Alpine A290_β: Η κληρονομιά των αλπικών για το μέλλον Super 5 GT Turbo Electric – Les Numériques, A290_ß: Alpine Strong με μια έκδοση Electric Renault 5 έκδοση

A290_ß: Το Alpine χτυπά σκληρά με μια Electric Renault 5 Extreme Version

Αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει είναι τα ελαστικά Michelin Clawed Alpine και τοποθετημένα σε ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Alpine A290_β: Η κληρονομιά των αλπικών για το μέλλον Super 5 GT Turbo Electric

Η γαλλική αθλητική μάρκα Alpine Ventures στο ηλεκτρικό πεδίο με το A290_ β. Παρά την φιλοξενία του, αναγνωρίζουμε ότι το μελλοντικό Electric Renault R5 προέβλεπε το 2024. Μια διαφορά τους χωρίζει, ωστόσο: ο αθλητισμός, ο πραγματικός.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Μόλις ξεκίνησε όταν ο αγώνας μπερδεύεται ανάμεσα στους λάτρεις των αλπικών, η αθλητική μάρκα στην οποία οφείλουμε τα A1606, A108, A310, A610 και GTA, χωρίς να ξεχνάμε τη γραμμή A110 με επιτυχία αναβίωσε το 2018. Το αντικείμενο της διαφωνίας ονομάζεται Alpine A290_β. Είναι πάνω απ ‘όλα μια ιδέα, διότι, αλλά εγκαινιάζοντας την είσοδο στην αλπική στον επικό κόσμο του ηλεκτρικού.

Αυτό το Alpine A290_β είναι το πρώτο από τα επόμενα τρία ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας, το εύρος των οποίων θα έχει ένα αθλητικό SUV και μια παραλλαγή του A110. Το Alpine βαφτίστηκε αυτό το δελεαστικό πρόγραμμα Garage Dream Garage (“Ονειρεμένος γκαράζ” στα γαλλικά).

Αλλά γιατί αυτό το αλπικό A290_β κάνει τόσο πολύ ? Ο λόγος είναι απλός: μπορεί να είναι μια έννοια, διότι οι οπαδοί έχουν αναγνωρίσει τις γραμμές της ηλεκτρικής Renault R5 που παρέχονται για το 2024. Εάν ο κατασκευαστής συμφωνεί σε μισή λέξη, υπερασπίζεται τον εαυτό του από το να προσφέρει ένα ανοιχτό αντίγραφο που ταιριάζει μόνο με μια ασημένια λωρίδα διακοσμημένη με το διάσημο “Α”.

Είναι καλό να καθορίσουμε εκ των προτέρων πώς θα διατυπωθεί το επόμενο εύρος κατασκευαστή Dieppe. Εκτός από το Sport Fringe, θα προσφερθεί επίσης η κατηγορία του τρόπου ζωής, η ευκαιρία που δόθηκε στην Alpine για τη δημιουργία ενός νέου ονόματος που θα συνοδεύει όλα τα μοντέλα από το γράμμα Α. Θα ακολουθήσει τρία στοιχεία. Το πρώτο θα καθορίσει το τμήμα. Εδώ, 2 αντιστοιχούν στο τμήμα Β όταν το 90 αναφέρεται σε ένα όχημα για τον τρόπο ζωής. Για την κατηγορία Sports Cars, το Α θα ακολουθείται από τον αριθμό 10. Τέλος, το ελληνικό γράμμα β (βήτα) υποδεικνύει ότι το όχημα βρίσκεται ακόμα στη φάση ανάπτυξης.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Renault Clio και Captur CMF-BEV πλατφόρμα

Ωστόσο, το A290_β είναι σχεδόν οριστικό. Είναι ακόμη κυλιόμενο από τότε που οι πιλότοι Pierre Gasly και Esteban Ocon, της ομάδας BWT Alpine F1, κατάφεραν να το δοκιμάσουν.

Το Alpine A290_β έχει τα πάντα για να είναι δροσερό και διασκεδαστικό. Ο κατασκευαστής του Dieppois έκανε όλη του την εμπειρία να μιλήσει για να μας πάρει μια βόμβα και να αποτίσει φόρο τιμής στην αθλητική του ιστορία.

Αυτό το ηλεκτρικό αλπικό στηρίζεται στην ίδια πλατφόρμα CMF-BEV του Renault Clio και του Captur, του οποίου το κέντρο βάρους τοποθετείται πολύ χαμηλό λόγω της παρουσίας της μπαταρίας στο πάτωμα. Αυτό επιτρέπει, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση του χειρισμού.

Το A290_β εμφανίζει μήκος 4,05 m, πλάτος 1,85 m και ύψος 1,48 m. Εάν το μεταξόνιο αποδειχθεί ότι είναι σύντομο, σημειώνουμε την παρουσία διευρυμένων διαδρομών για να καθιερώσουμε λίγο περισσότερο το αυτοκίνητο. Θα υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι μια έννοια, διότι, για την περίσταση, έχει ένα αγωνιστικό πλαίσιο που έχει εγκριθεί από την FIA, με ιδιαίτερα την παρουσία ενός τόξου ασφαλείας στο διαμέρισμα των επιβατών. Η “πολιτική” έκδοση θα είναι πιο σοφή με τέσσερις πόρτες και ευκολότερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Το βάρος θα ήταν περίπου 1100 κιλά.

Εκτός από τον κλουβί ασφαλείας, αυτή η αλπική A290_β παίζει την κάρτα αεροδυναμικής, που βοηθάται από την ομάδα BWT Alpine Racing Stable, με έδρα το Enstone στο Oxfordshire (Ηνωμένο Βασίλειο). Έτσι, σημειώνουμε την παρουσία ενός τεράστιου μπροστινού προφυλακτήρα με κουταλιές σε κάθε πλευρά, εισόδους λεπτού αέρα στο επίπεδο των τόξων των τροχών, οι οποίες βρίσκονται κάτω από τους μπροστινούς προβολείς και τα συμβολικά της ναυαρχίδας στο “x”. Ο πίνακας δεν θα ήταν πλήρης χωρίς το πτερύγιο τοποθετημένο στην πόρτα του κορμού.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Μεταξύ των άλλων στοιχείων που μπορεί να εξαφανιστούν από την “πολιτική” έκδοση, η μπλε σφυρήλατη ίνες άνθρακα του σώματος θα αντικατασταθεί από το πλαστικό. Ditto Όσον αφορά τα δύο καταστήματα εξάτμισης, όχι περισσότερο ή λιγότερο από τους ανεμιστήρες των υπολογιστών, πιο συγκεκριμένα PC για Hardcore gamers. Από εκεί για να πούμε ότι αυτό το αλπικό είναι ένα alienware σε τέσσερις τροχούς, υπάρχει μόνο ένα byte ..

Αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει είναι τα ελαστικά Michelin Clawed Alpine και τοποθετημένα σε ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Ένα εσωτερικό τριών θέσεων

Στην πραγματικότητα, η μόνη περιοχή που μας άφησε πεινασμένους είναι η καμπίνα, αρκετά περίληψη. Αθλητικές εκπομπές υποχρεώνται, τα τελευταία φορέματα με κουβάδες της Formula 1. Ωστόσο, η Alpine έφερε ένα άγγιγμα πρωτοτυπίας εκεί. Αυτά δεν είναι δύο, αλλά τρία καθίσματα κάδων που συμβαίνουν σύμφωνα με ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Ο πιλότος βρίσκεται στην κεντρική θέση, ενώ οι δύο επιβάτες του είναι τοποθετημένοι και στις δύο πλευρές, ελαφρώς πίσω. Αυτή η διαμόρφωση θυμίζει ένα ορισμένο υπερπέρας McLaren F1.

Το τιμόνι φαίνεται κατευθείαν από έναν κάδο F1, αλλά με το σχεδιασμό ενός ελεγκτή παιχνιδιών. Αποτέλεσμα, μια συλλογή φυσικών ελέγχων, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου κόκκινου κουμπιού που γενικά κρύβει την υπερβολική ισχύ. Σε αυτή την περίπτωση, ενεργεί σαν κύλινδρος νιτρο με “λάκτισμα στο C …” για 10 s.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Το περίπτερο οροφής στεγάζει ένα δεύτερο πάνελ για να ενεργοποιήσει άλλες λειτουργίες. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το Alpine μπορεί να αγνοήσει τις ψηφιακές οθόνες που σμήνος σήμερα. Εάν το Alpine A110 του 21ου αιώνα έχει μια οθόνη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι η αστική έκδοση των τεσσάρων θέσεων του A290 στο ελάχιστο επίσης.

Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, αλλιώς τίποτα

Ποιος λέει Alpine, λέει η εξουσία και η ευελιξία. Παρόλο που δεν έχει αποκαλυφθεί κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό, γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η ομάδα μοτοσικλέτας αναπτύχθηκε από το A110 E-Tenity, ένα σταυρό cross-concept στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Παρισιού 2022.

Το A290_β Alpine φιλοξενεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, των οποίων η συνολική ισχύς κορυφώνεται περίπου 200 kW (270 hp). Η έκδοση της σειράς θα πρέπει να έχει ισχύ 160 kW (217 hp). Αυτή είναι ίσως η απόκλιση του κινητήρα της Megane E-Tech. Όσο για τη μπαταρία, η χωρητικότητα της θα είναι 52 kWh για μια σειρά 380 χλμ. Ο κατασκευαστής θα είχε κερδίσει 15 κιλά με τη νέα γενιά συσσωρευτή του.

Το κέρδος βάρους που έφερε μια μικρή μπαταρία φαίνεται σχετική, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η MG X-Power μεγαλύτερη από 400 hp είναι επικείμενη και ότι η γαλλική σκηνή θα πρέπει να θυμώνει τη βλασφημία για να το κάνει η σκιά.

Σύμφωνα με την Alpine, αυτή η αρχιτεκτονική κινητήρα θα επέτρεπε να διαχειριστεί καλύτερα τη ροπή που αποστέλλεται σε κάθε τροχό και να χορηγήσει καλύτερη σταθερότητα. Σημειώνουμε την παρουσία ενός εναιωρήματος πολλαπλών κιβωτίων στον πίσω άξονα. Φυσικά, οι αμορτισέρ και τα ελατήρια των εναιωρημάτων (με υδραυλικές στάσεις) τοποθετήθηκαν στα μικρά κρεμμύδια, όπως και οι δύο ράβδοι αντι-κυλίνδρων.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η Alpine μπορεί να υπολογίζει στα τέσσερα φρένα Piston που δανείστηκαν από το A110, τα οποία θα έχουν την πρόσθετη αναγεννητική λειτουργία πέδησης.

Η έκδοση Survitamin του Alpine A290_β δεν προορίζεται να διατεθεί στο εμπόριο. Θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι το 2024 για να εισέλθει το σάντω. Η τιμή είναι ακόμα άγνωστη, αλλά αυτή η αλπική θα είναι πιο ακριβή από την Renault R5. Πάντα καλά ενημερωμένοι, οι βρετανοί συνάδελφοί μας προκαλούν τιμή περίπου 46.000 €.

A290_ß: Το Alpine χτυπά σκληρά με μια Electric Renault 5 Extreme Version

Αλπικός A290_B

Η αθλητική μάρκα του γαλλικού κατασκευαστή έχει αποκαλύψει το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο, μια έκδοση Survitamin του μελλοντικού R5.

Αλπικός A290_B

Η μάρκα Renault Sports είχε υποσχεθεί, το πρώτο της 100 % ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα άφηνε κανέναν αδιάφορο. Διεξήχθη υπόσχεση: η Alpine στο 290_ß είναι μια βόμβα Watter που λίγοι άνθρωποι είχαν δει να έρχονται. Πράγματι, η Alpine θα μπορούσε να ήταν ικανοποιημένη για να ηλεκτροποιήσει το εικονικό της A110 και έτσι να περιορίσει τους κινδύνους. Προτίμησε να αναπτύξει τη δική της έκδοση του Electric R5 και να δείξει το πιο αναμενόμενο ηλεκτρικό ηλεκτρικό δυναμικό της στιγμής.

Αλπικός A290_B

Δεν πληρώνει τόσο πολύ όσο το R5 Turbo 5ο, αλλά το Alpine A290 πρέπει να γεννηθεί, αυτό. Εμπνευσμένο άμεσα από το Renault 5 Alpine, μια μικρή τρομοκρατία των δρόμων στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αυτή η έννοια A290 έχει αιχμηρές γραμμές, ειδικά όσον αφορά τις εισόδους αέρα στην ασπίδα και τα πλευρικά του. Οι ανεμιστήρες θα εκτιμήσουν επίσης τα πολλά winks, όχι απαραίτητα λεπτές, όπως η υπογραφή διπλής φωτός X ή οι ζάντες των 20 ιντσών σε αυτό το μοντέλο επίδειξης.
Για τη γενική μορφή και τις διαστάσεις, το A290_ß αναλαμβάνει τα χαρακτηριστικά και την εμφάνιση της ηλεκτρικής έννοιας R5 που παρουσιάστηκε από τη Renault με μήκος 4,05 m, πλάτος 1, 85 m και 1, 48 m σε ύψος. Ένα άλλο διακριτικό στοιχείο: Το παρμπρίζ φαίνεται να ξεχειλίζει στην κουκούλα, επεκτείνοντας έτσι το μαύρο χρώμα της οροφής.

Μισό R5, μισό megane ?

Αλπικός A290_B

Αυτός ο αρχικός σχεδιασμός έξω είναι στην πραγματικότητα μια ένδειξη για το τι βρίσκεται μέσα στην έννοια του Alpine. Η καμπίνα είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη και τοποθετεί τον οδηγό στο κέντρο με τιμόνι στη μέση του ταμπλό της έκρηξης. Μονό -θέατρο στο μπροστινό μέρος, το A290_ß γίνεται κλασικό στην πλάτη και ενσωματώνει δύο θέσεις για τους επιβάτες. Φυσικά, αυτή η πρωτοτυπία θα πρέπει να εξαφανιστεί υπέρ μιας πιο κλασικής δομής για το σειριακό μοντέλο. Παρόλα αυτά, χαιρετήστε την εφευρετικότητα των σχεδιαστών των αλπικών για την περίσταση. Επιπλέον, η Renault δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να θυμηθεί ότι η αθλητική της μάρκα ασχολείται επίσης με το πρωτάθλημα F1. Το εσωτερικό αυτής της έννοιας είναι μάρτυρας.

Αλπικός A290_B

Τι γίνεται με την απόδοση αυτής της ηλεκτρικής βόμβας ? Η Alpine έχει ήδη δηλώσει ότι το μικρό του αγωνιστικό αυτοκίνητο θα στηρίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV, το ίδιο με το Electric Renault Mégane E-Tech 100% με κινητήρα που βρίσκεται μόνο στο. Μοναδικότητα αυτού του A290_ß ? Θα είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες, επομένως σε έλξη, αλλά προικισμένη με συγκεκριμένες τεχνολογίες όπως η ροπή διανυσμάτων που επιτρέπει τη ροπή ροπής να ρυθμίζεται με τον βέλτιστο τρόπο σε κάθε έναν από τους τροχούς.
Τέλος, σε αντίθεση με την κλασική έκδοση του Electric R5 που θα πρέπει να εμφανιστεί το επόμενο έτος, η ενισχυμένη έκδοση του Alpine θα επωφεληθεί από μια συγκεκριμένη εξέλιξη με ένα πίσω τρένο πολλαπλών στοιχείων που θα πρέπει να τον προσφέρει περισσότερο δυναμισμό στην οδήγηση. Όσον αφορά την ισχύ, θα πρέπει να είναι πανομοιότυπο με εκείνη του ηλεκτρικού μεγέθους ή 160 kW (220 hp).
Από την άλλη πλευρά, η Alpine δεν έχει ακόμη δώσει καμία ένδειξη από την άποψη της μπαταρίας και της αυτονομίας. Η χρήση της πλατφόρμας CMF-B EV, καθώς και η ανάγκη να περιοριστεί το βάρος αυτού του συμπαγούς όσο το δυνατόν περισσότερο, φαίνεται να δείχνει μια ικανότητα περίπου 50 kW, αλλά αυτό καθώς και ένα καλό μέρος των τεχνικών χαρακτηριστικών παραμένουν προσδιορίζεται. Πράγματι, από την πλευρά του κατασκευαστή, υποδεικνύεται ότι αυτό το beta είναι 85 % πιστό στο σειριακό μοντέλο που αναμένεται σε αυτό το επόμενο έτος.

Όταν πρόκειται για την ανακοίνωση της ηλεκτρικής μετατόπισης της, η Alpine είχε υποσχεθεί να ξεκινήσει με ένα τρίο των οχημάτων που υποτίθεται ότι αποτελούν το “Ονειρεμένο γκαράζ”. Αυτό το όνειρο αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο με ένα ασφαλές συμπαγές των γραμμών του και το οποίο, όλα τα σπορ που είναι, δεν φαίνεται απρόσιτο. Είναι τελικά ένα R5. Τα υπόλοιπα πρέπει να είναι πολύ πιο μυώδη, αλλά για ένα πρώτο στην ηλεκτρική ενέργεια, η Alpine δεν έχασε το ντεμπούτο της.

Alpine A290_ß: Πρώτη επαφή με το Extreme Electric Renault 5 !

Αλπικός A290_ß

Direction Bristol, στην Αγγλία, για να ανακαλύψει τη διάσημη έκθεση Alpine A290_ß. Το εύστοχα ονομάζεται “beta” με πιστά προφητεύει το σειριακό αλπικό A290 που σχεδιάζεται για το επόμενο έτος. Και για όσους δεν έχουν ακολουθήσει: το ηλεκτρικό R5 του άκρου που όλοι περιμένουμε, είναι. Στο πρόγραμμα, ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο υπόσχεται να συσχετίσει το εικονικό πάθος και την ηλεκτροκίνητη απόδοση κάτω από φουτουριστική εμφάνιση. Αυτό που απεικονίζει τέλεια τη νέα εποχή των Άλπεων, με τα πρώτα από τα τρία μοντέλα του μελλοντικού “ονείρου γκαράζ του κατασκευαστή”. Ειδοποίηση Spoiler: Υπόσχεται !

Alpine A290_ß Side Look: Renault 5 Cyberpunk

“Με βάση μια ισχυρή κληρονομιά, το A290_C προβάλλει Alpine στο μέλλον. Να ζει σε καθημερινή βάση το πνεύμα του ανταγωνισμού που έχει κινήσει το εμπορικό σήμα από τη δημιουργία του “. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος Laurent Rossi εισάγει την εμφάνιση Alpine A290_ß. Πράγματι, αυτό που θα μπορούσε να είναι πιο εικονικό από το να εγγραφείτε στην κληρονομιά του Renault 5 Alpine ? Οι σχεδιαστές της μάρκας φαντάζονται ένα αρκετά θεαματικό αυτοκίνητο. Ένα φουτουριστικό στυλ, ένα δυναμικό και μυϊκό σώμα, υπογραμμισμένο από μερικές “αιχμηρές τεχνικές λεπτομέρειες”. Βρίσκουμε έτσι μεγάλες εισόδους αέρα στο μπροστινό και κάτω ασπίδα, πολύ εκλεπτυσμένοι πλωτοί καθρέφτες … χωρίς να ξεχνάμε την υπογραφή φωτός σε διπλό x και τους δείκτες διασταύρωσης για πιο δυναμισμό. Στο πίσω μέρος, τα κατακόρυφα φώτα είναι εμπνευσμένα από εκείνα της αντοχής A470. Ένα άλλο στοιχείο πιστός στο μελλοντικό μοντέλο της σειράς Alpine A290: The Wheels.

Πίσω αλπικό A290_ß πίσω

Το Alpine A290_ß παρουσιάζει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών ειδικά σε αυτό το μοντέλο και που ντύνεται με λευκές “Άλπεις χιονιού” Powdery, από κλασικό λαμπερό μαύρο και μπλε για το strapping. Σημειώστε επίσης το μεγάλο τετράγωνο κοπής που σπάει το εξωτερικό στρογγυλό σχήμα για περισσότερη πρωτοτυπία. Τα ελαστικά υψηλής απόδοσης 19 -ιντσών του σειριακού μοντέλου θα παρέχονται από τον Michelin. Από την πλευρά της μορφής, η εκπομπή “προετοιμάζει ένα ζωντανό και ευκίνητο πρότυπο αυτοκίνητο. Οι διαστάσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της ηλεκτρικής πόλης: μήκους 4,05 m, πλάτους 1,85 m, ύψους 1,48 μ. Οι σύντομοι μεταξόνιο και οι διευρυμένοι τρόποι υπόσχονται τόσο την καθημερινή κινητικότητα όσο και τη σταθερότητα υψηλής ταχύτητας. Τέλος, σημειώστε το παρμπρίζ, το οποίο ξεχειλίζει σε μεγάλο βαθμό στην κουκούλα, επεκτείνοντας τη μεταλλική μαύρη κοπή δύο τόνων της οροφής. Ένα στοιχείο στυλ μακριά από το να έχει επιλεγεί τυχαία, όπως το εσωτερικό δείχνει.

Άλπεος A290_ß Aerial

Επί του σκάφους: Τρεις -θέρμανση single -seater

Πολύ πιο εννοιολογικό από το εξωτερικό, το εσωτερικό είναι εντούτοις θεαματικό και ρεαλιστικό και για καλό λόγο. Το Alpine A290_ß επιλέγει μια καινοτόμο αρχιτεκτονική: κεντρική θέση οδήγησης για τον πιλότο, δύο πίσω καθίσματα για τους επιβάτες. Τοποθετημένος με τον ενιαίο τρόπο, ο οδηγός επωφελείται από έναν πίνακα ελέγχου βέλους. Εμπνευσμένο από τη μύτη F1, εκτείνεται στους εξωτερικούς καθρέφτες. Το πιλοτήριο είναι μινιμαλιστικό και στράφηκε προς την απόδοση. Μάρτυρες των καθισμάτων του κάδου, των πλεξούδων ασφαλείας και του τιμονιού με πολύ εμπνευσμένες λειτουργίες. Εδώ βρίσκουμε ένα κόκκινο κουμπί “ov” (προσωρινή ώθηση για προσπεράσεις), τρόπους οδήγησης και ρύθμιση ABS. Ακόμα και ο περιοριστής ταχύτητας για στάσεις στο περίπτερο είναι εκεί ! Από την πλευρά του, το A290 Alpine σε πρότυπο θα συνεχίσει κυρίως το OV και τις μεθόδους οδήγησης.

Cockpit Alpine A290_ß

Τα χρώματα και τα υλικά στο Alpine A290_ß show δεν είναι ξεπερασμένα. Το “ευγενές” πνεύμα ενσωματώνεται από πιστοποιημένο, ανθεκτικό και τεχνικό λαχανικό δέρμα. Βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου, στα πάνελ των πόρτας, και ακόμη και διακοσμημένα με διακριτικό κέντημα στο σασί. Από την πλευρά του, το αθλητικό πνεύμα (και επομένως της ελαφρότητας) βασίζεται σε αλουμίνιο αμμοβολής. Αποτελεί μεταξύ άλλων φρένων, πτερυγίων ταμπλό, διακοσμητικών ένθετων ή υποπτευμάτων. Τέλος, όλα ενισχύονται με ένα “εξαιρετικά λειτουργικό” αντανακλαστικό υλικό για την ενίσχυση της καμπίνας και την επισήμανση του κεντρικού τόπου του πιλότου. Βεβαίως, η αρχιτεκτονική θα είναι αναπόφευκτα πιο παραδοσιακή στο πρότυπο όχημα. Ωστόσο, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι θα διατηρηθεί η ταυτότητα και η ατμόσφαιρα στο πλοίο. Θα ήταν κρίμα να χάσουμε πάρα πολύ από αυτό το “cyberpunk” DNA !

Άλπεις A290_ß ασκούμενοι

Megane E-Tech Performance για Alpine A290 ?

Χωρίς αμφιβολία: Το Alpine μας προετοιμάζει ένα πραγματικό μικρό GTI της σύγχρονης εποχής, επομένως ένα ηλεκτρικό GTI. Το Alpine A290 θα κατασκευαστεί το 2024 στο Douai, όπως και το Renault Mégane E-Tech. Θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα CMF-B EV της Renault Nissan Mitsubishi Alliance, με τους τροχούς κινητήρα στο μπροστινό μέρος. Δεν υπάρχει επομένως σε όλους τους τροχούς, αλλά μια έλξη με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες σύμφωνα με το αλπικό A290_ß show-car. Το τελευταίο επωφελείται από μια προηγμένη εξέλιξη, πάντα προσανατολισμένο στον αθλητισμό. Ξεκινώντας με τεχνολογία διανυσμάτων ροπής, η οποία ελέγχει το ζευγάρι που μεταδίδεται σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Τι εγγυάται τη βέλτιστη απόδοση σε ευθεία γραμμή καθώς και με τη σειρά του. Το μοντέλο σειράς θα δικαιούται επίσης ένα σύστημα διαχείρισης ζευγαριών, αλλά ίσως όχι τόσο εξελιγμένο. Αλλά μην πανικοβληθείτε, το A290 καταγράφει αλλού.

Αλπική a290_ß flying

Και συμβαίνει στο άλλο άκρο του οχήματος, με ένα πρωτοφανές τρένο πολλαπλών επιστημών. Αυτό υπόσχεται “τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ του δυναμισμού και της άνεσης” για το εξαιρετικά καταγεγραμμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της πόλης. Πάνω απ ‘όλα, αυτό είναι ένα αρκετά σπάνιο προνόμιο σε ένα αυτοκίνητο σε αυτήν την κατηγορία, για να υπογραμμιστεί. Σχεδιασμένο για να είναι παιχνιδιάρικο ακόμη και σε χαμηλή ταχύτητα, το Alpine A290_ß προσφέρει τρεις λειτουργίες οδήγησης εκτός από την προσαρμοσμένη εστίασή του. Η λειτουργία “υγρού” εξασφαλίζει περισσότερη γλυκύτητα, κινητικές δεξιότητες και σταθερότητα σε υγρές διαδρομές. Η λειτουργία “ξηρού” επιτρέπει καθημερινά περισσότερη ολίσθηση και επιθετικότητα σε καθημερινή βάση. Τέλος, η λειτουργία “πλήρους” δίνει πρόσβαση σε όλη τη δύναμη, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης “προσπέρατης” και των 10 δευτερολέπτων της μέγιστης ισχύος. Μιλώντας για την εξουσία και τους οικονομικούς λόγους που υποχρεώνουν, το Alpine A290 θα πρέπει να εμφανίζει εκείνη του ηλικιωμένου E-Tech του Megane. Ή έως και 160 kW (220 hp) κατευθείαν από το cléon.

Συνηθισμένο σε Renault 5 Alpine 1.4 από 93 hp, ο υπηρέτης σας μπορεί να επιβεβαιώσει μόνο: αυτό θα είναι περισσότερο από αρκετό. Τι νομίζετε ?