Πριν από δεκατρία χρόνια, η Apple παρουσίασε το πρώτο iPhone, το iPhone είναι 15 ετών: πίσω σε 6 ψηφία στο smartphone που άλλαξε τα πάντα

Το iPhone είναι 15 ετών: Πίσω σε 6 ψηφία στο smartphone που άλλαξε τα πάντα

Χρειάστηκε μόνο η Apple για να φτάσει σε αυτό το ρεκόρ. Εκείνη τη χρονιά, η εταιρεία εμπορεύεται το iPhone 7 και 7 Plus καθώς και το πρώτο iPhone SE, εμπνευσμένο από το iPhone 4.

Πριν από δεκατρία χρόνια, η Apple παρουσίασε το πρώτο iPhone

Ενώ η Apple παρουσίασε το iPhone 12, πίσω, σε αρχεία την Τρίτη το βράδυ στο πρώτο τηλέφωνο της μάρκας Apple. Κυκλοφόρησε το 2007, το iPhone είχε φέρει επανάσταση σε κινητά τηλέφωνα, ανοίγοντας την εποχή των smartphones και κουνώντας τις συνήθειες μας. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο από τον Steve Jobs που εξακολουθεί να επηρεάζει τα τηλέφωνα που βγαίνουν 13 χρόνια αργότερα.

Είναι “showtime” για την Apple ! Ο γίγαντας της Καλιφόρνια παρουσίασε τη νέα γενιά των τηλεφώνων την Τρίτη, το iPhone 12. Η μάρκα της Apple είναι από καιρό μια αναφορά στον κόσμο των smartphones, τόσο από την άποψη του σχεδιασμού όσο και της απόδοσης (υπό την προϋπόθεση ότι βάζετε την τιμή). Φέτος, η Apple θα εμπορευτεί το πρώτο της μοντέλο συμβατό με το 5G, το νέο δίκτυο κινητών δεδομένων που αναπτύχθηκαν στο τέλος του έτους στη Γαλλία. Το αποκορύφωμα των δεκατριών ετών καινοτομίας από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007. Πίσω, με τα αρχεία της Ευρώπης 1, σε αυτή την εντυπωσιακή στιγμή στην ιστορία των νέων τεχνολογιών.

Το iPhone, η “Επανάσταση” του Steve Jobs

Ενώ η συζήτηση για 5G Rages στη Γαλλία πρόσφατα, πρέπει να θυμόμαστε ότι το 2007, ο κόσμος ήταν ακόμα συνδεδεμένος σε 2G. Εκείνη την εποχή, το Ultimate, ήταν το BlackBerry, τα τηλέφωνα βαλβίδων, και δεν ήμασταν τόσο μακριά από το Nokia 3310. Το άγγιγμα έγινε το ντεμπούτο του, αργό, στις οθόνες. Αλλά αυτό ήταν πριν. Πριν από τις 9 Ιανουαρίου 2007. Την ημέρα εκείνη, η Apple κάλεσε τον Τύπο και τους Τεχνολογικούς Τεχνικούς σε όλο τον κόσμο στο Σαν Φρανσίσκο. Εκείνη την εποχή, η μάρκα Apple ήταν γνωστή για έναν υπολογιστή, το Mac και ένα Audio Player, το iPod.

Αλλά όλα έχουν αλλάξει όταν ο Steve Jobs, το εικονικό αφεντικό της εταιρείας, πήγε στη σκηνή για ένα συνέδριο από το οποίο μόνο είχε μυστικό. “Σήμερα, η Apple θα ανακαλύψει το τηλέφωνο”, υποσχέθηκε αμέσως σε ένα ακροατήριο που αποκτήθηκε στην αιτία του. Το μαύρο πουλόβερ χείλος, ενημερωμένο τζιν, φθαρμένα πάνινα παπούτσια: στο βλέμμα του που έχει γίνει εμβληματικό, ο Steve Jobs κάνει την αγωνία να διαρκέσει λίγα λεπτά πριν παρουσιάσει την “Επανάσταση” του “. “Θα παρουσιάσουμε τρία καινοτόμα προϊόντα: ένα iPod με μεγάλη οθόνη αφής, ένα επαναστατικό τηλέφωνο και ένα μέγιστο επικοινωνιακό διαδίκτυο”, ξεκινά ο Steve Jobs, πριν αποκαλύψει το τέχνασμα: “Δεν υπάρχουν τρεις συσκευές αλλά μόνο μία. Και το ονομάζουμε iPhone “.

Ένα ακροατήριο “σε σοκ”

Το κοινό ανακαλύπτει ένα ορθογώνιο τηλέφωνο, με ένα μόνο μπλοκ και συγκράτηση στο χέρι (10 εκατοστά ψηλά κατά 6 πλάτος), με μια οθόνη αφής που καταλαμβάνει το 75% του τόπου μπροστά και μια κάμερα στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, εκτός από τη λειτουργία του τηλεφώνου, το iPhone σας επιτρέπει να ακούσετε τη μουσική του στο iTunes, να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο χάρη στο Safari και να κατεβάσετε εφαρμογές μέσω του App Store. Το σύνολο του οικοσυστήματος της Apple περιέχεται σε μία μόνο συσκευή για να γλιστρήσει στην τσέπη του.

Αυτή η 9η Ιανουαρίου 2007, στο Σαν Φρανσίσκο, στο κοινό, υπάρχει Eli Abidbol, εγκεκριμένος έμπορος της Apple. Ήρθε από τη Νίκαια για να ανακαλύψει το iPhone Live και είναι ερωτευμένος. “Είναι εκπληκτικό, είδαμε απίστευτα πράγματα !”, ενθουσιάζει στο μικρόφωνο της Ευρώπης 1. “Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε ωραία πράγματα στην Apple, αλλά εδώ νομίζω ότι είναι η πιο όμορφη εκτόξευση προϊόντων τους. Είμαστε σε σοκ, περιμένουμε να δούμε το τηλέφωνο και ειδικά για να έχουμε.””

Ένα καινοτόμο τηλέφωνο που έχει γίνει το πρότυπο

Η υποδοχή που προορίζεται για το iPhone τότε είναι ένα μείγμα γοητείας και διέγερσης. Όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν αυτήν τη συσκευή χρησιμοποιήσιμη με ένα μόνο δάχτυλο. Αναδρομικά, φαίνεται παιδικό. Αλλά εκείνη τη στιγμή, προκάλεσε πολλές ερωτήσεις, ακόμη και μεταξύ των επαγγελματιών. Ο Didier Lombard, για παράδειγμα, το αφεντικό της France Telecom την εποχή εκείνη, ήταν ο φιλοξενούμενος του Jean-Pierre Elkabbach λίγο πριν την εκτόξευση στη Γαλλία το Νοέμβριο. Μαζί, προσπάθησαν να εντοπίσουν αυτό το iPhone. “Γυρίζουμε τις σελίδες όπως σε ένα βιβλίο ?”Ζήτησε ο ερευνητής από την Ευρώπη 1. “Ακριβώς. Και στη συνέχεια, είναι το σπήλαιο του Ali Baba: πιέζουμε ένα τετράγων.

Didier Lombard (δεξιά), αφεντικό της Γαλλίας Τηλεπικοινωνιών, κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης του

13 χρόνια και 25 μοντέλα αργότερα, το iPhone είναι πάντα μια αναφορά. Αλλά δεν είναι πλέον το μόνο τηλέφωνο για να κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται. Samsung, LG, Sony, Huawei … όλοι οι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει εκεί, με περισσότερη ή λιγότερο επιτυχία. Μια άφθονη προσφορά που σημαίνει ότι τα τρία τέταρτα των γαλλικών ανθρώπων έχουν σήμερα ένα smartphone στην τσέπη τους. Σε αυτό το υπερφορτωμένο τοπίο, το iPhone εμφανίζεται ως ένα πολύ υψηλό μοντέλο (ακόμη και αν υπάρχουν φθηνότερα μοντέλα, όπως SE, υπάρχουν). Ένας τρόπος για την Apple να κολυμπήσει πάνω από τη μάχη των ανταγωνιστών που στοχεύουν στο μέσο της εμβέλειας, όπως το κύμα των νέων κινεζικών κατασκευαστών: Oppo, Xiaomi, OnePlus, κλπ.

Το πτυσσόμενο τηλέφωνο, το μέλλον του smartphone ?

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου που οδηγείται από το iPhone. Μετά από χρόνια διύλισης και βελτίωσης, το smartphone, όπως γνωρίζουμε. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό εργαλείο, μια σειρά οθόνης για παρακολούθηση, μια μίνι κονσόλα παιχνιδιών βιντεοπαιχνιδιών, μια κάμερα εξαιρετικά σοφατ. … αλλά υπάρχει μικρή “Επανάσταση” στο Steve Jobs. Έτσι οι κατασκευαστές προσπαθούν να εφεύρουν το smartphone του μέλλοντος. Και μπορεί να είναι ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο, με μια ευέλικτη οθόνη. Τα μοντέλα έρχονται στο σταγονίδιο για ένα χρόνο.

Το Samsung Galaxy Fold είναι ένα από τα πρώτα πτυσσόμενα τηλέφωνα που πωλήθηκαν το 2019

“Η ζήτηση των καταναλωτών ήταν η ίδια εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια: έχοντας όλο και μεγαλύτερες οθόνες για να υγροποιήσει την κατανάλωση περιεχομένου”, δήλωσε η Samsung France στην Ευρώπη 1 Guillaume Berlemont, Διευθυντής Μάρκετινγκ Γαλλίας. “Εκτιμάται ότι, μέσα σε πέντε χρόνια, περισσότερο από το 80% των smartphones στον κόσμο θα είναι μοντέλα που λυγίζουν.”Επομένως, θα δούμε το 2025 για να δείτε ποιος θα είναι ο διάδοχος του iPhone ως μια νέα” τηλεφωνική επανάσταση “.

Το iPhone είναι 15 ετών: Πίσω σε 6 ψηφία στο smartphone που άλλαξε τα πάντα

Το iPhone είναι 15 ετών ! Στις 29 Ιουνίου 2007, ο Steve Jobs παρουσίασε αυτό που θα γίνει μια επανάσταση για τον κόσμο της τηλεφωνίας. Πίσω στο πρώτο 6 -Digit iPhone.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2022 στις 3 ώρες 45 λεπτά

iPhone 2G 2007

iPhone 13 128 GB στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 909

2

Σε αντίθεση με αυτό που λέει ο θρύλος, το iPhone δεν είναι πραγματικά το πρώτο τηλέφωνο στο οποίο εργάστηκε η Apple, αλλά το δεύτερο.

Δύο χρόνια πριν από την ανακοίνωση του iPhone, η Apple εντάχθηκε στη Motorola για να προσφέρει το Rokr E1, ένα “dumbphone” που δεν έχει πραγματικά παραπλανηθεί. Τι έκανε η Apple σε αυτό το μαγειρείο ?

Το Rokr E1 ξεκίνησε μια συνάρτηση iTunes που έδωσε πρόσβαση στο κατάστημα μουσικής iTunes. Πρόβλημα, το τηλέφωνο θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο 100 τραγούδια, αφού είχε μόνο 512 MB αποθήκευσης.

Τι πείθει η Apple να δημιουργήσει πραγματικά το δικό της τηλέφωνο.

9:42 π.μ

Αυτός είναι ο χρόνος που εμφανίζεται στο πρώτο iPhone και αυτός που θα παραμείνει σε όλα τα demos, τα γραφικά και τις διαφημίσεις του Apple Smartphone. Το 2010, το iPad αντικατέστησε στη συνέχεια 9:42 π.μ. Αλλά γιατί αυτές οι συγκεκριμένες ώρες ?

Μετά από χρόνια μυστηρίου, ο Scott Forstall, πρώην ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης iOS, κατέληξε να εξηγεί τον λόγο αυτής της επιλογής. Τα βασικά σημεία της Apple ξεκίνησαν γενικά στις 9 π.μ.

Ήταν δομημένα για την ανακοίνωση του προϊόντος να εργάζεται περίπου στις 9:40 π.μ. Η Apple επέλεξε να εμφανίσει 9:42 π.μ. για την ελαφρώς κατά προσέγγιση πλευρά (ο χρόνος των χειροκροτημάτων για παράδειγμα) τότε 9:41, για τους ίδιους λόγους.

499

Είναι η τιμή πώλησης σε δολάρια του πρώτου iPhone που κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 29 Ιουνίου 2017. Την εποχή εκείνη, ξεκίνησε 4 GB αποθήκευσης και μια έκδοση με 8 GB πωλήθηκε για 599 δολάρια.

Εάν το πρώτο iPhone ήταν μια πραγματική επανάσταση, δεν ξεκίνησε ακόμη όλες τις τεχνολογίες των πιο πρόσφατων εκδόσεων. Λογικά, οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σήμερα, το iPhone της τελευταίας γενιάς πωλείται σε περισσότερα από 800 ευρώ για τυποποιημένες εκδόσεις και περισσότερα από 1000 ευρώ για μοντέλα pro. Αλλά αντικαθιστούν πολλά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των συμπαγών κάμερας. Τι εποχή !

11,7 εκατομμύρια

Αυτός είναι ο αριθμός του iPhone που πωλήθηκε κατά τη διάρκεια του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της Apple. Αυτό μπορεί να φαίνεται ελάχιστα ενόψει των 211,8 εκατομμυρίων μοντέλων που πωλήθηκαν το 2016.

Σήμερα, η Apple δεν επικοινωνεί πλέον τον αριθμό των πωλούμενων μονάδων. Αλλά η επέκταση της σειράς αναμφισβήτητα επιτρέπει στο Apple να εκτελέσει περισσότερα.

123 εκατομμύρια

Αυτός είναι ο κύκλος εργασιών σε δολάρια που δημιουργούνται από τις πωλήσεις του πρώτου iPhone το 2007. Μια τρελή παράσταση εκείνη τη στιγμή, ειδικά από τότε που το iPhone πρώτα από το όνομα άρχισε να διατίθεται στο εμπόριο τον Ιούνιο.

Το 2016, οι πωλήσεις iPhone δημιούργησαν 136,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε κύκλο εργασιών. Ένα πολύ πιο εντυπωσιακό σκορ που εξηγείται από δύο παράγοντες: η Apple Markets πολλά περισσότερα μοντέλα και, πάνω απ ‘όλα, οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

1 δις

Από τα μέσα του 2016, η Apple μπορεί να καυχηθεί ότι έχει πουλήσει 1 δισεκατομμύριο iPhone παγκοσμίως. Μια φιγούρα ως συμβολική ως εντυπωσιακή.

Χρειάστηκε μόνο η Apple για να φτάσει σε αυτό το ρεκόρ. Εκείνη τη χρονιά, η εταιρεία εμπορεύεται το iPhone 7 και 7 Plus καθώς και το πρώτο iPhone SE, εμπνευσμένο από το iPhone 4.

Το κατόρθωμα είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο, καθώς η αγορά smartphone έχει γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική σε λίγα μόνο χρόνια.