5g, αλλάζει τι? Γιατί, πώς και σε ποια τιμή? |, Τα πλεονεκτήματα του 5G για τις εταιρείες – Ελάτε -in

Τα πλεονεκτήματα του 5G για εταιρείες

Contents

Προσέξτε, κατά την ανάγνωση αυτών των καρτών, μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στον προσδιορισμό της κάλυψης 5G στον τόπο διαμονής σας. Πράγματι, όσον αφορά την γραφική αναπαράσταση του SFR, εμφανίζονται δύο τύποι κάλυψης 5G. Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από μια πραγματική βελτίωση στη ροή σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κάλυμμα της μπάντας 3,5 GHz. Η ζώνη 2100 MHz προσφέρει ροές 5 φορές λιγότερο, μερικές φορές ακόμη χαμηλότερη από 4g. Από την πλευρά του Bouygues, ο χειριστής διακρίνει τις 3,5 GHz υψηλές ζώνες από εκείνες των 2,1 GHz στον χάρτη του. Το Free Operator εμφανίζει μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη κάλυψη 5G στη Γαλλία λόγω της στρατηγικής της για τη χρήση της ζώνης συχνοτήτων 700 MHz που παρέχει τα χαμηλότερα ποσοστά ροής 5G. Τέλος, η Orange παραμένει επίσης θολή όσον αφορά τον καταναλωτή σχετικά με τις διαφορές ποιότητας μεταξύ συχνότητας 3,5 GHz και 2100 MHz.

5g, αλλάζει τι ? Γιατί, πώς και σε ποια τιμή ?

Η άφιξη του νέου δικτύου 5G, τόσο στην αγορά για κινητά σχέδια όσο και αναγκαστικά σε εκείνη των smartphones, εγείρει διάφορες ερωτήσεις. Η λειτουργία και οι στόχοι αυτού του νέου δικτύου κινητής τηλεφωνίας, αλλά και η τιμή του και οι όροι που απαιτούνται για τη χρήση του είναι όλες οι ερωτήσεις που εμφανίζονται τακτικά περίπου 5G. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 5G, με το συντακτικό προσωπικό να επιλέξετε.com.

Δημοσιεύτηκε στις 02/23/2022 | Ενημερώθηκε στις 02/23/2022 | από την ομάδα επιλέξτε.com

Τι είναι 5g ?

Πέμπτη γενιά κινητού δικτύου, το 5G είναι μια εξελικτική τεχνολογία που θα πρέπει να επιτρέψει τη βελτίωση των τεσσάρων άξονων σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τις θέσεις και τη διανομή του Τύπου (ARCEP): Ανάπτυξη κοινών ροών, καθιστούν το πιο αξιόπιστο και αντιδραστικό δίκτυο , αυξήστε τον αριθμό των συνδεδεμένων αντικειμένων και προσαρμόστε διάφορες ιδιότητες υπηρεσίας σε δίκτυο. Κατ ‘αρχήν, το 5G σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από πολύ υψηλότερες ροές από 4G, μειωμένο χρόνο λανθάνουσας κατάστασης και βελτιωμένη ποιότητα επικοινωνίας.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον των 5G ?

Επωφεληθείτε από το 5G επιτρέπει από τη μία πλευρά μεγαλύτερη ταχύτητα στο Διαδίκτυο, είτε θα κατεβάσετε μια εφαρμογή, θα δημοσιεύσετε περιεχόμενο είτε για την έρευνα πιο γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, βελτιώνει την ποιότητα των βίντεο ή των κλήσεων σε videoconference που θα μπορούσαν έτσι να γίνουν σε υψηλό ορισμό και με αρκετούς συνομιλητές και θα επέτρεπαν τη χρήση εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας.

Στο μέλλον, είναι πιθανό να προωθήσει καινοτομίες στη διαχείριση του ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο, στην τηλεϊατρική ή στον αγώνα κατά των χρόνιων ασθενειών. Στον τομέα των μεταφορών, η λειτουργία αυτόνομων αυτοκινήτων ή λεωφορείων θα βασίζεται στην τεχνολογία της, καθώς και τη διαχείριση της οδικής κυκλοφορίας ή ακόμα και του τηλεχειριστηρίου των οχημάτων σε σύνθετες περιοχές. Η γεωργία είναι επίσης ένας τομέας που θα επωφεληθεί από τη συμβολή του 5G προωθώντας την ανάπτυξη αυτόνομου και διασυνδεδεμένου εξοπλισμού ή επιτρέποντας την έξυπνη διαχείριση των πολιτισμών.

Το ενδιαφέρον του έγκειται στον εξελικτικό της χαρακτήρα: το 5G είναι μια τεχνολογία της οποίας η απόδοση θα προχωρήσει και στην οποία θα προστεθεί νέα χαρακτηριστικά καθώς αναπτύσσονται νέες ζώνες συχνοτήτων. Έτσι, τα πλεονεκτήματα που αποσύρουμε αμέσως από την ανάπτυξη του 5G αποτελούν μόνο μέρος των πολύ μεγαλύτερων κερδών που θα συλλεχθούν χάρη σε αυτή τη νέα γενιά του κινητού δικτύου.

Εάν το 5G είναι απαραίτητο σήμερα, είναι επίσης επειδή φέρνει μια λύση στον κορεσμό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και 4G που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η πρόκληση της άφιξης του 5G είναι τελικά διπλάσια: ανάπτυξη νέων χρήσεων του κινητού δικτύου και αποφυγή κορεσμού για τη διατήρηση των τρέχουσας χρήσης των κινητών δικτύων.

Ιστορικό 5G

Από το 2013 η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να συζητά το έργο για την ανάπτυξη 5G προκειμένου να προβλέψει τον μελλοντικό κορεσμό του δικτύου 4G που σχεδιάστηκε γύρω στο 2022. Γι ‘αυτό, δημιουργούνται νέες συχνότητες για τη βελτίωση της ποιότητας των ροών. Έτσι, το 2017, η Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (ARCEP) αφιερώνει ζώνες συχνοτήτων μεταξύ 3,4 GHz και 3,8 GHz στα 5g. Ωστόσο, η σύγκρουση μεταξύ της Huawei, της μεγάλης κινεζικής ομάδας κινητών επικοινωνιών και των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του έργου 5G στη Γαλλία. Από το 2019 δίδεται κυβερνητική συμφωνία στους Γάλλους φορείς για να δοκιμάσουν 5G στις πόλεις της Γαλλίας. Το 2020, το πορτοκαλί, το SFR, το Bouygues Telecom και οι δωρεάν δημοπρασίες κινητών κερδών για ζώνες συχνοτήτων 5G. Ωστόσο, αυτή η νέα τεχνολογία προκαλεί πολλές αντιθέσεις. Σε αμφισβήτηση, η πιθανή βλαπτικότητα των κυμάτων για την υγεία των γαλλικών σύμφωνα με ορισμένους τοπικούς εκπροσώπους. Ωστόσο, ο πρώτος ιστότοπος 5G ανοίγει τις πόρτες του το 2020 στη νότια Γαλλία, στη Νίκαια. Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας που απαιτεί χρόνο, η παγκόσμια κατάσταση του γαλλικού πληθυσμού θα πρέπει να επωφεληθεί μόνο από 5g γύρω στο 2030.

Ως υπενθύμιση, το δίκτυο Mobile 5G ακολουθεί τα δίκτυα 2G (1990s), 3G (2004) και 4G (2012) (2012). Για μια γενική κρυπτογραφημένη επισκόπηση της εξέλιξης των κινητών δικτύων, η ενδεικτική ροή σε bits πηγαίνει από 9,6 kb/s για 2g, σε 1,9 mb/s για 3g και 150 mb/s για 4g. Σύμφωνα με τις έρευνες ARCEP, το δίκτυο 4G προσφέρει σύνδεση στο Διαδίκτυο έως και τρεις φορές ταχύτερα από το δίκτυο 3G. Θεωρητικά, το δίκτυο 5G θα πρέπει τελικά να είναι σε θέση να φορέσει τη ροή πέρα ​​από 10 gbit/s και να επιτρέψει μια σύνδεση στο διαδίκτυο έως και 10 φορές ταχύτερα από 4G.

Επιλέξτε δωρεάν υπηρεσία.com

Είστε σίγουροι ότι δεν θα πληρώσετε για το πολύ ακριβό σας κινητό σχέδιο ?

προσποιούμαι

Πώς λειτουργεί το 5G ?

Όταν φτάνουμε στη λειτουργία ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας, λαμβάνει υπόψη ένας ορισμένος αριθμός παραμέτρων. Και το 5G δεν αποτελεί εξαίρεση, με διαφορές στην ανάπτυξη σύμφωνα με τους φορείς εκμετάλλευσης που έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα της σύνδεσης των πακέτων και οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές χωρίς ελάχιστες τεχνικές γνώσεις σχετικά με το θέμα.

Την ανάπτυξη 5G στη Γαλλία

Κατά την έναρξη 5G στη Γαλλία στις 18 Νοεμβρίου 2020 ακριβώς, περισσότερα από 20.000 υποκαταστήματα 5G ενεργοποιήθηκαν από χειριστές κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με το ARCEP. Όσον αφορά τον αριθμό των κεραιών που αναπτύσσονται, είναι δωρεάν που παίρνει το προβάδισμα με την κατάταξη με περίπου 12.000 μονάδες, ακολουθούμενη από Bouygues Telecom σε 5.000, SFR σε περισσότερα από 3.000 και πορτοκαλί περίπου 2.500. Αυτοί οι τέσσερις χειριστές είναι οι μόνοι που συμμετείχαν στη διαδικασία κατανομής των ζωνών συχνοτήτων του νέου δικτύου κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου είναι οι μόνοι που συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη 5G. Η ανάπτυξη, ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις κεραίες από την έναρξη 5G στη Γαλλία, θα πρέπει να γίνει σταδιακά τα επόμενα χρόνια για να διαρκέσει μέχρι το 2030.

Ωστόσο, το Free, SFR, Bouygues Telecom και Orange δεν θα είναι οι μόνοι χειριστές που προσφέρουν 5G πακέτα κινητής τηλεφωνίας ! Πράγματι, η Arcep επέβαλε σε αυτούς τους τέσσερις ιστορικούς φορείς για να καλωσορίσουν το MVNOS στην προσφορά τους 5G. Ήδη, μπορείτε να βρείτε 5G κινητά σχέδια μεταξύ των προσφορών των χειριστών κινητής τηλεφωνίας NRJ, Coriolis, La Poste Mobile ή Prixtel.

Τι είναι ένα mvno ?

Οι χειριστές κινητών εικονικών δικτύων (MVNO) είναι χειριστές που δεν επωφελούνται από το δικό τους δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ως εκ τούτου, αγοράζουν τις υπηρεσίες ενός ή περισσοτέρων φορέων τηλεοπτικών δικτύων σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο, οι MVNO παραμένουν κύριοι των διαφόρων εμπορικών προσφορών τους και είναι υπεύθυνοι για τη διανομή υπηρεσιών κινητών επικοινωνιών στους συνδρομητές τους.

Ανάπτυξη, χειριστής ανά χειριστή

Για να κατανοήσουμε την πρόοδο της ανάπτυξης του 5G, δεν αρκεί να εξετάσουμε τον αριθμό των κεραιών που αναπτύσσονται. Επειδή λαμβάνουν υπόψη άλλες παράμετροι για να γνωρίζουμε ποιος χειριστής είναι ο πιο προηγμένος ή ο πιο αποτελεσματικός.

δωρεάν κινητό. Ο χειριστής είναι αυτός που έχει αναπτύξει τον μεγαλύτερο αριθμό υποκαταστημάτων 5G, με περισσότερες από 12.000 τοποθεσίες στην ηπειρωτική Γαλλία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσθέσετε ότι μόνο 1.691 τοποθεσίες είναι εξοπλισμένοι με ζώνες συχνοτήτων 3,5 GHz, για 12.000 εξοπλισμένες με ζώνες συχνοτήτων 700 MHz. Μόνο το 14% των κεραιών που αναπτύσσονται από το Free είναι επομένως σε 3,5 GHz και τα 12.000 εξοπλισμένα με ζώνες συχνοτήτων 700 MHz προσφέρουν περισσότερο από το μέσο όρο ροής. Χάρη σε αυτήν την ανάπτυξη, δωρεάν καλύπτει περίπου 9.500 δήμους ή περισσότερο από το 70% του πληθυσμού.

Bouygues Telecom. Εάν η Bouygues Telecom ήταν ήδη ο δεύτερος χειριστής όσον αφορά τον αριθμό των τοποθεσιών κατά την έναρξη του 5G, είναι ειδικά αυτός που έχει προχωρήσει περισσότερο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 με περισσότερες από 2.000 νέες τοποθεσίες για συνολικά περισσότερα από 5.000. Μεταξύ αυτών, 1.934 είναι εξοπλισμένα με ζώνες συχνοτήτων 3,5 GHz ή 39%, αλλά καμία από τις ζώνες συχνοτήτων 700 MHz, αφού οι 4.701 άλλες ζώνες συχνοτήτων δεν είναι 2,1 GHz. Το Bouygues Telecom καλύπτεται την 1η Οκτωβρίου 2021 38 πόλεις με περισσότερους από 100.000 κατοίκους και περισσότερους από 3.000 δήμους.

SFR. Το SFR είναι ο προτελευταίος χειριστής για τον αριθμό των τοποθεσιών 5G με συνολικά 3.160 και δείχνει τον ίδιο τόπο στην ταξινόμηση για την πρόοδο στο τρίτο τρίμηνο με 1.409 νέα κλάδους 5G. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εκχωρήσετε τη δεύτερη θέση του χειριστή σε μερίδιο των 3,5 GHz ζώνες (55%) και, όσον αφορά τα Bouygues, την απουσία 500 MHz συγκροτημάτων. Ο φορέας εκμετάλλευσης καλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2021 περισσότερους από 2.500 δήμους στην ηπειρωτική Γαλλία.

Πορτοκάλι. Δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε τον χειριστή έναντι των ανταγωνιστών του. Πράγματι, ο χειριστής είναι αυτός που έχει λιγότερες τοποθεσίες (μόνο 2.473) και εκείνη που προχώρησε το λιγότερο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 (601 νέες τοποθεσίες). Ωστόσο, είναι μακράν αυτός που έχει τις περισσότερες ζώνες συχνοτήτων 3,5 GHz και αυτό και στις δύο πλευρές και τον αριθμό των κεραιών παρά τις κακές κατάταξές του σε όλες τις μπάντες σε συνδυασμό. Η Orange έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα 2.177 τοποθεσίες με ζώνες συχνοτήτων 3,5 GHz, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 88% του συνόλου της, με τα υπόλοιπα 475 θέσεις που είναι εξοπλισμένες με ζώνες συχνοτήτων 2,1 GHz. Με αυτά τα στοιχεία, το πορτοκαλί καλύπτει περίπου 1.000 δήμους, συμπεριλαμβανομένων περίπου τριάντα από αυτούς πάνω από 100.000 κατοίκους.

Το 5G λειτουργεί χάρη στη συναρμολόγηση διαφόρων καινοτομιών. Δύο ειδικότερα παρουσιάζονται παρακάτω: ζώνες συχνοτήτων και κεραίες 5G.

Ζώνες συχνοτήτων 5G

Για την ανταλλαγή δεδομένων, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν κύματα που κόβονται σε πολλαπλές ζώνες συχνοτήτων. Το βραβείο τους για χρήση πέφτει στο πλαίσιο της κρατικής συμφωνίας. Κάθε συχνότητα σε διαφορετικό εύρος και ροή. Όσο μεγαλύτερη είναι η λωρίδα συχνότητας (ανάλογα με το μέγεθος των σωλήνων), τόσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός ροής μεταξύ των συνδρομητών είναι υψηλός. Λογικά, όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός των χρηστών στον ίδιο τόπο και ταυτόχρονα, τόσο χαμηλότερη θα είναι η ροή. Ο σωλήνας ράμματος. Κατά συνέπεια, πολύ πυκνές περιοχές, ωστόσο, καλύτερα προικισμένες σε πλάτος ταινιών μπορούν να έχουν χαμηλή ταχύτητα. Ταυτόχρονα, ένας χρήστης σε χαμηλή πυκνή περιοχή μπορεί να επωφεληθεί από πολλούς πόρους παρά το χαμηλότερο πλάτος της ζώνης.

Όσον αφορά το 5G, λειτουργεί σε μπάντες που υπάρχουν ήδη για 4g όπως αυτά των 700 MHz, 2,1 GHz ή 1800 MHz. Το 2020, ο Arcep διέθεσε ένα νέο: αυτό των 3,5 GHz. Το τελευταίο είναι ξεχωριστό επειδή προσφέρει μια μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ζώνη συχνοτήτων από το 4G. Έτσι, η ροή που παρέχεται από αυτή τη ζώνη είναι πιο σημαντική. Μπορεί να είναι καλό να θυμόμαστε ότι το 5G μπορεί να αναπτυχθεί σε ζώνες συχνοτήτων που έχουν ήδη κινητοποιηθεί από 4G. Μπορεί να βελτιστοποιήσει με ακρίβεια τη ροή αντικαθιστώντας τη λωρίδα 4G με 5G.

Θα είναι ιδιαίτερα η ζώνη των 26 GHz που θα επιτρέψει πολύ μεγαλύτερες ροές όταν διατίθεται τα επόμενα χρόνια. Βρίσκεται σε ζώνες χιλιοστών, θα εξασφαλίσει ότι η καλύτερη ταχύτητα έφτασε ποτέ μέχρι σήμερα σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Μέχρι στιγμής, αυτή η ζώνη συχνοτήτων έχει χρησιμοποιηθεί για δορυφορικές ή υποδομές συνδέσμων. Χάρη σε αυτό, το 5G μπορεί να επιτρέψει σε άλλα την ανάπτυξη τηλεϊατρικής ή αυτόνομου αυτοκινήτου χάρη στη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας ανταλλαγής δεδομένων. Ωστόσο, για να φτάσετε σε αυτή την πολύ μεγάλη ταχύτητα, οι κεραίες πρέπει να είναι περίπου πέντε φορές πιο πολυάριθμες από εκείνες που υπάρχουν σήμερα για 4G.

Τα χαρακτηριστικά των ζωνών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται σήμερα με 5g

Σύμφωνα με την ARCEP, η ζώνη συχνοτήτων των 700 MHz έχει πολύ καλή διείσδυση μέσα στα κτίρια, επενδυμένη με ισχυρή σειρά, αλλά η ροή του είναι χαμηλή. Από την πλευρά της, η συχνότητα 3,5 GHz προσφέρει πολύ καλύτερη αναλογία κάλυψης/χρεωστικής, ενώ έχει χαμηλή διείσδυση μέσα.

5G κεραίες

Σήμερα, η πλειοψηφία των κεραιών που επιτρέπουν την πρόσβαση σε 5G είναι μόνο κεραίες, δηλαδή ότι δεν έχουν σύστημα εκπομπής και κατευθυντική λήψη σημάτων. Οι συχνότητες αυτών των κεραιών είναι μικρότερες από 1GHz. Αυτές οι κεραίες είναι επίσης εκείνες που επιτρέπουν την πρόσβαση σε 2G, 3G, 4G. Για παράδειγμα, ο ελεύθερος χειριστής που επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη ζώνη συχνοτήτων των 700 MHz για 5g, μπορεί έτσι να χρησιμοποιήσει μόνο κεραίες μη βολές που υπάρχουν ήδη στην επικράτεια.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ακόμη μια αυτόνομη κεραία προς το παρόν στο γαλλικό έδαφος, δηλαδή επιτρέπει την έξυπνη διαχείριση δικτύου και μια επικοινωνία σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Αυτές οι κεραίες συγκεντρώνουν το σήμα στις συσκευές που απαιτούν τη βελτιστοποίηση της χρήσης της ροής και το κάνουν πιο ισχυρό. Οι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να προσφέρουν μόνο στους συνδρομητές τους το συνολικό δυναμικό 5G όταν αυτός ο τύπος αυτόνομων κεραιών θα δημιουργηθεί στη Γαλλία γύρω στο 2023 σύμφωνα με το ARCEP.

Σήμερα, για να επωφεληθείτε από το 5G, πρέπει να είστε σε μια περιοχή που καλύπτεται από αυτήν, αλλά και να καλύπτεται από τη λωρίδα 4G με τη σηματοδότηση, που ονομάζεται αγκυροβόληση. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε ένα λογότυπο 5G στην οθόνη σας χωρίς μερικές φορές να επωφεληθείτε από αυτήν την τεχνολογία. Πράγματι, σε ορισμένες περιπτώσεις, το τηλέφωνο μπορεί να συνδεθεί με μια ζώνη συχνοτήτων αγκύρωσης 4G, ενώ η ζώνη 5G δεν είναι προσβάσιμη. Σύμφωνα με το ARCEP, η εμφάνιση του λογότυπου 5G δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η τεχνολογία είναι προσβάσιμη.

Επιλέξτε δωρεάν υπηρεσία.com

Είστε σίγουροι ότι δεν θα πληρώσετε για το πολύ ακριβό σας κινητό σχέδιο ?

προσποιούμαι

Συγκεκριμένα, πώς να πάρετε 5g ?

Για να έχουν 5G, απαιτούνται τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον, επιλέξτε ένα πακέτο 5G με τον χειριστή σας. Δεύτερον, έχετε ένα συμβατό με 5G τηλέφωνο. Τέλος, να είστε σε δίκτυο 5G.

Για να επωφεληθείτε από το 5G, πρέπει πρώτα να έχετε ένα συμβατό smartphone, δηλαδή να πιστοποιήσετε από τον κατασκευαστή του ως σε θέση να δώσει πρόσβαση σε αυτή τη νέα τεχνολογία. Τα περισσότερα από τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται προς το παρόν δεν είναι εξοπλισμένα για 5G, πιθανότατα θα είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα νέο για να επωφεληθείτε από αυτό το χαρακτηριστικό, εκτός αν έχετε αλλάξει αρκετό τηλέφωνο. Μεγάλες ομάδες τηλεφώνου όπως η Samsung ή η Apple έχουν ήδη διατεθεί στο εμπόριο στην αγορά.

Ωστόσο, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το τηλέφωνό σας είναι συμβατό με 5G που έχετε αυτόματα πρόσβαση στο νέο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Πράγματι, ένα συμβατό τηλέφωνο 5G μπορεί επίσης να λειτουργεί μόνο στο δίκτυο 4G, ή ακόμα και 3G ή 2G δικτύου. Αν ψάχνετε για ένα νέο τηλέφωνο, επιλέγοντας ένα συμβατό με 5G τηλέφωνο, βεβαιωθείτε για τη μακροζωία του χωρίς να στερήσετε τον εαυτό σας για άλλα πλεονεκτήματα.

Έτσι, μόνο οι ελεύθεροι φορείς εκμετάλλευσης και πιο συγκεκριμένα συνδρομητές της προσφοράς τους στα 19,99 ευρώ μπορούν να επωφεληθούν από 5G δωρεάν κάνοντας το αίτημα για εξυπηρέτηση πελατών. Αλλά αυτό παραμένει μια εξαίρεση μεταξύ των κινητών σχεδίων, δεδομένου ότι για συνδρομητές σε άλλα πακέτα και σε άλλους φορείς εκμετάλλευσης, πρέπει να εγγραφείτε σε ένα πακέτο που προσφέρει 5G, γενικά το πιο ακριβό, επειδή έχει την πιο παρέχεται φόρμουλα στα δεδομένα.

Εάν έχετε συμβατό με 5G τηλέφωνο, αλλά το πακέτο κινητής τηλεφωνίας σας είναι ένα πακέτο 4G και δεν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον έξοδα στον προϋπολογισμό του κινητού σας, μην ανησυχείτε. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G δεν είναι ακόμη στο καλύτερο από τις δυνατότητές του στη Γαλλία, ειδικά όσον αφορά την κάλυψη και τη χρέωση της επικράτειας, οι χρήστες δεν θα πρέπει να μεταβούν σε 5G σε μια συγκεκριμένη ώρα. Επιπλέον, πρέπει να τεθούν σε λειτουργία 2.000 πρόσθετες τοποθεσίες για να βελτιωθεί η κάλυψη του 4G στη Γαλλία. Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε το ρητό τηλέφωνο ή το πακέτο κινητής τηλεφωνίας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο 5G, είναι επομένως δυνατό να περιμένετε τη στιγμή.

Είστε ακόμα σε πλήρη αντανάκλαση στο δρόμο σας ή όχι σε ένα σχέδιο κινητής τηλεφωνίας 5G και η επιλογή σας εξαρτάται κυρίως από τις τιμές των 5G ? Θα βρείτε παρακάτω έναν συνοπτικό πίνακα των προσφορών 5G για κινητά πακέτα από τον χειριστή.

Χειριστής Πακέτο Τιμή ανά μήνα Δεδομένα Δέσμευση
δωρεάν κινητό Πακέτο 210 GB 19,99 € 150 GB Χωρίς δέσμευση
SFR Πακέτο 140 GB 21 € (12 μήνες)
Τότε 33 €
140 GB 24 μήνες
SFR 150 GB πακέτο 30 € (12 μήνες)
Τότε 45 €
150 GB 24 μήνες
SFR Πακέτο 220 GB 50 € (12 μήνες)
τότε 65 €
220 GB 24 μήνες
SFR Απεριόριστο πακέτο 60 € (12 μήνες)
Τότε 75 €
Απεριόριστος 24 μήνες
Κόκκινο με SFR 200 GB 5G πακέτο 17 € 200 GB Χωρίς δέσμευση
Bouygues Telecom B & You 24,99 € 130 GB Χωρίς δέσμευση
Bouygues Telecom Αίσθηση € 16.99 (12 μήνες)
τότε 31.99
70 GB 24 μήνες
Bouygues Telecom Αίσθηση € 20,99 (12 μήνες)
Τότε € 39.99
90 GB 24 μήνες
Bouygues Telecom Αίσθηση € 29,99 (12 μήνες)
Τότε € 48,99
150 GB 24 μήνες
Bouygues Telecom Αίσθηση 54.99 (12 μήνες)
Τότε 69,99 €
200 GB 24 μήνες
Κινητό ανάρτηση Πακέτο 100 GB 19,99 € 100 GB Χωρίς δέσμευση
Κινητό ανάρτηση Πακέτο 50 GB 14,99 € 50 GB Χωρίς δέσμευση
Πορτοκάλι Πακέτο 120 GB € 20,99 (12 μήνες)
Τότε € 32,99
120 GB Χωρίς δέσμευση
Πορτοκάλι Πακέτο 130 GB € 29,99 (12 μήνες)
τότε € 44,99
130 GB Χωρίς δέσμευση
Πορτοκάλι Πακέτο 200 GB 49,99 € (12 μήνες)
Τότε € 64.99
200 GB Χωρίς δέσμευση
Κινητό NRJ Πακέτο 130 GB 5G 24,99 € 130 GB Χωρίς δέσμευση

Σημειώστε ότι η Sosh δεν προσφέρει ακόμη πακέτα 5G.

Επιλέξτε δωρεάν υπηρεσία.com

Είστε σίγουροι ότι δεν θα πληρώσετε για το πολύ ακριβό σας κινητό σχέδιο ?

προσποιούμαι

Πότε να επιλέξετε 5G ?

Με την ανάπτυξη 5G σε ζώνες συχνοτήτων άνω των 24 GHz γύρω στο 2022 ή το 2023, μπορεί να συνιστάται να περιμένετε αυτή την περίοδο να επιλέξει 5G. Πράγματι, θα επωφεληθείτε, αφενός, από όλες τις δυνατότητες αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας, από την άλλη πλευρά, πιο ελκυστικές τιμές που προσφέρονται από τους φορείς εκμετάλλευσης.

Ασθενέστερες ροές 5G από την αναμονή

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών (ARCEP) που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, θα σημειωθεί αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που προσφέρονται από τους φορείς εκμετάλλευσης, αλλά δεν φθάνουν ακόμη στους αναμενόμενους στόχους. Το 5G δεν επιτρέπει σήμερα μια σύνδεση τρεις φορές ταχύτερα από 4G. Στις καλύτερες περιπτώσεις, η ροή αυξάνεται κατά περίπου 50%. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα παραμένουν μέσοι όροι. Διάφοροι παράγοντες λαμβάνουν υπόψη σε συγκεκριμένη γεωγραφική θέση, την παρουσία εμποδίων, εγγύτητα σε μια κεραία ή την επιλογή του χειριστή.

Η ανομοιογενής κατανομή του 5G

Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, η πρόσβασή σας σε 5G θα επηρεαστεί έντονα. Εάν το 4G είναι ήδη πηγή ανισοτήτων μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών, αυτή η νέα γενιά ροής αυξάνει ιδιαίτερα αυτές. Έτσι, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές των αστικών και τουριστικών κέντρων, η διαφορά μεταξύ 4G και 5G είναι ανύπαρκτη χωρίς διάκριση μεταξύ των χειριστών. Ακόμη και σε αστικές περιοχές όπως το Παρίσι ή η Λυών, δεν επωφελούνται όλες οι περιοχές από 5G.

Πώς να γνωρίζετε αν το 5G αναπτύσσεται στον τόπο διαμονής μου ?

Οι χειριστές κινητής τηλεφωνίας παρέχουν κάρτες στον ιστότοπό τους που σας επιτρέπουν να γνωρίζετε εάν τα διάφορα δίκτυά τους αναπτύσσονται στον τόπο διαμονής σας ή στην περιοχή σας.

 • Πορτοκαλί: δίκτυο.πορτοκάλι.FR/Cover/Mobile-3G-4G-5G Κάρτες
 • SFR: Βοήθεια.SFR.Fr/mobile-et-tablette/reseau-sfr/couverture-reseau-sfr.HTML
 • Bouygues Telecom: Bouyguestelecom.FR/Network/Covers-Coverage-Reseau-Mobile
 • Δωρεάν κινητό: κινητό.Ελεύθερος.FR/κάλυμμα

Προσέξτε, κατά την ανάγνωση αυτών των καρτών, μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στον προσδιορισμό της κάλυψης 5G στον τόπο διαμονής σας. Πράγματι, όσον αφορά την γραφική αναπαράσταση του SFR, εμφανίζονται δύο τύποι κάλυψης 5G. Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από μια πραγματική βελτίωση στη ροή σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κάλυμμα της μπάντας 3,5 GHz. Η ζώνη 2100 MHz προσφέρει ροές 5 φορές λιγότερο, μερικές φορές ακόμη χαμηλότερη από 4g. Από την πλευρά του Bouygues, ο χειριστής διακρίνει τις 3,5 GHz υψηλές ζώνες από εκείνες των 2,1 GHz στον χάρτη του. Το Free Operator εμφανίζει μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη κάλυψη 5G στη Γαλλία λόγω της στρατηγικής της για τη χρήση της ζώνης συχνοτήτων 700 MHz που παρέχει τα χαμηλότερα ποσοστά ροής 5G. Τέλος, η Orange παραμένει επίσης θολή όσον αφορά τον καταναλωτή σχετικά με τις διαφορές ποιότητας μεταξύ συχνότητας 3,5 GHz και 2100 MHz.

Εάν δεν έχετε ακόμα έναν χειριστή ή θέλετε να το αλλάξετε, ο ιστότοπος Cartoradio.Το EN σας επιτρέπει επίσης να αναγνωρίσετε γενικότερα τους ιστότοπους που αναπτύσσουν 5G στη Γαλλία.

Καλύτερες ταχύτητες 5G σύμφωνα με τους χειριστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ARCEP τον Δεκέμβριο του 2021, η Orange φαίνεται να είναι ο χειριστής που παρέχει τα καλύτερα ποσοστά ροής 5G στις περισσότερες γεωγραφικές περιοχές, ακολουθούμενη από SFR και Bouygues στη συνέχεια δωρεάν.
Θυμηθείτε ότι είναι μόνο η ζώνη συχνοτήτων των 3,5 GHz, το υψηλότερο, που σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις ροές τρεις φορές ταχύτερα σε σύγκριση με το 4G. Οι ζώνες 700 και 2.100 MHz προσφέρουν μόνο ροές ισοδύναμες με εκείνες του 4G. Έτσι, ανάλογα με το πού βρίσκεστε, ο χειριστής σας μπορεί να κινητοποιήσει μια συγκεκριμένη ζώνη συχνοτήτων που δεν θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε μια ταινία σε λίγα δευτερόλεπτα.

Καλύμματα 5G σύμφωνα με τους φορείς εκμετάλλευσης

Οι διαδραστικές κάρτες του Arcep προσφέρουν εργαλεία για να συγκρίνουν τους χειριστές μεταξύ τους. Εδώ είναι η ανάπτυξη τοποθεσιών 5G στη Γαλλία σύμφωνα με SFR, Orange, Free και Bouygues.

Γνωρίζατε: δωρεάν συνδρομητές, προσοχή

Τα δεδομένα ARCEP δείχνουν ότι οι ελεύθεροι συνδρομητές επωφελούνται από τις χαμηλότερες ροές 5G ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Εάν ο χειριστής υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι πελάτες του είναι εκείνοι που διαχειρίζονται περισσότερο για να συλλάβουν το σήμα 5G, το γεγονός παραμένει ότι αυτά είναι μειονεκτήματα σε σύγκριση με τους πελάτες άλλων χειριστών. Ακόμη περισσότερο, όσοι επωφελούνται από την προσφορά 5G φαίνεται να συλλάβουν λιγότερο καλές ροές από τους συνδρομητές 4G της ομάδας. Ένα μερίδιο της εξήγησης έγκειται στη στρατηγική της Free για την ανάπτυξη 5G στη ζώνη συχνοτήτων των 700 MHz, την οποία δεν έχει αναλάβει κανένας άλλος χειριστής. Κατά συνέπεια, η Free μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι συνδρομητές του καλύπτουν γρήγορα ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας σε μειωμένη τιμή. Ωστόσο, αυτές οι συχνότητες δεν μπορούν να παρέχουν υψηλές ταχύτητες στους χρήστες.

Επιλέξτε δωρεάν υπηρεσία.com

Είστε σίγουροι ότι δεν θα πληρώσετε για το πολύ ακριβό σας κινητό σχέδιο ?

προσποιούμαι

5G και το μέλλον: Προθεσμίες, ανάπτυξη και περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας εξαρτώνται από τα ημερολόγια των τοπικών αρχών και πρέπει να πραγματοποιήσουν συμφωνίες για την ανάπτυξη 5G. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι οι εξουσιοδοτήσεις χρήσης συχνότητας χρονολογούνται από τις 12 Νοεμβρίου 2020.

Ολοκληρώνει το 5G την οπτική των ινών ?

Εάν η οπτική των ινών προσφέρει πολύ μεγάλη ταχύτητα στις ενσύρματες κατοικίες, το 5G επιτυγχάνει τον ίδιο στόχο όταν βρίσκεστε στην κινητικότητα. Η σχέση μεταξύ αυτών των δύο τεχνολογιών έγκειται ειδικά στον βασικό χαρακτήρα της οπτικής ίνας για τη λειτουργία του δικτύου 5G συνδέοντας τις κεραίες μεταξύ τους.

Τι περιβαλλοντικό αντίκτυπο ?

Υπόσχεται μια ταχύτερη σύνδεση, το 5G είναι αναπόφευκτα μια νέα γενιά που απαιτεί ατέλειες, διακομιστές και άλλο εξοπλισμό ακόμη πιο απαιτητικό. Ενώ ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης υπόσχονται την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ίση με εκείνη που καταναλώνεται σε 4G, είναι πιθανό ότι η μαζική αύξηση των δεδομένων είναι σημαντική για τη χρήση της εισόδου 5G μια αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Επιπλέον, αυτή η νέα γενιά θα απαιτήσει ανανέωση του πάρκου smartphones, η οποία θα δημιουργήσει επίσης περιβαλλοντικά έξοδα.

Τι συνέπειες για την υγεία ?

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), καμία μελέτη δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επιβλαβή επίδραση των κυμάτων στην υγεία, σεβασμό σε σχέση με τις τιμές έκθεσης της έκθεσης. Επιπλέον, οι υψηλές συχνότητες που χρησιμοποιούνται από το 5G που διεισδύουν στους ιστούς του σώματος πιο αδύναμα, η ανάπτυξη του 5G δεν φαίνεται να ανησυχούν για το ποιος. Ωστόσο, ο Εθνικός Οργανισμός για την Υγεία (ANSES) ξεκίνησε μια σειρά εργασίας για να επαληθεύσει τις πιθανές συνέπειες των νέων κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Πράγματι, το 5G θα οδηγήσει σε περιορισμένη αύξηση της έκθεσης σε κύματα για τους χρήστες. Στη Γαλλία, η Εθνική Οργανισμός Ραδιοφωνικών Συχνών (ANFR) ρυθμίζει τη δημόσια έκθεση στον αέρα. Πρέπει να διεξαχθεί ακόμα περισσότερο σε ερευνητική έρευνα σχετικά με τη ζώνη συχνοτήτων των 26 GHz που θα φτάσει μέχρι το 2023.

Η γνώμη να επιλέξετε.com

Είναι ακόμα νωρίς σήμερα για να μπορέσετε να κάνετε απολογισμό 5G. Προς το παρόν, είναι πάντα τα μελλοντικά πλεονεκτήματα που οι αναπτύξεις και η τελική του ανάπτυξη που πραγματικά μπορεί να προταθεί. Έτσι, πριν επωφεληθεί από μια πραγματική εξέλιξη της υποδομής γύρω στο 2023, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το 5G δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα όλες τις υποσχέσεις των δυνατοτήτων της. Στην πράξη, πολλοί χρήστες μπορούν να πληρώσουν μια αναγκαστικά δαπανηρή υπηρεσία χωρίς την αύξηση της ποιότητας της σύνδεσής τους να ακολουθήσουν πραγματικά. Πάνω απ ‘όλα, η ανάπτυξη ξεκίνησε στα τέλη του 2020 και η οποία θα πρέπει να διαρκέσει λίγο λιγότερο από δέκα χρόνια ποικίλλει τεράστια απόδοση από έναν χειριστή σε άλλο ανάλογα με τις ζώνες συχνοτήτων με τις οποίες είναι εξοπλισμένες νέες τοποθεσίες 5G. Στην τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων, είναι πιθανό τα 5G κινητά σχέδια με πραγματική ποιότητα σύνδεσης να περιορίζονται στις κύριες μεγάλες πόλεις και μόνο σε ένα μέρος της επικράτειας (συνήθως, ο φορέας εκμετάλλευσης πορτοκαλιού), ενώ τα κινητά σχέδια εκμεταλλεύονται το Το δίκτυο 5G σε μεγάλο μέρος της επικράτειας θα δυσκολευόταν να παρέχει μια υπηρεσία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των καταναλωτών ή ακόμα και κάτω από το τελευταίο (συνήθως χωρίς χειριστή).

Επιλέξτε δωρεάν υπηρεσία.com

Είστε σίγουροι ότι δεν θα πληρώσετε για το πολύ ακριβό σας κινητό σχέδιο ?

προσποιούμαι

 • Σχετικά με την επιλογή.com
 • Νομική ειδοποίηση
 • Χάρτης για προστασία προσωπικών δεδομένων
 • Επικοινωνήστε μαζί μας
 • Ειδοποίηση Επιλέξτε.com
 • Συντάκτης

Τα πλεονεκτήματα του 5G για εταιρείες

Τα πλεονεκτήματα του 5G για εταιρείες

Πέρασε Μέσα

Εκεί 5G που αναπτύσσεται στη Γαλλία* και το εξωτερικό αντιπροσωπεύει ένα πραγματική τεχνολογική ρήξη. Η 5η γενιά του κινητού δικτύου υπόσχεται βαθιά ψηφιακή μετασχηματισμό εταιρειών, η οποία θα είναι σε θέση να αναπτύξει πολλές καινοτόμες υπηρεσίες.
Αύξηση των ροών, καλύτερη ανταπόκριση, περισσότερη συνδεσιμότητα, πλεονεκτήματα που αποκαλύπτουν τεράστιες δυνατότητες κέρδος παραγωγικότητας. Από τη γεωργία έως την ηλεκτρονική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της έξυπνης πόλης, των μεταφορών, της εφοδιαστικής, του περιβάλλοντος αλλά και της κατάρτισης, το 5G είναι μια πραγματική κινητήρια μηχανή καινοτομιών που θα δημιουργήσουν νέες χρήσεις στις επιχειρήσεις.
Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα που προσφέρετε από αυτό το νέο δίκτυο για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

5G κινητήρες καινοτομίας για εταιρείες

5G: Βασικά πλεονεκτήματα για την επιχείρησή σας

 • Αύξηση της ροής

Δέκα φορές πιο γρήγορα από 4g, Το 5G προσφέρει ταχύτητα λήψης που μπορεί να φτάσει μέχρι 10 Gbits ανά δευτερόλεπτο. Η βελτίωση της ταχύτητας επικοινωνίας σας επιτρέπει να κατεβάσετε/μεταφέρετε πολύ μεγάλα αρχεία από ένα smartphone ή άλλη κινητή συσκευή. Την ικανότητά του να επεξεργάζεται μεγάλους όγκους δεδομένων Διευκολύνει τη συνεργασία Χάρη στην ανταλλαγή δεδομένων που είναι σχεδόν στιγμιαία. Οι υπάλληλοι μιας εταιρείας μπορούν εύκολα να συμμετάσχουν σε ένα οραχές πολλαπλών χρηστών σε υψηλή ευκρίνεια και χωρίς να κόβουν τα κινητά τους. Οι νομαδικοί υπάλληλοι θα μπορούν να επωφεληθούν από όλες τις επιχειρηματικές τους εφαρμογές, το λογισμικό SaaS και τα συνεργατικά εργαλεία μέσω του smartphone/tablet τους συνδέοντας το δίκτυο 5G του. Η παράσταση των ανταλλαγών θα βελτιώσει την εργασία εξ αποστάσεως, καθιστώντας τους εργαζομένους πιο ευέλικτους και πιο προσιτά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε !

 • Καλύτερη ανταπόκριση

Η προσφορά δικτύου 5G 10 φορές περισσότερη ανταπόκριση ότι 4G !
Ο χρόνος απόκρισης μεταξύ δύο ενεργειών είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ο Οι ανταλλαγές πληροφοριών γίνονται πραγματικές.
Αδιάκριτη ρευστότητα για μια βέλτιστη εμπειρία χρήστη !
Αυτός ο βελτιωμένος χρόνος λανθάνουσας κατάστασης ανοίγει το πεδίο των δυνατοτήτων: αυτόνομα λεωφορεία, συνδεδεμένα αυτοκίνητα, έλεγχος απομακρυσμένων μηχανών ..

 • Περισσότερη συνδεσιμότητα

Ο αριθμός των αντικειμένων που συνδέονται με ένα δίκτυο συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο και να φτάνει τα 30 δισεκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2023. Ακόμη και σε πολύ συχνές θέσεις, το 5G είναι σε θέση να απορροφήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων πολλαπλασιάζοντας κατά 10 τον αριθμό των αντικειμένων που συνδέονται στο δίκτυο ταυτόχρονα. Τελικά μπορεί να αντέξει μέχρι 1 εκατομμύριο συσκευές που συνδέονται ανά km2. Μια βασική τεχνολογική πρόοδο για την ανάπτυξη του Διαδικτύου των πραγμάτων

Το 5G γίνεται για εταιρείες ανεξάρτητα από τον τομέα της δραστηριότητας και αντιπροσωπεύει έναν αναμφισβήτητο μοχλό ανάπτυξης για την επιχείρησή σας.