Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Γιατί παίρνουν φωτιά και πρέπει να ανησυχείτε γι ‘αυτό? CNET France, γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πυροδοτούν?

Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά

Συχνά δημοσιευμένο λόγω εντυπωσιακών εικόνων, οι πυρκαγιές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ευτυχώς πολύ σπάνιες. Αλλά γιατί μπορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να πυροβολήσει και γιατί η φωτιά είναι τόσο ανθεκτική ? Απάντηση σε αυτό το άρθρο.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Γιατί παίρνουν φωτιά και πρέπει να ανησυχείτε γι ‘αυτό ?

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου κάνουν δύο πράγματα πολύ καλά: τροφοδοτούν ένα ευρύ φάσμα συσκευών, smartphones με ηλεκτρικά φορτηγά και καίγονται καλά. Σας εξηγούμε αυτό το φαινόμενο, γιατί πρέπει να τεθεί σε προοπτική και τι γίνεται για να το διορθώσετε.

Marc Zaffagni με CNET.com

Δημοσιεύτηκε στις 12/12/2022 στις 7:00 μ.μ. | Ενημερώθηκε στις 12/12/2022

Electric Cars: Γιατί παίρνουν φωτιά και πρέπει να ανησυχείτε γι 'αυτό;

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν εισβάλει σε όλα τα κρυμμένα κρυμμένα σπίτια, τις τσέπες μας και τους δρόμους μας, αλλά είναι επίσης τέλειες πυρκαγιές. Το υγρό διάλυμα που περιέχουν είναι εξαιρετικά εύφλεκτο σε θερμοκρασία δωματίου, το εσωτερικό τμήμα της μπαταρίας που ονομάζεται Cathode είναι μια πηγή οξυγόνου και αν τα εσωτερικά μέρη της μπαταρίας έρχονται σε επαφή, θερμαίνονται γρήγορα και αρκετά για Ignite. Οι ρυθμιστές αεροπορικών μεταφορών και οι κύριες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν θεσπίσει πολύ αυστηρούς κανόνες σχετικά με τη μεταφορά αυτών των μπαταριών.

Μεγάλοι τίτλοι λίγο ένδοξοι

Το Big Bang της συνειδητοποίησης της πυρκαγιάς από μπαταρίες ιόντων λιθίου ήταν η υπόθεση Samsung Galaxy Note 7, η οποία απαγορεύτηκε στις εμπορικές πτήσεις το 2016. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πυρκαγιές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάνουν τακτικά πρωτοσέλιδα. Συνέβη αρκετές φορές με μοντέλα Tesla αλλά όχι μόνο. Πέρυσι, το Chevrolet Bolt αναγκάστηκε να σταθμεύσει έξω και μακριά από άλλα αυτοκίνητα, ενώ η General Motors λύνει ένα πρόβλημα πυρκαγιάς μπαταρίας. Σήμερα, τα σκούτερ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα καθιστούν τα πρωτοσέλιδα, ενώ ορισμένα συλλογικά κτίρια τους απαγορεύουν και το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης εξετάζει νέους κανόνες για την απαγόρευση της χρήσης χρησιμοποιημένων μπαταριών ιόντων λιθίου.

Ακόμα και σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, η Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων Καταναλωτών έχει εντοπίσει 25.000 περιπτώσεις μπαταριών ιόντων λιθίου που έχουν υπερθερμανθεί σοβαρά μεταξύ 2017 και 2021, για να μην αναφέρουμε τα αυτοκίνητα και άλλα οχήματα που δεν εμπίπτουν στην ικανότητά της.

Τι ενεργοποιεί μια πυρκαγιά μπαταρίας ?

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας Κατοικίας, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου γενικά καίγονται όταν εμφανίζεται μία από τις ακόλουθες τέσσερις καταστάσεις:

  • Εσφαλμένο φορτίο
  • Υπερβολική πρόσκληση της μπαταρίας
  • Διόγκωση και ρήξη μπαταριών λόγω κακής σχεδίασης, κατασκευής ή φόρτωσης
  • Φυσική βλάβη που προκαλεί ανεξέλεγκτη επαφή μεταξύ των εσωτερικών τμημάτων της μπαταρίας.

Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα ξεφεύγουν από τον άμεσο έλεγχο του χρήστη. Μόνο η πρόληψη της σωματικής βλάβης είναι ένας παράγοντας στον οποίο έχουμε πάρει.

Πώς να απενεργοποιήσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη φωτιά

Οι επαγγελματίες πυροσβέστες λένε ότι η διαχείριση ενός ηλεκτρικού οχήματος στη φωτιά είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή: χρησιμοποιούν πολλά (και συχνά πολύ) νερού για να περιέχουν τη φωτιά, αφήστε την μπαταρία να καταναλωθεί από μόνη της και να διατηρεί το σφάγιο του απομονωμένου αυτοκινήτου για Αρκετές ημέρες σε περίπτωση που τα υπόλοιπα κύτταρα είναι ενεργοποιημένα, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο.

Υπάρχουν καλύμματα εξαφάνισης που εμποδίζουν το οξυγόνο που χρησιμοποιείται για τις πυρκαγιές αυτοκινήτων, αλλά έχουν ελάχιστη επίδραση σε μια πυρκαγιά ηλεκτρικού οχήματος επειδή η μπαταρία βρίσκεται στο πλαίσιο και είναι αυτο -βαθμονομημένη σε οξυγόνο.

Ένα πρόβλημα που πρέπει να τεθεί σε προοπτική

Οι πυρκαγιές αυτοκινήτων είναι Λεγεώνα, περίπου 500 φορές την ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και είναι σπάνια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πράγματι, οι τελευταίοι έχουν εξελιγμένα συστήματα θερμικής διαχείρισης των οποίων τα βενζινοκίνητα δεν έχουν το ισοδύναμο στο κύκλωμα τροφοδοσίας καυσίμου τους. Ας προσθέσουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα βρίσκονται στην αρχή της καμπύλης ανάπτυξης αυτών των συσκευών, ενώ τα θερμικά αυτοκίνητα έχουν εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό όλες τις πιθανές βελτιώσεις. Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα γίνουν ασφαλέστερα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Το μέλλον της μπαταρίας ιόντων λιθίου

Το Lithium Ion είναι ένα όνομα Nipper που περιλαμβάνει συνδυασμούς που χρησιμοποιούν νικέλιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο, αλουμίνιο, σίδηρο και άλλα μέταλλα και μέταλλα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι μια παραλλαγή του ιόντος λιθίου που ονομάζεται φωσφορικό σιδήρου Lithié (LifePo4). Μια πρόσφατη δοκιμή που διεξήχθη από την αμερικανική ομοσπονδιακή αεροπορία αποκάλυψε ότι αυτή η διατύπωση παράγει τη χαμηλότερη αύξηση της θερμοκρασίας των τύπων ιόντων λιθίου κατά τη διάρκεια της θερμικής δραπέτης και ότι είναι λιγότερο πιθανό να αναφλέξει τα παρακείμενα κύτταρα.

Η Ford είναι ένας από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που υιοθετούν το συνδυασμό φωσφορικών σιδήρου Lithié επειδή σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε πολλούς κύκλους φορτίου με χαμηλή απώλεια χωρητικότητας και χρησιμοποιεί φθηνότερο, πιο άφθονο και λιγότερο τοξικό βασικό υλικό, τόσο στο πολιτικό χημικό σχέδιο. Το μειονέκτημα αυτών των μπαταριών είναι ότι τείνουν να είναι λίγο βαρύτερο και να έχουν χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από άλλες συνθέσεις, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα κυττάρων για να αποκτήσουν την ίδια αυτονομία.

Η άλλη πιθανή πρόοδο στην ασφάλεια της μπαταρίας θα μπορούσε να προέλθει από συμπαγείς μπαταρίες, οι οποίες εξαλείφουν το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο του εύφλεκτου υλικού που περιέχεται στις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη των Εθνικών Εργαστηρίων της Sandia, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης φαίνεται να είναι πολύ πιο ασφαλείς, ακόμη και αν καίγονται όταν ωθούν πέρα ​​από τα λογικά όρια.

Η πυρασφάλεια των μπαταριών είναι σημαντική επειδή είναι σε αυτό από την οποία η αντίληψή μας για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, των σκούτερ και των ηλεκτρικών ποδηλάτων εξαρτάται όταν τα χρησιμοποιούμε και τις σόμπες.

Διαβάστε επίσης

Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά ?

Συχνά δημοσιευμένο λόγω εντυπωσιακών εικόνων, οι πυρκαγιές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ευτυχώς πολύ σπάνιες. Αλλά γιατί μπορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να πυροβολήσει και γιατί η φωτιά είναι τόσο ανθεκτική ? Απάντηση σε αυτό το άρθρο.

Οι πυρκαγιές αυτοκινήτων είναι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, εθελοντές, αλλά μερικές φορές μπορούν επίσης να είναι τυχαίες και λόγω δυσλειτουργίας. Συχνά, μετά από πυρκαγιά, όταν το αυτοκίνητο είναι πρόσφατο, ο κατασκευαστής διερευνά και οργανώνει μια εκστρατεία ανάκλησης εάν η πυρκαγιά προκύπτει από ελάττωμα παραγωγής.

Με την εμφάνιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια και τα πολλά ερωτήματα που περιστρέφονται γύρω από μια τεχνολογία η οποία, τυχαία, παραμένει αρκετά “νέα” σε σύγκριση με τα θερμικά αυτοκίνητα, τα περιστατικά και ειδικότερα τις πυρκαγιές που τους αφορούν, κάνουν το λιπώδες λάχανο του εξειδικευμένου τύπου. Μπορείτε να αναφέρετε τη φωτιά του αυτοκινήτου το καλοκαίρι του 2022 στο Gironde, το οποίο οφειλόταν σε ηλεκτρικό ελάττωμα … ενός θερμικού φορτηγού ! Ή το hyundai kona με μπαταρία a priori ελαττωματικό.

Πολλά αντικείμενα υπογραμμίζουν αυτό ή ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο (συχνά Tesla, αφού είναι από καιρό “μόνοι” και πολυάριθμα στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων) λεία σε πυρκαγιά.

Ως αποτέλεσμα, στη συλλογική φαντασία, και είναι απολύτως φυσιολογικό, έχουμε ακούσει τακτικά, λανθασμένα, ” ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πιο πιθανό να πυρπολήσει από μια θερμική“” . Για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα, Αυτές οι πυρκαγιές είναι συχνά εντυπωσιακές και βίαιες, δεδομένου του γεγονότος ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πολύ ενεργειακές πυκνές. Αυτό επομένως οδηγεί σε μια μακρά και επίμονη πυρκαγιά, αναγκάζοντας τους στρατιώτες πυρκαγιάς να αντιμετωπίσουν επίμονα και θεαματικά φώτα. Παρακάτω, εδώ είναι για παράδειγμα ένα μοντέλο Tesla Set Fire και δεν έχει καμία σχέση με αυτό ενός θερμικού αυτοκινήτου.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Πώς παρεμβαίνει μια πυρκαγιά ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Για ένα θερμικό αυτοκίνητο, οι αιτίες μιας φωτιάς μπορεί να είναι πολλαπλά. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτό ακολουθεί ένα τροχαίο ατύχημα, ενώ τα ελαττώματα κατασκευής και οι κακές επισκευές φτάνουν αντίστοιχα στη δεύτερη και την τρίτη θέση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές καυσίμου, αποτυχίες του ηλεκτρικού συστήματος, σημαντική πηγή θερμότητας (υπερθέρμανση του κινητήρα κλπ.), Πρόβλημα καταλύτη ..

Καθώς είστε σίγουρα χωρίς να το γνωρίζετε, Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τεχνικά λιγότερο πολύπλοκα από τα θερμικά αυτοκίνητα (απουσία πολλών υγρών, σύμπλοκα κιβωτίων ταχυτήτων, εξαιρετικά εύφλεκτα στοιχεία, κ.λπ.), επομένως, θα πρέπει να υπόκεινται λιγότερο σε πυρκαγιές. Αλλά θα επιστρέψουμε λίγο χαμηλότερα.

Παρ ‘όλα αυτά, τι μπορεί να κάνει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για φωτιά ? Όπως και με τα θερμικά μοντέλα, οι λόγοι μπορεί να είναι πολλαπλοί, αλλά είναι γενικά πολύ διαφορετικοί. Η επιδείνωση της καλωδίωσης και των μπαταριών είναι γενικά τα πιο εκτεθειμένα στοιχεία που προκαλούν τη φωτιά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 100 % ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται στην πλειοψηφία των πολύ πρόσφατων περιπτώσεων, αυτές οι ανησυχίες δεν τους απασχολούν ακόμη.

Οι συχνότεροι κίνδυνοι για τις μπαταρίες που αφορούν το νέο αυτοκίνητο, ειδικά συχνά οφείλονται υπερφόρτωση και υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά εκεί ξανά, Αυτά είναι κατασκευαστικά ελαττώματα στην πλειονότητα των περιπτώσεων όπου η υπερφόρτωση και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι μόνο επιβαρυντικοί παράγοντες. Τα περισσότερα ελαττώματα μπαταρίας οφείλονται στους προμηθευτές και όχι στους κατασκευαστές.

Ο προσδιορισμός της πηγής μιας πυρκαγιάς ενός αυτοκινήτου, θερμικής ή ηλεκτρικής, είναι γενικά πολύ περίπλοκη, καθώς το αυτοκίνητο είναι γενικά πλήρως ασβεστοποιημένο και τα ίχνη της προέλευσης της φωτιάς έχουν εξαφανιστεί.

Γιατί τα φώτα είναι τόσο πεισματάρια ?

Αυτό που εξηγεί την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης αυτών των πυρκαγιών είναι πράγματι λόγω της επίδρασης “καινοτομίας” του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά και ορισμένων πολύ μολυσματικών ομάδων που μισούν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να επισημάνουν αυτό το είδος προβληματικού. Αλλά ο κύριος λόγος για αυτήν την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης είναι κυρίως επειδή Αυτές οι πυρκαγιές είναι ξαφνικές, πεισματικές και πολύ εντυπωσιακές.

Μερικοί συγκρίνουν ακόμη και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με εκείνες που σχετίζονται με το αέριο. Πρόσφατα, ένα βίντεο από τη φωτιά ενός ηλεκτρικού λεωφορείου στο Παρίσι έχει περιοδεύσει στον ιστό, ειδικά επειδή οι εικόνες ήταν αρκετά εντυπωσιακές. Τα φώτα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολύ περίπλοκα για να απενεργοποιήσουν τους πυροσβέστες, τα μοντέλα αυτά είναι η δική τους πηγή καυσίμου, Μπορούν να καούν για ώρες και να είναι δύσκολο να κρυώσουν.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Έτσι, ακόμη και όταν μια πυρκαγιά φαίνεται να εξαφανίζεται, Μπορεί να πάρει γρήγορα απρόθυμο, Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πυροσβέστες είναι πλέον εκπαιδευμένοι στην εξαφάνιση των πυρκαγιών σχετικά με τα οχήματα με μπαταρίες (υβριδικά και ηλεκτρικά). Πριν από μερικά χρόνια, ο Tesla είχε προετοιμάσει ακόμη και έναν οδηγό που προετοιμάστηκε για πρώτες βοήθειες. Στο ίδιο πνεύμα, η General Motors έχει επίσης δημιουργήσει, στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατάρτιση για πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πυρκαγιάς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Μια νέα πρόκληση για τους πυροσβέστες

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν καίγονται σαν θερμικά αυτοκίνητα. Αυτό είναι κυρίως οι πυροσβέστες που δεν είδαν πολύ καιρό πριν από την πλευρά του Σακραμέντο μετά τη φωτιά ενός μοντέλου Tesla S: 17.000 λίτρα νερού ήταν απαραίτητες για να σβήσουν τη φωτιά και σχηματίστηκε μίνι-λεκάνη για να βυθίσει τις ηλεκτρικές μπαταρίες. Στην έκθεσή της, ο Tesla δείχνει ότι είναι γενικά απαραίτητο Μεταξύ 11.350 λίτρα και 30.300 λίτρα νερού για να απενεργοποιήσετε τη φωτιά από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το μοντέλο Tesla Sctected

Το μοντέλο Tesla Sctected

Οι μπαταρίες μπορούν επίσης να πυροβολήσουν ξανά Αρκετές ώρες, ή ακόμα και αρκετές ημέρες, μετά το αρχικό περιστατικό, Λόγω ενός λεγόμενου φαινομένου “θερμικής διαφυγής” που μπορεί να συμβεί σε ζημιές με ζημιές λιθίου-ιόντων. Επίσης, σύμφωνα με τον Αμερικανό κατασκευαστή, συνιστάται να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία των μπαταριών για τουλάχιστον 24 ώρες μετά από πυρκαγιά.

Οι κατασκευαστές είναι πλέον υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουν έναν οδηγό για πρώτες βοήθειες για κάθε μοντέλο που παράγουν, αλλά η αμερικανική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση των ατυχημάτων μεταφορών (NTSB) ορίστηκε πρόσφατα ότι Μόνο οκτώ κατασκευαστές από τους ενδιαφερόμενους 22 είχαν ενσωματώσει πλήρως τις συστάσεις του.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καίγονται περισσότερο από τα άλλα ?

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης που χορηγείται στην καύση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι υποβάλλονται περισσότερο σε πυρκαγιές. Αλλά τι γίνεται στην πραγματικότητα ? Δύσκολο να έχετε ένα βήμα πίσω, αφού το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ακόμα πρόσφατο, αλλά μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη φαίνεται να υπονομεύει τις ιδέες που έχουν λάβει.

Πράγματι, ο ασφαλιστής Autoinranceez Συνδέστε αρκετές χιλιάδες δεδομένα από τρεις διαφορετικές πηγές για να κάνετε απολογισμό των πιο επικίνδυνων οχημάτων. Οι τρεις εν λόγω πηγές είναι το NTSB, το Γραφείο Στατιστικών Μεταφορών και το Αρχείο Κεντρικής Αμερικής.

Και τα δεδομένα είναι αρκετά οικοδόμηση, από τον ασφαλιστή, αφού αγνοούσαν τα επίσημα δεδομένα εγγραφής με τον αριθμό των πυρκαγιών που προσδιορίζονται από τη διοίκηση, είτε σε ατυχήματα, αλλά και “αυθόρμητες” πυρκαγιές, Η κατηγορία των αυτοκινήτων που είναι πιο ευαίσθητα στις πυρκαγιές θα ήταν αυτή των υβριδίων. Ο ασφαλιστής υπογραμμίζει έτσι ένα ποσοστό 3.457 πυρκαγιών ανά 100.000 οχήματα, μπροστά από το θερμικό (1529) και την ηλεκτρική ενέργεια (25) (25). Αυτό δεν είναι απόλυτη τιμή (επειδή το 3,457 % των υβριδικών αυτοκινήτων που θα έπαιρναν φωτιά, θα έκανε πολλά …), Αλλά ένα ποσοστό πυρκαγιάς.

Γενικά, σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς, οι κατασκευαστές είναι πολύ αντιδραστικοί και δημιουργούν αρκετά μεγάλες εκστρατείες ανάκλησης. Για παράδειγμα, η Hyundai έπρεπε να ανακαλέσει 82.000 kona Electric πριν από λίγο καιρό για ένα πρόβλημα μπαταρίας.

Πιο πρόσφατα, ήταν ο Chevrolet για το οποίο μίλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες με το μπουλόνι του. Η General Motors, η πεθερά του Chevrolet, ενημέρωσε έτσι τους ιδιοκτήτες ορισμένων βιδών EVs στα μέσα του 2010 να μην τους σταθμεύσουν μέσα ή να τα φορτώσουν χωρίς επιτήρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλα πριν ξεκινήσουν μια υπενθύμιση του οχήματός του. Μετά από έρευνα, τα ελαττώματα στις μπαταρίες που κατασκευάζονται από την LG θα μπορούσαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεκινήσουν η πυρκαγιά.

Ο γαλλικός ασφαλιστής AXA επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, με βάση τα στοιχεία τυχαίων: ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να πυροδοτήσει από ένα θερμικό αυτοκίνητο (βενζίνη ή ντίζελ).

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, οι συνάδελφοί μας χρειάζονται. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά τους