Πώς να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική πλοήγηση σε Chrome, Safari, Firefox, Opera, Brave…, Λήψη Όπερας για υπολογιστές – Όπερα

Browser Opera για Windows

Contents

1. Πρώτον, κάντε κλικ στην καρτέλα “Μενού” στο επάνω δεξιά του προγράμματος περιήγησης Firefox.

Πώς να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική πλοήγηση σε Chrome, Safari, Firefox, Opera, Brave…

Η ιδιωτική πλοήγηση έχει γίνει μια πανταχού παρούσα λειτουργικότητα που βρίσκεται σε όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Αλλά τι είναι πίσω από αυτό το όνομα ? Πώς να το ενεργοποιήσετε ? Αρκεί να προστατευθεί ο ίδιος ? Απαντάμε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις στη σειρά.

Τι είναι η ιδιωτική πλοήγηση ?

Ας ξεκινήσουμε με την αρχή. Η ιδιωτική πλοήγηση εισήχθη το 2005 με την έναρξη του Safari 2.0. Το Google Chrome ακολούθησε 3 χρόνια αργότερα όταν ξεκίνησε. Ο Firefox και ο Consort θα ακολουθήσουν σύντομα, όλοι προσθέτουν το μικρό τους άγγιγμα. Ωστόσο, σε ευρύ περίγραμμα, η λειτουργία της ιδιωτικής πλοήγησης είναι η ίδια από το ένα πρόγραμμα περιήγησης στο άλλο: τα δεδομένα πλοήγησης σας, οι πληροφορίες που εισάγονται στα έντυπα και τα cookies διαγράφονται κατά το κλείσιμο του ιδιωτικού παραθύρου πλοήγησης.

Προσοχή ! Η ιδιωτική πλοήγηση δεν σας κάνει ανώνυμο

Θα ήταν εύκολο να ξεγελαστούμε με εικονογραφία που αξίζει μεγάλες ταινίες κατασκοπείας, μια αλλαγή χρώματος για τη διεπαφή που πηγαίνει προς το πιο σκοτεινό … και όμως όχι, η ιδιωτική πλοήγηση δεν εγγυάται την ανωνυμία σας στον ιστό. Οι μόνες πληροφορίες που δεν πρέπει να αποθηκευτούν είναι:

  • Ιστορικό πλοήγησης
  • Μπισκότα
  • Online φόρμες εισόδους

Όσον αφορά τα υπόλοιπα (διεύθυνση IP, ροή δεδομένων), όλα είναι σαφή για τις κυβερνήσεις, τον πάροχο πρόσβασης στο διαδίκτυο και τη διαχείριση διαφήμισης. Επιπλέον, εάν πιστοποιήσετε τον έλεγχο μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας ή ενός κοινωνικού δικτύου, θα είναι επίσης σε θέση να ακολουθήσει τη δραστηριότητά σας και να προσαρμόσετε τη διαφημιστική επιχορήγηση. Όπως θα δούμε παρακάτω, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από αυτό το είδος παρεμβατικής παρακολούθησης.

Πώς να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική πλοήγηση ?

Μεταβείτε στην ιδιωτική πλοήγηση στο Google Chrome

Στον υπολογιστή

1. Για χειροκίνητη πρόσβαση, απλά μεταβείτε στο μενού, μέσω του εικονιδίου που συμβολίζει τρία σημεία στο επάνω δεξιά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο νέο παράθυρο ιδιωτικής πλοήγησης για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο στην οθόνη.

2. Για ταχύτερη πρόσβαση, ο χρήστης μπορεί να κάνει τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + maj + n Κάτω από το Google Chrome για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο ιδιωτικής πλοήγησης.

Σε smartphone ή tablet

Στις κινητές πλατφόρμες, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ιδιωτική πλοήγηση του Chrome πιέζοντας το “…” στο κάτω μέρος δεξιά στη συνέχεια στο “NOUV. καρτέλα NAV. ιδιωτικός.

Μεταβείτε στην ιδιωτική πλοήγηση στο Microsoft Edge

Στον υπολογιστή

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ” . », Στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων, για να ανοίξετε το μενού Edge.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “New Inprivate Window” για να ανοίξετε ένα ιδιωτικό παράθυρο πλοήγησης.

3. Το ανοιχτό παράθυρο θα είναι μαύρο, έτσι ώστε να μπορείτε να το εντοπίσετε με μια απλή ματιά. Ένα κουμπί Inprivate είναι επίσης ορατό στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων.

Σε smartphone ή tablet

Στις κινητές πλατφόρμες, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πλοήγηση Microsoft Edge Inprivate πιέζοντας το “…” στη μέση στη μέση και στη συνέχεια στην “New Inprivate Tab”.

Μεταβείτε στην ιδιωτική πλοήγηση στο Mozilla Firefox

Στον υπολογιστή

1. Πρώτον, κάντε κλικ στην καρτέλα “Μενού” στο επάνω δεξιά του προγράμματος περιήγησης Firefox.

2. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε τη γραμμή “Νέο παράθυρο ιδιωτικής πλοήγησης”. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου. Για τον Firefox, είναι αυτό: ” Ctrl+maj+p »».

Σε smartphone ή tablet

Στις κινητές πλατφόρμες, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ιδιωτική περιήγηση του Firefox με πρόσβαση στο μενού Tabs, ένα μικρό ορθογώνιο που βρίσκεται στο κάτω μέρος δεξιά. Από αυτό το μενού, πατήστε το μεσαία καρτέλα με εικονίδιο μάσκας και στη συνέχεια στο ” +” για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα Ιδιωτική Πλοήγηση.

Μεταβείτε στην Πλοήγηση Ιδιωτικού Σαφάρι

Στον υπολογιστή

1. Στο Safari, κάντε κλικ στο κουμπί αρχείου στο επάνω μέρος της οθόνης.

2. Κάντε κλικ στο νέο ιδιωτικό παράθυρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Μετατόπιση + cmd + n.

Σε smartphone ή tablet

Στο iPhone και το iPad, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιδιωτική πλοήγηση του Safari πατώντας το κουμπί “TAB” στη μέση και στη συνέχεια στο “Private”. Στο μενού ιδιωτικής πλοήγησης, πατήστε το ” +” για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα.

Μεταβείτε στην ιδιωτική πλοήγηση στο Brave

Στον υπολογιστή

1. Ανοίξτε το γενναίο κέντρο προσαρμογής και ελέγχου κάνοντας κλικ στο ειδικό εικονίδιο, στο επάνω δεξιά του προγράμματος περιήγησης, στη συνέχεια επιλέξτε “Νέο ιδιωτικό παράθυρο”. Για να πάτε γρηγορότερα, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου ” Ctrl + maj + n »».

2. Τώρα σερφετείνετε σε λειτουργία Incognito. Μπορείτε να ελέγξετε την ιδιωτική φύση της πλοήγησης σας χάρη στο εικονίδιο που αντιπροσωπεύει γυαλιά, στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων.

Σε smartphone ή tablet

Σε κινητές πλατφόρμες, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ιδιωτική πλοήγηση του Brave, με πρόσβαση στο μενού Tabs στο κάτω δεξιά. Σε αυτό το μενού, η πίεση στο κουμπί “Ιδιωτικό” στο κάτω αριστερό μέρος θα ενεργοποιήσει την ιδιωτική πλοήγηση. Παραμένει μόνο για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα πατώντας το κουμπί ” +” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Μεταβείτε στην ιδιωτική πλοήγηση στην Όπερα

Στον υπολογιστή

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Όπερα στο επάνω αριστερό μέρος. Εμφανίζεται ένα μενού.

2. Κάντε κλικ στο “Νέο ιδιωτικό παράθυρο”. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Shift+N.

Σε smartphone ή tablet

Στις κινητές πλατφόρμες, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ιδιωτική πλοήγηση της όπερας πατώντας τα τρία μπαρ στο κάτω μέρος δεξιά στη συνέχεια στο “Private Mode”. Στη συνέχεια θα ανοίξει μια καρτέλα ιδιωτική πλοήγηση.

Μεταβείτε στην ιδιωτική πλοήγηση στο Vivaldi

Στον υπολογιστή

1. Κάντε κλικ στο αρχείο στη γραμμή μενού στο επάνω αριστερό μέρος. Εμφανίζεται ένα μενού.

2.Κάντε κλικ στο “Νέο ιδιωτικό παράθυρο”. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Shift+N.

Σε smartphone ή tablet

Στο Android, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιδιωτική πλοήγηση του Vivaldi με πρόσβαση στις καρτέλες στο κάτω μέρος δεξιά. Σε αυτό το μενού, η πίεση του κουμπιού με ένα εικονίδιο φάντασμα στο κάτω αριστερό μέρος θα ενεργοποιήσει την ιδιωτική πλοήγηση. Παραμένει μόνο για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα πατώντας το κουμπί ” +” στο κάτω μέρος της οθόνης μόλις ενεργοποιηθεί η ιδιωτική πλοήγηση.

Πώς να είστε πραγματικά ανώνυμοι ?

Χρήση

Αρχικά ένα έργο που ξεκίνησε από το Ναυτικό των ΗΠΑ για να προστατεύσει τις επικοινωνίες του, το Tor είναι ένα δίκτυο ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να ποσοτικοποιήσετε τα δεδομένα σας και να το μεταφέρετε με διάφορους “κόμβους” πριν φτάσουν στον προορισμό. Το πρόγραμμα περιήγησης κρεμμυδιού είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το TOR, ειδικά για την πρόσβαση στο Dark Web. Ωστόσο, οι γενικότεροι και οι γενναίοι πλοηγοί προσφέρουν μια λειτουργία TOR για πλοήγηση.

Το Tor είναι ανώνυμο με την έννοια ότι κρύβει την τοποθεσία και τη δραστηριότητά σας πλοήγησης, αλλά υπάρχουν όρια. Αν και δεν μπορούν να δουν τη δραστηριότητα πλοήγησης ή τα δεδομένα που κρυπτογραφούνται από το TOR, ο ISP σας μπορεί πάντα να δει ότι χρησιμοποιείτε το TOR. Μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε εάν συνδεθείτε σε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό ή να δώσετε λεπτομέρειες σε έναν ιστότοπο ενώ χρησιμοποιείτε το TOR.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Παρά τη διαφορετική λειτουργία του TOR, ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον ίδιο σκοπό: Ανωνυμία η πλοήγηση σας. Ένα VPN λειτουργεί με κρυπτογράφηση των επικοινωνιών σας σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείτε, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου, του φορητού υπολογιστή ή του tablet. Στέλνει τα δεδομένα σας μέσω ασφαλούς σήραγγας σε διακομιστές του παρόχου υπηρεσιών VPN. Τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα και ανακατευθύνονται στον ιστότοπο που προσπαθείτε να φτάσετε.

Ως αποτέλεσμα, είναι αδύνατο για ένα τρίτο μέρος να σας εντοπίσει γεωγραφικά από τη διεύθυνση IP σας ή για τον πάροχο πρόσβασης στο Διαδίκτυο για να κατασκοπεύσει την πλοήγηση σας, αφού όλα μεταβιβάζονται από διακομιστές και είναι έντονα κρυπτογραφημένα. Όχι περισσότερο για μια διαχείριση διαφήμισης για να σας στοχεύσει, αφού όλα τα καλύτερα VPNs προσφέρουν έναν διαφημιστικό αποκλεισμό.

Browser Opera για Windows

Αποκτήστε το γρήγορο, γρήγορο, ασφαλές και εύκολο στη χρήση του προγράμματος περιήγησης.

ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Κατεβάστε όλα τα προγράμματα περιήγησης όπερας

Browser Opera για Windows

Λήψη Λήψη Το πακέτο εκτός σύνδεσης:
64 bit / 32 bit Αυτή είναι μια ασφαλής λήψη
ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.com

Browser Opera για Mac

Λήψη προτιμάτε να εγκαταστήσετε την όπερα αργότερα ?
Κατεβάστε το πακέτο εκτός σύνδεσης. Αυτή είναι μια ασφαλής λήψη
ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.com

Browser Opera για Linux

Λήψη προτιμάτε ένα άλλο πακέτο?
Rpm / snap Αυτή είναι μια ασφαλής λήψη
ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.com

Browser Opera για Chromebook

Πάρτε το στο Google Play

Δεν έχετε Google Play ?
Κατεβάστε την εφαρμογή εδώ είναι μια ασφαλής λήψη
ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.com

Browser Opera για Android

Πάρτε το στο Google Play Δεν έχετε Google Play ?
Κατεβάστε την εφαρμογή εδώ είναι μια ασφαλής λήψη
ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.com Browser Opera για υπολογιστές και κινητές συσκευές

Browser Opera για iOS