Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου | Μηχανικό blog Fortrainjobs, ηλεκτρικό αυτοκίνητο: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του | οικολογικός

Πλεονέκτημα και μειονεκτήματα ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Contents

Εκεί παραγωγή Οι μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιουργούν μεγάλα Περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα. Η μπαταρία αποτελείται από τρία κύρια στοιχεία: μια άνοδο, μια κάθοδο και έναν ηλεκτρολύτη που επιτρέπει τη διέλευση ιόντων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αναμφισβήτητα το όχημα του αύριο. Η έννοια αυτού του νέου τύπου αυτοκινήτου εξελίσσεται συνεχώς, επηρεάζοντας τον κόσμο της μηχανικής. Οι κατασκευαστές επιδιώκουν να τα βελτιώσουν για να τους καταστήσουν όλο και πιο αποτελεσματικοί. Ας δούμε μαζί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σημερινών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

1 – Τα πλεονεκτήματα

A – Ένα λιγότερο ρυπογόνο όχημα σε καθημερινή βάση

 • Αυτά τα αυτοκίνητα δεν καταναλώνουν απολιθωμένη ενέργεια (βενζίνη, αέριο, ντίζελ). Επομένως, έχουν χαμηλό αντίκτυπο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα συμβατικά οχήματα.
 • Μπορούν να επαναφορτιστούν χάρη στην πράσινη ενέργεια (που προκύπτουν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Β – άνεση για τον οδηγό

 • Ο κινητήρας του είναι σιωπηλός, ειδικά με χαμηλή ταχύτητα.
 • Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν συγκρατεί. Επιπλέον, αρχίζει γρήγορα ακόμη και το χειμώνα.
 • Είναι πολύ εύκολο να το επαναφορτίσετε: Απλά συνδέστε το. Δεν χρειάζεται να μεταβείτε στο βενζινάδικο.

C – Οικονομία σε καθημερινή βάση

 • Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι οικονομικό σε καύσιμα, η ηλεκτρική ενέργεια που κοστίζει λιγότερο από τα ορυκτά καύσιμα.
 • Απαιτεί διαφορετική συντήρηση συμβατικών οχημάτων. Ιδιοκτήτες γκαράζ και Μηχανική κατάρτιση θα οδηγηθεί σε προσαρμογή σε αυτή τη νέα αγορά. Δεν υπάρχει ανάγκη για λάδι, οπότε δεν εκκενώνεται. Δεν υπάρχει πλέον συμπλέκτης ή κιβώτιο ταχυτήτων. Αλλά όταν επισκευάζετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι ένα έργο υπό ένταση. Η ευρωπαϊκή αντανάκλαση βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εποπτεύεται αυτή η συγκεκριμένη συντήρηση.

2 – Μειονεκτήματα

Α – Ο αντίκτυπος της μπαταρίας στο περιβάλλον

 • Το λίθιο χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή μπαταριών. Είναι ένα σπάνιο μέταλλο, κυρίως από τη Νότια Αμερική. Η εξαγωγή του απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού. Ωστόσο, αυτό έχει σημαντικές συνέπειες στους τοπικούς πληθυσμούς και το οικολογικό σύστημα που ήδη πάσχει από ξηρασία.
 • Η ανακύκλωση των μπαταριών δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί.

B – μια σημαντική επένδυση

 • Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά για αγορά (€ 20.000 για μια είσοδο -.
 • Μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει διάρκεια ζωής 7 έως 10 ετών. Πρέπει στη συνέχεια να αλλάξει – και το κόστος είναι υψηλό (περίπου 4000 € για ένα μικρό αυτοκίνητο).

C – Δυσκολίες φόρτισης

 • Τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν κατά μέσο όρο 150 χιλιόμετρα αυτονομίας, η οποία μπορεί να είναι προβληματική σε μεγάλες διαδρομές. Επιπλέον, η χρήση της θέρμανσης, του κλιματισμού και του στυλ οδήγησης έχει σαφή αντίκτυπο στον χρόνο φόρτισης της μπαταρίας.
 • Ο χρόνος φόρτισης είναι πολύ μεταβλητός από το ένα όχημα στο άλλο και ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης. Έτσι, μια κοιλιακή οικιακή υποδοχή απαιτεί φορτίο από 7 έως 8 ώρες. Υπάρχουν ορισμένα τερματικά που διατίθενται σε δημόσιους χώρους, επιτρέποντας τη φόρτωση σε 30 λεπτά.
 • Ωστόσο, αυτά τα τερματικά επαναφόρτισης δεν είναι όλα καλά συντηρημένα.
 • Επιπλέον, δεν είναι κατάλληλα για όλες τις υπάρχουσες μπαταρίες. Πριν από το ταξίδι, ο οδηγός πρέπει να μάθει για τα μέρη όπου θα μπορέσει να επαναφορτίσει το αυτοκίνητό του.

Ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις αξίες του, αυτά τα στοιχεία πρέπει να ληφθούν υπόψη για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Και εσύ τι νομίζεις ?

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν παράγει CO2 ή τους ατμοσφαιρικούς ρύπους που θα χρησιμοποιηθούν, εκτός από τα σωματίδια από την φθορά των ελαστικών και των φρένων. Κάνει λίγο θόρυβο. Επομένως, προσφέρει σταθερά πλεονεκτήματα, ειδικά στην καρδιά των πόλεων. Ας οδηγήσουμε όλοι ηλεκτρικό ρεύμα μια μέρα ?

Είναι το όχημα του μέλλοντος ? Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει έναν ή περισσότερους ηλεκτρικούς κινητήρες, που τροφοδοτείται από μπαταρίες, και επαναφορτίζεται στο σπίτι ή έξω από ένα ειδικό τερματικό (στο δρόμο, χώρους στάθμευσης, σταθμούς εξυπηρέτησης).

Υπάρχουν επίσης υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία διαθέτουν ηλεκτρικό κινητήρα και κινητήρα θερμότητας, καθώς και επαναφορτιζόμενα υβρίδια (ή plug-in) που μπορούν να επαναφορτιστούν σαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο (μέσω οικιακής πρίζα ή τερματικού) και κατά την οδήγηση.

Περίληψη :

 • Πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου
 1. Χωρίς ατμοσφαιρικούς ρύπους και χωρίς εκπομπή CO2 χρησιμοποιώ
 2. Ένα ωραίο μέλλον
 3. Σιωπηλός
 4. Οικονομικό στη χρήση
 5. Μικρή συντήρηση
 • Μειονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου
 1. Δεν είναι όλα το νικέλιο στις μπαταρίες
 2. Η επαναφόρτιση παραμένει ένας περιορισμός
 3. Ο χρόνος επαναφόρτισης και η διαθεσιμότητα των τερματικών
 4. Κοστίζει την αγορά
 • Electric: Ναι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις
  • Επιλέξτε ένα ελαφρύ αυτοκίνητο
  • Επαναφόρτιση με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια
  • Μην ανταγωνίζεστε με το περπάτημα, ποδηλασία ..
  • Carpool ή μοιραστείτε ένα αυτοκίνητο

  Πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

  1. Χωρίς ατμοσφαιρικούς ρύπους και χωρίς εκπομπή CO2 χρησιμοποιώ

  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν απορρίπτουν τους ρύπους στην ατμόσφαιρα όταν κυλούν. Δεν υπάρχει καύση, οπότε όχιΧ, Λεπτά σωματίδια, άψογοι υδρογονάνθρακες, μονοξείδιο του άνθρακα . συχνά ενοχοποιούνται για τις επιπτώσεις της υγείας τους. Ωστόσο, υπάρχουν εκπομπές σωματιδίων από ελαστικά και, σε μικρότερο βαθμό, φρένα (χάρη στο αναγεννητικό φρενάρισμα τα φρένα είναι λιγότερο άγχος από αυτά ενός θερμικού οχήματος).

  Συνεπώς, η μετάβαση στο ηλεκτρικό όχημα έχει άμεσο όφελος για την ποιότητα του αέρα στις πόλεις και κοντά στους δρόμους. Από την άλλη πλευρά, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ο τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια.

  Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν εκπέμπουν επίσης2 όταν χρησιμοποιείτε. Και αν η χρησιμοποιούμενη ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι πολύ ανθρακούχο όπως στο Βέλγιο (230 g Co2/kWh) ή σε Γαλλία (60 g Co2/kWh) Το αποτύπωμα άνθρακα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι καλύτερο από αυτό ένα θερμικό αυτοκίνητο (βενζίνη ή ντίζελ).

  2. Ένα ωραίο μέλλον

  Για να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη και να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του Παρισιού, το Βέλγιο πρέπει να μειώσει τις εκπομπές του κατά 80 έως 95 % έως το 2050 (σε σύγκριση με το 1990). Για να φτάσετε εκεί, πρέπει ιδίως να μειώσετε δραστικά τη χρήση ορυκτών καυσίμων (ντίζελ και βενζίνη) για μεταφορά.

  Μία από τις τεχνικές λύσεις είναι να οδηγείτε στην ηλεκτρική ενέργεια. Υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσετε τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν και θα παράγετε ηλεκτρική ενέργεια από πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, άνεμος κ.λπ.).

  Για να δώσουμε μια ιδέα, ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως (συμπεριλαμβανομένων των υβριδίων) θα πρέπει να φτάσει από 10 εκατομμύρια το 2020 σε 150 εκατομμύρια το 2030 σύμφωνα με τις πολιτικές και τα μέτρα που προβλέπονται από τα κράτη (ιδίως οι κλιματικές δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στη συμφωνία από το Παρίσι ·. [1] Είναι το “δηλωμένο σενάριο πολιτικών”. Ένα πιο προληπτικό σενάριο, που ονομάζεται “σενάριο βιώσιμης ανάπτυξης”, φαντάζει ένα μερίδιο 30% των ηλεκτρικών οχημάτων μεταξύ νέων οχημάτων το 2030. Αυτό θα έδινε 225 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων κοινής ωφέλειας) την ημερομηνία αυτή την ημερομηνία.

  Προβολή 2020 - 2030 Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα

  PLDVS = ελαφριά οχήματα για επιβάτες. LCVS = ελαφριά οχήματα. BEV = ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας. Phev = υβριδικό plug-in.
  Πηγή: Global EV Outlook 2021, IEA

  3. Σιωπηλός

  Όταν ξεκινά και όταν κυλά, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σχεδόν σιωπηλό. Ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την ηρεμία των πόλεων. Δεν είναι οι κάτοικοι κοντά στους κύριους άξονες που θα τον αντιφάσκουν. Το πρόβλημα: Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τους πεζούς που δεν το ακούνε να συμβεί. Επομένως !

  4. Οικονομικό στη χρήση

  Γνωρίζουμε ότι τα τρέχοντα οχήματα καταναλώνουν θεωρητικά μεταξύ 13 και 25 kWh/100 km (τυποποιημένος κύκλος). Αυτό εμφανίζεται με κόστος € 3,25 έως € 6,25 ανά 100 χλμ. (1 kWh κόστος κατά μέσο όρο € 0,25).

  Ένα βενζινοκίνητο ή ντίζελ που καταναλώνει θεωρητικά 5 l/100 km κοστίζει μεταξύ 6 και 7 € καυσίμου ανά 100 χλμ.

  5. Μικρή συντήρηση

  Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο απαιτεί μικρή συντήρηση. Το σύστημα κινητήρα είναι πολύ απλοποιημένο σε σύγκριση με ένα θερμικό όχημα (βενζίνη, ντίζελ ή αέριο). Υπάρχουν εκατό φορές λιγότερα μέρη περιστροφής, δεν υπάρχει κιβώτιο ταχυτήτων και κανένα λάδι για αλλαγή.

  Χάρη σε αναγεννητική πέδηση (Ανακάμπτουμε μέρος της κινητικής ενέργειας για να την καταστήσουμε ηλεκτρική ενέργεια), τα φρένα είναι λιγότερο άγχος και τα αιμοπετάλια πρέπει να αντικατασταθούν λιγότερο συχνά από ό, τι με ένα αυτοκίνητο.

  Από την άλλη πλευρά, μπορεί να συμβεί ότι πρέπει να αλλάξετε την μπαταρία του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου, μετά από 1000 έως 1.500 κυλίνδρους επαναφόρτισης ή 8 έως 10 ετών. [2] Η τιμή μιας νέας μπαταρίας είναι πολύ υψηλή: € 8.100 για τη μπαταρία ενός μικρού αυτοκινήτου τύπου Renault Zoe (52 kWh). [2b] Για να περιοριστεί το κόστος αντικατάστασης, ορισμένες μάρκες προσφέρουν να νοικιάσουν τις μπαταρίες αντί να τις αγοράσουν.

  Μειονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

  1. Δεν είναι όλα το νικέλιο στις μπαταρίες

  Εκεί παραγωγή Οι μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιουργούν μεγάλα Περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα. Η μπαταρία αποτελείται από τρία κύρια στοιχεία: μια άνοδο, μια κάθοδο και έναν ηλεκτρολύτη που επιτρέπει τη διέλευση ιόντων.

  Η άνοδος είναι γενικά σε γραφίτη και ο ηλεκτρολύτης είναι ένα άλας λιθίου. Όσον αφορά την κάθοδο, μπορεί να έχει διαφορετικές χημικές συνθέσεις: NMC (νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο σε διαφορετικές αναλογίες), LMO (λίθιο, μαγγάνιο και οξείδιο), LFP (φωσφορικό σίδηρο λιθίου), NCA (αλουμίνιο νικελίου κοβαλτίου), ..

  Αυτές οι ανησυχίες παραμένουν επίκαιρες, ακόμη και αν η αποτελεσματικότητα των μπαταριών εξελίσσεται γρήγορα. Μεταξύ 2009 και 2016, πήγαν από 100 WH/λίτρο σε 350 WH/λίτρο, χωρητικότητα 3,5 φορές υψηλότερη για το ίδιο μέγεθος. Ταυτόχρονα, η τιμή τους διαιρέθηκε με τρία. Όλα δείχνουν ότι η απόδοση των μπαταριών θα βελτιωθεί περαιτέρω.

  Η ικανότητα των μπαταριών μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Όταν φθάνει μόνο στο 70 έως 80% της αρχικής χωρητικότητας, δεν είναι πλέον αρκετά αποτελεσματικά για να χρησιμοποιηθούν σε οχήματα, αλλά μπορούν ακόμα να εξυπηρετηθούν ως σταθερή λύση αποθήκευσης (για παράδειγμα ως εγχώρια μπαταρία εάν έχετε φωτοβολταϊκά πάνελ).

  Οι μπαταρίες του τελικού χρόνου μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα διαχείρισης αποβλήτων. Η ανακύκλωσή τους αναπτύσσεται σταδιακά, ειδικά με το Umicore στο Βέλγιο. Τελικά, ένα καλό μέρος των υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων.

  2. Η επαναφόρτιση παραμένει ένας περιορισμός

  Θεωρείται πολύς περιοριστικός παράγοντας, η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξελίσσεται δραματικά. Όλο και περισσότερα μοντέλα προσφέρουν 300 χλμ., Ή ακόμα και 600 χλμ. Αυτονομία με ένα μόνο φορτίο.

  Προφανώς, περισσότερη αυτονομία σημαίνει μεγαλύτερες μπαταρίες χωρητικότητας (έως 100 kWh), περισσότερο βάρος, μεγαλύτερη επίδραση στην κατασκευή και περισσότερο χρόνο για να τους επαναφορτίσετε.

  Μια σειρά 200 χλμ. Είναι περισσότερο από αρκετή για καθημερινή χρήση. Μόνο για μεγαλύτερες διαδρομές μπορεί να απενεργοποιηθεί ο χρόνος επαναφόρτισης, εφόσον το δίκτυο ταχειών φορτιστών (υψηλή ισχύς) δεν είναι επαρκώς αναπτυγμένη.

  Η επιθετική οδήγηση και η χρήση της θέρμανσης ή του κλιματισμού μειώνουν την αυτονομία. Για να πάτε μακριά, πρέπει να αποθηκεύσετε το βουνό σας !

  3. Ο χρόνος επαναφόρτισης και η διαθεσιμότητα των τερματικών

  Η υπόλοιπη αυτονομία, η ευκολία επαναφόρτισης είναι ένα σημαντικό κριτήριο. Μπορείτε να φορτώσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο σπίτι μέσω μιας κανονικής υποδοχής ή σε εγχώριο, δημόσιο ή επιχειρηματικό τερματικό. Ο αριθμός των τερματικών αυξάνεται αλλά παραμένει περιορισμένος.

  Στην πόλη, όπου δεν έχετε απαραιτήτως γκαράζ, ένα δίκτυο δημόσιων τερματικών διευκολύνει την επαναφόρτιση οχήματος. [3]


  Χρέωση.Οι Βρυξέλλες, ένα καθολικό δίκτυο φόρτισης στις Βρυξέλλες, σχεδιάζουν να αναπτύξουν εκατό τερματικά 11 kW.

  Ο χρόνος επαναφόρτισης ενός μέσου ηλεκτρικού οχήματος είναι πολύ μεταβλητός. Εξαρτάται από την διαθέσιμη ισχύ στο σημείο επαναφόρτισης:

  • Στο σπίτι, σε μια κλασική υποδοχή 3 kW διαρκεί 5 έως 6 ώρες για να επαναφορτίσετε μια μπαταρία 27 kWh στο 80%
  • Με ένα εγχώριο τερματικό (7 kW), η επαναφόρτιση παίρνει το ήμισυ του χρόνου
  • Σε τερματικό 24 kW έξω από το σπίτι (χώροι στάθμευσης, σούπερ μάρκετ, σταθμούς εξυπηρέτησης. ), το φορτίο πραγματοποιείται σε μια ώρα
  • Με τερματικό 50 kW (ίδιοι τύποι θέσεων), το φορτίο μειώνεται σε 30 λεπτά
  • Οι υπερσυμπιεστές Tesla (250 kW) επιτρέπουν την επαναφόρτιση 235 km σε 15 λεπτά
  • Άλλοι γρήγοροι φορτιστές όπως το Ionity ανέρχονται στα 350 kW

  Για να εγκαταστήσετε ένα τερματικό στο σπίτι, πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν εγκαταστάτη όπως το Enersol, το Voltco, το Schneider Electric, το EVBOX.

  4. Κοστίζει την αγορά

  Οι κατασκευαστές προσφέρουν όλο και περισσότερα μοντέλα, αλλά η αγορά είναι επί του παρόντος περιορισμένη και οι τιμές είναι πάντα πολύ υψηλές σε σύγκριση με ένα συμβατικό όχημα.

  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοστίζουν γενικά περισσότερα από € 30.000 για δημοφιλή μοντέλα στο Βέλγιο: Renault Zoe (€ 32.600 ή € 24.400 εάν επιλέξετε ενοικίαση μπαταρίας), VW Egolf (€ 33.000), Nissan Leaf (36 € 500), BMW i3 (€ 40.700). Μόνο το Smart Fortwo (€ 25.000), το Renault Twing (€ 23.250), το Fiat 500 (€ 27.300) και η Dacia Spring (€ 20.000) κατέβγουν κάτω από τα € 30.000 !

  Ένα χρησιμοποιημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση, υπό την προϋπόθεση ότι η μπαταρία δεν χρειάζεται να αλλάξει.

  Electric: Ναι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις

  Εάν οι εκπομπές στη χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι σχεδόν μηδενικές, είμαστε ωστόσο μακριά από τη “μηδενική ρύπανση”. Εάν αναλύσουμε τον κύκλο ζωής, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παράγει 20g έως 250g CO2/km Σύμφωνα με το ενεργειακό μείγμα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. [4]

  Πώς να μειώσετε τον αντίκτυπο των μετατοπίσεων με ηλεκτρικό όχημα ?

  Επιλέξτε ένα ελαφρύ αυτοκίνητο

  Προτιμούμε ελαφρύτερα οχήματα: ένα αυτοκίνητο 2600 κιλών, ακόμη και ηλεκτρικό, θα είναι πάντα συνώνυμο με τα απόβλητα. Το μοντέλο Tesla, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί δύο φορές περισσότερες μπαταρίες ως Renault Zoe, για αυτονομία μόνο 50% υψηλότερη. Κανονικό: Ζυγίζει 1100 κιλά περισσότερα ! Μια βελγική εταιρεία ήθελε να προσφέρει μόλις. 630 κιλά (συμπεριλαμβανομένων 80 κιλών μπαταριών), αλλά το έργο δεν πέτυχε. [5]

  Επαναφόρτιση με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια

  Ανάλογα με το ηλεκτρικό μείγμα που χρησιμοποιείται, το ηλεκτρικό όχημα θα παρέχεται συχνότερα από ορυκτά καύσιμα (όπως στην Κίνα), πυρηνική (στο Βέλγιο και τη Γαλλία) και σπάνια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  Προφανώς δεν κυριαρχούμε την προσφορά δημόσιων ορίων. Αλλά στο σπίτι, μπορείτε να επιλέξετε να φάτε χάρη στους φωτοβολταϊκούς ηλιακούς συλλέκτες ή να πάρετε συμβόλαιο με έναν πράσινη προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

  Ο χρόνος του φορτίου είναι όλη η σημασία του: Προτιμούμε τις στιγμές που η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέγιστη (στα μέσα της ημέρας, όταν τα φωτοβολταϊκά πάνελ παράγουν καλά) και αποφεύγουμε προχωρημένες στιγμές κατανάλωσης (μεταξύ 18 και 9 μ.μ., ειδικά το χειμώνα Ουσία. Το ηλεκτρικό όχημα μπορεί έτσι να συμβάλει στην ισορροπία του ηλεκτρικού δικτύου ή, αντίθετα, να αυξήσει την κατανάλωση κατά τη διάρκεια κρίσιμων περιόδων. Ο οδηγός προειδοποίησε ότι θα προγραμματίσει προσεκτικά τις στιγμές επαναφόρτισης του.

  Μην ανταγωνίζεστε με το περπάτημα, ποδηλασία ..

  Κάτω από το πρόσχημα ότι μολύνει λιγότερο, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί γρήγορα να γίνει μια πλήρως βρετανική εναλλακτική λύση στα μέσα της απαλής μετατόπισης. Ακόμη και για μικρά ταξίδια, η ποδηλασία ή το περπάτημα παραμένουν οι πιο οικονομικές και οικολογικές επιλογές.

  Carpool ή μοιραστείτε ένα αυτοκίνητο

  Με το κόστος χρήσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το carpooling μπορεί να φαίνεται λιγότερο δελεαστικό. Ωστόσο, η κατανομή ενός οχήματος ή ενός ταξιδιού παραμένει πιο οικονομική για το χαρτοφυλάκιο και το περιβάλλον. Για να μην αναφέρουμε ότι μειώνει τα προβλήματα στάθμευσης και τις ουρές !

  Ενδιαφέρεται για την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά επιβραδύνθηκε από την πολύ υψηλή τιμή αγοράς σε σύγκριση με την προγραμματισμένη χρήση ? Τα κοινόχρηστα συστήματα αυτοκινήτων αναπτύσσονται. Και μερικές πλατφόρμες προσφέρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  Αύριο, όλα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

  Δεν θα είμαστε όλοι σε θέση να έχουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να οδηγούμε με τον ίδιο τρόπο όπως σήμερα, θα μετακινούσαμε μόνο τις επιπτώσεις: το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ελάχιστα ρυπογόνο για χρήση, αλλά η παραγωγή του παραμένει προβληματική για το περιβάλλον, ουσιαστικά λόγω των μπαταριών.

  Ωστόσο, αυτός ο τύπος αυτοκινήτου είναι μέρος των λύσεων. Πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ορυκτών ενέργειας, καταδικασμένη να εξαντληθεί και ποια είναι η κύρια αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Επομένως, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει τη θέση του με σκοπό την βιώσιμη κινητικότητα, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλες λύσεις όπως ποδήλατα, δημόσιες συγκοινωνίες, carpooling ..

  > Δείτε άλλες ιδέες στη λίστα ελέγχου του κλίματος μας. Σταματήστε να φτιάχνετε τόνους !

  Περισσότερες πληροφορίες

  • Τι αυτοκίνητο πρέπει να χρησιμοποιήσετε για μολύνσεις ?
  • Ποιο είναι το πιο οικολογικό αυτοκίνητο ?
  • Λιγότερη κίνηση με αυτοκίνητο για τη διατήρηση του κλίματος

  [1] Σύμφωνα με το Διεθνές Οργανισμό Ενέργειας στο Global EV Outlook 2021.

  [5] Το E-Car 333 προτάθηκε από την εταιρεία Ecar Belgian Green Vehicle