Backup Tesla Powerwall στο Κεμπέκ – ηλιακοί πάνελ | Κεμπέκ Ηλιακή, Tesla Powerwall | Κέντρο Faivre Energie – Τεχνικές ενέργειας

Power Wall Tesla

Θερμοκρασία λειτουργίας

Powerwall: Η εγχώρια μπαταρία του Tesla στο Κεμπέκ, μια πλήρη κριτική

Tesla Powerwall

Φόντο παράλλαξης

Το Powerwall είναι μια μπαταρία τύπου ιόντων λιθίου από τον Αμερικανό κατασκευαστή Tesla. Διατέθηκε στο εμπόριο στις 30 Απριλίου 2015 και είναι τώρα διαθέσιμη σε δύο διαφορετικά μοντέλα (PowerWall 1 και PowerWall 2) που έχει 6.4 kWh και 13.5 kWh χωρητικότητα αντίστοιχα.

Όπως κάθε άλλος τύπος μπαταρίας, το powerwall επαναφορτίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες και το αποθηκεύει για μεταγενέστερη χρήση. Μπορεί επίσης να φορτωθεί από το δίκτυο Hydro-Québec όταν οι ηλιακοί συλλέκτες δεν παράγουν πλέον ηλεκτρική ενέργεια (η νύχτα για παράδειγμα).

Μια έκδοση PowerPack είναι διαθέσιμη για εμπορική ή βιομηχανική χρήση, όπου συσσωρεύεται πλήθος μπαταριών για την παραγωγή έως 232 kWh αποθήκευσης.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων Powerwall. Αυτά λαμβάνονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Tesla και εξηγούνται στις ακόλουθες παραγράφους.

Εκεί ικανότητα ορίζεται ως η ποσότητα ενέργειας που είναι αποθηκευμένο. Όσο υψηλότερη είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα που παρέχει η αυτονομία που παρέχει. Επομένως, είναι πιο συμφέρουσα η απόκτηση του Powerwall 2, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία.

Εκεί βάθος απόρριψης Το 100% σημαίνει ότι το powerwall μπορεί να αποφορτιστεί πλήρως χωρίς να επηρεάζει την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του. Ο κατασκευαστής το αναφέρει δεδομένου ότι αυτό δεν ισχύει για όλες τις μπαταρίες που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Πράγματι, αρκετές τεχνολογίες μπαταριών (μολύβδου-οξέος, νικελίου-καδμίου) υποδηλώνουν μέγιστο βάθος εκφόρτισης 50 έως 75%. Επομένως, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι επομένως πιο επωφελείς, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας ανά μπαταρία.

Εκεί ανεφοδιάητη δύναμη Από το powerwall αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα το άθροισμα των εξουσιών των συσκευών που μπορεί να διαχειριστεί το powerwall που μπορεί να διαχειριστεί το powerwall. Για παράδειγμα, εάν χρεώνεστε στο Hydro-Québec (το πιο κοινό επιτόκιο κατοικίας στο Κεμπέκ), η μέγιστη ανεκτή κλήση ισχύος είναι 65 kW. Αυτό το 65 kW είναι περισσότερο από αρκετό για να σας επιτρέψει να εκτελέσετε πολλά καθήκοντα ταυτόχρονα χωρίς να ανησυχείτε για τη δημιουργία κλήσεων εξουσίας, αφού είναι πολύ σπάνια επιτευχθεί (για να μην πείτε πάντα για την πλειοψηφία των νοικοκυριών, ακόμη και αν έχετε πισίνα ή σπα)). Στην περίπτωση κατοικιών που λαμβάνουν την ηλεκτρική ενέργεια από ένα powerwall κατά τη διάρκεια μιας βλάβης, η κλήση παραγωγής πρέπει να είναι 7 kW μέγιστο. Όντας σχεδόν 10 φορές μικρότερο από αυτό που είναι ανεκτό από το δίκτυο Hydro-Québec, οι καθημερινές δραστηριότητες πρέπει να μετατοπιστούν. Πράγματι, εξηγείται από Η επίδραση του Peukert, Η χωρητικότητα μιας μπαταρίας μειώνεται εκθετικά όταν η ένταση του ρεύματος εκφόρτισης αυξάνεται γραμμικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν θέλετε να αποστραγγίσετε την ενέργεια που περιέχεται στο powerwall πολύ γρήγορα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο ποσό των συσκευών που αποφασίζετε να εργαστείτε ταυτόχρονα. Το παρακάτω σχήμα δείχνει την ταχύτητα εκκένωσης μιας μπαταρίας (άξονας y) ενάντια στην αύξηση της έντασης του ρεύματος εκφόρτισης (άξονας x). Επομένως, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την ενεργειακή μας συμπεριφορά όταν χρησιμοποιούμε μπαταρίες.

ΕΝΑ κύκλος αντιστοιχεί σε πλήρες φορτίο και απόρριψη του powerwall. Έτσι, υποθέτοντας ότι ένας πλήρης κύκλος πραγματοποιείται καθημερινά, η διάρκεια ζωής των 5000 κύκλων είναι ισοδύναμη με 13.7 χρόνια.

Πόσα powerwall θα χρειαζόμουν?

Σύμφωνα με το Hydro-Québec, ένα μονοκατοικία των 2000 τετραγωνικών ποδιών που δεν διαθέτει πισίνα ή ένα σπα καταναλώνει κατά μέσο όρο 25.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά έτος. Αυτή η κατανάλωση είναι θεωρητικά ισοδύναμη με 70 kWh/ημέρα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας χειμώνα είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερη από τη μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του καλοκαιριού, η διαίρεση αυτού του 25.000 kWh από τον αριθμό των ημερών του έτους δεν θα ήταν αντιπροσωπευτική της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Πράγματι, αυτή η διαίρεση θα μαρτυρούσε μόνο σε μια μέση τιμή χαμηλών και μεγάλων τιμών. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το χειμώνα το ηλεκτρικό αίτημά σας είναι 120 kWh/ημέρα και ότι ταλαντεύεται περίπου 45 kWh/ημέρα για το υπόλοιπο του έτους.

Θεωρώντας το δεδομένο ότι θέλετε το powerwall να σας προσφέρει τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα αυτονομίας Το χειρότερο σενάριο είναι δυνατόν (είτε για μια χειμερινή μέρα) και ότι επιλέγετε το PowerWall 2 αφού προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, θα ήταν απαραίτητο να εγκαταστήσετε Εννέα powerwall (120 kWh/ημέρα ÷ 13.5 kWh/powerwall = 9 powerwall). Αυτό θα σας κοστίσει 97.200 $ (πριν από τους φόρους και χωρίς έξοδα εγκατάστασης).

Εάν επαναλάβουμε τον ίδιο υπολογισμό για το Το καλύτερο σενάριο είναι δυνατόν (Μια μέρα αυτονομίας για μια καλοκαιρινή μέρα), έμεινε για εγκατάσταση Τρία Powerwall (45 kWh/ημέρα ÷ 13.5 kWh/PowerWall = 3 PowerWall). Αυτό θα σας κοστίσει 32.400 $ (πριν από τους φόρους και χωρίς έξοδα εγκατάστασης).

Σύμφωνα με την ίδια λογική όπως και για τα δύο προηγούμενα σενάρια, όσοι θα ήθελαν να έχουν ότι μόνο ένα powerwall (10.800 $ πριν από τους φόρους και χωρίς έξοδα εγκατάστασης) θα μπορούσαν να καλύψουν 30% των ενεργειακών τους αναγκών για ένα μέση καλοκαιρινή ημέρα κατά 12% για ένα Μέσος χειμωνιάτικος.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα powerwall θα σας προσφέρει 13.5 kWh ενέργειας, που θα σας επιτρέψει να γεμίσετε μόνο ορισμένες βασικές λειτουργίες. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία τυπικών οικιακών συσκευών

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει πόσο εύκολο είναι να καταναλώνετε 13.5 kWh ενέργειας. Πράγματι, γνωρίζοντας ότι το 13ο.Το 76 kWh του πίνακα δεν λαμβάνει υπόψη τη θέρμανση (η οποία μετράει το 60% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας), τη χρήση του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου (και των δύο ενεργειακών) και της χρήσης πλήθους άλλων συσκευών (κενό (κενό Καθαριστής, αφυγραντήρας, ανεμιστήρας, κονσόλα παιχνιδιών βίντεο, αναπαραγωγή DVD, ηχητικό σύστημα, καφετιέρα κ.λπ.) Αυτή η ποσότητα ενέργειας είναι πολύ μικρή. Είναι πιο σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι το 13.76 kWh ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία αυτών των συσκευών μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί εάν πολλές συσκευές λειτουργούν ταυτόχρονα (Peukert Effect). Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ που υποφέρει από το Powerwall (5 kW συνεχώς και το μέγιστο 7 kW), όλες οι συσκευές που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν ταυτόχρονα ταυτόχρονα. Έτσι πρέπει να γίνει συμβιβασμός.

Θυμηθείτε ότι μια μέση ημερήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ένα νοικοκυριό του Κεμπέκ είναι 45 kWh σε μια περίοδο μη -winter και 120 kWh το χειμώνα. 13.Το 5 kWh είναι επομένως πολύ λίγα λαμβάνοντας υπόψη το κόστος αγοράς του $ 10.800.

Θα μπορούσε να επιλέξει τη δυναμική τιμολόγηση να κάνει το powerwall σας κερδοφόρο?

Το Hydro-Québec έχει προσφέρει μια δυναμική τιμολόγηση από το 2019, η οποία προσαρμόζει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τη ζήτηση. Αυτή η τιμολόγηση προσφέρεται σε δύο ξεχωριστές επιλογές, είτε σε ρυθμό Flex D είτε σε τιμές D με την επιλογή Winter Credit Option. Και στις δύο περιπτώσεις, η τιμή ισχύει για περίοδο 100 ωρών το χειμώνα, από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα όταν μειώνετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ώρες κορυφών (δηλαδή από 6 ώρες έως 9 π.μ. και 4 και 4 μ.μ. έως 8 μ.μ.).

Ο σκοπός της δυναμικής τιμολόγησης είναι να διανείμει καλύτερα την ηλεκτρική ζήτηση προκειμένου να ξεπεράσει το δημόσιο δίκτυο κατά τις ώρες κορυφών και να του επιτρέψει να ανταποκριθεί μόνη της σε ολόκληρη τη ζήτηση. Γνωρίζοντας ότι οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας είναι απαραίτητες όταν το δίκτυο δεν είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες μας, είναι προς όφελός μας να διαχειριστούμε καλύτερα την κατανάλωσή μας.

Το ποσοστό Flex του γεγονότος ότι η τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλότερη κατά τη διάρκεια των ωρών από την κορυφή και υψηλότερη κατά τις ώρες αιχμής. Η παρακάτω εικόνα (που λαμβάνεται από τον ιστότοπο Hydro-Québec) δείχνει τη δομή της τιμολόγησης. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας μειώνεται από 22 σε 30 % κατά τη διάρκεια των ωρών εκτός της κορυφής και αυξάνεται από 534 σε 822 % κατά τις ώρες αιχμής.

Η τιμή d με τη χειμερινή πιστωτική επιλογή σημαίνει ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι η ίδια με αυτή του ρυθμού D (χωρίς επιλογή), αλλά ότι προσφέρεται πίστωση 50 ¢ για κάθε kWh εκτός από τις ώρες κορυφής. Η παρακάτω εικόνα (που λαμβάνεται επίσης από τον ιστότοπο Hydro-Québec) δείχνει τη δομή τιμολόγησης.

Το Hydro-Québec εκτιμά ότι με την τιμή D με την επιλογή Winter Credit Option, μπορούν να επιτευχθούν εξοικονόμηση $ 70 για κάθε υποκατάστημα 1000 $ του ηλεκτρικού σας λογαριασμού. Για το ποσοστό Flex D, είναι 100 $ σε εξοικονόμηση που μπορούν να επιτευχθούν για κάθε € 1000 tranche στον ηλεκτρικό λογαριασμό σας. Επομένως, ο ρυθμός Flex D εξοικονομεί περισσότερο, αλλά απαιτεί πολύ περισσότερη πειθαρχία δεδομένης της πολύ μεγάλης αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής.

Όσο για όσους παραμένουν εκτός Κεμπέκ, η αρχή της δυναμικής τιμολόγησης παραμένει η ίδια. Η μόνη διαφορά είναι στο επίπεδο της αξίας της νομισματικής ανταμοιβής, η τελευταία που ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή και το κόστος παραγωγής του προμηθευτή.

Τούτου λεχθέντος, η δυναμική τιμολόγηση γίνεται ενδιαφέρουσα για όσους έχουν ένα powerwall, καθώς επιτρέπει στους χρήστες της να διανέμουν καλύτερα την ηλεκτρική τους ζήτηση. Πράγματι, το powerwall μπορεί να επαναφορτιστεί κατά τη διάρκεια των ωρών από την κορυφή και να εκφορτώσει κατά τις ώρες αιχμής, πράγμα που σημαίνει ότι το αίτημα στον ηλεκτρικό ρεύμα είναι μηδέν κατά τις ώρες των κορυφών. Έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση χάρη στο powerwall σας. Παρ ‘όλα αυτά, ανάλογα με την κλίμακα της κατανάλωσης ενέργειας, η ετήσια αποταμίευση εφικτή φαίνεται να είναι ακόμα πολύ χαμηλή για να σας επιτρέψει να κάνετε το Powerwall σας κερδοφόρο.

Το PowerPack, η εμπορική έκδοση του Powerwall

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μια έκδοση PowerPack είναι διαθέσιμη για εμπορική ή βιομηχανική χρήση. Ένα powerpack μπορεί να έχει έως και 16 μπαταρίες και να έχει μέγιστη χωρητικότητα 232 kWh. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός powerpack. Αυτά λαμβάνονται επίσης από τον επίσημο ιστότοπο Tesla.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές powerpack μπορούν να συνδεθούν σε σειρά ή παράλληλα για να αυξήσουν την τάση ή τη συνολική χωρητικότητα του συστήματος. Έτσι, μια εταιρεία που επιθυμεί να έχει ενεργειακή χωρητικότητα 500 kWh θα μπορούσε να έχει πέντε powerpack εγκατεστημένο παράλληλα.

συμπέρασμα

Τελικά, αν και η απόκτηση ενός powerwall προσφέρει τη δυνατότητα να είναι αυτόνομη στην ενέργεια για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το υπερβολικό κόστος του εξασφαλίζει ότι είναι δυστυχώς απρόσιτο για την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Είναι ακόμα πολύ ενδιαφέρον για άτομα που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά δεδομένης της άνεσης και της ειρήνης που παρέχει. Πράγματι, γνωρίζοντας πόσο απαραίτητη η ηλεκτρική ενέργεια είναι ο τρόπος ζωής μας, η ικανότητά μας να είμαστε ανεξάρτητοι κατά τη διάρκεια καταστάσεων κρίσης είναι πολύ δελεαστική. Επιπλέον, σε περίπτωση δυναμικής τιμολόγησης, το Powerwall σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα προσφέροντάς σας τη δυνατότητα καλύτερης διανομής του ηλεκτρικού σας αιτήματος κατά τη διάρκεια περιόδων συμβουλών. Στην περίπτωση ενός εξαιρετικού δικτύου ή σε ένα μέρος όπου οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές, η εγκατάσταση ενός powerwall είναι επίσης σημαντικά επωφελής.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης του Powerwall Tesla σας. Οι συνεργάτες μας είναι πιστοποιημένοι για την εγκατάσταση του PowerWall. Έτσι θα είναι χαρά να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε την ενεργειακή αυτάρκεια.

*Εκσυγχρονίζω*: Με ημερομηνία Απρίλιος 2020, το κόστος του Powerwall είναι 9.250 $ και ο εξοπλισμός υποστήριξης είναι με κόστος 1550 $ Cadet. Εκτιμούμε ότι το κόστος εγκατάστασης μεταξύ $ 2.500 και 4.500 $ CAD. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος του Powerwall είναι από 1.3.3.300 $.

Power Wall Tesla

Προειδοποίηση!

Χρησιμοποιείτε ένα ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησης για σχεδόν 8 χρόνια!
Για καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αφιερώστε χρόνο για να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Αποκτήστε το Firefox 3.5

Λάβετε το Internet Explorer 8

Αποκτήστε το Safari 4

Αποκτήστε το Google Chrome

Κέντρο ενέργειας Faivre

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Tesla Powerwall

Η εγχώρια μπαταρία του Tesla

Το Powerwall είναι μια επαναφορτιζόμενη εγχώρια μπαταρία, η οποία μπορεί να τροφοδοτηθεί από τους ηλιακούς σας συλλέκτες ή από το ηλεκτρικό δίκτυο σε ώρες εκτός λειτουργίας. Το σύστημα στη συνέχεια παραδίδει την ενέργειά του τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια των ωρών. Αυτόματη, συμπαγής και εύκολη εγκατάσταση, το powerwall σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη φωτοβολταϊκή σας ενέργεια.

Μοντέλο powerwall

Λειτουργικός

Λειτουργία Tesla Powerwall

Ηλιακούς συλλέκτες

Τα πάνελ μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια που φορτώνει το powerwall και τροφοδοτεί το σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χωρίς ηλιακούς συλλέκτες, το Powerwall μπορεί να σας επιτρέψει να μειώσετε τον λογαριασμό σας με επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια των πιο οικονομικών περιόδων.

Τοίχωμα

Η εγχώρια μπαταρία φορτώνεται με ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες ή δίκτυο.

Αντιστροφέας

Ο μετατροπέας μετατρέπει το άμεσο ρεύμα των πάνελ ή της μπαταρίας με εναλλασσόμενο ρεύμα για εγχώριες χρήσεις.

Όλες οι εγκαταστάσεις PowerWall απαιτούν συμβατό μετατροπέα. Για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ηλιακής ενέργειας, είναι επίσης εγκατεστημένος μετρητής για τη μέτρηση της ηλιακής παραγωγής και της κατανάλωσης ενέργειας σας.

Πίνακας διανομής

Κατά την έξοδο του μετατροπέα, η ενέργεια παραδίδεται απευθείας στον ηλεκτρικό πίνακα σας. Για εφαρμογές χωρίς ηλιακούς συλλέκτες και όλη τη νύχτα, η ηλεκτρική ενέργεια του προμηθευτή σας που τροφοδοτεί το τραπέζι σας μετατρέπεται από τον μετατροπέα για να φορτώσει το powerwall σας.

Τεχνολογία

Επαναφορτιζόμενη και τοιχοποιία μπαταρία ιόντων λιθίου με θερμική διαχείριση με σύστημα ψύξης υγρού.

Συμβατότητα

Συμβατό με ηλεκτρικά δίκτυα μονής φάσης και τριών φάσεων.

Μοντέλο

6.4 kwhpour χρήση σε καθημερινό κύκλο

Θερμοκρασία λειτουργίας

Κατανάλωση

Συνολική απόδοση CC: 92,5 %

Εγκυος

Προσαρμοσμένη σε εσωτερική και εξωτερική εγκατάσταση.

Εξουσία

Ευκολία

Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται από έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο. Ο μετατροπέας CC-CA δεν παρέχεται.

Βάθος απόρριψης

Βάρος

Ενταση

Διαστάσεις

1302 mm x 862 mm x 183 mm

Ευφραδής

Πιστοποίηση

Αυτή η δήλωση συμμόρφωσης
IEC 62619, IEC 62109-1
IEC/EN 61000, κατηγορία Β Radaledéd
Οδηγία 2006/66/ΕΚ
38.3