Citroën Friend: Η τιμή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται λιγότερο φίλοι, φίλος αλλά σε ποια τιμή? Οι τιμές του φίλου Citroën Buggy πετούν!

Φίλος αλλά σε ποια τιμή? Οι τιμές του φίλου Citroën Buggy πετούν

Εμπνευσμένο από την ιδέα του φίλου που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2019, το Citroën φίλος είναι ένας πραγματικός κύβος σε τροχούς. Μήκους 2,41 μέτρων, πλάτους 1,36 μ. Και ύψους 1,52 μ.

Citroën Friend: Η τιμή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται λιγότερο “φίλε”

Κάτι μας λέει ότι δεν πρόκειται να είστε φίλοι με τη νέα τιμή της φίλης της Citroën.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2022 στις 12 ώρες 45 λεπτά

Citroen-admi

Πριν από μερικούς μήνες, η Citroën παρουσίασε φίλους, το νέο (All) μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο του, προσβάσιμο χωρίς άδεια και με ρυθμό μικρότερο από 20 €/μήνα. Ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο για αστικές εκδρομές, με μορφή μήκους 2,41 μέτρων και ύψους 1,52 μέτρων, το οποίο του επιτρέπει να γλιστρήσει στους στενότερους χώρους στάθμευσης. Λίγο αργότερα, η Citroën τυποποίησε μια νέα έκδοση φορτίου.

Ο φίλος του Citroën Plus το 2022 ?

Στις αρχές του 2022, η μάρκα Citroën προχώρησε διακριτικά σε μια μικρή αλλαγή τιμής σχετικά με το ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο της. Πράγματι, ο φίλος εμφανίστηκε μέχρι στιγμής από 6,990 ευρώ στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε να πληρώσουμε 7.390 ευρώ.

Προφανώς, η αύξηση είναι σχετική, αλλά εξακολουθεί να περιλαμβάνει τη διέλευση της πορείας των “7.000 ευρώ”, η οποία μπορεί να έχει μικρό αντίκτυπο στις πωλήσεις. Σε αυτό το θέμα, η Citroën υπόσχεται ότι η φίλη είναι επιτυχής, ακόμη και αν ο κατασκευαστής επιβάλλει προσδοκία δύο έως τριών μηνών για να τιμήσει κάθε παραγγελία. Πράγματι, η παραγωγή της ομάδας παραμένει και πάντα επηρεάζεται σκληρά από την έλλειψη εξαρτημάτων.

Φυσικά, αν το μικρό Citroën Ami είναι πολύ πιο προσιτό από ένα πραγματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (όπως το Dacia Spring για παράδειγμα), είναι κυρίως επειδή είναι ένα προσβάσιμο μοντέλο από 14 ετών. Ως εκ τούτου, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς άδεια, το οποίο προορίζεται επίσης να είναι πιο προσιτό από ένα αυτοκίνητο χωρίς θερμική άδεια, η τιμή της οποίας υπερβαίνει γενικά τα 10.000 ευρώ.

Ας θυμηθούμε ότι ο μικρός φίλος της Citroën δεν διέφυγε πέρυσι από μια εκστρατεία ανάκλησης, με ανησυχίες που εντοπίστηκαν όσον αφορά την στεγανοποίηση του οχήματος, αλλά και στο επίπεδο ορισμένου εξοπλισμού ασφαλείας, όπως το σύστημα πέδησης ή ανοίγματος ανοίγματα/κλείσιμο. Σημειώστε ότι η Citroën έχει επίσης επισημοποιήσει την παύση της παραγωγής του C1 στο τσεχικό εργοστάσιο του στο Kolin, για να επικεντρωθεί στον φίλο και το C3.

Φίλος αλλά σε ποια τιμή ? Οι τιμές του Citroën Ami Buggy πετούν μακριά !

Πολλά αντίγραφα της σειράς Citroën Friend Buggy Limited προσφέρονται περισσότερο από το διπλάσιο της τιμής τους στο Διαδίκτυο. Σκανδαλώδης.

Στις 21 Ιουνίου, η Citroën ξεκίνησε την περιορισμένη σειρά AMI Buggy. Τίποτα πολύ rocker αφού είναι απλά ένας μεταμφιεσμένος φίλος Citroën, χωρίς καμία τεχνική αλλαγή. Ωστόσο, τα 50 αντίγραφα πωλήθηκαν σε λιγότερο από 18 λεπτά παρά τα 2.400 ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με μια “τυπική” έκδοση. Τώρα, βλέπουμε αρκετές διαφημιστικές διαφημίσεις να ανθίζουν στο Διαδίκτυο με τιμές που μπορεί να είναι δύο φορές υψηλότερες με τον αρχικό επιτόκιο.

Πρέπει να πιστέψετε ότι μεταξύ των έξυπνων μικρών που ήταν μπροστά στον υπολογιστή τους στις 21 Ιουνίου, υπήρχαν μερικοί κερδοσκόποι. Αυτοί ελπίζουν να κάνουν μια όμορφη αξία με την πώληση του φίλου τους Buggy. Στη συνέχεια καταλήγουμε με ανακοινώσεις στις 17.900, 19.990 και ακόμη και 25.700 ευρώ. Κάποιος αναρωτιέται που θα είναι ο πιο τρελός μεταξύ εκείνου που ελπίζει να το πουλήσει σε αυτή την τιμή όπου θα μπορούσε να το αγοράσει αυτό.

Λίγη υπομονή

Οι συμβουλές που μπορούμε στη συνέχεια να σας δώσουμε είναι να είστε υπομονετικοί. Η Citroën δεν έχει ξεγελαστεί και έχει δει τη τρέλα που προκαλείται από το ηλεκτρικό τετράκλινο της χωρίς άδεια. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι η παραγωγή αναπαρατεθεί σύντομα. Ειδικά όταν πηγαίνετε στην καρτέλα “My Ami Buggy” της ιστοσελίδας Chevron μπορείτε να διαβάσετε αυτές τις γραμμές: “Μόνο 50 αριθμημένα αντίγραφα έχουν πωληθεί και όλα πωλήθηκαν. Αλλά αν η Citroën έμαθε κάτι μετά από τόσα χρόνια, δεν πρέπει ποτέ να πείτε ποτέ. Μια συμβουλή μείνε ενημερωμένη ! »»

Citroën φίλος

Citroën φίλος

Ρυθμίστε το όχημα φίλων Citroën ή ζητήστε δωρεάν μια δοκιμή.

Εγκρίθηκε στην κατηγορία Quadricycles, το Citroën AMI είναι ηλεκτρική μικρο-πόλη με 75 χιλιόμετρα αυτονομίας χωρίς άδεια ηλικίας 14 ετών.

Σχεδιασμός φίλων

Εμπνευσμένο από την ιδέα του φίλου που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2019, το Citroën φίλος είναι ένας πραγματικός κύβος σε τροχούς. Μήκους 2,41 μέτρων, πλάτους 1,36 μ. Και ύψους 1,52 μ.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με μεγάλες, εντελώς ίδιες πόρτες προς τα δεξιά και αριστερά προκαλώντας ανεστραμμένη κατεύθυνση ανοίγματος: πλευρά του ανταγωνιστή για καλύτερη προσβασιμότητα στο σκάφος και την κλασική πλευρά των επιβατών. Οι εμπρός και πίσω ασπίδες, οι κάλτσες και οι rockers των προφυλακτήρων επαναλαμβάνονται επίσης μπροστά και πίσω. Τα σύνθετα υλικά του ανακουφίζουν το σύνολο. Κατά συνέπεια, ο φίλος εμφανίζει βάρος 482 kg άδειο ή 562 κιλά σε κατάσταση λειτουργίας.

Υπάρχουν επτά εκδόσεις στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένου του βασικού “φίλου”. Τέσσερα πακέτα Gray, Blue, Orange και Khaki ολοκληρώνουν την προσφορά, καθώς και δύο πακέτα “pop” και “vibe”.

Ο φίλος της Citroën έχει δύο πόρτες

Ο φίλος της Citroën έχει δύο πόρτες που ανοίγουν προς αντίθετη κατεύθυνση

Μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς άδεια, το στυλ είναι μινιμαλιστικό. Ικανό να επιβιβαστεί δύο επιβάτες, το μικρό ηλεκτρικό τσιπ Citroën έχει μια περιοχή αφιερωμένη στην υποδοχή ενός smartphone. Μόλις συνδεθεί, γίνεται η κύρια οθόνη και δίνει πρόσβαση στη πλοήγηση και τη μουσική.

μεγάλο

Το εσωτερικό του φίλου είναι πολύ περίληψη

Citroën Friend Motorization

Εγκρίθηκε στην κατηγορία Quadricycles, το Citroën AMI μπορεί να διεξαχθεί χωρίς άδεια στη Γαλλία από την ηλικία των 14 ετών.

Το καλάθι φιλοξενείται από ηλεκτρικό μηχανοκίνητο ηλεκτρικό κινητήρα με μόνιμους μαγνήτες. Παρέχει ισχύ 9 kW (ή 12 ίππους). Επομένως, κατανέμει μια ταχύτητα αιχμής στα 45 χλμ./.

μεγάλο

Η μπαταρία 5,5 kWh του Citroën AMI εξουσιοδοτεί μέχρι 70 χλμ. Αυτονομίας, η ταχύτητά της περιορίζεται σε 45 χλμ. /

Citroën φιλική μπαταρία μπαταρία

Εγκαταστάθηκε κάτω από το πάτωμα στο κάθισμα του επιβατικού. Ως εκ τούτου, εξουσιοδοτεί την αυτονομία της τάξης των 70 χιλιομέτρων με χρέωση.

Σε οικιακή πρίζα, το φορτίο της μπαταρίας διαρκεί περίπου τρεις ώρες σε μια εγχώρια υποδοχή (8Α). Δεν υπάρχει διαθέσιμο επιταχυνόμενο φορτίο αυτή τη στιγμή. Σημείωση, το καλώδιο 3 μέτρων στεγάζεται στο άνοιγμα της πόρτας του συνοδηγού.

Χρειάζονται περίπου 4 ώρες για να επαναφορτιστούν το

Χρειάζονται περίπου 3 ώρες για να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς άδεια Citroën

Citroën Friend Price and Marketing

Οι παραγγελίες ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου 2020. Το Citroën AMI Electric Cart βασίζεται σε μια πρωτότυπη λειτουργία μάρκετινγκ που βασίζεται σε μια παραγγελία προσβάσιμη απευθείας στο διαδίκτυο. Παράλληλα, ο κατασκευαστής συνεργάστηκε με το duo FNAC-Darty για να εξασφαλίσει την εμπορία του οχήματος. Αρχάριος στα μέσα Ιουνίου 2020, η μάρκα μπορεί να παραδώσει απευθείας στο σπίτι του πελάτη (€ 200), μέσω “σημείων αναμετάδοσης” ή σε παραχωρήσεις.

Όσον αφορά την τιμή, η Citroën υπογραμμίζει κυρίως τη μακροπρόθεσμη προσφορά ενοικίασης. Έτσι, με δέσμευση 48 μηνών, το μικρό ηλεκτρικό τσιπ με το Chevrons προσφέρει μηνιαίο ενοίκιο € 19.99. Σημειώστε ότι αυτό απαιτεί ένα πρώτο ενοίκιο 2.€ 644, συνάγεται μπόνους. Η επιχείρηση έχει επίσης διάρκεια 24 και 36 μηνών. Σε πλήρη αγορά, ο κατασκευαστής επικοινωνεί με τιμή 6.990 € Εξαιρουμένης της κυβερνητικής βοήθειας. Ο φίλος είναι επιλέξιμος για οικολογικό μπόνους 900 ευρώ.

Δοκιμάστε τον φίλο Citroën ?

Ρυθμίστε το όχημα φίλων Citroën ή ζητήστε δωρεάν μια δοκιμή.