BMW I4 EDRIVE40 2022: Τιμή, Specs & Τεχνικό Φύλλο – Auto Guide, Test – Surviving a Electric Roadtrip του 1.700 χλμ. Σε BMW i4

Δοκιμή – Επιβιώστε ένα ηλεκτρικό δρόμο του 1.700 χλμ. Σε BMW i4

Η μεγάλη διπλή ψηφιακή πλάκα (δύο αντιπαραθέσεις οθόνες) εγκαινιάστηκε στο i4 πριν επεκταθεί στη σειρά Restyled Series 3. Θέση οδήγησης, άνεση, γενική έγκριση. Το i4 διατηρεί όλες τις ιδιότητες μιας κλασικής σειράς BMW 4 !

Bmw i4

BMW i4 2022

Προσφέρεται με το σήμα $ 55.000, το i4 Gran Coupé είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό sedan του γερμανικού κατασκευαστή. Το αναγνωρίζουμε με τη μάσκα του για να βαθμονομηθεί η ανάμνηση των M3 και M4. Χάρη στην ομοιόμορφη χωρητικότητα του 81,5 kWh, μπορεί να ταξιδέψει μέχρι 475 χιλιόμετρα με φορτίο. Ένα στοίχημα έκδοσης στην απόδοση, φέρνοντας το όνομα “M50 XDRIVE”, εμφανίζεται επίσης στον κατάλογο. Προσφέρει ισχύ συνολικού ύψους 536 ίππων με τη λειτουργία Boost Sport.

Bmw i4

Φωνή ενός οχήματος
Δοκιμές, προδιαγραφές και εκπτώσεις

Ο αυτοκινητόδρομος είναι ο ορόστος στην εξουσία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στον Καναδά. Προσφέρει ειδήσεις, επικρίσεις και αποκλειστικά βίντεο, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για νέα οχήματα και μεταχειρισμένα οχήματα.

 • Νέα οχήματα
  • Νέα αυτοκίνητα
  • Νέες προβολές
  • Νέα φορτηγά
  • Μεταχειρισμένα οχήματα
   • Μεταχειρισμένος
   • Μεταχειρισμένα sedans
   • Μεταχειρισμένος
   • Μεταχειρισμένα φορτηγά
   • Μεταχειρισμένα σπορ αυτοκίνητα
   • Μεταχειρισμένα μετατρέψιμα
   • Μεταχειρισμένα φορτηγά
   • Δοκιμές και αρχεία
    • Συγκριτικοί αγώνες
    • Πρώτες επαφές
    • Κορυφαίοι 10
    • Ειδήσεις αυτοκινήτων
     • Σαλόνια αυτοκινήτων
     • Νέα μοντέλα
     • Ηλεκτρικός
     • Ηλεκτρονικός οδηγός
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • Κινητό
      • Οροι χρήσης
      • Πολιτική απορρήτου
      • Σετ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
      • Επικοινωνήστε μαζί μας
      • Θέματα εργασίας
      • Ομοσπονδιακό μητρώο εκλογικών διαφημίσεων

      Πνευματικά δικαιώματα © 2018-2023 Quebecor, All Rights Reserved

      Δοκιμή – Επιβιώστε ένα ηλεκτρικό δρόμο του 1.700 χλμ. Σε BMW i4

      Η συζήτηση δεν θα σταματήσει ποτέ. Η τροχιά σε μια ηλεκτρική καθημερινή, όπως θα κάναμε με κάθε βενζίνη ή ντίζελ, είναι τόσο πολύ συγκεκριμένο και απόλυτα ρεαλιστικό για μερικούς. Απολύτως ουτοπικό για άλλους. Όλα εξαρτώνται από το τι γίνεται αυτή η καθημερινή ζωή. Για έναν μεγάλο κύλινδρο, λοιπόν μοιάζει με την απόλυτη πρόκληση. Στην πράξη, η Cross France στη BMW i4, είναι καλή ιδέα ? Παρίσι, Προβηγκία, Diagonale du Vacuum. Και ελπίζω ότι όλα θα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί.

      Η ηλεκτρική μας απόδραση είχε κάτι παράξενα προφητικό. Το μπλοκάρισμα των διυλιστηρίων που οδήγησαν σε δεκαπέντε μαύρα στους γαλλικούς σταθμούς υπηρεσίας δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη και οι τιμές των καυσίμων στην αντλία ξεκίνησαν μια αξιοσημείωτη απόγονο κλίσης. Παράλληλα, η τιμή ανά kWh στους σταθμούς φόρτισης ανέβηκε σε μια εγκοπή. Όλα ήταν ευθυγραμμισμένα για να συνειδητοποιήσουν τελικά ότι το Electric, που εφαρμόζεται σε μεγάλες διαδρομές (επομένως παίζοντας το άλμα Mouton μεταξύ κάθε εξαιρετικά γρήγορου τερματικού), δεν παρουσιάζει τίποτα θαυματουργό οικονομικά μιλώντας οικονομικά. Ούτε ακόμη και οικολογικά, μια άλλη συζήτηση.

      Δεν πειράζει, η εμπειρία αξίζει τον κόπο. Επομένως, θα ήταν δυνατό να οδηγήσετε ηλεκτρικό όπως με οποιοδήποτε θερμικό αυτοκίνητο. Χωρίς περιορισμό, με πραγματική ελευθερία αυτοσχεδιασμού ? Σαν ένα πραγματικό αυτοκίνητο, πραγματικά ? Αυτές οι ερωτήσεις κάνουν τους οδηγούς του Tesla να χαμογελούν, για πολύ καιρό. Τα παιδιά από το KW εμφιαλώνονται σε υπερσυμπιονιστές εκμεταλλεύονται τον κύριο του Sieur Elon: Ανάπτυξη του οικοσυστήματος φόρτισης ταυτόχρονα με τα αυτοκίνητα. Εδώ είναι το κλειδί, ήταν τόσο προφανές. Όσο η παγίδα κρυμμένη από την Tesla Marketing και τους Cantors Electrification High -dose: Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μαγική. Και πάλι, μια άλλη συζήτηση.

      Τέλος πάντων, είναι πολύ αργά. Έχουμε ήδη χτυπήσει το δρόμο και επιτέθηκε στο KWH της BMW I4 μας. Αναχωρώντας από το Press Park του κατασκευαστή που βρίσκεται στα Yvelines, βάζουμε νότια προς την κατεύθυνση του Luberon. Μετά από μια πρώτη στάση στο Piedmont du Ventoux, θα προχωρήσουμε προς το Massif Central, αποφεύγοντας τους κύριους άξονες, στη συνέχεια, διασχίζουμε το Auvergne προς την κατεύθυνση της κοιλάδας του Λίγη. Περισσότερα από 1.700 χλμ. Σε 3 ημέρες, βασιζόμενοι μόνο στον προγραμματιστή διαδρομής που ενσωματώνεται στο GPS του αυτοκινήτου.

      Ήταν απαραίτητο να επιλέξουμε το κατάλληλο εργαλείο για την αποστολή. Όλα παίζονται τουλάχιστον τόσο από την άποψη της αποδεκτής ισχύος φόρτισης όσο και η χωρητικότητα της μπαταρίας. Η επιλογή ενός Peugeot E-208 ή ενός Renault Zoé για την άσκηση θα ήταν επομένως τελείως ανάρμοστη (ή ανέντιμη). Μεταξύ των υποψηφίων, διατηρήσαμε επομένως τα κορεατικά κιάλια Kia EV6 και Hyundai Ioniq 5, εφοδιασμένα με 72,5 kWh (δίχτυα) και ιδιαίτερα πρωταθλητές του φορτίου (350 kW), καθώς και το Nissan Ariya φρεσκοκομμένα (87 KWH Nets, αλλά περιορισμένη υπεύθυνη για 130 kW). Μόνο crossovers ! Καλύτερα να κάνετε ένα χαμηλό προφίλ, για ένα προφανές ζήτημα αεροδυναμικής απόδοσης. Επομένως, θα είναι ένα sedan. Τέλος, ένα coupe – 4 πόρτες, όπως λένε.

      Δοκιμή - Επιζήστε ένα ηλεκτρικό οδικό κίνημα 1.700 χλμ. Σε BMW i4

      Στον αυτοκινητόδρομο, μπορείτε εύκολα να παρέχετε 300 χλμ. Σε φορτίο, ακόμη και με καλό ρυθμό. Τέλος πάντων, το διάλειμμα κάθε 2 ώρες είναι απαραίτητο φαίνεται. 15 λεπτά σε γρήγορο φορτίο DC, κατά μέσο όρο 160 kW, επιτρέπουν να ανακτήσουν περίπου 200 χλμ. Αυτονομίας.

      Χαίρομαι που γνωρίζετε: Προβλέψτε την αγορά και τη μεταπώληση.

      Είναι δυνατόν να γνωρίζετε την τιμή μεταπώλησης ή ανάκτησης του οχήματός σας χάρη στην βαθμολογία turbo της BMW I4, την εναλλακτική λύση στην ακτή Argus.

      Το I4 της δοκιμής μας, στην ενδιάμεση έκδοση Edrive40, παρουσιάζει τι να προσεγγίσει αυτό το μεγάλο βρόχο σχετικά ήρεμα. Μια μεγάλη (επομένως βαριά) μπαταρία 81 kWh, μια ισχύς επαναφόρτισης DC 205 kW και μέτρια κατανάλωση, θεωρητικά (16,1 kWh / 100 km, ή 589 χλμ. Αυτονομία σε μικτό WLTP), που κάνει το I4 έναν ηλεκτρικό ταξιδιώτη Sullen, χαρτί. Όχι τόσο όσο ένα ντίζελ σε μια σειρά BMW 4 420D, προφανώς ασυναγώνιστη όταν πρόκειται για την κατάποση των χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό.

      Αυτή η έκδοση παρουσιάζει έναν ενδιαφέρον συμβιβασμό: πιο μέτριο από το πολύ μυϊκό M50 της 544 hp (πιο άπληστος σε kWh), εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε ένα άνετο επίπεδο απόδοσης. 340 hp και μέγιστη ροπή 430 nm. Την ίδια ισχύ με το δίδυμο βενζίνης M440I, τους 6 κυλίνδρους λιγότερο. Ένα είδος μπαταρίας GT. Δεν δίνεται αλλού, στις 61.500 € ελάχιστο.

      Βήμα 1: Παρίσι – Ventoux, Εγγραφή chrono

      Ποτέ δεν θα φανταζόμασταν να μειώσουμε το πρώτο μέρος της διαδρομής τόσο γρήγορα. Ένα Fortiori Electric ! Μόλις 7 π.μ. για να καταπιεί τον αυτοκινητόδρομο Α6, αποφεύγοντας τον τομέα της Infernal A7 νότια της Λυών και των ανεξήγητων κορεσμών του και φτάνει στον γίγαντα της Provence. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, εκτός εποχής, όλα ρέουν πολύ πιο εύκολα στις μπιλιάρδο της κοιλάδας του Ρόνε. Δεν κέρδισε εκ των προτέρων, η αλυσίδα των χιλιομέτρων γρήγορης διαδρομής με καλό ρυθμό είναι η χειρότερη περίπτωση για έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Εκμεταλλευόμενοι την κυκλοφορία υγρών, οπότε μπορούσαμε να διατηρήσουμε μια σχετικά υψηλή μέση εμφάνιση. Καλή έκπληξη: Η κατανάλωση παρέμεινε περιορισμένη γύρω από τα 19,5 kWh / 100 km, μια μάλλον περιορισμένη αξία, που ευνοήθηκε από την τακτοποιημένη αεροδυναμική του I4 έως 0,24 cx (αλλά όχι τόσο όσο το Mercedes EQE στα 0, 20 ή ένα μοντέλο Tesla 3 έως 0.23 ), καθώς και ισχυρή ανάκαμψη στην επιβράδυνση (116 kW). Αυτό καθιστά δυνατό να προβλεφθεί μια πραγματική αυτονομία περίπου 400 χλμ. Σε ποικίλη πορεία, χωρίς προσπάθεια οικολογικής οδήγησης.

      Δοκιμή - Επιζήστε ένα ηλεκτρικό οδικό κίνημα 1.700 χλμ. Σε BMW i4

      Η μεγάλη διπλή ψηφιακή πλάκα (δύο αντιπαραθέσεις οθόνες) εγκαινιάστηκε στο i4 πριν επεκταθεί στη σειρά Restyled Series 3. Θέση οδήγησης, άνεση, γενική έγκριση. Το i4 διατηρεί όλες τις ιδιότητες μιας κλασικής σειράς BMW 4 !

      Περίπου 300 χλμ. Αργότερα, πρώτη στάση. Το μετρητή υποδεικνύει τότε 20 % εναπομείναντα μπαταρία και ο προγραμματιστής GPS μας προσκαλεί να φορτώσουμε 17 λεπτά, για να επιστρέψουμε σε λίγο πάνω από 80 %. Σε αυτό το πρώτο φορτίο, η ισχύς αυξήθηκε στα 186 kW. Δεν χρειάζεται να σύρετε για να βρείτε μια άνετη αυτονομία, επαρκής για να φτάσετε στη δεύτερη προγραμματισμένη στάση. Τα ταχεία φορτιστές Ionity ή Total EV (κύριοι) βρίσκονται εύκολα σε 175 kW, τουλάχιστον σε μεγάλους άξονες αυτοκινητοδρόμων. Δεν μπορούν να περιοριστούν όλα στο δίκτυο Tesla. 350 kW τερματικά υπάρχουν, όσο πολύ πιο σπάνια, και λίγα αυτοκίνητα δέχονται μια τέτοια ισχύ φορτίου.

      Το επόμενο διάλειμμα, γύρω από το Montélimar, είναι το τελευταίο από το πρώτο μας βήμα. Και πάλι, επιστρέφουμε πάνω από το 80 %, αφού έχουμε περάσει περίπου 55 kWh. Ο Bédoin, λίγα χιλιόμετρα από το Carpentras, θα είναι η στάση μας για αυτή την πρώτη νύχτα. Δεν υπάρχει γρήγορος φορτιστής CCS στην πλατεία του χωριού, αλλά ένα τερματικό σταθμό 22 kW, παρόμοιο με εκείνο που εγκαταστάθηκε από τα περισσότερα από τα γενικά συμβούλια στη Γαλλία και τη Navarre. Το I4 κερδίζει μόνο 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα, περισσότερο από αρκετό για να φύγει το επόμενο πρωί στο 100 % (περίπου 8 ώρες χρέωσης).

      Όλα αυτά φαίνονται παράξενα εύκολα μέχρι στιγμής. Πρέπει να ειπωθεί ότι η κάρτα φόρτισης της BMW, που παρέχεται αυτόματα για όλες τις ηλεκτρικές BMW ή PHEVs, αφαιρεί ένα μεγάλο αγκάθι του ποδιού: δεν χρειάζεται να έχετε μια κάρτα από τον χειριστή, για να πολλαπλασιάσετε εφαρμογές ή συνδρομές. Το ίδιο πράγμα με το αντίστοιχο LoadMap, για παράδειγμα.

      Βήμα 2: Avignon – Chambord, το νευρικό τεστ

      Ένα γάντζο από την πόλη των Παπών, τότε ας αφήσουμε το Vaucluse προς Βόρεια Βόρεια. Μετά από ένα σύντομο απόσπασμα μέσα από τα cévennes και μερικές μερίδες όπου το i4 βγαίνει από αυτό τέλεια (συμπαθητική πρόωση παρά το 2.125 kg), βρίσκουμε τη μονότονη ασφάλτη κορδέλα που θα μας οδηγήσει στο Saint-Etienne 240 χλμ. Η απόδραση στους δρόμους του Gard δεν ξεκίνησε υπερβολικά την μπαταρία, έχουμε αρκετό για να δούμε να έρχονται: η αυτονομία στον μικτό κύκλο, χωρίς συγκράτηση, σύνορα σε 450 χλμ. Το GPS εκτιμά έτσι μια στάση “sainté” 20 λεπτών, απλώς για να φτάσει το 80 % πριν επιτεθεί στη διασταύρωση του Auvergne.

      Δοκιμή - Επιζήστε ένα ηλεκτρικό οδικό κίνημα 1.700 χλμ. Σε BMW i4

      Η όρεξη του I4 παραμένει μάλλον μέτρια: σε μικτή πορεία με την πλειοψηφία της γρήγορης διαδρομής, διατηρούμε τον εαυτό μας κάτω από 20 kWh / 100 km. Ένα πολύ καλό σκορ δεδομένου του επιπέδου απόδοσης.

      Αυτή τη φορά, δεν υπάρχει ιονότητα ή συνολική EV, αλλά ένα τερματικό Allego (ολλανδός χειριστής λιγότερο γνωστός εδώ), από το εμπορικό κέντρο. Το φορτίο CCS εδώ υποτίθεται ότι παραδίδει 160 kW. Στην πραγματικότητα, δεν υπερβαίνει τα 120 kW. Είναι ήδη καλό και τουλάχιστον οι σταθμοί φόρτισης δεν γνωρίζουν την έλλειψη. Δεν είναι ακόμη σε καμία περίπτωση. Αλλά η κατανομή, το σφάλμα αποκλεισμού, είναι ένα άλλο θέμα. Όταν σταματάτε το φορτίο, η φρίκη ! Μήνυμα σφάλματος στην οθόνη της συσκευής, είναι αδύνατο να αποσυνδέσετε το καλώδιο: τρεις, τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Στη συνέχεια, έρχονται το κόκκινο κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια ξεκλειδώνετε από το αυτοκίνητο (μέσω της κεντρικής οθόνης, επομένως δεν υπάρχει μηχανική σύνδεση: ένα θηρίο Trove θα ήταν απείρως απλούστερο). Πάντα όχι ?

      Οχι ακόμα. Το μπλοκαρισμένο, κολλημένο, το μεγάλο παχύ πλαστικό φύλλο παραμένει τόσο κλειδωμένο όσο ο χειριστής του Κέντρου Βοήθειας είναι ερμητική για την κατανόηση του προβλήματος. Ο πανικός επιτυγχάνει τον θυμό και στη συνέχεια τη ζήλια προς αυτά τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που παρέλησαν έξω από το χώρο στάθμευσης . Μια σειρά 3 σειράς επιβραδύνεται, περίεργος και θαυμάζοντας τις ηλεκτρικές μας σειρές 4. Τι ματιά ! Όταν σταματήσουμε, έχουμε χρόνο να το θαυμάσουμε. Αυτός ο οδηγός Tesla Model 3, ο οποίος αποσυνδέεται χωρίς περιστατικό, ρωτά για το ατύχημα μας. Είναι ωραίο, συμπόνια, αλλά δεν ξεκλειδώνει τα τερματικά. Και μετά. ανεξήγητο θαύμα. Το 53ο χτύπημα συναρμολογημένο με το μεγάλο κόκκινο κουμπί (ή το 68ο, οι μνήμες είναι ασαφείς), ίσως πιο βίαιες από τις άλλες, μπορεί να έχουν φέρει φρούτα. Τέλος, τίποτα σίγουρο. Μετά το 1H30 έχασε, χωρίς εξήγηση, τελικά δωρεάν ! Ας πάρουμε το δρόμο, ανάμεσα στην ανακούφιση, την εξάντληση και την απογοητευμένη ενόχληση. Το Electric είναι υπέροχο: περνάμε από πολλές διαφορετικές ψυχολογικές καταστάσεις. Λίγο αργότερα, θα μιλήσουμε για την τιμή του KWH στα τερματικά. Κάθε κακό πράγμα στην εποχή του.

      Τουλάχιστον είμαστε απασχολημένοι για να φτάσουμε στο ακόλουθο σημείο χωρίς κίνδυνο. Μια υπερσύγχρονη περιοχή του αυτοκινητόδρομου A71, μεταξύ Clermont-Ferrand και Bourges. 170 χλμ. Μετά την κακομεταχείριση μας, τα 6 τερματικά CCS των 175 kW συνολικά EV κρατούν τα όπλα μας ! Μια γνωστή μάρκα, στο καθησυχαστικό πλαίσιο του δικτύου αυτοκινητοδρόμων. Όλα πρέπει να είναι καλά (όπως την προηγούμενη μέρα). 15 λεπτά θα είναι αρκετά για να μας οδηγήσει στη Sologne, τον όρο της δεύτερης ημέρας μας.

      Δοκιμή – BMW I4 Edrive40: Κατανάλωση, αυτονομία και απόδοση που μετράται από το SuperRet μας

      Bmw i4

      Το BMW I4 είναι μία από τις σημαντικότερες ηλεκτρικές υπηρεσίες τους τελευταίους μήνες. Και για καλό λόγο: Το sedan, συγγνώμη, το πέντε coupé, έρχεται στο TU THE TESLA Model 3, μια αναφορά του τμήματος και έναν πραγματικό εμπορικό κύλινδρο συμπιεστή. Επειδή με 584 χλμ. Αυτονομίας WLTP στις πιο ευνοϊκές εκδόσεις, το i4 προσεγγίζει τα 602 χλμ. Αναζητείται από το μοντέλο 3 Tesla.

      Είναι η έκδοση Edrive40 που επιτρέπει σε μια τέτοια απόδοση, στη βασική του διαμόρφωση που το επέτρεψε μέχρι πρόσφατα (σε κάθε περίπτωση κατά τη στιγμή της δοκιμής μας) να επωφεληθεί από το οικολογικό μπόνους των € 2.000. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον, από την άφιξη της BMW I4 Edrive35 που έχει επιστήσει την προσοχή στην τιμή πώλησης ισοδύναμη με εκείνη της 3 πρόωσης, ενώ η BMW είχε εκείνη του Edrive40 έως 61 αύξησε 500 €. Θα μιλήσουμε ξανά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε την επαφή.

      Παρουσίαση του BMW I4 Edrive40

      Η τεχνική

      Μετά το διάσημο αυτοκίνητο της πόλης που επέτρεψε στη BMW να γράψει τα πρώτα του κεφάλαια από την άποψη της καθαρής κινητικότητας, φτάνει μια νέα γενιά ηλεκτρικών. Μεταξύ αυτών είναι η BMW i4 που κάνει τη σύνδεση μεταξύ δύο γενεών της BMW i3 εντελώς διαφορετικού. Επειδή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την έκδοση εκπομπής της σειράς 4 Grand Coupé, κατά τη διάρκεια του προφίλ της σειράς 3 που θα είναι διαθέσιμη σε μια ηλεκτρική έκδοση σύντομα. Από την πλευρά του Ramage, επομένως αναλαμβάνει την πλατφόρμα Clar που εμφανίστηκε το 2015, πάνω απ ‘όλα φαντάστηκε για να υποστηρίξει τις θερμικές αλυσίδες έλξης, αλλά και προσαρμοσμένη στις ηλεκτρικές διαμορφώσεις. Και πιο συγκεκριμένα στο σύστημα Edrive Gen5, το οποίο μπορεί να ισοδυναμεί καλύτερα με τις διάφορες αρχιτεκτονικές.

      Υπάρχει μια μπαταρία 400 V στο κέντρο με χωρητικότητα 83,9 kWh, συμπεριλαμβανομένων 80,7 kWh χρήσιμο. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χρησιμοποιεί πρισματικά κύτταρα και είναι μόνο 11 cm ύψος για να είναι σε θέση να προσαρμοστεί στη θερμική πλατφόρμα. Η BMW καθορίζει επίσης ότι το κέντρο βάρους μειώνεται 5,3 cm από μια κλασική σειρά 3 χάρη στη θέση της μπαταρίας, η οποία συμβάλλει στην ακαμψία της δομής. Από την άποψη της αυτονομίας, το BMW I EDRIVE40 μπορεί να στοχεύσει για 584 χλμ. Στη διαμόρφωσή της (η BMW μας έδωσε την πλήρη περίληψη), αυτό το δοκιμαστικό μοντέλο ισχυρίζεται 578 χλμ. Λόγω των ζάντων του 19 -ιντσών Aero, δρόμων των ελαστικών Hankook Ventus S1 Evo3.

      Ο φορτιστής ON -board μπορεί να δεχθεί έως και 11 kW ισχύος για να επαναφορτίσει την μπαταρία με εναλλασσόμενο ρεύμα. Σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης, η ισχύς μπορεί να ανέβει μέχρι 205 kW. Η εταιρεία του Μονάχου ανακοινώνει χρόνο από τις 8:15 π.μ. για πλήρη πλήρη έως 100 % στην πρώτη περίπτωση, όταν πρέπει να περιμένετε 31 λεπτά για να πάτε από 10 έως 80 % φορτίο σε γρήγορες ακροδέκτες.

      Αυτή η έκδοση Edrive40 είναι εξοπλισμένη με έναν πίσω κινητήρα 340 hp (250 kW) για ροπή 430 nm. Με βάρος 2.135 kg για να ωθήσει, εξουσιοδοτεί 0-100 km/h σε 5.7 s, ενώ η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 190 km/h. Θυμηθείτε ότι πρόκειται για μια ηλεκτρική μηχανή σύγχρονη με έναν ρότορα Bobine (όπως σε ένα Renault Zoé), το οποίο έχει το πλεονέκτημα να κάνει χωρίς σπάνια γη.

      Όλα τα μέτρα κατανάλωσης του BMW I4 Edrive40

      Μικτή αυτονομία: 478 χλμ

      Αυτό είναι ένα ρεκόρ για την αυτονομία (προς το παρόν), αλλά δεν υπάρχει κατανάλωση. Βοηθώντας καλά από τη μεγάλη μπαταρία της, το i4 πετάει την παράσταση στην απόδοση Tesla Model Y που αποδόθηκε μέχρι τότε το καλύτερο μέρος στο τμήμα μας. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατά μέσο όρο 16,9 kWh/100 km στον βρόχο αναφοράς των 100 χλμ., Ταξίδευε κάτω από θερμοκρασία 18 ° C. Ένα μάλλον σωστό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα διαγωνιζόμαστε πολύ με την υψηλή αυτονομία του μοντέλου 3, τον φυσικό αντίπαλό της και την αναγνωρισμένη αναφορά όσον αφορά την αποδοτικότητα.

      Αλλά δεν είναι τόσο η αεροδυναμική απόδοση (τα δύο sedans εμφανίζουν ένα CX 0.23) ως το βάρος του που ανεβαίνει στην ενεργειακή του απόδοση. Επειδή, αν δεν έχουμε αμφιβολίες ότι το i4 ξέρει πώς να είναι αποτελεσματικό, όπως έδειξε στο δευτερεύον δευτερεύον δίκτυο (15,6 kWh/100 km), δεν μπορεί να καταπολεμήσει τη φυσική σε ορισμένες καταστάσεις. Και είναι ιδιαίτερα στην πόλη όπου οι πολλαπλές αρχές ζυγίζουν βαρύ στον ισολογισμό: Παρουσιάστηκε κατά μέσο όρο 17,2 kWh/100 km, όταν ανέβηκε σε “μόνο” 17,9 kWh/100 km σε ένα γρήγορο κομμάτι. Είναι πάρα πολύ απολύτως, ακόμα κι αν υλοποιηθεί στο τέλος από μια αστική αυτονομία των 469 χλμ. Σε γη όπου η αυτονομία είναι πολύ σημαντική.

      Μικτή αυτονομία – 18 ° C Ext.

      Δρόμος Αυτοκινητόδρομος Πόλη Σύνολο
      Κατανάλωση. Μέσος όρος A/R (kWh/100 km) 15.6 17.9 17.2 16.9
      Συνολική θεωρητική αυτονομία (KM) 517 451 469 478

      Το μεγάλο κενό: από 352 έως 621 χλμ. Αυτονομία

      Η απόδειξη της ικανότητάς του να είναι αποτελεσματική, η BMW I4 ήταν σε θέση να κατέβει σε 13,0 kWh/100 km σε όλο το ευνοϊκό μάθημα, με τις μέτριες δεξιότητές μας όσον αφορά το Ecoconduite, επωφελείται χαρούμενα από το προσαρμοστικό αναγεννητικό φρενάρισμα βόσκηση του τρόπου χωρίς τον τροχό όταν Το κομμάτι έχει καθαριστεί. Έτσι, η κατανάλωση μερικών ηλεκτρικών συμπαγών, εξουσιοδοτώντας την τότε μια εντυπωσιακή θεωρητική αυτονομία των 621 χλμ. Επιμένουμε στη θεωρία. Ξεκίνησε σε όλο τον αυτοκινητόδρομο (120 km/h κατά μέσο όρο), το i4 έχει αναρριχηθεί σε κατανάλωση 22,9 kWh/100 km ή 352 χλμ. Αυτονομία. Αυτό πρέπει γενικά να περιμένουμε μεταξύ δύο σταθμών φόρτισης κατά τη διάρκεια μιας πορείας αυτοκινητοδρόμων για παράδειγμα. Στο τέλος, υπάρχει διαφορά 76 % μεταξύ των δύο αναγνώσεων, η οποία είναι μάλλον σωστή.

      Άμεση κατανάλωση της BMW I4 Edrive40

      Αυτό αρκεί για να δώσει μια επισκόπηση της γερμανικής κατανάλωσης στον αυτοκινητόδρομο, σε σταθερές ταχύτητες. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα 130 km/h, όπου παραδέχτηκε κατά μέσο όρο 23,8 kWh/100 km (339 χλμ. Αυτονομία) στο ταξίδι μας μετ ‘επιστροφής αναφοράς. Από την άλλη πλευρά, κάνει πολύ καλύτερα στα 110 km/h όπου περνάει τη γραμμή τερματισμού με μέσο όρο μόνο 17,4 kWh/100 km (464 χλμ.). Με διαφορά 125 χλμ. Συνολικής θεωρητικής αυτονομίας μεταξύ αυτών των δύο μέτρων, είναι μόνο κερδοφόρο για το BMW I4 να οδηγεί στα 110 km/h. Οι φορές αλλάζουν στο Μόναχο.

      Άμεση κατανάλωση – 18 ° C Ext.

      110 km/h 130 km/h
      Κατανάλωση. μέσος όρος (kWh/100 km) 17.4 23.8
      Συνολική θεωρητική αυτονομία (KM) 464 339

      Μεγάλη απόσταση στον αυτοκινητόδρομο: 386 χλμ

      Κατά συνέπεια, η BMW I4 παρουσίασε ένα μάλλον αξιότιμο σκορ μετά από 500 χλμ. Οδός μεταξύ της περιφέρειας της Λυών και του Παρισιού, πάντα περιορισμούς ταχύτητας ιππασίας. Και είναι ακόμη πιο αξιέπαινη, καθώς η θερμοκρασία έχει μειωθεί δραστικά στους 6 ° C στο Morvan κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου του Σεπτεμβρίου. Αξιοποιώντας τις εξελίξεις χαμηλής ταχύτητας γύρω από τη Λυών (όπως όλα τα άλλα αυτοκίνητα που δαπανήθηκαν στο Superret), το πέντε -δοχείο coupe δημοσίευσε κατά μέσο όρο 20,9 kWh/100 km. Αυτό είναι τόσο όσο με το Peugeot E-208 στο ίδιο ταξίδι και με τις ίδιες καιρικές συνθήκες.

      Αυτό αντιστοιχεί επομένως σε συνολική αυτονομία 386 χλμ. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, θα είναι τότε απαραίτητο να υπολογίζεστε σε 347 χλμ. Πριν σκεφτείτε την επαναφόρτιση (10 % υπόλοιπο φορτίο) ή 270 χλμ. Αφήνοντας ένα σταθμό φόρτισης με 80 % στην μπαταρία. Ως συνήθως, αυτός είναι ένας μέσος όρος, ο οποίος είναι μεταξύ των άκρων που μπορούσαμε να παρατηρήσουμε, με 16,8 kWh/100 km στην παράκαμψη της Λυών και κορυφή στα 22,9 kWh/100 km στο Morvan.

      BMW I4 EDRIVE40

      Αυτή η έκδοση της BMW I4 διαθέτει έναν μόνο κινητήρα στο πίσω τρένο με ισχύ 340 ίππων (για συνολική αναλογία 6,28 kg/hp). Σύμφωνα με την περίπτωση μέτρησης GPS, υπερηφανεύεται σε 0-100 km/h σε 5.61 s και 400 m d.Έχω. σε 13.93 s σε φορτίο 80 %. Από την άποψη της ανάκαμψης, απαιτεί μόνο 3,40 δευτερόλεπτα για να μεταβεί από 80 έως 120 km/h έναρξη κάποτε ή 3,62 δευτερόλεπτα σε kick-down (-0,38 s σε λειτουργία αθλητισμού σύμφωνα με την ίδια μέθοδο). Σημειώστε ότι η απόδοση είναι παρόμοια έως 20 % μπαταρία. Σε 10 % (κάτω από την ειδοποίηση αυτονομίας που εμφανίζεται στο 15 %), το chrono επιμηκύνεται λίγο με τιμή 4,12 s. Είναι πάντα σωστό, αλλά σημειώστε ότι η λειτουργία αθλητισμού δεν είναι πιο γρήγορος.

      Καλύμματα

      80 % SOC 50 % SOC 20 % SOC 10 % SOC
      Παίρνει 80-120 km/h (στο S) 3.62 3.74 3.76 4.12

      Στο υγρό, τα 0 έως 100 km/h χρονομετρήθηκε σε 8.09 s. Το σφάλμα εδώ με τις κινητικές δεξιότητες των ελαστικών Hankook, τα οποία είναι ασυνεπείς στις αντιδράσεις τους. Αυτό ισχύει και για τα ηλεκτρονικά πατερίτσες, τα οποία γενικά παρακολουθούν τους κόκκους, αλλά όχι πάντα: στους εμποτισμένους δρόμους, μερικές φορές μπορούν να ξεπεραστούν από το πατινάζ των πίσω τροχών, η οποία δεν καθησυχάζει πίσω από το τιμόνι. Έπρεπε να αντιταχόμαστε τακτικά κατά τη διάρκεια των δυναμικών μας δοκιμών.

      Στους ξηρούς δρόμους, η συμπεριφορά είναι αυτοκρατορική και το i4 ξέρει πώς να ακολουθήσει την πορεία του. Με την αύξηση του τόνου λίγο, θα παρατηρείτε πάντα την ιδιοσυγκρασία σας, καθώς και τη συνήθη οδική πινελιά της BMW. Αλλά ο χαρακτήρας τυλίγεται λίγο, με μια ελαφρώς πιο αλεξίπτωτο συμπεριφορά, αλλά πάνω απ ‘όλα ένα σασί μόλις περισσότερο πίσω από το θερμικό της εμβέλειας. Η διοίκηση δεν έχει συναίσθημα, αλλά εξακολουθεί να είναι εθελοντική και καθοδηγεί έναν μπροστινό άξονα και στη συνέχεια πιο έντονο από ό, τι με την έκδοση M50 με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Εν ολίγοις: είναι μια βαριά BMW. Με άλλα λόγια: Ξέρει πώς να είναι δυναμική και ευκίνητη, αλλά η φυσική θα χαλάσει τους οδηγούς που θα την ζητήσουν να είναι η BMW που έχουν γνωρίσει πριν.

      Άνεση του BMW I4 Edrive 40

      Το i4 σίγουρα δεν θα είναι η κύρια επιλογή του γουρουνάκι, Εκείνοι που χτυπούν την πόρτα των παραχωρήσεων της BMW για τα μοντέλα τους προωθούνται στον ισχυρό χαρακτήρα. Για τους άλλους, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα μεταξύ των (πολύ) πολλών πελατών να επιλέξουν μια μετάδοση XDRIVE, το i4 θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους: παρά το φτέρωμα του, είναι σε ένα τρένο γερουσιαστών που θέλει να διεξαχθεί το i4, με την άνεση οδήγησης το ύψος. Επειδή ακόμη και αν αυτό το μοντέλο δοκιμής δεν ήταν εξοπλισμένο με την πιλοτική απόσβεση, η ανάρτηση δείχνει έναν καλό συμβιβασμό: αυστηρό για τις υποστηρίξεις του, επιτρέπει σε λίγα κινήματα για να αισθανθούν καλύτερα το σασί, αλλά και να διατηρήσουν την άνεση στο σκάφος με αξιοσημείωτο φιλτράρισμα. Εν πάση περιπτώσει, είναι πολύ λιγότερο εύθραυστο από ένα μοντέλο Tesla 3. Και αναμφισβήτητα πολύ λιγότερο θορυβώδες (υπό όρους αυστηρότητας απουσία του μοντέλου 3 superret), αν αναφερθούμε στις μετρήσεις μας στο y.

      Επίπεδο ήχου

      στα 50 km/h στα 80 km/h στα 110 km/h στα 130 km/h
      Επίπεδο θορύβου επί του σκάφους (στο DB) 63 69 72 75

      Στη θέση του πίσω από το τιμόνι, το φινίρισμα και η ποιότητα των υλικών δεν υποφέρουν από καμία κριτική. Βεβαίως, ο κεντρικός πίνακας με τον τροχό Idrive δεν είναι πολύ φουτουριστικός, αλλά συμμετέχει στη συνολική εργονομία για τον έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας. Το τελευταίο μπορεί επίσης να παραγγελθεί από την απτική πλάκα, ενσωματωμένη σε BMW καμπύλη οθόνη, Δύσκολο να κατανοηθεί αρχικά: Τα μενού είναι διάσπαρτα και για παράδειγμα είναι απαραίτητο να αναζητήσετε κάποιο χρονικό διάστημα για πρόσβαση στα δεδομένα κατανάλωσης. Αλλά η ποιότητα της οθόνης είναι ευχάριστη, όπως και οι μικρές προσοχές όσον αφορά την κινούμενη εικόνα ή με την κάμερα 360 °. Είναι με αυτά τα μικρά πράγματα που μπορούμε πραγματικά να διακηρύξουμε τον εαυτό μας Premium. Παρά τα πάντα, μπορούμε πάντα να παρασύρει ενάντια στο χείλος του σφονδύλου πάρα πολύ παχύ (συνήθεια BMW), αγγίζει το ανειδίκευτο τιμόνι ή την απουσία ηλεκτρικών καθισμάτων σε σειρά. Για να επωφεληθείτε από αυτά, θα χρειαστεί να τεθεί στον πίνακα 1.250 ευρώ !

      Πλευρική κατοικία, η BMW i4 συνορεύει με τους επιβάτες της. Αυτό είναι πάνω απ ‘όλα η περίπτωση στο πίσω μέρος όπου πρέπει να λυγίσετε τη σπονδυλική στήλη για να εγκατασταθεί. Στον πάγκο, ο χώρος του γόνατος είναι σωστός, αλλά η φρουρά οροφής λίγο περιορισμένη. Αλλά είναι πάνω από όλα τα μεγάλα σήραγγα μετάδοσης, απομεινάρια της θερμικής βάσης, η οποία περιορίζει την κατοικία, ή ακόμη και κάνει το κεντρικό μέρος άχρηστο. Αυτός ο σχεδιασμός θυσιάζει επίσης το χώρο κάτω από την πάντα λειτουργική κουκούλα (σε αντίθεση με το IX), απαιτώντας επομένως να απομονώσουν τα εξαρτήματα και τον μπροστινό κινητήρα στην έκδοση M50. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν εξηγεί γιατί η τρύπα που χύνεται στον κόλπο του κινητήρα δεν λαμβάνει ένα κουτί για να προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Αντ ‘αυτού, υπάρχει ένα επιβλητικό πλαστικό πάνελ.

      Το πλεονέκτημα του μοντέλου 3 σε αυτό το σημείο, το οποίο δεν ανταγωνίζεται στην πλάτη, ωστόσο, δεδομένου ότι η BMW I4 επωφελείται από μια πιο πρακτική πίσω πόρτα, η οποία ανοίγει σε ένα μεγάλο κορμό 470 L (1.290 L με τον επίπεδη πάγκο). Αλλά μόνο το φόντο είναι πλήρως εκμεταλλευτικό: το σκούτερ μας τοποθετημένο στο χέρι δεν επιτρέπει πλέον το κλείσιμο του κορμού λόγω του φυγούμενου περίπτερο και των εσωτερικών πλαστικών επιδέσμων. Έτσι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές παρά να το εγκαταστήσετε με προκατάληψη.

      BMW I4 Edrive40 Superret: Ο Ισολογισμός

      Δύσκολο να διατεθεί απολογισμός της BMW I4 χωρίς να αναφέρει μια σύγκριση με το μοντέλο 3 Tesla, το All Natural Pompontitor του. Αλλά το bavaroise παίρνει ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι εδώ με έναν πιο premium ορισμό. Το πράγμα της δεν είναι να επιδιώξει την πρώτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις, αλλά να αντιπροσωπεύει ένα παράθυρο για το τι θα είναι το μέλλον της BMW, αρχίζει να μετατρέπει τους συνήθεις πελάτες. Αυτό που επιτυγχάνει μάλλον καλά με ένα σχεδόν αποθηκευμένο οδικό άγγιγμα και ένα ηλεκτρικό διαμέρισμα που δεν κάνει καμία κριτική: τα διαφορετικά επίπεδα κατανάλωσης που σημειώσαμε είναι πειστικά και οι αυτόνομες που προκύπτουν από αυτό μάλλον γενναιόδωρες. Μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, ειδικά εκείνες των οδηγών που ευνοούν τον αυτοκινητόδρομο. Γι ‘αυτό προσθέτει την υπόσχεση ταχείας επαναφόρτισης που πρέπει να τελειοποιήσει την ευελιξία του. Αλλά μιλάμε λεπτομερώς για αυτό την επόμενη εβδομάδα.

      Εν τω μεταξύ, εάν το BMW I4 είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, κάνει τις υπηρεσίες της να πληρώσουν ακριβά. Αυτό το μοντέλο (τώρα ενδιάμεσο) ξεκινά σε τιμή € 61.500, με σωστό εξοπλισμό, αλλά μάλλον περίληψη μπροστά στις δυνατότητες που προσφέρει ο κατάλογος επιλογών: αυτό το αντίγραφο δοκιμής ξεκίνησε για € 6.880 πρόσθετου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 2 € 700 ζάντες !

      Το Superestus, τι είναι ?

      Η ερωτευμένη με στοιχεία και αλλεργίες με επίσημα τεχνικά φύλλα, το SuperTest, μια νέα αυτοπροωθούμενη μορφή δοκιμής αυτοκινήτων, γίνεται για εσάς, συγκεντρώνοντας δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες και σύμφωνα με ένα διαφανές και ακριβές πρωτόκολλο. Θα τα προσθέσουμε την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση του δεύτερου μέρους που αφιερώθηκε στο BMW I4 Edrive40 στο συνοπτικό μας άρθρο καθιστώντας δυνατή την αντιμετώπιση των τιμών που σημειώθηκαν από τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν, τα οποία θα κάνουν την πλήρη αξία του τμήματος.

      Εάν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω, μην διστάσετε να συμβουλευτείτε τις δοκιμές μας και να ανταλλάξετε με την κοινότητα στο φόρουμ συζήτησης μας.

      Θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε τίποτα για τα νέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ?