6 Συμβουλές πριν από την αγορά: Θα βρείτε τον σταθμό φόρτισης κατάλληλο για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο,

Αλλά ποιος είναι ο σταθμός φόρτισης που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας και πού να το βρείτε ? Σας δείχνουμε τι πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε.

6 Συμβουλές πριν από την αγορά: Θα βρείτε το σταθμό φόρτισης κατάλληλο για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο

Κατ ‘αρχήν, έχετε δύο δυνατότητες φόρτωσης του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου: έναν αποτελεσματικό σταθμό φόρτισης ή, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εγχώρια έξοδο.

Ένας εγχώριος σταθμός φόρτισης είναι, σε κάθε περίπτωση, α ασφαλέστερη, ταχύτερη και πιο άνετη λύση Για να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στο σπίτι.

Αλλά ποιος είναι ο σταθμός φόρτισης που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας και πού να το βρείτε ? Σας δείχνουμε τι πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε.

Ευτυχισμένος:

 1. Πού θέλετε να φορτώσετε το αυτοκίνητό σας ?
 2. Τι ταχύτητα φόρτισης θέλετε ?
 3. Ποιο είναι το καλύτερο μήκος καλωδίου ?
 4. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν το τερματικό φόρτισης σας ?
 5. Εάν το Wallbox σας συνδεθεί στο δίκτυο ?
 6. Ένας σταθμός φόρτισης με καλώδιο ή πρίζα ?
 7. Ποιες κατευθυντήριες γραμμές υπάρχουν στον δήμο σας ?

1. Πού θέλετε να φορτώσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητό ?

Στο σπίτι ή στο δρόμο

Θέλετε να επαναφορτίσετε πρώτα χρησιμοποιώντας ένα σταθμό φόρτισης στο σπίτι ? Ή είστε συχνά εν κινήσει και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σταθμό φόρτισης κινητής τηλεφωνίας ?

 • Στο σπίτι – θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν σταθερό σταθμό φόρτισης εγκατάστασης
 • Στο δρόμο – σε αυτή την περίπτωση, ένας σταθμός φόρτισης κινητής τηλεφωνίας θα ήταν πιο συνετός

Το Wallbox είναι μια ισχυρή διέξοδος για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να επαναφορτίσετε το αυτοκίνητό σας γρήγορα και άνετα.

Με ένα σταθμό φόρτισης κινητής τηλεφωνίας, δεν θα χρειαστεί πλέον να φροντίζετε την εγκατάσταση: Ένας σταθμός φόρτισης κινητής τηλεφωνίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως σε κάθε βιομηχανική ή υψηλή έξοδο τάσης. Εκτός από την αγορά ενός Wallbox, δεν θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε με ποιο αριθμό κιλοβατώσεων μπορείτε να επαναφορτίσετε, η ισχύς φόρτισης ανιχνεύεται αυτόματα.

Γιατί είναι καλύτερο να φορτώσετε χρησιμοποιώντας ένα σταθμό φόρτισης και όχι μια οικιακή έξοδο ?

 1. Με ένα κουτί Wall, επαναφορτίστε το αυτοκίνητό σας με ασφάλεια. Το ηλεκτρικό καλώδιο και οι ασφάλειες θα προστατεύονται.
 2. Το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ ξανά γρηγορότερα. Έτσι, ένα ηλεκτρικό Fiat 500 για παράδειγμα θα επαναφορτιστεί σε 1,5 ώρες αντί για 8.
 3. Ανανέωση του κόστους πιο φθηνα. Εκτός από το πραγματικό ρεύμα που κυκλοφορεί απευθείας στην μπαταρία του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου, θα χρειαστείτε ηλεκτρική ενέργεια έτσι ώστε τα στοιχεία φορτίου να λειτουργούν (φορτίο επί του σκάφους). Όσο περισσότερο είναι η χρήση στοιχείων φορτίου, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνουν.

Επιπλέον, το Wallbox επαναλαμβάνει επίσης το φορτίο αυτόματα μετά από απροσδόκητα σφάλματα ή συνολική περικοπή ρεύματος. Έτσι, δεν θα εκπλαγείτε από μια μπαταρία πολύ αδύναμη την επόμενη φορά που θέλετε να πάρετε το δρόμο.