Σύγκριση / 59 Balais Vacuums Δοκιμασμένα Σεπτέμβριος 2023 – Ψηφιακή, σκούπα σκούπα Pleaner – Οδηγός αγοράς – UFC -Que Choisir

Σκούπα σκούπα σκούπα

Contents

Εάν έχουν πολλά πλεονεκτήματα, οι σκούπα σκούπας είναι, κατά μέσο όρο, πιο ακριβά από τις ηλεκτρικές σκούπες ασκούμενου. Ανάλογα με το μοντέλο, το κόστος μπορεί να είναι ένα πραγματικό μειονέκτημα. Επίσης, ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε από αυτό, μπορεί να είναι πιο κερδοφόρο να επενδύσετε σε ένα πιο κλασικό ενσύρματο μοντέλο.

Σύγκριση / 59 Διασωληθέντες σκούπες που δοκιμάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023

Η ηλεκτρική σκούπα Balai υιοθετείται όλο και περισσότερο από τα γαλλικά νοικοκυριά. Απλό και πρακτικό, αποπλανούν πάνω απ ‘όλα από την ευελιξία του και την ασύρματη χρήση του. Αλλά δεν είναι όλα τόσο πρακτικά όσο φαίνονται. Η σύγκρισή μας σας βοηθά να ταξινομήσετε.

Μεγάλο χαρτόνι στην αγορά οικιακών συσκευών, η ηλεκτρική σκούπα Balai απειλεί σταδιακά την ηλεκτρική σκούπα σε σπίτια. Και για καλό λόγο, η κατηγορία “συντήρηση εδάφους” αντλεί τον τομέα των μικρών συσκευών (PEM) προς τα πάνω για χρόνια σύμφωνα με το GIFAM (ομαδοποίηση οικιακών συσκευών). Πράγματι, καταλαμβάνει το ένα τέταρτο ολόκληρου του PEM με αύξηση 6,1 % το 2019.

Αυτή η τρέλα δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτή η συσκευή προσφέρει ελιγμούς όλο και περισσότερο από τους κατασκευαστές, μια δύναμη αναρρόφησης μερικές φορές πανομοιότυπη με εκείνη των εκπαιδευτών και μια ολοένα και πιο σημαντική αυτονομία. Επιπλέον, ανακουφίζει το ηλεκτρικό καλώδιο και την σακούλα σκόνης.

Πολύ περιορισμένο στο ρόλο της δευτερεύουσας ηλεκτρικής σκούπας σε σπίτια, ορισμένα τρέχοντα μοντέλα μπορούν τώρα να διεκδικήσουν τον τίτλο της κύριας συσκευής σε μικρούς χώρους. Οι ενσωματωμένοι κινητήρες είναι όλο και πιο ισχυροί, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πιο “γενναιόδωρες”. Οι βούρτσες που παρέχονται (συχνά μηχανοκίνητες) επιτρέπουν στις βούρτσες να καθαρίζουν αποτελεσματικά και γρήγορα όλους τους τύπους σπιτιών του σπιτιού. Η ηλεκτρική σκούπα Balai μπορεί τώρα να προβλεφθεί ως τα μόνα κενά που επιδιώκουν το σπίτι, τουλάχιστον για μικρές και μεσαίες περιοχές.

Rowenta, Kärcher, Miele, Dyson, Bosch, Philips, Xiaomi… όλα αυτά τα εμπορικά σήματα προσφέρουν ασύρματα κενά σε μεταβλητές τιμές. Από την είσοδο -επίπεδη έως ψηλά, οι τιμές ταλαντεύονται μεταξύ € 80 και 800 €. Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή στην πράξη αγοράς σας, προσφέρουμε αυτή τη σύγκριση που απαριθμεί πολλά μοντέλα. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τον οδηγό αγοράς μας για τις καλύτερες συσκευές της στιγμής.

Οι διαδικασίες δοκιμών μας

Μετράμε την αποτελεσματικότητα αναρρόφησης σε διαφορετικούς τύπους πατώματος (παρκέ, λεπτό χαλί, μακρύ χαλί μαλλιών). Επίσης, αποδίδουμε μεγάλη σημασία για την εύχρηστη και πρακτική πλευρά κάθε μοντέλου: είναι εύκολα η ηλεκτρική σκούπα, είναι τα αξεσουάρ πολλά και καλά βελτιστοποιημένα, το φίλτρο βρώμικο πολύ, είναι πλυμένο ? Η ευρωστία της συσκευής αξιολογείται επίσης, μέρος ανά τμήμα. Τέλος, μετράμε το επίπεδο ήχου της ηλεκτρικής σκούπας καθώς και της αυτονομίας τους που παράγεται από την μπαταρία ιόντων λιθίου τους.

Σκούπα σκούπα σκούπα

Πώς να επιλέξετε την ηλεκτρική σκούπα σας

Οι ελαφρές, βολικές και ευπροσάρμοστες σκούπες σκούπας δεν στερούνται περιουσιακών στοιχείων. Ασύρματη, αυτές οι συσκευές λειτουργούν χάρη σε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Εάν η αυτονομία και η δύναμη αναρρόφησης είναι συχνά περιορισμένες, παραμένουν γενικά επαρκείς για καθημερινό καθαρισμό ημερησίως. Γρήγορα, αποθηκεύονται γρήγορα, αποδεικνύονται πολύ εύκολο στη χρήση και είναι πολύ επιτυχημένοι. Αλλά παρόλο που αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο από τα νοικοκυριά, τα μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά – που κυριαρχούνται από το Dyson – δεν αξίζουν και εμφανίζουν πολύ άνιση απόδοση. Τι να επιλέξετε Σας δίνει τις συμβουλές του για να κάνετε τη σωστή επιλογή και να βρείτε μια ασύρματη ηλεκτρική σκούπα με την καλύτερη αξία για τα χρήματα.

 • 1. Γιατί να αγοράσετε μια ηλεκτρική σκούπα ?
 • 2. Ποιες είναι οι κύριες μάρκες ?
 • 3. Ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικές σκούπα σκούπας ?
 • 4. Τι κριτήρια πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε την ηλεκτρική σκούπα σας ?
 • 5. Πώς να αγοράσετε τη συσκευή σας στην καλύτερη τιμή ?
 • 6. Πώς να διατηρήσετε και να αποθηκεύσετε την ηλεκτρική σκούπα σας ?
 • 7. Πώς να επισκευάσετε και να ανακυκλώσετε τη συσκευή σας ?

Συνοψίζοντας

 • Η ελιγμών των ασύρματων κενών είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους.
 • Αυτός ο τύπος συσκευής προορίζεται μάλλον για επιπλέον καθαρισμό από έναν βαθύ καθαρισμό.
 • Η μέση διάρκεια ζωής μιας ηλεκτρικής σκούπας σκούπας είναι 5 χρόνια και 8 μήνες.
 • Κατά μέσο όρο, παίρνει προϋπολογισμό περίπου € 250, αν και μερικές μάρκες, όπως η Dyson, αντλούν τιμές με μοντέλα σε περισσότερα από 600 €.
 • Οι περισσότερες συσκευές είναι τώρα εξοπλισμένες με μια πιο αποτελεσματική μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά και πιο ακριβά.
 • Η μέγιστη αυτονομία που ανακοινώθηκε από τους κατασκευαστές μετράται σε χαμηλή ισχύ, η οποία μπορεί να διογκωθεί σημαντικά τη διάρκεια της. Κατά μέσο όρο, οι ηλεκτρικές σκούπες έχουν αυτονομία δέκα λεπτών σε πλήρη ισχύ.
 • Η τακτική συντήρηση μιας ασύρματης ηλεκτρικής σκούπας είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η απόδοση αναρρόφησης, αλλά και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της.
 • Εάν είναι χώρος -και εύκολα τακτοποιημένος σε μια κατακόρυφη θέση, οι σκούπα σκούπας μπορεί μερικές φορές να είναι επισφαλής σταθερότητα.
 • Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι καταστροφές των ηλεκτρικών σκούπων προέρχονται από την μπαταρία.
 • Εάν η διάσπαση της συσκευής σας δεν μπορεί να επισκευαστεί, θα πρέπει να ανακυκλωθεί. Ομοίως για τις μπαταρίες.

Οδηγός Αγορά Visual Open

Γιατί να αγοράσετε μια ηλεκτρική σκούπα ?

Οι ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα χάρη στην ευκολία τους και την εύκολη χρήση. Παρά τα πολλά πλεονεκτήματά τους, αυτός ο τύπος οικιακών συσκευών παρουσιάζει επίσης μερικά αρνητικά σημεία. Επισκόπηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτήματα των ηλεκτρικών κενού σκούπα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας ασύρματης ηλεκτρικής σκούπας ?

Χειρισμός, ή Αντιμετώπιση

Η πρακτική πτυχή της ηλεκτρικής σκούπας σκούπα είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά του στοιχεία. Φως, εύκολο στη διαχείριση και διαισθητικό, αυτές οι συσκευές στερούνται ηλεκτρικού καλωδίου. Δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε και να τα αποσυνδεθείτε ! Επομένως, είναι δυνατόν να μετακινηθείτε ελεύθερα μέσω του δωματίου που πρέπει να καθαριστεί – ή από το ένα δωμάτιο στο άλλο – χωρίς να περιορίζεται από το μήκος του καλωδίου. Που προσφέρει την ελευθερία κίνησης και την ταχύτητα εκτέλεσης. Η απουσία σύρματος σας επιτρέπει επίσης να πιπιλίζουν ψίχουλα, τρίχες και σκόνη σε στενές περιοχές ή δύσκολη πρόσβαση, όπως σκάλες ή εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Απόκομμα

Σε αντίθεση με τις ηλεκτρικές σκούπες έλκηθρο, τα ασύρματα κενά παίρνουν λίγο χώρο. Επομένως, είναι ευκολότερο να αποθηκεύσετε διακριτικά σε μια γωνία ή σε ένα ντουλάπι. Προσέξτε, ωστόσο, τη σταθερότητά τους, μερικές φορές επισφαλείς σε κάθετη θέση. Όταν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τη συσκευή στον σταθμό υποστήριξης ή φόρτισης.

Οι ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες είναι ιδιαίτερα ελαφρές. Ανάλογα με τα μοντέλα, το βάρος αυτού του τύπου συσκευής κυμαίνεται από 2 έως 4 kg κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 4 έως 9 κιλά για έλκηθρα.

Ευστροφία

Οι ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες είναι συχνά εξοπλισμένες με αξεσουάρ που μπορούν εύκολα να καθαρίσουν διάφορες επιφάνειες όπως σκληρά δάπεδα, χαλιά ή έπιπλα. Ορισμένα μοντέλα έχουν επίσης ένα αφαιρούμενο σωλήνα, ο οποίος σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως ηλεκτρική σκούπα χεριών. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα πρακτική για τον καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας, την αφαίρεση των μαλλιών από τα κατοικίδια ζώα σας από μαξιλάρια και πολυθρόνες ή ακόμα και απαλλαγείτε από τα ντουλάπια των ψίχουων και άλλων συντριμμιών.

Υπάρχουν μειονεκτήματα ?

Το κύριο μειονέκτημα των ασύρματων κενών είναι το κόστος τους. Σε αντίθεση με τις ηλεκτρικές σκούπες, τα μοντέλα εντός 100 € είναι σπάνια. Πρέπει να πληρώσετε € 200 κατά μέσο όρο για την αγορά ασύρματης συσκευής, αλλά οι τιμές υπερβαίνουν εύκολα τα 600 €.

Επίπεδο ήχου

Δεν είναι εύκολο να προσβληθεί ηχομόνωση αυτού του τύπου συσκευής χωρίς να επηρεάζει το βάρος του – και ως εκ τούτου ελιγμούς. Παρ ‘όλα αυτά, οι σκούπα σκούπας που προορίζονται περισσότερο για επιπλέον καθαρισμό, οι οχλήσεις είναι μόνο σύντομες.

45, 60 ή 90 λεπτά … Οι κατασκευαστές συχνά ανακοινώνουν τη μέγιστη αυτονομία, δηλαδή την αυτονομία που μετράται στο χαμηλότερο επίπεδο ισχύος. Στη μέγιστη ισχύ, η μπαταρία των ασύρματων ηλεκτρικών κενών δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά κατά μέσο όρο, ανάλογα με τα μέτρα που έγιναν στο εργαστήριο από τους ειδικούς μας.

Ισχύς αναρρόφησης

Σε σύγκριση με ένα μοντέλο έλκηθρο, οι ασύρματες συσκευές έχουν ως επί το πλείστον χαμηλότερη απόδοση αναρρόφησης. Ορισμένες επαναφορτιζόμενες ηλεκτρικές σκούπες σκούπας, ωστόσο, προσφέρουν υψηλή μέγιστη ισχύ, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το σημείο, επομένως είναι δύσκολο να δημιουργηθεί γενικότητες. Για να δούμε πιο καθαρά, οι ειδικοί μας έχουν δοκιμάσει, λεπτομερώς και πραγματικές συνθήκες χρήσης, την απόδοση περισσότερων από εκατό αναφορές.

Χωρητικότητα δεξαμενής

Αυτό είναι ένα από τα κύρια αδύναμα σημεία των σκούπα σκούπας σκούπα. Λόγω του μεγέθους και της ευελιξίας που ισχυρίζεται, αυτός ο τύπος συσκευής έχει δεξαμενή μικρής χωρητικότητας: μεταξύ 0,2 και 1,3 L. Για σύγκριση, μια ηλεκτρική σκούπα με έλκηθρο, με ή χωρίς σακούλα, περιέχει μεταξύ 1,1 και 4,6 L (2,4 L κατά μέσο όρο). Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε συχνά την εκκένωση.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Σύμφωνα με την τελευταία μας έρευνα αξιοπιστίας, η μπαταρία είναι το πιο κοινό πρόβλημα σε αυτόν τον τύπο συσκευής. Συνολικά, συνδέονται το 16,8 % των καταστροφών.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι σκούπα σκούπας ?

Στην αγορά, υπάρχουν σήμερα τρεις κύριες κατηγορίες ασύρματων ηλεκτρικών κενού. Ο καθένας έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ραβδί Σωλήνας Δύο σε ένα
Σύνθεση Ένα μπλοκ Δύο μέρη (κινητήρας και σωλήνας) Κολλήστε με ενσωματωμένη ηλεκτρική σκούπα χεριών
Χωρητικότητα δεξαμενής Μεγάλο (1 L κατά μέσο όρο) Χαμηλή (0,6 L κατά μέσο όρο) Πολύ χαμηλό (σπάνια πάνω από 0,6 L)
Βάρος συσκευής Βαρύ (περίπου 3,3 kg) Φως (περίπου 2,75 κιλά) Φως (περίπου 2,5 κιλά)

Οδηγός αγοράς κενού ηλεκτρικού σκούπα Pleaner Tube IC16049 0345 01 00

Τα μοντέλα SO -Called “Tubes” αποτελούνται από δύο μέρη: τον κινητήρα και έναν μακρύ σωλήνα στον οποίο συνδέεται η βούρτσα. Αυτός ο τύπος συσκευής μπορεί έτσι να μετατραπεί σε ηλεκτρική σκούπα χεριών σε λίγα δευτερόλεπτα, προσφέροντας ευέλικτη χρήση. Ο Dyson, ειδικότερα, έκανε μια ειδικότητα.

Το μπλοκ κινητήρα βρίσκεται στην κορυφή της συσκευής. Το τελευταίο είναι επομένως εύκολο να χειριστεί το κενό στο ύψος ενός ανθρώπου, ειδικά επειδή είναι αρκετά ελαφρύ (περίπου 2,75 κιλά). Από την άλλη πλευρά, η δεξαμενή πάσχει από χαμηλό όγκο (0,6 L κατά μέσο όρο).

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας ηλεκτρική σκούπα ραβδιά Rowenta Air Force Serenity RH9151WO 001

Το ραβδί έχει σχεδιαστεί σε ένα μόνο μπλοκ, το οποίο γενικά το επιτρέπει να κρατιέται σε κάθετη θέση ακόμη και όταν δεν έχει σταθεροποιηθεί στη βάση φόρτωσης του. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύεται εύκολο να αποθηκεύσει ή να θέσει σε περίπτωση διακοπής κατά τον καθαρισμό.

Αυτός ο τύπος συσκευής είναι επίσης εξοπλισμένος με τις μεγαλύτερες ικανότητες δεξαμενής στην αγορά (1 L κατά μέσο όρο), αλλά αποδεικνύεται ότι είναι βαρύτερη (περίπου 3,3 kg) και, ως εκ τούτου, λιγότερο βολικό. Το βάρος, συμπυκνωμένο προς τα κάτω, που προορίζεται ουσιαστικά για τη συντήρηση του εδάφους και όχι τις επιφάνειες ύψους.

Τα δύο σε ένα

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας αγοράς 2en1 IC16049 0353 01 00

Το “Two in One” συνδυάζει τις δύο προηγούμενες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα ραβδί που ενσωματώνει μια αποσπώμενη ηλεκτρική σκούπα χεριών. Η δεξαμενή, κοινή στα δύο στοιχεία, παρ ‘όλα αυτά πάσχει από μειωμένη χωρητικότητα, σπάνια υπερβαίνει το 0,6 L. Αυτά τα μοντέλα διατηρούν μια κατακόρυφη θέση και είναι ελαφρύτερα (περίπου 2,5 kg) και βολικά από τα μπαστούνια.

Πρέπει να επιλέξουμε μια ηλεκτρική σκούπα σκούπας παρά μια ηλεκτρική σκούπα με έλκηθρο ?

Ηλεκτρική σκούπα σκούπα Ηλεκτρική σκούπα με έλκηθρο
Καθαρές μικρές επιφάνειες Καθαρά σούπερ μάρκετ
Χρήση για περιορισμένο χρονικό διάστημα Χρήση για απεριόριστη διάρκεια
Εξαλείψτε τα μαλλιά ενός κατοικίδιου ζώου σε πολυθρόνες και χαλιά Καθαρίστε σε ολόκληρο το σπίτι: σκληρά δάπεδα, χαλιά, χαλιά και πατώματα παρκέ
Καθαρίστε τα κεραμίδια μετά τα γεύματα Καθαρίστε τις οροφές και τα ράφια σε ύψος
Καθαρίστε το αυτοκίνητό σας ή το αυτοκίνητο Καθαρίστε το γκαράζ
Καθαρίστε τις σκάλες Εξαλείψτε τη σκόνη από πατώματα παρκέ με σχισμές, χαλιά και πολυθρόνα
Ιδιαίτερα αποτελεσματική χρήση για τα μαλλιά, τα ψίχουλα και τη σκόνη σε σκληρά δάπεδα Πιο αποτελεσματική χρήση σε πιο επιβλητική βρωμιά

Ανάλογα με τη χρήση σας

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να καθοριστεί πριν από την αγορά ενός σκούπα σκούπας σκούπα είναι η χρήση που θα έχετε: Σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε για επιπλέον ή βαθύ καθαρισμό ?

Επιπλέον, οι ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες είναι πιο κατάλληλες για καθημερινή χρήση. Για να καθαρίσετε το σπίτι σας, είναι καλύτερο να στραφείτε σε μια ηλεκτρική σκούπα με έλκηθρο.

Ανάλογα με την περιοχή του καταλύματός σας

Διαμέρισμα ή σπίτι ? Εάν τα ασύρματα κενά προσφέρουν μεγάλη ελευθερία κίνησης, έχουν επίσης περιορισμένη αυτονομία, ειδικά σε πλήρη εξουσία.

Επομένως, τα μοντέλα με διάσωση είναι πιο αφιερωμένα στην αναρρόφηση βρωμιάς από μικρές επιφάνειες. Εάν θέλετε να κάνετε κενό σε μια μεγάλη περιοχή, ίσως χρειαστεί να διακόψετε τη συνεδρία καθαρισμού για να επαναφορτίσετε την μπαταρία και να αποστραγγίσετε τη δεξαμενή.

Καλό να ξέρω. Για να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες της αυτονομίας, ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν ενσύρματες ηλεκτρικές σκούπες σκούπας. Παρ ‘όλα αυτά, η ακτίνα δράσης της συσκευής είναι περιορισμένη, ανάλογα με το μήκος του ηλεκτρικού καλωδίου. Δεν έχουν μπαταρία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στον τομέα. Όσον αφορά την ικανότητα του συλλέκτη σκόνης (ή της τσάντας), παραμένει περιορισμένη, η οποία απαιτεί την αποστράγγιση τακτικά … και επομένως ενδεχομένως να διακόψει τον καθαρισμό.

Ανάλογα με τον τύπο του εδάφους και τον τύπο της βρωμιάς να φιλοξενήσει

Οδηγός αγοράς τύπου τύπου κενού τύπου Adobestock 428178940

Καθαρισμός του τραπεζιού της κουζίνας, καθημερινά σκόνη σε καθημερινή βάση, εξάλειψη των πολυθρόνων ή των καναπέδων των κατοικίδιων ζώων σας … Εάν υπάρχουν μοντέλα κατάλληλα για όλες τις χρήσεις, οι καθαριστικές κενού που εμφανίζουν καλή ευελιξία σε όλους τους τύπους επιφάνειας και για κάθε είδους αποθέσεις ( σκόνη, τρίχες, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ή υπολείμματα τροφίμων) δεν είναι λεγεώνα.

Μεταξύ των κύριων αδυναμιών των ηλεκτρικών σκούπας σκούπας είναι η αναρρόφηση της σκόνης σε παρκέ δάπεδα, ή σε χαλιά και χαλιά. Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένα μοντέλα υψηλής ποιότητας κάνουν πολύ καλά, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της εργαστηριακής μας δοκιμής.

Εάν θέλετε να ευνοείτε απλό ξεσκόνισμα, θα έχετε περισσότερες επιλογές. Οι φθηνότερες συσκευές μπορεί να είναι περισσότερο από αρκετό. Το ίδιο ισχύει και αν ο στόχος σας είναι να απαλλαγείτε από τις πολυθρόνες και τα χαλιά των ζώων σας: Σε αυτό το σημείο, οι ασύρματες σκούπες, με περιστροφική βούρτσα, έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Όσον αφορά τα ογκώδη και κολλώδη απόβλητα τροφίμων, όπως τα δημητριακά, η ισχυρή ικανότητα αναρρόφησης και η διάμετρος του κατάλληλου στόματος παραμένουν απαραίτητες. Είναι λοιπόν καλύτερο να μάθετε εκ των προτέρων για αυτά τα στοιχεία.

Τέλος, τα ψίχουλα, υποφέρουν από το αντίθετο της ελαφρότητας τους. Πιο συγκεκριμένα, προβάλλονται προς τα έξω από τη περιστροφική βούρτσα αντί να αναρροφηθούν.

Για να μάθετε την απόδοση των ηλεκτρικών σκούπα σκούπας και να βρείτε το καταλληλότερο μοντέλο για τις ανάγκες σας, δείτε τη λεπτομερή συγκριτική δοκιμή μας.

Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας

Εάν έχουν πολλά πλεονεκτήματα, οι σκούπα σκούπας είναι, κατά μέσο όρο, πιο ακριβά από τις ηλεκτρικές σκούπες ασκούμενου. Ανάλογα με το μοντέλο, το κόστος μπορεί να είναι ένα πραγματικό μειονέκτημα. Επίσης, ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε από αυτό, μπορεί να είναι πιο κερδοφόρο να επενδύσετε σε ένα πιο κλασικό ενσύρματο μοντέλο.

Ποιες είναι οι κύριες μάρκες ?

Αρκετοί ηγέτες μοιράζονται την αγορά, όπως Dyson, Electrolux, Hoover, Rowenta ή η γερμανική μάρκα Bosch.

Δυσλειτουργία

Η Dyson κυριαρχεί στην αγορά, ιδιαίτερα “ραβδιά”, για τα οποία έκανε την ειδικότητα. Με τα χρόνια, ο κατασκευαστής έχει εξελιχθεί – παράλληλα με τους ανταγωνιστές του όπως η Rowenta, η Hoover ή η Bosch – η απόδοση των ασύρματων κενών όσον αφορά την αναρρόφηση ή τη σχεδίαση της κύριας βούρτσας. Παρ ‘όλα αυτά, τα προϊόντα της αγγλικής μάρκας είναι πιο ακριβά από το μέσο όρο, τραβώντας τις τιμές προς τα πάνω. Ορισμένα μοντέλα εμφανίζονται έτσι σε περισσότερα από € 600. Εάν η Dyson σκοπεύει να προσφέρει συσκευές υψηλής ποιότητας, μια υψηλή τιμή δεν εγγυάται πάντα την καλύτερη απόδοση, όπως επισημαίνει η συγκριτική δοκιμή μας.

Ηλεκτρική ενέργεια

Το Electrolux προσφέρει διαφορετικούς τύπους σκούπα σκούπας σκούπα, με ραβδί, σωλήνα ή δύο μοντέλα σε ένα. Όπως και οι ανταγωνιστές της Bosch και Rowenta, το SANS FIL των Σουηδών οικιακών συσκευών μπορούν να βασίζονται σε πενταετές προσδοκίες χρήσης. Ωστόσο, η τελευταία μας έρευνα αξιοπιστίας υπογραμμίζει περισσότερες δυσλειτουργίες της μπαταρίας της μάρκας αυτής της μάρκας.

Βόμβας

Ο Hoover παρουσιάζεται ως ειδικός στις ηλεκτρικές σκούπες. Ο ιδρυτής του ήταν ένας από τους πρώτους που σχεδίαζε μια σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα. Αλλά αν η μάρκα λέει ότι είναι πρωτοπόρος στο θέμα, τα προϊόντα της ανταγωνίζονται σε μεγάλο βαθμό από άλλες επιχειρήσεις όπως η Bosch, η Dyson ή η Rowenta. Επιπλέον, εάν το μέσο προσδόκιμο ζωής των ηλεκτρικών σκούπας είναι χαμηλότερο από αυτό των έλκηθρων, η έρευνα αξιοπιστίας μας έδειξε ότι σε αυτό το σημείο, ο Hoover κατατάχθηκε πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές του.

Rowenta

Η Rowenta είναι ένα εμπορικό σήμα γερμανικής προέλευσης που ειδικεύεται στην κατασκευή και την πώληση σίδερων και ηλεκτρικών κενών. Όσον αφορά το τελευταίο, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συσκευών που κυμαίνονται από μοντέλα βούρτσας έως ρομπότ, περνώντας από τα πολλά έλκηθρα του. Σύμφωνα με την τελευταία μας έρευνα αξιοπιστίας, βρίσκεται στις 3 κορυφαίες μάρκες των πιο αξιόπιστων κενών σκούπας, παράλληλα με το Dyson και τη Bosch.

Βόστα

Οι σκούπες, το χέρι, τα ρομπότ … Η Bosch προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ηλεκτρικών σκούπων για να καλύψει όλες τις ανάγκες των χρηστών. Η γερμανική μάρκα στοιχηματίζει σε αξιόπιστες και καλής ποιότητας συσκευές. Η έρευνα αξιοπιστίας μας υπογραμμίζει έτσι μια ελπίδα 5 ετών, τοποθετώντας τη Bosch στο δεύτερο βήμα του βάθρου, ακριβώς πίσω από το Dyson.

Είναι καλύτεροι οι ηγέτες ?

Όχι απαραίτητα … είναι δύσκολο να καθιερώσουμε τέτοιους στρατηγούς ! Μόνο οι ανεξάρτητες εργαστηριακές μας δοκιμές καθιστούν δυνατή την έκδοση αξιόπιστης γνώμης για τα διάφορα μοντέλα. Για να βρείτε μια ασύρματη ηλεκτρική σκούπα με την καλύτερη σχέση τιμής για τα χρήματα, δείτε όλα τα αποτελέσματα της σύγκρισης μας στο διαδίκτυο, καθώς και τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων μας και της έρευνας αξιοπιστίας μας.

Ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικές σκούπα σκούπας ?

Τι είναι οι φτηνές σκούπες σκούπα ?

Εάν οι ηγέτες της αγοράς προσφέρουν περισσότερα από € 600 αεροσκάφη – όπως το Dyson V15 ανιχνεύουν απόλυτο ή το Vorwerk Kobold VB100 – υπάρχουν πολύ πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις. Είναι επομένως δυνατό να εξοπλίσετε τον εαυτό σας για εκατό ευρώ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ασύρματα ηλεκτρικά κενά των εμπορικών σημάτων διανομής. Αλλά αυτά τα μοντέλα εισόδου, με κόστος των οποίων είναι πιο ελκυστικά, είναι αποτελεσματικά ? Οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες μας προσπάθησαν να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση. Οι δοκιμές που διεξήχθησαν στο εργαστήριο επέτρεψαν τον εντοπισμό μοντέλων με (πολύ) περιορισμένη απόδοση. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση του εαυτού σας με μια αναποτελεσματική ηλεκτρική σκούπα, είναι καλύτερο να μην παρασυρθείτε από οποιαδήποτε συσκευή σε χαμηλές τιμές !

Ποιο είναι το καλύτερο κενό κενού σκούπα ?

Στα ράφια όπως στο Διαδίκτυο, οι αναφορές είναι πολύ πολυάριθμες και οι τιμές κάνουν το μεγάλο κενό. Αντιμετωπίζοντας αυτό το πλήθος μοντέλων, δύσκολο να πλοηγηθεί για τους καταναλωτές. Πώς να βρείτε μια ηλεκτρική σκούπα σκούπας με την καλύτερη αξία για τα χρήματα ?

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή, οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες μας έχουν δοκιμάσει περισσότερα από εκατό προϊόντα. Κάθε συσκευή έχει κοσκινιστεί: απόδοση αναρρόφησης, αυτονομία, ευκολία χρήσης … και το συμπέρασμα είναι χωρίς προσφυγή: όχι όλα.

Είναι αξιόπιστες οι ηλεκτρικές σκούπες ?

Παράλληλα με τους ευρωπαίους συνεργάτες του, Τι να επιλέξετε Αξιολογήθηκε, τον Φεβρουάριο του 2022, η αξιοπιστία των ηλεκτρικών σκούπα που υπάρχουν στην αγορά. Από αυτή την έρευνα, φαίνεται ότι το προσδόκιμο ζωής αυτού του τύπου συσκευών είναι πιο φωτεινό από αυτό των έλκηθρων.

Κατά μέσο όρο, όλες οι μάρκες συνδυάζονται, είναι 5 χρόνια και 8 μήνες, έναντι περισσότερων από 8 ετών για πιο παραδοσιακά μοντέλα. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι όλες οι μάρκες ίσες: μερικές πηγαίνουν πολύ καλά, μέχρι να ανταγωνιστείτε τις ηλεκτρικές σκούπες ασκούμενου.

Σε γενικές γραμμές, η πρώτη μικρή κατανομή εμφανίζεται μετά από 3 χρόνια και 8 μήνες. Ορισμένες μάρκες γίνονται ωστόσο καλύτερα από άλλες. Σημαντικές βλάβες προκύπτουν αργότερα: Μετά από 5 χρόνια χρήσης κατά μέσο όρο. Αλλά και πάλι, αυτό είναι το μεγάλο κενό από το ένα εμπορικό σήμα στο άλλο.

Το ένα τρίτο των ηλεκτρικών σκούπα κενού δεν λειτουργεί πλέον μετά από 4 χρόνια χρήσης. Ένα πολύ πιο σημαντικό ποσοστό από ό, τι για τις ηλεκτρικές σκούπες αποστράγγισης, αφού είναι μόνο το 14 % να είναι εκτός χρήσης μετά από 5 χρόνια χρήσης.

Μεταξύ των πιο συχνών προβλημάτων, δημιουργούμε τις ανησυχίες της μπαταρίας (16,8 %) και του κινητήρα (11,5 %).

Παρ ‘όλα αυτά, μια κατανομή δεν συνεπάγεται αναγκαστικά την αλλαγή της συσκευής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δυνατό να επισκευαστεί μια ηλεκτρική σκούπα σκούπα με λογικό κόστος.

Τι κριτήρια πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε την ηλεκτρική σκούπα σας ?

Ικανότητα προς ελιγμό

Οι ελαφρές και διαισθητικές, σκούπες σκούπες διακρίνονται πάνω απ ‘όλα από την ευελιξία τους. Αλλά το κύριο περιουσιακό τους στοιχείο έγκειται απουσία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας καθαρισμού, μπορείτε να μετακινηθείτε σε ολόκληρο το σπίτι χωρίς να περιορίζεται από το μήκος του καλωδίου, το οποίο επιτρέπει τόσο την ελευθερία κίνησης όσο και την ταχύτητα εκτέλεσης.

Αλλά για ευχάριστη χρήση, άλλα στοιχεία είναι σημαντικά για να ληφθούν υπόψη όπως η λαβή, τα κουμπιά ή οι δείκτες που υπάρχουν στη συσκευή.

Το χερούλι

Προκειμένου να ελιχτεί η ηλεκτρική σκούπα σκούπας με ευκολία, τα μοντέλα που διατίθενται στην αγορά είναι όλα εξοπλισμένα με μια χούφτα. Για μεγαλύτερη άνεση χρήσης, ευνοούν εκείνες που είναι εργονομικές. Με άλλα λόγια, μια χούφτα κλειστή και μελετήθηκε για να φιλοξενήσει το χέρι σας.

Τη σκανδάλη ή το κουμπί

Οδηγός αγοράς Κουμπιού Κουκέτο κενού IC16049 0371 00 19

Δώστε προσοχή στα σπυράκια. Εάν διατηρήσουμε μια σκανδάλη (“turbo” ή “Boost”) συνεχώς να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε πλήρη ισχύ ? Εάν είναι απαραίτητο να κρατήσετε ένα δάχτυλο πιεσμένο σε όλο τον καθαρισμό, θα είναι κουραστικό. Προτιμήστε μια συσκευή με ένα αυτόνομο κουμπί περπάτημα.

Η μονάδα τροφοδοσίας

Οδηγός αγοράς Variator Variator Vacuum Power IC16049 0368 00 8

Τα περισσότερα μοντέλα προσφέρουν μεταβλητές ισχύος που σας επιτρέπουν να κάνετε κενό περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με τον τύπο της βρωμιάς που πρέπει να εξαλειφθεί. Εκτός από τον αριθμό των επιπέδων (δύο, τρία ή περισσότερα), ελέγξτε τον τρόπο ενεργοποίησής του (αυτόματη ρύθμιση ή χειροκίνητη ρύθμιση):

 • ένα ολισθαίνοντα κουμπί, με μια εγκοπή για κάθε βαθμό
 • Ένα διαφορετικό κουμπί για κάθε επίπεδο
 • Ένα κουμπί, ενεργοποιημένο μετά την εκκίνηση της συσκευής, που συνήθως ονομάζεται “turbo” ή “Boost”.

Το επίπεδο ισχύος

Οδηγός αγοράς Ισχύς κενού κενού IC16049 0371 00 18

Εκτός από την επιλογή του επιπέδου ισχύος, η απεικόνιση του επιλεγμένου επιπέδου ισχύος είναι σημαντική. Οι σαφείς και ευανάγνωστες πληροφορίες, απλή LED ή ψηφιακή οθόνη, θα σας φέρουν μεγαλύτερη άνεση χρήσης.

Το επίπεδο της μπαταρίας

Οδηγός αγοράς κενού Balai Επίπεδο μπαταρίας IC16049 0398 00 19

Στην πράξη, η γνώση του εναπομένοντος επιπέδου μπαταρίας, σε πλήρη συνεδρία καθαρισμού, μπορεί να είναι πρακτική. Οι πιο υψηλές συσκευές μπορούν να είναι εξοπλισμένες με μια οθόνη με την υπόλοιπη διάρκεια χρήσης, ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο ισχύος. Άλλα μοντέλα έχουν αρκετές δίοδοι που βγαίνουν ως εκφόρτωση.

Προτιμήστε μια ηλεκτρική σκούπα που εμφανίζει σαφώς το επίπεδο της μπαταρίας, για παράδειγμα χάρη σε διάφορα φώτα φωτός ή μια ειδική οθόνη. Αυτό θα σας επιτρέψει να μην πρέπει να διακόψετε τον καθαρισμό σας στη μέση ενός δωματίου.

Ομοίως, οι ηλεκτρικές σκούπες είναι εξοπλισμένες με δείκτη φορτίου που ενεργοποιεί (ή απενεργοποιείται) μόλις φορτωθεί η μπαταρία. Μπορεί να είναι μια απλή ένδειξη φωτός που αλλάζει το χρώμα όταν η μπαταρία είναι γεμάτη.

Ο τύπος της μπαταρίας

Οδηγός αγοράς κενού τύπου κενού μπαταρία IC16049 0368 0011

Οι περισσότερες από τις μπαταρίες που υπάρχουν στις ηλεκτρικές σκούπες σκούπας είναι σήμερα σε ιόν λιθίου, η τεχνολογία χρησιμοποιείται κυρίως για smartphones και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε σύγκριση με άλλους τύπους μπαταριών (NI-MH), απαιτούν μεγαλύτερη αντοχή, καλύτερη απόδοση αυτονομίας καθώς και υπεύθυνο χρόνο.

Εάν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πιο πειστικές, δεν είναι όμως αιώνιες. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα αφαιρούμενο μοντέλο μπαταρίας, το οποίο αποφεύγει να καλέσει έναν επαγγελματία όταν πρέπει να αντικατασταθεί.

Αυτονομία

Η αυτονομία που ανακοινώθηκε από τους κατασκευαστές είναι συχνότερα μέγιστη αυτονομία, που μετράται στο χαμηλότερο επίπεδο ισχύος. Στη μέγιστη ισχύ, η αυτονομία είναι γενικά πολύ χαμηλότερη: δέκα λεπτά κατά μέσο όρο, ανάλογα με τις δοκιμές που διεξάγονται στο εργαστήριο από Τι να επιλέξετε. Παρ ‘όλα αυτά, μια σύντομη διάρκεια δεν είναι απαραίτητα απενεργοποιώντας εάν η ασύρματη ηλεκτρική σκούπα σας είναι αφιερωμένη σε μικρά καθαρισμούς. Μια μονάδα ενέργειας μπορεί να είναι χρήσιμη για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η περιστροφική βούρτσα

Οδηγός αγοράς σκούπα σκούπισμα περιστροφικής βούρτσας

Η κύρια περιστροφική βούρτσα, που ονομάζεται επίσης Electro-Brosse, καθορίζει εν μέρει την ποιότητα αναρρόφησης της ηλεκτρικής σκούπας σκούπα. Τις περισσότερες φορές με μαλλιά πολυεστέρα, νάιλον ή ανθρακονήματα, ενεργοποιείται αυτόματα χάρη σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα για να συλλέξει τη μέγιστη κατάθεση.

Σε ορισμένα μοντέλα, μπορεί να απενεργοποιηθεί. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι χρήσιμη για το πιπίλισμα της ελαφρύτερης βρωμιάς, όπως τα κομφετί ή τα ψίχουλα. Η περιστροφική κίνηση της βούρτσας μπορεί πράγματι να προβάλλει αυτά τα ελαφρά υλικά προς τα έξω, τα οποία περιπλέκουν την φιλοδοξία τους.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές σπάνια προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, η οποία απαιτεί δαπανηρή ανάπτυξη.

Οι σκούπες τύπου σωλήνα επιτρέπουν επίσης να αφαιρεθεί, κάτι που δεν συμβαίνει απαραίτητα με το ραβδί ή δύο κατηγορίες σε ένα.

Το πλάτος αναρρόφησης (ή το πλάτος ίχνος) της βούρτσας μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά: όσο ευρύτερο είναι, τόσο πιο γρήγορος καθαρισμός επιτρέπει. Εάν μερικοί είναι περίπου 29 cm, άλλοι μετράνε μόνο 20 cm. Το πλάτος αναρρόφησης δεν πρέπει να συγχέεται με το πλάτος της ίδιας της βούρτσας: δεν είναι επειδή μια βούρτσα είναι ευρεία που χάλια στο πλάτος του.

Ένα άλλο κριτήριο μπορεί να παίξει για την απόδοση καθαρισμού. Αυτή είναι η αναρρόφηση της σκόνης ή της βρωμιάς στις πλευρές της βούρτσας (κριτήριο “Corders Cleaning” στη σύγκρισή μας). Αυτή η χωρητικότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το πιπίλισμα κατά μήκος των πλίνθων και των τοίχων. Κατά κανόνα, αυτό είναι ένα αδύναμο σημείο των σκούπα σκούπα. Για τα λιγότερο αποτελεσματικά μοντέλα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα κορόιδο.

Τέλος, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν ολοκληρωμένο φωτισμό στο μπροστινό μέρος. Εάν αυτή η επιλογή μπορεί να είναι χρήσιμη για τον καλύτερο εντοπισμό βρωμιάς στο έδαφος, δεν είναι απαραίτητα απαραίτητο.

Ο θόρυβος

Παρόλο που πολλοί κατασκευαστές ισχυρίζονται σιωπηλά μοντέλα, μια επαναφορτιζόμενη σκούπα σκούπας σκούπα που αποκαθιστά τα αυτιά σας, δεν υπάρχει. Είναι δύσκολο να τους έχουν ηχρωματιστεί. Πράγματι, η εγκατάσταση της ηχητικής μόνωσης θα αυξήσει τη συσκευή και θα περιπλέξει τη χειραγώγηση της. Ένας αιχμηρός θόρυβος, ακόμη και δυσάρεστος, είναι επίσης εγγενής στους ηλεκτροκινητήρες που χρησιμοποιούνται όχι μόνο στη συσκευή, αλλά και στη περιστροφική βούρτσα.

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα με επιπλέον καθαρισμό, η διάρκεια χρήσης του είναι περιορισμένη.

Πλαισιωμένες οχλήσεις για έλκηθρα

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί έχουν υποχρεώσει τους ηλεκτρικούς σκούπες για να έχουν “Επίπεδο ακουστικής ισχύος […] λιγότερο από ή ίσο με 80 ντεσιμπέλ”. Ωστόσο, οι επαναφορτιζόμενες ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες δεν είναι (ακόμα ?) που αφορά αυτή τη μέτρηση. Για σύγκριση, μια προφορική συζήτηση σε ένα σπίτι ανέρχεται σε 50 dB και ο ήχος μιας μοτοσικλέτας, στα 100 dB, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φίλτρα

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας IC16049 0371 00 13

Οι ηλεκτρικές σκούπες έχουν πολλά φίλτρα. Εκείνοι που τοποθετούνται πριν ο κινητήρας προορίζονται να διατηρήσουν τα σωματίδια και τα συντρίμμια στη δεξαμενή. Εκείνοι που τοποθετούνται μετά το στόχο να θυμούνται λεπτότερη σκόνη, γύρη και άλλα ακάρεα περιττώματα. Για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά τους, θυμηθείτε να τα καθαρίσετε και να τα αντικαταστήσετε τακτικά.

Όλο και περισσότερα μοντέλα προσφέρουν επίσης ένα σύστημα κυκλικής διήθησης που βρίσκεται στη δεξαμενή για να αποτρέψει τη σκόνη θηλάζουσας από το φίλτρο του κινητήρα και τη μείωση της ποιότητας του. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα φίλτρα καταλαμβάνουν πολύ χώρο σε μια δεξαμενή χωρητικότητας που είναι ήδη περιορισμένη.

Ορισμένοι κατασκευαστές μπορούν επίσης να επισημάνουν την παρουσία φίλτρων HEPA, αλλά δεν αρκεί να εγγυηθούμε την αποτελεσματικότητα της διήθησης.

Η δεξαμενή

Οδηγός αγοράς κενού κενού δεξαμενή IC16049 0353 02 5

Η χωρητικότητα της δεξαμενής ασύρματων ηλεκτρικών κενών είναι γενικά χαμηλή: μεταξύ 0,2 και 1,3 L για τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν από Τι να επιλέξετε. Ο τύπος της συσκευής μπορεί να είναι αρκετός για να κάνει τη διαφορά: οι σωλήνες είναι γενικά εξοπλισμένοι με μικρότερες δεξαμενές από τα μπαστούνια, ακόμη και αν ορισμένα μοντέλα υποβιβάζονται από αυτόν τον κανόνα.

Μπορεί να είναι ενδιαφέρον να το δώσετε προσοχή: όσο μικρότερη είναι η δεξαμενή, τόσο περισσότερο θα είναι απαραίτητο να το αποστραγγίζετε συχνά.

Τα αξεσουάρ

Αξεσουάρ Χρήση
Μακρύς Σύνορα και γωνίες των κομματιών
Γουρουνότριχα Εύθραυστα έπιπλα και επιφάνειες
Βούρτσα επίπλων Καθίσματα οχημάτων, πολυθρόνες και κλωστοϋφαντουργικά
Μίνι-turbo-brosse Καθίσματα οχημάτων, πολυθρόνες και κλωστοϋφαντουργικά

Οδηγός Αξεσουάρ κενού αγοράς IC16049 0371 00 25

Για να προσαρμοστούν σε όλα τα υποστηρίγματα, οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορα αξεσουάρ, που παρέχονται ως πρότυπα ή προαιρετικά για ενσωματωμένα ηλεκτρικά κενού χεριού ή σωλήνες, όπως Dyson, Hoover μοντέλα ή ορισμένες αναφορές της μάρκας Rowenta.

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων, υπάρχουν:

 • Το μακρύ κορόιδο, για να απορροφήσει τη σκόνη και τα απόβλητα ενάντια στα σύνορα και στις γωνίες
 • Η βούρτσα τρίχες, για να καθαρίσει τα εύθραυστα έπιπλα και τις επιφάνειες χωρίς να καταστρέφει την επιφάνεια
 • Η βούρτσα υφάσματος επίπλωσης, γενικά μικρό πλάτος και εφοδιασμένη με κόκκινη ζώνη βελούδου, ώστε να μην βλάψει τις επικαλύψεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την απομάκρυνση των τριχών των ζώων ή της σκόνης σε πολυθρόνες ή καναπέδες κλωστοϋφαντουργίας
 • Το μίνι-turbo-brush, το οποίο έχει τις ίδιες ιδιότητες με το κύριο περιστροφικό. Για παράδειγμα, είναι κατάλληλο για καθαρισμό καθισμάτων αυτοκινήτων ή καναπέδες και πολυθρόνες ντυμένες με ύφασμα.

Η αποθήκευση των κύριων τμημάτων πραγματοποιείται είτε στην ηλεκτρική σκούπα ή στο σταθμό φόρτισης είτε στην υποστήριξη φόρτισης. Για άλλα αξεσουάρ, δεν θα έχετε άλλη επιλογή παρά να τα αποθηκεύσετε μόνοι σας σε ένα ντουλάπι ..

Καλό να ξέρω. Δεν είναι όλες οι ηλεκτρικές σκούπες σκούπα με μια τέτοια ποικιλία εξοπλισμού. Ωστόσο, μια μεγάλη περιστρεφόμενη βούρτσα από μόνη της δεν είναι κατάλληλη για όλες τις επιφάνειες ή για όλες τις γωνίες. Στο ίδιο εύρος, διάφορα μοντέλα, που παραδίδονται με περισσότερα ή λιγότερα αξεσουάρ σειρές, μπορούν να συνεργαστούν. Επίσης, είναι προτιμότερο να ελέγξετε, εκ των προτέρων, τα διάφορα στοιχεία που πωλούνται με το μοντέλο που επιλέχθηκε σύμφωνα με το εσωτερικό σας. Για συσκευές μάρκας, είναι γενικά δυνατό να αγοράσετε αξεσουάρ ξεχωριστά από τον ιστότοπο του κατασκευαστή ή από έναν αντιπρόσωπο. Αυτό γενικά δεν ισχύει για τα εμπορικά σήματα διανομής (MDD) ή “No Names”, τα οποία δεν κάνουν τις συσκευές που εμπορεύονται οι ίδιοι.

Πώς να αγοράσετε τη συσκευή σας στην καλύτερη τιμή ?

Πόσο είναι μια ηλεκτρική σκούπα σκούπα ?

Υπάρχουν επαναφορτιζόμενες ηλεκτρικές σκούπες σκούπας σε όλες τις τιμές, για όλους τους προϋπολογισμούς. Μοντέλα εισόδου με υψηλότερες αναφορές, οι τιμές ταλαντεύονται από 80 έως περισσότερα από € 600. Σύμφωνα με μια μελέτη GFK, που δημοσιεύθηκε το 2020, ένας προϋπολογισμός € 257 πρέπει να παρέχεται κατά μέσο όρο για να εξοπλίσει τον εαυτό σας.

Εάν επομένως είναι γενικά πολύ πιο ακριβό από τα ηλεκτρικά κενού έλκηθρο, αυτή η διαφορά εξηγείται από διάφορα στοιχεία όπως το κόστος έρευνας και η υψηλή ανάπτυξη αυτών των μοντέλων με νέες τεχνολογίες (μπαταρία ιόντων λιθίου, ψηφιακός κινητήρας, κυκλική διήθηση …) και Η τιμή των μπαταριών.

Πού να αγοράσετε μια φτηνή σκούπα σκούπα ηλεκτρική σκούπα ?

Αγοράστε την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα στο κατάστημα

Οι σκούπες σκούπας προσφέρονται σε διάφορες μάρκες, ξεκινώντας από καταστήματα εξειδικευμένα σε οικιακές συσκευές (Darty, Boulanger, Conforama κ.λπ.). Οι τελευταίοι δεν έχουν την αποκλειστικότητα. Μπορείτε να προμηθεύσετε τον εαυτό σας σε μεγάλες περιοχές τροφίμων (σύστημα U, Carrefour, Auchan, κλπ.) Καθώς και σε τοπικές μάρκες (σύνδεση, Gitem, Pro & Cie, κλπ.).

Το κύριο πλεονέκτημα της αγοράς ασύρματης ηλεκτρικής σκούπας στο κατάστημα είναι η δυνατότητα σύγκρισης πολλών μοντέλων. Μην διστάσετε να τα χειριστείτε για να αξιολογήσετε το βάρος, την ευελιξία ή την εργονομία τους. Ορισμένα καταστήματα μερικές φορές προσφέρουν ακόμη και να τα δοκιμάσουν σε “πραγματικές συνθήκες”. Επωφεληθείτε για να τα πάρετε στο χέρι, αλλά προσέξτε να μην ξεγελιέστε από τις ομιλίες μάρκετινγκ των πωλητών !

Αγοράστε την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα σας στο διαδίκτυο

Είναι δυνατόν να αγοράσετε την ηλεκτρική σκούπα σας απευθείας στο Διαδίκτυο. Διαφορετικά μοντέλα είναι γενικά διαθέσιμα στις τοποθεσίες εξειδικευμένων οικιακών συσκευών, με επιλογή συχνά ευρύτερη από ό, τι στα καταστήματα. Ο “καθαρός παίκτης” (Amazon, Cdiscount, Conrad, Villatech, κλπ.) Προσφέρει επίσης μια ευρεία προσφορά, κυρίως χάρη στην αγορά τους.

Ορισμένοι κατασκευαστές εμπορεύονται άμεσα τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο (Dyson, Bosch, Electrolux, Hoover, Philips, Rowenta κ.λπ.), άλλοι αναφέρονται σε έναν κατάλογο καταστημάτων και μεταπωλητών.

Πώς να βρείτε τη συσκευή σας στην καλύτερη τιμή ?

Κατά τη διάρκεια των περιόδων προώθησης (πωλήσεις, μαύρη Παρασκευή, απαγορευμένη τιμή κ.λπ.), είναι δυνατόν να αγοράσετε μια ασύρματη ηλεκτρική σκούπα σε μειωμένη τιμή. Αλλά προσέξτε για ψευδείς προσφορές !

Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης προσφορές αποζημίωσης (ODR) που σας επιτρέπουν να ζητήσετε την επιστροφή μέρους της τιμής του προϊόντος μετά την αγορά. Διαβάστε καλά τις συνθήκες επιστροφής και εκπληρώστε προσεκτικά το αρχείο σας για να αποφευχθεί η απορρόφησή του.

Πώς να διατηρήσετε και να αποθηκεύσετε την ηλεκτρική σκούπα σας ?

Διατηρούν

Η τακτική συντήρηση της ασύρματης ηλεκτρικής σκούπας σας είναι απαραίτητη για να εγγυηθεί την αποδοτικότητα αναρρόφησης, αλλά και τη διάρκεια ζωής της.

Εξάπλωση συλλέκτη σκόνης

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας Blai Draid Push Collector Istock 1371040614

Εξοπλισμένο με δεξαμενές χαμηλής καμπύλης, οι ηλεκτρικές σκούπες πρέπει να εκκενώνονται τακτικά. Στην ιδανική περίπτωση, κάντε το μετά από κάθε συνεδρία καθαρισμού ή κάθε φορά που η μπαταρία απαιτεί επαναφόρτιση.

Οι ασύρματες σκούπες είναι κατά κύριο λόγο “χωρίς τσάντα”, είναι συχνά δύσκολο να μην πέσει μέρος του ερεθίσματος στο έδαφος κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της δεξαμενής. Οι κατασκευαστές ανταγωνίζονται στην εφευρετικότητα για να διευκολύνουν αυτή τη λειτουργία συντήρησης, απαραίτητη αλλά απαγορευμένη … ο συλλέκτης σκόνης, όπως το κυκλικό φίλτρο, δεν είναι αναγκαστικά αφαιρούμενο από το μπλοκ κινητήρα. Ελλείψει ενός ειδικού συστήματος εκκένωσης, είναι απαραίτητο να επιστρέψετε τη συσκευή ή το μπλοκ κινητήρα στο σύνολό της. Εάν είστε αλλεργικοί σε σκόνη ή/και γύρη, σχεδιάστε να κάνετε αυτόν τον ελιγμό έξω (ή να το εμπιστευτείτε σε άλλο άτομο …).

Σημειώστε ότι ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν τώρα συσκευές με σταθμό σταθμού αναρρόφησης, δηλαδή με ένα σύστημα αναρρόφησης που καθιστά δυνατή την αποστράγγιση της δεξαμενής της συσκευής χωρίς παρέμβαση χρήστη. Τα απομεινάρια μεταφέρονται σε δεξαμενή μεγαλύτερης χωρητικότητας (ή τσάντας) που βρίσκεται απευθείας στον σταθμό, η οποία είναι αναπόφευκτα πιο ογκώδης από έναν συμβατικό σταθμό φόρτισης. Εάν υπάρχουν ήδη για ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, δεν παραμένουν πολύ διαδεδομένες σε σχέση με τις σκούπες.

Συντήρηση φίλτρων

Οδηγός Αγορά κενού Φίλτρο καθαρισμού πορτοφολιών Adobestock 53784247

Για να εγγυηθείτε την αποτελεσματικότητα της ασύρματης ηλεκτρικής σκούπας σας, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε καλά τα φίλτρα σας. Εάν οι συσκευές διαθέτουν πολλά φίλτρα, δεν είναι όλα αφαιρούμενα. Για να μάθετε πώς να τα καθαρίσετε, δείτε το εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή. Ελλείψει πληροφοριών, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να ρίξετε τη σκόνη στο δοχείο απορριμμάτων σας. Μια άλλη ηλεκτρική σκούπα (SLED για παράδειγμα) ή ένας συμπιεστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί, φροντίζοντας να μην κενό ή να φυσήξει στο φίλτρο με υπερβολική ισχύ, η οποία μπορεί να το βλάψει.

Πλέξιμο φίλτρα ?

Ορισμένα φίλτρα κενού ισχυρίζονται ότι μπορούν να πλυθούν, άλλα όχι. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν αποτυχημένα, αφαιρέστε τα απαλά χρησιμοποιώντας μια μικρή βούρτσα. Στη συνέχεια, περάστε το φίλτρο κάτω από νερό βρύσης, κρύο ή χλιαρό. Προσοχή ! Αφήνετε πάντα ένα φίλτρο να στεγνώσει μετά το πλύσιμο πριν το αντικαταστήσετε στην ηλεκτρική σκούπα (τουλάχιστον 24 ώρες, στην ύπαιθρο).

Επαναφόρτιση προσεκτικής μπαταρίας

Εάν θεωρούνται αποτελεσματικές, οι μπαταρίες λιθίου απαιτούν ειδική φροντίδα. Οι επισκευαστές που συνέντευξη προτείνουμε την επαναφόρτιση της μπαταρίας μετά από κάθε χρήση. Αφήνοντάς το να ξεφορτωθεί εντελώς, θα κινδυνεύετε να το χρησιμοποιήσετε πρόωρα.

Φροντίστε τον φορτιστή: Αποφύγετε να το πέσετε και να αποθηκεύσετε προσεκτικά το καλώδιο μετά τη χρήση, φροντίζοντας να μην σχεδιάσετε ή να στρίψετε το καλώδιο τροφοδοσίας.

Τακτικός καθαρισμός αξεσουάρ

Θυμηθείτε να απαλλαγείτε τακτικά από βρωμιά και αξεσουάρ σκόνης. Θα είναι πιο αποτελεσματικά μόνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με ενεργές βούρτσες και πιο συγκεκριμένα του περιστροφικού κυλίνδρου που αποτελούνται. Είναι γενικά αφαιρούμενο, χωρίς ή με εργαλείο. Σύντομη σκόνη και τρίχες μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι. Τα μακριά μαλλιά ή νήματα απαιτούν μερικές φορές τη χρήση ψαλιδιού ή ένα εργαλείο που παρέχεται.

Τακτοποιημένος

Οδηγός Αγορά αποθήκευσης Balai

Οι ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι χώρος -. Παρ ‘όλα αυτά, για να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια, θα πρέπει να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις.

Οι “σωλήνες” γενικά δεν στέκονται μόνοι. Με άλλα λόγια, για να διατηρηθεί κάθετα, αυτός ο τύπος συσκευής πρέπει να στηρίζεται σε υποστήριξη τοίχου ή σταθμό φορτίου, όταν υπάρχει. Στην τελευταία περίπτωση, η εγκατάσταση πρέπει να τοποθετηθεί κοντά σε ηλεκτρική πρίζα.

Τα “ραβδιά” ή δύο συσκευές σε ένα χωρίς σωλήνα μπορούν, πιο συχνά, να στέκονται οπουδήποτε οπουδήποτε. Προσέξτε, ωστόσο, από την επισφαλή σταθερότητα αυτού του είδους ηλεκτρικής σκούπας όταν βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση.

Πώς να επισκευάσετε και να ανακυκλώσετε τη συσκευή σας ?

Διορθώσετε

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας IStock Επισκευή 1337180384

Οι σκούπα σκούπα έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα έλκηθρα. Κατά μέσο όρο, η πρώτη κατανομή εμφανίζεται μετά από 4 χρόνια χρήσης ή ακόμα και από 3 χρόνια για ορισμένες μάρκες όπως το Hoover. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μάλλον εύκολα.

Η μπαταρία δεν λειτουργεί πλέον

Σε σχεδόν 2 από τις 10 περιπτώσεις, αυτό είναι πρόβλημα μπαταρίας. Είναι τότε δυνατό να το αντικαταστήσετε. Αυτό θα είναι το πιο εύκολο εάν είναι αφαιρούμενο και θα σας εξοικονομήσει ένα απόσπασμα από τον επισκευαστή (έτσι ώστε το πρόσθετο κόστος εργασίας που μπορεί να προκύψει από αυτό …). Η αντικατάσταση μιας μπαταρίας λιθίου εξακολουθεί να έχει κόστος: έως και 120 € για μια σκούπα σκούπα ηλεκτρική σκούπα.

Εάν η ηλεκτρική σκούπα σας δεν φροντίζει πλέον, το πρόβλημα μπορεί επίσης να προέλθει από την ίδια τη συσκευή ή τον φορτιστή.

Ένα εξάρτημα είναι σπασμένο

Από τώρα και στο εξής, μεγάλα εμπορικά σήματα προσφέρουν αξεσουάρ ή ακόμα και ανταλλακτικά απευθείας στον ιστότοπό τους. Κατά μέσο όρο, μετράτε μεταξύ 20 και 50 € για να αντικαταστήσετε ένα εξάρτημα. Οι μάρκες διανομέα, οι πρώτες τιμές ή η χαμηλότερη φήμη γενικά δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Μερικοί ακόμη και αγοράζουν ανταλλακτικά ή, όταν το κάνουν, μην συμμετέχετε σε μια επαρκώς μεγάλη περίοδο διαθεσιμότητας.

Ο κινητήρας δεν λειτουργεί πλέον ή άσχημα

Εάν απορριφθεί η αποτυχία της μπαταρίας ή του φορτιστή, το πρόβλημα μπορεί να είναι μεγαλύτερη και να απαιτεί την αντικατάσταση του κινητήρα (όταν παρέχεται ως ανταλλακτικό κ.λπ.). Μια επισκευή συχνά δεν είναι πολύ κερδοφόρα, καθώς αντιπροσωπεύει σχεδόν, για τις περισσότερες μάρκες, την τιμή ενός νέου προϊόντος. Εκτός αν το νέο “μπόνους επισκευής” φωτίζει τον λογαριασμό ..

Για ανακύκλωση

Η ηλεκτρική σκούπα σας δεν λειτουργεί πλέον ή δεν είναι πλέον σωστά ? Στο τέλος της ζωής, θυμηθείτε να το ανακυκλώσετε. Μια συσκευή με μπαταρία λιθίου δεν θα πρέπει να ρίχνεται στα δοχεία απορριμμάτων οικιακών αποβλήτων. Πρέπει να παραμείνει σε ένα κέντρο συλλογής DEEE ή στο κατάστημα όπου αγοράζεται η αντικατάστασή του: οι έμποροι έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν.

Με τον ίδιο τρόπο, εάν η μπαταρία αντικαθίσταται κατά τη διάρκεια της ζωής της συσκευής, πρέπει να ανακυκλωθεί.