Autonomy Cupra Born: Πόσα kms μπορώ να περιηγηθώ?, Cupra Born: Κόστος χρέωσης και αυτονομία σε ένα μακρύ ταξίδι 850 χλμ

Cupra Born: Κόστος χρέωσης και αυτονομία σε ένα μακρύ ταξίδι 850 χλμ

Εάν το μάλλον επιτυχημένο εγκεφαλικό επεισόδιο του είχε πιάσει το μάτι σας, το ξέρετε αυτό Το Cupra Born δεν είναι επομένως μόνο ένα ωραίο σχέδιο. Οι αισθήσεις οδήγησης είναι εκεί και η ικανότητά του να κάνει μεγάλα ταξίδια χωρίς περιστατικό του επιτρέπει να είναι το πρώτο όχημα του σπιτιού. Με τιμή που τον εξασφαλίζει να πάει κάτω από το κατώφλι του μέγιστου οικολογικού μπόνους, αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα όχημα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Η αυτονομία Cupra γεννήθηκε

Πόσα χιλιόμετρα μπορώ να ταξιδέψω με το ηλεκτρικό όχημα που γεννήθηκε στο Cupra ?

Η αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει γεννηθεί από το cupra είναι 310 χλμ. Σε 540 χλμ., Με ένα μόνο φορτίο, ανάλογα με το πρότυπο WLTP.

Η πραγματική αυτονομία μπορεί στη συνέχεια να εξαρτάται από διάφορα στοιχεία: επίπεδο φόρτωσης μπαταρίας, ο τύπος της πορείας (αυτοκινητόδρομος, πόλη ή μικτή), κλιματισμός ή θέρμανση, ο καιρός, η ανύψωση.

Γεννημένος Cupra

Δοκιμάστε το Cupra Born ?

Διαμορφώστε το όχημά σας που γεννήθηκε στο cupra ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Εκδοχή Χωρητικότητα μπαταρίας Αυτονομία
77 kWh 77 kWh 540 χλμ
V – 58 kWh 58 kWh 426 χλμ
45 kWh 45 kWh 310 χλμ

Προσομοιωτής αυτονομίας που γεννήθηκε στο cupra

Χρησιμοποιήστε τον προσομοιωτή παρακάτω για να εκτιμήσετε την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος Γεννημένος Cupra Ανάλογα με τα διάφορα κριτήρια που προσφέρονται:

Εκδοχή

Επίπεδο μπαταρίας
Κλιματισμός / θέρμανση

Αυτονομία

Αυτοκινητόδρομος (Moy. 120 km/h)
Ισχυρή βροχή ή χιόνι

Οι τιμές υπολογίζονται από την αυτονομία WLTP. Με αυτή την τιμή υπολογίζεται η θεωρητική αυτονομία σύμφωνα με τα επιλεγμένα κριτήρια. Η πραγματική αυτονομία δίνεται ως ένδειξη και δεν έχει συμβατική αξία. Αυτά τα δεδομένα δεν παρέχονται από τους κατασκευαστές. Περισσότερο ή λιγότερο περιθώριο σφάλματος 10%.

* Αυτονομία σε 100% ηλεκτρική οδήγηση

Δοκιμάστε το Cupra Born ?

Διαμορφώστε το όχημά σας που γεννήθηκε στο cupra ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Όλα για το Cupra Born

Παρόμοια ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Γεννημένος Cupra

Ora funky γάτα

Volkswagen ID.3

Φύλλο Nissan

Παρόμοια αυτοκίνητα από οικογένειες

 • Συμπαγή ηλεκτρικά sedans
 • Συμπαγή sedans cupra
 • Ηλεκτρικό cupra

Το Clean Automobile είναι ένας ιστότοπος πληροφοριών της κοινότητας που είναι αφιερωμένος σε όλα όσα σχετίζονται με το αυτοκίνητο και το περιβάλλον. Τα πιο δημοφιλή θέματα του auto blog μας είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τα υβρίδια, αλλά προσεγγίζουμε επίσης το αυτοκίνητο GNV / GPL, το αυτοκίνητο υδρογόνου, τις πολιτικές και περιβαλλοντικές πτυχές που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Οι χρήστες του Διαδικτύου καλούνται να αντιδράσουν σε άρθρα blog στα σχόλια, αλλά και στα διάφορα φόρουμ που γίνονται επάνω τους. Το πιο δημοφιλές από αυτούς είναι σίγουρα το φόρουμ ηλεκτρικών αυτοκινήτων που συγκεντρώνει τις συζητήσεις σχετικά με την άφιξη αυτών των νέων οχημάτων. Ένα λεξικό συγκεντρώνει τους ορισμούς των κύριων τεχνικών λέξεων που χρησιμοποιούνται στο blog, ενώ μια βάση δεδομένων των αυτοκινήτων (στο εμπόριο ή όχι) απαριθμεί ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

 • Ενεργειακή επανάσταση
 • Εκκαθαριστής
 • Κύριε EV
 • Chargemap
 • Επιχείρηση chargemap
 • Επαναφόρτιση τερματικού προσφορά
 • Χρυσά βατ
 • Ποιοι είμαστε ?
 • Ελα μαζί μας
 • Διαφημιστική ηθική
 • Γίνετε διαφημιζόμενος
 • Επικοινωνήστε μαζί μας
 • Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων
 • Φόρτιση καλώδια
 • Σταθμοί φόρτισης
 • Αξεσουάρ για επαναφόρτιση
 • Διαλύματα οχημάτων
 • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
 • Προτιμήσεις μπισκότων
 • |
 • Ειδοποιήσεις
 • |
 • Νομική ειδοποίηση
 • |
 • Αναφέρετε παράνομο περιεχόμενο
 • |
 • Κουδούνι

Copyright © 2023 Clean Automobile – All Rights Reserved – Ένας ιστότοπος που δημοσιεύθηκε από την Saabre Sas, μια εταιρεία από τον όμιλο Brakson

Cupra Born: Κόστος χρέωσης και αυτονομία σε ένα μακρύ ταξίδι 850 χλμ

Το Cupra που γεννήθηκε με την μπαταρία XL έρχεται να μετρηθεί σε άλλα ηλεκτρικά οχήματα στη σειρά των μεγάλων διαδρομών μας. Ας δούμε πώς κάνει το τελευταίο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Με μία από τις καλύτερες εκθέσεις τιμών αγοράς/αγοράς (είναι επιλέξιμο για το μέγιστο οικολογικό μπόνους), το Cupra Born VZ XL φαίνεται αρκετά ικανό να αναλάβει το ρόλο του πρώτου οχήματος του σπιτιού. Αποφασίσαμε λοιπόν να τον κάνουμε να περάσει την εξέταση των σημαντικότερων ταξιδιών αναφοράς μας. Το αθλητικό συμπαγές θα καταφέρει να επιβεβαιώσει την κατάστασή του ως όχημα που έχει την ικανότητα να μειώσει το δρόμο με χαμηλότερο κόστος ?

Προκειμένου να συγκριθούν τα διαφορετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτής της άσκησης υπό παρόμοιες συνθήκες, οι κανόνες είναι οι εξής: Η αρχή είναι 100 % μπαταρία, με επαναφόρτιση στο σπίτι που θα χρεωθεί, και η άφιξη στον προορισμό σας πρέπει να είναι με τουλάχιστον 20 % μπαταρία. Οι χαμηλότεροι πίνακες συνοπτικών σας επιτρέπουν να απεικονίσετε την αναλαμπή ενός ματιού όπου το όχημα σας ενδιαφέρει σε σχέση με τους άλλους τοποθετείται. Χωρίς περαιτέρω Ado, ας εξετάσουμε λεπτομερώς τι έχει στο κατάστημα το Cupra Born VZ XL.

Τα χαρακτηριστικά του γεννημένου cupra

Με μια μπαταρία 77 kWh κάτω από το πάτωμα, το Cupra Born VZ XL εμφανίζει μια αυτονομία WLTP 550 -Kilometer στον μικτό κύκλο. Στην άσκηση της ημέρας μας, όμως, δεν πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε σε τέτοια στοιχεία, καθώς ο κανόνας είναι να ταξιδέψουμε το ταξίδι στα όρια. Με μια θύρα CCS Combo, το Cupra Born επαναφορτίζεται με μέγιστη ισχύ 120 kW στα διάφορα δίκτυα που διατίθενται στη Γαλλία: Ionity, Tesla, Ridesed, Engie ή Totalenergies είναι μόνο μερικά παραδείγματα διαθέσιμα στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο κατασκευαστής ανακοινώνει 30 λεπτά φορτίου σε ιδανικές συνθήκες για να φτάσετε στην μπαταρία 80 %, Τι υπάρχει στο μέσο όχημα του σήμερα. Ως συνήθως, στο Better Route Planner θα χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό των ταξιδιών, με την προεπιλεγμένη κατανάλωση αναφοράς για το μοντέλο αυτοκινήτου εδώ λαμβάνει υπόψη.

Διαδρομές

Για να τοποθετήσετε όλα τα οχήματα με την ίδια ισότιμη βάση, Ξεκινάμε τα διαδρομές μπαταριών 100 %, Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να πληρώσουμε για αυτό το επίπεδο αυτονομίας η μέση τιμή της KWH στη Γαλλία, που βρίσκεται στα 0,17 ευρώ σήμερα. Στη συνέχεια, τα 77 kWh αντιπροσωπεύουν 13 ευρώ : Θα λάβουμε υπόψη αυτό το κόστος όταν πρέπει να κάνουμε απολογισμό κάθε μεγάλου ταξιδιού.

Το πρώτο μεγάλο ταξίδι θα προσομοιώσει τις καλοκαιρινές διακοπές από την Ορλεάνη και το Arcachon (530 χιλιόμετρα). Το χειμερινό ταξίδι, από την άλλη πλευρά, θα ξεκινήσει στο Caen και θα τελειώσει στο Chamonix-Mont-Blanc (850 χιλιόμετρα). Για να απλοποιήσουμε τους υπολογισμούς σχετικά με τις τιμές ταχείας φορτίου, Εκτιμούμε ότι η τιμή ανά κιλοβατώρα είναι 0,68 ευρώ μεταξύ των διαφόρων χειριστών. Σημειώστε ότι ανάλογα με τις χρησιμοποιούμενες κάρτες και τυχόν συνδρομές που έχετε, αυτή η τιμή μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο υψηλή.

Για το καλοκαιρινό ταξίδι, οι παράμετροι που αναφέρονται σε έναν καλύτερο προγραμματιστή διαδρομής είναι οι εξής: 25 βαθμοί Κελσίου σε υπαίθρια θερμοκρασία, απουσία αιολικής ενέργειας, άφιξη σε σταθμό φόρτισης με 10 % εναπομείναντα μπαταρία και άφιξη στο 20 %. Για το χειμερινό ταξίδι, είναι ουσιαστικά πανομοιότυπο, εκτός από τον καιρό, όπου επιλέξαμε θερμοκρασία 0 βαθμών Κελσίου.

Τα αποτελέσματα των διαφόρων ταξιδιών

Μισή ώρα φορτίου για 530 χιλιόμετρα

Παρόλο που το καλοκαιρινό μας ταξίδι δεν υπερβαίνει την ανακοινωθείσα αυτονομία WLTP του Cupra Born VZ XL, συνιστά ένας καλύτερος σχεδιαστής διαδρομής Δύο στάσεις για επαναφόρτιση, κατά 16 και 17 λεπτά, για να φτάσουν με μπαταρία 20 % στο Arcachon. Η Allego και η Ionity χρησιμοποιούνται σε αυτή τη διαδρομή αυτοκινητόδρομου και σημειώστε ότι είναι διαθέσιμες όχι λιγότερο από οκτώ υπερθέσεις Tesla κατά μήκος του ταξιδιού εάν είναι απαραίτητο.

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού με τα δύο τέλη φθάνει 5 ώρες και 5 λεπτά, α Μέση ταχύτητα, συμπεριλαμβανομένου του φορτίου, 104 χλμ./.

Όσον αφορά τη μέση κατανάλωση, η εκτίμηση είναι 203 WH/km, η οποία αντιστοιχεί σε α Θεωρητική αυτονομία 380 χιλιομέτρων με μπαταρία 100 %. Τέλος, το κόστος που συνδέεται με αυτό το ταξίδι είναι 35 ευρώ για το γρήγορο φορτίο, στο οποίο πρέπει να προστεθεί τα 13 ευρώ σε φορτίο στο σπίτι, το οποίο δίνει συνολικά 48 ευρώ για αυτά τα 530 χιλιόμετρα.

Χειμώνας χωρίς περιστατικό, αλλά με σχετικά μεγάλα διαλείμματα

Η πυκνότητα των προσφορών Fast Charge στη Γαλλία επιτρέπει σε πολλά οχήματα να διασχίζουν τη χώρα χωρίς συμβάν. Με την μπαταρία των 77 kWh και τη λογική της κατανάλωση, το Cupra Born VZ XL καταφέρνει εξαιρετικά να συγκεντρώσει το Haute-Savoie από το Caen, με Τέσσερις στάσεις για επαναφόρτιση.

Εάν η πρώτη στάση είναι σχετικά σύντομη (8 λεπτά στο υπερσυμπιεστή Tesla στο Vélizy), οι επόμενες τρεις διαρκούν περίπου τριάντα λεπτά, με παρόμοιο μοτίβο κάθε φορά: Μισή ώρα φορτίου και μια ώρα και τριάντα λεπτά οδικώς. Συνολικά, είναι απαραίτητα 1 ώρα και 41 λεπτά φορτίου, για συνολική διάρκεια ταξιδιού που εμφανίζεται στις 9 π.μ. και 6 λεπτά.

Η ποσότητα των γρήγορων φορτιστών που διατίθεται σε αυτόν τον άξονα σημαίνει ότι τα φορτία μπορούν να διατεθούν σε πολλά διαφορετικά μέρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και την εκτιμώμενη στάθμη της μπαταρίας σας. Όσον αφορά το κόστος που συνδέεται με αυτό το ταξίδι, τα εκτιμούμε στα 95 ευρώ για γρήγορη χρέωση, συνολικά 108 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη το φορτίο αναχώρησης στο σπίτι.

Τελικά, Η πρόβλεψη της αυτονομίας σε τέτοιες συνθήκες είναι 345 χιλιόμετρα, Δεδομένου ότι η κατανάλωση είναι περίπου 10 % υψηλότερη από το καλοκαίρι (223 WH/km).

Κατανάλωση, κόστος επαναφόρτισης και αυτονομίας

Οι παρακάτω πίνακες καταλαμβάνουν όλα τα οχήματα που έχουν ήδη συμμετάσχει σε αυτήν την άσκηση, περιγράφοντας λεπτομερώς το κόστος και τη διάρκεια που συνδέονται με το φορτίο. Έτσι, μπορείτε να συγκρίνετε απευθείας με τα ίδια ταξίδια τα διαφορετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν τραβήξει την προσοχή σας, για να προσδιορίσετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Οχημα Κόστος του καλοκαιριού Ώρα ταξιδιού καλοκαιριού Συνολική διάρκεια του καλοκαιριού
Tesla Μοντέλο 3 πρόωση 36 – 49 € 31 λεπτά 5 Η 09 λεπτά
Tesla Model 3 Μεγάλη αυτονομία 31 – 45 € 13 – 25 λεπτά 4 Η 56 λεπτά
Kia ev6 58 kWh 52 – 60 € 38 – 43 λεπτά 5 ώρες 30 λεπτά
Bmw i4 48 – 58 € 22 – 37 λεπτά 5 Η 11 λεπτά
Hyundai Ioniq 5 72 € 36 λεπτά 5 Η 16 λεπτά
Mercedes-Benz Eqs 44 € 14 λεπτά 4 ώρες 48 λεπτά
Tesla Model Y Προώθηση 46 € 34 λεπτά 5 ώρες 30 λεπτά
MG MG4 64 kWh 66 € 49 λεπτά 5Η 39 λεπτά
Renault Mégane E-Tech EV60 67 € 56 λεπτά 5H 40 λεπτά
Kia ev6 77 kWh 56 € 26 λεπτά 5 Η 07 λεπτά
Hyundai Kona 64 kWh 61 € 58 λεπτά 5 ώρες 47 λεπτά
Peugeot E-208 73 € 1 h 13 λεπτά 6 Η 09 λεπτά
Plaid Tesla Model S 46 € 14 λεπτά 4 ώρες 52 λεπτά
Μοντέλο Tesla S 34 € 9 λεπτά 4 h 47 λεπτά
Skoda Enyaq IV 80 51 € 27 λεπτά 5 Η 01 λεπτά
Skoda enyaq IV Coupé 60 58 € 42 λεπτά 5 ώρες 19 λεπτά
Id Volkswagen. Βόμβος 82 € 48 λεπτά 5 ώρες 37 λεπτά
MG MG5 55 € 1 ώρα 03 λεπτά 5 h 40 λεπτά
Porsche Taycan 61 € 19 λεπτά 4 h 51 λεπτά
Mercedes EQE 300 43 € 23 λεπτά 4 Η 54 λεπτά
Cupra Born VZ XL 48 € 33 λεπτά 5 Η 05 λεπτά
Id Volkswagen.3 επαγγελματίες 46 € 44 λεπτά 5 Η 16 λεπτά
Οχημα Κόστος του χειμερινού ταξιδιού Χρόνος φόρτισης του χειμερινού ταξιδιού Συνολική διάρκεια του χειμερινού ταξιδιού
Tesla Μοντέλο 3 πρόωση 102 € 1 ώρα 42 λεπτά 9 h 16 λεπτά
Tesla Model 3 Μεγάλη αυτονομία 101,3 € 1 ώρα 02 λεπτά 8 Η 27 λεπτά
Kia ev6 58 kWh 120 € 1 ώρα 54 λεπτά 9 h 59 λεπτά
Bmw i4 147 € 1 ώρα 32 λεπτά 9 Η 08 λεπτά
Hyundai Ioniq 5 145 € 1 h 29 λεπτά 9 h 14 λεπτά
Mercedes-Benz Eqs 115 € 50 λεπτά 8 Η 03 λεπτά
Tesla Model Y Προώθηση 120 € 1 ώρα 46 λεπτά 9 ώρες 42 λεπτά
MG MG4 109 – 141 € 2 Η 23 λεπτά 10 ώρες 02 λεπτά
Renault Mégane E-Tech EV60 104 – 139 € 2 Η 12 λεπτά 9 h 49 λεπτά
Kia ev6 77 kWh 143 € 1 h 14 λεπτά 8 Η 54 λεπτά
Hyundai Kona 64 kWh 98 – 132 € 2 ώρες 24 λεπτά 10 Η 01 λεπτά
Peugeot E-208 168 € 2 Η 49 λεπτά 10 ώρες 59 λεπτά
Plaid Tesla Model S 104 € 42 λεπτά 8 Η 05 λεπτά
Μοντέλο Tesla S 88 € 33 λεπτά 7 h 55 λεπτά
Skoda Enyaq IV 80 113 € 1 ώρα 18 λεπτά 8 ώρες 33 λεπτά
Skoda enyaq IV Coupé 60 118 € 1 ώρα 46 λεπτά 9 Η 04 λεπτά
Id Volkswagen. Βόμβος 182 € 2 Η 04 λεπτά 9 h 41 λεπτά
MG MG5 122 € 2 Η 36 λεπτά 10 Η 01 λεπτά
Porsche Taycan 146 € 58 λεπτά 8 Η 05 λεπτά
Mercedes EQE 300 112 € 1 h 09 λεπτά 8 ώρες 32 λεπτά
Cupra Born VZ XL 108 € 1 h 41 λεπτά 9 Η 06 λεπτά
Id Volkswagen.3 επαγγελματίες 105 € 1 ώρα 35 λεπτά 8 ώρες 58 λεπτά

Το Cupra Born VZ XL μπορεί να αναλάβει το ρόλο του πρώτου οχήματος του σπιτιού

Με καλοκαιρινό ταξίδι μόλις πέντε ώρες και εννέα ώρες για το χειμερινό ταξίδι, Το Cupra Born VZ XL δείχνει ότι δεν έχει κλέψει τη φήμη του ως όχημα κατάλληλο για μεγάλες εκδρομές. Πράγματι, αν και η γρήγορη χρέωση της δεν είναι εντυπωσιακή, η καταναγκασμένη κατανάλωσή της δείχνει ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα για διεκδίκηση.

Όσον αφορά τις τιμές, λαμβάνουμε ένα κόστος 9 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα για το καλοκαιρινό ταξίδι και 12,70 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα για το χειμερινό ταξίδι. Αυτό παραμένει πολύ λογικό, αφού μόνο μερικά οχήματα καταφέρνουν να κάνουν καλύτερα από το Cupra Born VZ XL στην ίδια άσκηση. Πράγματι, το μοντέλο Tesla εμφανίζει τους χρόνους επαναφόρτισης και ουσιαστικά συγκρίσιμο κόστος, ενώ οι Kia EV6, Peugeot E-208, Renault Mégane E-Tech EV60 ή MG4 αποτυγχάνουν να ταιριάζουν με το Cupra Born Born.

Εάν το μάλλον επιτυχημένο εγκεφαλικό επεισόδιο του είχε πιάσει το μάτι σας, το ξέρετε αυτό Το Cupra Born δεν είναι επομένως μόνο ένα ωραίο σχέδιο. Οι αισθήσεις οδήγησης είναι εκεί και η ικανότητά του να κάνει μεγάλα ταξίδια χωρίς περιστατικό του επιτρέπει να είναι το πρώτο όχημα του σπιτιού. Με τιμή που τον εξασφαλίζει να πάει κάτω από το κατώφλι του μέγιστου οικολογικού μπόνους, αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα όχημα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Για να μας ακολουθήσετε, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας Android και iOS. Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα, τα αρχεία μας και να παρακολουθήσετε τα πιο πρόσφατα βίντεο του YouTube.

Περισσότερες συγκρίσεις μεγάλων διαδρομών