Audi Q8 E-Tron Vus 55 Quattro 2023: Τιμή, Προδιαγραφές & Τεχνικό Φύλλο Αυτοκινήτου, Audi Q8 E-Tron Test: Η πλήρης και λεπτομερής γνώμη μας για αυτό το αυτοκίνητο

Audi Q8 E-Tron Test: φθηνότερη από το μοντέλο Tesla, αλλά είναι αρκετό

Contents

Προκειμένου να διευκολυνθεί η επαναφόρτιση και να καταστεί τα ταξίδια πιο γαλήνια για τον οδηγό και τους επιβάτες του, ειδικά κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταξιδιών, το Audi Q8 E-Tron παραδίδεται ως στάνταρ με έναν σχεδιαστή δρομολογίων. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο μοντέλο στην περιοχή για να προσφέρει αυτή τη λειτουργικότητα, δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει επίσης με Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα μάρκας. Αυτό είναι προσβάσιμο απευθείας μέσω της οθόνης αφής SUV ή στην εφαρμογή Smartphone Moaudi.

Audi Q8 E-Tron

Audi Q8 E-Tron 2023

Το Audi E-Tron είναι ένας από τους πρόδρομους στην κατηγορία SUV 100% ηλεκτρικού. Διατίθεται σε δύο ξεχωριστές εκδόσεις, είναι δυνατόν να αγοράσετε το “σύντομο” e-tron ή το μοντέλο sportback, ένα κομμένο SUV του οποίου το πίσω μέρος είναι περικομμένο. Οι δύο παραλλαγές έχουν 355 ίππους (402 με τη λειτουργία “Boost”) και μια μπαταρία 95 kWh. Το 2023, σημειώνουμε την άφιξη μιας νέας έκδοσης Vorsprung και την απόσυρση του Sportback του E-Tron S. Η Audi ανακοίνωσε ότι το μοντέλο θα αλλάξει το όνομά του για το Q8 E-Tron κατά τη διάρκεια του 2023.

Audi Q8 E-Tron

Φωνή ενός οχήματος
Δοκιμές, προδιαγραφές και εκπτώσεις

Ο αυτοκινητόδρομος είναι ο ορόστος στην εξουσία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στον Καναδά. Προσφέρει ειδήσεις, επικρίσεις και αποκλειστικά βίντεο, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για νέα οχήματα και μεταχειρισμένα οχήματα.

 • Νέα οχήματα
  • Νέα αυτοκίνητα
  • Νέες προβολές
  • Νέα φορτηγά
  • Μεταχειρισμένα οχήματα
   • Μεταχειρισμένος
   • Μεταχειρισμένα sedans
   • Μεταχειρισμένος
   • Μεταχειρισμένα φορτηγά
   • Μεταχειρισμένα σπορ αυτοκίνητα
   • Μεταχειρισμένα μετατρέψιμα
   • Μεταχειρισμένα φορτηγά
   • Δοκιμές και αρχεία
    • Συγκριτικοί αγώνες
    • Πρώτες επαφές
    • Κορυφαίοι 10
    • Ειδήσεις αυτοκινήτων
     • Σαλόνια αυτοκινήτων
     • Νέα μοντέλα
     • Ηλεκτρικός
     • Ηλεκτρονικός οδηγός
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • Κινητό
      • Οροι χρήσης
      • Πολιτική απορρήτου
      • Σετ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
      • Επικοινωνήστε μαζί μας
      • Θέματα εργασίας
      • Ομοσπονδιακό μητρώο εκλογικών διαφημίσεων

      Πνευματικά δικαιώματα © 2018-2023 Quebecor, All Rights Reserved

      Audi Q8 E-Tron Test: φθηνότερη από το μοντέλο Tesla, αλλά είναι αρκετό ?

      Μετά από πέντε χρόνια καριέρας, το Audi E-Tron προσφέρει μια μικρή ανακάλυψη και αλλάζει το όνομά του για να πάρει αυτό του Q8 E-Tron. Η ευκαιρία για το ηλεκτρικό SUV να λάβει μερικές μικρές προσαρμογές για να παραμείνει σε ανταγωνισμό εναντίον των αντιπάλων του. Αλλά θα αρκεί να μην αποστασιοποιηθεί ?

      Audi Q8 e-tron // Πηγή: Το καλό κλικ

      Πού να αγοράσετε το
      Audi Q8 E-Tron (2022) στην καλύτερη τιμή ?
      86.700 € Ανακαλύψτε την προσφορά

      Η πλήρης γνώμη μας
      Audi Q8 E-Tron (2022)

      22 Απριλίου 2023 04/22/2023 • 14:01

      Έχει ήδη περάσει πέντε χρόνια από τότε που ξεκίνησε το Audi E-Tron στην περιοχή. Αυτό είναι το πρώτο 100 % ηλεκτρικό μοντέλο του κατασκευαστή, το οποίο είχε ήδη χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα για το υβριδικό A3 λίγα χρόνια νωρίτερα. Αλλά ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να απαγορεύσει την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2035, η επιχείρηση με τα δαχτυλίδια πρέπει τώρα να επιταχύνει την ηλεκτροδότησή της. Ωστόσο, δεν είναι καθυστερημένη, αφού προσφέρει μια αρκετά πλούσια σειρά, με το Q4 E-Tron και άλλα E-Tron GT και RS E-Tron GT.

      Προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με αυτήν την ονοματολογία, το e-tron εκμεταλλεύεται το μικρό του restyling mid-carrier για να αλλάξει το όνομά του και να πάρει αυτό του Q8 E-Tron. Αλλά μην με πάρτε λάθος, Δεν αντικαθιστά το θερμικό Q8 επί του παρόντος διατεθεί στο εμπόριο. Ωστόσο, αυτό πιθανότατα θα συμβεί λίγο αργότερα, γιατί Η Audi θα γίνει με τη σειρά του ένα ηλεκτρικό εμπορικό σήμα 100 % από το 2033.

      Αλλά όπως μπορείτε να υποψιάζεστε, το επώνυμό του δεν είναι το μόνο πράγμα που εξελίσσεται σε αυτή τη νέα έκδοση, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη ένα μικρό facelift. Τι να του επιτρέψει να παραμείνει στον αγώνα, αν και η προηγούμενη έκδοση ήταν ακόμα κάποια επιτυχία, με Περίπου 2.000 αντίτυπα που πωλήθηκαν πέρυσι Στη Γαλλία. Μια μάλλον σωστή φιγούρα για ένα μοντέλο υψηλής θέσης, αν και εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω από το μοντέλο Tesla και τις 11.892 μονάδες του. Επομένως, το γερμανικό SUV είναι αποφασισμένο να επανέλθει σε ισχύ με αυτή τη νέα έκδοση, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει το SUV Mercedes EQE και άλλα BMW IX.

      Τεχνικό δελτίο

      Μοντέλο Audi Q8 E-Tron (2022)
      Διαστάσεις 4.915 m x 1.937 m x 1.633 m
      Δύναμη (άλογα) 340 ίππους
      0 έως 100km/h 6 s
      Επίπεδο αυτονομίας Ημιαυτόνομη οδήγηση (Επίπεδο 2)
      μέγιστη ταχύτητα 200 km/h
      Κύριο μέγεθος οθόνης 10,1 ίντσες
      Αυτοκίνητο Combo τύπου 2 (CCS)
      Είσοδος -τιμή επιπέδου 86.700 ευρώ
      Τιμή 86.700 €
      Φύλλο προϊόντων

      Σχεδιασμός: Ένα πιο επιθετικό στυλ

      Εάν το Audi E-Tron δεν φαινόταν να υποφέρει πάρα πολύ το πέρασμα των ετών, μια μικρή αναστροφή δεν ήταν ακόμα πάρα πολύ για να του επιτρέψει να παραμείνει στον αγώνα. Όπως τις περισσότερες φορές, Το τελευταίο μεταφέρει ιδιαίτερα στον μπροστινό πίνακα, Αλλά σε αντίθεση με πολλούς άλλους κατασκευαστές, είναι ιδιαίτερα ορατό εδώ. Ανακαλύπτουμε μια επανασχεδιασμένη και πολύ πιο γωνιακή μάσκα από ό, τι πριν, που περιβάλλεται από νέες εισαγωγές αέρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί τώρα να είναι οπίσθιο όπως στο Skoda Enyaq IV, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώσετε επιπλέον 450 ευρώ.

      Η οπτική δεν έχει αναδιαμορφωθεί από τις ομάδες της μάρκας, Το προφίλ που παραμένει αυστηρά πανομοιότυπο. Το πίσω μέρος παραμένει επίσης αμετάβλητο, εκτός από την ασπίδα που επωφελείται από ένα πολύ ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Θα σημειώσουμε επίσης την άφιξη του λογότυπου της μάρκας στο ποσό του παραθύρου. Οι διαστάσεις παραμένουν αμετάβλητες, αφού το ηλεκτρικό SUV εμφανίζει μήκος 4,92 μέτρων Για πλάτος 1,94 μέτρων και 1,63 μέτρα ύψος στην τυπική του έκδοση, ενώ η παραλλαγή Sportback Coupé εμφανίζει ένα εκατοστό λιγότερο.

      Η Audi ανακοινώνει CX 0,27 Για το δοκιμαστικό μας μοντέλο, το οποίο εξακολουθεί να απέχει πολύ από το ρεκόρ 0.20 για ένα τυποποιημένο όχημα που κατέχει σήμερα το Mercedes Eqs. Νέα στοιχεία έχουν προστεθεί πράγματι σε αυτήν την αναστραφική έκδοση για να βελτιωθεί η αεροδυναμική της. Ανάμεσα τους, Ενεργά αεροσκάφη στη μάσκα, εκτροπείς τροχών ή ακόμα πιο επίπεδη.

      Συνολικά, Αυτά δεν είναι λιγότερο από εννέα αποχρώσεις σώματος που προσφέρονται στην περιοχή SUV, με κυριαρχία μαύρου, λευκού και γκρι. Είναι ακόμα δυνατό να επιλέξετε κόκκινο ή αποκλειστικό εξατομικευμένο χρώμα Audi, από 4.400 ευρώ. Εάν οι ζάντες των 20 ιντσών παραδίδονται ως στάνταρ, είναι διαθέσιμες συνολικά οκτώ επιλογές για τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου Aero για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

      Κατοικικότητα: ένας μάλλον γενναιόδωρος χώρος

      Όπως αναφέρθηκε λίγο υψηλότερα, το νέο Audi Q8 δεν αλλάζει το μήκος του από ένα iota. Είναι επομένως λογικό το μεταξόνιο να παραμένει τόσο αυστηρά πανομοιότυπο, Εμφανίζεται πάντα σε 2,92 μέτρα. Μια μάλλον ικανοποιητική φιγούρα για αυτό το μοντέλο, το οποίο είναι μεταξύ των θερμικών Q7 και Q8 στην περιοχή. Επομένως, δεν είναι απαραιτήτως το πιο κατοικήσιμο μοντέλο στην περιοχή, όλοι οι κινητήρες σε συνδυασμό, αλλά αυτό συμβαίνει σίγουρα αν λάβουμε υπόψη μόνο την ηλεκτρική προσφορά. Έτσι, οι κάτοικοι είναι αρκετά εγκατεστημένοι στο SUV, το οποίο προσφέρει αρκετό χώρο στο μπροστινό.

      Αυτό συμβαίνει περισσότερο σε αυτή την τυπική έκδοση, η οποία εμφανίζει αύξηση 3 εκατοστών Σε σύγκριση με την παραλλαγή του αθλητισμού που υιοθετεί μια πιο φευγαλέα γραμμή. Έτσι, οι επιβάτες στον πίσω πάγκο επωφελούνται από ένα περισσότερο από το σωστό φρουρό οροφής, καθώς και έναν καλό χώρο στα πόδια και τους αγκώνες. Στο μπροστινό μέρος, ο οδηγός και ο επιβάτης του θα εκτιμήσουν ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα.

      Ο όγκος του θώρακα είναι αρκετά γενναιόδωρος, αφού ταλαντεύεται Μεταξύ 569 και 1.655 λίτρα όταν το πίσω κάθισμα είναι διπλωμένο κάτω. Για την καταγραφή, ο κύριος αντίπαλός του, το SUV Mercedes EQE είναι ικανοποιημένο με 430 λίτρα όταν είναι στη θέση του. Σημειώστε ότι το ηλεκτρικό SUV με δαχτυλίδια έχει επίσης λίγο καρπός (μπροστινός κορμός) 62 λίτρα. Πολλές εσωτερικές αποθήκες αποθήκευσης ολοκληρώνουν όλα αυτά, αλλά λυπούμαστε για το γεγονός ότι η κεντρική κονσόλα δεν μπορεί να κλείσει. Είναι λίγο απογοητευτικό για ένα μοντέλο με φιλοδοξίες και τοποθέτηση επίσης premium.

      Όπως πάντα στο Audi, η αντιληπτή ποιότητα είναι προφανώς εκεί, ενώ Τα υλικά είναι πολύ καλά. Εξακολουθούμε να λυπηθούμε μερικά άσχημα πλαστικά στο γάντι, ακόμη και αν το συνολικό φινίρισμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Πάρα πολύ κακό, ωστόσο, ότι η συνολική παρουσίαση είναι πάντα πολύ αυστηρή, όπως σε όλα τα μοντέλα της μάρκας. Θα χρειαστεί να επιλέξετε το φινίρισμα AVUS για να επωφεληθείτε από το Εισαγωγή φορτιστή smartphone.

      Infodivement: Πλήρης αλλά όχι εύκολη στη χρήση

      Εκτός από το σχήμα του τιμονιού, δεν υπάρχει τίποτα που πραγματικά αλλάζει στη θέση οδήγησης του Audi Q8 E-Tron. Και ειδικά όχι το σύστημα ψυχαγωγίας. Έτσι βρίσκουμε πάντα ένα πολύ τεχνολογικό εσωτερικό, Με τουλάχιστον τρεις οθόνες. Το πρώτο, το οποίο εμφανίζει μια διαγώνια 12,3 -ιντσών παίζει το ρόλο του ακουστικού οργάνων, ενώ το δεύτερο από 10,1 ίντσες είναι απτική και ενσωματώνει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Το τελευταίο, ωστόσο, απαιτεί μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λόγω της πολυπλοκότητάς του και αυτά τα πολλά χαρακτηριστικά και πληροφορίες.

      Προς το παρόν, το Audi Q8 E-Tron δεν είναι ακόμη συμβατό με τις ενημερώσεις OTA, σε αντίθεση με το Q4 E-Tron, το πρώτο μοντέλο της μάρκας που έχει αυτή την τεχνολογία. Από την άλλη πλευρά, ο οδηγός μπορεί να επωφεληθεί από τη συνδεδεμένη πλοήγηση καθώς και τις ενημερωμένες κάρτες. Η οθόνη αφής είναι συμβατή με το Apple CarPlay καθώς και το Android Auto. Εάν ορισμένες εντολές είναι απτικές, Άλλοι είναι από την άλλη με την απτική επιστροφή Και απαιτείται να πιέσετε ισχυρότερα, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά συγκεχυμένο, ακόμη και ανέφικτο όταν δεν είστε συνηθισμένοι.

      Μια τελευταία οθόνη είναι τοποθετημένη χαμηλότερη, στην Κεντρική Κονσόλα. Το τελευταίο είναι μόνο Αφιερωμένο στην προσαρμογή του κλιματισμού, καθώς και σε θέρμανση. Βεβαίως, είναι πολύ gadget και δεν είναι απαραίτητο, αλλά αυτό έχει το μικρό του αποτέλεσμα ! Το σύστημα προβολής, το οποίο κατά την άποψή μας είναι απαραίτητο για την οδήγηση προσφέρεται ως επιλογή ή πρότυπο στο φινίρισμα AVUS. Το τελευταίο εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση όπως η ταχύτητα με πολύ σαφές τρόπο. Οι υποδοχές USB-C στην κεντρική και πίσω κονσόλα είναι επίσης διαθέσιμες για τον οδηγό και τους επιβάτες.

      Σε όλα αυτά προστίθενται δύο οθόνες, μία σε κάθε πόρτα, η οποία εμφανίζει τις εικόνες από τις κάμερες-caméra. Ένα σύστημα χρεώθηκε 1.910 ευρώ προαιρετικά Και αυτό δεν φέρνουμε πολλά. Επιπλέον, η ορατότητα δεν είναι βέλτιστη, όπως και η αξιολόγηση των αποστάσεων, ειδικά κατά τη διάρκεια της στάθμευσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόνο το 20 % των πελατών επιλέγουν αυτή τη συσκευή, η οποία όμως ελαφρώς αυξάνει την αυτονομία στον αυτοκινητόδρομο λόγω της καλύτερης αεροδυναμικής.

      Τελικά, Το Audi Q8 E-Tron είναι συμβατό με την εφαρμογή Myaudi, που προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά όπως η αναζήτηση ενός αντιπάλου ή τερματικών καθώς και η ενημέρωση των καρτών. Είναι επίσης δυνατό να προγραμματίσετε την επαναφόρτιση για να επωφεληθείτε από τις ώρες εκτός λειτουργίας.

      Βοήθεια οδήγησης: Μια γενναιόδωρη δωρεά

      Εμφανίζεται από 86.700 ευρώ, το Audi Q8 E-Tron τοποθετείται ως μοντέλο υψηλής τεχνολογίας. Αναπόφευκτα, αναμένουμε προφανώς μια τυπική δωρεά που αξίζει το όνομα. Ευτυχώς, ο κατασκευαστής δεν μας απογοητεύει, παρά την απουσία μερικών στοιχείων όπως τα ηλεκτρικά καθίσματα καθώς και το άνοιγμα χωρίς κλειδί, διαθέσιμο στο υψηλότερο τελικό τέλος.

      Προσφέρονται μόνο δύο εκδόσεις, δηλαδή το Sine και το Avus, Η μάρκα αποφάσισε να διατηρήσει μόνο το πιο δημοφιλές από τους πελάτες. Ο στόχος είναι επίσης να διευκολυνθεί η παραγωγή, προκειμένου να μειωθούν οι χρόνοι παράδοσης, επιμήκη λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

      Το πρώτο επίπεδο φινιρίσματος είναι επομένως καλά προικισμένο, με μεταξύ άλλων E -quatro all -wheel drive, που διακρίνεται από την απουσία σήραγγας μετάδοσης, αφού κάθε κινητήρας είναι εγκατεστημένος στον άξονα. Η προσαρμοστική ανάρτηση παραδίδεται επίσης ως πρότυπο, Καθώς και προοδευτική κατεύθυνση καθώς και αυτόματη κλιματιστική ζώνη ζώνης. Το σταθερό κλιματισμό είναι επίσης μέρος της τυποποιημένης δωρεάς και σας επιτρέπει να θερμαίνετε ή να κρυώσετε τον σταθμό οδήγησης πριν ξεκινήσετε, όταν το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο. Που μειώνει την κατανάλωση μία φορά στο δρόμο.

      Το ηλεκτρικό SUV παραδίδεται επίσης με την αντλία θερμότητας, όπως σε ορισμένες εκδόσεις του Renault Mégane E-Tech και άλλων Kia EV6.

      Το νέο Audi Q8 E-Tron είναι εξοπλισμένο με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, η οποία αποτελεί μέρος του προαιρετικού πακέτου οδικής βοήθειας για 2.550 ευρώ και παραδίδεται ως στάνταρ στο φινίρισμα της γραμμής S. Για την καταγραφή, συνδέει έναν βοηθό με τη συντήρηση της διαδρομής, καθώς καιένα προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, επειδή αυτό το σύστημα δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί στην Πορτογαλία, όπου αυτή η πρόσφυση λήφθηκε.

      Το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα Σύστημα ειδοποίησης εξόδου με ημι-αυτόματο πιλότο Σε περίπτωση ιατρικής έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή την περίπτωση, το όχημα διορθώνει το σύστημα διεύθυνσης εάν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να το πράξει, έτσι ώστε να μην αλλάξει τον τρόπο ακούσια. Αυτό το σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε πολλά άλλα μοντέλα με διαφορετικό όνομα, λειτουργεί μεταξύ 60 και 250 χλμ.

      Planner Route: παραδίδεται ως στάνταρ και πολύ πρακτικό

      Προκειμένου να διευκολυνθεί η επαναφόρτιση και να καταστεί τα ταξίδια πιο γαλήνια για τον οδηγό και τους επιβάτες του, ειδικά κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταξιδιών, το Audi Q8 E-Tron παραδίδεται ως στάνταρ με έναν σχεδιαστή δρομολογίων. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο μοντέλο στην περιοχή για να προσφέρει αυτή τη λειτουργικότητα, δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει επίσης με Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα μάρκας. Αυτό είναι προσβάσιμο απευθείας μέσω της οθόνης αφής SUV ή στην εφαρμογή Smartphone Moaudi.

      Το τελευταίο προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, καθώς σας επιτρέπει να υπολογίσετε μια διαδρομή και είναι σε θέση Αναζητήστε μόνη τους τους καλύτερους σταθμούς φόρτισης στον δρόμο σου. Εμφανίζει επίσης το φάσμα του αυτοκινήτου σας από το σημείο εκκίνησης, γεγονός που καθιστά δυνατή την καλύτερη πρόβλεψη του ταξιδιού σας, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών κυνηγών. Αυτό υπολογίζεται χάρη σε πολλούς αισθητήρες που αναλύουν την οδήγηση, αν είναι μάλλον μαλακή ή αντίθετα σε σπορ.

      Λαμβάνονται επίσης υπόψη άλλες παράμετροι, Η τοπογραφία του δρόμου, ο περιορισμός ταχύτητας ή τις κυκλοφοριακές συμφόρηση στη διαδρομή σας. Η χρήση του κλιματισμού αναλύεται επίσης για να εμφανιστεί μια αξία αυτονομίας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το σύστημα ενημερώνεται συνεχώς με νέες πληροφορίες, όπως τιμές καθώς και επιλογές πληρωμής και τυχόν περιορισμούς πρόσβασης. Το σύστημα ευνοεί ταχεία τερματικά όπως αυτά του δικτύου Ionity, με το οποίο η Audi είναι συνεργάτης.

      Αυτός ο προγραμματιστής διαδρομής είναι διαθέσιμος σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει το εμπορικό σήμα και συνδέεται με το τερματικό δίκτυο Υπηρεσία φόρτισης Audi E-Tron.

      Οδήγηση: Πολύ ευπροσάρμοστο, αλλά όχι αρκετά δυναμικό

      Εάν η Audi έχει κάνει αλλαγές για να βελτιστοποιήσει την αυτονομία, τίποτα δεν έχει αγγιχτεί σε σχέση με την οδήγηση, η οποία επομένως παραμένει εντελώς αμετάβλητη από το e-tron που έχουμε ήδη γνωρίσει από το 2018. Διατίθενται δύο εκδόσεις, δηλαδή τα 50 και 55, Και τα δύο εξοπλισμένα με e-quattro all-wheel drive. Ήμασταν σε θέση να πάρουμε το τιμόνι του δεύτερου, το οποίο έχει δύο ασύγχρονους ηλεκτρικούς κινητήρες, αναπτύσσοντας μια συνολική ισχύ 408 ίππων για ροπή 664 nm. Το τελευταίο είναι κοινό για τις δύο παραλλαγές, ενώΜια έκδοση S Q8 e-tron εξοπλισμένη με τρεις κινητήρες θα φτάσει λίγο αργότερα.

      Χωρίς έκπληξη, Το Electric SUV διατηρεί την πλατφόρμα MLB-EVO που μοιράζεται με τη θερμική έκδοση του Q8. Εάν αρχίζει να έχει ηλικία, εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική, εξασφαλίζοντας ότι το e-tron είναι ικανοποιητικό χειρισμό. Ωστόσο, ο κύλινδρος του κυλίνδρου εξακολουθεί να υπάρχει, ακόμη και αν το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους χάρη στις μπαταρίες κάτω από το πάτωμα περιορίζει τη ζημιά. Το μοντέλο δοκιμής μας υποφέρει πάνταΈνα υψηλό βάρος, που εμφανίζεται στα 2.555 κιλά κενά. Επομένως, η οδήγηση δεν θα είναι κατ ‘ανάγκη πιο σπορ, ειδικά αφού ο μπροστινός άξονας δεν έχει ανταπόκριση.

      Αν 0 έως 100 km/h ανακοινώνεται σε 5,6 δευτερόλεπτα, Η επιτάχυνση στερείται λίγο γροθιά, παρά τα χαρακτηριστικά της άμεσης ροπής των ηλεκτρικών μοντέλων. Η μέγιστη ταχύτητα συγκρατείται στα 200 km/h. Από την πλευρά του, η απόσβεση αναθεωρήθηκε και πάνω απ ‘όλα σταθεροποιημένη, χωρίς να γίνει άβολα. Οι κάτοικοι αντιμετωπίζονται καλά παρά το 21 -ιντσών ζάντες, Όποια και αν είναι ο τύπος του δρόμου όπως μπορούσαμε να δούμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας. Στον αυτοκινητόδρομο, εκτιμούμε το έργο που έγινε για τη ηχομόνωση, ακόμη και σε σχέση με τον αεροδυναμικό θόρυβο.

      Προσφέρονται έξι τρόποι οδήγησης, ενεργώντας στη σταθερότητα της κατεύθυνσης και της ανάρτησης, καθώς και στην αντιδραστικότητα του επιταχυντή. Υπάρχουν επίσης διάφορα επίπεδα αναγέννησης, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν μέσω των παλετών τιμονιού. Είναι επίσης διαθέσιμη μια αυτόματη λειτουργία, με βάση τη συνδεδεμένη πλοήγηση.

      Είναι δυνατόν να οδηγήσετε χρησιμοποιώντας ένα μόνο πεντάλ, όπως στο Tesla Model 3 και σε άλλα φύλλα Nissan, μεταξύ άλλων. Επομένως, η άνεση είναι να τοποθετηθεί πίσω από το τιμόνι αυτού του Audi Q8 E-Tron, το οποίο δυστυχώς ανακοινώνει Μια διάμετρος ληστείας που δεν τον βοηθά στην πόλη, 12,2 μέτρα.

      Αυτονομία, κατανάλωση και επαναφόρτιση: το SUV με μεγάλη όρεξη

      Η Audi άκουσε τους πελάτες του και τις επικρίσεις που έστειλε ο Τύπος σε σχέση με το μεγάλο αδύναμο σημείο του ηλεκτρικού SUV: αυτονομία του. Γι ‘αυτό, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις στο σχεδιασμό για τη μείωση της αντίστασης στον αέρα, αλλά όχι μόνο. Ο κατασκευαστής έχει επίσης αυξήσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας, που πηγαίνει από 95 έως 114 kWh Gross Για τη δοκιμαστική μας έκδοση 55. Αποτέλεσμα, η αυτονομία εμφανίζεται τώρα σε 552 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WTLP. Αλλά είναι πραγματικά χρήσιμο ?

      Επειδή γνωρίζουμε ότι μια μεγάλη μπαταρία δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα, το αντίθετο. Αυτή η αύξηση της χωρητικότητας αυξάνει κυρίως το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, το οποίο επίσης αυξάνει την κατανάλωση. Αυτό είναι μάλλον υψηλό, αφού σημειώσαμε κατά μέσο όρο 27,5 kWh ανά 100 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο. Μια φιγούρα που ανεβαίνει περίπου 30 kWh σε έναν αυτοκινητόδρομο και η οποία πέφτει ελαφρώς στα 26 kWh στην πόλη. Από την πλευρά του, η Audi ανακοινώνει το μέγιστο 24,4 kWh στον μικτό κύκλο, υπό βέλτιστες συνθήκες, στον κύκλο μικτής κατανάλωσης WLTP. Για σύγκριση, δίδεται ένα μοντέλο Tesla Model X για 20,8 kWh / 100 km.

      Το νέο Q8 E-Tron παραδίδεται ως στάνταρ με ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά είναι δυνατόν Φορτώστε 22 kW μέσω μιας επιλογής χρεώθηκε 1.950 ευρώ. Έτσι, ο χρόνος που απαιτείται για την επαναφόρτιση από το 10 έως το 80 % πηγαίνει από τις 11:30 π.μ. έως τις 6 π.μ. Σε ένα γρήγορο τερματικό, το ηλεκτρικό SUV μπορεί τώρα να συλλέξει μέχρι 170 kW. Έτσι, είναι απαραίτητο μόνο 31 λεπτά για φόρτωση έως και 80 %, Ή ακόμα και 28 λεπτά για την έκδοση 50 quattro με τη μικρότερη μπαταρία της.

      Το μοντέλο δοκιμής μας είναι συμβατό με το δίκτυο υπηρεσιών φόρτισης Audi, το οποίο δίνει πρόσβαση Περισσότερα από 440.000 δημόσια σημεία χρέωσης σε 27 χώρες Ευρωπαίοι μέσω μιας μόνο κάρτας. Υπάρχουν τρεις τύποι, συμπεριλαμβανομένου ενός δωρεάν και άλλων δύο που εμφανίζονται στα 7.99 και 14.99 ευρώ το μήνα. Το SUV είναι επίσης εξοπλισμένο με τη λειτουργία Plug & Load στους τερματικούς σταθμούς ιονότητας. Αυτό το σύστημα, που προτάθηκε επίσης από τους Tesla και BMW, σας επιτρέπει να ξεκινήσετε την επαναφόρτιση χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε την κάρτα του.

      Ένα πολύ ελιτιστικό ποσοστό

      Το νέο Audi Q8 E-Tron ξεκινά από 86.700 ευρώ, Στην έκδοση 50 s-line που εμφανίζει 340 ίππους και μια σειρά 453 χιλιομέτρων. Χρειάζονται 95.200 ευρώ με το φινίρισμα AVUS, ενώ είναι δυνατόν να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική παραλλαγή 55. Αυτό προσφέρει ισχύ 408 ίππων και μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 532 χιλιόμετρα σε ένα μόνο φορτίο. Το εισιτήριο εισόδου εμφανίζεται στα 96.200 ευρώ σε έκδοση S-Line και 104.700 ευρώ στο Avus Finish.

      Δυστυχώς, σε τέτοιο επίπεδο τιμών, το SUV με δαχτυλίδια δεν είναι επιλέξιμο για το οικολογικό μπόνους των 5.000 ευρώ, που προορίζεται για αυτοκίνητα λιγότερο από 47.000 ευρώ. Και ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοστίζει λιγότερο από ένα ισοδύναμο θερμικό μοντέλο, δεν είναι σίγουρο ότι αρκεί να αποπλανήσουμε τους πελάτες που αναζητούν ένα φτηνό όχημα. Επειδή αυτό που δεν είναι σίγουρα το Q8 e-tron.

      Το καλύτερο εξοπλισμένο φινίρισμα αξίζει τον κόπο επειδή φέρνει πολλούς επιπλέον εξοπλισμό. Μεταξύ αυτών, ας παραθέτουμε ειδικότερα Η οθόνη Head-up-Down, η πανοραμική γυάλινη οροφή καθώς και τα πακέτα βοήθειας της πόλης και της οδικής βοήθειας. Τώρα βγείτε από τον κατάλογο των εκτεταμένων επιλογών, ο οποίος έχει κερδίσει πολλές επικρίσεις στο Audi. Από τώρα και στο εξής, ο κύριος εξοπλισμός παραδίδεται ως πρότυπο ανάλογα με το φινίρισμα, αλλά η τιμή είναι πιο αλμυρό.

      Το νέο Audi Q8 E-Tron αντιπάλων με το SUV Mercedes Eqe, το οποίο ξεκινά από 93.150 ευρώ με τον κινητήρα 292 ίππων και 568 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το νέο BMW IX είναι επίσης ένας σοβαρός ανταγωνιστής του δοκιμαστικού μας μοντέλου. Για την καταγραφή, ξεκινά Από 84.200 ευρώ με ισχύ 326 ίππων και 426 χιλιόμετρα WLTP.

      Φυσικά, είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε το μοντέλο Tesla, που εμφανίζεται από 111.990 ευρώ και διεκδικώντας 625 χιλιόμετρα αυτονομίας με φαινομενική ισχύ 670 ίππων. Το Volvo Ex90 θα είναι επίσης ένας τρομερός αντίπαλος για το Q8 E-Tron.

      Audi Q8 E-Tron Test: Μια μπαταρία XXL για το μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV της μάρκας

      Audi Q8 E-Tron

      Ξεκίνησε το 2018, το πρώτο 100 % Electric Audi προσφέρει μια ελαφρά αναστολή. Το SUV εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να υιοθετήσει το πρόθεμα Q8, και ειδικά για να ενσωματώσει μια τεράστια μπαταρία. Αρκεί να αλλάξουμε την κατάσταση σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά ? Έχουμε πάρει τον τροχό του Audi Q8 E-Tron και σας δίνουμε όλες τις εντυπώσεις μας και όλα τα συμπεράσματά μας.

      Audi Q8 E-Tron

      Ανακοινώθηκε το 2018, τοAudi E-Tron έκανε τους πρώτους γύρους του το 2019. Πέντε χρόνια αργότερα, ο κατασκευαστής του Ingolstadt είχε χρόνο να επεκτείνει ήρεμα τον κατάλογό του 100 % ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από το SUV Q4 E-Tron στο εντυπωσιακό Sports E-Tron GT Sedan, Germaine Cousin της Porsche Taycan. Έτσι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε αυτό που ξεκίνησαν όλα αυτά.

      Ψάχνετε αλλαγές

      Πρώτη αλλαγή, το Audi E-Tron καλείται τώρα Audi Q8 E-Tron. Δεν φαίνεται να λέει κάτι τέτοιο, αλλά αυτή η απλή προσθήκη καθιστά δυνατή την καλύτερη αναγνώριση του μοντέλου καθώς και της τοποθέτησής του στην κορυφή της σειράς SUV της μάρκας. Υπενθύμιση, έχει τώρα 8 % ηλεκτρικά οχήματα και θα προσφέρει ακόμη 20 μοντέλα μέχρι το 2026. Άλλες σημαντικές πληροφορίες, Το Audi Q8 E-Tron δεν είναι μια απλή έκδοση μπαταρίας του θερμικού SUV Audi Q8, Τα δύο μοντέλα είναι εντελώς διαφορετικά τόσο στο ύφος τους όσο και με την κινητικότητά τους.

      Audi Q8 E-Tron

      Με την πρώτη ματιά, πολύ έξυπνος που θα είναι σε θέση να δείξει τις αισθητικές αλλαγές του Audi Q8 E-Tron σε σύγκριση με το πρώτο Audi E-Tron. Ωστόσο, κοιτάζοντας το, Υπάρχουν μερικές μικρές τροποποιήσεις στο μπροστινό επίπεδο, που φιλοξενεί ένα εκτεταμένο λογότυπο και ειδικά ένα banner LED όπως άλλα μοντέλα Audi. Της δικής του εισδοχής του κατασκευαστή, όλα τα έργα έχουν επικεντρωθεί Βελτίωση Η αυτονομία του Audi Q8 E-Tron, Ειδικά όσον αφορά τη διαχείριση της ροής αέρα τόσο πάνω όσο και κάτω από το όχημα. Τα ενεργά παραθυρόφυλλα ενσωματώνονται στη μάσκα και οι εισροές αέρα επωφελούνται από νέες εσθήτες στο μέτωπο. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης νέες ζάντες Aero. Στο τέλος, παρά το μέγεθός του, το μεγαλύτερο SUV της μάρκας βλέπει το ποσοστό διείσδυσης του στον αέρα (ή CX) που ήταν ήδη 0,28, μεταβεί σε 0,27 τώρα. Και ακόμη και 0,24 για το Audi Q8 E-Tron Sportback που δοκιμάζουμε.

      Δεν είναι κακό για ένα μηχάνημα που εμφανίζει διαστάσεις μήκους 4,915 μέτρων, πλάτους 1,937 μέτρων και ύψους 1,633 μέτρων. Και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ηλεκτρικό SUV είναι διαθέσιμο στο Μια έκδοση υψηλού αθλητισμού 1,619 μέτρων, Αλλά και σε SQ8 e-tron Και SQ8 Sportback e-tron Για όσους θέλουν ακόμα πιο αθλητική. Αυτά είναι δύο χαμηλότερα χιλιοστά και 39 χιλιοστά ευρύτερα. Σε όλες τις περιπτώσεις, το Audi Q8 E-Tron επωφελείται από ένα μεταξόνιο 2.928 μέτρων, τα οποία ωφελούν πλήρως την κατοίκηση.

      Τι να προσφέρετε Ακόμη περισσότερο χώρο στα πόδια στο πίσω μέρος και ένας σημαντικός χώρος στον κορμό. Το τελευταίο εμφανίζει χωρητικότητα 569 λίτρων, η οποία μειώνεται σε 528 λίτρα στην έκδοση Sportback λόγω της βυθισμένης οροφής της. Πολύ καλό σημείο σε αντίθεση με τους γερμανούς ανταγωνιστές του, η Audi είχε την καλή ιδέα να προσφέρει έναν κορμό 62 λίτρων στο Q8 E-Tron. Δεν είναι αρκετό για να στεγάσει αποσκευές καμπίνας, αλλά επαρκής για την αποθήκευση των καλωδίων που θα είναι πιο προσιτά όταν το όχημα είναι φορτωμένο με βαλίτσες.

      Audi Q8 E-Tron

      Μια καμπίνα που αρχίζει μέχρι σήμερα

      Εάν η εξωτερική εμφάνιση του Audi Q8 E-Tron μόλις εξελίσσεται, Η εσωτερική παρουσίαση δεν έχει αλλάξει σε πέντε χρόνια. Μια αιωνιότητα ή σχεδόν ακόμη και στον τομέα του αυτοκινήτου που φλερτάρει όλο και περισσότερο με αυτό της τεχνολογίας. Τόσο πολύ πουΘα μπορούσαμε σχεδόν να το ονομάσουμε χρονολογείται Τόσο πολλά πράγματα έχουν εξελιχθεί στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2023, με πιο ελκυστικές προτάσεις στο ίδιο επίπεδο σε ανταγωνισμό σε ανταγωνισμό. Και τι γίνεται με το Audi Q4 E-Tron που πωλείται σχεδόν μισό φθηνότερο και το οποίο έχει σχεδόν το ίδιο εσωτερικό ?

      Audi Q8 E-Tron

      Σύντομος, Περιμέναμε ακόμα περισσότερα από το High -end SUV του οποίου το φινίρισμα κάνει πολύ βασικά υλικά να συγκατοικούν με άλλους πιο κατάλληλους για το τμήμα Premium, Ξύλο καπλαμά (κοκκώδη τέφρα ή sycamore), αλουμίνιο και ακόμη και ίνες άνθρακα Για την έκδοση γραμμής εκδοχών και E LINE EDITION. Επιπλέον, παράλληλα με το ανοιχτό καφέ ξύλο καρυδιού που εμφανίζεται, η Audi δεν μπορούσε να χάσει τα διαρκή υλικά που γίνονται απαραίτητα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για το Audi Q8 E-Tron, θα είναι ένα μερικό παράγωγο ανακυκλωμένων μπουκαλιών κατοικίδιων ζώων.

      Audi Q8 E-Tron

      Καμία αλλαγή ούτε στο σύστημα ψυχαγωγίας και 100 % ψηφιακά όργανα. Modular όπως επιθυμείτε χάρη στα κουμπιά που ενσωματώνονται στο τιμόνι, Το ψηφιακό πιλοτήριο είναι πολύ πρακτικό Για την εμφάνιση πληροφοριών όπως το όχημα ή ακόμα και η πλοήγηση. Αυτό μπορεί επίσης να συσχετιστεί με Μια οθόνη κεφαλής, Ενώ η οθόνη ψυχαγωγίας περιστρέφεται γύρω από ένα 12 -inch Tactile Plab. Μια διαγώνια που φαίνεται λίγο μικρή, σε σύγκριση με τα τρέχοντα πρότυπα. Τοποθετημένο κάτω από τα ακροφύσια εξαερισμού, η οθόνη εμφανίζει μια διεπαφή που είναι καθαρισμένη και πάντα αποτελεσματική, αλλά λιγότερο οπτικά ευχάριστη από ό, τι προσφέρουν ορισμένοι ανταγωνιστές.

      Audi Q8 E-Tron

      Από την άλλη πλευρά, το Audi Q8 E-Tron μπορεί πάντα να βασίζεται στις τεχνολογίες του και ιδιαίτερα το προγνωστική πλοήγηση. Αυτό επιτρέπειΒελτιστοποίηση της αυτονομίας του αυτοκινήτου σύμφωνα με πολλές παραμέτρους όπως η τοπολογία και η προσαρμογή της ταχύτητας και της αναγέννησης ενέργειας για παράδειγμα όταν πλησιάζετε σε έναν κυκλικό κόμβο. Επομένως, ο κατασκευαστής συνιστά τη χρήση του συστήματος πλοήγησης όσο το δυνατόν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδρομής που γνωρίζουμε από την καρδιά του μεταξύ του σπιτιού και του γραφείου.

      Audi Q8 E-Tron

      Μια τρίτη οθόνη προσφέρεται ως στάνταρ όπως στο πρώτο e-tron. Βρίσκεται κάτω από την πλάκα που είναι αφιερωμένη στο σύστημα ψυχαγωγίας, περιλαμβάνει ειδικότερα Παραγγελίες κλιματισμού. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του απαιτεί τη μείωση του βλέμματος σας όταν οδηγείται από. Κάθε πίεση συνοδεύεται από μια απτική επιστροφή που υποτίθεται ότι μιμείται τα φυσικά σπυράκια, αλλά είναι αδύνατο να χειριστεί αυτή η οθόνη τυφλή.

      Audi Q8 E-Tron

      Τέλος, το Audi Q8 E-Tron προσφέρει πάντα τους προαιρετικούς εξωτερικούς καθρέφτες του. Προσφέροντας ένα φουτουριστικό στυλ σε ηλεκτρικά SUV, είναι σίγουρα πιο όμορφα από αυτά του Hyundai Ioniq 6, αλλά λιγότερο διακριτικά από αυτά της Honda e, για παράδειγμα. Παρ ‘όλα αυτά, εάν έχουν το πλεονέκτημα να βελτιώσουν περαιτέρω το CX του οχήματος και να αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα εάν ένα όχημα βρίσκεται κοντά όταν αλλάζει γραμμή, Η ενσωμάτωση των οθονών στο διαμέρισμα των επιβατών εξακολουθεί να είναι προβληματική. Πράγματι, αντί να κοιτάζουμε στον άξονα του καθρέφτη της οπίσθιας προβολής, αρχίζουμε να τις αναζητούμε πριν συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να μειώσετε τα μάτια σας στη λαβή της πόρτας. Ίσως ο οδηγός να πάρει τη συνήθεια με την πάροδο του χρόνου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τις αντανακλάσεις και μια προκατειλημμένη αντίληψη των αποστάσεων. Δεν είναι ιδανικό για μια επιλογή που αναπόφευκτα φανταστεί το Technophile, αλλά το οποίο τιμολογείται σχεδόν 2.000 € για μια ταλαιπωρία εμπειρία.

      Audi Q8 E-Tron

      Μια μεγαλύτερη μπαταρία για περισσότερη αυτονομία με το Audi Q8 E-Tron ?

      Κατά τη στιγμή του μάρκετινγκ, Η Audi E-Tron δεν μας εντυπωσίασε στο πλάι της αυτονομίας του, μακριά από εκεί. Το σφάλμα, ιδίως σε υπερβολικά υψηλή κατανάλωση. Επομένως, ο Audi έπρεπε να αναθεωρήσει το αντίγραφό του, ειδικά αφού το τοπίο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει αλλάξει σε πέντε χρόνια. Εκτός από τις λίγες αεροδυναμικές βελτιώσεις, Οι μηχανικοί έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν σε μια νέα μπαταρία στο Audi Q8 E-Tron Σε S και 55 παραλλαγές. Και τι μπαταρία ! Με 106 kWh χρήσιμης χωρητικότητας, Είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαθέσιμα στον κόσμο σήμερα. Για την εγγραφή, το e-tron Audi ήταν εξοπλισμένο με ένα πακέτο 86 kWh “μόνο”. Ωστόσο, ο κατασκευαστής διατηρεί μια μικρή μπαταρία 89 kWh χρήσιμη (έναντι 64 kWh πριν) στην έκδοση Audi Q8 E-Tron 50 που θα αποτελέσει το επίπεδο εισόδου.

      Audi Q8 E-Tron

      Αναπόφευκτα, η ανακοινωθείσα αυτονομία του αυτοκινήτου αυξάνεται απότομα, ανεξάρτητα από την έκδοση:

      • +44 % για το Audi Q8 E-Tron 50 το οποίο μπορεί θεωρητικά να ταξιδέψει μέχρι 468 χλμ
      • +32 % για το Audi Q8 E-Tron 55 με μια αυτονομία που ανακοινώθηκε μέχρι 552 χλμ
      • +32 % επίσης για το επόμενο Audi SQ8 E-Tron που υπόσχεται μέχρι 513 χλμ. Αυτονομίας.

      Audi Q8 E-Tron

      Εκτός από την αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας, Η Audi αναθεώρησε επίσης την ανοδική δύναμη φορτίου. 150 kW αντί για 120 kW προηγουμένως για το μοντέλο Audi Q8 e-Tron 50 entron και 170 kW αντί για 150 kW για τις άλλες δύο εκδόσεις. Έτσι εξοπλισμένος, Το Audi Q8 E-Tron 55 μπορεί να γεμίσει σε Watts σε 31 λεπτά για να φτάσει από 10 % σε χωρητικότητα 80 %. Το ηλεκτρικό SUV εξακολουθεί να είναι εξοπλισμένο με δύο καταπακτές φόρτισης και στις δύο πλευρές της κουκούλας. Ένα αφιερωμένο στη γρήγορη επαναφόρτιση στα συνεχόμενα τερματικά ρεύματα και ένα για επαναφόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα συνδέοντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε οικιακή πρίζα ή Wallbox. Στην τελευταία περίπτωση, ο φορτιστής στο σκάφος δέχεται ισχύ 11 kW ως πρότυπο. Είναι επίσης δυνατό να επωφεληθείτε από μια προαιρετική ισχύ φορτίου 22 kW.

      Audi Q8 E-Tron

      Τέλος, δεν υπάρχει καμία αλλαγή που πρέπει να σημειωθεί στο επίπεδο των ανακοινωμένων εξουσιών που παραμένουν γενναιόδωρες: 340 hp για το Audi Q8 E-Tron 50, 408 hp για το Audi Q8 E-Tron 55 και 503 hp για το Audi SQ8 E-Tron.

      Audi Q8 E-Tron

      Οδήγηση του Audi Q8 E-Tron 55

      Δεν είναι έκπληξη, Το Audi Q8 E-Tron 55 προσφέρει πάντα την ίδια οδηγική απόλαυση, Βοηθείται καλά από την αποτελεσματική διήθηση του κυλιόμενου και του αεροδυναμικού θορύβου. Η πνευματική απόσβεση συμμετέχει πλήρως στην άνεση του SUV, το οποίο μπορεί ακόμη και να απομακρυνθεί από την πεπατημένη διαδρομή με τη λειτουργία off-road που ταιριάζει στο σασί, χωρίς να πηγαίνει στο Crossing. Παρ ‘όλα αυτά, μπορέσαμε να πάρουμε το Audi Q8 E-Tron 55 σε μια πορεία γης και άμμου.

      Audi Q8 E-Tron

      Επιστροφή στο δρόμο, Το ηλεκτρικό SUV ξέρει πώς να είναι επαρκώς δυναμικό Χάρη σε έναν ακριβή εμπρόσθιο άξονα και τις μετακινήσεις μετρητών που περιέχονται. Τα 408 hp που παραδίδονται από τους δύο κινητήρες (ένας στον μπροστινό άξονα και ένας στον πίσω άξονα για μια κίνηση σε όλους τους τροχούς) επιτρέπουν να αγνοήσει το βάρος του Mammoth, το Audi Q8 E-Tron 55 που κατηγορεί περισσότερα από 2, 58 τόνοι στην κλίμακα. Από την άλλη πλευρά, οι επιταχύνσεις είναι προοδευτικές, χωρίς ποτέ να κάνουν βία στους επιβάτες, σε αντίθεση με άλλα ελαφρύτερα ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, χρειάζονται μόνο 5,6 δευτερόλεπτα για να περάσει το ηλεκτρικό SUV από 0 έως 100 km/h.

      Audi Q8 E-Tron

      Και τι γίνεται με την ανακοινωθείσα αυτονομία ? Εάν προχωράει σε αυτόν τον τομέα, Το Audi Q8 E-Tron 55 πρέπει πάντα να συμφιλιώνεται με υψηλή κατανάλωση. Με 25 kWh/100 km που σημειώνεται κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας (το άλλο έχει πραγματοποιηθεί κυρίως σε μια διαδρομή εκτός δρόμου, με επιταχύνσεις που δεν είναι αντιπροσωπευτικές της κανονικής χρήσης), είναι απίθανο να φτάσει στις αξίες που υποσχέθηκαν οι κατασκευαστής. Μάλλον βασίζεστε σε 400 χλμ., Κρατώντας το φως του ποδιού σας στον επιταχυντή. Τι είναι περισσότερο από αρκετό για μεγάλες διαδρομές που λέγεται. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν διστάζετε να κάνετε διαλείμματα μισής ώρας κάθε δύο ώρες περίπου.

      Audi Q8 E-Tron

      Οι τιμές αναθεωρούνται προς τα πάνω για το Audi Q8 E-Tron

      Δεν είναι μόνο η μπαταρία του Audi Q8 e-tron που αυξάνεται. Οι τιμές αυτής της αποδυναμοποιημένης έκδοσης εξελίσσονται προς τα πάνω. Η γραμμή Audi Q8 E-Tron 50 s ξεκινά από € 86.700, Όταν η έκδοση μας Audi Q8 E-Tron 55 Με τη νέα μπαταρία 104 kWh εμφανίζεται από € 96.200. Οι εκδόσεις Sportback εμφανίζονται από € 89.300 και € 98.800 αντίστοιχα. Τιμές που προφανώς στερούν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ηλεκτρικού μπόνους.

      Audi Q8 E-Tron

      Εάν τα οχήματα είναι καλά εξοπλισμένα ως στάνταρ, προσφέρονται επίσης πολλές επιλογές. Και ειδικότερα το πακέτο βοήθειας οδικής βοήθειας που περιλαμβάνει τον προσαρμοστικό κρουαζιερόπλοιο με τον βοηθό οδήγησης σε κυκλοφοριακές συμφόρηση, την προειδοποίηση διασταύρωσης γραμμής και τον βοηθό απόδοσης (€ 2.550). Μικρή νοημοσύνη στο πέρασμα Τα € 600 που ζητήθηκαν για θύρες τύπου USB τύπου C. Τέλος, οι τεχνοφίλοι θα ρίξουν αναγκαστικά ένα μάτι που ενδιαφέρεται για εικονικούς εξωτερικούς καθρέφτες παρά τα ελαττώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω (€ 1.910) ή η οθόνη up-and-up (€ 1.650) (€ 1.650).

      Audi Q8 E-Tron

      Τέλος, το Audi Q8 E-Tron συνοδεύεται από την προσφορά Φόρτιση Audi. Αυτό το σήμα δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 400.000 χρεώσεις σε 27 ευρωπαϊκές χώρες. Προσφέρονται τρεις τύποι τιμολόγησης: βασικά και περισσότερα για επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα και Pro που προορίζονται για 100 % ηλεκτρικά μοντέλα. Το τελευταίο προσφέρεται το πρώτο έτος για την αγορά του Audi Q8 E-Tron.

      Audi Q8 E-Tron

      Ο βασικός τύπος, ο οποίος είναι δωρεάν, σας επιτρέπει να επωφεληθείτεκόστος € 0,12/λεπτό Σε ένα σημείο επαναφόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα ή ακόμα και € 0,60/λεπτό για συνεχή επαναφορά. μετρώ 0.69 €/kWh στα γρήγορα τερματικά ιονότητας (με το βύσμα και το φορτίο όταν είναι διαθέσιμο).

      Audi Q8 E-Tron

      Πιο πλεονεκτικός, Η περισσότερη φόρμουλα χρεώνεται € 7,99/μήνα. Θέτει τις προηγούμενες τιμές σε 0,08 €/λεπτό και 0,42 €/λεπτό σε σχέση με τα σημεία φόρτισης με εναλλασσόμενο και συνεχώς αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, η τιμή στους σταθμούς Ionity δεν αλλάζει στα € 0,69/kWh.

      Audi Q8 E-Tron

      Συνεπώς, οι μεγάλοι κύλινδροι θα έχουν κάθε ενδιαφέρον να εγγραφούν στην επαγγελματική προσφορά πέρα ​​από το πρώτο έτος που προσφέρεται. Χρεώνεται € 14,99/μήνα, βάζει το λεπτό σε € 0,07 και € 0,35 σε ακροδέκτες AC και DC, και ιδιαίτερα 0,36 €/kWh στο Ionity.

      Τελική δοκιμή Σημείωση: Audi Q8 E-Tron

      Το Renamed Q8 e-Tron, το πρώτο ηλεκτρικό SUV του Audi προσφέρει μια ελαφριά ανακάλυψη που υποτίθεται ότι προωθεί την αεροδυναμική για να αρπάξει πολύτιμα χιλιόμετρα αυτονομίας. Αλλά είναι πάνω απ ‘όλα η νέα μπαταρία που επιτρέπει στο Audi Q8 E-Tron να παραμείνει στον αγώνα στο τμήμα των μεγάλων ηλεκτρικών SUV. Με χωρητικότητα ρεκόρ 104 kWh, υπόσχεται περισσότερα από 500 χλμ. Αυτονομίας. Μια αξία που θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσει στο αυτοκίνητο ως υψηλή κατανάλωση, ειδικά λόγω του πολύ υψηλού βάρους του. Παραμένει ένα ηλεκτρικό SUV ακόμα ελκυστικό, ειδικά στην έκδοση του αθλητισμού, και προικισμένη με εκπληκτική δυναμική συμπεριφορά.

      • Ανεση
      • Παραστάσεις
      • Δυναμική συμπεριφορά
      • Υψηλή κατανάλωση
      • Υψηλό βάρος
      • Η τιμή