Audi A3 Sportback E-Tron, 2015 Audi A3 E-Tron: Mastering Electrons-Οδηγός αυτοκινήτων

2015 Audi A3 E-Tron: Mastering Electrons

ΜΕΓΑΛΟ’Audi A3 επαναφορτιζόμενο υβριδικό είναι διαθέσιμο σε δύο κινητήρες. Στο “Entry -Level”, η έκδοση 40 TFSI συσχετίζεται με μια βενζίνη 4 -κυλίνδρων 1,4 λίτρων TFSI 150 hp και ηλεκτρικό κινητήρα μόνο 55 kW (75 hp). Το σύνολο παρέχει μέγιστη ισχύ 204 hp και ροπή 350 nm στην κορυφή. Το Compact διατηρεί την απόδοσή του με 0-100 km/h σε 7,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 227 km/h.

Audi A3 Sportback E-Tron

Λαμβάνοντας την ετικέτα e-tron, το A3 γίνεται το πρώτο audi επαναφορτιζόμενο υβρίδιο . Με τη σειρά του Real Electric ή Hybrid, προφανώς το κοκτέιλ παίρνει καλά με περισσότερα από 900 χιλιόμετρα αυτονομίας που ανακοινώθηκε και υψηλής έγκρισης. Αυτό που πήγαμε για να ελέγξουμε τους δρόμους της Αυστρίας. Vienne (Αυστρία) – του ειδικού μας απεσταλμένου Twitter: @AA_TURBO

Κάντε κλικ εδώ για να συμβουλευτείτε τη συλλογή φωτογραφιών Audi A3 E-Tron Όσο πολύ θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο πολύ ουτοπικό και θεωρητικό 1,5 l /100 km κατά μέσο όρο (για 35 g CO2 /km) που επαίνεσε το τεχνικό φύλλο. Αφήστε αυτό να αφήσει το χέρι του χεριού του ευρωπαϊκού κύκλου έγκρισης και μάρκετινγκ. Αυτό το A3 e-tron έχει τουλάχιστον την αξία της απεικόνισης μιας τάσης: το επαναφορτιζόμενο υβριδικό, plug-in για ανεκτικά σε αγγλικισμό, παρουσιάζεται ως η μόνη βιώσιμη και ανθεκτική εναλλακτική λύση σε Electric. Μεγάλη αυτονομία και περιορισμοί απόδοσης, προικισμένοι με μια ευελιξία του “πραγματικού” αυτοκινήτου, αυτός ο τύπος πρόωσης τίθεται ολοένα και περισσότερο ως το μόνο τεχνολογικό μοντέλο ικανό να εκδημοκρατίσει (σε ​​κάποιο βαθμό) τον εαυτό του. Σύντομα θα ακολουθήσει το VW Golf GTE, δίδυμη αδερφή του A3 E-Tron.

Τι νέο υπάρχει στο A3 ?

Σε σύγκριση με ένα απλό A3 Sportback (μόνο το αμάξωμα που προσφέρεται στο E-Tron), σχεδόν τίποτα με την πρώτη ματιά: επί του σκάφους, συγκεκριμένα όργανα είναι το μόνο δείκτη. Το ταχύμετρο αντικαθίσταται από έναν δείκτη αποθεματικού λειτουργίας ισχύος και ενέργειας, βοηθούμενος από ένα γραφικό στο κέντρο του ακουστικού. Εκτός από τη μάσκα, τα λίγα λογότυπα και τις ασπίδες με ελαφρώς ρετούς αεροδυναμική, σημειώνουμε ότι τα δαχτυλίδια έρχονται για να αποκαλύψουν το βύσμα επαναφόρτισης. Αυτό σας επιτρέπει να επαναφορτίσετε την μπαταρία 8,8 kWh σε κλασική υποδοχή 220V μεταξύ 3:30 και 4 ωρών και σε 2 ώρες σε δίκτυο 16A . Όσον αφορά τη μηχανική, το A3 E-Tron καταλαμβάνει ένα γνωστό θερμικό μπλοκ, δηλαδή το 4κύλινδρο 1.4 TFSI 150 HP βενζίνη. Ο ηλεκτρικός κινητήρας, ενσωματωμένος μεταξύ του TFSI και του S-Tronic Box, αναπτύσσει 102 hp και ροπή 330 nm. Ή 204 hp σε συνδυασμένη ισχύ. Προσφέρονται τρεις μέθοδοι πεζοπορίας: EV (100 % ηλεκτρικό), υβριδικό (θερμικό και ηλεκτρικό) και όλα θερμικά, αναγκάζοντας το φορτίο των μπαταριών. Επιπλέον, η ανάκτηση ενέργειας σε επιβράδυνση και ελεύθερο τροχό έχουν βελτιστοποιηθεί.

Τι αλλάζει ?

Η κατοικία παραμένει άθικτη. Από την άλλη πλευρά, ο κορμός δίνει 100 L στη μπαταρία ιόντων Litium, που στεγάζεται στο χώρο που συνήθως αφιερώνεται στον εφεδρικό τροχό και την αποθήκευση κάτω από το διπλό όροφο: η ελάχιστη χωρητικότητα του πέφτει στα 280 L. Στο δρόμο, είμαστε μακριά από την ακανόνιστη λειτουργία των υβριδίων A6 και Q5, τα οποία παίρνουν μια κόλαση ενός παλιού. Πλήρως διαφανές στη χρήση, το σύστημα προσφέρει μια αξιοσημείωτη απαλότητα περπατήματος στο cast οδήγηση. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη σιωπή του, συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής λειτουργίας με τις θερμικές παρεμβάσεις. Δεν υπάρχει μόνο μόνο σε υψηλή επιτάχυνση, η οποία έχει ξεπεράσει για παράδειγμα ότι μπορεί να αντιδράσει ο Braille λίγο ψηλά στους πύργους, ενώ περιμένει το S-Tronic Box να αντιδράσει. Επωφελούμε ιδιαίτερα από έναν πραγματικό ηλεκτρικό τρόπο, χωρίς πρόωρη διακοπή της θερμικής, μέχρι 130 km/h. Σε αυτή την εμφάνιση, προφανώς δεν θα είναι απαραίτητο να υπολογίζεστε στα 50 χλμ. Της Υποσχετημένης Ακτίνας Δράσης. Συνολικά, μπορέσαμε να ταξιδέψουμε 35 χλμ. Χωρίς να καταφύγουμε στη βενζίνη μία φορά. Δεν χρειάζεται να το βυθίσετε, ακόμη και αν οι επιταχύνσεις του είναι πολυετές: 0 έως 60 km/h σε 3,9 s σε όλα τα ηλεκτρικά, 0 έως 100 km/h σε 7,6 s. Από την άλλη πλευρά, η ηλεκτρική συσκευή παράγει 300 κιλά περισσότερο (1540 kg). Το υπερβολικό βάρος, χωρίς επίδραση στη συνολική ουδέτερη συμπεριφορά του A3, γίνεται ευαίσθητη στους επαρχιακούς δρόμους με καλή ταχύτητα. Περισσότερη τιμωρία, τα χαμηλότερα ούλα -ανθεκτικότητα Pirelli Cinuturato Blue γρήγορα φωνάζουν τα όριά τους. Δεδομένης της ενάρετης επένδυσης του A3 E-Tron, μπορεί κανείς να συγχωρήσει σε αυτή την καταδίκη. Λίγο λιγότερο από την άλλη πλευρά κατά την απόσβεση, πολύ σταθερή για ένα συμπαγές πνεύμα zen.. .

Δεν εκμεταλλευτήκαμε, στις σύντομες δοκιμές μας, τις δυνατότητες επαναφόρτισης στο δίκτυο. Το ενδιαφέρον για τη χρήση του plug-in υβριδίου σχετίζεται με αυτό το σημείο. Αποτέλεσμα, αφού αδειάσαμε τις μπαταρίες μας στην πόλη, οδηγήσαμε το A3 μας ως κάθε κλασικό υβρίδιο. Με τη μεγιστοποίηση των χρόνων ανάκτησης ενέργειας και επαναφόρτισης μέσω του θερμικού, φτάσαμε κατά μέσο όρο 5,6 l/100 km. Ένα σωστό σχήμα, δεδομένου του μη πάντοτε τρυφερό ρυθμό που τον προκάλεσαμε. Χρησιμοποιώντας το σχεδόν καθημερινό εγχώριο φορτίο (στο οποίο προορίζεται λογικά), αυτή η τιμή θα μειωθεί σημαντικά. Χωρίς να φτάσει, βέβαια, το Whimsical 1,5 L του διαφημιστικού επιχειρήματος.

2015 Audi A3 E-Tron: Mastering Electrons

Η Audi, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ingolstadtadad, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό της στην Ευρώπη. Το Audi A3 E-Tron θα κάνει το δρόμο του στον Καναδά μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Ταξίδεψαμε στη Βιέννη της Αυστρίας για να συναντήσουμε αυτόν τον νεοφερμένο, ο οποίος εξισορροπεί τις φαινομενικά ασυμβίβαστες προτεραιότητες: αποτελεσματικότητα και οδοντική ευχαρίστηση.

Το A3 E-Tron έρχεται μόνο ως πεντάθυρο αθλητικό, και διατηρεί το υβριδικό του status μυστικό ή σχεδόν. Από το εξωτερικό, τα μοναδικά σημειωματάρια μεταξύ αυτού του οχήματος και των συμβατικών μετρητών του είναι η μαύρη μάσκα του και το μοναδικό πίσω spoiler. Στο εσωτερικό του, ο πίνακας ελέγχου είναι ο ίδιος, με το μόνο οπτικό tip-off να είναι ο διακόπτης “EV” πάνω από το σύστημα A/C. Στα αριστερά του συμπλέγματος οργάνων υπάρχει ένα μετρητή που υποδεικνύει το AMNT της ισχύος που χρησιμοποιείται/παράγεται από τον ηλεκτρικό κινητήρα όταν επιβραδύνει το όχημα. Στα δεξιά είναι απλώς ένα κανονικό ταχύμετρο.

Ελαφρώς λιγότερο ευρύχωρο

Προσθέτοντας το υγρό-καταγυρισμένο 8.Η μπαταρία ιόντων λιθίου 8-kWh κάτω από τα πίσω καθίσματα αναγκάστηκε να μειώσει το μέγεθος της δεξαμενής καυσίμου από 50 λίτρα σε 40. Το φορτίο είναι μόλις 100 λίτρα μικρότερο από ό, τι στο συμβατικό A3 Sportback, που σημαίνει ότι το υβριδικό προσφέρει 280 λίτρα χώρου φορτίου όταν τα καθίσματα είναι επάνω και 1.120 λίτρα όταν τα καθίσματα είναι διπλωμένα κάτω. Όπως πάντα με τα οχήματα Audi, η ποιότητα της συναρμολόγησης, της τοποθέτησης και της επένδυσης είναι τέλεια. Είναι επίσης πολύ εύκολο να βρείτε μια μεγάλη θέση οδήγησης.

Δεν είναι μονάδα που παρατηρείτε ότι η έξοδος κρυμμένη κάτω από το λογότυπο του φούρνου στη μάσκα ή τη μονάδα η κουκούλα που συνειδητοποιείτε ότι το A3 E-Tron τροφοδοτείται από αυτό που μπορεί να ονομάσει κινητική αλυσίδα! Αυτή η αλυσίδα περιελάμβανε έναν συμπλέκτη και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 75 kW, ο οποίος είναι τοποθετημένος μεταξύ των 150 ίππων 1.4-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα αερίου και ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη έξι ταχυτήτων που μεταδίδει ισχύ μόνο στους μπροστινούς τροχούς.

Το Audi A3 E-Tron είναι επομένως απλά ένας μπροστινός τροχός. Δυστυχώς, το υβριδικό μοντέλο δεν μπορεί να είναι εξοπλισμένο με το διάσημο σύστημα Quattro All-Yourel Drive της μάρκας. Η συνδυασμένη έξοδος των δύο κινητήρων είναι 204 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 258 λίβρες.-Ft. Η έκδοση e-tron σταθμίζει σε 1,540 κιλά, που είναι περίπου 300 κιλά περισσότερο από μια σύμβαση A3 Sportback, όμως μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 7.6 δευτερόλεπτα. Μπορεί επίσης να επιτύχει 130 χιλιόμετρα την ώρα σε ηλεκτρική λειτουργία και η τελική ταχύτητά του είναι 222 χιλιόμετρα την ώρα.

Διάφορες ηλεκτρικές λειτουργίες

Όταν ξεκινάτε το A3 E-TRON, η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι ηλεκτρική λειτουργία (EV), εφόσον η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι περίπου 10 μοίρες και είναι σε θέση να επιταχύνει την ενέργεια με κάθε πράσινο φως. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να επιλέξουν να οδηγούν σε λειτουργία φόρτισης, η οποία σας επιτρέπει να επαναφορτίσετε την μπαταρία όσο το δυνατόν γρηγορότερα κατά την οδήγηση. Εν τω μεταξύ, η λειτουργία Hybrid Hold θα αποθηκεύσει ενέργεια στην μπαταρία για μεταγενέστερη χρήση. Σε αυτόματη λειτουργία, το όχημα χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μαζί με τη μηχανή καύσης σε έναν βέλτιστο συνδυασμό που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την αποκατάσταση των καυσίμων κάτω, ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις.

Σε αυτό το εισαγωγικό γεγονός, πρώτα DRH. Αυτό το ταξίδι έγινε εξ ολοκλήρου σε ηλεκτρική λειτουργία και το όχημα δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ψυχρή επιτάχυνση ή τη διαπραγμάτευση βαριάς κυκλοφορίας. Μόλις επαναφορτιστεί η μπαταρία-μια διαδικασία που διαρκεί 3 ώρες και 45 λεπτά χρησιμοποιώντας μια έξοδο 240 volt ή 2 ώρες και 15 λεπτά χρησιμοποιώντας την ειδική γρήγορη φόρτιση που παρέχεται από την Audi-I πήρε το A3 E-Tron για μια εκδρομή 83 χιλιομέτρων Στην πόλη και την ύπαιθρο, η οποία περιελάμβανε 34.7 χιλιόμετρα ηλεκτρικής οδήγησης και 48.3 χιλιόμετρα οδήγησης αερίου-ισχύος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μέση κατανάλωση καυσίμου 3.4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Πολύ πολύ καλό

Αυτό που πραγματικά με χτύπησε είναι ότι το Audi A3 E-Tron προσφέρει μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης από το Toyota Prius ή το Chevrolet Volt. Πρώτον, επειδή το σασί είναι άκαμπτο και αξιοσημείωτα ισορροπημένο. Στη συνέχεια, επειδή το αυτοκίνητο έρχεται με έξι ταχυτήτων κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και όχι φρικτό CVT. Συνδυασμένα, αυτές οι δύο πτυχές εξασφαλίζουν το A3 E-Ton Remukable χειρισμό σε επαρχιακούς δρόμους. Μπορεί να μην είναι τόσο σπορ όσο ένα Volkswagen GTI, αλλά είναι ωστόσο πολύ ευχάριστο να οδηγείτε. Η ανάρτηση έχει βαθμονομηθεί για να είναι σταθερή, ενώ το τιμόνι σας δίνει μια καλή αίσθηση για το δρόμο. Ποτέ δεν έχετε την αίσθηση ότι έχετε θυσιάσει τον δυναμισμό ή τη διασκέδαση μόνο για να πάρετε μεγάλη λογική καύσιμα. Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο πτυχές συμβαδίζουν.

Το Audi A3 E-Tron αναμένεται να φτάσει στον Καναδά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, αλλά η τιμή στα καναδικά δολάρια δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Για να σας δώσει μια ιδέα, ωστόσο, το νέο μοντέλο πωλείται επί του παρόντος στη Γερμανία για € 37.900. Ενώ αυτό το όχημα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν οι υπαίθριες θερμοκρασίες είναι ευχάριστες, το A3 E-Tron δεν είναι πιθανό να εκτελέσει επίσης στους νεκρούς του καναδικού χειμώνα. Οι θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου θα διατηρήσουν συνεχώς τον κινητήρα καύσης. Επίσης, δεδομένου ότι η υβριδική έκδοση δεν έρχεται με το All-Wheeel Drive, ο χειρισμός του χειμώνα θα είναι λιγότερο καθησυχαστική της σύμβασης A3 (που έχει το σύστημα Quattro). Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι βέβαιο ότι θα είναι η αδυναμία αυτού του οχήματος, εκτός από το γεγονός ότι είναι πιθανό να κοστίσει λίγο περισσότερο.

Δοκιμή αναφοράς κίνησης
Μοντέλο δοκιμής 2015 Audi A3
Επίπεδο τερματισμού e-tron
Εύρος τιμών N / a
Τιμή όπως δοκιμάστηκε N / a
Εγγύηση (βασική) N / a
Εγγύηση (δύναμη) N / a
Οικονομία καυσίμου (πόλη/αυτοκινητόδρομο/παρατηρήθηκε) N/a/n/a/3,4 l/100km
Επιλογές N / a
Ανταγωνιστικά μοντέλα Chevrolet volt
Δυνατά σημεία N / a
Αδύναμα σημεία N / a
Βαθμολογία του συντάκτη
Οικονομία καυσίμου 4.5/5 έτος μέσος όρος 3.4 l/100 km Έχουμε εκείνους τους συνδυασμένους δρόμους της πόλης και της επαρχίας.
αξία 4.0/5 δύσκολο να πω από τότε που έχει ανακοινωθεί η τιμή.
Στυλ 4.0/5 Η κλασική εμφάνιση ενός αθλητισμού A3.
Ανεση 4.0/5 άνετο και δυναμικό.
Εκτέλεση 3.5/5 0-100 km/h σε 7.6 δευτερόλεπτα.
Συνολικά 4.5/5 Το A3 E-Tron δεν θυσιάζει τον δυναμισμό για χάρη της εξαιρετικής οικονομίας καυσίμου.

Audi A3 επαναφορτιζόμενο υβριδικό

Audi A3 επαναφορτιζόμενο υβριδικό

Διαμορφώστε το επαναφορτιζόμενο υβριδικό όχημα Audi A3 ή ζητήστε δωρεάν δοκιμή.

Πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της μάρκας Audi το 2014, αυτό που ανταποκρίθηκε στην συνεχής ονομασία A3 E-Tron για μια δεύτερη γενιά A3 TFSI, στους δρόμους το φθινόπωρο του 2020 με μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία μέχρι 67 km ηλεκτρικά.

Διαστάσεις και στυλ του επαναφορτιζόμενου υβριδικού Audi A3

Ακριβώς όπως η πρώτη γενιά τουA3 επαναφορτιζόμενο υβριδικό, Καμία διαφορά δεν είναι αξιοσημείωτη με τις εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Το Compact χρησιμοποιεί μόνο το σώμα “Sportback” 5 -door, με πανομοιότυπες διαστάσεις, 4 cm μεγαλύτερες από πριν (4,34 m), 3 cm ευρύτερα (1,82 m) και 3 cm υψηλότερα (1, 45 m). Ο κορμός χάνει και πάλι 100 λίτρα όγκου έναντι των θερμικών εκδόσεων ή 280 λίτρα κάτω από δισκίο.

Η καμπίνα, που εξακολουθεί να δανείζεται από θερμικές εκδόσεις, διαφέρει μόνο από τους μετρητές που υποδεικνύουν ηλεκτρική χρήση ή επίπεδο μπαταρίας. Μια πρόσθετη εντολή προσφέρει επίσης τις τρεις λειτουργίες οδήγησης: υβριδική, ηλεκτρική και συγκράτηση μπαταρίας (συντήρηση επιπέδου).

Μηχανές Audi και επαναφορτιζόμενη μπαταρία υβριδικά

ΜΕΓΑΛΟ’Audi A3 επαναφορτιζόμενο υβριδικό είναι διαθέσιμο σε δύο κινητήρες. Στο “Entry -Level”, η έκδοση 40 TFSI συσχετίζεται με μια βενζίνη 4 -κυλίνδρων 1,4 λίτρων TFSI 150 hp και ηλεκτρικό κινητήρα μόνο 55 kW (75 hp). Το σύνολο παρέχει μέγιστη ισχύ 204 hp και ροπή 350 nm στην κορυφή. Το Compact διατηρεί την απόδοσή του με 0-100 km/h σε 7,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 227 km/h.

Πιο ισχυρό, το A3 45 TFSI E χρησιμοποιεί το ίδιο μπλοκ 150 ίππων, αλλά αυτή τη φορά το συνδέει με ένα ηλεκτρικό μπλοκ 80 kW (109ch). Συνδυάζοντας 245 ίππους και 400 nm, το σετ επιτρέπει 232 km/h μέγιστης ταχύτητας και 0 έως 100 km/h.8 δευτερόλεπτα.

Σε 45 έκδοση TFSI, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Α3 επωφελείται από συγκεκριμένα αισθητικά στοιχεία.

Αυτονομία και επαναφόρτιση του Audi A3 e-Tron

Η μπαταρία του επαναφορτιζόμενου υβριδικού είναι πανομοιότυπη σε όλες τις εκδόσεις. Ιδρύθηκε κάτω από τον κορμό, συσσωρεύει 13 kWh συνολικά.

Με μια τέτοια μπαταρία, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό A3 επιτρέπει 100% ηλεκτρική αυτονομία 59 έως 67 χλμ. Ανάλογα με τον κύκλο WLTP. Η κατανάλωση του ηλεκτρικού κινητήρα θα ήταν 14,1 l/100 km έως 15,3 kWh/100 km.

Σε μικτή οδήγηση, η κατανάλωση καυσίμου ταλαντεύεται μεταξύ 1 και 1,2 l/100 km στον κύκλο WLTP. Αυτό είναι ισοδύναμο με τις εκπομπές CO2 μεταξύ 24 και 31 g/km. Η Audi επικοινωνεί επίσης με την αμόλυβδη ζήτηση κατά την οδήγηση σε υβριδική λειτουργία, κενή μπαταρία ή 5,9 έως 6,5 l/100 km ή 134 έως 148 g/km CO2.

Η επαναφόρτιση δεν περνάει πλέον από τη μάσκα, αλλά μια καταπακτή στο μπροστινό αριστερό μέρος του οχήματος, σε αντίθεση με εκείνη του καυσίμου. Ο φορτιστής ON -board επιτρέπει δύο ταχύτητες φορτίου: κλασικό στην εγχώρια υποδοχή στα 1,8 kW και επιταχύνεται στα 2,9 kW στην πρίζα τύπου Green’up σε 4 ώρες.

Prix ​​και εξοπλισμός του υβριδικού επαναφορτιζόμενου Audi A3

Το A3 40 TFSI ξεκινά τους ελέγχους του τον Οκτώβριο του 2020, για τις πρώτες παραδόσεις τον Νοέμβριο. Το εύρος είναι πιο προσιτό από ό, τι στην πρώτη έκδοση, με τιμή από 38.100 €.

Το Compact Teutonne προσφέρει επίσης μια μεγαλύτερη σειρά με 4 τελειώματα: A3, Design, S Line και Luxury Design. Μια πέμπτη έκδοση “Business Line” αφιερώνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις στις 41.950 €.

Πιο ακριβό, η έκδοση 45 TFSI είναι διακοσμημένη με αισθητικά στοιχεία και ειδικό εξοπλισμό. Ξεκινά από 44.400 €.

Εδώ είναι οι λεπτομέρειες του εξοπλισμού ανά επίπεδο:

Audi A3 TFSI e Standard Εξοπλισμός
Μετά από σειριακό εξοπλισμό από το Audi A3 TFSI

Επίπεδα επιχειρηματικών γραμμών

Δωρεά της γραμμής A3 S

Το φινίρισμα σχεδιασμού A3

Ο κατάλογος του εξοπλισμού του A3 TFSI E Design Luxe

Φωτογραφία του Audi A3 40 TFSI E (2020)

Ο πρώην Audi A3 E-Tron (2012-2019)

Η πρώτη γενιά του συμπαγούς υβριδίου επαναφορτιζόμενου βρέθηκε A3 E-Tron. Ήταν διαθέσιμη από το καλοκαίρι του 2014 και σταμάτησε την καριέρα της το 2019.

ΜΕΓΑΛΟ’A3 e-tron μοιάζει με θερμικά μοντέλα με κάθε τρόπο. Το εξωτερικό βασίζεται στη σιλουέτα 5 -Door Sportback και εκτοξεύεται μέσω της γενναιόδωρης μάσκας που ενισχύεται από τους προβολείς που εργάζονται, όλα διακοσμημένα με ζάντες κράματος 16 ιντσών. Ο Γερμανός, ωστόσο, υφίσταται ένα 100 -λίτρο μειωμένο κορμό και την απομάκρυνση πολλών αποθηκών. Παρ ‘όλα αυτά, το e-tron A3 μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τέσσερα άτομα. Η θέση οδήγησης ενσωματώνει έναν μετρητή αφιερωμένο στο ηλεκτρικό τμήμα, τα υπόλοιπα ανταποκρίνονται στην τυπική εργονομική της μάρκας.

Ο A3 E-Tron συνεργάζεται με τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI 150 ίππους και ηλεκτρικό μπλοκ 134 ίππων. Έχουν μέγιστο 204 ίππους και συνοδεύονται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων 6 -Speed. Από την πλευρά της απόδοσης, το Audi A3 E-Tron ανεβαίνει 0 έως 100 χλμ. Σε 7,6 δευτερόλεπτα και έφτασε σε μέγιστη ταχύτητα 222 χλμ./. Όσον αφορά την κατανάλωση βενζίνης, το Audi A3 E-Tron διεκδίκησε 4,5 λίτρα ανά τρόπο καυσίμου και έως 1,5 l/100 km σε υβριδική λειτουργία.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 8,8 kWh δίνει μια ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ. (NEDC). Στην πραγματική αυτονομία, ήταν απαραίτητο να μετρήσουμε 35 έως 45 χλμ. Στο δρόμο ή 25 έως 30 χλμ. Το Audi A3 e-Tron μπορεί να επαναφορτίσει με 2 τρόπους, μέσω της καταπακτής στην μάσκα: από την εγχώρια υποδοχή 240V/8A ή το Wallbox 16A που παραδίδεται με το αυτοκίνητο.

Το A3 E-Tron ήταν πρώτα διαθέσιμο σε ένα ενιαίο φινίρισμα περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων ραντάρ αντιστροφής, Cruise Control και Bluetooth. Στη συνέχεια προσέφερε δύο επίπεδα φινιρίσματος – σχεδιασμό πολυτελείας ή σχεδιασμό – και εμφάνισε βασική τιμή 41.€ 400 στο τέλος της καριέρας του.