Τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών και του σκούτερ 50cc, οδηγώ σε σκούτερ 50cm3, ο τεχνικός έλεγχος γίνεται υποχρεωμένος για το όχημά μου? Ωραίο πρωί

Οδηγώ σε σκούτερ 50cm3, ο τεχνικός έλεγχος γίνεται υποχρεωτικός για το όχημά μου

Τεχνικός έλεγχος για τους δύο μηχανοκίνητους τροχούς
Συγγραφέας: Philippe Sourha

Τεχνικός έλεγχος Scoote και Motory

Ζωντανή ασφάλιση μοτοσικλέτας

Στις 22 Νοεμβρίου 2011, ο εντυπωσιακός εκπρόσωπος για την οδική ασφάλεια, Jean-Luc Nevache, επιβεβαίωσε την αναβολή του τεχνικού ελέγχου των σκούτερ που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2011. Ας το θυμόμαστε αυτό σκούτερ Φέρτε μαζί στο τέλος του άρθρου R311-1 του κώδικα αυτοκινητοδρόμου. Οχήματα κατηγορίας L1E και L2E. Δηλαδή, μεταξύ άλλων: Τα μοτοποδήλατα, τα σκούτερ 50, τα μεβαμποίτες, τα μοτοποδήλατα, το σόλεξ. Ο Luc Nevache είπε επίσης ότι ο τεχνικός έλεγχος της μοτοσικλέτας “δεν προβλέπεται”. Επί του παρόντος και επέμεινε επίσης ότι η προτεραιότητά του είναι επί του παρόντος ο αγώνας κατά των οδηγών αλκοόλ και ότι οι ερωτήσεις που σχετίζονται με τη μοτοσικλέτα αποτελούσαν τη δεύτερη ανησυχία του. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σωστό οδηγό ενός σκούτερ, αλλά ελέγξτε τους ελέγχους δεδομένων της μοτοσικλέτας ή του σκούτερ.

Από αυτή τη συνάντηση προκύπτει από αυτή τη συνάντηση ότι ο διάλογος που ξεκίνησε ο Michèle Merli με συναυλία σχετικά με την ασφάλεια των οδηγών μοτοσικλετών και σκούτερ συνεχίζεται, συνεχίζεται, συνεχίζεται.

Τα οχήματα κατηγορίας L1E είναι δύο οχήματα της οποίας η μέγιστη ταχύτητα ανά κατασκευή είναι ίση ή μεγαλύτερη από 6 km / h και δεν υπερβαίνει τα 45 km / h και εξοπλίζεται με κινητήρα μετατόπισης που δεν υπερβαίνει τα 50 cm3. Εάν πρόκειται για εσωτερική καύση ή με καθαρή μέγιστη ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 4 κιλοβάτ για άλλους τύπους κινητήρων

Τα οχήματα κατηγορίας L2E είναι τρία οχήματα (L2E) των οποίων η μέγιστη ταχύτητα ανά κατασκευή είναι ίση ή μεγαλύτερη από 6 km / h και δεν υπερβαίνει τα 45 km / h και εξοπλίζεται με κινητήρα μετατόπισης που δεν υπερβαίνει τα 50 cm3. Εάν είναι με παραγγελία ανάφλεξης ή καθαρή μέγιστη ισχύς που δεν υπερβαίνει τα τέσσερα κιλοβάτ για άλλους τύπους κινητήρων.

Ο τεχνικός έλεγχος είναι υποχρεωμένος για τα αυτοκίνητα

Ένα μέτρο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Internisterial Road Safety (CISR), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2010 για την καταπολέμηση της οδικής ανασφάλειας. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη το 2007 από την Central Automotive Office Expertise για τη Γαλλική Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών (FFSA). Το 50 % των σκούτερ ατυχημάτων είναι αχαλίνωτο, το 38 % έχει ένα σημαντικό στοιχείο (εξάτμιση, φίλτρο, κινητήρας, μετάδοση, κύλινδρος) που δεν λειτουργεί σωστά και τελικά το 29 % δεν είναι σύμφωνο με τον κώδικα αυτοκινητόδρομου (καθρέφτες, δείκτες, στοιχεία ασφαλείας)).

Δεν υπάρχουν ομόλογα για τους 2 τροχούς

Το σκούτερ δεν αποτελεί επί του παρόντος το θέμα της περιοδικής μη αποδέσμευσης ή της καλής συντήρησης. Όσον αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία του οχήματος για ένα νεαρό, μικρό ακροατήριο, που πρέπει να ενημερωθεί ότι σέβεται τους κανόνες και την καλή διατήρηση του δίτσου του. Επομένως, είναι απαραίτητο, εκτιμά το CISR, για τη δημιουργία μιας κατάλληλης συσκευής για περιοδικό τεχνικό έλεγχο των σκούτερ που επικεντρώνεται στην εκτόξευση.

Τεχνικός έλεγχος

Το κόστος της μονάδας αξιολογείται από το CISR μεταξύ 50 και 60 €. Τιμή που εμφανίζεται, με τη μέτρια ειδοποίησή μας, πολύ υψηλή για νέους με περιορισμένα μέσα. Δεν πρέπει να ληφθεί μια τέτοια επένδυση από τις δημόσιες αρχές και την οδική ασφάλεια. Αυτό συχνά ξοδεύει την τύχη σε εκστρατείες των οποίων ο στόχος μερικές φορές φαίνεται “καπνιστό”. Όσο η οδική ασφάλεια θα καλέσει τα μοντέρνα πρακτορεία μάρκετινγκ, τη νεολαία, τα προβλήματά τους και τον πραγματικό κόσμο για να σχεδιάσουν τις εκστρατείες οδικής ασφάλειας, δεν θα είναι σε θέση να προσεγγίσουν νέους ανθρώπους.

Ομοίως, αποφασίζει το CISR, τα σκούτερ έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος πρέπει αποτελεί αντικείμενο εμπειρογνωμοσύνης κατά τη διάρκεια της επισκευής τους, Πριν από την κυκλοφορία τους. Επομένως, η Επιτροπή Διαμεσολαβητικής Οδικής Ασφάλειας αποφασίζει:
– Για να καθιερωθεί για τα σκούτερ μια υποχρεωτική τεχνική επιθεώρηση κάθε δύο χρόνια επικεντρώθηκε στη σύσφιξη του κινητήρα, από το δεύτερο έτος κυκλοφορίας,
– Για να επεκτείνετε τα σκούτερ το σύστημα εμπειρογνωμοσύνης σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος που παρέχεται από τον κωδικό αυτοκινητόδρομου.
Προθεσμία: 2011 (ο χρόνος που απαιτείται για τον εξοπλισμό των κέντρων ελέγχου με συσκευή προσαρμοσμένες σε σκούτερ και εκπαίδευση ελεγκτών).

Τεχνικός έλεγχος για τους δύο μηχανοκίνητους τροχούς
Συγγραφέας: Philippe Sourha

Οδηγώ σε σκούτερ 50cm3, ο τεχνικός έλεγχος γίνεται υποχρεωτικός για το όχημά μου?

Η ερώτησή σας είναι επίκαιρη, καθώς το συμβούλιο έχει μόλις αποκαταστήσει τον τεχνικό έλεγχο των δύο οχημάτων, η εφαρμογή του οποίου είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2023 πριν η κυβέρνηση αποφασίσει την ακύρωσή του τον περασμένο Ιούλιο με διάταγμα. Συνεπώς, οι μοτοσικλέτες και τα σκούτερ θα έχουν την υποχρέωση να μεταβούν στον τεχνικό έλεγχο, ενδεχομένως από το 2023.

Σε δελτίο τύπου, υποδεικνύει η κυβέρνηση “Σημειώστε την απόφαση του Συμβουλίου του κράτους”. “Υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή δεν οδηγεί σε άμεση έναρξη ισχύος του τεχνικού ελέγχου, δεδομένης της ανάγκης δημοσίευσης των κειμένων της εφαρμογής του διατάγματος της 9ης Αυγούστου 2021 εκ των προτέρων, Καθορίζει το δελτίο τύπου. “Μια διαβούλευση θα ξεκινήσει από τον υπουργό που είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη τις επόμενες ημέρες για να καθορίσει τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν”, Υποδείξτε το τελευταίο.

Από το γεγονός ενός νόμιμου εμπρός και πίσω, είναι επομένως απαραίτητο να επιστρέψουμε στο διάταγμα της 9 Αυγούστου 2021 για να διαπιστωθεί ποιος θα επηρεαστεί από αυτόν τον τεχνικό έλεγχο. Επομένως, το διάταγμα δείχνει ότι αφορά “Δύο ή τρεις κατόχους αυτοκινήτων, τετραγωνικά κύκλους αυτοκινήτων και χειριστές ελέγχου οχημάτων”. Ένα διάταγμα που προχώρησε περισσότερο από ό, τι συνέστησε η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλού.

Το 2014, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισήγαγε την υποχρέωση για όλες τις χώρες της Ένωσης να θεσπίσει τεχνικό έλεγχο για μηχανοκίνητους δίτροχους, την 1η Ιανουαρίου 2022 το αργότερο το αργότερο. Προωθήθηκε από την ΕΕ, η γαλλική κυβέρνηση κατέληξε να δημοσιεύει διάταγμα στις 9 Αυγούστου 2021.

Ανησυχείτε?

Η απάντηση είναι ναι, αν βασιστούμε στο διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 9 Αυγούστου 2021. Το όχημά σας είναι ένα σκούτερ 50cm3, θα υπόκεινται σε τεχνικό έλεγχο. “Από την 1η Ιανουαρίου 2023, τα μηχανοκίνητα οχήματα με δύο ή τρεις τροχούς και τα τετράκυκλα κινητήρα υπόκεινται σε τεχνικό έλεγχο“Υποδεικνύει το διάταγμα. Αυτός ο νέος τεχνικός έλεγχος θα αφορούσε επομένως όλους τους δύο οχούς, 50 cc και αυτοκίνητα χωρίς άδεια που περιλαμβάνεται. Εκτός αν η κυβέρνηση επιστρέψει σε αυτή τη διάταξη, στα κείμενα της αίτησης.

Σε γενικές γραμμές εδώ, όλοι οι ιδιοκτήτες δύο, τριών ή τεσσάρων τροχών με θερμικό κινητήρα μετατόπισης ίσο ή περισσότερο από 125 cc ασχολούνται περισσότερο ή λιγότερο μακροπρόθεσμα, από αυτή τη συσκευή. Σημειώστε ότι τα παλαιότερα σκούτερ και μοτοσικλέτες πρέπει να είναι οι πρώτοι στόχοι.

Τι ημερολόγιο?

Υπάρχει λίγο θολώ. Στο δελτίο τύπου της, η κυβέρνηση δείχνει ότι το συμβούλιο δεν υποχρεώνει το κράτος να το θέσει αμέσως σε ισχύ. Συνεπώς, η διαβούλευση θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και πάνω απ ‘όλα, τα κέντρα τεχνικού ελέγχου δεν είναι έτοιμα. Έχετε ακόμα λίγο χρόνο μπροστά σας, πριν από αυτήν την εφαρμογή.