/10 Δομινίκος, το 27ο.06.2016

τη σοβαρότητα και την κανονικότητα μιας μεγάλης εταιρείας

Σχετικά με τον σοβαρό προορισμό της Γουαδελούπης και την κανονικότητα μιας μεγάλης εταιρείας με συχνά πιο ελκυστικές τιμές και τον κίνδυνο μικρότερης απεργίας από τη μεγάλη γαλλική εθνική εταιρεία, για ταυτόσημη άνεση και λίγο πιο ζεστό προσωπικό .

8/10 Σαμπρίνα, τα 23.04.2016

Παρά τις πολυάριθμες πληρωμένες επιλογές, η Corsair παραμένει ικανή και ενδιαφέρουσα χάρη στην τακτική πτήση του Cashback που προσφέρει επαρχιακό κήρυγμα για ιδιαίτερα τα γαλλικά υπερπόντια τμήματα . .

10/10 Ματθαίος, τα 20.03.2016

Σούπερ αεροπορική εταιρεία ! Ακούγοντας πάντα τους πελάτες της. Έχω ταξιδέψει με αυτήν την εταιρεία για αρκετές φορές, το προσωπικό είναι πολύ φιλόξενο στη συσκευή και η άνεση είναι βέλτιστη !

10/10 Mathieu, 15ος.03.2016

Πτήση στην καλύτερη τιμή

Επωφελήσαμε από ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής στο Pointe-à-Pitre για € 360 ! Η κλοπή συνέβη χωρίς πρόβλημα, ακριβή και άμεση. Ως εκ τούτου, συνιστώ να περάσετε όχι το Corsair για τα ταξίδια σας στις Αντίλλες στην καλύτερη τιμή

10/10 Πατρίκ, 02.03.2016

Το site Corsair προσφέρει μια ενδιαφέρουσα επιστροφή χρημάτων

Με το cashback που αποκτήθηκε για κρατήσεις εισιτηρίων “Dry”, είναι ενδιαφέρον να πάρετε το πρόβλημα για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων EbuyClub, πριν αγοράσετε ένα εισιτήριο. Δεδομένης της τιμής ενός διατλαντικού εισιτηρίου, το cashback δεν είναι αμελητέα. Μου πληρώθηκε σε 4 μήνες.

10/10 Ναντία, 07.02.2016

Πολύ καλός ιστότοπος, εύκολο να πλοηγηθεί. Κάθε φορά που είχα αμφιβολία αμφισβήτησα τους πωλητές από τη γάτα και είχα την απάντηση αμέσως, η οποία είναι πολύ ευχάριστη. Δυνατότητα δημιουργίας της κάρτας αφοσίωσής σας για να συνδυάσετε σημεία.

5/10 κηλιδωτό, 26.12.2015

Είχαμε ένα μπολ όγκου. Μόνο μειονέκτημα: Είχαμε δεσμευμένα καθίσματα (έτσι πληρώθηκε για ένα συμπλήρωμα) και δεν είχαμε τα κρατικά μέρη. Περιμένουμε την επιστροφή του συμπληρώματος. Συνεχίζεται.

10/10 Χαλίδος, το 22ο.12.2015

Έχω ήδη κρατήσει εισιτήρια αεροσκαφών αρκετές φορές στο Corsair και είμαι πάντα ικανοποιημένος με την υπηρεσία επί του σκάφους. Πτήση στην ώρα, ευρύχωρο μέρος για μαρμελάδες, συνιστώ χωρίς δισταγμό.

10/10 Σόνια, 30.11.2015

Ασυναγώνιστο εισιτήριο προώθησης

Πάντα ικανοποιημένος με την Corsair, παρακολούθησα τα εισιτήρια προώθησης και δεν είμαι ποτέ απογοητευμένος. Ευκολία χρήσης του ιστότοπου και κράτηση μέχρι την πληρωμή, επωφελήθηκα από ένα πιο ευέλικτο επιτόκιο!

10/10 Θωμάς, το 17ο.11.2015

Νησί επανένωσης

10 -ημέρα ταξίδι στο νησί Reunion. Η πτήση έγινε σε καλές συνθήκες. Η υπηρεσία είναι σωστή. Ωστόσο, θεωρώ ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές. Επιπλέον, οι τιμές αυξάνονται σύμφωνα με την επιθυμητή περίοδο, το βρίσκω πραγματικά ντροπή. Αυτό είναι το 4ο ταξίδι μου σε αυτό το νησί, είναι η πρώτη φορά που έχω πληρώσει το ταξίδι τόσο αγαπητό. Ωστόσο, έχω ήδη πάει σε αυτό το τέλος Οκτωβρίου.

8/10 Χλωρίδα, Τα 10.10.2015

Αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου από το Corsair

Μάλλον ικανοποιημένος με αυτόν τον χειριστή. Πρώτη φορά ταξίδεψα μέσω αυτής της εταιρείας. Μόνο το πρόβλημα που επιλέχθηκε για το μέρος μου: Δεν είχα λάβει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο γραμματοκιβώτιό μου και έπρεπε να τα καλέσω τηλεφωνικά για να το λάβω.

10/10 Είδος, 07.10.2015

Ταξιδεύω πολύ συχνά και βρίσκω ότι η Corsair είναι μια πολύ καλή εταιρεία, οι οικοδέσποινες είναι πολύ ευγενικές και προσεκτικές για τα παιδιά. Συνιστώ αυτήν την εταιρεία ειδικά ότι οι τιμές είναι επίσης ελκυστικές.

10/10 Γρηγόριος, 24ος.09.2015

Φθηνή εταιρεία, αλλά προσέξτε να επιλέξετε τα μέρη σας, μερικά είναι απροσδόκητα σε ταξίδια 8 π.μ. Προσέξτε μερικές φορές ένα ευρώ ακριβότερο από το Air Caraibes και για την ίδια πτήση με αυτήν την τελευταία εταιρεία.

10/10 Δομινίκος, 30.08.2015

Μια καλή τακτική εταιρεία

Για μένα η Corsair αντιπροσωπεύει μια καλή τακτική εταιρεία μεταξύ της Γουαδελούπης και της Μητρόπολης έχει μια τιμή συχνά φθηνότερη από την Εθνική Εταιρεία και ειδικά με τον συχνό κίνδυνο μικρότερης . Γι ‘αυτό προνοώ και πιο συχνά για τα ταξίδια μου .

10/10 Σέβερη, Τα 10.08.2015

Χτισμένο site αλλά συγκεντρωμένη πτήση

Δεν ήταν εύκολο να κάνετε κράτηση στον ιστότοπο όταν πηγαίνετε στο εξωτερικό. Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα. Θα ήταν απαραίτητο να τον ξαναδεί. Από την άλλη πλευρά, η ίδια η εταιρεία είναι πραγματικά καλή. Τρώμε καλά και τα καθίσματα είναι μάλλον άνετα σε σύγκριση με άλλους.

10/10 Δανιήλ, τα 23.06.2015

Το Corsair δεν είναι η Air France

Όταν δεν έχετε μελωδίες παίρνετε τη φθηνότερη αεροπορική εταιρεία καλή ξαφνικά δεν είναι η κορυφή της κορυφής, αλλά το φιλοξενείτε και πηγαίνει. blablabla Πρέπει να κάνω 200 μίνι χαρακτήρες, αλλά δεν ξέρω τι να πω σε αυτή τη νύχτα τόσο νύχτα, έτσι blah blah και μαύρο

10/10 φούσκωμα, το 22ο.06.2015

Πάντα το φθηνότερο

Η Corsair εξειδικεύεται πραγματικά σε προορισμούς πτήσεων, Καραϊβικής και προορισμών συνάντησης. Προτιμώ τους στην Air France που είναι συχνά πιο ακριβό για μια ισοδύναμη υπηρεσία. Για να επωφεληθείτε από τα καλά σχέδια να το κάνετε πραγματικά εκ των προτέρων.

7/10 Adrien, Το 03.05.2015

Σωστή πτήση, όχι πολύ άνετα

Εάν η ασφάλεια είναι καλή, μερικές φορές απουσιάζει άνεση. Για μια διαμονή στο Caraibes, το tablet μου δεν λειτούργησε, επομένως αδύνατο να παρακολουθήσετε μια ταινία. Ήμασταν επίσης βέβαιοι ότι έχουμε ένα nacelle για την κόρη μου 11 μηνών, τελικά 8 ώρες πτήσης με ένα μωρό στην αγκαλιά τους!

10/10 Δομινίκος, το 27ο.04.2015

μια τακτική και αξιόπιστη εταιρεία σε ανταγωνιστικές τιμές

Στο ταξίδι μου Guadeloupe-Paris προτιμώ αυτήν την εταιρεία που προσφέρει ελάχιστες υπηρεσίες παρόμοιες με την Εθνική Εταιρεία Air France με ένα πιο εύχρηστο πρόγραμμα αφοσίωσης, καθώς είναι κοινόχρηστο με την οικογένεια ή τους φίλους και πάνω απ ‘όλα αποφεύγει το άγχος πολύ συχνό για να αντιμετωπίσει μια απεργία με Η εθνική μας εταιρεία .

10/10 Δεξαμενή, 15ος.04.2015

Πτήσεις προς τις Αντίλλες

Ειλικρινά αυτή η αεροπορική εταιρεία δεν έχει τίποτα να ζηλεύσει τους ανταγωνιστές της. Όλα είναι απλά επιλέγουμε ακόμη και τη θέση του ! Η υπηρεσία On -board είναι η ίδια με την Air France, μια εξαιρετική επιλογή γεύματος ταινιών .

Σφάλμα φόρτωσης ειδοποίησης

Κάθε ειδοποίηση ελέγχεται από το συντακτικό μας προσωπικό. Σας ζητάμε να σέβεστε ορισμένους κανόνες: σωστή γλώσσα, σεβαστή και ευγενική γνώμη, εποικοδομητική γνώμη σχετικά με ένα πραγματικό γεγονός, ρητό τίτλο γνώμης. Οποιαδήποτε ειδοποίηση δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους κανόνες θα απορριφθεί συστηματικά και δεν θα φέρει καμία αμοιβή. Απορρίπτονται επίσης, απόψεις άλλου ιστότοπου, διαφήμιση ή ανεπιθύμητα μηνύματα, αιτήματα χορηγίας και εκείνες που περιέχουν προσωπικά δεδομένα ή διευθύνσεις URL.

Corsair Avis

Καταστροφική υπηρεσία ! Θέλουμε να κλείσουμε ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής για τη Γκουαντελούπα. Έχοντας μια αμφιβολία για τις ημερομηνίες, βάζουμε μια επιλογή … ο ιστότοπος δεν λειτουργεί, ξεκινάμε ξανά σε περίπτωση, ακόμα όχι … αποτέλεσμα: μου πήρε 2 φορές αλλά δεν υπάρχει συνοπτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οπότε δεν υπάρχει αριθμός κράτησης ! Αδύνατο να έχετε τις πληροφορίες από τη γάτα, ανεξάρτητα από το πόσο να τους εξηγήσετε, απαντώ: “Ποιος είναι ο αριθμός κράτησης σας ? “, Είτε πρόκειται για ένα ρομπότ, είτε για ρεκόρ βλακείας ! Όσο για τον προσαυξρωμένο αριθμό … Σας αφήνω να παρακολουθήσετε τα άλλα σχόλια για να λάβετε μια ιδέα ! Σήμερα, ένας υπάλληλος της Corsair τελικά μου υπενθύμισε, αλλά σε μια συνάντηση, δεν μπορούσα να απαντήσω. Ακούω το μήνυμα όπου μου εξήγησα ότι υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα και ότι δεν έπρεπε να πληρώσω, αλλά ότι πήγαινε ούτως ή άλλως (αλλά με αποζημιώ !) και ότι τώρα πρέπει να πληρώσετε το ταξίδι για ένα ποσό € 2.000 πιο ακριβό από αυτό που εμφανίστηκε . Εάν αμφισβητήσατε ότι η Corsair ήταν καταστροφή, αυτή είναι νέα απόδειξη !

Ημερομηνία εμπειρίας: 17 Σεπτεμβρίου 2023

Η αναφορά διαφάνειας 2022 είναι διαθέσιμη

Εξαιρετική πρώτη εμπειρία με ..

Εξαιρετική πρώτη εμπειρία με αυτήν την εταιρεία σε πτήση του Παρισιού-Μ-Μονοπολικό τον Αύγουστο.
Ένα φιλικό και πολύ φιλικό προσωπικό. Καθίσματα με πολύ χώρο και πολλές ψυχαγωγίες στην οθόνη που διατίθενται σε κάθε επιβάτη.
Καλής ποιότητας γεύματα, καλύμματα, μαξιλάρια και ακουστικά διαθέσιμα.
Δεν θα διστάσω να σιδερώ να σιδερώ.

Ημερομηνία εμπειρίας: 18 Αυγούστου 2023

Βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου ..

Βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στο Παρίσι /Άγιος Ντενίς Λος
Συνάντηση .
Πτήση που έγινε 12/22, 8 μήνες αργότερα καμία επεξεργασία του αρχείου μου, χωρίς αποζημίωση.
Εξυπηρέτηση πελατών που λέει ότι δεν έχω λάβει τα έγγραφα, στέλνω τα έγγραφα μέσω ταχυδρομείου στο “Επιστολή Ακολούθησε” Επτά 2023 Παίρνω επαφή με καμία είδηση ​​και η ίδια απάντηση “αρχείο είναι η διαδικασία” χωρίς καμία εξήγηση.
Ανίκανη εξυπηρέτηση πελατών, ακούγοντας το τίποτα, πληροφορίες στο τίποτα .
Η Corsair θέλει να είναι μια εταιρεία που είναι ικανοποιημένη για να συγκεντρώσει εκατομμύρια και να κακομεταχειρίζεται τους πελάτες της
Χωρίς αρχείο Ακολουθήστε -up
Εξυπηρέτηση πελατών που επαναλαμβάνει ένα κείμενο πανομοιότυπο με κάθε κλήση και δεν ακούει, απογοητευτικό απογοητευτικό να φύγει
Corsair το
Εταιρεία που το βάζει
Ο πελάτης και η φθορά και η φθορά ωθούν στον πελάτη να εγκαταλείψει την αποζημίωσή του.
Ντροπιασμένος

Ημερομηνία εμπειρίας: 29 Δεκεμβρίου 2022

Κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών για ..

Κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών για τροποποίηση πτήσης. Εκπληκτική κλήση επειδή ειδικός αριθμός. Αποτέλεσμα 27 ευρώ του τηλεφώνου επιπλέον.

Ημερομηνία εμπειρίας: 05 Αυγούστου 2023

Πολύ δυσαρεστημένος

Πολύ δυσαρεστημένο, αδύνατο να επιστραφούν (ωστόσο με ασφάλιση ακύρωσης) η Corsair πηγαίνει σε κύκλους για 6 μήνες τώρα. (Έτσι-αποκαλούμενες) διαδικασίες ελλιπείς σε ξεδιάντροπα ψέματα. Σε ποιον γελάμε ? Πελάτες, φυσικά, αλλά και υπάλληλοι.

Ημερομηνία εμπειρίας: 20 Ιουλίου 2023

Corsaire Flight 927 της 08/09/2023 σε…

Η ροή Corrage 927 της 08/09/2023 από το PAP περισσότερο από 4 ώρες πίσω για να ανακτήσει τις βαλίτσες συν μια προσγείωση στη μεταφορά της άσφαλτο όπως οι σαρδέλες στο Orly Terminal A Calvary για εισιτήρια από 900 έως 1000 €
Κανένας σεβασμός για τους επιβάτες δεν είμαι σίγουρος ότι θα ταξιδέψω με αυτήν την εταιρεία που δεν συνιστάται

Ημερομηνία εμπειρίας: 10 Αυγούστου 2023

Corsair να φύγει από τον κλέφτη ακύρωση των πτήσεων με τεράστιες πτήσεις

Γεια σας αγοράζω το εισιτήριό μου τον Δεκέμβριο σε άμεση πτήση με την Corsair για διαμονή στο Bamako. 2 μήνες πριν από το ταξίδι αποφασίζουν να υποβληθούν στο ταξίδι σε μια μικρή εταιρεία που ονομάζεται Hifly και να αλλάξει το αεροδρόμιο αναχώρησης. D -ημέρα, 19 Ιουλίου κάνουμε όλες τις διατυπώσεις και 1 ώρα πριν από την απογείωση μας λένε ότι η πτήση ακυρώνεται και δίνουμε τις αποσκευές μας. Μεταφέρουμε στο ξενοδοχείο, επιτρέποντάς μας να φέρουμε τις δεκάδες βαλίτσες μας.

Στη συνέχεια, για 24 ώρες περιμένουμε. Την επόμενη μέρα μαθαίνουμε ότι η πτήση αναβάλλεται σε 5 ημέρες αργότερα. Ο λόγος επικαλέστηκε σοκ των πτηνών . Να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις αποζημίωσης είναι σκανδαλώδες.Είναι μια εταιρεία που θα εξαλείψει να φύγει. Χάνουμε 5 ημέρες Dr Lances#Flycorsair#Κλέβες#Compagnieaeaf#Bamako

Ημερομηνία εμπειρίας: 19 Ιουλίου 2023

Corsair, Air Pirates, μην τους εμπιστεύεστε.

Corsair, Air Pirates, μην τους εμπιστεύεστε.
Την ημέρα της πτήσης (Παρίσι> Pointe-à-Pitre), ο γιος μου έχασε το διαβατήριό του πριν από την απογείωση. Ειδοποίησα αμέσως το προσωπικό του αεροδρομίου, τις υπηρεσίες ασφαλείας, το προσωπικό της εταιρείας Corsair στο αεροδρόμιο και το προσωπικό του Οργανισμού Πωλήσεων Corsair στο Orly 4 πριν από την απομάκρυνση του αεροπλάνου. Ο συνομιλητής μου μου είπε “ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και ότι έπρεπε να δω με την πλατφόρμα πωλήσεων εισιτηρίων”.
Αγόρασα εισιτήρια πηγαίνετε για να φύγετε ούτως ή άλλως. Και ανακάλυψαν χάρη σε έναν φίλο (την ίδια εμπειρία) που η Corsair μας είχε διαγράψει από την πτήση επιστροφής μας: Στις συνθήκες πώλησης, μια πτήση “no-show” (δεν παρουσιάζουμε τον εαυτό μας) οδηγεί στη διαγραφή των εισιτηρίων επιστροφής. Ο Corsair κάλεσε το Tel (+ στο Comptoir στο Orly) δεν με είχε ειδοποιήσει. Τηλεφώνησα, ήμουν κρεμασμένος στη μύτη.
Υπενθύμισα την Corsair για να δούμε αν θα μπορούσαν να μας επαναφέρουν στην πτήση επιστροφής μας. Είχα πληρώσει το AR € 4600 για 4 επιβάτες. Υπήρχαν θέσεις online με επιτόκιο € 5.200 για 4 θέσεις για την επιστροφή μόνοι. Ο Corsair αρνήθηκε. Και ως εκ τούτου εισπράττησα τα εισιτήρια πληρωμής μου + τα εισιτήρια επιστροφής που παραδόθηκαν στο διαδίκτυο, που αναδείχθηκαν από άλλους επιβάτες.
Έκανα ένα παράπονο. ταξινομημένο “clotulated” χωρίς καν μια απάντηση από την υπηρεσία After -sales. Επανακίνησα “ένα παράπονο και περιμένω μια απάντηση.
Η Corsair και η ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων αναφέρονται στην μπάλα χωρίς να σέβεστε τον πελάτη.
Σκανδαλώδης κυνισμός. Και θα ήταν απαραίτητο να διαμαρτυρηθούν για τις εταιρείες που δεν μπορούσαν να πετάξουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ?? Που μπορούν να αντέξουν οικονομικά στους πελάτες ρακέτας σε αυτό το σημείο .

Ημερομηνία εμπειρίας: 05 Αυγούστου 2023

Γεια σας πήρα 2 αεροπορικά εισιτήρια για ..

Γεια σας πήρα 2 εισιτήρια για τα αεροπλάνα μόνο στην πτήση UM από τις 7:45 μ.μ . Τα παιδιά μου δεν είχαν ως γεύμα το πρωινό το πρωί πριν παρακολουθήσουν ήταν η 1η πτήση τους μόνη σας την επόμενη φορά που θα είναι με μια άλλη εταιρεία . Το αεροπλάνο έπρεπε να καθυστερήσει

Ημερομηνία εμπειρίας: 03 Ιουλίου 2023

Μηδέν

Σχεδόν δεν ήμουν σε θέση να βγάλω το δρόμο μου, όταν έφτασα 1h30 πριν από την αναχώρηση. Έπρεπε να διαπραγματευτώ για να μπορέσω να ξεκινήσω. Μία φορά στο αεροπλάνο, έφυγε από 30 λεπτά αργά.

Πτήση επιστροφής: 2 ώρες πίσω από την απογείωση. Μετά από καταγγελία, καμία αποζημίωση σχετικά με το πρόσθετο κόστος έπρεπε να έχω ταξί και να αλλάξω το εισιτήριο τρένου μου.
Η υπηρεσία μετά την Sales μας απαντά με όλα τα απρόσωπα και απρόσωπα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν υπάρχει σεβασμός για τους πελάτες, παρά τις αυξήσεις των τιμών

Ημερομηνία εμπειρίας: 05 Ιουνίου 2023

Για να φύγω οι χρόνοι που δεν σεβαστές αλλάζουν ..

Για να φύγουν οι χρόνοι που δεν σεβάστηκαν την αλλαγή της συσκευής, έτσι ώστε περισσότερες θέσεις που κρατούσαν τις ξεχωριστές οικογένειες που τα παιδιά τοποθετούνται δίπλα στο άγνωστο μια πραγματική αναταραχή Το ξεπερασμένο πλήρωμα είναι οι επιβάτες που έχουν συμφωνήσει καλύτερα. Ανήκουστο χωρίς να μετράτε τα τρόφιμα μολύνει δυσάρεστα καθίσματα για κάποιες κολλημένες αδύνατο να τους μειώσετε για ύπνο..11πμ με αεροπλάνο. Και καμία πληροφορία ποτέ ξανά. Αυτό για να πάει
Η καθυστερημένη απόδοση για 1 γαλλικό επιβάτη που επέστρεψε από διακοπές απορρίφθηκε επειδή ένας μεταφορέας βηματοδότησης. Έπρεπε να φύγει από το αεροπλάνο στο πεδίο.ΕΤΣΙ. καθυστέρηση.

Ημερομηνία εμπειρίας: 08 Φεβρουαρίου 2023

Η πτήση αναβλήθηκε SS924 στις 06/22 έως 23/06 στο…

Η πτήση αναβλήθηκε SS924 στις 06/22 έως 23/06 στις 9:00 π.μ. έως τις 8:00 π.μ. Υπηρεσία καταστροφική διαχείριση. Ακόμη και τα παιδιά μόνο δεν έχουν ληφθεί μέριμνα με μηδενικό αιχμηρό

Ημερομηνία εμπειρίας: 22 Ιουνίου 2023

Φύγετε προς άλλες εταιρείες

Φύγετε προς άλλες εταιρείες
Μπλοκαρισμένο εκκρεμείς στο αεροπλάνο St Denis χθες για 4 ώρες πριν από την απογείωση
Υποτίθεται ότι το πρόβλημα του οπίσθιου ανέμου για απογείωση. Διατηρήσαμε το αεροπλάνο SNS για να μας προσγειωθεί. Αποτέλεσμα σχεδόν 5 μ.μ. στη συσκευή και κατά την άφιξη στο Orly . Έπρεπε να εκπληρώσουν τις αποσκευές της συνολικής αμοιβής για τους επιβάτες ! Χωρίς βαλίτσες για κανέναν . Εξυπηρέτηση πελατών που εδρεύει στο Μαρόκο ή άλλο και ποιος δεν καταλαβαίνει τίποτα . Ντροπή μην αγοράζετε εισιτήριο corsair

Ημερομηνία εμπειρίας: 26 Απριλίου 2023

Έκανα πτήση

Έκανα πτήση, Παρίσι, Pointe-à-Pitre, 23 Μαρτίου 2023 Κράτηση, που έγινε στο Opodo, Αναφορά 1101 58 02 417
Περιμένω επιστροφή χρημάτων μετά από λάθος από το Opodo 1482 ευρώ και μου λένε να περιμένω επιστροφή χρημάτων από την Corsair για να με πληρώσει και η Corsair δεν θέλουν να με ενημερώσουν, γι ‘αυτό κάνω μόνο το δικό του .

Ημερομηνία εμπειρίας: 23 Μαρτίου 2023

Να συνιστάται για το Παρίσι-το…

Να μην συνιστάται στις πτήσεις Maurice του Παρισιού.
Όντας σε σχέση με την κόρη μας 5 ετών, είναι απλά αδύνατο να καθίσετε δίπλα -δίπλα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε 3 θέσεις. Ο αλγόριθμος καθιστά δυνατή την πληρωμή μόνο ενός τόπου (στην οικονομική θέση και σε “κλασικά” μέρη). Αυτό μόλις ανοίξει η εγγραφή, 72 ώρες πριν από την πτήση. Ditto στο αεροδρόμιο πριν από την αναχώρηση, όπου οι μετρητές ανοίγουν πάνω από 20 λεπτά αργά, ενώ καλείται ρητά να φτάσει με 4 ώρες νωρίτερα.
Συνεπώς, η εξυπηρέτηση πελατών και οι οικογένειες παραμένουν απογοητευτικές.
Επιπλέον, τα νέα αεροπλάνα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα άβολα (για τις 11:30 π.μ. και 12 μ.μ. αντίστοιχα).

Ημερομηνία εμπειρίας: 23 Απριλίου 2023

Καλώς

Δυσκολεύομαι να πιστέψω μερικά σχόλια, φαίνεται να κυκλοφορεί μερικές φορές. Όλοι οι πράκτορες της Corsair θα μπορούσα να είχα πολύ ευγενικό (κάποιος ήταν σίγουρα λίγο γρήγορα, αλλά υπήρχαν άνθρωποι :)) και ψάχνοντας για μια λύση μετά από καθυστέρηση στην κλοπή. Όλα πολύ επαγγελματικά (ειδικά μετά την πτήση της προηγούμενης ημέρας ήταν ταραχώδη γι ‘αυτούς επειδή ασχολούνταν με ένα απόσπασμα που αρνήθηκε να σβήσει την άρθρωσή του στην καμπίνα. Χωρίς σχόλιο), Flight Comfort OK (τα γεύματα ήταν καλά), προσωπικά θα έκανα μια πτήση από αυτήν την εταιρεία χωρίς πρόβλημα

Ημερομηνία εμπειρίας: 14 Αυγούστου 2022

Υπεξαίρεση χρημάτων

Αδύνατο να αποκτήσω την επιστροφή χρημάτων των εισιτηρίων μου μετά από περισσότερο από 3 μήνες, 4 ανταλλαγές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 5 κλήσεις προς την εξυπηρέτηση πελατών. Πάντα η ίδια απάντηση: “Περιμένετε, βρίσκεται σε εξέλιξη με την χρηματοπιστωτική υπηρεσία” ή στη συνέχεια “η επιστροφή χρημάτων ξεκίνησε, αλλά συναντήσαμε μια εσωτερική BP” χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, επειδή η τηλεφωνική πλατφόρμα δεν είναι σε θέση να περάσει ούτε αυτή τη διάσημη χρηματοοικονομική υπηρεσία, ούτε καν. Οποιοσδήποτε υπεύθυνος. Σαφώς, ο Corsair χρησιμοποίησε τα χρήματά μου για τους θησαυρούς του για περισσότερο από τρεις μήνες. Καθαρή και απλή απάτη. Κατάλαβα το ταξίδι MTV Mediator και εκεί, χωρίς επιστροφή. Απλά πρέπει να υποβάλω καταγγελία για εκτροπή.

Ημερομηνία εμπειρίας: 23 Δεκεμβρίου 2022

Από το Quoune Compagnie δεν συνιστάται σε περίπτωση προβλήματος του ονόματος ADI τελικά ξεκίνησε με το ..

Τι τελικά ξεκίνησε από την αρχή ! Μετά από ένα σφάλμα εισόδου στο όνομα της μητέρας μου -στη νίκη αντί του Victorine, πρέπει να έχω περάσει από το 3917 (0,35 σεντ/ λεπτά) και μόνο με σταθερή θέση. Εξοπλίζω τον εαυτό μου σε € 21 και κάνω ένα πρώτο τηλεφώνημα 8 λεπτών για τίποτα, επειδή ο χειριστής με κρέμεται. Μια δεύτερη φορά χθες 34 λεπτά, ώστε να μου λένε να στείλω ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα έντυπα.πελάτες τι έκανα. Παρεμπιπτόντως, η αλλαγή του ονόματος κοστίζει 80 € (PS που 40 € για δύο επιστολές για αλλαγή 🙂 Περιμένοντας μια επιστροφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να έχετε τον σύνδεσμο πληρωμής. Δεν λαμβάνω τίποτα ούτε αναγνώριση παραλαβής ούτε σύνδεσης. Θυμάμαι για άλλη μια φορά σήμερα για περισσότερα από 30 λεπτά (γιατί τόσο πολύ, επειδή ο χειριστής έπρεπε να ελέγξει πολλά από τα πράγματα όταν συμβαίνει 4 φορές για κατά μέσο όρο 3 λεπτά lol εξηγείται) έτσι ώστε να μου στέλνετε τον σύνδεσμο. Δεν ξέρω αν σας επιτρέπει να αυξήσετε το ακατέργαστο περιθώριο σας, αλλά είναι κυριολεκτικά μικρό . Αν μπορούσα να δώσω ένα μηδενικό αστέρι, δεν θα το έκανα ξανά, ταξιδεύω με αυτήν την εταιρεία. Επειδή μια αλλαγή εισιτηρίου που είχε κόστος € 3 χθες αυξήθηκε σε € 133 την επόμενη μέρα, πάνω από € 233 και κοντά € 25 έξοδα κλήσης.

Ημερομηνία εμπειρίας: 20 Ιουλίου 2023

Χειρότερη αεροπορική εταιρεία

Χειρότερη αεροπορική εταιρεία. Ήμασταν περισσότερο από 4 ώρες αργά, χωρίς σνακ και χωρίς πληροφορίες.
Δεν θέλουν να αντισταθμίσουν τους επιβάτες τους όταν μας κάνουν να υποφέρουμε ζημιά.
Για να αποφύγετε απολύτως ή θα χάσετε τα χρήματά σας

Ημερομηνία εμπειρίας: 11 Μαρτίου 2023

Καθυστέρηση Vol1H45

Καθυστέρηση πτήσης, αποσύνθεση Μια ασπίδα έκανε όλους τους επιβάτες να κραυγάζουν καμία πληροφορία για το. Περιστατικό. Προσωπικά καθόλου φρικιαστικά τρόμο, η παλιά οθόνη τακτικής δεν λειτουργεί. Καμία επιλογή στην ταινία ούτε στη μουσική ούτε στο τίποτα στο τέλος. Το stewart πώς να ουρλιάζει σε αυτό γιατί δεν μπορούσα να βάλω τη βαλίτσα της καμπίνας μου σωστά όχι γεια σου κυρία at’dez σε βοηθά. Ένα σκάνδαλο που δεν θα φύγει ποτέ από τη ζωή μου θα ταξίδευα με τον Corsair. Προτιμώ να πληρώσω 500 E επιπλέον και να έχω μια υπηρεσία όπως η Air France ! Φεύγετε αυτήν την εταιρεία. Αυτό το FU 8 H50 του εφιάλτη

Ημερομηνία εμπειρίας: 12 Απριλίου 2023

Αυτή η εταιρεία ανήκει σε εσάς ?

Διεκδικήστε το προφίλ σας για πρόσβαση στα δωρεάν εργαλεία TrustPilot και ενισχύστε τις σχέσεις των πελατών σας.

Επιχειρηματικές δραστηριότητες για προβολή

Μη μεταβαλλόμενο προφίλ

Χωρίς ίχνος αιτήσεων γνώμης

Οι πελάτες εγκαταλείπουν τις απόψεις της δικής τους πρωτοβουλίας

Η αναφορά διαφάνειας 2022 είναι διαθέσιμη

Αυτή η εταιρεία ανήκει σε εσάς ?

Διεκδικήστε το προφίλ σας για πρόσβαση στα δωρεάν εργαλεία TrustPilot και ενισχύστε τις σχέσεις των πελατών σας.

Κατηγορία