Πού είναι τα φωνητικά μηνύματα? Πώς να συμβουλευτείτε τα μηνύματα σας Bouygues? Πώς να ακούσετε τα μηνύματά σας? Πώς να ακούσετε ένα φωνητικό μήνυμα? Τι αριθμό να κάνετε για να ακούσετε μηνύματα? Πώς να καλέσετε τον μηχάνημα απαντήσεων του? – Πώς να ανοίξω, έχασα τον κωδικό πρόσβασης μου στο φωνητικό ταχυδρομείο – επιλύθηκε

Έχασα τον κωδικό πρόσβασης μου στο φωνητικό ταχυδρομείο

2. Πρόβλημα φωνητικών μηνυμάτων: Μπορεί να είναι ένα πρόβλημα με τον φωνητικό σας ταχυδρομείο. Προσπαθήστε να επαναφέρετε τα μηνύματά σας καλώντας την εξυπηρέτηση πελατών Bouygues.

Πού είναι τα φωνητικά μηνύματα ? Πώς να συμβουλευτείτε τα μηνύματα σας Bouygues ? Πώς να ακούσετε τα μηνύματά σας ? Πώς να ακούσετε ένα φωνητικό μήνυμα ? Τι αριθμό να κάνετε για να ακούσετε μηνύματα ? Πώς να καλέσετε τον μηχάνημα απαντήσεων του ?

Μεταβείτε στην ενότητα κουτιού μου. Κάντε κλικ στο LINDLINE στο κάτω μέρος της σελίδας σας στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, επιλέξτε Διαχείριση κλήσεων και μηνυμάτων. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο τηλέφωνο στη συνέχεια σε φωνητικά μηνύματα στο μενού που υπάρχει στην αριστερή πλευρά.

Τα μηνύματα φωνής είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Σας επιτρέπει να λαμβάνετε φωνητικά μηνύματα όταν ο χρήστης είναι απασχολημένος ή μη διαθέσιμος. Η Bouygues Telecom προσφέρει επίσης μια υπηρεσία φωνητικού ταχυδρομείου στους πελάτες της. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν ξέρουν πώς να έχουν πρόσβαση στα μηνύματά τους ή πώς να ακούσουν τα μηνύματά τους. Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

Πρώτα απ ‘όλα, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Bouygues φωνητικά μηνύματα, πρέπει να ασχοληθείτε με 660 από το κινητό σας τηλέφωνο. Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό, μπορείτε να καλέσετε το +33660000000. Μόλις συνδεθείτε στο φωνητικό σας ταχυδρομείο, θα ακούσετε ένα μήνυμα ευπρόσδεκτη που σας λέει τον αριθμό των μηνυμάτων που εκκρεμούν.

Για να ακούσετε το γραμματοκιβώτιό σας, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνονται. Γενικά, απλώς συνθέστε τον αριθμό 1 για να ακούσετε τα νέα σας μηνύματα. Εάν έχετε ήδη ακούσει τα νέα σας μηνύματα, μπορείτε να ακούσετε τα προηγούμενα μηνύματα πατώντας τον αριθμό 2.

Για να ακούσετε ένα φωνητικό μήνυμα, πρέπει πρώτα να το επιλέξετε ακολουθώντας τις οδηγίες του τηλεφωνητή σας. Τότε μπορείτε να το ακούσετε πατώντας το πλήκτρο 5. Μπορείτε επίσης να επαναλάβετε το μήνυμα πατώντας το πλήκτρο 3 ή διαγράφοντας το πατώντας το πλήκτρο 7.

Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό και θέλετε να ακούσετε τα φωνητικά σας μηνύματα, πρέπει να συνθέσετε +33660000000. Θα χρεωθείτε σύμφωνα με τις τιμές που ισχύουν για διεθνείς κλήσεις.

Τέλος, εάν θέλετε να καλέσετε τον τηλεφωνητή σας απευθείας από το κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό *660#. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στο φωνητικό σας ταχυδρομείο χωρίς να χρειάζεται να συνθέσετε 660.

Συμπερασματικά, το φωνητικό ταχυδρομείο Bouygues είναι ένα πρακτικό εργαλείο για όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Είναι εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στα μηνύματά σας και να ακούσετε τα μηνύματά σας ακολουθώντας τις παρεχόμενες οδηγίες. Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό, μπορείτε επίσης να ακούσετε τα μηνύματά σας καλώντας το +33660000000.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο φωνητικό κουτί του Videotron ?

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο φωνητικό γραμματοκιβώτιο Videotron, μπορείτε να συνθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου του τηλεφωνητή σας ή 555, από το βίντεο σας ή καλώντας τον δικό σας αριθμό τηλεφώνου και πατώντας το πλήκτρο Star (*) κατά τη διάρκεια του μηνύματος καλωσορίσματος. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας κουτί φωνής, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Videotron και επιλέγοντας την επιλογή φωνητικού ταχυδρομείου.

Πώς να ακούσετε τα πορτοκαλί φωνητικά μηνύματα ?

Για να ακούσετε το πορτοκαλί φωνητικό ταχυδρομείο σας, μπορείτε να καλέσετε το 888 από το πορτοκαλί κινητό σας τηλέφωνο. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας, καλώντας 06 07 07 88 88 από άλλο τηλέφωνο ή καλώντας τον δικό σας αριθμό τηλεφώνου και πατώντας το πλήκτρο Star (*) κατά τη διάρκεια του μηνύματος στο σπίτι.

Γιατί δεν μπορώ να ακούσω τα μηνύματα φωνής μου ?

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να ακούσετε τα μηνύματα φωνής σας. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους:

1. Πρόβλημα δικτύου: Ελέγξτε εάν έχετε καλή σύνδεση δικτύου και αν βρίσκεστε σε μια περιοχή που καλύπτεται από το δίκτυο Bouygues.

2. Πρόβλημα φωνητικών μηνυμάτων: Μπορεί να είναι ένα πρόβλημα με τον φωνητικό σας ταχυδρομείο. Προσπαθήστε να επαναφέρετε τα μηνύματά σας καλώντας την εξυπηρέτηση πελατών Bouygues.

3. Πρόβλημα τηλεφώνου: Ελέγξτε εάν το τηλέφωνό σας είναι συμβατό με τον τηλεφωνητή Bouygues. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών Bouygues για να λάβετε βοήθεια.

4. Πρόβλημα διαμόρφωσης: Ελέγξτε εάν το τηλέφωνό σας έχει ρυθμιστεί σωστά για να λαμβάνει φωνητικά μηνύματα Bouygues. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών Bouygues για να λάβετε βοήθεια.

Έχασα τον κωδικό πρόσβασης μου στο φωνητικό ταχυδρομείο

Σημαντική υπενθύμιση:
* Το κουτί Crédit Mutuel Mobile και CIC ​​Mobile δεν θα διατηρηθεί πέρα ​​από τις 31/05/2023. Κατά συνέπεια, η υπηρεσία θα σταματήσει όχι αργότερα από αυτήν την ημερομηνία.
* Πάρτε επαφή τώρα με τον τραπεζικό σας σύμβουλο ή καλώντας την εξυπηρέτηση πελατών στο 0969 360 200 (καλέστε το NOT SCHARED) από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον αυτόματο τηλεφωνητή σας ?

Ως μέρος μιας διαβούλευσης του φωνητικού σας ταχυδρομείου (ή του σταθερού μηχανισμού απάντησης) από απόσταση (από άλλη τηλεφωνική γραμμή από τη σταθερή γραμμή σας), αυτός ο κωδικός θα σας ζητηθεί.

Από προεπιλογή, ο κωδικός πρόσβασης στο φωνητικό ταχυδρομείο σας είναι 0000.

Εάν έχετε αλλάξει αυτόν τον προεπιλεγμένο κωδικό και έχετε ξεχάσει τον εξατομικευμένο κωδικό σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών σας από το σπίτι σας για να το επαναφέρετε. Για καλύτερη υποστήριξη κατά τη διάρκεια των δοκιμών, σας συνιστούμε να μην επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών από το τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο στο πλαίσιο.

Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών στο 0 969 360 200 (Τιμή κανονικής κλήσης, ανάλογα με το πακέτο σας) από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., εξαιρουμένων των διακοπών.